Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Το Πρωτοσέλιδο της `` Σέντρας ``

Δεύτερη στον όμιλο η εθνική ανδρών μετά το 3 - 1 σετ επι της Γερμανίας




Αναρτήθηκε απο ... energoipoliteskv Blogger

Η Εθνική ομάδα ανδρών πέτυχε την πρώτη της νίκη απέναντι στη Γερμανία στο Ευρωπαϊκό Λιγκ, κλείνοντας θετικά το διήμερο των αγώνων, που πραγματοποιήθηκαν στο «Χαλκιοπούλειο» της Λαμίας. Βελτιωμένο σε σχέση με το πρώτο ματς, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 3-1 και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του α' ομίλου.
Οι Γερμανοί είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν το παιχνίδι στο τάι-μπρέικ, όταν βρέθηκαν μπροστά με 22-19 στο 4ο σετ, ωστόσο οι επιθέσεις του κορυφαίου της αναμέτρησης Αρμενάκη (είχε 30 πόντους με 6 άσους) και τα σερβίς του Ψάρρα έδωσαν τη νίκη στους γηπεδούχους. Μετά τη λήξη του ματς, οι φιλοξενούμενοι εξέφρασαν τα έντονα παράπονά τους για τη διαιτησία.

Στα παράπονα των αντιπάλων απάντησε ο Κώστας Αρσενιάδης:

«Οι Γερμανοί έχουν σύστημα να εκνευρίζουν τον αντίπαλο, ζητούν πάντα από τους διαιτητές πράγματα που δε δικαιούνται και γκρινιάζουν χωρίς λόγο. Ήθελαν οπωσδήποτε να περάσουν στην τετράδα και αυτή η ήττα τους θύμωσε. Κι εμείς είχαμε παράπονα από τους διαιτητές στη Γερμανία».

Και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός προσέθεσε:

«Θα συνεχίσουμε στη διοργάνωση με αλλαγές, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ο Ρουμελιώτης είναι τραυματίας και ο Αρμενάκης ταξιδεύει σήμερα κιόλας για Ιταλία. Δε μιλάμε για πρόκριση, έχουμε πολλά προβλήματα για να σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο. Για πρώτη φορά σήμερα παίξαμε καλά στην τακτική μπλοκ – άμυνα, μόνο αυτό κάναμε καλό. Από μέρα σε μέρα είμαστε καλύτεροι και αυτό είναι σημαντικό».

Ο κορυφαίος σκόρερ του αγώνα, Τόλης Αρμενάκης τόνισε:

«Χάσαμε το πρώτο παιχνίδι αποκλειστικά από δικά μας λάθη. Αυτή τη φορά έπρεπε να κερδίσουμε. Έχουμε πολλές ατυχίες και τραυματισμούς και αν δεν ήταν τραυματίας ο Ρουμελιώτης εγώ δε θα ήμουν σήμερα εδώ, αλλά στην Πεσκάρα».

Ο Αργεντινός προπονητής της Γερμανίας, Ραούλ Λοθάνο, είπε: «Οι επόπτες χάρισαν στην Ελλάδα 10 πόντους και γελούσαν εις βάρος μας, γιατί τα λάθη τους ήταν συνειδητά. Μας έκλεψαν το παιχνίδι».

Τα σετ: 18-25, 25-20, 25-20, 25-23.

ΕΛΛΑΔΑ (Αρσενιάδης): Καριπίδης 10 (8/23 επ., 2 μπλ.), Ριζόπουλος 7 (1 άσος, 6/15 επ.), Αρμενάκης 16, Αρμενάκης 30 (6 άσοι, 23/42 επ., 1 μπλ.), Ανδρεάδης 6 (6/14 επ.), Σμαραγδής 10 (1 άσος, 7/10 επ., 2 μπλ.), Ψάρρας 2 (1 άσος, 1/2 επ.), Στεφάνου (λ- 50%) / Παπαδημητρίου, Σουλτανόπουλος 1 (1 μπλ.), Τσέργας 3 (2/3 επ., 1 μπλ.).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Λοθάνο): Σβαρτς 12 (11/18 επ., 1 μπλ.), Πόμπε 3 (3/13 επ.), Κράουζε 13 (2 άσοι, 11/27 επ.), Βίμπελ 10 (5/9 επ., 5 μπλ.), Μπέμε 11 (9/12 επ., 2 μπλ.), Ρίκε 3 (2/3 επ., 1 μπλ.), Τίλε (λ- 57%) / Κάμπα 8 (1 άσος, 6/12 επ., 1 μπλ.), Μπάουερ, Στόιερβαλντ 2 (2 μπλ.).

Βαθμολογία
1. Γερμανία 12 (20-13)
2. Ελλάδα 12 (14-17)
3. Βέλγιο 11 (18-13) *
4. Ρουμανία 9 (10-19) *
* Βέλγιο και Ρουμανία παίζουν την Κυριακή.

Και με Υπογραφή Υπουργού : Κάνουμε μπάνιο και τρώμε ψάρια




Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv Blogger

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 26 Ιουνίου 2009

ΘΕΜΑ: Και με υπογραφή Υπουργού: κάνουμε μπάνιο και τρώμε ψάρια

Για πρώτη φορά υπάρχει γραπτή απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με υπογραφή Υφυπουργού, για το Μαλιακό Κόλπο.
Πρόκειται για σημαντική πολιτική εξέλιξη, αφού, πέραν από τις διαβεβαιώσεις του Νομάρχη, του ΕΘΙΑΓΕ και άλλων φορέων και παραγόντων, υπάρχει πλέον και επίσημη υπογραφή Υπουργού που αναφέρει ρητά ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Όλοι οι λουόμενοι μπορούν να κολυμπήσουν ελεύθερα στις θάλασσες της Φθιώτιδας και οι πολίτες να καταναλώσουν άφοβα ψάρια.

Ειδικότερα, στις επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και όχι μόνο του Βουλευτή Φθιώτιδας, κ. Ηλία Καλλιώρα, για τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου ψαριών στο Μαλιακό Κόλπο, αλλά και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη προστασία του Μαλιακού, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, απάντησε τα ακόλουθα:

«Με το από 8-4-2009 Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έγινε γνωστό ότι δείγματα σάρκας ψαριών και υδάτων, από την περιοχή του Μαλιακού Κόλπου, εστάλησαν για τοξικολογική ανάλυση στο Κέντρο Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Αθηνών (Ινστιτούτο Βιοχημείας, Τοξικολογίας) και στο Ινστιτούτο Λοιμοδών και Παρασιτικών Νοσημάτων (ΙΛΟΙΠΑΝ-Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς για τις ασθένειες των Ιχθύων).
Τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης σε ιστούς ήταν αρνητικά σε φυτοφάρμακα, οργανικά δηλητήρια, βαριά μέταλλα, ενώ οι μικροβιολογικοί έλεγχοι ήταν αρνητικοί και με βάση τον παρασιτολογικό έλεγχο δεν διαπιστώθηκαν παθογόνα παράσιτα.
Επιπλέον, σύμφωνα με τα από 13-4-2009 αποτελέσματα των εξετάσεων που διενεργήθηκαν στην Εργαστηριακή Μονάδα Θαλασσίων Τοξικών Μικροφυκών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε δείγματα νερού και ιχθύων, τα μικροφύκη που βρέθηκαν κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και στα επίπεδα αφθονίας που ανιχνεύθηκαν στο Μαλιακό Κόλπο, δε συνιστούν κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία.

Όσον αφορά στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία και τη διαχείριση του Μαλιακού Κόλπου, σας ενημερώνουμε για ακόλουθα:
Αποζημίωση των αλιέων της περιοχής: Σύμφωνα με τα ισχύοντα, δεν υπάρχει η δυνατότητα αποζημίωσης των αλιέων από τον ΕΛΓΑ, καθόσον δεν υπάγονται σε καθεστώς ασφάλισης ανάλογο με αυτό των αγροτών. Παρόλα αυτά, προωθείται η απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση, ώστε να περιλαμβάνεται στους σκοπούς του ΕΛΓΑ και η ασφάλιση της αλιευτικής παραγωγής και του αλιευτικού κεφαλαίου από φυσικούς κινδύνους.

Δημιουργία Φορέα φύλαξης και ελέγχου της προστατευόμενης περιοχής του Μαλιακού: Ο έλεγχος και η εφαρμογή της ισχύουσας αλιευτικής νομοθεσίας και η επιβολή κυρώσεων είναι αρμοδιότητα της Λιμενικής Αρχής. Η Δ/νση Θαλάσσιας Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καταρχήν, δεν απορρίπτει την πρόταση για δημιουργία αλειοφυλακής, η οποία σήμερα δεν προβλέπεται από την υφιστάμενη νομοθεσία.

Τροποποίηση ισχύουσας νομοθεσίας: Τα εθνικά διαχειριστικά μέτρα για την αλιεία στη θάλασσα, λαμβάνονται στο πλαίσιο του άρθρου 10 του Ν. Δ/γματος 420/1970, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, με στόχο τη βιώσιμη εκμετάλλευση των έμβιων πόρων, σε συνδυασμό με τις βιώσιμες περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.

Η ύπαρξη επιστημονικών στοιχείων είναι απαραίτητα για την τεκμηρίωση των όποιων αποφάσεων, που αποβλέπουν στην περιβαλλοντική προστασία και έχουν οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο. Επιπλέον, σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 2β του Καν. (ΕΚ) 2371/2002 «η διαδικασία λήψης αποφάσεων που θα στηρίζεται σε έγκυρες επιστημονικές συμβουλές…) αποτελεί μία από τις αρχές ορθής διαχείρισης που πρέπει να ακολουθούνται, στο πλαίσιο της εφαρμογής της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής».