Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Να επισκεφθούν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαμίας τη Γερμανική Τάφρο






Αναρτήθηκε από ... energoipoliteskv Blogger

Επισκεφθήκαμε σήμερα με τους ερευνητές του ΕΛΚΕΘΕ το σταθμό "RODITSA", το σημείο που συναντάει η Γερμανική Τάφρος τον Υπερχειλιστή (ή Μεσαία Ανακουφιστική Τάφρο) του Σπερχειού. Δυστυχώς ήταν η χειρότερη εικόνα που έχουμε συναντήσει ποτέ στο σημείο αυτό. Στη Γερμανική Τάφρο χύνονται τα λύματα του Βιολογικού της Λαμίας μετά την επεξεργασία...(;;;)

Είναι νομίζω σκόπιμο να επισκεφθούν το σημείο όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαμίας όπως και όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων των ψαράδων της περιοχής του Μαλιακού. Και φυσικά όλοι οι Λαμιώτες...

Από : ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS

Μείωση στο κόστος περιαγωγής των sms



Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv Blogger

Μειώθηκε και επισήμως από την Τετάρτη το κόστος περιαγωγής (roaming) των γραπτών μηνυμάτων εντός της ΕΕ. Η μέγιστη χρέωση διαμορφώνεται, πλέον, στα 11 λεπτά συν το φόρο. Είναι η πρώτη φορά που περιορίζονται χρεώσεις σε γραπτά μηνύματα. Ο προηγούμενος ευρωπαϊκός μέσος όρος ήταν στα 28 λεπτά. Το κόστος κλήσης έχει πέσει στα 43 από 46 σεντς ανά λεπτό ομιλίας, ενώ το κόστος ληφθήσας κλήσης διαμορφώθηκε στα 19 λεπτά, από τα 22.

Η Επίτροπος Τηλεπικοινωνιών της ΕΕ Viviane Reding ανέφερε ότι "το υψηλό κόστος περιαγωγής φτάνει στο τέλος του". Το κόστος της μεταφοράς δεδομένων διαμορφώθηκε στο ένα ευρώ ανά megabyte. Επίσης, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν αναγκαστεί να χρεώνουν για κλήσεις μετά τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα, αντί για τη στρογγυλοποίηση στο πλησιέστερο λεπτό. Πολλές εταιρείας κινητής τηλεφωνίας έχουν αγωνιστεί κατά των περιορισμών, οι οποίοι αναμένεται να μειώσουν σημαντικά τα κέρδη τους από τα τέλη περιαγωγής

Πηγή : news247.gr

Οι αποφάσεις του 6 συνεδρίου των Οικολόγων Πρασίνων : Αυτόνομη κάθοδος - ναι σε κυβερνήσεις συνεργασίας



Αναρτήθηκε από ... energoipoliteskv Blogger


Τις αποφάσεις του 6ου συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 26-28.06.2009 και τη σύνθεση του νέου οργάνου παρουσίασαν χτες σε συνέντευξή τους τα μέλη της νέας γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων. Στη συνέντευξη επιβεβαιώθηκε η αυτόνομη κάθοδος στις εθνικές εκλογές, η “κουλτούρα κυβερνητικών” συνεργασιών αλλά και οι ίσες αποστάσεις τόσο από την αριστερά όσο και από τη δεξιά.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα τα μέλη της νέας Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του 6ου συνεδρίου των Οικολόγων Πράσινων Το συνέδριο - στο οποίο συμμετείχαν 324 εκπρόσωποι από όλες τις περιοχές της χώρας και χαιρέτησαν εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΡΑΣΗΣ -συζήτησε και διαμόρφωσε τον πολιτικό προσανατολισμό, τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό των Οικολόγων Πράσινων για το επόμενο διάστημα, έθεσε τις βάσεις για την μεγαλύτερη οργανωτική και πολιτική ανάπτυξή τους, ενώ έκανε μια αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων και επεξεργασία της επικοινωνιακής πολιτικής του κόμματος. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την εκλογή των 9 από τα 34 μέλη του Πανελλαδικού Συμβουλίου (τα 25 εκλέγονται απευθείας από τις περιφερειακές συνδιασκέψεις). Το Πανελλαδικό Συμβούλιο, που συγκροτήθηκε σε σώμα αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου, εξέλεξε την εξαμελή Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων που αποτελείται από τους/τις: Ζώτου Ελεονόρα, Κοντούλη Ιωάννα, Λεμπέση Κάτια, Παρασκευόπουλο Γιάννη, Πετράκο Μιχάλη και Χρυσόγελο Νίκο.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καθόρισαν 11 άξονες κεντρικών πολιτικών παρεμβάσεων σε εθνικό, ευρωπαϊκό, κοινοβουλευτικό και κοινωνικό επίπεδο για τα επόμενα χρόνια επιβεβαίωσαν προηγούμενες αποφάσεις τους τόσο για αυτόνομη συμμετοχή τους στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν, όσο και για την υποστήριξή τους στη δημιουργία και ενδυνάμωση ανεξάρτητων δημοτικών και νομαρχιακών σχημάτων με οικολογικό και κοινωνικό προσανατολισμό. Κεντρική πολιτική παρέμβαση των Οικολόγων Πράσινων θα είναι η ανάδειξη μιας πράσινης συνεκτικής λύσης για την αντιμετώπιση της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής κρίσης.

Τα μέλη της Γραμματείας τόνισαν ότι, «όπως φάνηκε και από τη συμμετοχή αλλά και το υψηλό επίπεδο διαλόγου στο συνέδριο, πνέει άνεμος αισιοδοξίας, συμμετοχής και δημιουργικής προσαρμογής στις υποχρεώσεις, ευκαιρίες και δυνατότητες που διαμορφώθηκαν με την εκλογή του Μ. Τρεμόπουλου στο Ευρωκοινοβούλιο. Οι Οικολόγοι Πράσινοι αντιλαμβανόμαστε τις ευθύνες που επωμιζόμαστε αλλά και τις ευκαιρίες που αναδεικνύονται για αλλαγές τόσο στο πολιτικό σύστημα όσο και στο περιεχόμενο της πολιτικής. Θεωρούμε ότι είναι πια ώρα για μια νέα πολιτική κουλτούρα αλλά και κυβερνήσεις συνεργασίας. Κάτι τέτοιο απαιτεί όμως και σοβαρές αλλαγές αντιλήψεων: η νομή της εξουσίας χρειάζεται να δώσει τη θέση της στη συμμετοχική «διακυβέρνηση» που θα είναι φυσικά απαλλαγμένη από πελατειακές σχέσεις και διαφθορά.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι οργανώνονται καλύτερα, αναλαμβάνουν πολιτικές πρωτοβουλίες, επιδιώκουν διάλογο με την κοινωνία των πολιτών, συσπείρωση ευρύτερων δημοκρατικών δυνάμεων ώστε να επιτευχθούν οι αλλαγές που απαιτούνται μέσα από τη διαμόρφωση σταθερών κοινωνικών πλειοψηφιών. Επιδιώκουν και είναι ανοικτοί στο να αποτελέσουν σημείο σύγκλισης δυνάμεων που αν και ξεκίνησαν πιθανώς από διαφορετικές αφετηρίες έχουν σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους τα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος, της κοινωνικής αλληλεγγύης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πράσινης οικονομίας, που αντιλαμβάνονται ότι οι απαντήσεις στα σημερινά προβλήματα πρέπει να είναι πράσινες. Ενισχύουμε συνολικά τη φυσιογνωμία μας ως κόμματος που διεμβολίζει εγκάρσια το πολιτικό σκηνικό, συνενώνοντας πολίτες από διαφορετικές αφετηρίες αλλά με κοινή οπτική τις νέες, πράσινες, προτεραιότητες που επιβάλει η οικολογική κρίση. Προσπαθούμε να συνδυάσουμε γόνιμα το ρεαλισμό με το οραματικό στοιχείο της πολιτικής οικολογίας, είμαστε ρεαλιστές αλλά με όραμα».

Από altpressfthiotida

Πρωτοσέλιδο "Λαμιακού Τύπου"

Αναρτήθηκε από... energoipoliteskv Blogger

Παραμένουν κρατούμενοι στο Ισραήλ οι ακτιβιστές του Free Gaza




Άρθρο από http://r-freepalestine.blogspot.com

Το μεσημέρι της Τρίτης 30 Ιούνη, δυνάμεις του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού επιτέθηκαν με πειρατικό τρόπο στο πλοίο «Spirit of Humanity» του Free Gaza Movement που είχε αναχωρήσει από τη Λάρνακα της Κύπρου, φορτωμένο με 3 τόνους φάρμακα, παιδικά παιχνίδια και οικοδομικά υλικά για τους χιλιάδες άστεγους κατοίκους της Γάζας που λόγω της απαγόρευσης από το Ισραήλ εισόδου οικοδομικών υλικών στην περιοχή, δεν μπορούν να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους που καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επίθεσης στις αρχές του χρόνου, όπως καταγγέλλει και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Για αρκετές ώρες 6 ισραηλινά πλοία είχαν περικυκλώσει το «Spirit of Humanity» απειλώντας να ανοίξουν πυρ εναντίον του. Παρά τις απειλές και τις παρεμβολές στα ηλεκτρονικά του πλοίου που εμπόδιζαν τις επικοινωνίες και την ασφαλή πλεύση του οι ακτιβιστές συνέχισαν την πορεία τους. Τελικά 23 μίλια πριν τις ακτές της Γάζας – σε διεθνή χωρικά ύδατα (!) – οι ισραηλινοί επιβιβάστηκαν και κατέλαβαν το πλοίο. Απήγαγαν πλήρωμα και επιβάτες, συνολικά 21 άτομα από 11 διαφορετικές χώρες, (ανάμεσά τους η νομπελίστρια του 1977 Mairead Maguire για τη ειρηνευτική δράση της στη Βόρεια Ιρλανδία και η Cynthia McKinney πρώην μέλος του Κογκρέσου και υποψήφια του «Πράσινου Κόμματος» το 2008 για την προεδρεία των ΗΠΑ) και τους οδήγησαν στο λιμάνι Ashdod του Ισραήλ, όπου κρατούνται χωρίς να μπορούν να δουν δικηγόρους, όπως καταγγέλλουν οι διοργανωτές της αποστολής.

Οι ισραηλινές αρχές ήταν ενήμερες πως το «Spirit of Humanity» εκτελούσε ανθρωπιστική αποστολή και το πλήρωμά του ήταν άοπλο καθώς είχε ελεγχθεί από τις Κυπριακές Λιμενικές Αρχές πριν την αναχώρησή του. Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια ακόμα σκανδαλώδη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Κι αν – ευτυχώς – οι 21 διεθνείς ακτιβιστές βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους 11.000 Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους που λιώνουν στις Ισραηλινές φυλακές.

Να υπενθυμίσουμε πως η προσπάθεια του Free Gaza Movement να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας δεν είναι καινούργια. Στις 15 Αυγούστου του 2008 η πρώτη του αποστολή αποτέλεσε μια ιστορική επιτυχία του παγκόσμιου κινήματος αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη. Τους επόμενους μήνες έγιναν τέσσερα ακόμα ταξίδια, ενώ κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επίθεσης τον Δεκέμβρη, η αποστολή με το πλοίο «Dignity» εμβολίστηκε από ισραηλινά πολεμικά και κατέφυγε στον Λίβανο με σοβαρές ζημιές.

Τέλος να σημειώσουμε πως το «Spirit of Humanity» φέρει ελληνική σημαία πράγμα που σύμφωνα με το ναυτικό δίκαιο σημαίνει πως αποτελεί «ελληνικό έδαφος». Με αυτή την έννοια η χαλαρή διαμαρτυρία του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών «Οπως έχουμε πει και στο παρελθόν κάθε νόμιμη δραστηριότητα μη κυβερνητικών οργανώσεων πρέπει να είναι ελεύθερη» η οποία όμως ταυτόχρονα επισημαίνει πως «είχαμε ενημερώσει για τους σοβαρούς κινδύνους ασφαλείας που ενέχει η σχεδιαζόμενη προσπάθεια διέλευσης από τη θαλάσσια κλειστή στρατιωτική ζώνη που έχει καθορίσει το Ισραήλ στα ανοιχτά της Γάζας» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παρά μια απαράδεκτη τοποθέτηση που προσπαθεί να κρατήσει ίσες αποστάσεις και αναγνωρίζει άμεσα το δικαίωμα του Ισραήλ να ορίζει απαγορευμένες ζώνες και να κρατά υπό απάνθρωπο ναυτικό αποκλεισμό τη Λωρίδα της Γάζας.