Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Αυτοκτονία Αστυνομικού μέσα στο Αστυνομικό τμήμα της Μυκόνου !!!


Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv Blogger

Δεν άντεξε ο 23χρονος την έντονη πίεση του επαγγέλματος και τις συνεχείς μεταθέσεις. Συγγενείς και συνάδελφοι διαψεύδουν τα περι «ερωτικής απογοήτευσης»
Αυτοκτονία –σοκ προχθές το μεσημέρι στο αστυνομικό τμήμα της Μυκόνου, όταν ο 23χρονος Θανάσης Σταθόπουλος, που υπηρετούσε στο συγκεκριμένο τμήμα, έδωσε τέλος στη ζωή του, κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού του περίστροφου.
Φίλοι και συνάδελφοι μιλούν για ένα ήσυχο και εσωστρεφές άτομο, όπου το τελευταίο διάστημα είχε κλειστεί αρκετά στον εαυτό του και φαινόταν ιδιαίτερα προβληματισμένος. Άνθρωποι οι οποίοι κατάφεραν να του αποσπάσουν κάποια κουβέντα, τις τελευταίες μέρες καθώς και συγγενικά του πρόσωπα, διαπίστωσαν ότι ο νεαρός αστυνομικός αισθανόταν πολύ μεγάλη επαγγελματική πίεση, λόγω των συνεχόμενων μεταθέσεων που ήταν αναγκασμένος να ακολουθεί.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι η αυτοκτονία του 23χρονου Θανάση, επήλθε λίγα λεπτά μετά την παραλαβή του φύλλου πορείας από την υπηρεσία του, για τη νέα του απόσπαση, αυτή τη φορά στην Ανάφη (αφού είχαν προηγηθεί άλλες όπως στη Σύρο και άλλα νησιά) και αφού είχε αποχαιρετίσει για μια ακόμα φορά τους συναδέλφους του.
Έντονο προβληματισμό επίσης έχει προκαλέσει το περιστατικό σε κύκλους αξιωματικών αλλά και...
συνδικαλιστών της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και πολλές σκέψεις για την ιδιαίτερη μεταχείριση που πρέπει να τυγχάνουν συγκεκριμένα άτομα του σώματος, τα οποία παρουσιάζουν ψυχικές ευαισθησίες και βέβαια για την συνολική βελτίωση των συνθηκών εργασίας και του τρόπου έκδοσης των μεταθέσεων και αποσπάσεων των αστυνομικών.
Η διασπορά φημών πάντως προς τα ΜΜΕ, ότι ο νεαρός αστυνομικός, οδηγήθηκε στην αυτοκτονία, εξαιτίας κάποιας ερωτικής απογοήτευσης, εκτός του ότι έχει εξοργίσει τους συγγενείς του, διαψεύδεται από φιλικά του πρόσωπα και δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο της έρευνας που ήδη διεξάγεται για τα αίτια της αυτοκτονίας.

Από Press.gr

Κολυμπάμε και τρώμε ελεύθερα ??? Διαβάστε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που έγινε στο " Lamia News"

Αναρτήθηκε από ... energoipoliteskv Blogger

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση έγινε χθες αργά το βράδυ, στη διπλανή στήλη "Μιλήστε ...ελεύθερα".
Δυο αναγνώστες με τα ψευδώνυμα CHEM και ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ, υπερασπίζονται με επιχειρήματα τις απόψεις τους γύρω από το θέμα του Μαλιακού.
Τρώμε ή δεν τρώμε ψάρια; Κολυμπάμε ή όχι; Διαβάστε το διάλογο και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.
Και με την ευκαιρία επειδή αρκετοί αναγνώστες μας πιέζουν και μάλιστα φορτικά με emails, εμείς τι θέση παίρνουμε στα ίδια ερωτήματα, σας απαντάμε ότι εμείς μπάνιο κάνουμε αλλά με "κρύα καρδιά" και τα ψάρια που τρώμε ποτέ δεν ψάξαμε ούτε ρωτήσαμε αν είναι από τον Μαλιακό. Τρώμε ότι μας σερβίρουν. τρώμε ότι αγοράζουμε. Αυτό όμως δεν είναι θέση. Είναι απλά το τι κάνουμε εμείς και επειδή δεν είμαστε "ειδικοί" μην επηρεάζεστε από τη συμπεριφορά μας...
Απολαύστε τον ενδιαφέροντα διάλογο που ακολουθεί:

chem: Προς περίεργο, φίλε φυσικό ειναι να θέλεις να μάθεις την αλήθεια, αυτό ειναι το λογικό. Αλλά ποια αλήθεια; γιατί θεωρείς οτι σου λένε ψεματα; Τα νιτρικά φωσφορικα κ.α φυσικά και ειναι επικινδυνα αλλά αυτά ουτως ή αλλως θα υπάρχουν λόγω αγροτών.Σε τι συγκεντρώσεις; δεν ξέρω. υπήρξαν ομως αυτοί που κατηγορησαν αμεσα το βιολογικο καθαρισμο λαμιας, αν ισχυε τα κολοβακτηριδια θα ηταν στα υψη. Μια επίσης ερώτηση αφου π.χ οι οικολογοι θεωρουν τα νερά ακατάλληλα γιατι δεν στελνουν οι ιδιοι δειγματα στο γενικο Χημειο του κρατους ή σε οποιο εργαστηριο; Και τελος επαναλαμβανω οτι ψαχνουμε την αληθεια που ο καθενας θελει να ακουσει. Εγώ πιστευω αυτούς που ηρθαν για τις αναλυσεις γιατι γνωρίζω τη δουλεια που γινεται σε αυτά τα κεντρα ειδικα στο κεντρο θαλασσιων ερευνων και δεν αμφισβητω επιστημονες της δικιας τους κλάσης. Εγω ζητησα να δω αποτελέσματα αναλύσεων αλλων εργαστηριων που να πιστοποιουν τη μολυνση, ετσι ωστε να πω οτι οντως υπαρχουν αλήτες στα μεγαλα ερευνητικα κεντρα που για να καλυψουν καποιο Χειμαρα που ουτε που τον ξερουν θα δεχοντουσαν να πουν ψεματα Και για το τελος θα ηθελα να επισημανω τις διδακτορικες διατριβες που εχουν γινει από το τμημα περιβαλλοντος του Πανεπιστημιου Αθηνων από το κ. Δασενακη και εχουν αποδειξει την αξια της θαλασσας μας.
Περίεργος: Αρα δεν γνωρίζει κανένας την συγκέντρωση των φωσφορικών και νιτρικών.Και ειμαι σίγουρος οτι στίς αναλύσεις που σου εδειξαν δεν αναφέρονται πουθενά τέτοιες μετρήσεις. Μας λες λοιπόν να βάλουμε τα παιδιά μας, σε μια θάλασσα που ειναι σίγουρα επιβαρημένη με λιπάσματα (χωρίς ομως να γνωρίζουμε σε τι βαθμό). Συμφωνώ ομως οτι πρέπει να αναζητούμε ολόκληρη την αλήθεια.
chem: φίλε μου δεν εχω δει τα αποτελέσματα πλην αυτων που ειχαν δειξει τα τοπικα καναλια και ειχε αναφερει ο προεδρος του ΕΘΙΑΓΕ και σε ενημερωνω οτι αν υπαρχουν νιτρικα η συγκεντρωση τους λογω αραιωσης στη θαλασσα δεν μπορει να ειναι επικινδυνη
Περίεργος: Οι αναλύσεις του Δασενάκη που αναφέρεις εδειξαν τέτοιους ρύπους που τότε όμως (το 2004) δεν ανησυχούσαν τους επιστήμονες.
chem: ποιους ρυπους ειχαν δειξει τα αποτελέσματα; Ο Μαλιακος οντως κινδυνευει αλλά κινδυνευει όπως και καθε κολπος σε ολη τη γη, αλλά αυτο που επισημαινω ειναι οτι πρωτα θα πρεπει να ψαχτουμε μεταξυ μας για το ποιος φταιει. Ειμαι σιγουρος πως αναμεσα σε αυτους που εχουν υπογραψει ειναι και πολλοι αγρότες αυτοι γιατί υπογραφουν; Δεν εχουν ευθυνη.
Περίεργος: Μέτρησαν φωσφορικά,νιτρικά,βαρέα μέταλλα,υδρογονάνθρακες,θολερότητα υδάτων,οξυγόνο κ.α και τα συνέκριναν με αλλες κλειστές θάλασσες(Θερμαικό,σαρωνικό κ.α)Σέ μερικές μετρήσεις υπερτερούσε σε ρύπους ο Μαλιακός(σε μη επικίνδυνα για τον ανθρωπο επίπεδα τότε). Στα τελικά τους συμπεράσματα οι μελετητές αναφέρουν σαν πιθανό κίνδυνο τον ευτροφισμο (την ανοδο των φωσφορικών και των νιτρικών δηλαδη) αν δεν γίνουν οι επισημάνσεις και προτεινόμενες λύσεις που παραθέτουν.
chem: μισο λεπτο θα ψαξω στα επιστημονικα περιοδικα και θα σου απαντησω σε λίγο.
Περίεργος: Από τότε πέρασαν 5 χρόνια δεν εγινε τίποτα απο την πολιτεία(και απο εμάς συμφωνώ) και τελικά πέθαναν τα ψάρια. Σήμερα λοιπόν θέλουμε να γνωρίζουμε (και απο την στιγμή που υπάρχει προηγούμενη μελέτη) την σημερινή κατάσταση του Μαλιακού. Απλά πράγματα. Θέλει κανείς απο την πολιτεία αλήθεια να κάνει τώρα νέες τέτοιες μελέτες? Καλεί λοιπόν τον Δασενάκη και την ομάδα του. Δεν θέλει? Τότε κάνει μετρήσεις για φύκια και κολοβακτηρίδια και φτιάχνει καθαρή θάλασσα!!!!!
chem: σου λέω λοιπον ξανα πως καλεστηκε το Εθνικο κεντρο Θαλασσιων ερευνων που ειναι το πλεον αρμοδιο και εχει διαπιστευθει απο το ΕΣΥΔ, και απο τα πλεον αρμοδια χειλη ακουσαμε οτι δενυπαρχει κινδυνος. δεν ξερω τι αλλο να σου πω. Πραγματικα, αν νιωθεις φοβο μην κολυμπησεις. Δεν υπερασπιζομαι κανεναν απλα πραγματικα θελετε αποδειξεις ενω σας εχουν δωσει. Δεν μπορεσα να βρω την εργασια του Δασενακη δεν ξερω αν δημοσιευτηκεθα προσπαθησω να τη βρω μεσω του πανεπιστημιου
Περίεργος: Βάλε στο google Δασενάκης και μαλιακός και θα το βρείς.
chem: οκ. (σημ. LamiaNews: ψάχνει για λίγο και επανέρχεται)
Συνεχίζω. Απο το power point με τα αποτελεσματα του 2005 συμπεραινω οτι τοτε τουλαχιστον δεν υπηρχε προβλημα με βαρεα μεταλλα
[ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΠΟ LamiaNews. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ, ΤΟΥ κ. ΔΑΣΕΝΑΚΗ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ]
chem: επειδη ειμαι αναλυτης βαρεων μεταλλων γνωριζω καλα οτι τα αποτελεσματα αυτα ειναι πολυ καλά
Περίεργος: Διάβασα και ακουσα με προσοχή οσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΛΚΕΘΕ Κυριάκης που ειναι Καθηγητής Κτηνιατρικής και πρόσφατα διορισμένος πρόεδρος (τα ψάρια ειπε πέθαναν απο αναπνευστική ανεπάρκεια). Δεν εδωσε μετρήσεις παρά μόνο για φύκια και κολοβακτηρίδια.
chem: τα αμμωνιακα ηταν αυξημενα γεγονος που οφειλεται κατα πασα πιθανοτητα στις αποχετευσεις που πεφτουν στο Μαλιακο η και στο βιολογικο Λαμιας.
Περίεργος: Να σημειώσω πως οι μετρήσεις που προανέφερες ειναι προ 5 ετων.
chem: συμφωνω αλλά πανω κατω ιδια θα ειναι και τα επιπεδα και σημερα. Άλλωστε λειτουργουν πολλα ιχθυοτροφεια στην ευρυτερη περιοχη Μαλιακου και Β. Ευβοικου που κανουν μετρησεις βαρεων μεταλλων στα ψαρια, στο νερο της θαλασσας και στο ιζημα της θαλασσας και σε διαβεβαιω οτι αν υπηρχαν βαρεα μεταλλα θα παιρναγαν στον ιστο του ψαριου, ειδικα για το Β. Ευβοικο σε διαβεβαιω προσωπικα γιατι μετραω βαρεα μεταλλα σε ψαρια και νερα και δεν εχει βρεθει ποτε κατι. Το κρισιμο ειναι να σταματησουμε τη ρυπανση γυρω από το Σπερχειο. εκει υπαρχει προβλημα και δεν χρειαζονται αναλυσεις για να μας πεισουν, το ξερουμε το βλεπουμε.
Περίεργος: Συμφωνώ απολύτως! Δεν νοιώθω φόβο για το κολύμπι, αγανακτώ με μια υφέρπουσα προσπάθεια παραποίησης του προβλήματος της θάλασσάς μας. Και ξέρεις οτι δεν υπάρχει λύση αν δεν αναγνωρισθεί πρώτα το πρόβλημα.
chem: εγω απλά διαφωνω με την λογικη οτι μονο οι μεγαλοι ρυπαινουν, ολοι ρυπαινουμε, εδω ειμαστε συμφωνοι. Απλα δια τη θαλασσα λεμε καθημερινα οτι δεν εμπιστευομαστε τους επιστημονες και σε αυτο αγανακτησα και εστειλα το πρωτο μηνυμα
Περίεργος: Οπότε ξαναερχόμαστε πάλι στην αρχή. Βάζουμε τα παιδιά μας μέσα σε αυτόν τον Μαλιακό?
chem: θελουμε αποδειξεις ενω μας τις δωσαν. Φυσικα και τα βαζουμε. Φυσικα και τρωμε ψαρι. Διαφωνω ομως με την κινηση ορισμενων να βγαζουν θεμα από εκει που δεν υπαρχει. Ρυπαινει ο Σπερχειος το Μαλιακο; Φυσικα.
Περίεργος: Εγώ προσωπικά δεν εχω πειστεί. Περιμένω να δώ ενέργειες απορύπανσης και μετρήσεις που αφορούν ολο το φάσμα της πιθανής ρύπανσης το Μαλιακού.
chem: αλλα θα πρεπει να βρεθουν οι αιτιες. Δεν εχω σκοπο να πεισω κανεναν, τη γνωμη μου λεω. Ποια ειναι η κυρια πηγη ρυπανσης του Σπερχειου;
Περίεργος: Το σωστό ειναι νομίζω να υπάρχουν απόψεις πολλές.
chem: πρωτα από ολα οι αγροτες. Στη συνεχεια οι κτηνοτροφοι
Περίεργος: Βλέπεις λοιπόν οτι τώρα ερχόμαστε στο πραγματικό πρόβλημα την ρύπανση.
chem: βαρια βιομηχανια δεν υπαρχει εκτος απο τη Δαμαστα που και παλι δεν γνωριζω τι συστημα καθαρισμου των απποβλητων έχουν. Πως λυνεται το προβλημα; Δυσκολα.
Περίεργος: Αν λοιπόν υπάρχει πολιτική βούληση αυτό που ευκολα βλέπεις εσυ και εγώ μπορει να αντιμετωπισθεί. Υπάρχει ομως?
chem: να το λαθος μας. Αν μιλαγαμε για τον Ασωπο στη Βοιωτια θα ημουν ο πρωτος που θα σου ελεγα οτι δεν υπαρχει πολιτικη βουληση γιατι συγκρουονται συμφεροντα. Εδω ομως δεν υπαρχει τετοιο ζητημα.
Περίεργος: Ολοι σφυρίζουν αδιάφορα για φύκια ενω πρέπει να αναγνωρίσουμε τους ρυπαντές της θαλασσάς μας.Και να εφαρμοστούν οι νόμοι.
chem: εδω φταιμε ολοι. Δεν ειναι θεμα απλά πολιτικης βουλησης.
Περίεργος: Δεν μπορώ εγώ να κλείσω την χωματερή της Μακρακώμης ουτε φτιάξω βιολογικό καθαρισμό στις Ράχες. Μπορώ ομως να φωνάξω μήπως με ακούσουν.
chem: και καλα κανεις.
Περίεργος: Και να μην μπώ στην θάλασσα μέχρι να πειστώ οτι προχωράνε σε κάποιυ ειδους λύση.
chem: αλλα να θυμασαι και στο λεω με πασα ειλικρινεια οτι τα πραγματα πανε παντα προς το καλυτερο, τωρα υπαρχουν υποδομες αποφυγης ρυπανσης. Φαντασου οτι πριν δεκαπεντε χρονια βιολογικο δεν ειχε ουτε η Λαμια και για μπανιο πηγαιναμε ολοι και δεν υπηρχε και προβλημα στη θαλασσα. Απλα τελευταια αναζηταμε επιμονα σκανδαλα. Δεν ξερω γιατι αλλα το κανουμε. Αναζητουμε ενοχους παντου.
Περίεργος: Πρέπει να καταλάβεις οτι αυτές τις σκέψεις που σου εγραψα τις ασπάζονται πολλοί συμπολίτες μας. Και βέβαια δεν θα κάναμε ισως ποτέ αυτή την συζήτηση αν δεν ειχαν πεθάνει τα ψάρια.
chem: φυσικα γιατι ολοι ειμαστε ευαισθητοποιημενοι σε τετοια θεματα αλλα οι ειδικοι ειναι παντα ειδικοι. Μαζι σου. Θα σου πω όμως κατι για να καταλαβεις τι γινεται. Ακου την παρακατω ειδηση και πες μου πως σου ακουγεται θα την ακουσεις δυο φορες με αλλο τροπο. Στην περιοχη λενε των Θηβων βρεθηκαν λαχανικα με χρωμιο σε συγκεντρωσεις 0,1 mg/Kg και πιθανον να οφειλεται στο νερο ποτισματος. Κινδυνος μεγαλος για την υγεια. Μην τρωτε. Το χρωμιο υπαρχει στα καρροτα σε επιπεδα 0,1 mg/Kg, αλλά δεν υπαρχει οριο για τον ανθρωπο γιατι το χρωμιο υπαρχει από μονο του στα λαχανικα και μαλιστα σε περιοχες της Τουρκιας της Σλοβενιας το χρωμιο ειναι διπλασιο απο τις περιοχες αυτές.
Περίεργος: Απο οτι γνωρίζω ειναι μικρή η ποσότητα σε χρώμιο απο την μία αλλά πρέπει απο την αλλη να βρεθεί απο που προέρχεται.
chem: επισης σε περιοχες αλλες μακρια απο τη Θηβα βρεθηκαν τα ιδια επιπεδα χρωμιου αλλα κανεις δεν μπηκε στον κοπο να το ανακοινωσει. Το χρωμιο ειναι τοξικο μονο ως εξασθενες και αρα δεν εχει νοημα να προκαλω αναστατωση με το ολικο αλλα μονο αν αναπτυξω μεθοδο για εξασθενες και επειδη ειναι δυσκολη γινεται μονο σε εξειδικευμενα εργαστηρια.
Περίεργος: Συμφωνούμε νομίζω δεν διαφωνούμε σε τίποτα.
chem: αρα επειδη θελω θεμα παρουσιαζω τα ποτελεσματα οπως θελω και αναστατωνω τον κοσμο. Για το λογο αυτο χρειαζεται η αποψη των ειδικών.
Περίεργος: Ξεχνάμε τα νεκρά ψάρια. Αυτό πως να το παρουσιάσει κάποιος?
chem: εκει ειναι το θεμα. Δεν ξεχνω τα νεκρα ψαρια, αλλωστε δε θα συζηταγαμε τωρα αν δεν υπηρχαν.
Περίεργος: Και εδώ μπλέχτηκαν τα πράγματα...
chem: δεν μπορω να εξηγησω λοιπον γιατι υπηρξαν. Αυτο ειναι το μονο σιγουρο, δεχομαι ομως την αποψη των ειδικων γιατι εμπιστευομαι οτι δεν επιθυμουν να μας δηλητηριασουν Αρα τρωω ψαρι. Τι ακριβως εγινε; Δεν ξερω.
Περίεργος: Και ξεκινάμε πάλι απο την αρχή. Οι αυξημένες ποσότητες φωσφορικών και νιτρικών (λιπάσματα) δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας και σκοτώνουν τα ψάρια (αναπνευστική ανεπάρκεια)
chem: φυσικα
Περίεργος: Τώρα που εχουμε ζωντανά ψάρια πόσα νιτρικά και φωσφορικά εχουμε στον Μαλιακό?
chem: φανταζομαι οτι εχουν μειωθει από τη στιγμη που δεν εχουμε αλλα νεκρα ψαρια, αλλά δεν ξερω. Αλλα την απαντηση μας την πηραμε. Μας δωσαν αποτελεσματα καταλληλοτητας νερων.
Περίεργος: Μας εδωσαν αποτελέσματα χωρίς να μετρήσουν νιτρικα και φωσφορικά. Ψάξε το. Δημιουργούν στον ανθρωπο προβλήματα τα φωσφορικα και τα νιτρικά? ΝΑΙ.
chem: πραγματικα δεν θελεις να καταλαβεις αυτο που σου λεω. Αυτοι που ηρθαν μετρησαν όχι οτι τους ειπες εσυ κι εγω η ο Χειμαρας αλλά αυτα που κριναν αυτοι οτι επρεπε να μετρησουν.
Περίεργος: Ειμαι περίεργος αλλωστε.
chem: αρα αν εβρισκαν κατι θα το ανακοινωναν. Αυτο ειναι που προσπαθω τοσες μερες να σας πω
Περίεργος: Ας τους ρωτήσουμε λοιπόν και ξανασυζητάμε…
chem: δεν γινεται να μην μετρησαν νιτρικα φωσφορικα. Ειναι η πλεον απλη αναλυση. Θα το λεγαν αν υπηρχε κατι, δεν ειναι δολοφονοι.
Περίεργος: Εγώ πάντως δεν πήρα απάντηση απο τους αρμοδίους. Προσπάθησε εσύ.
chem: ποιους ρωτησες; Γιατι ακουσα απο τον προεδρο του ΕθΙΑΓΕ οτι ειναι στη διαθεση του καθενος.
Περίεργος: Δημοσιογράφους, οικολόγους, Ιατρικό Σύλλογο, γραφείο Νομάρχη και πολλούς αλλους...
Χάρηκα πραγματικά τη συζήτηση. Καλό βράδυ.
chem: καλό βραδυ και εγω χαρηκα...

Από "LamiaNews"

Συνέλευση "ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS" Πέμπτη 9 Ιουλίου

Αναρτήθηκε απο ... energoipoliteskv Bloger





Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


Την Πέμπτη 9 Ιουλίου και ώρα 8.30μμ

θα πραγματοποιηθεί Ανοιχτή Συνέλευση

των μελών και των φίλων
της Κίνησης Πολιτών "ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS"


Η Συνέλευση θα γίνει στην αίθουσα της Λέσχης Σιδηροδρομικών Λαμίας,

στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, στα κτίρια του ΟΣΕ



Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Πρωτοσέλιδο "Λαμιακού Τύπου"

Αναρτήθηκε από ... energoipoliteskv Blogger