Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

"14 Σεπτεμβρίου τα εμβόλια"

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv Blogger



Σε περίπου ενάμιση μήνα, συγκεκριμένα στις 14 Σεπτεμβρίου, θα παραληφθεί η πρώτη μεγάλη δόση των εμβολίων για τη νέα γρίπη, όπως ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «σπέρνει τον πανικό» και ότι κάνει «μικροκομματική πολιτική», ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση επέμεινε ότι η κυβέρνηση μέχρι χθες δεν είχε εθνικό σχέδιο δράσης και ότι αυτό γίνεται τώρα ύστερα από δική της πίεση.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, ο κ. Αβραμόπουλος έκανε γνωστό πως το Εθνικό Επιστημονικό και Επιχειρησιακό Συμβούλιο θα του παραδώσει σήμερα το απόγευμα το Εθνικό Σχέδιο Δράσης και μετά θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό. Θα ακολουθήσει η ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, των πολιτικών αρχηγών, ενώ θα δοθεί και στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ειδικότερα, ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στην ύπαρξη εγγράφου της φαρμακευτικής εταιρείας Glaxo από τις 9 Ιουλίου 2009, που επιβεβαιώνει ότι η παράδοση των εμβολίων θα αρχίσει στις 14 Σεπτεμβρίου, ωστόσο δεν διευκρίνισε πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων.

Ο υπουργός Υγείας περιέγραψε χθες τις βασικές δομές του Εθνικού Σχεδίου Δράσης, χωρίς πάντως να μπει σε λεπτομέρειες.

Πρώτον, κομβικό σημείο θα είναι το πρόγραμμα εμβολιασμού. Ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε πως στις σκέψεις της πολιτείας είναι να προχωρήσει στον εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού, καθώς και των αλλοδαπών που ζουν στη χώρα μας.
Δεύτερον, θα βασίζεται στα στατιστικά στοιχεία για τη νοσηρότητα, τη θνητότητα και την απαίτηση για κλίνες.
Τρίτον, μέχρι τις 15 Αυγούστου πρέπει να είναι έτοιμοι νομαρχίες και δήμοι, γι αυτό και σήμερα θα συναντηθεί με την ΕΝΑΕ και την ΚΕΔΚΕ.
Τέταρτον, στο Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας για την κλινική εξέταση των ασθενών θα ενταχθούν από την επόμενη εβδομάδα ιδιώτες γιατροί και οδοντίατροι, ενώ θα ζητηθεί να συμμετέχουν και οι φαρμακοποιοί.
Να σημειωθεί ότι όπως δηλώνουν οι οδοντίατροι δεν τους έχει ζητηθεί ακόμα συμμετοχή.

Το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης ανέβηκε κατακόρυφα χθες στην Επιτροπή της Βουλής. Ο κ. Αβραμόπουλος, αν και ζήτησε τη συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων στην αντιμετώπιση της πανδημίας με το επιχείρημα πως πρόκειται για κατάσταση που ισοδυναμεί με «όρους πολέμου», ωστόσο εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ ότι «σπέρνει κλίμα πανικού». «Προσέξτε τους συμβούλους σας. Επιλέξατε λάθος δρόμο», είπε σε υψηλούς τόνους.

«Δεν έχετε εθνικό σχέδιο. Αν είχατε, θα μας το καταθέτατε όταν σας το ζητήσαμε στη Βουλή στις 24/6», απάντησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Σκουλάκης, ο οποίος πρότεινε να δημιουργηθεί Ενιαίο Κέντρο Πληροφόρησης. «Αυτά τα παραμύθια δεν τα τρώει πια ο λαός! Σηκώσατε μπαϊράκι, αλλά εκθέτετε την παράταξή σας και τον πρόεδρό σας», επανήλθε ο κ. Αβραμόπουλος.

Για «μικροκομματικό πόλεμο» μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ.

Λ. ΓΑΛΑΝΟΣ

Από ethnos.gr

Κινητή διαφήμιση για τα Καμένα Βούρλα από τον κύριο Γιάννη Φραγκούλη

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv Blogger



Πολλές φορές έχουμε σταθεί στα καμώματα της εξουσίας με θετικά και αρνητικά σχόλια.

Πολλές φορές έχουμε υπερτονίσει την προσφορά της και έχουμε στηλιτεύσει τη διαπλοκή
της. Όταν χθες το είδα μέσα από ένα διαφημιστικό μιας εταιρείας στην αρχή θεώρησα ό,τι τέλος πάντων αποφάσισαν η Νομαρχία ή ο δήμος των Καμένων Βούρλων να κάνουν μια διαφήμιση στην Αθήνα σε ταξί.

Πριν προλάβω όμως να σκεφτώ κάτι διαφορετικό, νοιώθω ότι είναι γνωστό το αυτοκίνητο.

Το διαπίστωσα βεβαίως όταν μίλησα με τον Γιάννη Φραγγούλη.
Πρόκειται λοιπόν για το ταξί και το Ι.Χ. του Γιάννη Φραγγούλη τα οποία διέθεσε για να διαφημίσουν τα Καμένα Βούρλα.

Δεν πλήρωσε κανείς τίποτα, αλλά κάποια έξοδα έβαλαν επιχειρηματίες της περιοχής. Βλέπετε τα λεφτά της νομαρχίας και του δήμου των Καμένων Βούρλων είναι προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Εκεί δεν κάνουν κουμάντο οι πολίτες αλλά κάνουν νομάρχες και δήμαρχοι.

Ο Γιάννης λοιπόν δεν χρειάστηκε παραπάνω από 180 ευρώ για να κάνει δύο αυτοκίνητα …Καμένα Βούρλα.

Μπράβο του…


'σεντρα'

Πρωτοσέλιδο "Λαμιακού Τύπου"

Αναρτήθηκε από... energoipoliteskv Blogger