Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Αίτημα για άρση ασυλίας του Κ. Γείτονα...

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv Blogger



...στέλνει στη Βουλή ο ειδικός ανακριτής για το σκάνδαλο της Siemens! Πότε θα συζητηθεί. Η διαφορά με τον Τσουκάτο.

Από τον Στάθη Παλαιολόγο
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, ο ειδικός ανακριτής της υπόθεσης Siemens N. Ζαγοριανός στέλνει μέσα στις επόμενες ημέρες αίτημα στη Βουλή για άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Γείτονα τον οποίο κατονόμασε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, στη γερμανική δικαιοσύνη, ως έναν από τους αποδέκτες "μαύρων χρημάτων". (Ο άλλος ήταν ο ταμίας της ΝΔ Γιάννης Βαρθολομαίος που δεν ζει όμως πια).
Για να προχωρήσει οποιαδήποτε διαδικασία σχετικά με τον κ. Γείτονα πρέπει να αρθεί προηγουμένως η ασυλία του διότι είναι βουλευτής, σε αντίθεση με τον Θ. Τσουκάτο ο οποίος έχει σταματήσει να έχει αυτή την ιδιότητα από το 2004. Θέμα παραγραφής για τα ενδεχόμενα αδικήματα δεν υφίσταται διότι...

ο κ. Γείτονας φέρεται να προέβη στις όποιες επίμαχες πράξεις (δηλαδή της δωροληψίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, όπως εικάζεται ότι θα αναφέρεται) όχι ως υπουργός.
Η Βουλή θα πρέπει να αποφανθεί επί του αιτήματος του ανακριτή με μυστική ψηφοφορία όταν συγκληθεί και πάλι η Ολομέλειά της, δηλαδή στις αρχές Οκτωβρίου. Αν όμως προκηρυχθούν εκλογές και διαλυθεί προηγουμένως η Βουλή, τότε η εκκρεμότητα θα παραμείνει για την επόμενη που θα έχει πιθανότατα και διαφορετική σύνθεση.

Από.....press-gr.blogspot.com

ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΙΑ 2009: Το έπος ζωντανεύει στη Φθιώτιδα την Δευτέρα

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv Blogger



Του Θανάση Γιαννόπουλου

Ένα έπος ζωντανεύει στη Φθιώτιδα στις 31 Αυγούστου 2009. Είναι μια εκδήλωση με πανελλήνια και γιατί όχι παγκόσμια εμβέλεια που φιλοδοξούμε να γίνεται κάθε χρόνο ανάλογα με την απόφαση που θα ληφθεί. Θα είναι ένα μεγάλο πανηγύρι, μια ιστορική και βαθειά ελληνική γιορτή που θα φέρει στην επικαιρότητα και θα κάνει γνωστή τη Φθιώτιδα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και όχι μόνο στην Ελλάδα. Τη μέρα αυτή κέντρο της χώρας θα είναι η Λαμία.

Από...paratiritisfthiotidos

Δηλώσεις του βουλευτή Φθιώτιδας κ. Σταϊκούρα για το νέο εργατικό ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv Blogger



«Με αφορμή το νέο θλιβερό εργατικό δυστύχημα στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ, θα ήθελα να δηλώσω τη βαθύτατη θλίψη μου για τον άδικο θάνατο του εργαζομένου και να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς την οικογένειά του...

...Θα ήθελα, επίσης, να ευχηθώ ταχεία και πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες του τραγικού δυστυχήματος, δηλώνοντας, παράλληλα, την αμέριστη και ολόπλευρη συμπαράσταση και στήριξή μου στις οικογένειές τους.
Η επανάληψη ενός τραγικού δυστυχήματος στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ υποδηλώνει την αναγκαιότητα ενίσχυσης των μέτρων ασφάλειας και συντήρησης της παραγωγικής διαδικασίας της επιχείρησης.
Απαιτείται και αναμένεται, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της επιχείρησης και της πολιτείας, η άμεση και πλήρης διερεύνηση των αιτιών του νέου θανατηφόρου δυστυχήματος, ο πλήρης έλεγχος, σε κάθε επίπεδο, του τρόπου λειτουργίας του εργοστασίου, και η απόδοση ευθυνών όπου και αν αυτές υπάρχουν.
Απαιτείται και αναμένεται η επισταμένη, συστηματική και ουσιαστική επανεξέταση των συνθηκών εργασίας, συντήρησης και ασφάλειας της παραγωγικής διαδικασίας της ΛΑΡΚΟ και η ενδυνάμωση των προβλεπόμενων περιοδικών ελέγχων, ώστε το σημερινό τραγικό δυστύχημα να είναι το τελευταίο.»

Η βουλευτής κ. Τόνια Αντωνίου για το νέο ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv Blogger



Σε σχέση με το τελευταίο θανατηφόρο ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη οικογένεια του αδικοχαμένου νέου και δηλώνει ότι η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ και η κυβέρνηση είναι οι ηθικοί αυτουργοί στο διαρκές έγκλημα που συντελείται στην ΛΑΡΚΟ τα τελευταία χρόνια.
Η ανακοίνωση αναλυτικά...

«Η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ και η κυβέρνηση είναι οι ηθικοί αυτουργοί στο διαρκές έγκλημα που συντελείται στην ΛΑΡΚΟ τα τελευταία χρόνια. Η πολιτική της συνεχούς απαξίωσης της επιχείρησης είναι, όπως αποδεικνύεται, μια θανατηφόρα πολιτική που αδιαφορεί πλήρως για τις συνθήκες ασφάλειας των εργαζομένων στην επιχείρηση. Δυστυχώς η τελευταία πράξη του δράματος που παίζεται στη ΛΑΡΚΟ, καθώς ετοιμάζονται να την ξεπουλήσουν, είναι μια ακόμα ανθρωποθυσία εργαζομένου, ενώ δεν έχει ακόμα συμπληρωθεί ούτε καν μήνας από το προηγούμενο θανατηφόρο ατύχημα.
Το κράτος της διαφθοράς και της ανομίας έχει βαθιές ρίζες και στη ΛΑΡΚΟ. Είναι η ώρα να βάλουμε τέλος σε αυτό το καθεστώς, να προστατεύσουμε τον εργαζόμενο και την επιχείρηση, να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή και το δημόσιο συμφέρον. Αυτή είναι η δέσμευση του ΠΑΣΟΚ, αυτό είναι το χρέος μας ως πολιτεία και ως κοινωνία»

Μπαμπά << ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΟΣ >>

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv Blogger



Υπάρχει κάποιος σε αυτή τη χώρα που ΥΠΕΥΘΥΝΑ θα μας απαντήσει στο πολύ απλό ερώτημα…. «ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΟΣ;»
Οι απαντήσεις...

...των αρμοδίων ή μη στο e-mail του blog !
(ή στα σχόλια όπως συνήθως!)
(έτσι για να μας λυθούν μερικές απορίες)


(taxalia.blogspot.com)

Πρωτοσέλιδο "σέντρας"

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv

Πρωτοσέλιδο "Λαμιακού Τύπου"

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv Blogger