Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Σ. Χατζηγάκης: «Δεν θα υπάρξει αποζημίωση στους ελαιοκαλλιεργητές της Φθιώτιδας»

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com



Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους καλεί τους αγρότες του νομού η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ, μετά την αρνητική απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σωτήρη Χατζηγάκη, προς τους Βουλευτές Γ. Μαρίνο, Γ. Γκιόκα και Α. Σκυλλάκο, περί «ασφαλιστικής κάλυψης κατ’ εξαίρεση ζημιών από μείωση παραγωγής εσοδείας 2009-2010 σε ελαιοκαλιεργητές Ν. Φθιώτιδας». Ο Υπουργός ξεκαθάρισε σχετικά ότι «δεν καλύπτεται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ και δεν αποζημιώνεται διότι δεν οφείλεται σε καλυπτόμενα από τον ΕΛΓΑ ζημιογόνα αίτια».

Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΕ ΚΚΕ του νομού υπογραμμίζει την ανάγκη οργανωμένου, συνεχούς αγώνα και καλεί τους Φθιωτείς αγρότες να διεκδικήσουν με τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Συντονιστικές Επιτροπές αυτά που τους ανήκουν.

Από paratiritifthiotidas.gr

Για Β' Αθηνών ή Αττική ο Ψινάκης με τον ΛΑΟΣ...

Αναρτήθηκε από ......energoipoliteskv.blogspot.com



Από τον Γιάννη Παπαζήση
.
Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις του Ηλία Ψινάκη για την κάθοδό του ως υποψήφιος βουλευτής με τον ΛΑΟΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί είναι σε ποια εκλογική περιφέρεια θα θέσει υποψηφιότητα. Είναι πολύ πιθανό να επιλεγεί η Β' Αθηνών ή εναλλακτικά η περιφέρεια Αττικής καθώς εκτιμάται ότι εκεί ο ΛΑΟΣ μπορεί να εκλέξει και δεύτερο βουλευτή.

Από press-gr

Αυτή είναι η επιστολή Βουλγαράκη...

Αναρτήθηκε από .....energoipoliteskv.blogspot.com




...με την οποία ανακοινώνει ότι δεν κατεβαίνει υποψήφιος

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Γ. Βουλγαράκη προς τον Κ. Καραμανλή, με την οποία ανακοινώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής, έχει ως εξής:
«Κύριε Πρόεδρε,
Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε αναθέτοντάς μου συνεχώς από το 2004 μέχρι σήμερα, σημαντικές κυβερνητικές θέσεις. Όλα αυτά τα χρόνια εργάστηκα σκληρά προκειμένου να υλοποιήσω το κυβερνητικό πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις του κόμματός μας. Είμαι δε περήφανος για το έργο και τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν στα υπουργεία στα οποία υπηρέτησα.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα επιχειρείται να πληγεί η αξιοπιστία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και...

να επιβληθούν συνθήκες πολιτικής αναταραχής στον τόπο. Με καταιγισμό ψεμάτων και λάσπης που δημιουργούν εντυπώσεις, επιχειρείται η εν ψυχρώ δολοφονία της πολιτικής μου οντότητας, η σπίλωση της τιμής και της υπόληψής μου. Το ΠΑΣΟΚ πρωτοστατεί σε αυτήν την ανήθικη και συκοφαντική τακτική, ενεργοποιώντας τις παλιές τακτικές προκειμένου να εξυπηρετήσει τα μικροκομματικά του συμφέροντα.
Κύριε Πρόεδρε,
Την επίθεση αυτή θα μπορούσα να την αντέξω όπως άντεξα και στις τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον μου. Εκείνο που δεν δέχομαι είναι η επίθεση αυτή να πλήττει την παράταξη, το κυβερνητικό έργο και σας προσωπικά. Είμαι από παιδί στη Νέα Δημοκρατία. Αγωνίστηκα για τις ιδέες της στα αμφιθέατρα, τη νεολαία, τη Βουλή, την κοινωνία και έμαθα να βάζω πάντα το συμφέρον της πάνω από το προσωπικό μου. Χρωστάω πολλά στον κόσμο αυτής της παράταξης για να τους υποχρεώσω να περιμένουν τη δικαίωσή μου.
Όλοι γνωρίζουν ότι, από όπου κι αν πέρασα, δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό. Όσο και αν προσπάθησαν δεν έχουν βρει τίποτα να με κατηγορήσουν, γι΄ αυτό έχουν βάλει τώρα, στο στόχαστρο την οικογένειά μου. Λειτούργησα πάντοτε με πλήρη διαφάνεια και ειλικρίνεια. Ποτέ δεν έκρυψα τίποτα.

Κύριε Πρόεδρε,
Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη στήριξη που μου παρείχατε στο διάστημα της συντονισμένης αυτής επίθεσης. Για τους λόγους όμως που προανέφερα, σας υποβάλλω την παραίτησή μου από Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και παρακαλώ να την κάνετε αποδεκτή. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή η απόπειρα σπίλωσης θα καταρρεύσει. Την πραγματική μάχη εναντίον των δυνάμεων του παρελθόντος και της διαπλοκής θα την κερδίσουμε. Αυτή τη μάχη θα συνεχίσω να τη δίνω μέσα στη Βουλή, στηρίζοντας με όλες μου τις δυνάμεις το κυβερνητικό έργο και τη μεταρρυθμιστική μας προσπάθεια.
Είτε το θέλουν είτε όχι, η κυβέρνηση, υπό την καθοδήγησή σας, θα προχωρήσει απερίσπαστη στο έργο της για την Ελλάδα που ονειρευόμαστε και μας αξίζει».
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Γιώργος Α. Βουλγαράκης

Από press-gr

Στήριξη στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ από τον Νομάρχη Φθιώτιδας

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com



Στήριξη στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ παρείχε με επιστολή του προς τον πρόεδρο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, ο Νομάρχης Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Χειμάρας.
Αναλυτικά η επιστολή...



Από LamiaNews

ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΗΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ,ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΕΛΗΣ,ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΑΜΠΑΝΟΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ;

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com



Μεχρι τα μεσανυχτα της Κυριακης θα διαρκεσουν οι διαδικασιες για τη συνθεση των ψηφοδελτιων του ΠΑΣΟΚ ενω αντιστοιχη διαδικασια θα πρεπει να εχει ολοκληρωθει ως τη Δευτερα και στη Ν.Δ.
Εκτος απο τα ονοματα που εχουν δει το φως της δημοσιοτητας μεσα απο το site μας απο χτες το βραδυ κυκλοφορουν και αλλα ονοματα κομματικων στελεχων που εχουν εκδηλωσει το ενδιαφερον τους για τις βουλευτικες εκλογες της 4ης Οκτωβριου 2009.
Το ηχηρο νεο ονομα αφορα το χώρο της Ν.Δ. αφορα στον σημερινο Γενικο Γραμματεα καταναλωτή Γιαννη Οικονόμου.Συνεργατες του εξεταζουν καθε παραμετρο ωστε να αποκληστει καθε πιθανο συνταγματικο κωλυμα λογω της δημοσιας θεσης που κατεχει.
Στο χώρο του ΠΑΣΟΚ ο Ηλίας Αποστολάκης θεωρειται σχεδον βεβαιο οτι θα συμπεριληφθει στο ψηφοδελτιο ενω και ο πρωην υφυπουργος Δημητρης Αλαμπανος εχει εκδηλωσει παρομοιο ενδιαφερον.Τελος ο πρωην Δημαρχος λαμιεων Γιώργος Ντελής εκτιμαται οτι θα ειναι μεταξυ αυτων που θα πτοταθουν απο τα κομματικα στελεχη να μπει στο ψηφοδελτιο.

Από Λαμία fm1

Ανεβάζουν στροφές στο ΠΑΣΟΚ στη Φθιώτιδα

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com



Σε φουλ ρυθμούς ετοιμάζονται στο ΠΑΣΟΚ ενόψει των πρόωρων εκλογών της 4ης Οκτωβρίου. Το βράδυ της Πέμπτης συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας παρουσία στελεχών και πολλών δημάρχων και μη που πρόσκεινται στο κίνημα. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία για την επικείμενη προσφυγή στις κάλπες κι όπως τονίστηκε ιδιαίτερα «δεν περισσεύει κανείς».

Διαδικασίες Ανάδειξης Υποψηφίων στις Βουλευτικές Εκλογές

Την διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων, που απέστειλε ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Γιάννης Ραγκούσης, παρουσίασε στα στελέχη ο Γραμματέας της ΝΕ, Διονύσης Δολιανίτης. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μέσα, αφού ξεκαθάρισε πως μέχρι την Τετάρτη θα γίνουν γνωστά τα ονόματα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του νομού, υπογράμμισε πως η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:

Άρθρο 1. Κατάθεση υποψηφιοτήτων

1. Τα Μέλη και οι Φίλοι του Κινήματος αλλά και κάθε πολίτης που θέλουν να είναι υποψήφιοι καταθέτουν από την Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2009 έως και το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2009, την υποψηφιότητά τους μέσω Διαδικτύου στη Γραμματεία της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων με κοινοποίηση στην Γραμματεία της οικείας Νομαρχιακής Επιτροπής.

2. Με τον ίδιο τρόπο, τα Μέλη και οι Φίλοι υποβάλλουν προτάσεις για υποψηφιότητες, τρίτων με σχετική υποστηρικτική επιχειρηματολογία.

- Στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ αναρτήθηκαν ήδη σχετικές φόρμες.

3. Οι προθεσμίες υποβολής υποψηφιοτήτων, πρέπει να γίνουν γνωστές σ' όλα τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία. Πρέπει γι' αυτό, εκτός της κεντρικής προβολής της διαδικασίας, να δημοσιοποιηθούν άμεσα με όλους τους πρόσφορους τρόπους στα τοπικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, αλλά και στις ιστοσελίδες των Οργανώσεων του Κινήματος.

Άρθρο 2. Νομαρχιακές Επιτροπές

1. Οι Νομαρχιακές Επιτροπές συνέρχονται, την Κυριακή 6 Σεπτέμβρη, σε ειδική συνεδρίαση στην οποία συμμετέχουν τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής που προέρχονται από το Νομό. Στη συζήτηση λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις όλων των μελών της, καθώς και όσες προτάσεις τους έχουν αποσταλεί ή έχουν συμπεριληφθεί στο δημόσιο διάλογο (γνωστοποιημένες προτάσεις και αυτοπροτάσεις).

2. Η Νομαρχιακή Επιτροπή αποστέλλει στην Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων έως την Κυριακή 6 Σεπτέμβρη στις 24:00, την πρότασή της, στην οποία ενσωματώνει όλα τα ονόματα που προτάθηκαν και συζητήθηκαν αλφαβητικά, με βιογραφικό και υποστηρικτική επιχειρηματολογία χωρίς ψηφοφορία για κατάταξη ή σειρά. Στη διαδικασία δεν περιλαμβάνονται σύμφωνα με το καταστατικό οι βουλευτές.

Άρθρο 3. Κριτήρια Ανάδειξης

Κατά την αξιολόγηση των υποψηφίων, λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 16 του Καταστατικού και το άρθρο 5 παρ. 3 και 6 του Κώδικα Δεοντολογίας και Διαφάνειας, στο πλαίσιο των αρχών, των αξιών και των στόχων του Κινήματος ,αξιολογούνται τα παρακάτω κριτήρια:

- το ήθος, η εγνωσμένη ικανότητα, κοινωνική αποδοχή και καταξίωση

- η επιλογή νέων προσώπων με κύρος, που σηματοδοτούν με την παρουσία τους την ανανέωση και την προοπτική

- η προγραμματική τοποθέτηση των υποψηφίων με καινοτόμες, προοδευτικές προτάσεις και η δυνατότητά τους να υπηρετήσουν το νέο όραμα και σχέδιο του ΠΑΣΟΚ.

- η δυνατότητα των υποψηφίων να εμπνέουν ευρύτερες συναινέσεις και δημοκρατικές συνεργασίες με πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, με κινήσεις και φορείς, για την συγκρότηση πολυσυλλεκτικών, αντιπροσωπευτικών συνδυασμών

- η προσφορά σε θεσμούς και μαζικούς χώρους που ενισχύουν τη διεισδυτικότητά τους καθώς η επάρκεια, η ειδική ικανότητα και η γνώση για την ανάληψη μιας θέσης ευθύνης

- η εκφρασμένη λαϊκή ετυμηγορία κατά το παρελθόν

Άρθρο 4. Επιτροπή Διαφάνειας

1.Όσοι υποβάλλουν υποψηφιότητα στη διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων ενημερώνουν σχετικά για τυχόν θέματα δεοντολογίας την Επιτροπή Διαφάνειας την οποία συγκροτούν ο Γραμματέας του Ε.Σ. ο Πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης, και ο Συνήγορος του Μέλους και του Φίλου.

2. Στην παραπάνω ενημέρωση, της οποίας διασφαλίζεται ο απόρρητος χαρακτήρας, περιλαμβάνονται τυχόν εκκρεμότητες ενώπιον της δικαιοσύνης, της διοίκησης και ανεξάρτητων αρχών ή επαγγελματικών πειθαρχικών οργάνων.

3. Κάθε υποψήφιος καταθέτει στην Επιτροπή Διαφάνειας δήλωση "πόθεν έσχες" κατά τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Δεοντολογίας και Διαφάνειας.

Από paratiritisfthiotidos.gr

Πρωτοσέλιδο "Λαμιακού Τύπου"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com