Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ - Όχι άλλο αίμα εργατών στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


Η ζωή των εργαζομένων αποτελεί για το κεφάλαιο αναλώσιμο αγαθό. Ο θάνατος σήμερα του βαριά τραυματισμένου εργάτη στη ΛΑΡΚΟ προστίθεται στις εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές, που χάνονται κάθε χρόνο στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου.
Η πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι, οι απάν-θρωπες συνθήκες δουλειάς, η έλλειψη μέτρων για την υγιεινή ασφάλεια και εν τέλει για την ανθρώπινη ζωή δεν αποτελούν θέμα συζήτησης των τηλεοπτι-κών αστέρων των 8 και πιθανόν δεν θα αποτελέσουν θέμα συζήτησης σε όλη την προεκλογική περίοδο.
Οι ευθύνες των κομμάτων του κεφαλαίου της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για αυ-τή την απάνθρωπη κατάσταση είναι τεράστιες. Ανέχτηκαν και διευκόλυναν την εργοδοτική αυθαιρεσία, αρνήθηκαν να πάρουν οποιοδήποτε μέτρο για την εφαρμογή των κανόνων για την Υγιεινή και την Ασφάλεια των εργαζομένων. Είναι συνυπεύθυνοι για τους εκατοντάδες θανάτους εργατών.
Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να οργα-νώσουν την πάλη τους στους χώρους δουλειάς για την εφαρμογή της εργατι-κής νομοθεσίας και των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας. Να προλάβουμε ώ-στε να μην έχουμε άλλα θύματα και όχι απλά να καταδικάζουμε εκ των υστέ-ρων. Η ΓΣΕΕ οφείλει να παίξει τελικά τον ρόλο της και σε αυτό τον τομέα.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση εκφράζει στην οικογένεια του νεαρού εργάτη, της ΛΑΡΚΟ τα πιο θερμά συλλυπητήρια

Από apnet.gr

Διακομματική για τις εκλογές

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


Οι Οικολόγοι Πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον αποκλεισμό τους από τη χθεσινή συνεδρίαση της Διακομματικής επιτροπής και στη συνέχεια αποφάσισαν να οργανώσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπ. Εξωτερικών.

Μετά από την πρόσκληση που έλαβε το κόμμα μας για την συνάντηση των εκπροσώπων τύπου σήμερα στις 17:00 και την ενημέρωση για τις αποφάσεις της Διακομματικής αποφασίστηκε να ανασταλεί η προγραμματιζόμενη παράσταση διαμαρτυρίας.

Εξακολουθούμε να διαμαρτυρόμαστε για τον υπολογισμό του χρόνου προβολής με βάση το ποσοστό των προηγούμενων εθνικών εκλογών και όχι των πιο πρόσφατων Ευρωεκλογών κάτι που λειτουργεί υπέρ των 2 μεγάλων κομμάτων. Έτσι για παράδειγμα, στους Οικολόγους Πράσινους θα διατεθεί συνολικά σε όλη την εκλογική περίοδο όσος χρόνος διατίθεται καθημερινά στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι ο νόμος 3023/2002 που ορίζει τα ζητήματα της προβολής των κομμάτων και της διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα αποτελεί τεχνητό εμπόδιο στην παρουσία και την βιωσιμότητα αναδυόμενων πολιτικών δυνάμεων. Με τους περιορισμούς στην προβολή όσο και την χρηματοδότηση των μικρών και νέων πολιτικών δυνάμεων ο νόμος στοχεύει ξεκάθαρα στην διασφάλιση του καρτέλ των μεγάλων και μικρών κομμάτων.

ecogreens-gr.org

Πρόγραμμα περιοδειών του Χ. Σταϊκούρα

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com



Ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο των περιοδειών του για τις Εκλογές του 2009, θα επισκεφθεί την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:00 τον Τυμφρηστό, στις 18:30 το Νεοχώρι Τυμφρηστού, στις 19:00 το Μαυρίλο, στις 19:30 τη Μερκάδα, στις 20:00 τη Μεγάλη Κάψη και στις 20:30 τον Αγ. Γεώργιο Τυμφρηστού.

Από paratiritifthiotidas.gr

Χωρίς αφισοκολλήσεις το ΠΑΣΟΚ

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com



Την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να μην γίνουν αφισοκολλήσεις στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή του κινήματος. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί για την πράσινη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος. Τώρα το ΠΑΣΟΚ κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του αυτές. Οι οργανώσεις του δεν θα κάνουν αφισοκολλήσεις για καμία προεκλογική δραστηριότητα. Οι υποψήφιοι θα περιοριστούν στην έκδοση ενός μόνο προεκλογικού φυλλαδίου και μιας μόνο ταχυδρομικής αποστολής του υλικού τους. Ταυτόχρονα να αναλάβει τις δαπάνες για τον καθαρισμό των χώρων των προεκλογικών του συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιήσει».

Από paratiritisfthiotidos.g

Πρωτοσέλιδο "Λαμιακού Τύπου"

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com