Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Φθιώτιδα

Αναρτήθηκε από energoipoliteskv.blogspot.com


Ανακοινώθηκε πριν λίγο το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο νομό Φθιώτιδας ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, το οποίο απαρτίζεται από επτά άτομα. Σ’ αυτό συναντάμε και νέα πρόσωπα που για πρώτη φορά ζητούν την ψήφο του φθιωτικού λαού. Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Φθιώτιδα απαρτίζεται απ’ τους:

1. Μπασδέκης Κωνσταντίνος του Χρήστου, Γεωπόνος, γραμματέας της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, Δημοτικός Σύμβουλος Λαμίας, μέλος της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής της ΠΑΣΥ.

2. Νικολάου Θωμάς του Γεωργίου, Αγρότης, στέλεχος του ΚΚΕ, μέλος της συντονιστικής επιτροπής της ΠΑΣΥ.

3. Ντίνου – Τσέλιου Αικατερίνη του Ιωάννη, Δικηγόρος, στέλεχος του ΚΚΕ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

4. Παπά Γαρυφαλλιά του Λάμπρου, Οικονομολόγος, γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Φθιώτιδας της ΚΝΕ.

5. Πολίτης Παναγιώτης του Κωνσταντίνου, Εργάτης, στέλεχος του ΚΚΕ, γραμματέας του Κλαδικού Σωματείου Μετάλλου Φθιώτιδας.

6. Τσέτσος Ευθύμιος του Κωνσταντίνου, Υπάλληλος ΔΕΥΑΛ, στέλεχος του ΚΚΕ, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, μέλος της Ομοσπονδίας ΠΟΕ-ΔΕΥΑ, Νομαρχιακός Σύμβουλος Φθιώτιδας.

7. Χρονάς Αναστάσιος του Ηλία, Γιατρός, στέλεχος του ΚΚΕ, Νομαρχιακός Σύμβουλος Φθιώτιδας, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λαμίας, μέλος του γενικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών και μέλος της αντιπροσωπείας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο των περιοδειών του για τις Εκλογές του 2009, θα επισκεφθεί:

Αναρτήθηκε από .......energoipoliteskv.blogspot.com


ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009

Παρασκευή 11/09/2009

18:00 – Καραβόμυλος
18:30 – Αχινός
19:00 – Παλαιοκερασιά
19:30 – Σπαρτιά
20:00 – Ν.Σπαρτιά
20:30 – Αχλάδι
21:00 – Ράχες


Σάββατο 12/09/2009

18:00 – Μόδι
18:30 – Παναγίτσα
19:00 – Ελάτεια
19:30 – Σφάκα
20:00 – Καλαπόδι
20:30 – Ζέλι


Κυριακή 13/09/2009

18:30 – Σκάρφεια
19:00 – Άγιος Σεραφείμ
19:30 – Αγία Τριάδα
20:00 – Μώλος

Η κα Κατερίνα Μπατζελή, υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ στο Ν.Φθιώτιδας σε συνέντευξή της στο Ρ/Σ «ΝΕΤ 105,8» και στο δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα, δήλωσε:

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται πριν απ’ όλα ένα τρόπο διαφορετικής διακυβέρνησης της χώρας, που θα χαρακτηρίζεται από τη διαφάνεια του κράτους και την αξιοπρεπή παρουσία των στελεχών του. Και αυτό αποτελεί ένα μήνυμα προς όλα τα στελέχη, όλων των βαθμίδων, που νομίζουν ότι βρίσκονται προ των πυλών της εξουσίας και θέλουν να το εκμεταλλευθούν.
…Ήδη έχει αρχίσει να δημιουργείται ισχυρό ρεύμα υπέρ του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία. Για αυτό και πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει απόλυτη αυτοδυναμία. Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, δεν υπάρχουν περιθώρια, ούτε πολιτικά ούτε ιδεολογικά, για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.»

Δημοκρατική υποχρέωση του σαθρού συστήματος η ύπαρξη blogger στο Debate

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com



Σε ένα πολιτικό σύστημα που αδιάλειπτα ενισχύει τους βαρώνους και στον αντίποδα οι βαρώνοι στηρίζουν και εναλλάσουν τους πολιτικούς σχηματισμούς και πρόσωπα, φαντάζει ανέκδοτο.

Γνωρίζοντας μάλιστα ότι τα "συντεταγμένα μέσα" με μέγιστη κυκλοφορία 350 - 7,000 φύλλων ημερησίως εξακολουθούν να παριστάνουν ότι τα blogs είναι αποκυήματα επιστημονικής φαντασίας ή αποτελούν ένα μέσο συκοφάντησης και εκβιασμού.

Ο απόλυτος φασισμός ενός κατεστημένου που πνέει τα λοίσθια και αρνείται να παραδεχτεί το νομοτελειακό του τέλος. Ιδιαίτερα όταν ένα μέσο ιστολόγιο υπερβαίνει την αναγνωσιμότητα μιας μεγάλης καθημερινής εφημερίδας. Όταν 1,000,000 συμπολίτες μας γράφουν, εκφράζονται, διαβάζουν, δημιουργούν ανεξάρτητοι μέσα στις σελίδες του διαδικτύου.

Προσπαθούν να αποκρύψουν ότι τα "κακώς κείμενα", οι εκβιασμοί και οι συκοφαντίες δημιουργήθηκαν αποκλειστικά από τους "εκλεκτούς" τους που μόλυναν το μέσο για να προωθήσουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους ή τη δικιά τους μιζέρια.

Οι bloggers κύριοι βαρώνοι συζητούν, συγκρούονται, συμφωνούν και διαφωνούν. Το κάνουν όμως ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ. Χωρίς τις βαλίτσες του Χριστοφοράκου, χωρίς το φόβο του Τρομπούκη. Οι bloggers κύριοι είναι καθαροί ακόμη και στη χειρότερη στιγμή τους.

Εάν λοιπόν υπάρχει έστω μια ικμάδα δημοκρατικού ιδεώδους σε αυτό το πολίτευμα, στην επερχόμενη τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΤΕ εκπρόσωπο των ιστολογίων σε ισότιμη θέση με τους λαοπρόβλητους δημοσιογράφους των 100 τηλεθεατών. Οφείλετε να δώσετε λόγο στο μόνο ενεργό κύτταρο πολιτικού διαλόγου και ανταλλαγής γνώσεων και απόψεων: Τα blogs.

Το ποιός θα είναι, δεν έχει σημασία. Εμείς οι bloggers μπορούμε εύκολα να συνεννοηθούμε χωρίς υπόγειες διεργασίες. Εσείς θα τολμήσετε να αντιμετωπίσετε τις ερωτήσεις ενός γνήσιου εκπροσώπου του λαού και όχι των χρηματοδοτών σας;

Αλλιώς χαρείτε μόνοι σας την κλεπταποδοτική σας "Δημοκρατία".
Αναρτήθηκε από olympia.gr στις 9:25 μμ

Σημίτης στο επικρατείας ?? Οοοοοοχι !!!!!!!!

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com



Τον κατέβασε από το τρένο και πιστεύω πως είναι ένα + στο προφίλ του Γιώργου.

Από egoetsitovlepo

Ηλίου φαεινότερη η ανανέωση στη Νέα Δημοκρατία

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


Από egoetsitovlepo

ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κ.Σημίτη - Γ.Σουφλιά στις αρχές αυγούστου στη Σίφνο - ΤΙ αποφάσισαν ;

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com




Καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου εξαγγέλει απόψε απο τη ΔΕΘ το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης του - εαν φυσικά ο ελληνικός λαός του δώσει την αυτοδυναμία - το i-R προχωρά σε μια ακόμη αποκάλυψη του παρασκηνίου που οδήγησε τον Κ.Σημίτη (και οχι μόνο) ΕΚΤΟΣ ΠΑΣΟΚ ΣΥΝΟΛΙΚΑ (και γενικά).
Είναι αλήθεια ή οχι αραγε οτι στις αρχές Αυγούστου (δηλαδή λιγότερο απο μήνα απο σήμερα που μιλάμε) έγινε ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ στη Σίφνο του Κ.Σημίτη με τον Γ.Σουφλιά με τη συμμετοχή "εκσυγχρονιστικών στελεχών" και ΔΥΟ κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ;
Είναι αλήθεια ή οχι οτι αμέσως μετα ο Γ.Σουφλιάς συναντήθηκε με τον Κ.Καραμανλή και του εισηγήθηκε "εκλογές τωρα" έχοντας μαζί του την Ντόρα (λογικό γιατι ήθελε και θέλει να τελειώνει μια ωρα αρχύτερα με τον Καραμανλή) και τον Β.Μεϊμαράκη(άγνωστο πως και γιατί τον πήραν μαζί τους, ενω μέχρι τότε ήταν "απέναντι" τους στα εσωκομματικά παιχνίδια).
ΤΙ αποφασίσθηκε στη Σίφνο;
Ποιες άλλες μυστικές συναντήσεις υπήρξαν;
Το i-R είναι...

...σε θέση να γνωρίζει τις απαντήσεις σε ΟΛΑ αυτά τα ερωτήματα. Οπως επίσης παρακολουθούμε το απίστευτο θέαμα τοοιυ αυτομαστιγώματος και της ξεφτίλας διαφόρων "δημοσιογράφων" να αναμασαούν και να μηρυκάζουν το αστείο σενάριο οτι δηθεν ο Σημίτης εμεινε ΕΚΤΟΣ ΠΑΣΟΚ επειδη ηθελε να ειναι βουλευτης οχι στην Α' Αθηνας η Α' Πειραια - οπου εκλεγοταν μια ζωη - επειδη ταχα ηθελε να εκλεγει στο...Επικρατειας; Ας συνεχισουν το αυτοξεβράκωμα τους.Προσφερουν διασκεδαση τουλάχιστον....
Επι της ουσίας της σημερινής μας αποκάλυψης, θα επανέλθουμε...

i-reporter.gr

Εκλογες και αστα να πανε ........

Αναρτήθηκε από..........energoipoliteskv.blogspot.com


Γράφει ο Σίμος Γεωργαλάς

Αγαπητέ καφετζή μου καλημέρα,

Είχα πολύ καιρό να σου γράψω γιατί είχα κάποιο πρόβλημα με το Internet.

Αφορμή για την σημερινή επικοινωνία είναι οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Αμέσως ήρθαν στο μυαλό μου οι δεκαετίες του 40, 50, 60 και μέχρι την αντιπολιτευση το 1974. Είχα έναν θειο βουλευτή της τότε ΕΡΕ, ο οποίος έχασε την ζωή του σε μια προεκλογική εκστρατεία στην Λήμνο από εμβολή. Στις περισσότερες αυτές εκστρατείες είχα πλήρη συμμετοχή και ήμουν πολύ νέος, συνάμα και απειρος και δεν καταλάβαινα και παρα πολλά περί πολιτικής. Έβλεπα όμως παρα πολλά, τα οποία ανακαλώ σήμερα στην μνήμη μου, σκεφτόμενος τι έχει αλλάξειμέχρι σημερα. ΠΟΛΛΑ!! Τότε δεν είχαμε τηλεόραση και πολύ περισσότερο ιδιωτικές. Μόνο ραδιόφωνο και όχι όλοι. Οι εφημερίδες και οι δημοσιογράφοι δεν πουλιόντουσαν, ηταν άνθρωποι επαγγελματίες με πλήρη επαγγελματική συνείδηση για ότι εκπροσωπούσαν και έγραφαν. Οι πολιτικοί και η πολιτική ηταν εντελώς διαφορετικοί. Και κυρίως δεν χτυπούσαν κάτω από την μέση.

Σημερα έχουμε Δημοκρατία, το χειρότερο πολίτευμα αλλά ελλείψει καλλίτερου εφαρμόζουμε αυτό για να θυμηθούμε τον πασών ανδρών σοφότερο Σωκράτη, ρήση την οποίαν είχε επαναλάβει και ο αείμνηστος Τσωρτσιλ.

Τώρα πως σε μια Δημοκρατία το 41.84% μπορεί και δύναται να νομοθετεί και να επιβάλλει νόμους και κανόνες η οτιδήποτε άλλο στο 58.16% είναι κάτι που δεν κατανοώ και δεν μπορώ να ερμηνεύσω. Στις τέσσερις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις ούτε ένα κόμμα δεν ξεπέρασε το 46%. Και όμως όλοι αναφέρονται σε πλειοψηφία που τους δόθηκε από το εκλογικό σώμα.

Ουδείς έχει τον ανδρισμό η την εντιμότητα να πει ότι η πλειοψηφία που έχουν έστω ενίοτε λίγο περισσότερη είναι μόνο εντός του Κοινοβουλίου.

Σε ποια ανώνυμη εταιρεία η με άλλη μορφή επιχείρηση του κοινωνικού ιστού αυτός που έχει μετοχές του 42% μπορεί να κάνει κουμάντο στο 58% και να τους λέει καθίστε κάτω, αυτό μόνο οι ..........
πολιτικοί μας το γνωρίζουν. Θα μου απαντήσει ίσως κάποιος ότι έτσι είναι ο εκλογικός νόμος. Ναι

Μα τους εκλογικούς νόμους τους φτιάχνουν τα κόμματα παντα κατά όπως τους βολεύει και τους συμφέρει. Παράδειγμα: Στις εκλογές του 2000 το ΠΑΣΟΚ είχε ποσοστό 43.79% και εξέλεξε 158 Βουλευτές, η ΝΔ ποσοστό 42.74% και εξέλεξε 125 Βουλευτές με διαφορά 1.05%, είναι σωστό, είναι δίκαιο, είναι συνταγματικό.

Και όμως όλοι κατά κόρον επικαλούνται την λαϊκή εντολή και την πλειοψηφία.

Προσωπικά την πλειοψηφία την εννοώ όταν είναι 50συν 1%. Άλλη πλειοψηφία δεν γνωρίζω. Πλειοψηφία ηταν αυτή του Γεωργίου Παπανδρέου με το 52.72% και 171 έδρες στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 16-02-1964 και το απίστευτο 54.37% και 219 έδρες στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 17-11-1974 με την ΝΔ και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή σημαδιακή μέρα.

Σύμφωνα με το σύνταγμα ο έχων την πλειοψηφία έστω και πλασματική μεταβαίνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος του αναθέτει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, με βάση το σχετικό συνταγματικό άρθρο. Και όπως γνωρίζουμε όλοι οι μέχρι τούδε διατελέσαντες Πρόεδροι της Δημοκρατίας έτσι ενήργησαν. Συνταγματικη παραβίαση συνεπώς δεν υφίσταται. Είναι όμως το σχετικό άρθρο ορθό, έχει την λογική της Δημοκρατίας; Κατά την αποψιν μου όχι, γιατί κάτι δεν πάει καλά.

Βεβαίως ο εκλογικός νόμος είναι ατελής, επειδή όμως θα πάρει χρόνο η σχετική ανάλυση, το αφήνω δια μιαν ετέραν φοράν, καθώς έλεγε κι΄ο κυρ Παντελής στην κωμωδία της Κακομοίρας με τον μακαρίτη Κώστα Χατζηχρήστο.

Είμαστε Δημοκρατία και όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να διατυπώνουν και να εκφράζουν αβιάστως και ελευθέρως την γνώμη των, σύμφωνα παντα με τον καταστατικό Χάρτη. ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΛΟΙ;

Ε λοιπόν δεν την έχουν όλοι. Η μάλλον την έχουν όλοι πλην αυτών των βουλευτών. Ετσι και οιοσδήποτε βουλευτής έχει αντίθετη άποψη η γνώμη από αυτήν του Αρχηγού του η του εκάστοτε Πρωθυπουργού, την επομένη μέρα έχει την διαγραφή του σίγουρη και αυτό το ζήσαμε ουκ ολίγας φοράς. Πλην της τελευταιας διετίας που η ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν επέτρεπε διαγραφές, που τέτοιες πολυτέλειες και έτσι ξαφνικά θυμήθηκαν τα συνταγματικά δικαιώματα επιτρέποντας τους να εκφράζονται ελευθέρως και αβιάστως. Εδώ πράγματι υποτιμουν την νοημοσύνη μας, και μας θεωρούν άσχετους, ανιστόρητους και βλάκες.

Θυμάστε τον Αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου με το περίφημο Έθεσε τον εαυτόν του εκτός κόμματος, έτσι το περιέγραφαν τότε.

Αφού λοιπόν οι Βουλευτές δεν έχουν το συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, τότε εμείς του εκλογικού σώματος δεν ψηφίζουμε βουλευτές αλλά υπαλληλους του κόμματος και του εκάστοτε Πρωθυπουργού, αφού ενεργεί και πράττει σαν εργοδότης η πρόεδρος κάποιας εταιρίας που μπορεί να απολύει όποιον έπραξε αντίθετα προς τις οδηγίες του η τις αποφάσεις του.

Τώρα λίγα για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Πέραν των οικονομικών προβλημάτων, που υπηρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν,γιατί όσον ετών είμαι δεν θυμάμαι ποτέ στην Ελλάδα να μη υπήρχε οικονομικό προβλημα, θυμάστε τι έλεγε ο μακαρίτης Κωνσταντίνος Καραμανλής. Οι Έλληνες έχουν λεφτά, η Ελλάδα δεν έχει.

Μέγα επαναλαμβανόμενο λάθος το επικοινωνιακό της ΝΔ. Συνεχώς και σε κάθε συζήτηση το ίδιο μοτίβο για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ. Τόσο που είχε καταντήσει όχι μόνο μονότονο αλλά και κουραστικό. Και επίσης το άλλο, Ξέρετε τι μας κληροδοτησε το ΠΑΣΟΚ, Χρέη, ελλείμματα και διάλυση του Κράτους. Και ακόμη μέχρι σήμερα τα ίδια χρησιμοποιούν, τίποτα δεν έχουν καταλάβει.

Στο πρώτο, αυτό το ότι για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ είναι σύνδρομο της δεξιάς παρα ταξης από την δεκαετία του 1940 και μετέπειτα, τότε για οτιδήποτε συνέβαινε έφταιγαν οι κομμουνιστές. Ακόμη και οι δικτάτορες αυτήν την αιτία επικαλέστηκαν και έκαμαν το πραξικόπημα. Ότι ανακάλυψαν φορτηγά με στρατιωτικο εξοπλισμό, τα οποία θα τα χρησιμοποιούσαν για να επιβάλλουν κομμουνιστικό καθεστώς. Εν καιρώ δε, θα μας τα παρουσίαζαν, ακόμα περιμένουμε.

Σημερα που το κομμουνιστικό κόμμα είναι νόμιμο και ελέγχονται οι κινήσεις του φταίει το κακό ΠΑΣΟΚ, συνεχώς επαναλαμβανόμενο και θα συνιστούσα σε μερικους βουλευτές η Υπουργούς της ΝΔ όταν παρουσιάζονται στη τηλεόραση να λένε

Καλησπέρα σας το ΠΑΣΟΚ φταίει και καληνύχτα σας το ΠΑΣΟΚ φταίει και να αποχωρούν.

Στα περί κληροδοτημάτων, κάποιος πρέπει να τους πει ότι Κληροδότημα είναι ουσιαστικό ουδέτερο, Ετυμολογία: κλήρο, κλήρος η ενέργεια του κληροδοτώ, η διανομή πραγμάτων με κλήρωση. Που μόνο έτσι δεν έγινε, ουδείς τους κληροδοτησε να αναλάβουν αυτή την διαθήκη, διότι διαθήκη δεν υπήρξε. Έκαναν τα παντα και χρησιμοποίησαν παν μέσον θεμιτό και αθέμιτο για να αποκτήσουν κυβέρνηση.

Συνεπώς γνώριζαν εκ προοιμίου τι θα βρουν και τι τους περίμενε, εφ΄οσον τα περισσοτερα τα ήξεραν, μας τα έλεγαν και ηταν το μόνιμο τροπάριο και η επωδός όταν ηταν στην αντιπολίτευση. Και μην μου πείτε ότι δεν είναι έτσι, εκτός των φανατικων που ενδεχομένως θα έχουν αντίθετη γνώμη, αλλά δεν θα έχουν επιχειρήματα η΄γνώση, συνεπώς δεν υπολογίζω στις κρίσεις τους.

Παντα τα ανωτέρω αναγραφόμενα αποτελούν καθαρά προσωπικές μου απόψεις και γνώμες με αντικειμενική και ακριβοδίκαιη αντίληψη συνυπολογιζομένης και της προσωπικής μου πείρας των εβδομήκοντα και πλέον ετών.

Προς αρσιν πάσης παρεξηγήσεως δηλω ρητώς και κατηγορηματικώς ότι δεν είμαι μέλος οιουδήποτε κόμματος, ούτε καν ψηφοφόρος, όταν πηγαίνω στην κάλπη για την άσκηση του εκλογικού μου δικαιώματος, την ψήφο μου την δίνω στο κόμμα που με έχει πείσει ότι το 50% όσων λέει είναι αλήθεια και ότι θα πραγματοποιήσει το 30% αυτών που υπόσχεται, δηλαδή ψηφίζω με τον νόμο των πιθανοτήτων.

Με αγάπη και εκτίμηση

Μπαρμπασιμος

Από kafeneio-gr

Η δημοσκόπηση της metron analysis...

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com




Από το http://kafeneio-gr.blogspot.com
.

Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ με 5,5%... και κοινοβουλευτική αυτοδυναμία με 152 έδρες

Αναρτήθηκε από .......energoipoliteskv.blogspot.com


Του Χρ. Βερναρδάκη
Επιστημονικού Συμβούλου της VPRC
από το http://www.tvxs.gr/v20483

Η Α’ Εκτίμηση των εκλογικών ποσοστών από την VPRC ενόψει των Βουλευτικών εκλογών 2009 φέρνει το ΠΑΣΟΚ να προηγείται κατά 5.5% της ΝΔ (41% έναντι 35.5%) και να εξασφαλίζει μέχρι στιγμής κοινοβουλευτική αυτοδυναμία με 152 έδρες. Η δύναμη των άλλων κομμάτων καταγράφεται στο 8% για το ΚΚΕ, στο 6% για τον ΛΑΟΣ και στο 4% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι Οικολόγοι-Πράσινοι καταγράφοντας ποσοστό 2.5% φαίνεται ότι έως τώρα δεν έχουν τη δυναμική που απαιτείται για την υπέρβαση του 3%.
Πώς διαμορφώνεται η...

δυναμική της προεκλογικής περιόδου:
1. Το κεντρικό διακύβευμα είναι προφανώς η επίτευξη ή μη της αυτοδυναμίας του πρώτου κόμματος. Κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής φαίνεται να επιτυγχάνεται, όμως με τρόπο οριακό και αμφισβητήσιμο. Εμφανίζονται στη χρονοσειρά δεδομένων μικρές ανακάμψεις για τη ΝΔ, μικρές πτωτικές καμπύλες για το ΠΑΣΟΚ και πολλά ερωτηματικά για το τελικό ποσοστό του ΛΑΟΣ. Μια ενδεχόμενη μικρή αύξηση των ποσοστών της ΝΔ θα μειώσει τα δικά του και πιθανόν να το φέρει περισσότερο κοντά στα επίπεδα του 5%. Ωστόσο, όλα αυτά μένει να αποδειχτούν και τις επόμενες εβδομάδες της προεκλογικής περιόδου.
2. Μεγάλο ρόλο στη διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων θα διαδραματίσει ο ανταγωνισμός για το ποιός θα επιβάλλει στον άλλο τη δική του «προεκλογική ατζέντα», κυρίως στο ζήτημα της οικονομικής πολιτικής και της διαχείρισης της οικονομικής κρίσης. Αν το ΠΑΣΟΚ κινηθεί στα δεδομένα όρια της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής τότε είναι πιθανόν η ΝΔ να μειώσει τη διαφορά και να αποτρέψει την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτήν την υποθετική αλλά πιθανή περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να έχει «σπαταλήσει» μέγαλο μέρος της δυναμικής του και μάλιστα απέναντι σε μια παραπαίουσα κυβέρνηση. Μια τέτοια κίνηση του ΠΑΣΟΚ θα μειώσει αυτόματα το αθροιστικό δικομματικό ποσοστό και θα αυξήσει κατά τι τα ποσοστά των αριστερών κυρίως κομμάτων. Αν αντίθετα το ΠΑΣΟΚ κινηθεί σε ένα διαφορετικό πρότυπο οικονομικής πολιτικής και πείσει για τη διαφορετικότητά του απέναντι στο νεοφιλελεύθερο πρότυπο τότε η διαφορά θα αυξηθεί και το ποσοστό του δικομματισμού θα σταθεροποιηθεί σε υψηλά ποσοστά.
3. Το άθροισμα της παραδοσιακής αριστεράς (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) φτάνει σήμερα το 12%, βρίσκεται δηλαδή ξανά στα γνωστά μεταπολιτευτικά όρια. Το μεν ΚΚΕ εμφανίζει σταθερότητα στα επίπεδα του 8%, ο δε ΣΥΡΙΖΑ σημαντική για τα επίπεδα επιρροής του κινητικότητα που μπορεί να αποδειχτεί θετική, αλλά και στην αρνητική της εκδοχή καταδικαστική. Την εβδομάδα αυτή κατάφερε να αυξήσει κάπως τη βάση εκκίνησής του από 2 σε 3%, και είναι πιθανόν και τα δικά του ποσοστά προς τα άνω (ή κάτω) να εξαρτηθούν τελικώς από τον τρόπο που θα διατυπώσει τα κεντρικά του διλήμματα κατά την προεκλογική περίοδο.

Τη Δευτέρα ξεκινά την προεκλογική του εκστρατεία ο Δημήτρης Δροσογιάννης

Αναρτήθηκε από........energoipoliteskv.blogspot.com


Από τα ορεινά χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας, ξεκινά την προεκλογική του εκστρατεία ο δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Φθιώτιδα, Δημήτρης Δροσογιάννης, την Δευτέρα το απόγευμα, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Σπερχειάδας. Ειδικότερα σύμφωνα με το πρόγραμμα θα επισκεφθεί στις 17.30 το Γαρδίκι, στις 18.00, στις 18.30 τα Κανάλια, στις 19.00 τη Λευκάδα, στις 19.30 τη Φτέρη, στις 20.00 την Καμπιά, στις 20.30 το Κλωνί, για να καταλήξει στις 21.30 στη Σπερχειάδα.