Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Hμερίδα: «Το Αστικό Περιβάλλον στον 21ο αιώνα»

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com



Hμερίδα: «Το Αστικό Περιβάλλον στον 21ο αιώνα»
Περιγραφή Σουηδική Πρεσβεία στην Αθήνα - Γραφείο Τύπου
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009, στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Ο κ. Gunnar Wieslander Υφυπουργός Εμπορίου της Σουηδίας, Δήμαρχοι πόλεων της Σουηδίας και της Ελλάδας και βέβαια εκπρόσωποι του Δήμου Στοκχόλμης (του Δήμου που απέσπασε το «Βραβείο: Ευρωπαϊκή Πράσινη Πρωτεύουσα 2010»), είναι οι επίσημοι ομιλητές της Ημερίδας «Το Αστικό Περιβάλλον στον 21ο αιώνα», που διοργανώνεται από τη Σουηδική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Ίδρυμα Ευγενίδου, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009, και ώρα 9.30 π.μ.

Σε μία εποχή όπου το Αστικό περιβάλλον των Ελληνικών μεγαλουπόλεων (και άρα η ΖΩΗ ΜΑΣ) πλήγεται βαρύτατα, αλλά και σε μία περίοδο έντονου προβληματισμού για το σήμερα και το αύριο όλων μας, οι προσκεκλημένοι ομιλητές παρουσιάζουν τις δικές τους εμπειρίες και προτείνουν πετυχημένα «σχήματα» και λύσεις για την διαμόρφωση ενός υγιούς αστικού περιβάλλοντος. Σουηδοί και Έλληνες ειδικοί παρουσιάζουν έξυπνες βιώσιμες και ήδη επιτυχημένες λύσεις και μεταφέρουν στο κοινό αισιόδοξα μηνύματα για μία καλύτερη διαβίωση μέσα στην πόλη που μας φιλοξενεί. Τον συντονισμό της ημερίδας έχει αναλάβει η κα Κατερίνα Χριστοφιλίδου, Δημοσιογράφος στην τηλεόραση του SKAI.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με γενικό τίτλο : Design S:
Ποιότητα Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον.
Καινοτομία, Υψηλή τεχνολογία, Νέες Ιδέες.
Mε επίκεντρο την ανθρωπότητα και τη φύση.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι να προτείνουν ιδέες που ακόμη και σήμερα, επιτρέπουν στην δημιουργία ενός ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. Καινοτόμες λύσεις, προτάσεις που παρακολουθούν την αιχμή της τεχνολογίας αλλά και νέες ιδέες, μέσα από την εμπειρία του Σουηδικού μοντέλου ανάπτυξης, έρχονται να μας προβληματίσουν και ενδεχομένως να μας επηρεάσουν προς το καλύτερο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σειρά των εκδηλώσεων αυτών πραγματοποιούνται στην Αθήνα με την ευκαιρία της ανάληψης από την Σουηδία της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Η ημερίδα ξεκινά στις 9.30 π.μ. και θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία προς/και από Ελληνικά και Αγγλικά. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, απαραίτητη όμως είναι η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 9469670.

Περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Σουηδικής Πρεσβείας στην Αθήνα: www.swedenabroad.com/athens καθώς και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ευγενίδου: www.eugenfound.edu.gr.

Ενημέρωση για τα Μ.Μ.Ε..
Φωτογραφίες Διαθέσιμες στο:
ftp://eugen.eugenfound.edu.gr/Design_S_Exhibition_Items/

Σουηδική Πρεσβεία στην Αθήνα - Γραφείο Τύπου
Σοφία Κεραμίδα τηλ.: 2107266110, e-mail.: sofia.keramida@foreign.ministry.se

Ίδρυμα Ευγενίδου - Γραφείο Τύπου
Εύη Γαρδίκη τηλ.: 210 9469670 e-mail: gardiki@eugenfound.edu.gr
Λία Πανταζοπούλου τηλ.: 2109469684, e-mail: liap@eugenfound.edu.gr

Ημερίδα για Δασοπροστασία

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com

Η Δασοπροστασία ως Εθνική Προτεραιότητα
Οι θέσεις των Οικολόγων Πράσινων
Δημόσιος διάλογος με κοινωνικούς φορείς

Σημαντική νίκη για τα δάση στο ευρωκοινοβούλιο των Οικολόγων Πράσινων

Αναρτήθηκε από........energoipoliteskv.blogspot.com


Η Ολομέλεια αντιστάθηκε στα συντηρητικά σχέδια!

Μεγάλη ανατροπή στο περιεχόμενο του ψηφίσματος για τις δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες πέτυχαν σήμερα οι Πράσινοι, σε συνεργασία με άλλες πολιτικές δυνάμεις και μέλη του Ευρωκοινοβουλίου.

Παρά την αντίθεση του ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (στο οποίο ανήκει η ΝΔ), αν δεν υλοποιηθούν τα προβλεπόμενα έργα αναδάσωσης- αποκατάστασης, θα πρέπει να επιστραφεί η ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια. Κι ακόμη, θα πρέπει να σταματήσει η πρακτική της νομιμοποίησης των αυθαίρετων κατασκευών σε δασικές εκτάσεις και να τιμωρούνται ποινικά οι εμπρηστές.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος, βασικός εισηγητής του σχεδίου ψηφίσματος εκ μέρους των Πράσινων, δήλωσε σχετικά:

"Παρόλο που δεν συνυπογράψαμε το αρχικό κοινό σχέδιο ψηφίσματος της Δεξιάς, των Σοσιαλιστών, των Φιλελεύθερων και της Ακροδεξιάς, πετύχαμε λειτουργώντας ενωτικά να βελτιώσουμε σημαντικά το τελικό κείμενο στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Ελπίζουμε να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για την ανάπτυξη μιας αειφόρας δασικής και οικιστικής πολιτικής από τη νέα κυβέρνηση μετά τις 4 Οκτωβρίου".

H δημοσκόπηση της Μetron Αnalysis...

Αναρτήθηκε από........energoipoliteskv.blogspot.com




Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΗΜΕΡΑ "

Αναρτληθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com



Πρωτοσέλιδο "Λαμιακού Τύπου"

Αναρτήθηκε από........energoipoliteskv.blogspot.com