Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Στη Λαμία την Τρίτη ο Ανδρέας Λοβέρδος

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com


Στη Λαμία θα βρεθεί την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στη Πλατεία Διάκου στη Λαμία ο Ανδρέας Λοβέρδος προκειμένου να μιλήσει στην κεντρική ανοικτή πολιτική εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας.

Από .......paratiritisfthiotidas.gr

G20: Συμφωνία για τον περιορισμό των μπόνους

Αναρτήθηκε από........energoipoliteskv.blogspot.com



Σε συμφωνία για τον περιορισμό των μπόνους προς τα στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα κατέληξαν οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων βιομηχανικών και αναδυόμενων χωρών του κόσμου στη σύνοδο του Πίτσμπουργκ,σύμφωνα με το σχέδιο απόφασης .

Οι ηγέτες του G20 "ζητούν τον περιορισμό των μπόνους σε ένα ποσοστό επί των καθαρών κερδών των τραπεζικών ιδρυμάτων, όταν απειλείται το υγιές επίπεδο κεφαλαιοποίησης" ,όπως τονίζεται στο σχέδιο απόφασης .

Εκπρόσωπος της γαλλικής αντιπροσωπείας δήλωσε ότι η ομάδα των 20 ισχυρότερων βιομηχανικών και αναδυόμενων χωρών αναμένεται να συναντηθεί δύο φορές το 2010-στον Καναδά και τη Νότια Κορέα.

"Το 2010 θα συζητήσουμε τη νέα αρχιτεκτονική του G20-ποιες χώρες θα πρέπει να γίνουν μέλη και με ποια συχνότητα θα γίνονται οι συναντήσεις .Το 2011 θα είναι το έτος εφαρμογής του νέου καθεστώτος " τόνισε η ίδια πηγή,προσθέτοντας ότι το 2010 θα οργανωθούν δύο σύνοδοι του G20-μία στον Καναδά την άνοιξη και μία στη Νότια Κορέα.Η σύνοδος του G8 θα πραγματοποιηθεί στις 25 έως 27 Ιουνίου στο Χάντσβιλ του Καναδά.

ΔΝΤ

Οι ηγέτες των μελών του G20 συμφώνησαν να μεταβληθεί κατά 5% η ισχύς της ψήφου που διαθέτουν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο οι αναπτυγμένες χώρες, ώστε να ωφεληθούν τα κράτη που υποεκπροσωπούνται στον οργανισμό.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών για να αποκτήσουν μεγαλύτερη ισχύ οι αναδυόμενες οικονομίες στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ώστε να αναγνωρισθεί η αυξανόμενη επιρροή τους στην παγκόσμια οικονομία.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο Επίτροπος που είναι αρμόδιος για την οικονομία, Χοακίν Αλμούνια, επιβεβαίωσαν ότι οι ηγέτες του G20 κατέληξαν σε αυτή τη συμφωνία.

"Φθάσαμε σε συμφωνία για μεταρρύθμιση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ώστε να δώσουμε στις υποεκπροσωπούμενες χώρες περισσότερο λόγο στη διακυβέρνησή του", δήλωσε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στο Ρόιτερς.

Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να κάνουν θυσίες μετά τη μεταρρύθμιση του ΔΝΤ

Οι μεταρρυθμίσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο θα είναι προς όφελος των αναδυόμενων οικονομιών και οι αυτοί που θα πρέπει να "κάνουν θυσίες" είναι οι Ευρωπαίοι, δήλωσε σήμερα η γαλλική αντιπροσωπεία στη σύνοδο της G20 στο Πίτσμπουργκ της Πενσιλβάνια.

Οι ηγέτες των μελών της G20 συμφώνησαν να μεταβληθεί κατά 5% η ισχύς της ψήφου που διαθέτουν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο οι αναπτυγμένες χώρες, ώστε να ωφεληθούν τα κράτη που υποεκπροσωπούνται στον οργανισμό.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα κάνουν θυσίες γιατί υποεκπροσωπούνται" στο ΔΝΤ, ενώ οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να κάνουν", τόνισε η ίδια πηγή, αναφερόμενη συγκεκριμένα στο Βέλγιο, την Ολλανδία, την Βρετανία και την Γαλλία.

Σύμφωνα με τη γαλλική αντιπροσωπεία, και άλλες χώρες θα βρεθούν σε δύσκολη θέση, όπως η Ρωσία, το Ιράν, η Αργεντινή και η Σαουδική Αραβία. "Αντίθετα από την μεταρρύθμιση αυτή θα κερδίσουν χώρες όπως η Κίνα, η Κορέα και η Τουρκία", επισήμαναν οι γάλλοι αξιωματούχοι.

Η μεταρρύθμιση στο ΔΝΤ θα ισχύσει από το 2011, σύμφωνα με τους ίδιους.

Το νέο ρόλο του G20 στη διεθνή οικονομία συζητούν οι ηγέτες στη σύνοδο κορυφής του Πίτσμπουργκ

Η Ομάδα των 20 πλέον ανεπτυγμένων και των ταχύτερα αναπτυσσόμενων οικονομιών του κόσμου αναμένεται να αναλάβει ηγετικό ρόλο ως προς τον συντονισμό της διεθνούς οικονομίας, δήλωσε υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος που παρακολουθεί τις εργασίες του G20 στο Πίτσμπουργκ.

"Το G20 θα εξελιχθεί σε ένα νέο συμβουλευτικό όργανο, που θα λειτουργεί ως συντονιστικό για τη διεθνή οικονομική συνεργασία", δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος, καθώς οι ηγέτες των χωρών του G20 συνεδριάζουν με αντικείμενο συζήτησης τη λήψη μέτρων για να αποτραπεί η επανάληψη της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Στο μεταξύ στέλεχος της κεντρικής τράπεζας της Κίνας δήλωσε ότι αναμένεται πως οι ηγέτες των χωρών του G20 θα πάρουν μία "πολύ σημαντική" απόφαση αναφορικά με τα δικαιώματα ψήφου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που θεωρούνται ότι σήμερα ευνοούν τους Ευρωπαίους.

Διαδηλώσεις και μικροεπεισόδια κοντά στο συνεδριακό κέντρο όπου γίνεται η σύνοδος κορυφής του G20

Διαδηλωτές έσπασαν τζάμια καταστημάτων και πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών, οι οποίοι από την πλευρά τους έκαναν χρήση δακρυγόνων και ροπάλων για να διαλύσουν διαδήλωση με συνθήματα κατά του καπιταλισμού, καθώς οι ηγέτες του g20 κάθονται στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν μέτρα για την αποτροπή μίας νέας οικονομικής κρίσης.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν μεγάλα πανό που έγραφαν "Καμία ελπίδα στον καπιταλισμό" και "Κλοτσήστε τον καπιταλισμό, όσο βρίσκεται στο έδαφος".

Ένας διαδηλωτής κρατούσε πανό που έγραφε "Είμαι τρελός σαν την κόλαση".

Η αστυνομία αντιμετώπισε δυναμικά τους εκατοντάδες διαδηλωτές, χρησιμοποιώντας ακόμα και ελαστικές σφαίρες για να διαλύσει τη συγκέντρωσή τους. Ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν μαύρες και κόκκινες σημαίες και πλακάτ με τα οποία κατήγγειλαν "τη φιλαργυρία της πλουτοκρατίας".

Η διαδήλωση σταμάτησε περίπου δύο χιλιόμετρα από το συνεδριακό κέντρο όπου γίνεται η σύνοδος κορυφής του G20, όπου η αστυνομία είχε στήσει οδοφράγματα.

Αργά το απόγευμα, τοπική ώρα, περίπου 300 διαδηλωτές αποσπάστηκαν από τον κύριο όγκο των περίπου 2.000 ατόμων και προκάλεσαν ζημιές σε τζαμαρίες φαστ-φουντ, ενός σούπερ-μάρκετ, μίας τράπεζας και μίας αντιπροσωπείας αυτοκινήτων. Η αστυνομία επενέβη δυναμικά για να διαλύσει τις ομάδες των διαδηλωτών και έκανε περίπου 15 συλλήψεις.

Με προϊόντα φυσικής διατροφής και με επίσκεψη στο Μουσείο Γουόρχολ θα ψυχαγωγήσει τις πρώτες κυρίες της G20 η Μισέλ Ομπάμα

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ θα διδάξει την απόλαυση της φυσικής διατροφής στις συζύγους των ηγετών που συμμετέχουν στη σύνοδο των G20 στο Πίτσμπουργκ, οι οποίες θα επωφεληθούν επίσης από μια ιδιωτική επίσκεψη στο μουσείο Άντι Γουόρχολ.

Οι συμμετέχοντας στην G20 έχουν προσκληθεί στο Πίτσμπουργκ μαζί με τους συζύγους τους, όμως μόνο οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί θα δειπνήσουν με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Η Μισέλ Ομπάμα θα αναλάβει έτσι το δείπνο των κυριών οι οποίες προσκλήθηκαν στο Φοξ Τσάπελ, στο σπίτι της Τερέζα Χάιντς, χήρας του μεγιστάνα της κέτσαπ και συζύγου του γερουσιαστή Τζον Κέρι που ήταν υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ το 2004. Εκεί οι κυρίες θα δειπνήσουν με φαγητά φτιαγμένα με προϊόντα της ιδιοκτήτριας που φημίζεται για τον ορνιθώνα και το λαχανόκηπο της.

Την Παρασκευή οι κυρίες θα επισκεφθούν ένα λύκειο τεχνών και το μουσείο του Άντι Γουόρχολ το οποίο άνοιξε το 1994 και φιλοξενεί τα διασημότερα έργα του καλλιτέχνη, όπως τα πορτρέτα της Μέριλιν Μονρόε. Με την ευκαιρία της συνόδου το μουσείο έχει οργανώσει και μία προσωρινή έκθεση με γελοιογραφίες από τις χώρες της G20.

Να σημειωθεί ότι οι πρώτες κυρίες δεν θα συνοδεύονται από κανέναν άνδρα - ούτε ο σύζυγος της Άγκελα Μέρκελ, Γιοακίμ Στάουερ, ούτε ο Νέστορ Κίρχνερ, σύζυγος της προέδρου της Αργεντινής, έχουν λάβει προσκλήσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ αισιοδοξεί ότι θα υπάρξει συμφωνία στη σύνοδο της G20

Αισιόδοξος ότι οι χώρες της G20 θα καταλήξουν σε συμφωνία για τα μπόνους των τραπεζιτών και των χρηματιστών εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ μιλώντας στους δημοσιογράφους που παρακολουθούν τη σύνοδο, στο Πίτσμπουργκ της Πενσιλβάνια.

Ο Γκάιτνερ διέψευσε ότι υπάρχουν έντονες διαφωνίες με τους Ευρωπαίους και ιδιαίτερα με τους Γάλλους στο θέμα αυτό.

"Στην πραγματικότητα βρισκόμαστε πολύ κοντά και νομίζω ότι έχουμε τις ίδιες θέσεις. Θέλουμε γερούς κανόνες που θα περιορίζουν τους κινδύνους", υπογράμμισε.

Ο Αμερικανός υπουργός είπε εξάλλου ότι περιμένει οι ηγέτες των αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών να καταλήξουν σε συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να γίνουν στον οικονομικό τομέα.

Σημείωσε τέλος ότι το ισχυρό δολάριο είναι "πολύ σημαντικό" για τις ΗΠΑ και ότι η χώρα του έχει την ευθύνη να διατηρήσει τη διεθνή εμπιστοσύνη.

Από ....Nooz.gr

Προεκλογικές περιοδείες του Ηλία Αποστολάκη την Παρασκευή 25/9

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com

Το δεκάλεπτο σποτ των Οικολόγων Πράσινων.

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com



Από.....LamiaNews

Εισαγγελέα ζητά η ΓΣΕΕ για τα stage-μαϊμού

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ

Στον αέρα βρίσκεται τόσο το προεκλογικό stage του ΟΑΕΔ όσο και η αξιοπιστία Καραμανλή σχετικά με τη χρηματοδότηση των προσλήψεων και με θύματα τους πολίτες καθώς ο πρωθυπουργός επιχείρησε να τους εξαπατήσει προεκλογικά.
Οπως αποδεικνύεται τουλάχιστον 7.000 άνεργοι προσελήφθησαν παράνομα, αφού οι τοποθετήσεις συνεχίζονταν και μετά την προκήρυξη των εκλογών, ενώ έπρεπε να «παγώσει» κάθε διαδικασία μια και τα κονδύλια δεν είναι κοινοτικά.

Υπηρεσιακό έγγραφο του ΟΑΕΔ, το οποίο αποκαλύπτει σήμερα η «Ε», επιβεβαιώνει ότι τα κονδύλια για την προεκλογική τακτοποίηση των 12.000 ανέργων σε προγράμματα stage προέρχονται μόνον από εθνικούς πόρους. Με το εν λόγω έγγραφο των αρμόδιων-προϊσταμένων των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, ερωτάται ο υπουργός Εσωτερικών εάν πρέπει να προχωρήσουν στις προσλήψεις ή όχι «δεδομένου ότι τα παραπάνω προγράμματα (stage) δεν είναι χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ενωση», όπως ψευδώς ισχυρίστηκε ο Κ. Καραμανλής στην τηλεοπτική αναμέτρηση της περασμένη Τρίτης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, αλλά στηρίζονται αποκλειστικά σε πόρους του ΟΑΕΔ. Και σε αυτή την περίπτωση ισχύει η από 7/7/2009 απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, που στηρίζεται στο νόμο 2190/1994, που «απαγορεύει τις προσλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο».

Ως προς την υλοποίηση, με εθνικούς πόρους, του προεκλογικού προγράμματος των 12.000 stage, ο παραιτηθείς -προκειμένου να πολιτευτεί με τη Ν.Δ. στη Β' Αθήνας- διοικητής του ΟΑΕΔ Γ. Βερναρδάκης παραδέχεται με χθεσινή του δήλωση ότι «έως τώρα έχουν προσληφθεί 7.000 άνεργοι νέοι» και από «την προκήρυξη των εκλογών την 4η Σεπτεμβρίου έδωσα εντολή ως ώφειλα, έως την ημέρα παραιτήσεώς μου, δηλαδή τη 10η Σεπτεμβρίου, να διεκπεραιωθούν από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ όλα τα αιτήματα φορέων για τοποθετήσεις stage που εκκρεμούσαν έως την προκήρυξη των εκλογών και μόνο αυτά». Ωστόσο οι τοποθετήσεις έγιναν μετά την προκήρυξη των εκλογών, άρα είναι έωλη η όλη διαδικασία. Χώρια που, εάν τα προγράμματα υλοποιούνταν (και) με κοινοτικούς πόρους, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός, δεν θα έπρεπε καν να σταματήσουν, όπως δηλώνει τώρα ο κ. Βερναδάκης ότι έγινε.

Η εξέλιξη αυτή καθιστά αναπότρεπτη την εμπλοκή των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών, όπως ζητεί η ΓΣΕΕ, στον βαθμό που έγιναν προσλήψεις μετά την προκήρυξη των εκλογών και οι εργαζόμενοι θα αμειφθούν από εθνικούς πόρους. Με το ερώτημα της απιστίας ενδέχεται να ελεγχθούν και οι προϊστάμενοι του ΟΑΕΔ που, τυχόν, θα υπογράψουν την εκταμίευση των σχετικών ποσών από τον προϋπολογισμό του Οργανισμού Απασχόλησης. Και αυτή η διάσταση δίνει μια μάλλον πειστική απάντηση για την επιστολή των αρμοδίων του ΟΑΕΔ προς το υπουργείο Εσωτερικών (που προαναφέραμε) για το «δέον γενέσθαι» μετά την εμπλοκή του Οργανισμού στα προεκλογικά παιχνίδια της κυβέρνησης και τον ανταγωνισμό των νεοδημοκρατικών στελεχών (Πετραλιά, Γιακουμάτος, Παναγιωτόπουλος, Βερναδάκης κ.ά.) στη Β' εκλογική περιφέρεια της Αθήνας με τις ρουσφετολογικές υποσχέσεις σε χιλιάδες ανέργους.

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει ότι οι προεκλογικές τοποθετήσεις και η κομματική ενίσχυση της Ν.Δ. με εθνικούς πόρους έγιναν και με πλαστές υπογραφές, αφού οι συμβάσεις φέρουν σφραγίδα της διοίκησης (κεντρικά στον Αλιμο) και δυσανάγνωστη υπογραφή, ενώ η διεκπεραίωση γίνεται με εξουσιοδότηση στο Κέντρο Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ) στην... Κηφισιά.

Οι προεκλογικές άρον άρον προσλήψεις και ιδιαίτερα οι αποδοχές που προβλέπονται προκάλεσαν εντάσεις και μεταξύ των παλαιών «Stagers» (εργαζόμενους ήδη σε προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας). Από 400 και 500 ευρώ τον μήνα που κυμαίνονταν έως τώρα οι αμοιβές, για τους νέους της προεκλογικής εξαπάτησης αυξήθηκαν στα 770 ευρώ (μικτά).

«Είχατε πάρει και εσείς 60 από το 2005» απαντά στη ΓΣΕΕ ο Γ. Βερναδάκης, αν και η αντιπαράθεση δεν αφορά τα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, αλλά το πρωθυπουργικό ψεύδος περί κοινοτικών κονδυλίων, που δήθεν θα χάνονταν εάν δεν γίνονταν τώρα οι προσλήψεις, και την εξαπάτηση των ανέργων με προεκλογικά πυροτεχνήματα.

«Είναι ένα από τα ψέματα τα οποία είπε ο κ. Καραμανλής», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωσταντίνου, σημειώνοντας ότι (στην τηλεοπτική αναμέτρηση) «για μία ακόμη φορά επιχείρησε να παραπλανήσει τους Ελληνες πολίτες».

«Σιωπά ο κ. Βερναδάκης για τις καταγγελίες, για τις παραποιημένες συμβάσεις, για την παραποιημένη σφράγιση και υπογραφή των συμβάσεων πρόσληψης με stage», επανέρχεται ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος. Και συνεχίζει: «Δεν λέει λέξη ο κ. Βερναδάκης για το γεγονός ότι από την ημέρα της παραίτησής του και για μια βδομάδα έφευγαν από το γραφείο του κιβώτια με προγράμματα stage προς φορείς του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ακόμα και τώρα, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του, τις μεταθέτει σε απλούς εργαζόμενους στον οργανισμό». Και καταλήγει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ: «Οσο για τον αστείο ισχυρισμό του για τη ΓΣΕΕ, θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο "...κι εσείς καταπιέζετε τους μαύρους"! Αν επιζητά δι' αυτών των μεθόδων την αρνητική δημοσιότητα ως πολιτευτής, την κέρδισε με το "σπαθί" του. Οπου σπαθί του είναι η καταρράκωση κάθε έννοιας διαφάνειας, αξιοκρατίας και σοβαρής λειτουργίας ενός δημόσιου οργανισμού, ο οποίος λειτουργεί με τις εισφορές των εργαζομένων και των επιχειρήσεων». *

Τι είπε ο Καραμανλής - Ντιμπέιτ (22/9)
«Μια λέξη για τα stage. Μιλούμε για μια απόλυτα νόμιμη διαδικασία με κοινοτικούς πόρους που δίνει ευκαιρία σε ανθρώπους. Δεν είναι μόνιμη δουλειά, πράγματι, αλλά προσφέρει εμπειρία, προσφέρει ένα πλεονέκτημα αφού μετά ενισχύει τη μοριοδότηση στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ, κατά συνέπεια δεν βλέπω γιατί επανέρχεται και επανέρχεται. Τώρα από εκεί και πέρα εάν διάφοροι πράσινοι συνδικαλιστές σάς τροφοδοτούν με στοιχεία, τα οποία είναι ανεπίτρεπτα, αυτό θα σήμαινε ότι θα πρέπει να κοιτάτε πιο προσεκτικά».

Από....enet.gr

Σοβαρές οι εκπλήξεις από τα μυστικά γκάλοπ !!!

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


Εκπλήξεις και ανατροπές κρύβουν οι δημοσκοπήσεις που καθημερινά περιέρχονται στα κόμματα. Σύμφωνα με αυτές η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ μειώνεται διαρκώς, ενώ αυξάνεται το ποσοστό του Καραμανλή στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό. Θετικό εύρημα ότι οι Οικολόγοι διεκδικούν δυναμικά την είσοδο τους στη Βουλή ενώ ο Τσίπρας κερδίζει διαρκώς από το ΠΑΣΟΚ. Τα μηνύματα αυτά προκαλούν ανησυχία στην Ιπποκράτους γι΄ αυτό και ο Παπακωνσταντίνου σήμερα έστειλε σαφές μήνυμα ότι «ο εφησυχασμός είναι εκείνος που μας φοβίζει». Στην ουσία εκείνο που φοβούνται στο ΠΑΣΟΚ είναι ότι αν ο Καραμανλής τους πάει σε δεύτερο γύρο, ο Παπανδρέου δεν πρόκειται να αντέξει ούτε την πίεση ούτε τα ντιμπέιτ που αναπόφευκτα θα διεξαχθούν πάλι. Ήδη έχουν ματαιωθεί πολλές από τις προεκλογικές του ομιλίες καθώς στο «μπαλκόνι» χαρακτηρίζεται αρκετά νωθρός ενώ το βάρος θα δοθεί στις τρεις τελευταίες συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Πάτρα για τις οποίες από τώρα ετοιμάζονται στον κομματικό μηχανισμό. Από την άλλη πλευρά ο Καραμανλής βάζει παραπάνω ομιλίες στο πρόγραμμα του όντας πεπεισμένος ότι μπορεί να ανατρέψει ολοσχερώς το κλίμα έστω και την τελευταία στιγμή και τούτο προκύπτει από το γεγονός ότι μετά τις δύο τηλεοπτικές αναμετρήσεις, η συσπείρωση αυξήθηκε κατά δέκα μονάδες.

Από ....parapolitika.gr

6+1 ψέματα του ΠΑΣΟΚ για τους δανειολήπτες !!!!

Αναρτήθηκε από .....energoipoliteskv.blogspot.com


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΝΔ Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ

Σήμερα, για μια ακόμη, για πολλοστή φορά καταδεικνύεται, επιβεβαιώνεται η μεγάλη επιχείρηση συνειδητής εξαπάτησης των Ελλήνων πολιτών από το ΠΑΣΟΚ του κ. Γ. Παπανδρέου.
Σας μοιράζουμε το επίσημο προπαγανδιστικό φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ με τίτλο «Προστατεύουμε τον δανειολήπτη-Το σχέδιο για την οικονομική κρίση».
Διαβάζω μία προς μια τις δήθεν προτάσεις τους.

6+1 ψέματα του ΠΑΣΟΚ για τους δανειολήπτες

• Το φυλλάδιο ΠΑΣΟΚ λέει:
«Προστατεύουμε την κύρια κατοικία απαγορεύοντας κατασχέσεις για οφειλές μέχρι 20000 ευρώ».
Η αλήθεια είναι ότι εμείς θεσμοθετήσαμε το ακατάσχετο της μοναδικής κατοικίας δανειολήπτη για χρέη μέχρι 10000 ευρώ σε πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια (παρ. 4 του αρ 18 του Ν 3587/2007) .
Επίσης, αυξήσαμε το όριο του ακατάσχετου της μοναδική κατοικίας από 10.000 σε 20.000 ευρώ (Άρθρο 5 του ν 3714/2008) .
Από το 2008 αυτό που το ΠΑΣΟΚ εξαγγέλει ότι θα κάνει, είναι νόμος του κράτους.

• Το φυλλάδιο ΠΑΣΟΚ λέει:
«Απαγορεύουμε να βγαίνει το ακίνητο σε πλειστηριασμό σε αξία χαμηλότερη από την αντικειμενική όσες φορές και αν πραγματοποιηθεί ο πλειστηριασμός».
Η αλήθεια είναι ότι εμείς αντιμετωπίσαμε το ζήτημα αυτό από το 2008, με το Άρθρο 2 του Ν 3714/2008, το οποίο αναφέρει:
«Ως τιμή πρώτης προσφοράς για τον πλειστηριασμό ακινήτου ορίζεται η αξία που προκύπτει από τον προσδιορισμό της αξίας του με αντικειμενικά κριτήρια σύμφωνα με τις διατάξεις των αρ 41 και 41α του Ν 1249/1982 όπως εκάστοτε ισχύουν ...».
Για άλλη μια φορά, αυτό που το ΠΑΣΟΚ εξαγγέλει ότι θα κάνει είναι νόμος του κράτους από το 2008.

• Το φυλλάδιο ΠΑΣΟΚ λέει:
«Βάζουμε φραγμό στις απαράδεκτες πρακτικές των εισπρακτικών εταιρειών»
Η αλήθεια είναι ότι εμείς αντιμετωπίσαμε την αυθαιρεσία των εισπρακτικών εταιρειών με το Ν 3758/2009, σύμφωνα με τον οποίο μεταξύ άλλων:
-Απαγορεύεται ρητά η είσπραξη χρηματικών απαιτήσεων από τις Εταιρίες που δραστηριοποιούνται με αυτό το αντικείμενο.
-Οριοθετούνται οι αρχές, βάσει των οποίων οι υπό ρύθμιση Εταιρίες οφείλουν να δρουν.
-Απαγορεύεται ρητά η όχληση των οφειλετών για χρέη που απορρέουν από παράνομες και καταχρηστικές ρήτρες.
-Καταγράφεται μία ενδεικτική σειρά αθέμιτων και παραπλανητικών πρακτικών, από τις οποίες οι Εταιρίες Ενημέρωσης οφείλουν να απέχουν κατά την άσκηση της δραστηριότητάς τους. Ειδικότερα, απαγορεύεται στις τελευταίες να μετέρχονται μέσων και παραπλανητικών μεθόδων σε βάρος των οφειλετών, υιοθετώντας συμπεριφορές που προσβάλλουν κατάφωρα την προσωπικότητα των τελευταίων ή διαταράσσουν το οικείο ή εργασιακό περιβάλλον τους με απρόβλεπτες συχνά συνέπειες.
-Απαγορεύεται ρητά η πρόσβαση σε αρχεία οικονομικής συμπεριφοράς, στην «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε» ή σε άλλα αρχεία για την διακρίβωση της πιστοληπτικής ικανότητας του οφειλέτη.
-Θεσπίζονται προϋποθέσεις για τον αυστηρό έλεγχο της σχέσης των δανειστών με τις εν λόγω Εταιρίες, ώστε να υπάρχει σαφές πλαίσιο συνεργασίας αυτών αλλά και σαφής επιμερισμός των ευθυνών.

• Το φυλλάδιο ΠΑΣΟΚ λέει:
«Καταργούμε οριστικά τον ανατοκισμό»
Η αλήθεια είναι ότι αντιμετωπίσαμε το θέμα των ανατοκισμών και των πανωτοκίων με το Άρθρο 39 του Ν 3259/2004.

• Το φυλλάδιο ΠΑΣΟΚ λέει:
«Βάζουμε τέλος στις αθέμιτες χρεώσεις και την παραπλανητική διαφήμιση»
Η αλήθεια είναι ότι με το Ν 3587/2007 προχωρήσαμε στη θέσπιση ειδικής εξουσιοδοτικής διάταξης σύμφωνα με την οποία ο Υπουργός Ανάπτυξης μπορεί, με απόφαση του, να δίνει καθολική εφαρμογή σε αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που αφορούν σε παράνομες και καταχρηστικές χρεώσεις.
Στο πλαίσιο υλοποίησης της παραπάνω εξουσιοδοτικής διάταξης, προχωρήσαμε στην έκδοση Υπουργικής Απόφασης με αριθμό ΥΑ Ζ1-798/2008 (ΦΕΚ 1353/Β/11.07.2008) σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η αναγραφή Γενικών Όρων Συναλλαγών (ψιλά γράμματα) που έχουν κριθεί καταχρηστικοί με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις στις συμβάσεις που συνάπτουν τα πιστωτικά ιδρύματα με τους δανειολήπτες και αφορά σε :
3 κατηγορίες τραπεζικών προϊόντων
- συμβάσεις στεγαστικών δανείων κυμαινόμενου επιτοκίου
- συμβάσεις χορήγησης πιστωτικών καρτών
- συμβάσεις λογαριασμού καταθέσεως
και
15 συνολικά καταχρηστικούς όρους συναλλαγών
Παρά το γεγονός ότι οι τράπεζες προσέφυγαν στο ΣτΕ πετύχαμε την απόρριψη της προσφυγής τους.
Με γραπτή τους επιστολή προς το Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή οι εκπ όλων των τραπεζών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, ενημερώνουν ότι μετά και την απόρριψη της προσφυγής τους στο ΣτΕ διαγράφουν από τις συμβάσεις τους όλες τις καταχρηστικές προμήθειες και χρεώσεις (ψιλά γράμματα) που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της απόφασης.
Όλο το προηγούμενο διάστημα είτε μετά από καταγγελίες καταναλωτών, είτε μετά από αυτεπάγγελτους ελέγχους επιβάλλαμε πρόστιμα σε τράπεζες (συνολικού ύψους περίπου 13 εκ ευρώ) για παραβάσεις σχετικά με τα ψιλά γράμματα. (κάτι που ποτέ δεν έκαναν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ)
Παρακολουθούμε στενά τη δικαστική εξέλιξη σε ότι αφορά την καταχρηστικότητα και άλλων όρων και μόλις έχουμε αμετάκλητες αποφάσεις χάρη στο νόμο που ψηφίσαμε αυτές θα αποκτήσουν καθολική εφαρμογή.

• Το φυλλάδιο ΠΑΣΟΚ λέει:
«Παγώνουμε τις δανειακές υποχρεώσεις ως το τέλους του 2009 και δίνουμε δυνατότητα αναχρηματοδότησης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και επιχειρήσεις που έχουν πρόβλημα αποπληρωμής».
Η αλήθεια είναι ότι με πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης παγώνουν όλοι οι πλειστηριασμοί για χρέη έως 200.000 ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου.
Σε ότι αναφορά την αναχρηματοδότηση και το πρόγραμμα των 2 δις του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και τα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ έδωσαν και δίνουν ακόμα τη δυνατότητα σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρηματίες να ενισχύσουν τη ρευστότητα τους.

Δηλαδή ό,τι παρουσιάζουν ως δήθεν προτάσεις για τους δανειολήπτες γίνεται ήδη, έχει ήδη δρομολογηθεί από την Κυβέρνηση της ΝΔ.
Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρόγραμμα, έχει μόνον προπαγάνδα.
Δεν είναι σοβαροί. Είναι μόνον πονηροί.
Μάλιστα, το αστείο της υπόθεσης παίρνει διαστάσεις φαρσοκωμωδίας με μια απλή σύγκριση.
Σύγκριση των αναφερόμενων στο φυλλάδιο για το πάγωμα των δανειακών αναγκών – με όσα είπε για το ίδιο θέμα ο κ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη.
«Παγώνουμε τις δανειακές υποχρεώσεις ως το τέλος του 2009», γράφει το φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ.
«Παγώνουμε για ένα χρόνο τις δανειακές υποχρεώσεις», είπε ο αρχηγός του.
Αν δεν είναι ακόμα μια γκάφα υψηλού επιπέδου, είναι σκοτεινή προπαγάνδα.
Αν δεν είναι σκοτεινή προπαγάνδα, είναι μεγάλο ψέμα.
Είναι κοροϊδία των Ελλήνων πολιτών. Και των δανειοληπτών.
Οφείλουν σήμερα να τους ζητήσουν συγνώμη.
Οφείλουν να αποσύρουν το προπαγανδιστικό αυτό φυλλάδιο.

Είναι αργά για την απόσυρση του φυλλαδίου

Αναρτήθηκε από ......energoipoliteskv.blogspot.com


Φοβερή φαγωμάρα επικρατεί από το χθές το μεσημέρι στο ΠΑΣΟΚ μετά από την αποκάλυψη του Γιώργου Κουμουτσάκου ότι τα έξι από τα επτά μέτρα που προτείνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την οικονομία και την τόνωση των νοικοκυριών, έχουν ήδη νομοθετηθεί και εφαρμόζονται τον τελευταίο χρόνο! Πρόκειται για ρυθμίσεις σχετικά με την υπερχρέωση των νοικοκυριών, το πάγωμα των κατασχέσεων και τη χορήγηση επιδομάτων στις ασθενείς ομάδες του πληθυσμού τα οποία επιδόματα ύψους 500 ευρώ έχουν ήδη δοθεί από τα περασμένα Χριστούγεννα και κατόπιν το Πάσχα. Μες στον πανικό ο Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι ο Κουμουτσάκος διάβασε φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ το οποίο είχε εκδοθεί πέρυσι. Αμέσως ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. επανήλθε και ανέφερε συγκεκριμένα ότι το φυλλάδιο που παρουσίασε το πήρε σήμερα από το κεντρικό εκλογικό περίπτερο του ΠΑΣΟΚ και πως το ίδιο φυλλάδιο διανέμεται από τα κομματικά στελέχη πόρτα - πόρτα σε όλη την Ελλάδα! Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από λίγη ώρα δόθηκε κεντρική εντολή από την Ιπποκράτους να αντικατασταθεί το φυλλάδιο αλλά μάλλον είναι αργά καθώς η διανομή του έχει ξεκινήσει από την Τρίτη.

Από......parapolitika.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο "Λαμιακού Τύπου"

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com