Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Ψήφος συνείδησης στους Οικολόγους Πράσινους! Προτάσεις για το «πρασίνισμα» της Φθιώτιδας

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Αγαπητοί φίλοι, Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούμε την ψήφο σας. Θέλουμε την παρουσία μας στη βουλή για να μπορέσουμε να συμβάλουμε στην έξοδο από την πολύπλευρη κρίση που διέρχεται η χώρα μας αλλά και ο πλανήτης συνολικά, με όρους οικολογίας. Είναι μια κρίση που αναφέρεται στο περιβάλλον, στους πολιτικούς θεσμούς, στην οικονομία, στον πολιτισμό, στην ηθική, ακόμα και στις ανθρώπινες σχέσεις. Κυρίως όμως η κρίση είναι κρίση αξιών. Για τη χώρα μας η ισονομία, η αξιοκρατία, η κοινωνική αλληλεγγύη, η δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι διαρκώς σε αμφισβήτηση. Η πρόταση των Οικολόγων Πράσινων είναι μια εναλλακτική πρόταση, βαθειά προοδευτική και ριζοσπαστική. Απευθύνεται κυρίως στη συνείδηση και αναφέρεται στην αλλαγή της νοοτροπίας, στην αλλαγή του τρόπου ζωής, του τρόπου σκέψης, παραγωγής και κατανάλωσης. Με λίγα λόγια για να αλλάξουν οι πολιτικές πρέπει να αλλάξουμε κι εμείς!

Για μας η όποια «ανάπτυξη» πρέπει να είναι περιφερειακή, πολυκεντρική, ισόρροπη, ήπια, και να σέβεται τις αρχές της βιωσιμότητας. Για τη Φθιώτιδα οι προτάσεις μας επιγραμματικά αναφέρονται στον Χωροταξικό Σχεδιασμό και τον καθορισμό των χρήσεων γης, το Εθνικό Κτηματολόγιο και το Δασολόγιο, τη χωροθέτηση των ακτών και την οριοθέτηση της αιγιαλίτιδας ζώνης, την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών. Την προστασία και την ανάδειξη των ορεινών μας όγκων και των αρχαιολογικών και ιστορικών μας μνημείων. Την Ολοκληρωμένη Μελέτη Διαχείρισης της παράκτιας ζώνης του Μαλιακού. Τη στροφή στην οικολογική γεωργία, την απονιτροποίηση, την στήριξη του αγροτουρισμού, τη στήριξη των φωτοβολταικών μικρής κλίμακας, την μείωση της σπατάλης του νερού με τον εκσυγχρονισμό της άρδευσης, την οικονομία και την εγκατάλειψη των υδροβόρων καλλιεργειών. Αναφέρονται στην προστασία του Βόρειου Ευβοϊκού και του Μαλιακού Κόλπου, την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων, την κατασκευή και λειτουργία Βιολογικών Καθαρισμών σε κάθε οικισμό άνω των 2000 κατοίκων, τη μη επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην Οίτη και την εγκατάλειψη της μεγάλης τουριστικής επένδυσης στον Έξαρχο Αταλάντης

Από ......paratiritisfthiotidas.gr

Ανέλαβε προσωπικές δεσμεύσεις ο Χρ. Σταϊκούρας στους ετεροδημότες.

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com

Τον υποψήφιο Βουλευτή Χρ. Σταϊκούρα παρουσίασε στους ετεροδημότες της Φθιώτιδος στην Αθήνα ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κακλαμάνης. Ο υποψήφιος Βουλευτής Χρ. Σταϊκούρας δεσμεύτηκε στην ομιλία του έναντι των ετεροδημοτών σε πολλά θέματα που αφορούν το Νομό Φθιώτιδος.

Από εφημερίδα ΄"Ημέρα"

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com