Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Τι γίνεται με τα οικονομικά του Δήμου Καμένων Βούρλων !!!!

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Πότε σκέπτεται να φέρει ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μουρτζούνης Π. στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του εγκεκριμένου απολογισμού του 2008 και τις εκτιμήσεις για τον απολογισμό του φετινού έτους 2009, καθώς και τις εκτιμήσεις του προϋπολογισμού για το 2010 ?
Δεν έχει λάβει υπ` όψιν του ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τις εγκυκλίους με αριθμό 30 , 37 οι οποίες έχουν κοινοποιηθεί στο Δήμο Καμένων Βούρλων από τον Ιούνιο και τον Αύγουστο με αριθμό πρωτοκόλλου 34382 και 50188 όπου αναφέρουν ότι ο Δήμος πρέπει να υποβάλει σε ηλεκτρονική μορφή μέχρι την 9η Οκτωβρίου 2009 στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) τα στοιχεία του προϋπολογισμού που αναφέραμε πιο πάνω.
Η υποβολή δε αυτών των στοιχείων με βάση το Νόμο 2397/2008 είναι υποχρεωτική για το Δήμο.
Γνωρίζει ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι τις επιπτώσεις που έχει ο Δήμος , ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης σύμφωνα με το Νόμο 3697/2008 θα επιβληθεί στο Δήμο πρόστιμο έως 15% των κεντρικών αυτοτελών πόρων (Κ.Α.Π) το οποίο παρακρατείται κατά την κατανομή των (Κ.Α.Π) του επομένου έτους.
Γιατί πληρώνονται ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για να παραβιάζουν το Νόμο και να επιβάλλονται πρόστιμα εις βάρος του Δήμου Καμένων Βούρλων τα οποία θα απορροφηθούν από τους Δημότες.
Η αντιπολίτευση με την πείρα που διαθέτει από την προηγούμενη διοίκηση της στο Δήμο τι έχει κάνει πάνω σ` αυτό το θέμα.
Αναμένουμε απαντήσεις ........

Όχι άλλα μεταλλαγμένα στο πιάτο μας !!!

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Θεματικές - Γεωργία και Τρόφιμα

Τρία νέα βιοτεχνολογικώς κατασκευασμένα καλαμπόκια επιχειρούν να «εισβάλλουν» στην διατροφική μας αλυσίδα, να περιορίσουν τις δυνατότητες παραγωγής ποιοτικών - παραδοσιακών αγροτοδιατροφικών προϊόντων και ουσιαστικά να υπονομεύσουν το δικαίωμα των καταναλωτών να επιλέγουν το είδος και την ποιότητα των τροφίμων τους.

Οι δυσκολίες ανάλυσης μεταλλαγμένων στα σύνθετα προϊόντα και οι ελλιπείς έλεγχοι στην παραγωγική διαδικασία «βοηθούν» όλα τα μεταλλαγμένα να εξαφανίζονται στην πράξη από την ετικέτα και κανείς να μην ξέρει τελικά που πάνε. Την ίδια στιγμή μάλιστα, τόσο στην χώρα μας όσο και στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, ο τομέας των δημητριακών βρίσκεται σε κρίση λόγω πληθώρας αποθεμάesτων.

Για τους λόγους αυτούς, οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή να καταψηφίσει την έγκριση της κυκλοφορίας στην Ευρωπαϊκή αγορά των τριών μεταλλαγμένων ποικιλιών αραβόσιτου, που έχουν εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε., που συνεδριάζει την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.

Επίσης, καλούν την κυβέρνηση, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη ενισχυμένη πλειοψηφία για την οριστική απόρριψη του θέματος και παραπεμφθεί -ως είθισται- στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την τελική απόφαση, μέσω του Έλληνα Επιτρόπου να ζητήσει την απαγόρευση της κυκλοφορίας αυτών των μεταλλαγμένων καλαμποκιών στις Ευρωπαϊκές αγορές.

Τέλος, τονίζουν πως θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για την επιμόλυνση σπόρων και ζωοτροφών από γενετικώς τροποποιημένους οργανισμούς και να δημοσιοποιούνται άμεσα τα αποτελέσματα των ελέγχων και να επιβάλλονται οι ανάλογες κυρώσεις, στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται επιμόλυνση.

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Πληροφορίες:

Μιχάλης Πετράκος, 6942 984455, 6932 579055


Σημείωση για συντάκτες:

Το Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνέρχεται την ερχόμενη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, στις 10.00 ώρα Βρυξελλών, ενώ η συνεδρίαση θα επαναληφθεί το πρωί της Τρίτης 20 Οκτωβρίου. Κύριο θέμα της συνεδρίασης θα είναι η κρίση στον Ευρωπαϊκό γαλακτοκομικό τομέα, για το οποίο όμως οι υπουργοί θα περιοριστούν σε ανταλλαγή απόψεων μεταξύ τους και με την Επίτροπο Γεωργίας Mariann Fischer Boel.

Στην συνέχεια, όμως, οι υπουργοί θα κληθούν να αποφασίσουν για την έγκριση ή μη τριών μεταλλαγμένων ποικιλιών καλαμποκιού, οι δύο είναι της Monsanto και η τρίτη της Pioneer. Συγκεκριμένα, στο θέμα 4 της ημερήσιας διάταξης προτείνονται προς έγκριση της διάθεσης στην αγορά προϊόντων που περιέχουν, αποτελούνται ή παράγονται από τις εξής ποικιλίες γενετικώς τροποποιημένων αραβόσιτων:

• MON 88017, για την οποία υποβλήθηκε αίτηση για τη διάθεση στην αγορά από την εταιρεία Monsanto Europe S.A. στην αρμόδια αρχή της Τσεχικής Δημοκρατίας στις 4 Οκτωβρίου 2005

• MON 89034, για την οποία υποβλήθηκε αίτηση για τη διάθεση στην αγορά από την εταιρεία Monsanto Europe S.A. στην αρμόδια αρχή των Κάτω Χωρών στις 14 Δεκεμβρίου 2006

• 59122xNK603, για την οποία υποβλήθηκε αίτηση για τη διάθεση στην αγορά από την εταιρεία Pioneer Overseas Corporation στην αρμόδια αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου στις 26 Αυγούστου 2005

Οι Προτάσεις της Επιτροπής για αποφάσεις του Συμβουλίου μαζί με τις αιτιολογικές εκθέσεις στα ελληνικά βρίσκονται στους παρακάτω συνδέσμους:

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM:2009:0443:FIN:EL:DOC

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM:2009:0444:FIN:EL:DOC

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM:2009:0457:FIN:EL:DOC

Η ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου (στα αγγλικά) βρίσκεται στον σύνδεσμο:

http://www.se2009.eu/polopoly_fs/1.18582!menu/standard/file/Dagordning%20EN.pdf

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com