Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

"Στο πλευρό της Ντόρας όσοι... πλήγωσαν την παράταξη"


Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Την ώρα που οι δύο στρατοί παίρνουν θέσεις μάχης στα εσωκομματικά χαρακώματα της ΝΔ, σχεδιάζοντας τις τελευταίες στρατηγικές κινήσεις, ορισμένοι παρακολουθούν την αναμέτρηση από τις παρυφές της πολιτικής αποστρατείας, με τη στυφή γεύση που έχουν όσοι είναι πολιτικά ανήμποροι να... συνομιλήσουν αυτές τις σημαδιακές ώρες με την ιστορία!


Πρόκειται για τους «αποσυνάγωγους» του κόμματος, μια μικρή ομάδα στελεχών που βρέθηκαν είτε οικειοθελώς, μια και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, είτε με απόφαση του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή -εναντίον του οποίου πνέουν μένεα- εκτός ψηφοδελτίων παραμονές των εθνικών εκλογών, κερδίζοντας μια θέση στην αρνητική πλευρά της δημοσιότητας.

Ασφαλώς δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες... Πρόσωπα όπως ο τέως υφυπουργός Οικονομικών Π. Δούκας ή ο Σάββας Τσιτουρίδης, μολονότι φορτώθηκαν ευθύνες είναι προφανές ότι δεν μπήκαν στο ίδιο ζύγι με κάποιους άλλους που ζεματίστηκαν σε ηχηρές υποθέσεις όπου δοκιμάστηκε η πολιτική αισθητική και το αίσθημα δικαίου.

Με πληγωμένο γόητρο

«Δίκαιοι» και «άδικοι» τώρα, πάντως, είναι σήμερα εδώ και διεκδικούν από το Σώμα του «γαλάζιου» Συνεδρίου τη χαμένη τιμή τους, παίρνοντας πίσω το πληγωμένο τους γόητρο. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν καίγεται για την επιστροφή τους -ο Αντώνης Σαμαράς για παράδειγμα το έχει δηλώσει καθαρά- αλλά και όσοι συνεργάζονται μαζί τους, το κάνουν απρόθυμα χωρίς να το πολυδιαφημίζουν...

Οι περισσότεροι πάντως φαίνεται πως έχουν αποφασίσει να στηρίξουν την Ντόρα, κρίνοντας ίσως ότι έτσι μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή τους στον χαμένο κομματικό παράδεισο απ’ όπου εκδιώχτηκαν άδοξα.

Ο Γ. Βουλγαράκης δηλώνει εμφατικά «εννοείται ότι θα πάω στο Συνέδριο» σε όποιον τον ρωτάει, αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα ζητήσει τον λόγο. Θα εξαρτηθεί λέγεται από το αν οι σύνεδροι του δώσουν άφεση ή θα επιμείνουν να θυμίζουν ενοχλητικά τη δήλωσή του, πως «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό», ή τις υπεράκτιες εταιρείες που συνέστησε προκειμένου να αποφύγει την εφορία.

Οι χαρτογράφοι του εσωκομματικού τοπίου, τον έχουν ήδη κατατάξει στο πλευρό της κ. Μπακογιάννη, μια και ο Κ. Καραμανλής δεν του είχε δώσει την ευκαιρία να αυτομαστιγωθεί, όπως ζητούσε στην πλατεία Συντάγματος και να κερδίσει το έλεος του -εκπεσόντος πια- ηγεμόνα...

Ο Α. Παυλίδης έχοντας εισπράξει μέχρι κεραίας τη δυσφορία που προκάλεσε ο υψωμένος δείκτης του χεριού του που έσειε διδακτικά προς τους συναδέλφους του και ζαλισμένος ακόμα από τα μποφόρ που προκάλεσε στην κατανομή των άγονων γραμμών, ο τέως υπουργός Αιγαίου είναι φειδωλός και στα όρια της καχυποψίας με όποιον ζητά να του πάρει δυο κουβέντες για τη στάση του.

Αποφεύγει να προϊδεάσει καν για τις επιλογές του, προσθέτοντας σιβυλλικά: «θα τα πούμε»... Τι σημαίνει αυτό; Οτι δεν ξεχνά τον ατιμωτικό αποκλεισμό του τον οποίο, σύμφωνα με αντιπάλους του, εξακολουθεί να χρεώνει στο Μαξίμου.

Στο στρατόπεδο των «μητσοτακικών» όπως όλα δείχνουν κατευθύνεται και ο τέως υπουργός Β. Μαγγίνας, που αποσύρθηκε την ύστατη ώρα από τις πρόσφατες κάλπες της 4ης Οκτωβρίου βλέποντας τις αρνητικές διαθέσεις. Η... ιδιότυπη «φιλοξενία» των Πακιστανών εργατών στο μάλλον πολυτελές «αναψυκτήριό» του στο Κορωπί, σκόρπισε σε λίγες ώρες την προσπάθεια πολλών ετών να χτίσει το προφίλ ενός χαμηλών τόνων και μετριοπαθούς πολιτικού...

Αποφεύγοντας να δημοσιοποιήσει την επιλογή του ο Σ. Τσιτουρίδης, προσμετράται ήδη, χωρίς και να το διατυμπανίζει όμως, στους «ντορικούς». Είναι βέβαιο ότι θα πάρει τον λόγο για να ζητήσει ενωτικά, αποφεύγοντας τους κριτικούς τόνους, να εγκαταλειφθούν οι κορώνες και τα χαρακώματα και να ριχθεί το κόμμα στη δουλειά. Ο ίδιος σύμφωνα με συνομιλητές του, δείχνει να ανησυχεί πως αν βγουν τα μαχαίρια θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.

Ισως αυτός είναι ο λόγος που πρότεινε να αναλάβει επισήμως το κόμμα οργανωτικά και οικονομικά τη μάχη της διαδοχής, διοργανώνοντας συζητήσεις των δελφίνων στις 13 μεγάλες περιφέρειες. Προτάσσει μάλιστα 5 τομείς με επιγραμματικούς τίτλους: τι κράτος θέλουμε, οικονομία και βιώσιμη ανάπτυξη, κοινωνική αλληλεγγύη, ο ρόλος της Ελλάδας σε έναν ανοικτό κόσμο και πώς βλέπουμε το κόμμα.

Την ίδια στάση αναμένεται να τηρήσει και ο Π. Δούκας που θα αποφύγει τις αναφορές στους υποψηφίους, αλλά θα έχει έτοιμη μια ομιλία σκληρή για τα κυβερνητικά πεπραγμένα και, αναλόγως του κλίματος, μια ακόμα σκληρότερη εκδοχή της.

«Στην κυβέρνηση καταφέραμε να αναδείξουμε τα ελαττώματά μας και όχι τις πολλές αρετές μας και αυτό πρέπει να διορθωθεί με τον νέο αρχηγό» επισημαίνει, ενώ σκέφτεται να ζητήσει εξηγήσεις για τη «διάλυση του οικονομικού επιτελείου», που εκτίναξε το έλλειμμα πάνω από 12%.

Μολονότι, είναι παιδιόθεν φίλος και συμμαθητής του κ. Σαμαρά, θεωρείται βέβαιο ότι θα συνταχθεί με το αντίπαλο δέος, όπου φαίνεται να εξασφαλίζει διακριτό ρόλο.

Θ. Ρουσόπουλος

Μόνος «βλέπει» άλλο δρόμο

Ο μόνος που σύμφωνα με πληροφορίες δείχνει να μην παίρνει τον δρόμο προς την κ. Μπακογιάννη είναι ο άλλοτε κραταιός υπ. Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος, ο οποίος φερόταν να είχε διαπληκτιστεί έντονα με την κ. Μπακογιάννη, στην οποία καταλόγιζε την ανάδυση του σκανδάλου του Βατοπεδίου ως αντιπερισπασμό στις γκρίζες χρηματοδοτήσεις της Siemens σε κόμματα και πολιτικούς που άγγιξε σύσσωμη την οικογένεια Μητσοτάκη. Ο κ. Ρουσόπουλος που υποδείχθηκε από πολλές πλευρές ως ο ιθύνων νους των κινήσεων του Εφραίμ, αποφεύγει τις εκκωφαντικές εμφανίσεις, αλλά είναι βέβαιο, ότι δεν έκοψε τις γέφυρες με την πολιτική..."

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ www.ethnos.gr

Κλίμα πόλωσης στη Νέα Δημοκρατία


Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Κλίμα αντιπαράθεσης στη ΝΔ μετά τη "σύγκρουση" Μπακογιάννη- Σαμαρά, που εκδηλώθηκε με το κλείσιμο του συνεδρίου του κόμματος. Αιτία της "μονομαχίας" το δίλημμα εάν θα πρέπει να υπάρξει επαναπροσέγγιση των παραδοσιακών ψηφοφόρων της ΝΔ, που δεν ψήφισαν το κόμμα, ή η προσέγγιση των μετακινούμενων ψηφοφόρων.

Η υποψήφια για την αρχηγία Ντόρα Μπακογιάννη δευτερολόγησε , χαρακτηρίζοντας "πλασματικό" το δίλημμα, που παρουσίασε την πρώτη ημέρα του συνεδρίου ο Αντώνης Σαμαράς, σχετικά με το ποια πρέπει να είναι η εκλογική βάση της ΝΔ:

"Παρουσιάστηκε ένα πλασματικό δίλημμα. Ότι κάπου έξω βρίσκονται δικοί μας, που πρέπει να τους φέρουμε πίσω. Αυτό είναι ψευτοδίλημμα. Οι δικοί μας ψηφοφόροι είναι εδώ. Είναι αυτοί που πληγωμένοι, οργισμένοι, πήγαν και ψήφισαν. Κάναμε λάθη, είχαμε συμπεριφορές, που εξόργισαν τον κόσμο. Αυτούς θα τους προσεγγίσουμε δημιουργώντας ένα σύγχρονο και ανοιχτό κόμμα. Ένα είναι το δίλημμα".

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν απάντησε από το βήμα του συνεδρίου, καθώς όπως ανέφεραν συνεργάτες τους , ο πολιτικός του υποψήφιου προέδρου είναι ξεκάθαρος και δεν χρειάζεται διευκρινίσεις.

Η στάση αυτή του κ. Σαμαρά , δηλαδή να μη δευτερολογήσει, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κ. Μπακογιάννη η οποία του διεμήνυσε ότι είναι είναι προσβλητικό να ζητείς διήμερο συνέδριο και να απουσιάζεις τη δεύτερη ημέρα.

Στα Ιωάννινα θα μιλήσει το βράδυ η κ. Μπακογιάννη. Τον εμπορικό σύλλογο Αθηνών επισκέφθηκε ο κ. Σαμαράς, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλιούπολη.

Λάβρος ο Π. Ψωμιάδης μέσω του flash 96. "Εγώ δεν έχω σπόνσορες και χορηγούς ας ξεκινήσουν και οι άλλοι από χαμηλά", είπε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε για στημένους χειροκροτητές στο συνέδριο, ενώ εκτίμησε ότι «τα μεγάλα μαχαίρια θα βγουν μετά την κάλπη».

"Δεν μπορεί η κ. Μπακογιάννη να μιλάει για συμφέροντα όταν την υποστηρίζουν Βουλγαράκης και Παυλίδης είπε", στον flash 96 ο Γ. Μανόλης.

Το έκτακτο συνέδριο της ΝΔ ενέκρινε την τροποποίηση του καταστατικού του κόμματος, ώστε η εκλογή προέδρου να γίνει από τη βάση. Η ψηφοφορία ορίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου.

Κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, κατά την οποία απουσίαζε ο απερχόμενος Πρόεδρος Κ. Καραμανλής, σχεδόν όλοι οι ομιλητές εστίασαν το λόγο τους στα αίτια της εκλογικής συντριβής, ενώ πολλού διασταύρωσαν τα ξίφη τους υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στη ΝΔ είναι ότι, περίπου 500 σύνεδροι δεν προσήλθαν στο ΣΕΦ, ενώ την δεύτερη ημέρα η συμμετοχή ήταν πάρα πολύ μικρή.

Συνεντεύξεις των υποψηφίων αρχηγών

Η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" υπογραμμίζει πως "η εκλογή έχει ένα ξεκάθαρο διακύβευμα. Επιμένω ότι η ΝΔ πρέπει να γίνει μια πλειοψηφική, σύγχρονη ευρωπαϊκή παράταξη ολόκληρης της Κεντροδεξιάς(...) Η πολυσυλλεκτικότητά μας είναι η δύναμή μας. Χρειάζεται να προσεγγίσουμε ολόκληρη την κοινωνία και κυρίως τη νέα γενιά. Να απευθυνθούμε σε αυτούς αξιόπιστα, να μιλήσουμε ξανά για ιδέες και προτάσεις πολιτικής με σύγχρονες θέσεις πάνω στα ζητήματα του σήμερα και του αύριο. Έτσι θα καταφέρουμε να διευρύνουμε την απήχησή μας, να κάνουμε το κόμμα μας και τις ιδέες του πιο ελκυστικές και να αναδειχθούμε και πάλι σε κυρίαρχη πολιτική δύναμη για την Ελλάδα".

Ο Αντώνης Σαμαράς υπογραμμίζει στην ίδια εφημερίδα ότι η κρίση θα ξεπεραστεί με ιδεολογική και πολιτική σαφήνεια και όχι με συγκρούσεις που αφορούν το παρελθόν. "Το κρίσιμο για τη ΝΔ -αναφέρει ο κ. Σαμαράς- είναι να ξαναβρεί την ταυτότητά της. Αμέσως μετά, να γοητεύσει εκ νέου τους ψηφοφόρους της οι οποίοι δεν πήγαν να ψηφίσουν στις εκλογές. Και είναι περισσότεροι αριθμητικά απ' όσους επέλεξαν το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ. Ισχυρή πια η ΝΔ θα ασκήσει σθεναρή και δίκαιη αντιπολίτευση. Με αυτή την τακτική δημιουργείται ο αέρας νίκης και τότε -αφού πρώτα πείσεις τους δικούς σου- πείθονται και οι απέναντι".

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης υπογραμμίζει ότι θα παραμείνει υποψήφιος παρά τις πιέσεις που δέχεται, δεν αποσαφηνίζει με ποιον θα συνταχθεί στο δεύτερο γύρο και τονίζει: "Κρατώ κλειστά τα χαρτιά μου για το δεύτερο γύρο, όχι για την επομένη μέρα της εκλογής του νέου προέδρου. Θα στηρίξω όποιον εκλεγεί". "Πρέπει να δούμε πώς θα φτιάξουμε τη μεγάλη ενωμένη κεντροδεξιά. Πώς θα δώσουμε στη ΝΔ λαϊκή ταυτότητα", δηλώνει ο κ. Ψωμιάδης στον "Ελεύθερο Τύπο".

Από ...Nooz.gr

«ΨΑΛΙΔΙ» ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ - ΝΟΜΑΡΧΩΝ


Αναρτήθηκε από ......energoipoliteskv.blogspot.com


Τι σχεδιάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών

Ξεκινά η φορολόγησή τους, τέρμα στις διπλές αμοιβές

«Ψαλίδι» σε μισθούς δημάρχων και νομαρχών βάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της προσπάθειας να μειώσει τις δαπάνες του δημόσιου τομέα. Η περικοπή των μισθών θα γίνει με δύο τρόπους:

- Τη φορολόγησή τους, καθώς μέχρι σήμερα θεωρούνται αποζημιώσεις και δεν υπόκεινται σε κάποιο φορολογικό συντελεστή

- Με την κατάργηση διπλών μισθών που με βάση ρύθμιση της κυβέρνησης Καραμανλή λαμβάνουν αρκετοί από αυτούς από 1/1/2007

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, μία από τις ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προτίθεται να φέρει σύντομα στη Βουλή η κυβέρνηση θα είναι η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης και η φορολόγηση όλων των εισοδημάτων με βάση νέα ενιαία προοδευτική φορολογική κλίμακα χωρίς καμία εξαίρεση. Αυτό σημαίνει ότι και τα εισοδήματα δημάρχων και νομαρχών που κυμαίνονται από περίπου 20.000 (για τους μικρούς δήμους) έως και πάνω από 80.000 ευρώ (για τους νομάρχες) ετησίως θα ενταχθούν στη συγκεκριμένη κλίμακα.

Όπως μάλιστα, έλεγε πηγή του υπουργείου Οικονομικών στην αυτοδιοίκηση gr «δεν είναι δυνατόν οι μισθοί δημάρχων και νομαρχών να νοούνται ως αποζημιώσεις και μην φορολογούνται, τη στιγμή που εκτός των άλλων με βάση αυτούς κατοχυρώνονται οι συντάξεις τους» (σ.σ. απαιτούνται δύο τετραετίες).

Να σημειωθεί ότι ο μισθός ενός δημάρχου υπολογίζεται με βάση το μέγεθος (και άρα τα οικονομικά, του δήμου) και ξεκινάει από περίπου 19.000 ευρώ ετησίως για να φτάσει μαζί με τα έξοδα παράστασης πάνω από 60.000 ευρώ. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς ο μισθός του δημάρχου που έχει εκλεγεί σε μεσαίο δήμο ανέρχεται σε περίπου 3 με 3.500 ευρώ το μήνα. Όσο για την αποζημίωση των νομαρχών, αυτή φτάνει στα 5.880 ευρώ το μήνα (4100 βασικός μισθός συν 350 ευρώ το επίδομα θέσης, 440 τα έξοδα παράστασης, 440 τα έξοδα κίνησης και 550 η πάγια αποζημίωση), δηλαδή 82.208 ευρώ ετησίως.

Τέρμα και στους διπλούς μισθούς

Παράλληλα, όπως έχει ήδη προαναγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και επιβεβαιώνει και το υπουργείο Οικονομικών, θα δοθεί τέλος και στους διπλούς μισθούς που λαμβάνουν πολλοί δήμαρχοι και νομάρχες, οι οποίοι πριν την εκλογή τους εργάζονταν στο δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση που ίσχυε και παλαιότερα, είχε καταργηθεί από 1/1/2007, ωστόσο επανήλθε σχεδόν ενάμιση χρόνο αργότερα και μάλιστα αναδρομικά από την 1/1/2007! Σύμφωνα με αυτή οι δήμαρχοι και νομάρχες δεν καλούνται πλέον να επιλέξουν μεταξύ των δύο μισθών (του αιρετού αξιώματός τους ή της οργανικής τους θέσης) αλλά λαμβάνουν και τους δύο.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα του διπλού μισθού είχε ανακινηθεί προεκλογικά από τον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. Γιώργο Κουμουτσάκο ο οποίος είχε καταγγείλει ότι ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας λάμβανε αμοιβή και από την προηγούμενη εργασία του στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Το γεγονός είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του κ. Μίχα ο οποίος είχε καλέσει τον κ. Κουμουτσάκο να ρωτήσει τους κ.κ. Δημήτρη Δράκο (πρόεδρο της ΕΝΑΕ) και Νικήτα Κακλαμάνη (ΚΕΔΚΕ), οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην επαναφορά του καθεστώτος του διπλού μισθού.

Από ....aftodioikisi.gr

Μακριά το στόμα σας από τα blogs...



Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com

Τί έχουν πάθει πάλι τον τελευταίο καιρό όλοι αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται ώς οι μεγαλύτεροι δημοσιογράφοι της Ελλάδας; Πότε δηλαδή επιτέλους θα καταλάβετε ότι τα blogs είναι τα μοναδικά μέσα ενημέρωσης που δεν ελέγχονται από κανέναν επιχειρηματία, από κανένα συμφέρον, από κανέναν μεγαλοεργολάβο από κανέναν πολιτικό, από κανέναν εξωτερικό παράγοντα;

Ο Μάκης έχει λισάξει τον τελευταίο καιρό, μέσα από τη στήλη του ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ, την οποία γράφει ο ίδιος άσχετα αν δεν το παραδέχεται, (αλήθεια είναι πολύ περίεργο να γράφεις για τον εαυτό σου σε τρίτο πρόσωπο πρέπει να το κοιτάξει αυτό...) να εξαπολύει επιθέσεις στα blogs. Θα μου πείτε δεν λέει για όλα τα blogs. Λάθος ακόμα και για το troktiko ή το fimotro ή το press ή το nonews να μιλήσει μας παίρνει όλους εμάς η μπάλα. Διότι μιλάει γενικά για τα blogs. Δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι χωρίς κανέναν έξοδο για hosting, χωρίς προσωπικό, χωρίς τμήμα τεχνικών, χωρίς ρεπόρτερς, χωρίς ακριβές βιντεοκάμερες, χωρίς επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές, χωρίς την τεχνολογία που τα χρήματα του παρέχουν στο zougla.gr έχουν καταφέρει τα blogs να ενημερώνουν πρώτοι απ' όλους τους πολίτες που διαβάζουν και ενημερώνονται στο διαδίκτυο. Και πάνω απ' όλα ας συνηθίσει στην ιδέα ότι τα blogs θα γίνουν ακόμα πιο δυνατά...Χωρίς την στήριξη κανενός...χωρίς στήριξη από επιχειρηματίες - εκδότες όπως για παράδειγμα ο Λαμπράκης, ο Τεγόπουλος, ο Μπόμπολας, ο Κοντομηνάς, ο Κουρής κ.τλ.π. Καταλάβετε το...Είμαστε μόνοι μας...[...]
 
Από......www.enimerwsi.blogspot.com

Πόσες ανάσες –ακόμη– μακριά από το κραχ;


Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com



Του Θανάση Μαυρίδη

Ξυπνάτε ένα πρωί και ο κόσμος είναι τελείως διαφορετικός από εκείνον που αφήσατε το προηγούμενο βράδυ πριν κοιμηθείτε. Κάτι έχει συμβεί και η ζωή σας αλλάζει απότομα. Το απρόβλεπτο είναι τελικά εκείνο που τρομάζει τους ανθρώπους κι όχι άδικα. Στις αγορές ξορκίζουμε τον φόβο μας για το αύριο με τις «αναλύσεις. Με μία ατελείωτη παράθεση αριθμών και γραμμάτων, δίχως νόημα και ουσία.

Το επόμενο κραχ, όπως και όλα τα προηγούμενα, δεν θα προβλεφθεί. Κι οι λίγες περιπτώσεις των «γκουρού» που «συντονίστηκαν» και είδαν νωρίτερα το όραμα, δεν είναι παρά η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα...

Πότε θα είναι το επόμενο κραχ; Σε μία ώρα, σε μία μέρα, σε ένα μήνα, σε τρία χρόνια; Δεν ξέρουμε, δεν μπορούμε να ξέρουμε. Αυτό που γνωρίζουμε, όμως, είναι ότι πληρούνται όλες εκείνες οι προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για να εκδηλωθεί κάποια στιγμή το «φαινόμενο». Είναι σαν να ταξιδεύουμε σε ένα τραίνο που κινείται ακυβέρνητο και με ταχύτητα που αποδεδειγμένα είναι μεγαλύτερη από εκείνη που αντέχουν οι τροχιές του γερασμένου δικτύου. Όσο περνάει η ώρα η ταχύτητα αυξάνεται και όλοι ξέρουμε ότι κάποια στιγμή το τραίνο θα εκτροχιαστεί. Δεν ξέρουμε αν αυτό θα συμβεί στην επόμενη στροφή ή στην αμέσως επόμενη...

Θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και ο κόσμος μας δεν θα είναι ο ίδιος. Ποιος πίστευε το 1980 ότι θα μπορούσε ποτέ να γκρεμιστεί το Τείχος του Βερολίνου ή το 2000 να προβλέψει ότι οι παντοδύναμες Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα βρισκόντουσαν στο έλεος κάποιων τρελών που θα βομβάρδιζαν το Διεθνές Κέντρο Εμπορίου με... αεροπλάνα;

Ποιος μπορεί να πιστέψει σήμερα ότι κάτω από το βάρος ενός κραχ μπορεί να αλλάξει άρδην η ζωή μας μέσα σε λίγα λεπτά;

Τι λύσεις έχουμε; Να κατέβουμε από το τραίνο; Πιθανότατα ναι, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλουμε να απέχουμε και από το παιγνίδι, όσο αυτό διαρκεί. Στο κάτω – κάτω της γραφής, ησυχία επικρατεί μόνο στα νεκροταφεία και εμείς είμαστε ζωντανοί άνθρωποι. Για να παραμείνουμε όμως εν δράση και μετά από την... ημέρα της κρίσης, χρειάζεται να πάρουμε τα μέτρα μας. Θα αγοράσουμε καλλιεργήσιμη γη; Θα αγοράσουμε χρυσό; Θα γεμίσουμε τις αποθήκες μας με ανταλλάξιμα αγαθά; Ποιος αλήθεια μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα;

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι πριν από την επόμενη μεγάλη χρηματιστηριακή κρίση θα έχει προηγηθεί ένα μεγάλο ράλι των τιμών, έτσι ώστε να προλάβουμε να κατέβουμε από το τραίνο με αξιοπρέπεια και φορτωμένοι πλούτο. Πολύ ωραίο για να είναι αληθινό! Μακάρι να συνέβαινε! Προσωπικά συνεχίζει να με «βασανίζει» περισσότερο το ράλι του χρυσού και αναζητώ μία λογική εξήγηση για το γεγονός ότι οι άνθρωποι ανέστησαν και πάλι το κίτρινο μέταλλο. Δυστυχώς, η μόνη εξήγηση που δίνω έχει να κάνει με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Και το γεγονός ότι μεγάλες χώρες, όπως η Ινδία και η Κίνα «κτίζουν» θέσεις σε χρυσό μου προκαλεί δέος...

Και πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι οι αγορές θα βρεθούν κάποια στιγμή προ αρνητικών εκπλήξεων; Σίγουροι δεν μπορούμε να είμαστε για οτιδήποτε. Αν συνεχίσουμε, όμως, τον ίδιο δρόμο, με το να θάβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί της υπερβάλλουσας ρευστότητας, είναι σίγουρο, με μαθηματικό τρόπο, ότι θα βρεθούμε, αργά ή γρήγορα, μπροστά σε νέα αδιέξοδα. Κι αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα, ότι τα πάντα συνεχίζουν να κινούνται στην κόψη του ξυραφιού...

Από .....Citypress-gr

Κινητό Κέντρο Ανακύκλωσης ΑΒ στη Λαμία



Αναρτήθηκε από .......... energoipoliteskv.blogspot.com


Η περιοδεία του Κινητού Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης ΑΒ ξεκίνησε από την Κομοτηνή, τη Δράμα, τις Σέρρες, την Κατερίνη, τη Βέροια, την Πτολεμαίδα, τη Φλώρινα, τα Ιωάννινα, την Άρτα, το Αίγιο, τον Πύργο, τη Σπάρτη, το Άργος, την Κόρινθο, τη Θήβα και συνεχίζει στη Λαμία. Το κέντρο θα βρίσκεται στην πλατεία Πάρκου από 9/11/09 μέχρι και 21/11/09 και θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ώρο. Όλοι οι συμπολίτες μας στη Λαμία και ειδικότερα οι πελάτες και τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να ανακυκλώνουν άδειες μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες καθώς και κινητά τηλέφωνα και μπαταρίες.

Στο κέντρο θα υπάρχει και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό κατά τη διάρκεια της μέρας που θα απαντά σε ερωτήσεις των επισκεπτών όσον αφορά τα οφέλη της ανακύκλωσης και τον τρόπο λειτουργίας του κέντρου. Οι ανακυκλωτές θα λαμβάνουν εκπτωτικά αντίτιμα για κάθε μεταλλική, πλαστική και γυάλινη συσκευασία που ανακυκλώνουν τα οποία μπορούν είτε να εξαργυρώνουν στα καταστήματα ΑΒ είτε να δωρίζουν την αξία της έκπτωσης υπέρ του Χαμόγελου του Παιδιού. Η ΑΒ με τη σειρά της, για κάθε συσκευασία που θα ανακυκλωθεί στις 18 πόλεις, μέσα στο χρόνο, θα συνεισφέρει κατά ένα σημαντικό ποσό στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία για την αγορά ενός σύγχρονου υπερηχοτομογράφου 3D/4D μαστογραφικού ελέγχου άνευ ακτινοβολίας.

Από .....paratiritisfthiotidas.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "σέντρα"

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com