Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Η δημοσκόπηση της "Metron analysis" για την αρχηγία στην Ν.Δ

Αναρτήθηκε από....  energoipoliteskv.blogspot.com








Προβάδισμα Σαμαρά για την προεδρία της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της «Μέτρον Ανάλυσις» που δημοσιοποίησε ο ραδιοσταθμός Flash 96.1.

Θέμα:Πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα για το ζήτημα της διαδοχής στη ΝΔ

Δημοσίευση: Flash 96.1

Χρόνος διεξαγωγής:Η έρευνα διεξήχθη το διάστημα 16-17/11/2009.

Τύπος έρευνας:Ποσοτική έρευνα με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και χρήση δομημένου ερωτηματολογίου (χρήση CATI).

Περιοχή έρευνας:Η περιοχή έρευνας ήταν το σύνολο της χώρας.

Μέγεθος δείγματος:Το μέγεθος του δείγματος ανέρχεται σε 1.204 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Μέθοδος δειγματοληψίας:Για την επιλογή του δείγματος χρησιμοποιήθηκε τυχαία δειγματοληψία από το αρχείο τηλεφωνικών αριθμών του ΟΤΕ.

Σταθμίσεις:Το δείγμα σταθμίσθηκε εκ των υστέρων ως προς Φύλο, Ηλικία, Αστικότητα και την ψήφο στις Βουλευτικές Εκλογές 2009.

Πηγή - Metron analysis

ΤΑ ΑΚΟΥΣΕ Ο ΞΥΝΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ! ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΕ ΥΨΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ!


Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com


Ιδιαίτερα απαιτητικοι αλλα και επιμονοι στην κριτικη τους ηταν ορισμενοι τουλαχιστον απο τους Γραμματεις των Ν.Ε.της Στερεας που συγκεντρωθηκαν χτες το απογευμα στα Καμενα Βουρλα στη συσκεψη που ειχαν με τον Γραμματεα του Εθνικου Συμβουλιου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη.Ηταν η δευτερη συναντηση του Γραμματεα του κομματος με τους περιφερειακους Γραμματεις.Η κριτικη των Γραμματεων εστιαστηκε κυριως στους αργους ρυθμους υλοποιησης του κυβερνητικου εργου και κυριως στην καθυστερηση ορισμου Γεν.γραμματεα τς περιφερειας,την κατασταση της ΛΑΡΚΟ που ουσιαστικα ειναι ακεφαλη διοικητικα κ.α.

Από....Lamia fm1

"Μυστικό δείπνο" του Καραμανλή...


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com


...σε ταβέρνα της Κηφισιάς, με Αγγέλου και άλλους, για τη διαδοχή στη ΝΔ. Έφυγε με λαδωμένο πουκάμισο!


Από τον Γιάννη Δαίδαλο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Στην ταβέρνα "Τηλέμαχος" της Κάτω Κηφισιάς έτρωγε, προχθές το βράδυ, με μια παρέα ο Κώστας Καραμανλής. Ο πιο γνωστός από την παρέα ήταν ο στενότερος συνεργάτης του Γιάννης Αγγέλου. Θέμα συζήτησης ήταν και το πώς εξελίσσεται η μάχη για τη διαδοχή στη ΝΔ. Ενώ πάντως επίσημα ο κ. Καραμανλής τηρεί στάση ουδετερότητας, ο κ. Αγγέλου παρασκηνιακά έχει συνταχθεί με τον Αντώνη Σαμαρά, όπως και άλλοι άνθρωποι του περιβάλλοντος του τέως πρωθυπουργού.


Είναι άγνωστο μέχρι στιγμής αν εκεί ελήφθησαν αποφάσεις -και ποιες- σχετικά το πώς θα κινηθούν τις επόμενες ημέρες στο θέμα της διαδοχής και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει. Αυτό που σίγουρα παρατήρησαν οι θαμώνες, όταν αποχωρούσε ο κ. Καραμανλής, ήταν ότι το λευκό πουκάμισό του ήταν λαδωμένο. Προφανώς από το φαγητό.

Από....Press-gr

Παγώνουν μισθοί, συντάξεις και προσλήψεις


Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com

Ψαλίδι σε μισθούς και συντάξεις πάνω απο 2000 ευρώ, φρένο στις προσλήψεις και μαχαίρι στις δαπάνες στο δημόσιο τομέα βάζει το οικονομικό επιτελείο, με τον προϋπολογισμό του 2010, που πήρε το πράσινο φως απο το υπουργικό συμβούλιο και θα κατατεθεί την Παρασκευή.

-Ειδικότερα, το 2010 παγώνουν οι μισθοί και οι συντάξεις του δημοσιου πάνω από 2000 ευρώ μεικτά.

- Παγώνουν οι προσλήψεις στο δημόσιο με εξαίρεση τους τομείς Υγείας, Παιδείας και Δημόσιας Ασφάλειας.

- Για κάθε πέντε υπαλλήλους που συνταξιοδοτούνται θα προσλαμβάνεται ένας

- Προβλέπεται περαιτέρω περικοπή δαπανών με στόχο το έλλειμμα να υποχωρήσει στο 9,1% έναντι 9,4% που προέβλεπε το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο διαβεβαιώνει οτι θα υπάρξει "πακέτο" για την αναθέρμανση της αγορας: 10 δις από το ΕΣΠΑ, 3 δις από τις τράπεζες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Μήνυμα λιτότητας και στον ιδιωτικό τομέα

Πρόσκληση προς τους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ) να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, υπογραμμίζοντας τις οικονομικες συνθήκες που επικρατούν. Περισσότερα.

ΝΔ: Κουρελόχαρτο οι δεσμεύεσεις του ΠΑΣΟΚ
Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ.,Γ. Κουμουτσάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με την απόφαση για ουσιαστικό “πάγωμα” μισθών, ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του κάνουν, κυριολεκτικά, “κουρελόχαρτο” τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις. Ανέτοιμοι και αμήχανοι αποκαλύπτουν και ομολογούν ότι προεκλογικά παραπλάνησαν συνειδητά τους Έλληνες πολίτες.Σήμερα, όμως, όλοι ξέρουν ποιοι τους είπαν -κυνικά ψέματα- και ποιος ηγέτης και ποιο κόμμα τους είπαν, με αίσθημα ευθύνης, την αλήθεια.Ποιος τους παρουσίασε ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και ποιος προπαγανδιστικές εκθέσεις ιδεών».

Από....Nooz.gr

ΜΟΥΝΤΙΑΛ-ΜΠΑΡΑΖ: ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 0-1 (video)

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com



Από το Ντόνετσκ στη Νότιο Αφρική. Η Ελλάδα του Ρεχάγκελ ξέρει να κερδίζει εκεί που πρέπει κι αυτό έκανε και την Τετάρτη στην Ουκρανία με το χρυσό γκολ του Σαλπιγγίδη στο 31' σφραγίζοντας το εισιτήριο για τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της... Μετά από 16 χρόνια η Ελλάδα θα είναι ξανά παρούσα σε τελική φάση Μουντιάλ! Με τον αρχιτέκτονα Οτο στο τιμόνι της και με... αστέρι λαμπρό το έπος της Πορτογαλίας το επόμενο καλοκαίρι έχουμε κάθε δικαίωμα να ονειρευόμαστε τα πάντα.

Οσοι αγωνίστηκαν, «μάτωσαν» κυριολεκτικά, έδωσαν το 110% των δυνάμεών τους όχι για ν' απαντήσουν σε κανέναν, απ' όσους έσπευσαν κατά τη διάρκεια των προκριματικών να σχολιάσουν την απόδοσή τους και τ' αποτελέσματά τους, αλλά για να δείξουν ότι δεν έχουν τελειώσει ποδοσφαιρικά... Η σκηνή με τον τραυματία Βαγγέλη Μόρα στα τελευταία λεπτά να κουτσαίνει, αλλά να μην τα παρατά, αποτελεί τρανή απόδειξη, αν και δεν πρέπει να εξαιρεθεί ουδείς από όσους συνέβαλαν σ' αυτή την τεράστια επιτυχία. Με τα συγχαρητήρια ν' ανήκουν πιο πολύ απ' όλους σ' αυτό το Γερμανό μάγκα που έχει μάθει σε όλους να κλείνουν τ' αυτιά τους και δουλεύουν πιστεύοντας πιο πολύ στον εαυτό τους και πουθενά αλλού. Και στο 100ό ματς του στον πάγκο της Ελλάδας να την οδηγεί σε ακόμη ένα θαύμα... Αυτός ο ΜΑΓΚΑΣ λοιπόν κατάφερε και έβγαλε την Ελλάδα από την ποδοσφαιρική αφάνεια και την οδήγησε στην τελική φάση σε τρεις από τις τέσσερις διοργανώσεις στις οποίες συμμετείχαμε. Αν αυτό δε συνιστά επιτυχία τότε ποιο; Και για να μην ξεχνιόμαστε... Ημασταν και πρωταθλητές Ευρώπης.

Στην «Ντόνμπας Αρίνα» του Ντόνετσκ ο Ρεχάγκελ δεν άλλαξε τακτική, αλλά ούτε και πρόσωπα! Μόνο ο Χαριστέας πήρε τη θέση του Γκέκα στην κορυφή της επίθεσης με το Γερμανό προφανώς να επιθυμεί να εκμεταλλευτεί το ύψος του Αγγελου και στην άμυνα και στην επίθεση. Το 0-0 του ΟΑΚΑ αποδείχθηκε «χρυσό» για την Ελλάδα, διότι σε μια αναμέτρηση όπου δημιούργησε δύο καλές ευκαιρίες και έκανε γκολ τη μία της ήταν αρκετό για να πανηγυρίσει στο τέλος. Οι Ουκρανοί κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο δεκάλεπτο, απειλώντας με δύο μακρινά σουτ του Αλίεφ. Στη δεύτερη περίπτωση, μάλιστα, χρειάστηκε η βοήθεια της τύχης για να πλασάρει άουτ ο Σεφτσένκο με εξουδετερωμένο τον Τζόρβα.

Με το πέρασμα του χρόνου, η εθνική άρχισε να «απορροφά» την πίεση των γηπεδούχων και να είναι πολύ απειλητική στις αντεπιθέσεις της. Στο 11’ η κεφαλιά του Σαμαρά πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 19’ ο Σαλπιγγίδης δεν βρήκε όπως ήθελε την μπάλα από το ύψος του πέναλτι μετά από παράλληλο γύρισμα του Σπυρόπουλου. Η αναγκαστική αντικατάσταση του Παπασταθόπουλου από τον Πλιάτσικα (που πήρε θέση δεξιού μπακ με τον Βύντρα να γίνεται τρίτος στόπερ) δεν… αναχαίτισε το ελληνικό συγκρότημα, που κατάφερε να φτάσει στο πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ στο 31ο λεπτό. Ο Σαμαράς με εξαιρετική κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Σαλπιγγίδη στην πλάτη της ουκρανικής άμυνας και ο τελευταίος με αριστερό πλασέ άνοιξε το σκορ. Οι βάσεις για την πρόκριση είχαν ήδη μπει και μία ώρα χώριζε την Εθνική από την πρόκριση στο Μουντιάλ. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι μετέφεραν το παιχνίδι στα ελληνικά καρέ καθώς οι διεθνείς οπισθοχώρησαν, αλλά ο Σεβτσένκο τρεις φορές (38’, 40’, 45’+2’) δεν μπόρεσε να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός. Από την ελληνική πλευρά θα μπορούσε να γίνει το 2-0 με τον Χαριστέα στο 39’, αλλά τελικά το πολύτιμο 1-0 έμεινε ως τη λήξη του ημιχρόνου.

Η Ουκρανία πήρε τα ηνία του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο. Μετέφερε το παιχνίδι κατά βάση στο μισό γήπεδο. Οι Ελληνες δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στο κέντρο, ελάχιστες φορές έφτασαν με αξιώσεις έξω από την περιοχή του Πιάτοφ και επέλεξαν κυρίως να αμύνονται. Οι Ουκρανοί απείλησαν με τους Ρακίτσκι (56’, 68’), Σεβτσένκο (59’) και Σελέζνοφ (60’), αλλά σε όλες τις περιπτώσεις ο Τζόρβας έδωσε λύση. Οι δύο τεχνικοί έκαναν γρήγορα τις αλλαγές τους, με τον Μιχαϊλιτσένκο να «φορτώνει» την ομάδα με μέσους που έχουν πιο επιθετικό χαρακτήρα (Σελέζνοφ, Γκάι, Χούσεφ), ενώ ο Ρεχάγκελ, που ήδη είχε κάνει την αναγκαστική αλλαγή του Παπασταθόπουλου, έβαλε στο 63’ τον Γκέκα αντί του Σαμαρά (πήγε στην κορυφή της επίθεσης με τον Χαριστέα να οπισθοχωρεί στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής) και τον Τζιόλη αντί του Χαριστέα στο 71’ (ο Καραγκούνης πήγε αριστερά στα χαφ και ο Τζιόλης στον άξονα, δίπλα στον Κατσουράνη).

Η ελληνική άμυνα «άντεχε», ενώ μετά το 70’ υπήρξαν και στιγμές που η Εθνική κατάφερε να πάρει «ανάσες», κάνοντας δύο-τρεις οργανωμένες επιθέσεις και κερδίζοντας δύο συνεχόμενα κόρνερ. Ο τραυματισμός του Πλιάτσικα στο 74’ ανησύχησε το τεχνικό επιτελείο, καθώς οι τρεις αλλαγές είχαν γίνει. Ο παίκτης της Σάλκε συνέχισε τελικά, ενώ στο 83’ ο τραυματισμός του Μόρα ήταν πιο σημαντικός, με αποτέλεσμα ο Κατσουράνης να οπισθοχωρήσει σαν τρίτος στόπερ και τον Μόρα, με μεγάλη δυσκολία και κουτσαίνοντας, να «ανεβαίνει» στη μεσαία γραμμή. Ωστόσο, η Ελλάδα ήταν αυτή που πρώτη απείλησε στο 81’ με τον Γκέκα, την ώρα που στο τελευταίο 10λεπτο Καχερίντι (84’) και Τίμοστσουκ (87’) δεν ανησύχησαν τον Τζόρβα και το θριαμβευτικό 1-0 έμεινε ως το τέλος, που έδωσε στην Ελλάδα την πανηγυρική πρόκριση στο Μουντιάλ.

Διατητής: Μπενκουερέντσα (Πορτογαλία)
Κίτρινες: Κατσουράνης, Κυργιάκος, Βύντρα και Γιαρμολένκο.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Αλεξέι Μιχαϊλιτσένκο): Πιάτοβ, Ρακίτσκι, Κούτσερ, Τίμοστσουκ, Σεβτσένκο, Αλίεφ (56΄ Σελέζνοφ), Μιλέβσκι, Χατσερίντι, Κόμπιν, Μίχαλικ (65΄ Γκάι), Γιαρμολένκο (69΄ Χούσιεφ).
ΕΛΛΑΔΑ (Οτο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος (29΄ Πλιάτσικας), Κυργιάκος, Μόρας, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς (62΄ Γκέκας), Χαριστέας (71΄ Τζιόλης).

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com