Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Στα "δυο" η ΝΔ


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

“Καθώς η μια μετα την άλλη οι δημοσκοπήσεις δείχνουν οτι η εκλογή στην ηγεσία της ΝΔ εξελίσσεται σε ντέρμπυ και θρίλερ για γερα νεύρα, στο παρασκήνιο οι εκβιασμοί, οι διεργασίες και οι...τοποθετήσεις (και επιχειρηματιών) καθώς μπαίνουμε στην τελευταία εβδομάδα πριν τις κάλπες, έχουν χτυπήσει "κόκκινο".

Αυτό το οποίο φαίνεται να οριστικοποιείται είναι οτι η ΝΔ θα μοιραστεί στα "δυο" και όλα δείχνουν οτι "θα σπάσει - στη συνέχεια και - στα δυο" - ειδικά εαν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις σήμερα και η Ντόρα δεν καταφέρει να κερδίσει. Στις σχετικές διεργασίες που γίνονται φαίνεται οτι η πρωτιά και νίκη του Α.Σαμαρά να έχει "κλειδώσει"(έστω και...οριακά) και η Ντόρα να διαμηνύει σε κάθε κατεύθυνση οτι οι Φιλελεύθεροι θα κάνουν δικό τους κόμμα απο αυτή τη βουλή - χρειάζεται δέκα υπογραφές βουλευτών για να είναι αρχηγός κόμματος μέσα στη βουλή. Φαίνεται οτι ο κύβος έχει ριχτεί και η ΝΔ θα σπάσει στα δυο. Διαβάστε και εδώ ενα προφητικό μας κείμενο για όλα αυτά.
Και θα επανέλθουμε όλη την εβδομάδα με νεώτερα στοιχεία απο το ρεπορτάζ. Προς το παρόν αυτά.

Από...i-Reporter

Δημοσκόπησεις MRB και Punlic Issue για τiς Κυριακάτικες εφημερίδες

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


                                                    

Όλοι κρίνονται...


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Νέα Δημοκρατία. Ο ξενιστής του Μητσοτακισμού.

Όλοι εμείς τα απλά μέλη της βάσης της Νέας Δημοκρατίας που έχουμε δώσει πολύχρονους αγώνες γιʼ αυτό το κόμμα και που τώρα για πρώτη φορά, μας δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχουμε απʼ ευθείας, χωρίς μηχανισμούς και παρένθετα πρόσωπα, στην ύψιστη διαδικασία της εκλογής του ίδιου του αρχηγού μας, αηδιάζουμε με αυτά που συμβαίνουν σʼ αυτή την εκλογική διαδικασία. Μέχρι τώρα προσπαθήσαμε να κρατήσουμε μια ουδέτερη στάση και να κρίνουμε με βάση τη λογική και τα πολιτικά επιχειρήματα που είχε η κάθε πλευρά, αλλά η τελευταία προπαγάνδα που εκτοξεύεται από την πλευρά των υποστηρικτών της κ. Μπακογιάννη, μας έχει κάνει έξαλλους και μας αναγκάζει να πάρουμε θέση.

Μέχρι τώρα μας ενοχλούσε η παρελθοντολογία κυρίως από το στρατόπεδο της κ. Μπακογιάννη, αλλά η τελευταία προπαγάνδα, ότι...

δήθεν κινδυνεύει με διάσπαση το κόμμα αν εκλεγεί αρχηγός ο κ. Σαμαράς, αμφισβητεί ευθέως την δημοκρατική μας ικανότητα και ωριμότητα και δεν μας αφήνει περιθώρια για ουδετερότητα. Έχουμε λοιπόν και λέμε:

Ο Μητσοτακισμός μετά το 1965, άστεγος πολιτικά, για σχεδόν 13 χρόνια, τελικά βρήκε στέγη στο κόμμα μας. Η στέγη αυτή παραχωρήθηκε από τον ιδρυτή του κόμματός μας Κ. Καραμανλή, κυρίως εξ αιτίας της ανάγκης ψήφων για εκλογή του τελευταίου στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Έκτοτε ο Μητσοτακισμός επιβίωσε πολιτικά και αναπτύχθηκε μέσα στο σώμα της Νέας Δημοκρατίας, χρησιμοποιώντας το σώμα αυτό ως ξενιστή. Μετά την μικρή παρένθεση του Γ. Ράλλη και την ηγεσία από τον Ε. Αβέρωφ, ο οποίος ουσιαστικά οργάνωσε το κόμμα, ανέλαβε την ηγεσία ο Κ. Μητσοτάκης, σαν αντι-Ανδρέας, με σύνθημα και τότε την κυβερνησιμότητα, εξαναγκάζοντας τον ικανότατο Κ. Στεφανόπουλο να οδηγηθεί έξω από τη Νέα Δημοκρατία και να ιδρύσει την ΔΗΑΝΑ. Για να καταλάβουμε πως εννοεί την εσωκομματική δημοκρατία ο Μητσοτακισμός, υπενθυμίζουμε ότι το 1988, ο κ. Μητσοτάκης, στο γραφείο του οποίου ήταν και η κ. Μπακογιάννη, κατάργησε τα αιρετά κομματικά όργανα και αντικατέστησε τις μεν ΝΟΔΕ με τις δοτές ΝΕΠΕΚΑ, τις δε ΤΟ με τις δοτές ΤΕΠΕΚΑ. Από το 1990 μέχρι και το 1993 κυβέρνησε ο Μητσοτακισμός και ήταν τόσο «καλή» εκείνη η κυβέρνηση που έκανε το λαό να στείλει τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση για 11 ολόκληρα χρόνια. Το 1993 εξαναγκάστηκε να οδηγηθεί έξω από το κόμμα μας και δεύτερο ικανότατο στέλεχος, ο σημερινός υποψήφιος αρχηγός Αντώνης Σαμαράς και να ιδρύσει την ΠΟΛΑΝ. Σήμερα κατηγορείται ως αποστάτης από τον Μητσοτακισμό ο Αντώνης Σαμαράς. Προφανώς τα ίδια θα ισχυρίζεται και για το άλλο ικανότατο στέλεχος και μετέπειτα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλο. Αλήθεια γιατί όσοι συγκρούονται με τον Μητσοτακισμό μεγαλουργούν;

Όμως εκείνο που μας εξοργίζει πολύ σήμερα είναι ότι ο Μητσοτακισμός απειλεί πως σε περίπτωση που εμείς τα απλά μέλη, «κάνουμε το λάθος» και ψηφίσουμε Σαμαρά θα διαλυθεί η παράταξη. Μας εξοργίζει ακόμα το γεγονός ότι τα διάφορα πολιτικά τζάκια, οι γόνοι, οι συγγενείς και οι κουμπάροι, που χρησιμοποίησαν το δένδρο της παράταξης τόσα χρόνια για την δική τους πολιτική επιβίωση και ευημερία, συντάσσονται με τον Μητσοτακισμό και δεν αντιδρούν, αν δεν επικροτούν την προπαγάνδα περί δήθεν διασπάσεως.

Εμείς τα απλά μέλη του κόμματος τους λέμε: Αφήστε τις απειλές και τους εκβιασμούς. Δεν μας τρομάζετε. Και δεν μας τρομάζετε γιατί απλά ξέρουμε, όπως ξέρει και όλος ο κόσμος, πως δεν υπάρχει άλλο πολιτικό σώμα να χρησιμοποιήσετε σαν ξενιστή. Εσείς όμως οι ίδιοι δυστυχώς για μας, αμέσως μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά, θα είστε και οι πρώτοι γλείφτες του νέου αρχηγού όπως κάνατε και με τον Κώστα Καραμανλή.

Όμως από εδώ και πέρα θα έρχεστε στη βάση να απολογείστε και να ζητάτε την ψήφο μας για να επανεκλεγείτε. Γιʼ αυτό προσέξτε. Όλοι κρίνονται από την τωρινή συμπεριφορά τους.

Από το http://ndvoice.blogspot.com/

Ο Αρης κάνει πόλεμο ...

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Άρης Βελουχιώτης ο αρχηγός των ατάκτων

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Αφιέρωμα στην Εθνική Αντίσταση

Μήνυμα του νομάρχη Φθιώτιδας κ. Χειμάρα, για την επέτειο της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com


Με την ευκαιρία του εορτασμού της 67ης επετείου της ανατίναξης της Γέφυρας Γοργοπόταμου και της Ενωμένης Εθνικής Αντίστασης, ο Νομάρχης Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Χειμάρας, εξέδωσε το ακόλουθο μήνυμα:

«Σήμερα, όλοι οι άνθρωποι, που σκέφτονται ελεύθερα και νοιάζονται για τα ιδανικά της πατρίδας, στρέφουν τη σκέψη τους και ακουμπούν την καρδιά τους στο σημαντικό και εθνοσωτήριο γεγονός της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοπόταμου από την Ενωμένη

Εθνική Αντίσταση και τους Συμμάχους μας.

Το γκρέμισμα του γεφυριού στο Γοργοπόταμο συνεισέφερε και στο γκρέμισμα των ονείρων του φασιστικού άξονα για παγκόσμια κυριαρχία.

Η επιτυχία των ανδρών της Ενωμένης Εθνικής Αντίστασης του Άρη Βελουχιώτη και του Ναπολέοντα Ζέρβα, με τη συμμετοχή των Άγγλων σαμποτέρ, οδήγησε στη διακοπή του ανεφοδιασμού των γερμανικών δυνάμεων στην Αφρική, με αποτέλεσμα να αρχίσει ο

καταστροφικός κατήφορος των κατακτητών.

Ο Γοργοπόταμος αποτελεί ολόφωτο σταθμό της νεότατης ιστορίας του Έθνους μας και εξακτινώνει το μήνυμα της ενότητας και του αγώνα, για την υπεράσπιση των πανανθρώπινων αξιών και των διαχρονικών ιδανικών της φυλής μας.

Οι Θερμοπύλες, η Αλαμάνα και ο Γοργοπόταμος αποτελούν σύμβολα και ιδέες, γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας και διδαχής και κατέχουν τις κορυφές του ιστορικού τριγώνου στις οποίες αποτυπώνεται η ιστορική πορεία του Ελληνισμού.

Το ιστορικό τούτο τρίγωνο ενώνει και υψώνει το λογισμό και την αποφασιστικότητα των ελεύθερων ανθρώπων της γης και εμφαντικά υπογραμμίζει την αναγκαιότητα της συνεργασίας της ενότητας και της ειρηνικής συμβίωσης των λαών.

Σήμερα, με προβληματισμό και ευλάβεια ψυχής, καταθέτουμε το στεφάνι της ευγνωμοσύνης, της τιμής και της δόξας στις αγωνίστριες, στους αγωνιστές και στους συμμάχους, που με τη λάμψη των εκρήξεων φώτισαν και έσωσαν την παγκόσμια κοινότητα από την κυριαρχία του φασιστικού άξονα».

Μήνυμα του βουλευτή Φθιώτιδας της Ν.Δ. κ. Χρ. Σταϊκούρα, για την επέτειο της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου


Αναρτήθηκε από.......
energoipoliteskv.blogspot.com


Η επέτειος της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, έχει καθιερωθεί από την Ελληνική Πολιτεία ως Ημέρα Πανελλήνιου Εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης. Την ημέρα αυτή τιμούμε την εθνική ενότητα και ομοψυχία. Τιμούμε εκείνους, που 67 χρόνια πριν, στάθηκαν με απαράμιλλο ηρωισμό απέναντι στις δυνάμεις του ναζισμού και του φασισμού.

Όλοι μαζί οι Έλληνες, οι δυνάμεις του ΕΔΕΣ, του ΕΛΑΣ και οι συμμαχικές δυνάμεις, επέτυχαν στρατηγικής σημασίας στροφή στην εξέλιξη των πολεμικών επιχειρήσεων. Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου ήταν μία από τις μεγαλύτερες πράξεις δολιοφθοράς κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, προκαλώντας τον θαυμασμό της κατεχόμενης Ευρώπης. Η σημαντικότερη όμως συνέπεια, σχετίστηκε με τον κλιμακούμενο αγώνα του ελληνικού λαού, καθώς, η ανατίναξη ενίσχυσε το ηθικό των Ελλήνων, έδωσε κουράγιο και δημιούργησε τη βεβαιότητα ότι ενωμένοι οι Έλληνες, μπορούσαν να πετύχουν πολλά, στον αγώνα εναντίον των κατακτητών.

Αποτελεί ιστορική πραγματικότητα, ότι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούν να πραγματοποιήσουν και τα πιο μεγαλόπνοα σχέδια. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, όπου οι διαχωριστικές γραμμές παραμερίστηκαν, μπροστά στο εθνικό συμφέρον. Η λαμπρή αυτή πράξη της Εθνικής Αντίστασης, φανερώνει την αξία της συνεννόησης των Ελλήνων και λαμβάνει συμβολικές διαστάσεις στη νεώτερη Ελληνική Ιστορία. Μας διδάσκει πως οι εσωτερικοί φανατισμοί και τα πάθη πρέπει να εγκαταλείπονται, όταν μάλιστα, διακυβεύονται η ελευθερία και τα ύψιστα συμφέροντα της πατρίδας μας.

Σήμερα, σε συνθήκες παγκόσμιας κρίσης, οφείλουμε, όλοι μαζί, να προσπαθήσουμε για την ανάκαμψη της οικονομίας και κοινωνίας μας. Χρέος όλων μας είναι, το ιστορικό δίδαγμα της συνεργασίας, της ενότητας και της φιλοπατρίας, να αποτελέσει πυξίδα και οδηγό, για την πρόοδο της πατρίδας μας.

Στον αρχηγό των ατάκτων

Άρης Βελουχιώτης(Θανάσης Κλάρας) αρχικαπετάνιος του ΕΛΑΣ.

27 Αυγούστου 1905 Λαμία

16 Ιουνίου 1945 Χαράδρα του Φάγγου στη Μεσούντα Άρτας.

Τραγούδι: Του Μικρού Χωριού (Ο Άρης)

Στίχοι: Ναυσικά Φλέγγα-Παπαδάκη

Μουσική: Αλέκος Ξένος

Τραγουδά η Αφροδίτη Μάνου διευθύνει ο Θάνος Μικρούτσικος



Γενάρης 1942: Με εντολή του ΚΚΕ ο Άρης μεταβαίνει στη Ρούμελη για να εξετάσει επιτόπου τις δυνατότητες ένοπλου αγώνα στην περιοχή. Συγκροτεί τις πρώτες αντάρτικες ομάδες και τον Μάη βγαίνει στο βουνό.


Ιούνης 1942: Στη Δομνίστα Ευρυτανίας ο Άρης κηρύσσει τον πόλεμο κατά των κατακτητών.

Σεπτέμβρης 1942: Η πρώτη μάχη του Άρη και η πρώτη νίκη κατά των Ιταλών στη Ρεκά (Γκιώνα).

25-26 Νοέμβρης 1942: Με τη συνεργασία ανταρτικών ομάδων του ΕΛΑΣ, υπό τον Άρη, του ΕΔΕΣ, υπό τον Ζέρβα και Άγγλων αξιωματικών, πραγματοποιείται η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου στη Φθιώτιδα.

18 Δεκέμβρης 1942: Δυνάμεις του ΕΛΑΣ της Ρούμελης με επικεφαλή τον Άρη συγκρούονται στο Μικρό Χωριό της Ευρυτανίας με ένα Ιταλικό σύνταγμα. Η μάχη αυτή εμπνέει το πασίγνωστο τραγούδι «ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΧΩΡΙΟΥ(Ο ΑΡΗΣ).

Οκτώβρης 1943: Ξεσπάει εμφύλια σύρραξη μεταξύ ΕΛΑΣ-ΕΔΕΣ που περιορίζεται στην Ήπειρο.

Απρίλης 1944: Ο Άρης φεύγει από τη Ρούμελη περνάει τον Κορινθιακό και αποβιβάζεται στην Πελοπόννησο.

Σεπτέμβρης 1944: Οι Γερμανοί κατακτητές αρχίζουν την εκκένωση της Ελλάδας. Στην Πελοπόννησο ο Άρης δίνει μάχες με τα τάγματα ασφαλείας που υπερασπίζονται τις πόλεις σαν οπισθοφυλακή των Γερμανών.

17 Νοέμβρη 1944: Συγκαλεί στη Λαμία τη μεγάλη σύναξη των καπεταναίων του ΕΛΑΣ.

Δεκέμβρης 1944: Την περίοδο των Δεκεμβριανών βρίσκεται στην Ήπειρο μαζί με τον Στέφανο Σαράφη, μετά από εντολή του ΕΑΜ, για να ελέγχει τον Ζέρβα!

Φλεβάρης-Μάρτης 1945: Έρχεται σε ρήξη με τις ηγεσίες του ΕΑΜ και του ΚΚΕ για τη συμφωνία της Βάρκιζας και εξαιτίας της άρνησής του να παραδώσει τα όπλα. Ο Άρης με λίγους πιστούς φεύγει πάλι προς τα βουνά και κηρύσσει νέο αγώνα για να φύγουν οι Άγγλοι.

12 Ιούνη 1945: Η ηγεσία του ΚΚΕ με δημοσίευμά της στο Ριζοσπάστη αποκηρύσσει τον ίδιο και τη δράση του.

16 Ιούνη 1945: Εγκλωβίζεται από παρακρατικές ομάδες και άνδρες του 118ου τάγματος εθνοφυλακής στη Χαράδρα του Φάγγου στη Μεσούντα Άρτας. Ο Άρης αυτοκτονεί με το πιστόλι του, τον ακολουθεί στον θάνατο ο Τζαβέλας με μία χειροβομβίδα. Την ίδια μέρα ο Ριζοσπάστης δημοσιεύει απόφαση της Κ.Ε του ΚΚΕ που τον διαγράφει από το κόμμα.

18 Ιούνη 1945: Τα κεφάλια του Άρη και του Τζαβέλα κρεμιούνται σε φανοστάτη στη κεντρική πλατεία των Τρικάλων.

Ο Άρης στη σύσκεψη των καπεταναίων στη Λαμία(17-11-1944) είχε πει:

«Αν ζήσει κανένας σας να θυμάται τα λόγια αυτά. Οι Εγγλέζοι θα σας σφάξουν όλους σαν αρνιά, εγώ στα χέρια τους δεν θα πέσω, γιατί τα βουνά με ξέρουν.»

Από...LamiaNews

ΤΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ 22/11/09 ΣΕ VIDEO από το enimerwsi

Αναρτήθηκε από ....energoipoliteskv.blogspot.com