Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ...ΛΙΠΑΣΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΔΟΥΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ!



Αναρτήθηκε από.......
energoipoliteskv.blogspot.com


Δωρεάν κάδους κομποστοποίησης θα μοιράσει δοκιμαστικα σε νοικοκυριά της πολης ο Δήμος Λαμιέων στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των δημοτών και επέκτασης του προγράμματος ανακύκλωσης . Ενημέρωση για την λειτουργία αυτών των κάδων και παρουσίασή τους θα γίνει σήμερα στις 6.30 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στην οδό Λεωνίδου.

Από.....Lamia fm 1

O,τι χειρότερο o δεύτερος γύρος...


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com


Του Θωμα Ακρωτηριανάκη

 Ένας δεύτερος γύρος θα είναι ο,τι χειρότερο για την ενότητα της ΝΔ. Ας συμφωνήσουν λοιπον όλοι οι υποψήφιοι να υπάρξει εκλογη και με σχετικη πλειοψηφία, αν και μόνο αν υπολείπεται ο πρώτος, και μονάχα ο πρώτος, του 50%,κατα ποσοστο μικρότερο απο τα δύο τρίτα (αντι για τα δύο τρίτα, μπορει να συμφωνηθει κάποιο άλλο κλάσμα) του ποσοστου του τρίτου.

Αν δεν μπορει να υπάρξει τέτοια συμφωνία, ας αποσυρθει την Παρασκευη ο Ψωμιάδης. Έτσι θα δείξει ότι είναι αυτος που πονάει πιο πολυ για την ενότητα.

Από....Press-gr

Και ο ΚΟΚΚΙΝΟΥΛΗΣ με τον ΣΑΜΑΡΑ.. στο καλό Ντορίτα?



Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com


Από ότι δείχνουν τα γεγονότα ο θεσσαλικός κάμπος στην πλειονότητα του θα ψηφήσει ΣΑΜΑΡΑ .Νεότερος υποστηρικτής της υποψηφιότητας του ο αγροτοσυνδικαλιστης Θανάσης ΚΟΚΚΙΝΟΥΛΗΣ που με δήλωση του εξέφρασε την συμπαράσταση του, παρά του ότι κάποιοι βιάστηκαν παρερμηνεύοντας μια δήλωση του εσκεμμένα, να τον προσαρτήσουν στην ΝΤΟΡΙΤΑ. Κάθε ημέρα που περνά έρχεται και μια καινούργια σφαλιάρα για την Μητσοτακαινα. Εμείς το έχουμε πει σε όλους τους τόνους. Δεν την θέλουν οι συντηρητικού νεοδημοκράτες την θεωρούν ξένο μητσοτακικό σώμα στο κόμμα τους. Αρκετά έχουν ανεχτεί τόσα χρόνια την μητσοτακική πολιτική σαβούρα που έχει συσσωρευτεί παρασιτικά με μοναδικό σκοπό να κάνει κατοχή της Ν.Δ αφού δεν ήταν ικανοί να κάνουν ένα καθαρόαιμο δικό τους. Και κακά τα ψέματα ,το κόμμα είναι των παλαιών συντηρητικών νεοδημοκρατών και αυτοί έχουν ακόμα την μεγάλη επιρροή στους ψηφοφόρους. Το υπόγειο ροκάνισμα του ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ δεν πρόκειται ποτέ να της το συγχωρήσουν. Όταν τα καταλάβει θα είναι αργά.

Από.....ixnos

Να τον «δέσουμε» με δαύτες να το ….χαρεί ο ΑΡΟΥΛΗΣ



Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Ένα τιμολόγιο 70.000 ευρώ στο γραφείο του πρώην υπουργού Τουρισμού Αρη Σπηλιωτόπουλου, προκάλεσε εγκεφαλικό στον ελεγκτή.
Το ποσό αφορούσε αγορά γραβατών από γνωστό κατάστημα της Αθήνας.

Την αποκάλυψη κάνει το "ΚΕΦΑΛΑΙΟ" που κυκλοφορεί!

Πατήστε εδώ


Από........ixnos

Την εποχή που η Ελλάδα είχε Πολιτισμό και δάκρυζε διαβάζοντας Ποίηση

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com



«Τα χέρια μας μείναν γυμνά.


Τα χέρια μας χιλιάδες φορές τρίφτηκαν

στο αξούριστο σαγόνι του αγέρα,

Χιλιάδες φορές γαντζωθήκανε στο συρματόπλεγμα.

Χιλιάδες φορές άγγιξαν

τα παγωμένα κάγκελα του θανάτου.

Τα χέρια μας μείναν γυμνά,

μάθανε τη δουλειά, τη σιωπή, το σημάδι.

Ανεβοκατεβάσανε μύριες φορές το σιδερένιο κόκκορα του θυμού, Κόψαν και ξανάκοψαν μ' ένα σουγιά το καρβέλι της υπομονής,

χτύπησαν κατακούτελα τον τοίχο και τη νύχτα.

Τώρα τα χέρια μας κάθουνται ολόγυμνα πάνου στα γόνατά μας

όπως κάθεται ο ήλιος πάνου στο βουνό

όπως κάθεται το βουνό πάνου στη θάλασσα

όπως κάθεται η καρδιά του συντρόφου πάνου στην πίστη της" - Γιάννης Ρίτσος.

Εκατό χρόνια απο τη γέννηση ενος μεγάλου ποιητή, ενος αγωνιστή για τα δίκαια του λαού μας. Οταν οι πνευματικοί άνθρωποι δεν είναι κλεισμένοι στους τέσσερεις τοίχους του σπιτιού τους, αλλά παράγουν πολιτισμό, άποψη, γνώμη, θέση...όταν θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο, αλλάζοντας πρώτα τον εαυτό μας. Οταν η Ελλάδα έγραφε και διάβαζε ποίηση, όταν έκλαιγε επάνω στα μυθιστορήματα του Καζαντζάκη και του Λουντέμη, όταν ανακάλυπτε τα στενά σοκάκια της αγριας λεβάντας στον κοσμοκαλόγερο Παπαδιαμάντη. Και τότε η Ελλάδα ήταν φτωχή.Πεινασμένη.Ριμαγμένη.Που έτρωγε ακόμη και τις σάρκες της σε εμφύλιες διαμάχες.Με ξένους νταβατζήδες και άξεστα "καρακόλια". Σήμερα η Ελλάδα παράγει Πολιτισμό; Και τότε κανείς δεν χρειάστηκε...επιδοτήσεις και υπουργείο "Πολιτισμού" για να δημιουργήσει. Ούτε ο Μίκης με τον Μάνο γράψανε την θεϊκά εμπνευσμένη μουσική τους γιατί πήραν "κάτι".Η Ελλάδα των βράχων, της θάλασσας, του ήλιου, του έρωτα...δημιουργούσε Παιδεία και Πολιτισμό για να προχωρήσει. Και προχώρησε...Σήμερα τι; Σήμερα Ποιοί; Σήμερα Πού;

ΥΓ.Με αφορμή το συνέδριο του "Ριζοσπάστη" για τα 100 χρόνια απο τη γέννηση του ποιητή μας Γιάννη Ρίτσου. Μπορείτε να διαβάσετε το αφιερωμα της εφημερίδας  εδώ

Από....i-Reporter

Ο Κ.Γκιουλέκας με...Σαμαρά;


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Αλλη μια...ηχηρή εσωκομματική συμπόρευση μαθαίνουμε οτι θα υπάρξει αύριο προς το μεσημέρι. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της τελευταίας κυβέρνησης Καραμανλή, ο θεσσαλονικιός βουλευτής Κ.Γκιουλέκας θα πιει καφέ με τον Α.Σαμαρά και εκτός απροόπτου θα εγκαταλείψει την...ουδετερότητα του. Ιδωμεν...Ασχετο: Ο Γ.Λούλης δουλεύει για την Ντόρα; (ο έτερος επικοινωνιολόγους του "νεοδημοκρατικού" Μαξίμου και του Κ.Καραμανλή)

Από...i-Reporter

ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!!!


Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ...

Κατόρθωσα και μετά από προσεκτική ανάλυση όλων των στοιχείων, όλων των κινήσεων, όλων των γεγονότων, κατέληξα στην αποκάλυψη ότι χθες το μεσημέρι υπήρξε μυστική συνάντηση Κων/νου Μητσοτάκη-Κων/νου Καραμανλή!!! Το τι ειπώθηκε μεταξύ των δύο ανδρών είναι άγνωστο, αλλά εύκολα μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι αφορούσε τις εκλογές, τη Ντόρα και την επόμενη μέρα στη Ν.Δ..
Αργότερα ο Καραμανλής πήγε για πρώτη φορά φέτος και παρακολούθησε τον αγώνα της αγαπημένης του ομάδας, του Παναθηναϊκού, όπου ο ΠΑΟ για πρώτη φορά φέτος έχασε βαθμούς σε εντός έδρα αγώνα...
Προσοχή, αποδεικνύεται ότι εκτός από τον Η1Ν1 ΚΑΙ η γκαντεμιά είναι μεταδοτική!!!

Από ....... ΚΕΝΤΡΙ

Ο Καποδίστριας 2 ξεκινάει σε δύο φάσεις !!!

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com




Σε δύο φάσεις σκοπεύει να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση τη διαβούλευση για τη διοικητική μεταρρύθμιση του κράτους και τον Καποδίστρια 2. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη φάση θα προταχθεί το θεσμικό μέρος των αλλαγών που αφορούν τη διοικητική δομή της χώρας και τη θεσμοθέτηση της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ενώ στη δεύτερη φάση θα αποφασιστούν οι συνενώσεις και τα όρια των νέων δήμων.

Αν και η πρόταση της επιστημονικής επιτροπής για τα νέα όρια των δήμων στηρίζεται στη μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την οποία έχουν συμφωνήσει αρκετές τοπικές ενώσεις δήμων και κοινοτήτων, έχουν καταγραφεί αρκετές αντιδράσεις δημάρχων και παραγόντων.

Πάντως στους κατοικούντες την "Ιερουσαλήμ" έχουν φτάσει στα αυτιά τους, τα σενάρια για αναστολή του Καποδίστρια 2 λόγω έλλειψης χρημάτων.

Στη φωτογραφία η πρόταση του ΙΤΑ

Από ......... kafeneio


Eπιβεβαιωθήκαμε και για τον Πολύδωρα!...

Με άρθρο του παίρνει θέση


υπέρ της Ντ. Μπακογιάννη



Με άρθρο του, που δημοσιεύεται σήμερα στον "Αδέσμευτο Τύπο", ο Βύρων Πολύδωρας τάσσεται ανοικτά υπέρ της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη.

Έτσι επιβεβαιώνεται πανηγυρικά για άλλη μια φορά το Press-gr στο οποίο (την ώρα που διάφοροι άλλοι, από κανάλια κλπ, έλεγαν ότι ο Β. Πολύδωρας θα μείνει "ουδέτερος") ο Χρήστος Μπουκάτης αποκάλυπτε [με δύο αποκλειστικά δημοσιεύματα (εδώ) εκ των οποίων μάλιστα το πρώτο ήταν από την περασμένη εβδομάδα (διαβάστε το εδώ)], ότι ο πρώην υπουργός θα πάρει θέση υπέρ της Ντ. Μπακογιάννη.

Η σημασία της κίνησης αυτής έγκαιται, όπως ήδη γράψαμε, στο ότι ...

πρόκειται για ...μια εκ "δεξιών" υποστήριξη στην κ. Μπακογιάννη, λίγο πριν από την 29 Νοεμβρίου, καθώς ο Β. Πολύδωρας προέρχεται και απευθύνεται στους "παραδοσιακούς" ψηφοφόρους της ΝΔ, δηλαδή στους "δεξιούς", όπου ο Αντώνης Σαμαράς έχει υπεροχή που του δίνει και το προβάδισμα στις περισσότερες δημοσκοπήσεις. Και τώρα μένει να φανεί αν αυτή η δημόσια υποστήριξη θα βοηθήσει την κ. Μπακογιάννη να κάνει και την ανάλογη "δεξιά" ρελάνς εν όψει της εσωκομματικής κάλπης και να πετύχει την ανατροπή.

Από....Press-gr

Ακατάλληλα για κολύμβηση και αλιεία τα νερά του Μαλιακού σύμφωνα με το ΠΑΚΟΕ

Ακατάλληλα για κολύμβηση και αλιεία τα νερά του Μαλιακού σύμφωνα με το ΠΑΚΟΕ



Αναρτήθηκε από .....energoipoliteskv.blogspot.com


Φαίνεται ότι η εφημερίδα "Real News" και η Αλεξάνδρα Χαϊνη που υπογράφει το σχετικό κείμενο, αψήφησαν τις ανακοινώσεις του Νομάρχη Φθιώτιδας ότι θα κάνει μηνύσεις σε όσους δεν συμφωνούν με τις μετρήσεις που δίνει η Νομαρχία Φθιώτιδας και επανέφεραν στη δημοσιότητα αναλυτικά τις μετρήσεις που διενήργησε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου 2009.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα νερά του Μαλιακού ήταν (τουλάχιστον για την περίοδο εκείνη), επικίνδυνα και για κολύμβηση αλλά και για αλιεία.

Αλλά κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει τους πολίτες παρ' ότι ο δήμαρχος Λαμίας κ. Κοτρωνιάς ενημερώθηκε με επιστολή αλλά την απέκρυψε, από τον σημερινό πλέον συνεταίρο του (ΔΕΥΑ Λαμίας-ΤΕΔΚ), πρόεδρο του ΠΑΚΟΕ κ. Χριστοδουλάκη που μαζί με τη ΒΙΟΖΩ, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και την ΠΑΚΟΕ συμμετέχουν στην κατάθεση πρότασης στο πρόγραμμα LIFE+ για τον Μαλιακό και τον Σπερχειό.

Δείτε τι γράφει η εφημερίδα...

κάντε click στις εικόνες για μεγέθυνση








και εδώ μπορείτε να διαβάσετε ένα σχόλιο από την εφημερίδα της Φθιώτιδας "σέντρα" για τα "συνεταιράκια"






Αλήθεια τι λέει σήμερα ο κ. Χριστοδουλάκης; Ξαναέγιναν έρευνες και τι αποτέλεσμα είχαμε; Γιατί δεν ενημερώθηκαν οι πολίτες; Είχαν αυτό το δικαίωμα οι εμπλεκόμενοι να αποκρύψουν αυτά τα ευρήματα;


Πάντως για την ενημέρωσή σας, email των Ολλανδών επιστημόνων που πριν ένα μήνα περίπου παρουσίασαν έρευνα για τον Μαλιακό, σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων, μια έρευνα που χρηματοδότησε ο ίδιος ο Δήμος και που στάλθηκε στους δήμους περί τον Μαλιακό δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας και καλό θα ήταν να δοθεί από τους εμπλεκόμενους φορείς για να ξέρουμε τι θα πρέπει να περιμένουμε την άνοιξη.

Από.....LamiaNews

Είναι απορίας άξιο γιατί η έκθεση του Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος δεν περιλαμβάνει τον Μαλιακό


Αναρτήθηκε από........
energoipoliteskv.blogspot.com


Εννέα παράκτιες περιοχές εκπέμπουν SOS
Κινδυνεύουν κόλποι και προστατευόμενα είδη, αναφέρει έκθεση του Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης

Εφημ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 21.11.2009
Του Θαναση Tσιγγανα

Ιδιαίτερα ευαίσθητες στον ευτροφισμό που δημιουργείται εξαιτίας της ρύπανσης είναι εννέα παράκτιες περιοχές της Ελλάδας, σύμφωνα με την πρώτη έκθεση για το περιβάλλον που εκπόνησε μέσα στο 2009 το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης.

Ο Κόλπος της Ελευσίνας, ο Εσω Σαρωνικός Κόλπος, ο Κόλπος της Θεσσαλονίκης, ο Αμβρακικός και η Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου κινδυνεύουν από το φαινόμενο του ευτροφισμού (η υπερσυγκέντρωση θρεπτικών στοιχείων αυξάνει άλγες και βακτήρια που «κλέβουν» το οξυγόνο από τα ψάρια), ενώ ο Παγασητικός Κόλπος, ο Αργολικός, ο Πατραϊκός και ο Κόλπος του Ηρακλείου επηρεάζονται σημαντικά από το ίδιο φαινόμενο, αλλά και επίγειες δραστηριότητες. Η ευφορία που προκαλεί κάθε χρόνο η αναγγελία των Γαλάζιων Σημαιών για τις ελληνικές τουριστικές ακτές (φέτος 430) θέτει συχνά στο περιθώριο την κατάσταση που αποκαλύπτει το Εθνικό Πρόγραμμα Συστηματικής Παρακολούθησης Θαλάσσιας Ρύπανσης με μετρήσεις σε 139 σημεία των ελληνικών θαλασσών, στο πλαίσιο του Μεσογειακού προγράμματος MEDPOL.

Τα τελευταία αποτελέσματα του προγράμματος -συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση του ΕΚΠΑΑ- δείχνουν ότι «τα εντοπισμένα περιβαλλοντικά προβλήματα στα παράκτια οικοσυστήματα οφείλονται κυρίως στο ότι δέχονται ανεπαρκώς επεξεργασμένα αστικά και βιομηχανικά υγρά απόβλητα και απορροές από γεωργικές περιοχές. Κύρια πηγή αζώτου στα παράκτια οικοσυστήματα είναι οι γεωργικές απορροές που συνεισφέρουν από το 45% (στα νησιά του Αιγαίου) μέχρι 70% (στην ανατολική Πελοπόννησο) του συνολικού φορτίου.

Ο Κόλπος της Ελευσίνας θεωρείται σήμερα η πιο ρυπασμένη ελληνική θάλασσα αφού δέχεται ανεπεξέργαστα βιομηχανικά υγρά απόβλητα από ναυπηγεία, διυλιστήρια πετρελαίου, βιομηχανία τσιμέντου, χαρτιού, απορρυπαντικών και τροφίμων. (Υπάρχουν περί τις 1.000 βιομηχανικές μονάδες κοντά στην ακτογραμμή Ελευσίνας, Μάνδρας και Ασπροπύργου.) Παρατηρούνται υψηλές συγκεντρώσεις οργανικού φορτίου και χλωροφύλλης και συχνά χαμηλές συγκεντρώσεις οξυγόνου. Υψηλές συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων εντοπίζονται στα παράκτια νερά, τα ιζήματα και ορισμένους οργανισμούς (π.χ. μύδια).

Στον Εσω Σαρωνικό Κόλπο, που δέχεται τα επεξεργασμένα αστικά υγρά απόβλητα της πρωτεύουσας και επεξεργασμένα βιομηχανικά απόβλητα, παρατηρούνται, περιστασιακά, φαινόμενα ευτροφισμού και υψηλότερες συγκεντρώσεις οργανοκασσιτερούχων ενώσεων.

Ο Κόλπος της Θεσσαλονίκης δέχεται επεξεργασμένα αστικά και βιομηχανικά απόβλητα της πόλης και της Βιομηχανικής Περιοχής Καλοχωρίου, ενώ ο Αμβρακικός «υποφέρει» από τα λύματα της Αρτας, αλλά και γεωργικές απορροές.

Η Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου δέχεται τα μερικώς επεξεργασμένα λύματα της πόλης και γεωργικές απορροές που σε συνδυασμό με τα αβαθή νερά την καθιστούν επιρρεπή στον ευτροφισμό.

Από τους άλλους τέσσερις κόλπους, ο Παγασητικός εμφανίζει σποραδικά υψηλές συγκεντρώσεις θρεπτικών και οργανικού φορτίου που συνδέονται με περιστατικά ευτροφισμού και υψηλές συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων.

Μελέτες των τελευταίων χρόνων συγκλίνουν ότι ο ευτροφισμός, τα βαρέα μέταλλα και η τουριστική ανάπτυξη είναι οι κυριότερες απειλές και για λιβάδια Ποσειδωνίας (υποθαλάσσια φυτά). Στην Ελλάδα από τους συνολικά 239 Τόπους Κοινοτικής Προστασίας, 70 έχουν χαρτογραφηθεί με λιβάδια Ποσειδωνίας, αλλά μόνο το 10% - 20% τους βρίσκεται υπό καθεστώς προστασίας.

Από...... ΜΑΛΙΑΚΟΣ S.O.S

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "σέντρα"

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com