Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Ετοιμάζεται για νέα «Παράξενη Παρέα» ο κ. Κεφάλας εν` όψει των εκλογών του 2010 εφόσον γίνουν με τον Καποδίστρια (II).


Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com


Με μια πεντασέλιδη επιστολή του στους παλιούς φίλους του και συνεργάτες του ο κ. Κεφάλας αφού αναφέρεται στο έργο που επιτέλεσε μαζί τους όταν ήταν Δήμαρχος και συγκεκριμένα αναφέρει ότι όλα τα μεγάλα έργα του Δήμου Καμένων Βούρλων φέρνουν τη δικιά του σφραγίδα ανεξάρτητα ποιες Διοικήσεις τα υλοποίησαν ή τα υλοποιούν , τους ευχαριστεί και τους θεωρεί ότι όλοι τους είναι μια παλιά παρέα. Ξεχνάει βέβαια να κάνει αναφορά στα οικονομικά του Δήμου Καμένων Βούρλων ή κάνει πως δεν θυμάται , ότι τον άφησε υπερχρεωμένο με τις οικονομικές ατασθαλίες του και με τον υπέρμετρο δανεισμό που έκανε εις βάρος των Δημοτών των Καμένων Βούρλων. Την ώρα που δηλώνει στην επιστολή του ότι δεν θα είναι «μπροστάρης» σε αυτή την προσπάθεια την ίδια στιγμή δηλώνει ότι θα είναι παρών στον αγώνα για την «δημιουργία ενός νέου Συνδυασμού» για τις δημοτικές εκλογές του 2010 εφόσον γίνουν με τον Καποδίστρια (ΙΙ). Κάνει δε αναφορά πως ο επικεφαλής θα προκύψει από την παλιά παρέα η οποία θα μεγαλώσει και με κάποιους καινούριους. Όλους αυτούς παλιούς και νέους τους καλεί στο κτήμα Καράσσου την Τετάρτη  25-11-2009 ημέρα Τετάρτη και  ώρα 5.30 μ.μ  για να πάρουν ένα κρασί με ένα μεζέ και να ανταλλάξουν απόψεις πως θα δημιουργηθεί η νέα «Παράξενη Παρέα» για να κατέβει στις Δημοτικές εκλογές του 2010. Μαζεύοντας τους όλους αυτούς στο κτήμα Καράσσου θα τους πει ο κ. Κεφάλας ότι πρέπει να βρούμε για επικεφαλής του συνδυασμού ένα πρόσωπο που να είναι αναγνωρίσιμος στους διπλανούς Δήμους να έχει ένα επάγγελμα σοβαρό(φωτογραφίζοντας τον εαυτό του) και αποκλείοντας με αυτό τον τρόπο τους κ. (Γκόλφη, Αναστασίου, Χονδροδήμο, Κοντοπάνο, Ανδρέου κ.ά). Άρα ελάτε μαζί μου και ακολουθείστε με γιατί μόνο εγώ μπορώ να ηγηθώ και να βγω Δήμαρχος στο διευρυμένο Καποδιστριακό Δήμο. Καλά ο άνθρωπος δεν παίζεται , ή τα έχει χαμένα , ή παίζει άλλα υπόγεια παιχνίδια με τον εργολάβο(μετά την συνάντηση μαζί του).                                           Δεν έχει καταλάβει ότι οι Δημότες τον Καμένων Βούρλων τον μαύρισαν και δεν τον θέλουν ούτε ζωγραφιστώ , αφού έχασε από τον εργολάβο οικοδομών κ. Αντωνίου με 61%. Βέβαια η ελπίδα στον άνθρωπο πεθαίνει τελευταία. Ελπίζει ότι όπως παραμύθιασε με τα ψέματα του και τις αλχημείες του για αρκετά χρόνια τους Δημότες των Καμένων Βούρλων , το ίδιο θα κάνει και θα το πετύχει και  τώρα έστω για μια φορά με τους Δημότες των όμορων Δήμων. Υποτιμά βέβαια τους Δημότες των όμορων δήμων οι οποίοι είναι υποψιασμένοι μαζί του και τον περιμένουν στη γωνία, αν ποτέ βέβαια κατορθώσει να κατέβει σαν υποψήφιος Δήμαρχος στο διευρυμένο Καποδιστριακό Δήμο.



Κουίζ : Ποιος θα πληρώσει τα έξοδα στο κτήμα Καράσσου ???

Ανακοίνωση της Π.Κ. Φθιώτιδας των Οικολόγων Πράσινων για τη δέσμευση της κας Μπατζελή σχετικά με τη Γέφυρα Γοργοποτάμου


Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κα Μπατζελή στην ομιλία της κατά τον γιορτασμό της Εθνικής Αντίστασης στο Γοργοπόταμο αναφέρθηκε στην δυνατότητα να χαρακτηριστεί η Ιστορική Γέφυρα ως “μνημείο υπό την εποπτεία της ΟΥΝΕΣΚΟ", προσανατολίζοντας τις επόμενες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, όπως γράφει χαρακτηριστικά σήμερα ο τοπικός τύπος.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι χαιρετίζουμε αυτή την αναφορά - δέσμευση της κυρίας Υπουργού και θυμίζουμε παρακάτω την περυσινή μας ανακοίνωση για “την ανακήρυξη της ιστορικής Γέφυρας του Γοργοποτάμου ως στοιχείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO”, η οποία δυστυχώς, παρά την προβολή που είχε από τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, δεν έτυχε του ανάλογου ενδιαφέροντος από τις τοπικές αρχές, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, την ΤΕΔΚ και τους τοπικούς Δήμους, όπως θα περίμενε κανείς. Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά να ετοιμαστεί ο φάκελος και να προωθηθεί αρμοδίως.

Δείτε την περυσινή ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων:



ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ ΩΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟ
ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ UNESCO


Η ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου (25 Νοέμβρη 1942) ήταν μια από τις μεγαλύτερες πράξεις δολιοφθοράς, το μεγαλύτερο σαμποτάζ σε όλη τη σκλαβωμένη Ευρώπη, κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Καθυστέρησε τους Γερμανούς να μεταφέρουν εφόδια στο εκστρατευτικό τους σώμα, το οποίο πίεζε τους Συμμάχους στη βόρεια Αφρική. Έδωσε κουράγιο στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, σε μία κρίσιμη φάση του συμμαχικού αγώνα και προκάλεσε το θαυμασμό όλης της κατεχόμενης Ευρώπης.

Το 1982, με απόφαση της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, καθιερώθηκε η επέτειος της ανατίναξης της Γέφυρας ως επίσημη γιορτή της Εθνικής Αντίστασης στην Ελλάδα. Όμως αυτό δεν αρκεί. Είναι καιρός, και υποχρέωση της τοπικής κοινωνίας, να προωθήσει την πρόταση για την ανακήρυξη της ιστορικής Γέφυρας του Γοργοποτάμου ως στοιχείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, διότι η ανατίναξή της συνέβαλε τα μέγιστα στον τερματισμό του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Και, επιπλέον, διότι ο «Γοργοπόταμος» ανταποκρίνεται στα κριτήρια που θέτει η Έκθεση 2000/2036(ΙΝΙ) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς στα Ευρωπαϊκά κράτη: «να αποτελεί σημαντικό παράδειγμα τύπου κτηρίου, αρχιτεκτονικού ή τεχνολογικού συνόλου ή τοπίου που απεικονίζει σημαντική ή σημαντικές φάσεις της ανθρώπινης ιστορίας» και επίσης «να συνδέεται άμεσα ή διακριτά με γεγονότα κ.λ.π. εξέχουσας παγκόσμιας σημασίας»

Στη σύγχρονη εποχή δεν θέλουμε η γέφυρα του Γοργοποτάμου να θυμίζει απλώς τον πόνο και την καταστροφή, που προκάλεσε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος και ο φασισμός, αλλά να λειτουργήσει και ως σύμβολο για έναν ειρηνικό κόσμο και ως πρόσκληση για την προετοιμασία όλων μας για την ειρήνη, καθώς και ως γέφυρα διαλόγου μεταξύ των πολιτισμών. Ως γέφυρα, επίσης, μεταξύ της κοινωνίας και της φύσης, ιδιαίτερα σήμερα που η ανθρωπότητα οδηγεί το κλίμα και τα οικοσυστήματα σε μια πρωτοφανή κρίση, η οποία θα πλήξει πρώτα από όλα τις ανθρώπινες κοινότητες.

Λαμία, 19.11.2008

Τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου που θα γίνει την Παρασκευή 27/11/2009

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


                                 


                                 

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ


Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com

Την Τετάρτη οι αγρότες στην Ημαθία και στην Πέλλα ξεκινούν τις κινητοποίησης,στον κόμβο της κουλουράς ,και στα φανάρια στην είσοδο στα Γιαννιτσά, οι ροδάκινο παραγωγοί λένε τέλειωσε η διορία και από την Τετάρτη όλα τα τρακτέρ στους δρόμους και πάλι,αυτήν την φορά ΛΕΝΕ οι αγρότες θα κάνουμε Χριστούγεννα στον κόμβο στην κουλούρα στην Εγνατία οδό

Από.......laikoyra

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com