Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Φαβορί ο Σαμαράς


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com


Προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά έναντι της Ντόρας Μπακογιάννη εν όψει της εκλογής της Κυριακής για την ανάδειξη του αρχηγού της Ν.Δ. καταγράφει δημοσκόπηση της RASS για το ZoomNews που διεξήχθη το διήμερο 23 – 25 Νοεμβρίου σε δείγμα 2002 ατόμων σε ολόκληρη τη χώρα.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων ο Αντώνης Σαμαράς έχει εντυπωσιακό προβάδισμα 12,9 ποσοστιαίων μονάδων (41,6% – 28,7%), στους ψηφοφόρους όμως της Ν.Δ. η διαφορά μειώνεται στις 6,4 (43,4% -36,8%)μονάδες. Σε αυτούς που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν πέφτει στις 4,4 μονάδες (43,1% – 38,7%) ενώ σε όσους που δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται πολύ για την εκλογή αρχηγού και είναι πολύ και αρκετά βέβαιοι ότι θα πάνε να ψηφίσουν, η διαφορά φτάνει στις 4,6 μονάδες (45,7 – 41,1%).

Η δημοσκόπηση της RASS έγινε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και καταγράφει το κλίμα των τελευταίων ημερών, στη διάρκεια των οποίων ανέβηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης. Η εταιρία δημοσκοπήσεων πάντως διευκρινίζει ότι καμιά υπόθεση δεν μπορεί να θεωρηθεί απολύτως ασφαλής αφ’ ης στιγμής δεν είναι με βεβαιότητα καταγεγραμμένο το εκλογικό σώμα. Τα ευρήματα επομένως αποτυπώνουν περισσότερο μια κοινωνική τάση και προτίμηση για τη διαδοχή και λιγότερο εκτίμηση του αποτελέσματος.

Ακολουθούν οι πίνακες με την ταυτότητα της έρευνας και τα αναλυτικά στοιχεία της δημοσκόπησης της RASS για το ZoomNews.gr

Καντε κλικ εδώ για να ανοίξει

Από...Citypress-gr

Τους τα χώνει για τα καλά ο Βγενόπουλος


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Συνεχίζει και επαυξάνει τις αρνητικές του κρίσεις για τους κ.κ Ρέππα και Σηφουνάκη ο πρόεδρος της Μ.I.G κ. Βγενόπουλος. Εξερχόμενος από τον εισαγγελέα όπου έδωσε κατάθεση διάρκειας σχεδόν δύο ωρών ο κ. Βγενόπουλος δήλωσε :

”Πριν από δύο ημέρες οι κ.κ. Ρέππας και Σηφουνάκης παρουσίασαν μια επιστολή Ρακιντζή που τη βάφτισαν σαν πόρισμα καταπέλτη σε μια ατυχή και άκομψη προσπάθεια να επηρεάσουν τη δικαιοσύνη και την κοινή γνώμη και να κλείσουν επικοινωνιακά μια υπόθεση που επί της ουσίας άρχισε σήμερα να διερευνάται. Ακόμη επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν τον γνωστό ξύλινο πολιτικό λόγο που πήρε μάλιστα παραληρηματικές διαστάσεις χωρίς να διστάσουν να υβρίσουν ακόμα και τον νεκρό αρχιεπίσκοπο. Προφανώς σε αυτό το χαμηλό επίπεδο δεν μπορώ να κατέβω. Αισθάνομαι δε ότι ποταπές εξάρσεις τους λόγω της προέλευσής τους αποτελούν τίτλο τιμής σε όποιον απευθύνονται” Πριν από λίγη ώρα, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, έκανε συμπληρωματικές δηλώσεις, ώστε να τον καταλάβει κι ο τελευταίος Παπαγκιόζης, για το τι είναι και τι λέει το έγγραφο που έστειλε στους Ρέππα και Σηφουνάκη.

Λέει λοιπόν ξεκάθαρα (ξανά) ο Λ. Ρακιντζής, ότι το έγγραφο που τους έστειλε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΡΙΣΜΑ και ότι δεν θα μπορούσε να είναι πόρισμα, και συμπλήρωσε κάτι μασημένα, για τους λόγους που δεν μπορούσε να κάνει έρευνα επί των καταγγελιών!!!

Από.....ixnos

Πόσα θέλουν να μας...τρελάνουν;



Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Το σχόλιο της Focus για την δημοσκόπηση του newstime.gr(Ν.Ευαγγελάτος):"Η Ντόρα Μπακογιάννη διατηρεί και διευρύνει το προβάδισμά της στην κούρσα της διαδοχής, σύμφωνα με αποκλειστική έρευνα της Focus για λογαριασμό του newstime.gr. Η υποψήφια για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας προηγείται στην πρόθεση ψήφου, στο σύνολο των νεοδημοκρατών, και κυρίως μεταξύ αυτών που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν σίγουρα στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου, ενώ και στην περίπτωση δεύτερου γύρου έχει επίσης προβάδισμα έναντι του Αντώνη Σαμαρά"!


Σχόλιο: Ποσα θέλετε να μας τρελάνετε; Τι...χάπια παίρνετε; Εμβόλιο για ιλαρά κάνατε; Πόσα στοίχισε η "έρευνα"; Δικαίωμα του καθενός είναι να παίζει με τη φήμη, την εταιρεία ή το όνομα του (την υπογραφή και κάτι άλλο, πρέπει να ξέρουμε που τα βάζουμε). Σήμερα το "Ποντίκι" δημοσιεύει δημοσκόπηση της Pulse που καταγράφει και στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο προβάδισμα Σαμαρά (όπως και όλες όσες είδαν το φως της δημοσιοτητας). Τι θέλουν να μας πούνε οι...ποιητές; Οτι εαν δεν κερδίσει η Ντόρα θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα; Οχι η ίδια , αλλά στελέχη και βουλευτές που πρόσκεινται σε αυτην; Οτι αν δεν κερδίσει η ΝΔ θα...σπάσει; Για να είμαστε...δίκαοι τότε με όλους το i-R υποστηρίζει οτι ΔΕΝ γίνεται καμμιά μέτρηση. ΟΛΕΣ απο το...κεφάλι τους τα βγάζουν ανάλογα με τον...παραγγέλοντα. Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να απαντήσει στο εξης απλό ερώτημα: Ποιό είναι το εκλογικό σώμα; Θα ψηφίσουν 300.000 ή 600.000; Και ποιό θα είναι το αποτέλεσμα στην πρώτη περίπτωση και ποιό στην δεύτερη; Δεν σταματάνε το δούλεμα; Απλά παιχνιδάκια επηρεασμού της....κοινής γνώμης είναι και τίποτε παραπάνω.
 
Από.....i-Reporter

Όπως στρώσαμε, θα κοιμηθούμε...


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Μου κάνει φοβερή εντύπωση η σύγχυση και ο εκνευρισμός που επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσος εκνευρισμός...

Δεν φταίει ούτε ο Προβόπουλος, ούτε η Deutsche Bank, ούτε η Merrill Lynch, ούτε κανένας άλλος. Μόνο το αλαζονικό μας το κεφάλι και ο έμφυτος ωχαδερφισμός μας, που κατά καιρούς και μόλις ζορίζουν τα πράγματα, μετασχηματίζεται στο "έχει ο Θεός..."

Ο Θεός μπορεί να έχει, εμείς όμως δεν έχουμε... Φροντίσαμε εδώ και 25-30 χρόνια να φάμε ό,τι είχαμε και δεν είχαμε. Όταν φάγαμε τα αποθεματικά μας, αρχίσαμε να ξεπουλάμε τα υπάρχοντά μας, αλλά και να δανειζόμαστε αβέρτα, μη τυχόν και χάσουμε τα μεγαλεία!!!

ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ. Οι πολιτικοί ΚΑΙ οι πολίτες, αυτοί που έλεγαν "Τσοβόλα δώστα όλα" ΚΑΙ εμείς που κολακευμένοι τους επιβραβεύαμε. Αυτοί που έπαιζαν τα λεφτά των Ταμείων στο Χρηματιστήριο ΚΑΙ εμείς που γουστάραμε να βλέπουμε τον δείκτη να ανεβαίνει. Αυτοί που έκαναν μπίζνες με τα ομόλογα των ασφαλισμένων για να τσεπώνουν τις μίζες ΚΑΙ εμείς που τους ξαναδίναμε την ψήφο μας. Αυτοί που ψήφιζαν νόμους-ασπίδες για τους πολιτικούς και το συνάφι τους για να γλυτώνουνε "οι μακρυχέρηδες" από την τσιμπίδα του νόμου ΚΑΙ εμείς που ανεχόμαστε την ατιμωρησία τους. Αυτοί που μας έταζαν λαγούς με πετραχήλια ΚΑΙ εμείς που σαν τα πρόβατα "σερνόμασταν" πίσω τους μπας και βολευτούμε κάπου.


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ας μην δουλευόμαστε άλλο. ΚΑΙ ο Αλογοσκούφης ήξερε το 2004 ΚΑΙ ο Παπακωνσταντίνου το 2009 ότι τα κρατικό πορτοφόλι είναι άδειο και καταχρεωμένο. Δεν χρειαζότανε ούτε η απογραφή, ούτε ο Αλμούνια για να μας πει ότι είμαστε ψεύτες και ότι "απλώνουμε τα πόδια μας έξω από το πάπλωμα"...

Και εμείς, οι πολίτες, το ξέραμε, αλλά σαν οπαδοί που είμαστε δεν μας ένοιαζε.

Βλέπετε, εμείς οι Έλληνες, δεν ενεργούμε σαν πολίτες, αλλά σαν φανατισμένοι οπαδοί. Μπορεί να γκρινιάζουμε για τα αποτελέσματα της ομάδας-κόμματος, μπορεί να ψιθυρίζουμε ότι η ομάδα-κόμμα με αυτούς τους παίκτες-πολιτικούς δεν "τραβάει", αλλά όταν φτάνει η ώρα του ματς-κάλπης, το μόνο που μας νοιάζει είναι να κερδίσουμε πάση θυσία.

Όταν κάποιες ενοχλητικές φωνές έλεγαν ότι με αυτή την συμπεριφορά μας υποθηκεύαμε το μέλλον των παιδιών μας, εμάς δεν μας ένοιαζε α) επειδή "έχει ο Θεός" και β) επειδή είμαστε της νοοτροπίας του "μέχρι τότε ποιός ζει ποιός πεθαίνει...".

Τώρα όμως που η ανικανότητα και η απατεωνιά επιτάχυναν τα πράγματα και ό,τι ήταν να συμβεί μετά το 2030, ξεκίνησε να συμβαίνει τώρα και δεν μιλάμε πια για το μέλλον των παιδιών μας, αλλά για το παρόν το δικό μας, τώρα "μας τζούζει" και μας ενοχλεί!!!

Δεν πειράζει αδέρφια, θα συνηθίσουμε. Άλλωστε, μιας και χρησιμοποίησα διάφορες ρήσεις, ας πω κι άλλη μια: "Όπως στρώσαμε, θα κοιμηθούμε"...

Από .........ΚΕΝΤΡΙ

Ντόρα- Σαμαράς και η ντροπή των δημοσκοπήσεων


Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com


Γράφει ο daemon


Εντάξει, παιδιά, αν δεν μπορείτε να κάνετε μια στοιχειωδώς αξιόπιστη πρόβλεψη, επειδή δεν γνωρίζετε το εκλογικό σώμα, τι νόημα έχει να δημοσιοποιείτε δημοσκοπήσεις; Το ερώτημα απευθύνεται τόσο στις εταιρίες δημοσκοπήσεων, όσο και στα Μέσα Ενημέρωσης που τις φιλοξενούν.

Σε δυο δημοσκοπήσεις χθες (26-11-09) είχαμε διαμετρικά αντίθετα αποτελέσματα: Στη μια προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς κατά 5% της Ντόρας Μπακογιάννη, στη δεύτερη προηγείται η Ντόρα Μπακογιάννη κατά 4,5% του Αντώνη Σαμαρά. Κι υποτίθεται ότι οι εταιρίες που διεξήγαγαν τις συγκεκριμένες έρευνες, χρησιμοποίησαν την ίδια επιστημονική μέθοδο.

Με τους Έλληνες δημοσκόπους, συμβαίνει ακριβώς ό,τι και με τους Έλληνες σεισμολόγους. Αρνούνται να κάνουν ασφαλείς προβλέψεις (αποτελεσμάτων οι μεν, σεισμών οι δε) κι όμως λένε και οι δυο ότι κάνουν επιστημονική δουλειά. Προσωπικά, δεν τους πιστεύω.-

Από......... kafeneio

Η Μαρία στη Ναυτιλία


Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com

Το χαρτοφυλάκιο των Ναυτιλιακών Υποθέσεων και της Αλιείας αναλαμβάνει η Ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, στη νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Για να δούμε τι ψάρια θα πιάσει η Μαρία;

Από ......kafeneio-gr

Β. Κολώνιας: "να απομονωθούν όσοι έχουν στόχο να πλήξουν την παράταξη"

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com



Λαμιακός Τύπος

Στη Λαμία η Ντόρα Μπακογιάννη


Αναρτήθηκε από.......
energoipoliteskv.blogspot.com

Στη Λαμία θα βρεθεί το Σάββατο 28 Νοεμβρίου η υποψήφια πρόεδρος της ΝΔ κα Ντόρα Μπακογιάννη, όπου στις 7 το βράδυ θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση Νεοδημοκρατών στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας.

Προηγούμενα η κα Μπακογιάννη...

θα έχει συναντήσεις με τον Δήμαρχο Λαμιέων κ. Γιώργο Κοτρωνιά και τον Νομάρχη Φθιώτιδας κ. Αθανάσιο Χειμάρα ενώ θα επισκεφθεί και τα γραφεία της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας.

Η κα Μπακογιάννη πριν φτάσει στη Λαμία θα περιοδεύσει το πρωΐ στη Χαλκίδα όπου θα επισκεφτεί το εκλογικό κέντρο των πολιτικών της φίλων, τη ΝΟΔΕ Εύβοιας και θα κάνει βόλτα στην αγορά της πόλης της Χαλκίδας.


Από... LamiaNews

Ερώτηση του βουλευτή Φθιώτιδας κ. Χρ. Σταϊκούρα για τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com





Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com