Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Και Offline και Online


Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com


Στις 8 το βράδυ κλείνουν οι κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ, λόγω των τεχνικών δυσλειτουργιών που παρουσιάστηκαν στο online σύστημα διασταύρωσης στοιχείων.


Η ψηφοφορία συνεχίζεται όπου υπάρχουν προβλήματα, με τη διαδικασία της καταγραφής των ονομάτων (offline).

«To τεχνικό πρόβλημα, που υπήρξε στο δίκτυο του ΟΤΕ, αποκαθίσταται σταδιακά. Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία εκλογής εξελίσσεται ομαλά: είτε online είτε «offline»», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος.

«Οσες καταγραφές χρειάστηκε και χρειάζεται να γίνουν offline, θα ενταχθούν αμέσως στο σύστημα, όπου και μόλις αυτό αποκατασταθεί», πρόσθεσε, τονίζοντας πως «οι κάλπες δεν θα κλείσουν, εάν δεν έχει περαστεί στο σύστημα online ό,τι έχει καταγραφεί offline».


Κόντρα ΟΤΕ-ΝΔ

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ απορρίπτει ότι είναι δικό του πρόβλημα, επισημαίνοντας ότι κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός του από την πρώτη στιγμή και πραγματοποίησε άμεσα όλους τους επιμέρους ελέγχους. Οπως τονίζει, ο ΟΤΕ έχει ενημερώσει τόσο την ανάδοχο εταιρεία όσο και την οργανωτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ απέκρουσε τον ΟΤΕ, εμμένοντας στις πρώτες του ανακοινώσεις.

Με την offline διαδικασία διαφώνησε ο Π. Ψωμιάδης

Νωρίτερα, ο Γ. Κουμουτσάκος είχε πει ότι η απόφαση για την offline διαδικασία ελήφθη μετά από επικοινωνία του προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Δημήτρη Σιούφα και με τους τρεις υποψηφίους. Ωστόσο, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν αποδέχεται τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας με χειρόγραφες καταστάσεις, όπως αναφέρει σε επιστολή που έστειλε προς τον κ. Σιούφα. Οπως τονίζει, «μια τέτοια διαδικασία καταστρατηγεί τα συμφωνηθέντα και δεν εγγυάται τη διαφάνεια και την αξιοπιστία της κορυφαίας εσωκομματικής διαδικασίας».

Ο Αντώνης Σαμαράς πήγε στη Ρηγίλλης και συναντήθηκε με την Εφορευτική Επιτροπή, για να ενημερωθεί για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν. Στη συνέχεια, απηύθυνε έκκληση στους ψηφοφόρους της ΝΔ να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες για το καλό της παράταξης.

Η Ντόρα Μπακογιάννη επισκέφτηκε εκλογικά τμήματα της Αττικής. «Ξέρω ότι υπάρχουν οργανωτικές αδυναμίες, αλλά υπομονή χρειάζεται αυτή την στιγμή και είμαι σίγουρη ότι η Νέα Δημοκρατία θα δώσει το μήνυμα της», δήλωσε.

Ο Κώστας Καραμανλής

«Εύχομαι και πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία ενωμένη-δυνατή υπό τη νέα ηγεσία της, θα πρωταγωνιστήσει και πάλι όπως της ταιριάζει στα δημόσια πράγματα της χώρας», είπε ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ψήφισε στη Ραφήνα.

Πρώτος ψήφισε ο Αντώνης Σαμαράς

Ο Αντώνης Σαμαράς ψήφισε πρώτος από τους υποψήφιους για την προεδρία στην Πύλο Μεσσηνίας, όπου έγινε δεκτός από δεκάδες κατοίκους της περιοχής. Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, δήλωσε: «Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες νεοδημοκράτες κάνουν τη μεγάλη ανατροπή και κατακτούν την ελπίδα. Από αύριο ξεκινά μια νέα εποχή και για τη Νέα Δημοκρατία και για την Ελλάδα μας».

Ο κ. Σαμαράς θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας από το γραφείο του στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Στο κλειστό του Μετς η Ντόρα Μπακογιάννη

Η Ντόρα Μπακογιάννη ψήφισε στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς. Η υποψήφια για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έγινε θερμά δεκτή από οπαδούς του κόμματος. «Αυτούς τους δύο μήνες είπαμε και ακούσαμε πολλά. Σήμερα μιλάνε οι πολίτες. Σήμερα μιλάει η καρδιά, το φιλότιμο και η συνείδηση του νεοδημοκράτη. Καλώ όλους να έρθουν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της παράταξής μας, η οποία θα σημάνει το νέο ξεκίνημα», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε: Θα αφήσουμε πίσω ό,τι μας πλήγωσε και θα προχωρήσουμε όλοι μαζί για να κάνουμε τη μεγάλη κεντροδεξιά. Την κεντροδεξιά που ονειρευόμαστε, την κεντροδεξιά που μπορεί να είναι χρήσιμη στην Ελλάδα».

Καταγγελίες Ψωμιάδη για «τραμπουκισμούς»

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης προσήλθε στις 11 να ψηφίσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ, αλλά δεν κατέστη δυνατό διότι είχε «πέσει» το on line σύστημα. Οπως έγινε γνωστό, θα ψηφίσει το απόγευμα.

Ο κ. Ψωμιάδης κατήγγειλε «τραμπουκισμούς» σε βάρος της υποψηφιότητας του και προειδοποίησε ότι αύριο θα μιλήσει.

«Προσπάθησα ενάμιση μήνα να μείνω μακριά από οξύτητες, από αιχμές και την εμπόλεμη ζώνη. Μίλησα για ενότητα. Επισήμανα την προηγούμενη Τρίτη για πιθανά προβλήματα γιατί εγώ αυτά εισέπραττα από την περιοδεία μου που έκανα σε όλη την επικράτεια. Σήμερα δικαιώνομαι», είπε ο κ. Ψωμιάδης και πρόσθεσε: «Τριάντα χρόνια έχω δώσει ένα κομμάτι της ψυχής μου. Πιστεύω ότι ήμουν ο μοναδικός που μίλησε στην ψυχή του ξεχασμένου, προδομένου Νεοδημοκράτη. Καταγγέλλω τραμπουκισμούς, ακόμα και εδώ στο Βελλίδειο. Υπάρχουν εγκάθετοι εδώ και δύο μέρες, και σήμερα, που λένε μην ψηφίζετε Ψωμιάδη. Υπάρχουν εγκάθετοι που δεν δίνουν ψηφοδέλτια Ψωμιάδη, σε όλη την ελληνική επικράτεια. Υπάρχουν εγκάθετοι, μπράβοι, που εκφοβίζουν. Υπάρχουν εγκάθετοι που δεν επιτρέπουν σε δικούς μου ανθρώπους να πλησιάσουν τα εκλογικά κέντρα. Αύριο θα πάρω τις αποφάσεις μου. Κάποιοι ενοχλήθηκαν. Θα μιλήσω και αλίμονο τους».

Από.....Nooz.gr

Η ώρα της κάλπης...


Αναρτήθηκε από.......
energoipoliteskv.blogspot.com


Μεταρρύθμιση ή επανίδρυση της Νέας Δημοκρατίας;


Καθώς άνοιξαν οι κάλπες στη Νέα Δημοκρατία, οι πολίτες που ανήκουν στην ελληνική Κεντροδεξιά ξέρουν πολύ καλά ότι για πρώτη φορά παίρνουν την υπόθεση της παράταξής τους στα δικά τους χέρια. Επιλέγουν οι ίδιοι όχι μόνο τον αρχηγό, αλλά και τη μελλοντική φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας. Κι η ευθύνη αυτή ανήκει σε όσους αποφασίσουν να γίνουν μέλη και να ψηφίσουν για το νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Με άλλα λόγια, η ελληνική Κεντροδεξιά των πολιτών, γεννιέται στις 29 Νοεμβρίου 2009.

Η αναμέτρηση είναι απρόβλεπτη. Όχι μόνο διότι δεν γνωρίζουμε το εκλογικό σώμα (ποιοί και πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν), αλλά και γιατί δεν έχουμε ψηλαφίσει τα κριτήρια της ψήφου. Μπορούμε, όμως -και θα το κάνουμε εδώ- να αναδείξουμε τα κριτήρια της ψήφου στο επίπεδο της...

πολιτικής ψυχολογίας. Ποιοι ψηφίζουν Ντόρα, ποιοι ψηφίζουν Σαμαρά.

Την Ντόρα Μπακογιάννη θα προτιμήσουν (κυρίως) όσοι ΝεοΔημοκράτες αισθάνονται ότι το κόμμα τους έκανε λάθη τακτικής, λάθη κυβερνητικής διαχείρισης, αλλά δεν έχουν πρόβλημα, πώς να το πει κανείς, με το DNA της Νέας Δημοκρατίας. Όσοι πιστεύουν ότι αν υπάρξουν θεσμοποιημένες διαδικασίες στο κόμμα (αυτές, για τις οποίες έχει μιλήσει πολλές φορές η Ντόρα Μπακογιάννη), η Νέα Δημοκρατία δεν χρειάζεται να κάνει άλλες αλλαγές, με δεδομένο και ότι η ιδεολογία της Ανοικτής Κοινωνίας έχει θριαμβεύσει παγκοσμίως και μόνο μια μίζερη θεώρηση της πολιτικής διαχωρίζει τους φιλελεύθερους σε παλαιοφιλελεύθερους, νεοφιλελεύθερους, κοινωνικά φιλελεύθερους και… ακοινώνιστα φιλελεύθερους. Με άλλα λόγια, είναι οι οπαδοί της σταδιακής αλλαγής και της “ήπιας προσαρμογής” της Νέας Δημοκρατίας στα νέα δεδομένα που υπάρχουν στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Αντίθετα, τον Αντώνη Σαμαρά ψηφίζουν όσοι προσμένουν μια επανάσταση στο εσωτερικό της ελληνικής κεντροδεξιάς. Όσοι δεν ικανοποιούνται από το DNA της Νέας Δημοκρατίας και ζητούν “μεταμόσχευση μυελού”. Αυτό το κινηματικό αίτημα απογείωσε τον Σαμαρά και από τρίτον στην αρχή της κούρσας, τον έφερε πρώτο στις πιο πολλές δημοσκοπήσεις (με όλες τις επιφυλάξεις που έχουμε διατυπώσει για τις δημοσκοπήσεις). Δεν ξέρουν τι ακριβώς ζητούν, κι όσοι ξέρουν, αντιλαμβάνονται ότι το αίτημα περιέχει τεράστιες αντιφάσεις. Αναζητούν, όμως, μια εξωσυμβατική υποψηφιότητα για εξωσυμβατικά αιτήματα δομής και λειτουργίας του κόμματός τους. Και πιο εξωσυμβατική από τον Σαμαρά, δεν θα μπορούσαν να βρουν.

Σήμερα -κι όχι την πιθανή δεύτερη Κυριακή- κρίνεται αν η ΝΔ θα μεταρρυθμιστεί ή θα επανιδρυθεί. Φυσικά, η πολιτική κρίνεται πάντα εκ του αποτελέσματος. Σήμερα θα γνωρίζουμε απλώς ποια αλλαγή της ΝΔ επιθυμούν οι περισσότεροι. Το τι θα γίνει, θα το δούμε στο μέλλον!-

Aπό ..........tapragmata

Ανοίγουν οι κάλπες στη ΝΔ με στόχο εκλογή απο τον α 'γύρο


Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com


Σε ακραίες καταστάσεις και κάτω από τη σκιά του βρώμικου πολέμου των μηχανισμών, η ΝΔ οδηγείται στις κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου. Η προοπτική του δεύτερου γύρου προκαλεί τρόμο για άγρια πόλωση και διχασμό. Πάντως όλες οι "μετρήσεις" δείχνουν οτι ο Α. Σαμαράς προηγείται "σταθερά και με διαφορά που αυξάνεται».Η μετάδοση των αποτελεσμάτων δεν αναμένεται να ξεκινήσει νωρίτερα από τις δέκα το βράδυ. Οπως είπε ο κ. Σιούφας, η πρώτη ανακοίνωση θα αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην ψηφοφορία. Αφού συγκεντρωθεί ένας ικανός αριθμός αποτελεσμάτων από εκλογικά τμήματα, που θα αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 20% των εκλογικών τμημάτων, θα αρχίσει να υπάρχει συνεχής ροή.


Τα εκλογικά αποτελέσματα θα φτάνουν στη Ρηγίλλης από κατευθύνσεις δύο: Η πρώτη είναι μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών, την οποία θα δίνουν ο πρόεδρος και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής στους χειριστές. Η άλλη οδός είναι το φαξ, που θα λειτουργεί με ειδικούς κωδικούς. Τα αποτελέσματα από τις δύο οδεύσεις, καθώς θα φτάνουν στη Ρηγίλλης, θα ταυτοποιούνται και έτσι θα μπαίνει το αποτέλεσμα στο κεντρικό σύστημα, για την εξαγωγή του τελικού αποτελέσματος.

Από.......i-Reporter

Bίντεο με τα πρωτοσέλιδα...

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com




Από........enimerwsi-gr

Το ΚΚΕ γιορτάζει την 66η επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου





κάντε click στην εικόνα για μεγέθυνση



(Ημέρα)

Που ψηφίζουν στους δήμους της Φθιώτιδας τα μέλη της Ν.Δ.


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Τα εκλογικά κέντρα των δήμων που θα ψηφίσουν πρόεδρο τα μέλη της Ν.Δ. αναλυτικά είναι...



Δήμος Μακρακώμης: Μακρακώμη, αίθουσα εκδηλώσεων Δήμου

Δήμος Μώλου: Μώλος, Δημαρχείο – αίθουσα εκδηλώσεων

Δήμος Οπουντίων: Μαρτίνο, αίθουσα δημοτικού συμβουλίου

Δήμος Πελασγίας: Πελασγία, αίθουσα δημοτικού συμβουλίου

Δήμος Σπερχειάδας: Σπερχειάδα, Συνεδριακό κέντρο Δήμου

Δήμος Στυλίδος: Κεντρική πλατεία Στυλίδας, αίθουσα ΚΑΠΗ

Δήμος Υπάτης: Υπάτη, Δημαρχείο (μικρή αίθουσα)

Δήμος Μαλεσίνας: Αίθουσα δημοτικού συμβουλίου

Δήμος Λειανοκλαδίου: Πνευματικό Κέντρο Λειανοκλαδίου

Δήμος Τιθορέας: Κάτω Τιθορέα, Δημαρχείο, αίθουσα εκδηλώσεων

Δήμος Δαφνουσίων: Λιβανάτες, αίθουσα εκδηλώσεων δήμου

Δήμος Ξυνιάδος: Άγιος Γεώργιος, αμφιθέατρο Δήμου

Δήμος Λαμιέων: Πλ. Διάκου Λαμία Ξενοδοχείο «Σαμαράς», Οθωνος 17 Κέντρο Νεότητας Δήμου

Δήμος Αμφίκλειας: Κάτω πλατεία Αμφίκλειας, Πολιτιστικό Κέντρο

Δήμος Γοργοποτάμου: Μοσχοχώρι, Πνευματικό κέντρο

Δήμος Δομοκού: Δομοκός, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

Δήμος Ελάτειας: Ελάτεια, Δημαρχείο (αίθουσα δημ. Συμβουλίου)

Δήμος Εχιναίων: Ράχες, Δημαρχείο

Δήμος Αγίου Κωνσταντίνου: Θερμοπυλών 12 ΚΕΠ

Δήμος Θεσσαλιώτιδος: Ν.Μοναστήρι, Δημαρχείο (αίθουσα εκδηλώσεων)

Kοινότητα Τυμφρηστού: ΚΕΠ Κοινότητας

Δήμος Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού: Άγιος Γεώργιος ΚΕΠ

Δήμος Καμένων Βούρλων: Ξενοδοχείο "SISSY"

Δήμος Αταλάντης: Πλατεία Αταλάντης, Δημαρχείο