Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Έρχονται και τα Χριστούγεννα

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com




Από......i-Reporter

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Λαμία, 1 Δεκεμβρίου 2009

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναφορικά με τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) για τους νοσηλευτές που υπηρετούν με σχέση δημοσίου δικαίου στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ. Ειδικότερα, η ερώτηση, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:

«Με το υπ’ αριθμόν πρωτόκολλο Υ10β/Γ.Π. 152705/ 20-11-2009, η Υπουργός Υγείας αποδέχεται τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (107/2009) η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι νοσηλευτές που υπηρετούν με σχέση δημοσίου δικαίου στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ ασκούν νομίμως τα καθήκοντα του κλάδου και της ειδικότητάς τους ανεξαρτήτως αν έχουν εγγραφεί στην ΕΝΕ. Η γνωμοδότηση αυτή παραγνωρίζει ευθέως τις διατάξεις του Νόμου 3252/2004 περί συστάσεως της ΕΝΕ, ενώ αγνοεί επιδεικτικά το ρόλο των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου που λειτουργούν ως επαγγελματικοί σύλλογοι και προβλέπουν την υποχρεωτική εγγραφή στα μητρώα τους του συνόλου των εργαζομένων που ασκούν συγκεκριμένη επαγγελματική δραστηριότητα, με άμεσο και πρωταρχικό σκοπό την περιφρούρηση και θεσμική περιχαράκωση των επαγγελμάτων αυτών. Επισημαίνεται, ότι η νομιμότητα και η συνταγματικότητα της σύστασης παρόμοιων επαγγελματικών συλλόγων έχει αναγνωριστεί και από τη σταθερή νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ 2260/1982 και 3354/1988).»

Στη ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Σταϊκούρας ρωτά την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να περιφρουρηθεί ο ρόλος της ΕΝΕ, που αποτελεί τον επαγγελματικό σύλλογο των νοσηλευτών (Ν. 3252/2004), καθώς η αποδοχή της ως άνω γνωμοδότησης θα απαξιώσει το ρόλο της και θα δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση στην ήδη πολύπαθη νοσηλευτική κοινότητα των δημόσιων νοσοκομείων.

Μια από τις κύριες αιτίες πρόωρου θανάτου, σε παγκόσμιο επίπεδο, το AIDS


Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com


Περισσότερα από 50.000 νέα περιστατικά AIDS εμφανίζονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, ενώ 2,7 εκατομμύρια άνθρωποι προσβάλλονται ετησίως σε όλο τον κόσμο.

Σημαντική αύξηση των νέων φορέων του ιού HIV (AIDS) στη χώρα μας καταγράφουν, σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία, οι ερευνητές του Κέντρου Ελέγχου Επιδημιολογικής Παρακολούθησης του υπουργείου Υγείας. Στους δέκα πρώτους μήνες του 2009, έγιναν 462 νέες διαγνώσεις του ιού του AIDS.

Το συντριπτικό ποσοστό αφορά άνδρες (83,3%) που μολύνθηκαν, κατά δήλωσή τους, μέσω ομοφυλοφιλικής κυρίως αλλά και ετεροφυλικής επαφής. Οι ηλικίες στις οποίες καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα είναι μεταξύ 25 και 44 ετών. Οι νέες διαγνώσεις αφορούν κυρίως άνδρες 30 με 34 ετών και γυναίκες 25 με 29 ετών.

Ενθαρρυντικό είναι το στοιχείο του χαμηλού αριθμού νέων φορέων του AIDS, οι οποίοι κάνουν χρήση ενδοφλεβίων ναρκωτικών.

'Όπως τόνισαν οι επιστήμονες, ενόψει της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, παρατηρούν πέρα από την αύξηση στον ιό HIV, αύξηση και άλλων μεταδοτικών νοσημάτων, ξεχασμένων από το παρελθόν, όπως η σύφιλη.

Το 2008 ήταν το δεύτερο μετά το 1998 έτος στο οποίο καταγράφηκαν τα υψηλότερα ποσοστά νέων διαγνώσεων του AIDS (αύξηση 51,8%) ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Από....Citypress-gr

"Κοινός μας στόχος μία μεγάλη κεντροδεξιά"


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

"Είμαι στρατιώτης αυτής της παράταξης και θα παραμείνει στρατιώτης", δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη συνάντηση της με τον νέο πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

Η συνάντηση, που διήρκεσε 40 λεπτά, ήταν πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά, με την οποία θέλησε να συμβολίσει την πρόθεσή του να αποκαταστήσει την ενότητα του κόμματος, μετά την εκλογική διαδικασία.

"Είχαμε μία πρώτη, πολιτική συζήτηση για τις πολιτικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και για τον κοινό μας στόχο, που είναι μια σύγχρονη, μεγάλη κεντροδεξιά. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί", είπε κ. Μπακογιάννη.

Αποχωρώντας, η κ. Μπακογιάννη ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους εάν θα τα λέει συχνά με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και απάντησε: "Αλίμονο, στο ίδιο κόμμα είμαστε".

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, θα συναντηθεί την ερχόμενη Τρίτη ο Αντώνης Σαμαράς στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Παπούλιας επικοινώνησε και συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς έλαβε συγχαρητήρια για την εκλογή του και από τον Κώστα Σημίτη.

Ο Μίκης Θεοδωράκης απέστειλε στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά την ακόλουθη επιστολή: "Αγαπητέ μου Αντώνη. Πανηγυρίζω κι εγώ μαζί σου στην θριαμβευτική σου νίκη που διανοίγει μια νέα προοπτική για την Ελλάδα μας!".


Σκληρή ανακοίνωση ΝΔ για το Σκοπιανό- Κατηγορεί την κυβέρνηση για τάση "διμεροποίησης" του θέματος.

Επαφές Σαμαρά


Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΝΔ έχει σειρά επαφών με μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ωστόσο τελικές αποφάσεις για το ποια πρόσωπα θα αξιοποιηθούν και που, αναμένονται προς το τέλος της εβδομάδος.

Στις 20.30 θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη ομιλία του ως προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

"Με την κυβέρνηση, σε άλλα θέματα θα είμαστε μαζί, σε άλλα απέναντι" επεσήμανε ο κ. Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό. Ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ότι προσβλέπει σε ευρύτερες προσπάθειες διαλόγου και συναινέσεων.

Δηλώσεις

Στον απόηχο της συνάντησης των δύο ανδρών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος τόνισε στον Flash 96 ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα λεγόμενα εθνικά θέματα προς άγρα ψήφων.

"Στη Νέα Δημοκρατία συνυπάρχουν και πρέπει να συνυπάρξουν δύο τάσεις. Η λαϊκή η οποία πλειοψήφησε και η κεντρώα", τόνισε στο Mega ο Κυριάκος Μητσοτάκης. "Προϋπόθεση της ενότητας είναι να σεβαστούν αλλήλους νικητές και ηττημένοι, ενώ σημείωσε ότι η διαφορετική άποψη δεν συνιστά αμφισβήτηση του αρχηγού", πρόσθεσε.

"Το όλοι μαζί δεν λέει τίποτα- πρέπει να μείνουν εκτός όσοι προσέβαλλαν τον κόσμο", σημείωσε στον Flash 96 ο γαλάζιος συνδικαλιστής των αγροτών Θανάσης Κοκιννούλης, προσθέτοντας: "Τα Ι5 στο στρατό μένουν παραπίσω".

Τη Δευτέρα, ο Αντώνης Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία, μεταξύ άλλων, με τον Αρη Σπηλιωτόπουλο και τον Γεράσιμο Γιακουμάτο.

Αποτέλεσμα

Με τα ενσωματωμένα τμήματα να φτάνουν στο 98% το αποτέλεσμα των εκλογών στη ΝΔ έχει ως εξής: Ψήφισαν 770.683 πολίτες.



Σαμαράς: 381.863 ψήφους (50,20%)

Μπακογιάννη: 300.605 ψήφους (39,51%)

Ψωμιάδης: 78.282 ψήφους (10,29%)




Από...Nooz.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ.

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com



ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ                                                                     

Βουλευτής Φθιώτιδας Ν.Δ.

Επίκουρος Καθηγητής Ο.Π.Α.

Μητροπόλεως 1,

10557, Αθήνα

Ορλάνδου και Ταϋγέτου

35100, Λαμία

 + 30 210.37.09.546

 + 30 22310.30200 / 34250

 + 30 210 37.09.549

 + 30 22310.30250

 cstaik@parliament.gr

www.cstaikouras.gr

CHRISTOS KON. STAIKOURAS

MP Fthiotida, N.D.

Assistant Professor A.U.E.B.

1 Mitropoleos Street,

GR-10557, Athens - Greece

Orlandou and Taigetou

GR-35100, Lamia - Greece


«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία ανάδειξης του νέου Προέδρου της Ν.Δ. Συμμετοχή που απέδειξε ότι το άνοιγμα στη λαϊκή βάση ήταν ώριμο αιτούμενο της κοινωνίας. Συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, παρά τα όποια προβλήματα παρουσιάσθηκαν στη διαδικασία. Συμμετοχή που αποτελεί τον καλύτερο εγγυητή της ενότητας της Παράταξης.

Θα ήθελα να συγχαρώ το νέο Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά για την θριαμβευτική εκλογή του. Οι πολίτες είδαν στο πρόσωπό του τον αρχηγό που μπορεί να δώσει προοπτική. Που μπορεί να «κάνει τη Ν.Δ. την ελπίδα της Ελλάδας, ώστε να φτιάξουμε όλοι μαζί την Ελλάδα της ελπίδας». Που μπορεί να προχωρήσει και να επιτύχει τον εμπλουτισμό των ιδεολογικών αρχών της Παράταξης και τον εκσυγχρονισμό της οργανωτικής δομής και λειτουργίας του κόμματος.

Θα ήθελα, τέλος, να συγχαρώ την κα. Μπακογιάννη και τον κ. Ψωμιάδη για τον αγώνα τους, καθώς και για την πράξη σεβασμού και δύναμης που ακολούθησε την εκλογική διαδικασία. Η συμμετοχή των πολιτών έθεσε τον πήχυ ψηλά για το νικητή και τους ηττημένους, για όλους μας. Οφείλουμε όλοι μας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης, να ανταποκριθούμε στις υψηλές προσδοκίες της κοινωνίας. Να δημιουργήσουμε ένα ανοικτό, σύγχρονο, δημοκρατικό και συμμετοχικό κεντροδεξιό κόμμα. Να ασκήσουμε δυναμική αντιπολίτευση και να γίνουμε, με υπομονή και επιμονή, αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Στην προσπάθεια αυτή θα είμαστε όλοι παρόντες, όλοι μαζί.»

Επίσημα αποτελέσματα με καταμετρημένο το 98%

Ενσωματωμένα τμήματα: 98%


Ψήφισαν 770.683 πολίτες.


Έλαβαν:

Αντώνης Σαμαράς: 381.863 ψήφους (50,20%)

Ντόρα Μπακογιάννη: 300.605 ψήφους (39,51%)

Παναγιώτης Ψωμιάδης: 78.282 ψήφους (10,29%)

Δήλωση Νομάρχη Φθιώτιδας κ. Χειμάρα για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Ν.Δ.


Αναρτήθηκε από.......
energoipoliteskv.blogspot.com

Σίγουρα χαμένος θα πρέπει να χαρακτηριστεί ο Νομάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Χειμάρας από το Κυριακάτικο αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών της Ν.Δ. και με την ανάδειξη του Αντώνη Σαμαρά στη θέση του προέδρου του κόμματος που υποστηρίζει.
Αφ' ενός χαμένος γιατί στήριξε τη Ντόρα και αφ' ετέρου γιατί ο Σαμαράς δεν θα τον προτιμήσει για να συνεχίσει τη θητεία του στην τοπική αυτοδιοίκηση αφού έχει υποχρέωση πλέον σ' αυτούς που βγήκαν μπροστά, που εκτέθηκαν για να τον στηρίξουν δεχόμενοι μάλιστα και τα πυρά της πλευράς των υποστηρικτών της Ντόρας (βλέπε Κουτσογιαννακόπουλος, Τσακτάνης).
Έτσι, σε μια προσπάθεια να "μπαλώσει" τα τεκταινόμενα προέβη σε δήλωση εξευμενισμού, στην οποία αναφέρει...

"Θέλω να σας θυμίσω μερικές ξεκάθαρες θέσεις μου στην προεκλογική περίοδο.
- Τόνισα και στους 3 υποψηφίους Προέδρους κατά τη συνάντησή μας στη Νομαρχία ότι:
• Ο ίδιος θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις όποιον εκλεγεί Πρόεδρος.
• Ότι η βάση του κόμματός μας, απαιτεί από τη Δευτέρα, σήμερα, ενότητα των τριών υποψηφίων και των στελεχών της Ν.Δ.
• Ότι ο τόπος έχει ανάγκη, από μια ισχυρή Αξιωματική Αντιπολίτευση, η οποία να ελέγχει, αλλά και να στηρίζει την Κυβέρνηση, όπου απαιτείται.
- Τις παραμονές των εκλογών είχα επίσης, κάνει δημόσια έκκληση, για χαμηλούς τόνους, στους λίγους φανατικούς υποστηρικτές των δύο υποψηφίων.
- Τώρα, σήμερα, οι εκλογές έδωσαν τη νίκη στον κ. Σαμαρά, με καθαρό ποσοστό, το οποίο δεν αμφισβητείται από κανέναν. Ικανοποιήθηκα από τις ενωτικές δηλώσεις του νέου Προέδρου και της κας Μπακογιάννη. Τις περίμενα άλλωστε.
Η μεγάλη συμμετοχή των Νεοδημοκρατών στο Νομό με ικανοποιεί απόλυτα."

Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε...
Ευτυχώς κέρδισε ο Ολυμπιακός και δεν ήταν εντελώς "μαύρη" η Κυριακή.
Τι να πει και ο Γιαννόπουλος !!!

Από.....LamiaNews

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com