Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Ημερίδα για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007- 2013 την Παρασκευή στα Καμένα Βούρλα


Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com


Ημερίδα με θέμα «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007- 2013, Πράσινη Βίβλος για την Μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 09:00π.μ. στο ξενοδοχείο «Γαλήνη» στα Καμένα Βούρλα. Κύριες θεματικές της ημερίδας, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα είναι –μεταξύ άλλων- η Πράσινη Βίβλος κι η αναθεώρηση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, η ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών, τα θέματα των υδατοκαλλιεργειών σε σχέση με την αναθεώρηση και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013. Στα πλαίσια της ημερίδας θα συζητηθούν επίσης τα προβλήματα και οι προοπτικές του Μαλιακού Κόλπου.


Η έναρξη της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί από την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή, ενώ ομιλητές θα είναι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι συνομοσπονδιών ενώ στο τέλος κάθε ενότητας θα υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης και συζήτησης επί των θεματικών ενοτήτων. Η ημερίδα πραγματοποιείται στα πλαίσια των προσπαθειών που γίνονται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση για μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, και κατόπιν διαλόγου να διαμορφωθεί μια νέα εθνική στρατηγική για την Αλιεία.

Από....paratiritisfthiotidas.gr

Η πρόταση Καρατζαφέρη στο Σαμαρά

Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com




Από...newsit.gr

Να σταματήσει ο διασυρμός του ΠΑΣΟΚ...


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com



Το "βιογραφικό" της κυβέρνησης και η περίπτωση Κουτούπη

Από τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο

Έλεος. Ο διασυρμός του Κινήματος πρέπει να σταματήσει. Αρκετά με τους πειραματισμούς που εκθέτουν το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ το ψηφίζουν ο ένας στους δύο Έλληνες και αυτός ο διασυρμός το μόνο που προσφέρει είναι το να δίνει ιδέες στους σεναριογράφους των καναλιών.

Το βιογραφικό των 60 πρώτων ημερών της κυβέρνησης δυστυχώς έκλεισε με την περίπτωση Κουτούπη. Πριν κλείσει και το βιογραφικό των 100 ημερών επιβάλλεται να δείξουμε σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και συνέπεια γιατί η ανοχή του κόσμου εξαντλείται.

Φτάνουν πια οι πειραματισμοί στις πλάτες του ΠΑΣΟΚ και των προβλημάτων του λαού.

Από....Press-gr

Δημοσκόπηση NewsIt: Νέο τοπίο με Σαμαρά

Αναρτήθηκε από........energoipoliteskv.blogspot.com



Ακριβώς 3 εικοσιτετράωρα μετά την εκλογή Σαμαρά στο τιμόνι της ΝΔ, σας παρουσιάζουμε τα άκρως αποκαλυπτικά
 
Από.....newsit.gr

Ο Π. Παναγιωτόπουλος νέος εκπρόσωπος της ΝΔ...


Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com


Νέος εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ορίστηκε τελικά ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, μέχρι σήμερα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος. Κατά τις πληροφορίες, τη μετακίνηση αυτή ζήτησε και ο ίδιος ο Π. Παναγιωτόπουλος στη συνάντηση που είχε με τον Αντ. Σαμαρά. Έτσι, δεν υλοποιήθηκε η σκέψη για τον Κ. Γκιουλέκα ο οποίος θα αξιοποιηθεί σε άλλο πόστο. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίστηκαν οι Μαν. Κεφαλογιάννης (είχε υποστηρίξει την Ντ. Μπακογιάννη) και οι Κ. Μαρκόπουλος και Κ. Τζαβάρας (είχαν υποστηρίξει τον Αντ. Σαμαρά).

Από....Press-gr

Πακέτο ρυθμίσεων για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Πακέτο ρυθμίσεων για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με παρεμβάσεις σε όλο το φάσμα του θεσμικού πλαισίου που τις αφορούν θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που θα δοθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις της υπουργού Τ. Μπιρμπίλη.


Μιλώντας σε συνέδριο του "Εκόνομιστ" για την πράσινη οικονομία η κ. Μπιρμπίλη ανέφερε ότι το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την αδειοδότηση των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ, αλλαγές στο ειδικό χωροταξικό σχέδιο που εκπόνησε η προηγούμενη κυβέρνηση, διατάξεις για την κατασκευή των δικτύων μεταφοράς της ενέργειας καθώς και για την εξοικείωση και συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στο εγχείρημα.

Αναφερόμενη στην επικείμενη διάσκεψη της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή η υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να υπάρξει μια ολοκληρωμένη και νομικά δεσμευτική συμφωνία που θα αντικαταστήσει το Πρωτόκολλο του Κυότο, για την περίοδο μετά το 2012. "Οι ενδείξεις δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, πρόσθεσε, αν και οι τελευταίες ανακοινώσεις των ΗΠΑ και της Κίνας δημιούργησαν παράθυρο αισιοδοξίας".

Η υπουργός ΠΕΚΑ ανέφερε ότι η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται με ταχύτερους ρυθμούς από εκείνους που εκτιμούσε αρχικά η επιστημονική κοινότητα, η οποία κρούει τώρα τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει δεσμευτική συμφωνία για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου με συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιαγράμματα αλλά και δίκαιο επιμερισμό του κόστους. Σε κάθε περίπτωση, το κόστος της προσαρμογής είναι μικρότερο από το κόστος των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, μεταξύ άλλων στην αγροτική παραγωγή, τα συστήματα ηλεκτροδότησης, τη λειψυδρία, τα μεταναστευτικά ρεύματα.

Ο εθνικός στόχος που θέτει η κυβέρνηση είναι μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 65% ως το 2050, με νέο ενεργειακό σχεδιασμό που περιλαμβάνει εξοικονόμηση ενέργειας, αποκέντρωση της παραγωγής και αξιοποίηση του λιγνίτη με τις βέλτιστες πρακτικές. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι πρωτοβουλίες για την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών.

Επανέλαβε εξάλλου ότι μετά την Κοπεγχάγη η κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Πρόσθεσε ότι η συνδιάσκεψη θα διοργανωθεί σε συνεργασία με την Ισπανική προεδρία (αναλαμβάνει τον Ιανουάριο), πριν την αρχή του καλοκαιριού.

Ενημέρωση για τη Διάσκεψη στην Κοπεγχάγη

Η Ελλάδα τάσσεται υπέρ μιας νομικά δεσμευτικής συνθήκης προστασίας του Περιβάλλοντος, όπου όλα τα σημεία συμφωνίας θα καθοριστούν στην Κοπεγχάγη και το νομοτεχνικό κομμάτι θα μπορέσει να διαμορφωθεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες, ανέφερε στην Βουλή, η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, ενημερώνοντας τις Επιτροπές Θεσμών και Περιβάλλοντος για την επικείμενη μεγάλη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, στην πρωτεύουσα της Δανίας.

«Εμείς θέλουμε μια νομικά δεσμευτική συνθήκη - δηλαδή ξεκάθαρες και σαφείς αποφάσεις, όχι διακηρύξεις, αποφάσεις που θα δημιουργήσουν πάλι μιαν αίσθηση εμπιστοσύνης ανάμεσα στις πολιτικές ηγεσίες και στους πολίτες», ανέφερε η κα Μπιρμπίλη.

Στόχοι, θα πρέπει να είναι οι σημαντικές δεσμεύσεις μείωσης των εκπομπών από τις αναπτυγμένες χώρες (20-30% το 2020), οι σημαντικές δεσμεύσεις μείωσης των εκπομπών από τις αναπτυσσόμενες χώρες σε συνδυασμό με χρηματοδότησή τους από τις αναπτυγμένες και η εφαρμογή ενός συστήματος μέτρησης, παρακολούθησης και επαλήθευσης που θα συμβάλλει στην αποτελεσματική αποτίμηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των χρηματοδοτήσεών τους.

Από....Nooz.gr

Συνάντηση Παπανδρέου- Νταβούτογλου, «Μήνυμα ειρήνης»


Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com

«Μήνυμα ειρήνης», με αναζήτηση πεδίων στενότερης συνεργασίας σε διμερές, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, αλλά και εντός της ΕΕ, έστειλαν ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη συνάντησή τους, στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του ΟΑΣΕ.



Συνάντηση είχε ο Γ. Παπανδρέου με τον ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ. Διαπιστώθηκε ότι οι σχέσεις Ελλάδας- Ρωσίας βρίσκονται σε άριστο επίπεδο

Αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας- ΠΓΔΜ επιδιώκουν τα Σκόπια

Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και η πρόθεση είναι να συνεχιστεί στο πνεύμα της συνεργασίας που είχαν οι δύο πλευρές στο διάστημα 1999-2004, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντηση. Ερωτηθείς για τον χρόνο επίδοσης της απαντητικής επιστολής του Ελληνα πρωθυπουργού προς τον Τούρκο ομόλογό του, είπε ότι θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

«Συμφωνήσαμε για μια συνεργασία και των δύο χωρών προς αμοιβαίο όφελος αλλά και προς όφελος ολόκληρης της περιοχής της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αυτό το πνεύμα συνεργασίας στέλνει το μήνυμα ότι Ελλάδα και Τουρκία μπορούν να συνεργαστούν. Αξίζει να προσπαθήσουμε. Είναι μήνυμα ειρήνης», τόνισε ο κ. Δρούτσας.

Σε αυτό το πνεύμα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν έχει εκφράσει την επιθυμία να συναντηθεί με τον κ. Παπανδρέου, αλλά μια τέτοια συνάντηση «θα γίνει όταν θα είμαστε καλά προετοιμασμένοι και θα έχουμε να παρουσιάσουμε κάτι απτό», όπως είπε ο κ. Δρούτσας.

Στη συνάντηση, πάντως, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες να ληφθούν πρακτικά μέτρα για τη συνεργασία των δύο υπουργών Εξωτερικών από τις αρχές του 2010.

Η τουρκική πλευρά, σύμφωνα με τον Ελληνα αναπληρωτή υπουργό, μίλησε με θερμά λόγια για το όραμα του Ελληνα πρωθυπουργού ως προς την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση των Βαλκανίων το 2014, ευχαρίστησε για την παρουσία του κ. Παπανδρέου στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ο κ. Νταβούτογλου επιβεβαίωσε τη βούληση του κ. Ερντογάν για στενή συνεργασία των δύο μερών.

Για τη συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας στο πλαίσιο της ΕΕ, η ελληνική πλευρά δήλωσε τη στήριξή της στην ευρωπαϊκή πορεία της γείτονος και πρόσθεσε ότι «τονίσαμε ότι οι υποχρεώσεις προς τα κράτη-μέλη πρέπει να υλοποιηθούν, αλλά η πορεία προς την ΕΕ πρέπει να προχωρήσει και αυτό θα βοηθήσει και την προσέγγιση Ελλάδας-Τουρκίας».


Κυπριακό

Ερωτηθείς αν υπάρχουν ακόμη περιθώρια ως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, για επίδειξη καλής θέλησης στο Κυπριακό, απάντησε ότι δεν ήταν αυτό το περιεχόμενο της συζήτησης και ότι η σχετική κουβέντα έγινε στο πνεύμα οι «Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να μπορέσουν να διαπραγματευτούν ελεύθερα και να συμβάλουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στη συνέχιση της διαδικασίας».

Ως προς την πρακτική υποστήριξη της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να παράσχει τεχνοκρατική υποστήριξη, όπως το έχει κάνει και στο παρελθόν με κοινή ομάδα εργασίας, είπε ο κ. Δρούτσας.

Μιλώντας πιο συγκεκριμένα για άλλα πεδία σύσφιγξης της συνεργασίας, οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στα Βαλκάνια και ο κ. Παπανδρέου είχε τη δυνατότητα να αναπτύξει περισσότερο την «Ατζέντα 2014».

Δυνατότητες συνεργασίας υπάρχουν επίσης στο παγκόσμιο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, για το οποίο, η ελληνική πλευρά εξέφρασε ακόμη μια φορά το έντονο ενδιαφέρον της νέας κυβέρνησης.

Οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδα

Σε διμερές επίπεδο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη προώθησης του θέματος της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας, μέσω των διερευνητικών επαφών και εξέφρασε την προσδοκία ότι μπορεί να γίνει γρήγορα ρύθμιση και, αν χρειαστεί, μέσω προσφυγής στη Χάγη.

Η τουρκική πλευρά εξέθεσε την πρόθεση να αναπτύξει με την Ελλάδα ένα μοντέλο πολλαπλής συνεργασίας που διαθέτει ήδη με άλλες χώρες, σε διάφορους τομείς, όπως οι μεταφορές, η υγεία, η οικονομική συνεργασία, η προστασία του περιβάλλοντος. «Το εξετάζουμε, είμαστε ακόμη στην αρχή αυτής της κουβέντας», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Από.....Nooz.gr

Πως είδαν στην Γερμανία τη νίκη Σαμαρά


Αναρτήθηκε από.......
energoipoliteskv.blogspot.com

«Η επιστροφή ενός σκληροπυρηνικού – οι Έλληνες συντηρητικοί ψηφίζουν τον Σαμαρά για πρόεδρο», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της γερμανικής Süddeutsche Zeitung για την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά.

«Το συντηρητικό κόμμα της Ελλάδας, η ΝΔ, κάνει δεξιά στροφή. Την Κυριακή τα μέλη της ΝΔ ψήφισαν τον 58χρονο Αντώνη Σαμαρά ως πρόεδρο του κόμματος.

Ο Σαμαράς διετέλεσε υπουργός σε διάφορες συντηρητικές κυβερνήσεις και διακρίθηκε στο παρελθόν εκτός των άλλων και για τη σκληρή του στάση στη διένεξη για την ονομασία με την γειτονική ‘Μακεδονία’…Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΝΔ ψήφισε τον πρόεδρο η κομματική βάση. Η συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες ήταν έκπληξη: ο αριθμός των ψηφοφόρων έφθασε τους 750.000 – ιδιαίτερα υψηλός.

Οι ψηφοφόροι ψήφισαν σε εκλογικά κέντρα σε ολόκληρη την επικράτεια.»

Η εφημερίδα αναφέρεται στις εκλογές του Οκτωβρίου και την ήττα της ΝΔ και υπογραμμίζει:

«Όμως με την πρώτη ματιά η σαφής νίκη του Αντώνη Σαμαρά συνιστά έκπληξη, διότι ο Σαμαράς ως υπουργός Εξωτερικών είχε εγκαταλείψει την κυβέρνηση της ΝΔ το 1992 και είχε ........

.ιδρύσει δικό του κόμμα, λειτουργώντας τότε ως καταλύτης για την πτώση της κυβέρνησης. Το 2004 τον επανέφερε στους κόλπους του κόμματος ο νεοεκλεγείς τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.»Εκλογές της 4ης Οκτωβρίου:

«Τα χαρακτηριστικά της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή ήταν η τρομακτική ανικανότητα, ο λήθαργος και η διαφθορά. Εξαπάτησε τους πολίτες υποσχόμενη αξιοκρατική διακυβέρνηση και εξαπάτησε και την ΕΕ αποκρύπτοντας τη δραματική κατάσταση των δημοσιονομικών. Το κόμμα τιμωρήθηκε και δικαίως, με το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας. Όμως η ευθύνη του κόμματος δεν σταματά εκεί. Μετά την εκλογική της ήττα η ΝΔ βυθίστηκε στο χάος και αναζήτησε νέο πρόεδρο"..."τον Αντώνη Σαμαρά που το εθνικιστικό στρατόπεδο αρέσκεται να εμφανίζει ως πολιτικό με πυγμή. Ελοχεύει ο κίνδυνος, οι συντηρητικοί, οι οποίοι στην άσκηση πολιτικής απέτυχαν παταγωδώς, να μεταθέσουν τώρα σε ιδεολογικό επίπεδο το μέτωπο της αντιπαράθεσης με το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα. Αυτό θα ήταν μοιραίο. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες για την Ελλάδα που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Για να αποφύγει τη χρεοκοπεία του κράτους η Ελλάδα χρειάζεται μια τολμηρή κυβέρνηση και μια συνετή αντιπολίτευση. Ας ελπίσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία το έχει καταλάβει. Το χρωστάει άλλωστε στη χώρα.

Από........... kafeneio

Τα καλύτερα fail του μήνα

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com

Τι σηματοδοτεί η νίκη Σαμαρά...


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com


Του Γιώργου Ιωάννου

Άκουσα για λίγο, γιατί είναι πάντα προς αποφυγήν, ορισμένες από τις περισπούδαστες απόψεις των ελαφοβαρύγδουπων περιηγητών-αναλυτών της ελληνικής τηλεόρασης. Οι περισσότεροι εξέφρασαν απίθανες αιτιάσεις για την ήττα Μπακογιάννη και τη νίκη Σαμαρά. Το αποτέλεσμα έχει ασφαλώς τις επιμέρους προεκτάσεις και ιδιαιτερότητές του. Και βέβαια υπήρχαν ζητήματα τακτικής όπου η Ντόρα υπέπεσε σε λάθη, σε αντίθεση με τον Σαμαρά.

Ο ιδεολογικοπολιτικός λόγος της ήταν όπως πάντα καλοσυνταγμένος, αλλά επίπεδος και κενός. Αντίθετα, ο Σαμαράς έδωσε σαφές πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα στις θέσεις του, μαζί με ένα κύμα φρεσκάδας πρωτοτυπίας, ουσίας και λεκτικής αισθητικής.

Το μεγαλύτερο μέρος του κομματικού μηχανισμού και των βουλευτών, προβλέποντας από την αρχή περίπατο της Ντόρας, στρατεύτηκαν δίπλα της. Τα περισσότερα βασικά στελέχη του κεντρικού πυρήνα, όπως ο ευφυής τακτικιστής και...


σήμερα πια υπαρχηγός του Σαμαρά, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ζύγισε σωστά και βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή, με σοβαρό θετικό πρόσημο για τον Σαμαρά. Η πλειοψηφία του συστήματος Καραμανλή επίσης στήριξε τον τελευταίο.

Αλλά πάνω απ' όλα, η κύρια εξήγηση του αποτελέσματος οφείλεται στη διαπίστωση ότι πρόκειται για καθαρή ήττα της Ντόρας και δευτερευόντος για νίκη Σαμαρά. Μικρομεσαία στελέχη της Ν.Δ. χωρίς οφίτσια και θέσεις, έλεγαν ότι αν βγει η Ντόρα εγώ θα φύγω από το κόμμα. Το αντίθετο δεν ακούστηκε.

Η κα Μπακογιάνη είναι πασίδηλο ότι εκπροσωπεί την πλέον σκληρή πλευρά της αμερικάνικης πολιτικής παρέμβασης στη χώρα μας, σε βαθμό άκρατης και ακράτητης υποτέλειας. Εχθρεύεται και πολεμά τα πατριωτικά αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που δεν επιθυμούν να καταφύγουν στην Καρατζαφέρειο στέγη. Με δεδομένο ότι και τα άλλα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και πάνω απ' όλα ο ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται σε απόσταση ή απεχθάνονται την εθνική ταυτότητα της χώρας. Η θυγατέρα Μητσοτάκη, εκφράζει με τον πιο ανενδοίαστο και καταφανή τρόπο, το ακραίο ντόπιο κατεστημένο στη χώρα μας-ένα κατεστημένο με ιστορικές ρίζες δοσιλογισμού- που είναι ικανό να ξεπουλήσει τα πάντα για να εξυπηρετήσει το ίδιον συμφέρον. Ένα κατεστημένο που είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της χώρας.

Το χαμόγελο της Ντόρας είναι τόσο ψεύτικο και επικίνδυνο που φωνάζει από μακριά. Μπορεί «να ανοίξει στρείδι σε απόσταση τριάντα μέτρων». Και ο μέσος Πολίτης δεν τρώει κουτόχορτο όταν βλέπει τη μανία με την οποία τα περισσότερα ΜΜΕ και τα μεγάλα οικονομικά της χώρας στήριξαν άμεσα, ή πλαγίως αλλά σαφώς, την Ντόρα. Γιατί η Ντόρα είναι η φίλη τους, ο άνθρωπός τους. Και ο Πολίτης είναι ο εχθρός τους.

Από.....Press-gr

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Λαμία, 2 Δεκεμβρίου 2009

Η διεθνής κοινότητα καθιέρωσε την 3η Δεκεμβρίου ως Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, καταδεικνύοντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους και την απόλυτη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ατόμων αυτών, που αποτελούν το 7% – 10% του παγκόσμιου πληθυσμού. Η κοινωνική προστασία και η ενεργός ένταξη και ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία σε όλους τους τομείς της σύγχρονης κοινωνίας, αποτελούν στρατηγικό άξονα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, αλλά και υποχρέωση κάθε δημοκρατικής πολιτείας.

Στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, ελήφθησαν σημαντικά μέτρα για την αποτροπή και άρση της περιθωριοποίησης και την ενθάρρυνση της κοινωνικής συμμετοχής των ατόμων με ειδικές ανάγκες, όπως είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται προς τους πολίτες με αναπηρία, η προσπάθεια επέκτασης του δικτύου των εθνικών ειδικών σχολείων, η κατοχύρωση του συνταγματικού δικαιώματος στη βασική εκπαίδευση, η δυνατότητα μείωσης ή και απαλλαγής των δημοτικών φόρων και τελών για άτομα με αναπηρίες, η ολοκλήρωση του έργου «Πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στις υπηρεσίες της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης», και η εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας όλων των Δομών Κοινωνικής Μέριμνας, μεταξύ των οποίων είναι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».

Βέβαια, η προσπάθεια της Πολιτείας, των κοινωνικών φορέων και των πολιτών για τη δημιουργία ισότιμων δυνατοτήτων για όλους θα πρέπει να είναι συνεχής. Η ανάληψη, η βελτίωση και η επέκταση δράσεων και πολιτικών που θα διασφαλίζουν την πρόσβαση στην απασχόληση, την κοινωνική συμμετοχή και την ισότιμη πρόσβαση σε υποδομές, αγαθά και υπηρεσίες των ατόμων με ειδικές ανάγκες οφείλουν να αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Πολιτείας.

Οι συνθήκες ομαλής ένταξης των ατόμων αυτών στον κοινωνικό ιστό αποτελούν πρωτεύοντα στόχο και αδιάψευστο κριτήριο της δημοκρατικότητας κάθε ευνομούμενης κοινωνίας. Είναι ζήτημα ισότιμης και όχι ειδικής μεταχείρισης. Όλοι εμείς, ως υπεύθυνα και ευαισθητοποιημένα άτομα της κοινωνίας, που εμπνέεται από ανθρωποκεντρικές αξίες οφείλουμε να στεκόμαστε δίπλα τους με σεβασμό, αγάπη και ενδιαφέρον, διασφαλίζοντας το δικαίωμα συμμετοχής στη ζωή και τη δημιουργική έκφραση για όλους.

Δεν πάει άλλο η κατάσταση στο λύκειο στα Καμένα Βούρλα !!!!!

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα στο λύκειο και στο γυμνάσιο Καμένων Βούρλων, αφού δεν βρίσκουν ανταπόκριση σχετικά με το μείζον και χρονίζον πρόβλημα της απαράδεκτης στέγασης των μαθητών σε λυόμενα ανθυγιεινά κυριολεκτικά κλουβιά και τα οποία οι υπεύθυνοι τα ονομάζουν "αίθουσες διδασκαλίας".
Σύσσωμοι οι μαθητές έχοντας στο πλευρό τους, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων έκλεισαν το σχολείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας και απέστειλαν σχετικές επιστολές στην Υπουργό κυρία Γκερέκου.
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε:
1. Ανακοίνωση των μαθητών του γυμνασίου και του λυκείου
2. Επιστολή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του λυκείου
3. Ανακοίνωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του γυμνασίου
4.Βρέθηκε οικόπεδο εντός του Δήμου Καμένων Βούρλων για την δημιουργία Σχολικών Μονάδων !!!

1.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το προεδρείο και η μαθητική κοινότητα του Λυκείου και Γυμνασίου Καμένων Βούρλων, σε συνεργασία πάντα με τους συλλόγους γονέων των δύο σχολείων και άλλους φορείς του Δήμου της περιοχής μας και σε συνέχεια των περσινών κινητοποιήσεων εξ αιτίας της αδιαφορίας της πολιτείας να δώσει λύση στο χρόνιο πρόβλημα της στέγασης του Λυκείου, πραγματοποιήσαμε συνάντηση στο Δημαρχείο, όπου εκεί αποφασίστηκε η σύνταξη ενός εγγράφου που το υπογράψανε όλοι οι παραπάνω σε συνεργασία με τον Δήμο.

Αυτό το έγγραφο στάλθηκε στην Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Γκερέκου. Στο έγγραφο αναφερόταν όλο το ιστορικό αυτού του μεγάλου προβλήματος που αφορά όλους τους κατοίκους της περιοχής. Το πρόβλημα αυτό απασχολεί τον τόπο μας για παραπάνω από 15 χρόνια. Επίσης αναφερόταν ότι ύστερα από την 1η Δεκεμβρίου, που τελείωνε η διορία για την απάντηση τους θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις που θα είμαστε όλοι ενωμένοι.
Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχουν γίνει σοβαρές και οργανωμένες κινήσεις που δείχνουν την ωριμότητα των μαθητών και την καλή συνεργασία μεταξύ τους αλλά που δυστυχώς δεν βρήκαν αντίκρισμα.
Όπως καταλαβαίνεται δεν πήραμε απάντηση σ΄ αυτό το αίτημα μας, έτσι λοιπόν οι μαθητές πήραν την απόφαση να πραγματοποιήσουν κατάληψη του σχολικού κτιρίου. Στόχος μας δεν είναι να χάσουμε μαθητικές ώρες αλλά να πραγματοποιηθεί το αίτημα μας.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι η κατάληψη αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί από την πλειοψηφία των μαθητών του σχολείου και βρέθηκε ως έσχατη λύση εφόσον προηγουμένως είχαν γίνει κάποιες προσπάθειες που δεν απέφεραν καρπό.
Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι η συμπαράσταση του Δήμου Καμένων Βούρλων αλλά και του κάθε πολίτη και γονέα ξεχωριστά διότι αυτή η ενέργεια στοχεύει στην καλυτέρευση του σχολικού περιβάλλοντος το οποίο τότε θα θεωρείται πλέον κατάλληλο και ικανό να πραγματοποιήσει τα όνειρα του κάθε παιδιού, της δικής μας γενιάς αλλά και των επερχόμενων γενεών.
Ζητάμε λοιπόν όλοι οι άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι να βγάλουν τον εγωισμό τους έξω από αυτό και να θυμηθούν ότι τα καλύτερα χρόνια θα τα θυμούνται για πάντα και θα έχουν ως πικρία το σχολικό περιβάλλον. Έτσι λοιπόν πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί και να συμβάλουμε έτσι ώστε οι επόμενες γενιές να μπορούν να κάνουν μάθημα σ΄ ένα ολοκληρωμένο σχολικό κτίριο χωρίς λυόμενες αίθουσες.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!!!


ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ




2.ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητοί γονείς

Με την επιστολή αυτή θέλουμε κατά πρώτο να έρθουμε σε μια επαφή μαζί σας και κατά δεύτερο να σας γνωστοποιήσουμε, σε όσους δεν γνωρίζετε ήδη, τα προβλήματα και τις επικείμενες δράσεις απέναντι σ΄ αυτά, του σχολείου μας, του Λυκείου Καμένων Βούρλων.

Όπως γνωρίζετε το πρόβλημα της στέγασης του Λυκείου και γενικότερα των σχολικών συγκροτημάτων της πόλης μας, εδώ και 16 χρόνια ταλανίζει την κοινωνία μας, φορείς, γονείς, μαθητές. Έχουν γίνει τις τελευταίες τετραετίες, από τις διάφορες Δημαρχιακές αρχές του τόπου, ενέργειες που όμως δεν έχουν φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή την ανέγερση ενός νέου και σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος, που θα στέγαζε τα όνειρα εκατοντάδων μαθητών Λυκείου, Γυμνασίου, Δημοτικού. Το όραμα αυτό άλλοτε έβρισκε εμπόδια στη γραφειοκρατία και στην αδιαφορία και άλλοτε στην εξεύρεση του κατάλληλου χώρου και της παραχώρησης του από τους ιδιοκτήτες ή επικαρπωτές του. Η κατάσταση αυτή πλέον

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Πλέον καθένας μας δεν δέχεται αυτή την κατάσταση, την υποβάθμιση των εκπαιδευτικών μας ονείρων, τον εμπαιγμό της κοινωνίας από τους αρμόδιους.

Οι ενέργειες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα προς αυτή την κατεύθυνση από την Δημαρχιακή αρχή, τον Σύλλογο μας, τους φορείς των άλλων Συλλόγων, σύσσωμους τους μαθητές των σχολείων μέσω των νόμιμα εκλεγμένων οργάνων τους είναι οι εξής. Από κοινού, όλοι οι παραπάνω, συντάξαμε μια επιστολή που υπογράφηκε από όλους μας, προς την νέα Υφυπουργό Τουρισμού, κα Γκερέκου Άντζελα, αρμόδια για την παραχώρηση έκτασης του ΕΟΤ για την ανέγερση του σχολικού κτιρίου. Στην επιστολή αυτή καταστήσαμε σαφή την αγανάκτηση μας ως προς τις ενέργειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και ζητήσαμε επίμονα την άμεση απάντηση στο αίτημα μας, όπως και τον ορισμό μιας συνάντησης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μαζί της. Μάλιστα για την άσκηση μεγαλύτερης πίεσης, ορίσαμε ως καταληκτική ημερομηνία συνάντησης μαζί της, την 1-12-2009. Μετά την ημερομηνία αυτή αποφασίσαμε να προβούμε σε κάθε μορφή νόμιμης κινητοποίησης, που θα αναδείξει για μια ακόμα φορά το πρόβλημα μας προς κάθε κατεύθυνση.

Για τον λόγο αυτό ως Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Λυκείου Καμένων Βούρλων, ζητάμε από όλους τους γονείς να ενώσουν τη φωνή και τη δύναμη τους μαζί μας σε διάφορες μορφές κινητοποίησης που θα αποφασίσουμε μετά την καταληκτική ημερομηνία Είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους μας. Μην αδιαφορήσει κανείς. Μην αφήσουμε για μια ακόμα φορά τα παιδιά μας να βρίσκονται μπροστά στα προβλήματα, να ασχολούνται με συσκέψεις, καταλήψεις, συντάξεις και υπογραφές κειμένων αντί να ασχολούνται με τα μαθήματα τους, να ασχολούνται δηλαδή με υποθέσεις που είμαστε υποχρεωμένοι να ασχολούμαστε όλοι εμείς.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ




ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ



3. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Αγαπητοί γονείς,

Το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας μετά τις αλλεπάλληλες επαφές πού είχε με τους υπόλοιπους συλλόγους των γονέων και κηδεμόνων δηλαδή του Δημοτικού ,Γυμνασίου ,Λυκείου καθώς και τα 15μελή συμβούλια των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου αντίστοιχα και αναφορικά με το μείζον και χρονίζον πρόβλημα της απαράδεκτης στέγασης των μαθητών σε λυόμενα ανθυγιεινά κυριολεκτικά κλουβιά ‘’αίθουσες διδασκαλίας’’ αποφάσισε την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα των παιδιών μας για την επίλυση του προβλήματος.

Οι αλλεπάλληλες μετά από αίτημα των παιδιών και των συλλόγων των γονέων συσκέψεις με τον Δήμαρχο Καμένων Βούρλων είχαν σαν αποτέλεσμα την σύνταξη μιας επιστολής προς το υπουργείο Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης στο οποίο καταγράφτηκε το ιστορικό και το αίτημα για την παραχώρηση έκτασης του ΕΟΤ-ΕΤΑ για την κατασκευή κτιρίου του Λυκείου .Ζητούσαμε μέσα από την επιστολή η αρμόδια Υπουργός να κανονίσει μια συνάντηση με τους φορείς προκειμένου να εκφράσουμε και προφορικά το αίτημά μας. Σημειωτέον δε ότι η επιστολή υπογράφτηκε απ όλους τους φορείς της περιοχής. Δυστυχώς καμία απάντηση δεν δόθηκε στο παραπάνω αίτημα με αποτέλεσμα η χρονίζουσα αυτή κατάσταση να διαιωνίζεται ενώ παράλληλα γονείς και μαθητές να βρισκόμαστε σε απόγνωση απογοητευμένοι από την αδιαφορία των υπευθύνων αλλά και αποφασισμένοι να αγωνιστούμε πρώτα εμείς και ύστερα τα παιδιά μας για την επίλυση του προβλήματος.

Καλούμε όλους τους γονείς πέρα από τα καθημερινά προβλήματα που απασχολούν την ελληνική οικογένεια να συμπαρασταθούν και να συμπαραταχθούν στο δίκαιο αγώνα των παιδιών μας .Ο αγώνας αυτός είναι ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ είναι δίκαιος βγήκε μέσα από την ωριμότητα των παιδιών μας απαιτεί κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη για να προχωρήσει και επιτέλους είναι μια ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι η Δημόσια παιδία δεν μπορεί απαξιώνεται και να μας φέρει πιο κοντά στα παιδιά μας και στα πραγματικά τους προβλήματα.

Ζητάμε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση όλων των συμπολιτών μας.
Η τοπική αυτοδιοίκηση να μπει αγωνιστικά μπροστά.
Από τα παιδιά μα ζητάμε να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους και το σχολείο τους από κάθε μορφής πρόκληση πού θα είχε σαν στόχο τον αποπροσανατολισμό και την συκοφάντηση τους .

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Βρέθηκε οικόπεδο εντός του Δήμου Καμένων Βούρλων για την δημιουργία Σχολικών Μονάδων !!!

Από....LamiaNews

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com