Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

ΑΚΤΙΒΙΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ Τ.Ε.Ε

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com








Αρ. πρωτ.ΠΑΝΔΟΙΚΟ 12/2009/267
Βόλος, 9 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακτιβιστές του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) παρέμβηκαν ανοίγοντας 3 πανώ σε ημερίδα με θέμα την πυρηνική ενέργεια που πραγματοποίησε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας στο ξενοδοχείο Μακεδονία Palace, στη Θεσσαλονίκη, σήμερα 9 Δεκεμβρίου 2009.
Στα πανώ αναγραφόταν τα παρακάτω:
- NUCLEAR JUNK. NO!
- Δεν είναι λύση, είναι πρόβλημα
- Πυρηνικά; Φάτε τα εσείς.

Την ώρα που οι ισχυροί ηγέτες συζητούν στην Κοπεγχάγη για τα προβλήματα του πλανήτη, δια της πλαγίας οδού έρχεται πάλι στην Ελλάδα, το φάντασμα της πυρηνικής ενέργειας, προς συζήτηση.
Ενώ είναι νωπές στη μνήμη μας οι συνέπειες του Τσερνομπίλ.
Ενώ αποτρέψαμε από το 1977 την εγκατάσταση πυρηνικού αντιδραστήρα στην Ελλάδα
Κανείς δε θα μας πείσει σήμερα ότι κάτι άλλαξε:
Γιατί αυξάνει την οικονομική εξάρτηση της χώρας και την εξάρτηση από πρώτες ύλες, που δε διαθέτουμε ως χώρα
Γιατί συμβάλει και αυτή στο φαινόμενο του θερμοκηπίου
Γιατί η παραγωγή ενέργειας από πυρηνικά είναι πολύ ακριβότερη από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Γιατί υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι ατυχήματος από ανθρώπινο λάθος, τρομοκρατική ενέργεια ή πόλεμο με φοβερές συνέπειες

Γιατί είναι ο προθάλαμος κατασκευής πυρηνικών όπλων
Γιατί είναι άλυτο πρόβλημα η διαχείριση των πυρηνικών καταλοίπων
Γιατί η κοινωνία δεν τα θέλει και όπου γίνονται, γίνονται μόνο με βρόμικες μεθόδους και μπόλικο μαύρο χρήμα.
Το πυρηνικό λόμπι και οι ντόπιοι υπάλληλοί του δεν θα υποθηκεύσουν το μέλλον του τόπου μας.

«Τώρα πια οι άνθρωποι του πυρηνικού κράτους, ξέροντας ότι οι καρκίνοι θα κάνουν δεκαετίες ολόκληρες για να φανούν, ενεργούν με τη βεβαιότητα ότι κανείς δεν θα τους ζητήσει ευθύνες, όσο είναι ζωντανοί». (Νίκος Ράπτης)

Πληροφορίες: Νίκος Ασλάνογλου 6946-381707
Κώστας Βολιώτης 6977-686838

Ποιοι είναι οι νέοι Περιφερειάρχες

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com

Τον διορισμό των γενικών γραμματέων των περιφερειών της χώρας ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο, στη σημερινή συνεδρίαση του, ύστερα από εισήγηση του Υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση.
Οι επτά από τους δεκατρείς νέους περιφερειάρχες είναι γυναίκες.
Γυναίκα και στη Στερεά Ελλάδα όπως αναμένονταν άλλα έκπληξη το όνομά της. Κανένα από τα "θεσμικά" τοπικά ΜΜ(Ε) δεν έπεσε μέσα στις προβλέψεις του.
Οι νέοι περιφερειάρχες.

• Στερεά Ελλάδα: Διαμαντοπούλου Κατερίνα
• Ανατολική Μακεδονία - Θράκη: Κόκλα Θεοδώρα
• Αττική: Λιακόπουλος Ηλίας
• Βόρειο Αιγαίο: Θεολογίτου Σοφία
• Δυτική Ελλάδα: Αποστολόπουλος Αναστάσιος
• Δυτική Μακεδονία: Κίρκος Γιώργος
• Ήπειρος: Γεωργακοπούλου Δήμητρα
• Θεσσαλία: Γερακούδη Καλλιόπη
• Ιόνιο: Αλεξανδρίδου Βασιλική
• Κεντρική Μακεδονία: Λιονή Μαρία
• Κρήτη: Καρούντζος Θανάσης
• Νότιο Αιγαίο: Μπρακουμάτσος Βασίλης
• Πελοπόννησος: Χατζημιχάλης Φώτης

Από...Lamianews

Κατερίνα Διαμαντοπούλου, η νέα Περιφερειάρχης

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com


                                                                   
Σας δείξαμε από πολύ νωρίς όχι ποιος αλλά ποια θα είναι η νέα Περιφερειάρχης στη Στερεά Ελλάδα.

Σας λέμε τώρα και το όνομά της.

Είναι η Κατερίνα Διαμαντοπούλου υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ, τρεις φορές στην Α΄Αθήνας [...]

Γνωρίζει άπταιστα τέσσερις ξένες γλώσσες : γερμανικά, αγγλικά, ιταλικά και ισπανικά και χειρίζεται άνετα τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το διαδίκτυο.

Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα στον κλάδο των κατασκευών με οικονομικό αντικείμενο.

Ξεκίνησε τη δράση της στα κοινά μέσα από εθελοντικές ομάδες και κινήσεις ενεργών πολιτών της Αθήνας. Εξελέγη σύμβουλος το 2002 στο έκτο δημοτικό διαμέρισμα της Αθήνας με το συνδυασμό Όμορφη Πόλη του Χ. Παπουτσή.

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων. Στις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου του 2004 ήταν υποψήφια βουλευτής στην Α Αθήνας όπου και κατέλαβε την 9η θέση.

Στις εκλογές της 16ης Σεπτέμβρη 2007 κατέλαβε την 8η θέση.

Είναι εκλεγμένο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με συνεχή και συνεπή συμμετοχή σε κλιμάκια, ομιλίες και δράσεις για την αναδιοργάνωση του κινήματος υπό τον Γιώργο Παπανδρέου ενώ μετέχει στον τομέα Περιβάλλοντος.

Αρθρογραφεί για τα πολιτικά θέματα αλλά και θέματα μικρομεσαίων επιχειρήσεων που γνωρίζει σε βάθος.

Μετέχει σε δημόσιες τηλεοπτικές συζητήσεις εκπροσωπώντας τις θέσεις του κινήματος.

Απομένει να δούμε αν κάνει και για Περιφερειάρχης.

Δύσκολο το έργο.

Καλή επιτυχία...

Από......Lamianews

Μήνυμα του βουλευτή Θανάση Γιαννόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com

Η Οικουμενική Διακήρυξη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που έγινε από τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών στις 10 Δεκεμβρίου 1998, αποτελεί σημαντικό σταθμό στην ανθρώπινη ιστορία. Η περιεκτική αυτή διακήρυξη με τα 30 άρθρα της κατοχυρώνει την πίστη των λαών στα θεμελιακά δικαιώματα των ανθρώπων, στην αξιοπρέπεια και την αξία της ανθρώπινης προσωπικότητας, στην ισότητα δικαιωμάτων ανδρών και γυναικών και την απόφαση αυτών να συντελέσουν στην κοινωνική πρόοδο και στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών ζωής στα πλαίσια μιας ευρύτερης ελευθερίας, χωρίς παράλληλα, η διακήρυξη αυτή να παρέχει σε ένα κράτος ή ομάδα οποιοδήποτε δικαίωμα να επιδίδεται σε ενέργειες που αποβλέπουν στην άρνηση και την καταπάτηση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών που εξαγγέλλονται με την εν λόγω Διακήρυξη.

Δυστυχώς, όμως, παρότι έχουν παρέλθει 60 χρόνια από τη διακήρυξη αυτή, πολλά από τα δικαιώματα αυτά είναι ακόμη ζητούμενα και μάλιστα καταστρατηγούνται αυτά όχι μόνο από τους ισχυρούς της γης και τα διάφορα κράτη, αλλά και από ομάδες οι οποίες εργάζονται και αγωνίζονται δήθεν για την κατοχύρωση και το σεβασμό των δικαιωμάτων αυτών. Συνεπώς, είναι ανάγκη πάντα να έχουμε υπόψη μας τη χρυσή τομή και την ισορροπία ανάμεσα στα ατομικά δικαιώματα του καθενός μας και στις υποχρεώσεις μας απέναντι στα δικαιώματα του άλλου.

Θα ήταν παράλειψη, βέβαια, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να μην ξεχάσουμε το δικαίωμά μας για καλύτερη ζωή, με τις υποχρεώσεις που έχουμε όλοι (ισχυροί της γης, άλλα κράτη και άτομα) για το σεβασμό του περιβάλλοντος. Και ας ευχηθούμε η συνάντηση που αυτές τις ημέρες γίνεται στην Κοπεγχάγη για το θέμα αυτό να έχει αίσιο αποτέλεσμα. Δεν θα πρέπει να αγωνιζόμαστε μόνο για τα δικαιώματα της εργασίας, της παιδείας, της ελευθερίας, κλπ, αλλά και για μια ζωή ποιότητας, πράγμα που εξαρτάται εν πολλοίς από την ποιότητα του περιβάλλοντος.

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε εκ νέου ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λαμία, 9 Δεκεμβρίου 2009

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. κ. Χρήστος Σταϊκούρας επανήλθε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Λαμίας, καταθέτοντας εκ νέου ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ειδικότερα, η ερώτηση, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:

«Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Λαμίας (Μ.Τ.Ν.) είναι μία από τις μεγαλύτερες της επαρχίας καθώς εξυπηρετεί περί τους 90 μόνιμους ασθενείς και ως εκ τούτου επιβάλλεται να λειτουργεί σε τρείς ημερήσιες βάρδιες προκειμένου να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. Όπως επισημαίνεται και από τον Σύλλογο Νεφροπαθών υπό Αιμοκάθαρση ή Μεταμόσχευση του Νομού Φθιώτιδας, υπάρχουν σημαντικά προβλήματα, τα οποία εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας και τα οποία εστιάζονται κυρίως στην ελλιπή στελέχωσή της με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, στην παλαιότητα των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης αλλά και στην εγκατάσταση της μονάδας στο παλαιό κτίριο του Νοσοκομείου Λαμίας.

Ειδικότερα, η έλλειψη προσωπικού στη Μ.Τ.Ν είναι αισθητή καθημερινά, καθώς υπηρετούν μόνο δύο Νεφρολόγοι που καλούνται να καλύψουν, εκτός από τους μόνιμους ασθενείς, τη λειτουργία του εξωτερικού ιατρείου, την αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών, καθώς και τους νεφρολογικούς ασθενείς που νοσηλεύονται στις κλινικές του νοσοκομείου. Επιπλέον, η παλαιότητα των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, καθώς έχουν συμπληρώσει χιλιάδες ώρες λειτουργίας, δυσχεραίνει το ημερήσιο πρόγραμμα αιμοκαθάρσεων των μόνιμων και έκτακτων περιστατικών, καθιστώντας απαραίτητη την αντικατάστασή τους το συντομότερο δυνατό.

Τέλος, σημαντικό πρόβλημα εντοπίζεται και στο χώρο που στεγάζεται η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, καθώς αποτελεί το μόνο τμήμα του Νοσοκομείου που δε μεταφέρθηκε στο νέο κτίριο και εξακολουθεί να στεγάζεται στο υπόγειο του παλαιού Σανατορίου Λαμίας δημιουργώντας λειτουργικά προβλήματα, με κυριότερα τη δυσχερή κάλυψη των ασθενών από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, την αδυναμία τήρησης των συνθηκών υγιεινής, τη στενότητα των αιθουσών αιμοκάθαρσης και την έλλειψη βοηθητικών χώρων.»

Στην ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Σταϊκούρας ζητά από την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να ενημερωθεί για τις ενέργειες του Υπουργείου και το χρονικό τους ορίζοντα, αναφορικά με την άμεση στελέχωση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού με ιατρικό προσωπικό, την απόκτηση νέων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, σύγχρονης τεχνολογίας που να καλύπτουν πέραν της κλασικής αιμοκάθαρσης και όλες τις νέες μεθόδους, αλλά και την προώθηση κατασκευής του νέου κτιρίου που θα στεγάσει τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και το Νεφρολογικό τμήμα στη Λαμία.

Euroyoga! by jsps

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Με "συνήγορο του δημότη" ξεκινά η διοικητική μεταρρύθμιση


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Για συνολική, επείγουσα και αναγκαία μεταρρύθμιση στη διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης στη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Παράλληλα εξήγγειλε και επισήμως τη θεσμοθέτηση του Συνηγόρου του Δημότη και του Συνηγόρου των Επιχειρήσεων στο δήμο και την περιφέρεια.

«Αυτη η Νέα Αρχιτεκτονική είναι αναγκαία και επείγουσα όσο ποτέ. Αν πριν την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης ήταν σκόπιμη, πλέον είναι απαραίτητος όρος για να βάλουμε τη χώρα σε νέους ρυθμούς παραγωγικότητας. Είναι ώριμη όσο ποτέ και έχει τη συναίνεση και τη στήριξη της ευρύτατης πλειοψηφίας του κόσμου της αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών εταίρων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.

Πρόσθεσε δε ότι αυτή η Νέα Αρχιτεκτονική έχει δύο χαρακτηριστικά:

«Πρώτον είναι σχεδιασμένη συνολικά: δήμος, περιφέρεια, αποκεντρωμένη διοίκηση, επιτελικό κράτος - όχι πια αποσπασματικές λύσεις. Δεύτερον είναι σχεδιασμένη από την σκοπιά του πολίτη, από τη σκοπιά του καθενός από σας που δικαιούται να έχει τις διοικητικές υπηρεσίες που χρηματοδοτεί με τους φόρους του».

Έφερε δε ένα παράδειγμα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση μελετά ο δημότης, η κάθε επιχείρηση, ο κάθε επαγγελματίας, σε κάθε δήμο να έχει όχι μόνο την πρόσβαση που δικαιούται, αλλά και έναν αποτελεσματικό διαμεσολαβητή, όταν ταλαιπωρείται: «Για αυτό μια από τις πρωτοβουλίες μας θα είναι ο Συνήγορος του Δημότη και ο Συνήγορος της Επιχείρησης στο Δήμο και στην Περιφέρεια», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Πρώτα ο πολίτης

Ο κ. Ραγκούσης αναγνώρισε ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις που δημιουργούν εμπόδια σε πολίτες και επιχειρήσεις, όπως το ότι οι δήμοι δεν έχουν επαρκές και εξειδικευμένο προσωπικό που να μπορεί να προσφέρει τις απαιτούμενες υπηρεσίες στον αναγκαίο χρόνο, δεν έχουν δομές, δεν έχουν πόρους, που «χρεώνονται» άδικα στον κόσμο της αυτοδιοίκησης που συχνά πασχίζουν αβοήθητοι.

Επισήμανε δε ότι αυτός ακριβώς είναι ο στόχος της Νέας Αρχιτεκτονικής που σχεδιάζει η κυβέρνηση: «ο δήμος να μπορεί να προσφέρει ποιοτικές και ταχείες διοικητικές υπηρεσίες. Με διαφάνεια και λογοδοσία σε όλους τους τομείς. Είναι απόφασή μας να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των υπερδανεισμένων, ζημιογόνων και ελλειμματικών δήμων προς όφελος του Έλληνα φορολογούμενου. Στο ίδιο πλαίσιο, θα καθιερώσουμε καθεστώς υπαγωγής των δαπανών όλων των Δήμων στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, πριν αυτές οι δαπάνες πραγματοποιηθούν», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Επιπλέον ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε τα περί θεσμοθέτησης της «κρίσιμης για το μέλλον της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, Μητροπολιτικής Αυτοδιοίκησης».

Συνολική μεταρρύθμιση στο κράτος

Όσον αφορά τη συνολική μεταρρύθμιση στο κράτος ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ως "υπ' αριθμόν ένα" πρόβλημα τη γραφειοκρατία και επανέλαβε ότι χρειαζόμαστε ένα κράτος φιλικό προς τον πολίτη, τον επαγγελματία και την επιχείρηση, ένα κράτος που να λειτουργεί με διαφάνεια και αξιοκρατία.

Ο κ. Ραγκούσης είπε ότι "η πρώτη μας μείζονα νομοθετική πρωτοβουλία αφορά την αναμόρφωση του συστήματος των προσλήψεων και την καθολική υπαγωγή τους στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ, βάζοντας τέλος στις πελατειακές σχέσεις που επικρατούν στις προσλήψεις του Δημοσίου, επαναφέροντας την αξιοκρατία, σταματώντας την ομηρία χιλιάδων συμβασιούχων".

Για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση είπε ότι αυτή θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και τη διαφάνεια, φέρνοντας ως παράδειγμα την ανάρτηση στο Διαδίκτυο κάθε απόφασης, κάθε πολιτικής, διοικητικής ή άλλης Αρχής, με πρώτες εκείνες που συνεπάγονται δαπάνες σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου.

Από....aftodioikisi.g

Ανάλυσέ τους


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Γράφει ένας απλός άνθρωπος

Η ηλικία σας κυμαίνετε από 40 μέχρι 55 χρόνων. Είστε όλοι αυτοί που μας έλεγαν οι μανάδες μας να μην γίνουμε ποτέ: Μέτριοι. Μια παρέα από σπασικλάκια, βλαχαδερά και από κολεγιόπαιδα τρίτης κατηγορίας. Θέλατε να ζήσετε το αμερικάνικό σας όνειρο με ροζ δερμάτινη γραβατούλα, με γυαλάκια που θυμίζουν καθηγητάκο της παπαγαλίας ενώ στην παρέα σας οι εκπρόσωποι του γυναικείου φύλου είναι κάτι μεταξύ μυξοπαρθένας και κομπλεξικής ανέραστης 50αρας (το κομμωτήριο δε σε κάνει γυναίκα, μην ξεμαλλιάζεσαι άδικα).

Είστε οι κρίμα της ιστορίας. Βάλαμε στο τιμόνι της ελπίδας ό,τι χειρότερο μπορούσε να βγάλει η γενιά σας. Σας παρακολουθώ μέρες τώρα. Το στήσιμο του κορμιού σας μαρτυρά ότι δεν παίξατε ποτέ. Δεν ξέρετε να κρατάτε τον κορμό σας ίσιο γιατί ακόμη περιμένετε την φάπα να σας έρθει ξαφνικά στο σβέρκο. Ο πολιτικός σας λόγος προδίδει ότι στην ζωή αυτή μόνο αντιγράφατε τον μάγκα του σχολείου. Σαν να σας βλέπω μπροστά στον καθρέπτη κρυφά να παίρνετε το ύφος του ηγέτη και να λέτε αρλούμπες, από αριστερά και κέντρο, κλεμμένες. Το βλέμμα σας ποτέ δεν κοιτά ευθεία, πάντα γυροφέρνετε τα μάτια σας γιατί ούτε ψεύτες σωστοί δεν μάθατε να είστε. Όταν «στριμώχνεστε» έχετε όλοι την ίδια αντίδραση: σφίγγετε το στόμα και μισοκλείνετε τα μάτια βγάζοντας από το στόμα σας μία άναρθρη κραυγή που προσβάλει τον συνομιλητή σας. Σας έμεινε από το «κάρφωμα» του συμμαθητή στον δάσκαλο. Γλειφτρόνια.

Η παρέα σας έχει και τα βλαχαδερά. Προέρχονται από τον κάμπο και τα βουνά και θα έδιναν και την ψυχή τους στο διάβολο για να φύγουν από την γι’ αυτούς θεωρούμενη μιζέρια. Η μόνη ελπίδα για να φύγουν από τον υποχρεωτικό κάματο ήταν η τοπική οργάνωση στην οποία γίνανε μέλη (για να αποφύγουν το απογευματινό πότισμα στα χωράφια) και μετά νόμισαν ότι με ένα ...........κουστούμι και με ένα καλό πλύσιμο θα μπορούσαν να βγάλουν από πάνω τους την σφραγίδα του «Ντόπιου ελληνικού κρέατος». Η παρέα των σπασίκλων τούς χρησιμοποιεί σε πόστα που παίζουν τον οικείο ρόλο του τσοπανόσκυλου. Γαβγίζουν, μαζεύουν το κοπάδι, δεν δέχονται ξένο στα μέρη τους και κάθονται σούζα στο σφύριγμα του αφεντικού-μαμάκια.

Οι αιώνιοι εχθροί σας δεν είναι κομματικοί. Βρεθήκατε εκεί γιατί ήταν πιο εύκολο να γίνεις «σοσιαλιστής» απ’ ότι δεξιός (δεν είχατε πρόγονο ανάλογο) και απ’ ότι αριστερός (δεν είχατε ανάλογο δείκτη νοημοσύνης). Οι εχθροί σας είναι αυτοί που ξέρουν τι κουμάσια είστε. Δηλαδή, όλοι αυτοί που δεν σας έπαιζαν γιατί το ποδόσφαιρο και το κυνηγητό θέλει πνευμόνια. Οι εχθροί σας είναι ο πραγματικά εργαζόμενος και σκεφτόμενος λαός. Θα χρησιμοποιήσετε για την εξάντλησή του ό,τι κακό σας έχει παραδώσει η Δεξιά και ό,τι πιο άρρωστο θα φτιάξει το μέτριο μυαλό σας. Θα μεταποιήσετε όποιον νόμο θα σας κάνει πιο άτρωτους και θα εκμεταλλευτείτε την σχέση που είχαν οι μέντορές σας με τα ΜΜΕ όσο κανείς άλλος στην νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Θα γίνετε πάμπλουτοι, πανίσχυροι και παντοδύναμοι. Θα μας ισοπεδώσετε όπως χρόνια τώρα κάνετε από παιδιά στα όνειρά σας. Θα μας φοβίσετε τόσο που θα βρεθούμε σε απόγνωση. Αυτό θα είναι και το πολιτικό σας λάθος. Τα παιδικά τραύματά σας θα σας σπρώξουν να κάνετε αυτό που δεν τολμούσατε να κάνατε για δεκαετίες: Να κλωτσήσετε πισώπλατα τον αρχηγό της γειτονιάς. Και σε αυτή την γειτονιά της μικρής χώρας που τόσο μισείτε, αρχηγός είναι ο καθένας. Θα θυμηθείτε τα νιάτα σας…

Από.....kafeneio-gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com