Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Πρώτος στόχος του Πρωθυπουργού η διαφθορά - στη "σέντρα" ΟΛΑ τα "μαύρα ταμεία» της δημόσιας ζωής


Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com


Η εθνική προσπάθεια για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας --που θα ξεκινήσει από την Τρίτη το μεσημέρι στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, μια συζήτηση που θα αναρτηθεί ΟΛΗ στο διαδίκτυο, για να μην μπορεί να παιχτεί κανένα παιχνίδι με τις ... διαρροές - όπως αποκαλύπτει σήμερα το iR θα έχει μια ακόμη σοβαρή παράμετρο:

Την εκκίνηση της εθνικής προσπάθειας για πάταξη της διαφθοράς και την εμπέδωση κλίματος διαφάνειας προς κάθε κατεύθυνση. Γι αυτό και το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει στη βουλή (και η κυβέρνηση θα συνδράμει σε αυτό με όλες τις δυνάμεις και τους μηχανισμούς που διαθέτει), προτάσεις για άμεση σύσταση εξεταστικών επιτροπών για την α) Η Siemens και τα "μαύρα ταμεία" με τα οποία χρηματοδότησε κόμματα και πολιτικούς β) για το πλιάτσικο με τα "δομημένα ομόλογα" με αποτέλεσμα να κάνουν φτερά τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων και γ) θα ανοίξει ο περίφημος φάκελος των υποκλοπών της Vodafone, που είχε ένα νεκρό και κανείς δεν έμαθε ποιοί παρακολουθούσαν μέχρι και τον ... Πρωθυπουργό της χώρας. Το «κουκούλωμα» της υπόθεσης θα ανοίξει ..... Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις το ζητούμενο δεν θα είναι οι ευθύνες ποινικές - τις οποιες φρόντισε άρον άρον να παραγράψει η κυβέρνηση Καραμανλή (αν και εξετάζονται συνταγματικά και νομικά οι πιθανότητες να ΜΗΝ παραγραφεί τελικά τίποτα) - οσο να αναδειχθούν οι πολιτικές ευθύνες και να ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑ για κάθε υπόθεση. Είναι φανερό ότι .. θα καεί το πελεκούδι. Απόφαση του Γ. Παπανδρέου είναι - και σε αυτό θα ζητήσει τη συνδρομή των άλλων αρχηγών πολιτικών - να αποκαλύψει τους πάντες και τα πάντα ανεξαρτήτως ποιον αφορούν. Οπως αντιλαμβανόμαστε ΟΛΟΙ - χωρίς να γνωρίζουμε λεπτομέρειες ... - εάν πραγματικά υλοποιήσει κάτι τέτοιο (πχ δώσει στην δημοσιότητα ΟΛΑ τα ονόματα από τα μυστικά κονδύλια πχ των δημοσιογράφων κλπ) και "βγάλει στη σέντρα» πολιτικούς, δημόσιους υπαλλήλους, νομάρχες, δημάρχους, γιατρούς , δικαστές κλπ που "τα πήραν" για να κάνουν τη δουλειά τους θα μιλάμε για ... σεισμό δεκάδων ρίχτερ. Το Μαξίμου υποστηρίζει ότι «θα το κάνει ο Γιώργος και δεν θα κάνει πίσω ούτε γραμμή ...".

Οπως είπε και στη συνέντευξη του ο Γ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες «θα καταθέσω πολύ συγκεκριμένες προτάσεις, εμείς βεβαίως έτσι κι αλλιώς θα προχωρήσουμε» γιατί «η αξιοπιστία μας θα κριθεί από τη γενικότερη συναίνεση». Αλλωστε εξήγησε ότι ΔΕΝ θα πάρει κανένα "μέτρο" που να πλήττει εισοδήματα μισθωτών επιμένοντας ότι η λύση του προβλήματος της ελληνικής οικονομίας, την οποία περιέγραψε και στους Ευρωπαίους εταίρους, θα επέλθει με την πάταξη της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και της διαφθοράς, την οποία χαρακτήρισε συστημική. Αυτή την συστημική διαφθορά θα την χτυπήσει στην ρίζα της μόνο εάν πείσει ότι το εννοεί. Και για να πειστούν όλοι ότι το εννοεί ένας τρόπος υπάρχει. ΝΑ αποκαλύψει ΟΛΗ την πολιτική και άλλη διαφθορά με ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ κι αν χρειαστεί ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΦΥΛΑΚΗ πολλούς από αυτούς. ΝΑ μην λογαριάσει κανέναν και τίποτα.

«Μπορεί να υπάρχουν πολλές χώρες που έχουν παρόμοιους δείκτες και προβλήματα, αλλά η κάθε χώρα βεβαίως έχει και την ιδιαιτερότητά της. Αλλο είναι το πρόβλημα της Ιρλανδίας, όπου επεκτάθηκε το τραπεζικό σύστημα σε δάνεια, τα οποία μετά δημιούργησαν τεράστια ζητήματα, τα τοξικά ομόλογα και τα λοιπά, ή σε δάνεια με τεράστιο ρίσκο, το οποίο επέφερε κρίση στο σύστημά τους »σημείωσε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Αν τα μέτρα μας είναι απλώς να προσπαθούμε να υιοθετήσουμε ό, τι έκαναν οι άλλοι, ώστε να πράξουμε και εμείς τα ίδια, κάνουμε λάθος, γιατί πρέπει να δούμε ποιο είναι το δικό μας πρόβλημα. Και αυτό ανέφερα χθες και στο Συμβούλιο Κορυφής ».

«Αν ήμαστε στο χείλος του γκρεμού, θα κόβαμε τους μισθούς ακόμη και στο μισό. Δεν είμαστε εκεί και δίνουμε τη μάχη, ώστε να μη φτάσουμε εκεί »τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

«Εχουμε καταθέσει προϋπολογισμό, ο οποίος μας δεσμεύει», ενώ στη συνέχεια επανέλαβε πολλές φορές ότι η μείωση των μισθών δεν απαντά στα διαρθρωτικά, χρόνια προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.

Κατ ουσίαν οι περιγραφές του κ. Παπανδρέου, ο οποίος παρουσίασε την Ελλάδα ως χώρα στην οποία κυριαρχεί η διαφθορά, Βρήκαν απήχηση στους συναδέλφους του αρχηγούς κρατών, οι οποίοι όμως έθεσαν ένα στενό πλαίσιο στόχων. Τα ελλείμματα θα πρέπει να περιορισθούν εντός του 2010, ώστε η προσπάθεια να έχει μετρήσιμα αποτελέσματα στις αρχές του 2011, όπως σημειώνεται και στο κείμενο των Συμπερασμάτων (χωρίς ειδική αναφορά στην Ελλάδα). Σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα όπως και άλλες χώρες που ενδεχομένως θέσουν σε αμφιβολία τη συνοχή και τη σταθερότητα της Ενωσης θα τεθούν σε ειδικό, αυστηρότερο, καθεστώς επιτήρησης και εποπτείας. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε ο Πρωθυπουργός επανήλθε στη λογική της απώλειας εθνικής κυριαρχίας, όταν αναφέρθηκε στο ειδικό καθεστώς επιτήρησης, το οποίο προβλέπει συνεχείς και λεπτομερείς ελέγχους ανά τρίμηνο, καθώς και αναγκαστική υιοθέτηση των υποδείξεων της Ενωσης. «Για να το αποφύγουμε αυτό, πρέπει να τιθασεύσουμε τα ελλείμματα» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου. Στο ίδιο πλαίσιο επέμεινε και στις εξαγγελίες του για αλύπητη πάταξη της διαφθοράς και περιορισμό των διοικητικών επιπέδων της Ελλάδας από πέντε που είναι σήμερα σε τρία.

Τι θα προτείνει στους πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Γ. Παπανδρέου επανέλαβε στη συνέντευξη του ότι το τρίπτυχο που θα εισηγηθεί στους πολιτικούς αρχηγούς θα αποτελείται από τρεις άξονες βασικούς: τις άμεσες παρεμβάσεις τους προσεχείς μήνες, τις διαρθρωτικές αλλαγές και τη σταδιακή αλλαγή του οικονομικού μοντέλου της χώρας. Οπως είπε «Δεν ήρθαμε να γκρεμίσουμε, αλλά να χτίσουμε το κοινωνικό κράτος».

Ως βασικές προτεραιότητες σε αυτό το πλαίσιο περιέγραψε την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, το νοικοκύρεμα του δημόσιου τομέα και την αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου, επιμένοντας στις δυνατότητες της στροφής προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τόσο σε συνεντεύξεις του σε διεθνή μέσα (Reuters, CΝΒC) όσο και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν αναμένει ούτε και έχει ζητήσει δώρα και χάρες από κανένα άλλο κράτος ή την ΕΕ και υπογράμμισε ότι το πρόβλημα της χώρας είναι δικό της και θα το λύσει μόνη της, με δική της απόφαση.

Από.....i-Reporter

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ !!!!


Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com

Τα κτιριακά προβλήματα απασχόλησαν χθες το βράδυ στα Καμ. Βούρλα ειδική σύσκεψη στο δημαρχείο της Λουτρόπολης γονέων μαθητών και δημοτικής αρχής .Για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε πως δεν μπορούν να εγκαταλείψουν την διεκδίκηση της έκτασης των 4ων στρεμμάτων του ΕΟΤ αφού κάτι τέτοιο θα έφερνε μεγάλες καθυστερήσεις. Θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού Πέτρο Γερουλάνο, η οποία αναμένεται να δώσει πολλές απαντήσεις,απο την πλευρα των γονεων διατυπωθηκε η αποψη οτι πρεπει να ενταθουν οι προσπαθειες για λυση του προβληματος ενω κατατεθηκαν και εναλλακτικες προτασεις που ομως η δημοτικη αρχη χαρακτηρισε χρονοβορες και εν τελει ανεδαφικες .

Από .... lamia fm1

Το έλλειμμα διχοτομεί την κυβέρνηση


Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com


Στα δύο τείνει να χωριστεί η κυβέρνηση όσον αφορά την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και του τρόπου διεξόδου από την κρίση.

O Πρωθυπουργός και κάποιοι υπουργοί τάσσονται υπέρ της ήπιας διαχείρισης της κρίσης- κάτι που έγινε απολύτως σαφές με τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου χθες στις Βρυξέλλες-, ενώ ο υπουργός Οικονομικών και σειρά κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης θεωρούν πως είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν περισσότερα μέτρα τώρα ώστε να περάσει μήνυμα αποφασιστικότητας στις διεθνείς αγορές για μείωση των ελλειμμάτων.

Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος την Τετάρτη είχε πει πως το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας απειλεί την εθνική κυριαρχία, στηρίζει την «ήπια προσαρμογή» και τη διαχείριση της κρίσης χωρίς να ληφθούν σκληρά μέτρα. Έχει μάλιστα επισημάνει στους συνομιλητές του ότι τα κερδοσκοπικά παιχνίδια που παίζονται εις βάρος της Ελλάδας κάποια στιγμή θα λήξουν και πως όλο αυτό «είναι θέμα κλίματος και επικοινωνίας». Ενδεικτικό των θέσεών του είναι ότι όταν του επισημαινόταν ότι απαιτείται η άμεση λήψη μέτρων ώστε να σταλεί ένα μήνυμα στο εξωτερικό, ανέφερε πως αυτό μπορεί να γίνει με πρωτοποριακές κινήσεις και πρωτοβουλίες, όπως η έκδοση «πράσινων» ομολόγων που θα δώσουν ώθηση στην πράσινη ανάπτυξη.

Του άσκησε κριτική. Την περασμένη Τρίτη το μεσημέρι μάλιστα σε συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Οικονομικών (και υπέρμαχο της λήψης μέτρων) Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο κ. Παπανδρέου άσκησε κριτική στον υπουργό υποστηρίζοντας ότι από δικά του λάθη και παραλείψεις ..............

επιδεινώθηκε η κατάσταση αναφορικά με την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας. Του καταλόγισε μάλιστα ότι δεν κατάφερε να επικοινωνήσει σωστά το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάσταση και να πολλαπλασιαστούν οι πιέσεις. Ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος γνώριζε από πρώτο χέρι τις απόψεις της Κομισιόν καθώς είχε κατ΄ επανάληψη δεχθεί τις επικρίσεις του Χοακίν Αλμούνια και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισε, έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου με την εντύπωση ότι ο Πρωθυπουργός παρέμενε στην ίδια γραμμή της μη λήψης μέτρων άμεσα, αλλά της διαχείρισης της κρίσης με ήπιο τρόπο.

Εξεπλάγη και ο ίδιος από την ομιλία του Πρωθυπουργού την Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο, όπως και άλλοι υπουργοί (λ.χ. η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου η οποία είναι επίσης υπέρ της λήψης μέτρων, ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ο υπουργός Απασχόλησης Ανδρέας Λοβέρδος), καθώς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος ο οποίος επίσης διεκτραγωδεί την κατάσταση και εισηγείται τη λήψη μέτρων.

Οι διαρροές. Πάντως, μετά τη δραματική τοποθέτηση Παπανδρέου περί κινδύνου απώλειας της εθνικής κυριαρχίας λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων, στελέχη του υπουργείου Οικονομίας άφηναν να διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης ότι η κυβέρνηση αναμένεται να συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο ώστε να ανακοινώσει νέα σκληρά μέτρα- με ελάχιστο το πάγωμα των μισθών απο 2.000 ευρώ. Μέτρα τα οποία θα ανακοίνωνε και ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου στους ομολόγους του κατά τις επισκέψεις που έχουν προγραμματισθεί σε σημαντικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες την επόμενη εβδομάδα.

Έκπληξη για τη διαφαινόμενη στροφή Παπανδρέου αισθάνθηκαν και οι έως τώρα υποστηρικτές της «ήπιας προσαρμογής», όπως η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, οι οποίοι θεωρούσαν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει στην ίδια γραμμή, αλλά και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χρήστος Παπουτσής. Η κυρία Κατσέλη μάλιστα την Πέμπτη το μεσημέρι σε συνεδρίαση του ΚΤΕ Εμπορίου του ΠΑΣΟΚ εμφανιζόταν βέβαιη ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει άλλα μέτρα πέρα από τα φορολογικά. Το πάγωμα μισθών. Ο κ. Παπουτσής, που βρίσκεται στην ομάδα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ τα οποία θέλουν την τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του κόμματος με κάθε κόστος, ήταν αυτός που είχε επιβάλει ουσιαστικά στον υπουργό Οικονομικών να πάρει πίσω το πάγωμα των μισθών πάνω από 2.000 ευρώ και είχε συνοδεύσει την παρέμβασή του με επίθεση στους κ.κ. Αλμούνια και Τρισέ. Τότε είχε υποστηριχθεί ότι ο κ. Παπουτσής εξέφραζε την πλειοψηφία των βουλευτών του κόμματος οι οποίοι του είχαν διαμαρτυρηθεί για το πάγωμα των μισθών και την αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη μόνον ο κ. Ανδρουλάκης και η κ. Βάσω Παπανδρέου τάχθηκαν υπέρ της λήψης σκληρών μέτρων, ενώ οι υπόλοιποι βουλευτές ζητούσαν την τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ.

Στο ΠΑΣΟΚ. Πάντως η διχοτόμηση της κυβέρνησης, που διατρέχει και τον κομματικό κορμό του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την κρίση και τον τρόπο αντιμετώπισής της, είναι ένα θέμα που δεν πρόκειται να τελειώσει με την ομιλία του κ. Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης, όπου έθεσε θέμα κινδύνου για την εθνική κυριαρχία εξαιτίας της οικονομίας. Εκείνοι που γνωρίζουν τα πρόσωπα και τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι «αυτό το σίριαλ έχει ακόμη πολλά επεισόδια» και περιμένουν να δουν τα πρώτα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, τις αντιδράσεις των αγορών μετά τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Παπανδρέου, καθώς και το τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα σταθεροποίησης που θα παρουσιάσει στα μέσα Ιανουαρίου.

Από ........ kafeneio

Bροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά το Σάββατο 12.12.09


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Γενικά χαρακτηριστικά

Κακοκαιρία σε ολόκληρη την χώρα με πολύ ισχυρούς ανέμους στα πελάγη και θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Πιό αναλυτικά

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για το Σάββατο σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα. Έντονα αναμένουμε να είναι τα φαινόμενα στα Δυτικά και στα Νότια διαμερίσματα της χώρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς επίσης σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο σε Ήπειρο Μακεδονία και Θράκη.


Άνεμοι

Οι άνεμοι θα πνέουν στο νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 7 Beaufort στο κεντρικό Αιγαίο από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά, και τα 6 Beaufort ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και φτάσουν και τα 7 Beaufort . Στο Ιονιο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 6 Beaufort.

Θερμοκρασία

H θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα μικρή πτώση πτώση και θα φτάσει στα Βόρεια τους 7-8 βαθμούς στα Κεντρικά τους 11-12 στα Δυτικά τους 12-13 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 15.

Περισσότερα εδώ: http://www.meteo-news.gr/

Μ-Λ ΚΚΕ: Aκατάσχετη κινδυνολογία με στόχο την αφαίμαξη


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com


Ανακοίνωση

H επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής από την κυβέρνηση αλλά και όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις του παρελθόντος, δεν αποτελεί δουλόφρονα ευθυγράμμιση -και μόνο- προς τα διατεταγμένα των Bρυξελλών. Eκφράζει, ταυτόχρονα, και εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ελληνικής οικονομικής ολιγαρχίας. Oι νουθεσίες, οι προτροπές και οι ανοιχτοί εκβιασμοί των ευρωπαϊκών ιμπεριαλιστικών κέντρων αποτελούν και χρησιμοποιούνται, από τους εγχώριους κυβερνώντες, ως άλλοθι και κάλυψη για κάθε αντιλαϊκή επέλαση.

H απότομη όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και των ταξικών αντιθέσεων δημιουργεί ένα εξαιρετικά «εύφλεκτο» κοινωνικό υπόστρωμα. Tα διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα και οι κυβερνητικές μεγαλοστομίες και ιδεολογήματα περί «συμμετοχικής δημοκρατίας», «διαδικασία διαβούλευσης και συνεργασίας», «νέων μορφών διακυβέρνησης», «κοινωνικού διαλόγου» και άλλα συναφή επιχειρούν -με την εξασφαλισμένη συνδρομή των ανοιχτά εργοδοτικών ηγεσιών των ΓΣEE, AΔEΔY- να ενσωματώσουν τη λαϊκή αντίθεση και αγανάκτηση, να αποσπάσουν τη λαϊκή συναίνεση και νομιμοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων, να καθυστερήσουν την κοινωνική ριζοσπαστικοποίηση και την ανάπτυξη λαϊκών αγώνων. Oι εργαζόμενοι δεν πρέπει να επιτρέψουν να πληρώσουν αυτοί τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Πρέπει να απορρίψουν, αποφασιστικά, την κυβερνητική δημαγωγία και εμπαιγμό. Στη νέα αντιλαϊκή επίθεση μια είναι η απάντηση. H δημιουργία όρων και προϋποθέσεων για την ανάπτυξη ενός ενωτικού, μαζικού λαϊκού κινήματος που θα βάλει φρένο στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και μέτρα.

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com