Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

ΔΙΟΔΙΑ ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20/12 ΩΡΑ 12 , ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com
















ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ την Κυριακή 20-12 και ώρα 12 το μεσημέρι, όλους τους σταθμούς Διοδίων της Χώρας. Εμείς δίνουμε ραντεβού στην Τραγάνα...

Από ........... altpressfthiotida

«Πόλεμος» για τις αποζημιώσεις στο λιμάνι του Πειραιά


Αναρτήθηκε από ....
energoipoliteskv.blogspot.com

Θύελλα έντονων ενδοκυβερνητικών αντιδράσεων προκάλεσαν οι ανακοινώσεις του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς κ. Γ. Ανωμερίτη αναφορικά τόσο με το κόστος της εθελουσίας εξόδου όσο και με το ποιος θα το καλύψει μετά τα μέτρα που συμφωνήθηκαν μεταξύ του ΟΛΠ και της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος, προκειμένου η τελευταία να διασφαλίσει την εργασιακή ειρήνη στο λιμάνι του Πειραιά.

Τον χορό των αντιδράσεων άνοιξε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Α. Λοβέρδος ο οποίος σε δηλώσεις του χθες στη Βουλή ανέφερε ότι το κόστος των 81,5 εκατ. ευρώ που απαιτεί η συμφωνία ΟΛΠ- ΟΜΥΛΕ για την υλοποίησή της πρέπει να το πληρώσει η Cosco και όχι τα κρατικά ταμεία. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν τα σχόλια και άλλων μελών της κυβέρνησης, τα οποία αναρωτήθηκαν «πώς είναι δυνατόν να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις αυτή την περίοδο, όταν η κυβέρνηση ζητεί από όλους να βοηθήσουν την αποκλιμάκωση της σοβαρής οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα». Ακόμη εντονότερη ήταν η αντίδραση της υπουργού Παιδείας κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου , η οποία μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash χαρακτήρισε «εξωφρενική» την εθελουσία έξοδο στον ΟΛΠ και συμπλήρωσε: «Είναι μέσα στα πεπραγμένα της ΝΔ και στην Ολυμπιακή και στον ΟΛΠ, όπου πραγματικά όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα όφελος από την επιλογή που έχουν κάνει, αλλά έχουν “βάλει μέσα” και τον δημόσιο τομέα».

Στο στόχαστρο των έντονων αρνητικών σχολίων βρέθηκαν για άλλη μία φορά οι λιμενεργάτες, τους οποίους ..........

ωστόσο έσπευσε να καλύψει ο κ. Ανωμερίτης λέγοντας πως η εθελουσία δεν αφορά «300 λιμενεργάτες» αλλά το σύνολο των εργαζομένων στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς.

Συγκεκριμένα ο κ. Ανωμερίτης σε νεότερη χθεσινή ανακοίνωσή του υποστηρίζει: «Το κόστος εθελουσίας βαρύνει τον ΟΛΠ. Επομένως όχι μόνο τα Ταμεία δεν επιβαρύνονται, αλλά αντιθέτως θα εισπράξουν το σύνολο των εσόδων τα οποία προβλέπονται κατά την περίοδο της πρόωρης συνταξιοδότησης ενός εκάστου εργαζομένου». Προσθέτει δε πως «το όποιο κόστος επιβάρυνσης του ΟΛΠ υπερκαλύπτεται από το ετήσιο τίμημα (ενοίκια) της Cosco ύψους 25,3 εκατ. ευρώ και την υπεργολαβία ύψους 4,6 εκατ. ευρώ».
 
Από ........kafeneio

Βγενόπουλος: «Έχουμε γίνει ο περίγελος της Ευρώπης»

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com



"Σοφά και Άγια" τα είπε για μια ακόμη φορά ο Ανδρέας Βγενόπουλος στους παπατζήδες πολιτικούς μας.

"Η κακή οικονομική πορεία της χώρας μας είναι ένα θέμα, με την "απάτη" όμως αυτή της παραποίησης των στοιχείων του ελλείμματος έχουμε γίνει ο περίγελος της Ευρώπης".

Η λέξη greek statistics είναι πλέον ισότιμη της λέξης κομπίνα....

Αυτό το σκάνδαλο που ισοδυναμεί με 10.000 Βατοπαίδια και 50.000 Siemens θα μείνει και αυτό ατιμώρητο σαν όλα τ'άλλα ;;;;

Από ...... tiresias-press

Α.Παπαρήγα - η ΓΣΕΕ είναι απεργοσπαστικός μηχανισμός


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατήγγειλε τη ΓΣΕΕ ως οργάνωση εργοδοτών και τριτοβάθμια οργάνωση απεργοσπαστών, απαντώντας έτσι στην έκκληση που απεύθυνε η ΓΣΕΕ προς τους εργαζόμενους να μην μετέχουν στην απεργία της Πέμπτης.

Χαρακτηριστικά η κα Παπαρήγα δήλωσε ότι "είναι πρωτόγνωρο γεγονός στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος, η ΓΣΕΕ να βγαίνει επίσημα ως απεργοσπαστικός μηχανισμός".

Εξ άλλου, απευθυνόμενη προς την κυβέρνηση, εκ μέρους του κόμματός της και σε συνδυασμό με τις προσπάθειες, όπως είπε, ποινικοποίησης της απεργίας, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε:

"Υπάρχει η δημοκρατία των καπιταλιστών και των μονοπωλίων και η δημοκρατία των εργαζομένων. Οι δύο αυτές δημοκρατίες είναι ασυμβίβαστες μεταξύ τους, όσα και αν λέει ο πρωθυπουργός περί εθνικής συναίνεσης".

Η κα Παπαρήγα κατήγγειλε "παρεμβάσεις τόσο στο σωματείο ναυτεργατών, όσο και στο σωματείο των εργαζόμενων στο καζίνο της Πάρνηθας, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη η αυριανή απεργία τους".

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δείξουν την αλληλεγγύη τους, να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους και να παρεμποδίσουν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο. Ελπίζουμε ότι όλο και λιγότεροι δικαστές θα νιώθουν φόβο απέναντι στην εργοδοσία, τόνισε.
 
Από .....Citypress-gr

Eurostat: Το 8,1% του πληθυσμού της Ελλάδας είναι αλλοδαποί


Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com

Στην Ελλάδα ζουν 906.000 αλλοδαποί, ενώ το ποσοστό είναι το τέταρτο υψηλότερο στην Ε.Ε.

Οι αλλοδαποί στην Ελλάδα αντιστοιχούν στο 8,1% του συνολικού πληθυσμού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2008, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα ζουν 906.000 αλλοδαποί (8,1% του πληθυσμού), έναντι 30,78 εκατομμυρίων στην ΕΕ των 27 χωρών μελών (6,2% του πληθυσμού), αναφέρει η Eurostat.

Το 63,7% των αλλοδαπών που ζουν στην Ελλάδα είναι Αλβανοί, το 2,5% Ουκρανοί και το 1,9% Γεωργιανοί. Στις 27 χώρες μέλη της ΕΕ οι περισσότεροι αλλοδαποί προέρχονται από την Τουρκία (7,9%), το Μαρόκο (5,6%) και τη Ρουμανία (5,4%).

Επιπλέον, στην ΕΕ των 27, η Ελλάδα έχει το τέταρτο υψηλότερο ποσοστό αλλοδαπών προερχόμενων από τρίτες χώρες (6,7% του πληθυσμού), μετά τη Λετονία (17,9%), την Εσθονία (16,5%) και την Ισπανία (7%).

Οι αλλοδαποί από χώρες της ΕΕ αντιστοιχούν στο 1,4% του ελληνικού πληθυσμού.

Στις 27 χώρες μέλη της ΕΕ οι αλλοδαποί από τρίτες χώρες ανέρχονται σε 19,5 εκατομμύρια (3,9%), ενώ από χώρες της ΕΕ οι αλλοδαποί ανέρχονται σε 11,3 εκατομμύρια (2,3%).

Το μεγαλύτερο ποσοστό αλλοδαπών σημειώνεται στο Λουξεμβούργο (42,6%), στη Λετονία (18%), στην Εσθονία (17%), στην Κύπρο (16%), στην Ιρλανδία (13%) και στην Ισπανία (12%).

Από .....infognomonpolitics

Σε υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας προχώρησε η Standard & Poor's


Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com

Σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, σε BBB+ από Α-, προχώρησε η Standard & Poor's, προειδοποιώντας με νέα υποβάθμιση, αν η κυβέρνηση δεν καταφέρει να εξασφαλίσει πολιτική στήριξη στο πρόγραμμά της για δημοσιονομική εξυγίανση.

Ο οίκος διατήρησε τη νέα αξιολόγηση υπό αρνητική παρακολούθηση, λίγες μέρες μετά από ανάλογη κίνηση της Fitch, που πυροδότησε ανησυχίες για την δημοσιονομική κατάσταση ολόκληρης της ευρωζώνης.

«Πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε τοπικό επίπεδο, οι οποίες πιθανόν να χρειαστούν επίμονες προσπάθειες για σειρά ετών, προκειμένου να ξεπεραστούν», ανέφερε η S&P.

«Η υποβάθμιση αντανακλά την άποψη μας ότι τα μέτρα που ανακοίνωσαν πρόσφατα οι ελληνικές αρχές για την μείωση του υψηλού δημοσιονομικού ελλείμματος είναι απίθανο, από μόνα τους, να οδηγήσουν σε μια βιώσιμη μείωση της επιβάρυνσης από το δημόσιο χρέος», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο αναλυτής της Standard & Poor's, Marko Mrsnik

«Επιπλέον πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης για την αναμόρφωση των δημόσιων οικονομικών αντιμετωπίζουν εγχώρια εμπόδια που ενδεχομένως να απαιτήσουν σημαντικές προσπάθειες για σειρά ετών προκειμένου να ξεπεραστούν» πρόσθεσε ο αναλυτής.

Η S&P είχε προειδοποίησει για το ενδεχόμενο υποβάθμισης στις 7 Δεκεμβρίου. Ο οίκος είχε δώσει τότε δίμηνη προθεσμία στις ελληνικές αρχές προκειμένου να πειστεί για την αποτελεσματικότητα των σχεδίων τους για το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα.

Στις 8 Δεκεμβρίου, η Fitch Ratings είχε ανακοινώσει ότι υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε BBB+ από A-, με προοπτικές αρνητικές.

H Moody's Investors Service διατηρεί τη δική της αξιολόγηση τρεις βαθμίδες υψηλότερα, στην κατηγορία A1. Εμπειρογνώμονες του ξένου οίκου βρέθηκαν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

Από ....Citypress-gr

Απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης


Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com

Απεργούν την Πέμπτη οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία, δύο ναυτεργατικά σωματεία, η ΕΣΗΕΑ, δάσκαλοι- νηπιαγωγοί και υπάλληλοι σε ΚΕΠ.

Συγκεκριμένα, 24ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν την Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην Υγεία, τις κλειστές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τις εφημερίες τους.

Προειδοποιητική 24ωρη απεργία σε όλα τα ΕΓ/ΟΓ πλοία της ακτοπλοΐας που θα βρίσκονται την Πέμπτη στο Λιμάνι του Πειραιά κήρυξε η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, με κύρια αιτήματα την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας και κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ.

24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ, καταγγέλλοντας τις συνεχιζόμενες απολύσεις και τα αντιασφαλιστικά μέτρα και ζητώντας ουσιαστικές αυξήσεις και πιστή εφαρμογή των ΣΣΕ. Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στην οδό Ακαδημίας.

Την Πέμπτη, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εξήγγειλε τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας από 11π.μ. έως 2μ.μ. για την πρωινή βάρδια και από 2μ.μ. έως 5 μ.μ. για την απογευματινή και συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι, με κεντρικό σύνθημα: "Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση, αλλά αυτοί που την δημιούργησαν".

Την Τετάρτη οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας, ζητώντας -μεταξύ άλλων- βασικό μισθό στα 1.400 ευρώ και αύξηση των προσλήψεων.

Πανελλαδική απεργία από ΠΑΜΕ

Πανελλαδική πανεργατική απεργία για την Πέμπτη (17/12) με αφορμή τις αλλαγές που προωθούνται στο ασφαλιστικό πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ (συνδικαλιστική έκφραση του ΚΚΕ), με συγκεντρώσεις στο Πεδίον του Αρεως στην Αθήνα, το άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

Διευκρίνιση από ΓΣΕΕ

Σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ διευκρινίζει ότι δεν έχει προκηρύξει η ίδια απεργία, αλλά μόνον το ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα τονίζει: "Ενημερώνουμε ότι για αύριο Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, η ΓΣΕΕ ΔΕΝ έχει προκηρύξει απεργία. Ο ψευδεπίγραφος τίτλος γενική απεργία που χρησιμοποιεί μια παράταξη αφορά μόνο στην πρωτοβουλία της να καλέσει σωματεία που ελέγχει να απεργήσουν αυτή τη μέρα με πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑ.ΜΕ (Συνδικαλιστική έκφραση του ΚΚΕ).

Η διευκρίνιση κρίνεται απαραίτητη και για λόγους πολιτικο- συνδικαλιστικούς και για την προστασία των εργαζομένων καθώς δεν καλύπτονται όσοι δεν ανήκουν στα σωματεία που έχουν προκηρύξει την απεργία. Είναι γνωστό ότι οι παρατάξεις και τα κόμματα δεν μπορούν να προκηρύσσουν Γενικές Απεργίες".

Επίθεση στη ΓΣΕΕ από Αλ. Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατήγγειλε τη ΓΣΕΕ ως οργάνωση εργοδοτών και τριτοβάθμια οργάνωση απεργοσπαστών,απαντώντας έτσι στην έκκληση που απήυθυνε η ΓΣΕΕ προς τους εργαζόμενους να μην μετέχουν στην απεργία. Χαρακτηριστικά η κα Παπαρήγα δήλωσε ότι "είναι πρωτόγνωρο γεγονός στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος, η ΓΣΕΕ να βγαίνει επίσημα ως απεργοσπαστικός μηχανισμός".

Από ....Nooz.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com