Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΕΓΓΙΝΙΟΥ

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com



4o Χριστουγεννιάτικο Παζάρι στα Καμένα Βούρλα

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Πολιτιστικός Σύλλογος 'Νεανικός Παλμός'

Ο Μητσοτάκης πήρε ...μπουλντόζα για τη Ρηγίλλης!


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Ο Κ.Μητσοτάκης κήρυξε απο σήμερα το πρωί τον πόλεμο στον...Α.Σαμαρά μιλώντας για "εποχές Κουτσόγιωργα" στη ΝΔ αν και αμέσως μετά ο Α.Σαμαράς ανακοίνωσε τον γιό του Κυριάκο ως τομεάρχη Περιβάλλοντος(και αξοοποίησε και άλλους "μητσοτακικούς)! Μετά το "δεν δικαιούσαι για να μιλάς" που του είπε ο Κ.Μαρκόπουλος(κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και στενός συνεργάτης του Προέδρου της ΝΔ Α.Σαμαρά) και τις τελευταίες αποφάσεις του Α.Σαμαρά, φαίνεται και ο Κ.Μητσοτάκης "ανάβει το πράσινο φως" στην Ντόρα να κάνει το δικό της κόμμα, στην υπάρχουσα βουλή, πολύ πριν το συνέδριο του Ιουνίου(εαν γίνει τότε...). Οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν απόλυτα ΟΛΑ τα ρεπορτάζ του i-R και υπογραμμίζουν οτι το 2010 θα είναι "η απαρχή  της νέας μεταπολίτευσης σε όλα τα επίπεδα".

Στο σημείο αυτό το i-Reporter απευθύνει τα εξης στον Πρόεδρο της ΝΔ Α.Σαμαρά:

"Το i-R στήριξε διαχρονικά τις προσπάθειες σας για να φέρετε το νέο στην πολιτική ζωή του τόπου και να σπάσετε ολες εκείνες τις κατεστημένες δομές που μας έφεραν στη σημερινή δύσκολη και αδιέξοδη κατάσταση και σαν άτομα και σαν χώρα. Γιατί τα ζήσατε και εσείς "απο πρώτο χέρι" στο πετσί σας, αν μη τι άλλο. Και γιατί συμφωνούμε στην έννοια του πατριωτισμού στις ημέρες μας. Και γιατί ο τόπος θέλει μια συγχρονη και δυνατή κεντροδεξιά παράταξη. Μέχρι εδώ όλα καλά.

Αλλα απο τότε που μπήκατε στην κυβέρνηση Καραμανλή, μετά στην κούρσα διαδοχής και μέχρι τώρα "κάτι άλλαξε". Τα λάθη αρχίζουν να φαίνονται "δια γυμνου οφθαλμού". Φαινόμενα οίησης, βλακείας και ηλιθιότητας εμφανίσθηκαν....Τωρα που είναι "νωρίς" τα υπογραμμίζουμε γιατί θέλουμε να πετύχετε για το καλό αυτού του τόπου, ιδιαίτερα σήμερα.

Και τα γράφουμε δημόσια γιατί εμείς δίνουμε λογαριασμό ΜΟΝΟ στους αναγνώστες μας και σε κανέναν άλλο.

ΔΕΔΟΜΕΝΟΣ (ηλίθιος) δεν ειναι κανενας. Νιωσαμε οτι θα έπρεπε να υπάρξει αυτη η δημόσια εξήγηση μαζί σας, για όσα θα ακολουθήσουν. Γιατί σας εκτιμούμε. Το i-R θα ειναι ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε όλα αυτά τα φαινόμενα και πρόσωπα. Ελπίζουμε κι εσείς...Μόνο που εμείς θα το κάνουμε πράξη".

Όπως ανακοινώθηκε από τη Ρηγίλλης, με απόφαση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ανατίθενται καθήκοντα υπευθύνων Τομέων Πολιτικής Ευθύνης (Τομεαρχών) στα ακόλουθα στελέχη του κόμματος :

- Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στην κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ, Βουλευτή Α΄ Αθηνών.

- Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής στον Κυριάκο Μητσοτάκη, βουλευτή Β΄ Αθηνών.

- Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων στον κ. Μιχάλη Γιαννάκη, Βουλευτή Βοιωτίας.

- Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης στην κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, Βουλευτή Ρεθύμνου .

- Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης στον κ. Γιώργο Κασαπίδη, Βουλευτή Κοζάνης.

Από .......i-reportergr

Δημοσκόπηση metron analysis για τον Antenna



Από ......kafeneio-gr

Κύκλωμα «ξεπλύματος» τοξικών αποβλήτων, αλά Καμόρα, και στην Ελλάδα


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Κύκλωμα παράνομης διακίνησης υγρών και στερεών αποβλήτων το οποίο δρα σε Εύβοια, Βοιωτία και Αττική, με επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία τακτικές που εφάρμοζε και η ιταλική μαφία Καμόρα, έρχεται στο φως ύστερα από έρευνα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος στις παραπάνω περιοχές.

Η έρευνα για την ανατριχιαστική υπόθεση έγινε όταν εντοπίστηκαν τοξικά απόβλητα στα Οινόφυτα, τη Μεσσαπία, τα Μέγαρα, την Εύβοια αλλά και αλλού. Στην υπόθεση εμπλέκονται μεγάλες βιομηχανίες της χώρας (ορισμένες από την περιοχή του Ασωπού), οι οποίες, υπό την απειλή νέων προστίμων για παράνομη απόρριψη αποβλήτων στο ποτάμι, στράφηκαν στο παράνομο κύκλωμα «ξεπλύματος» τοξικών αποβλήτων για «τακτοποίηση» του προβλήματος. Το κύκλωμα συλλέγει τα απόβλητα που θέλουν να ξεφορτωθούν οι βιομηχανίες, δήθεν για να τα επεξεργαστεί, αλλά αντ’ αυτού τα διοχετεύει σε ανοιχτά λατομεία, ποτάμια, ρυάκια και δάση.

Στέλεχος του υπουργείου Περιβάλλοντος δηλώνει χαρακτηριστικά στην δημοσιογράφο της εφημερίδας «Καθημερινή», Λίνα Γιάνναρου, «Να πού κρύβονταν οι περίπου 660.000 τόνοι τοξικών αποβλήτων που παράγονταν στη χώρα, αλλά ουδείς γνώριζε πού κατέληγαν». Ο φάκελος της ανατριχιαστικής αυτής υπόθεσης που απειλεί την υγεία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών αναμένεται να προωθηθεί σύντομα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Την ίδια ώρα, εγκαταστάθηκε παρατηρητήριο περιβαλλοντικής και εργασιακής υγείας στην περιοχή των Οινοφύτων και συγκεκριμένα στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας. Επικεφαλής του προγράμματος του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Prolepsis, με τη χρηματοδότηση του υπουργείου Υγείας, είναι η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αθηνά Λινού η οποία διευκρινίζει ότι στόχος είναι αρχικά να καταγραφούν τα προβλήματα υγείας των δημοτών των Οινοφύτων και έπειτα όλων των κατοίκων και εργαζομένων στην περιοχή.

Θα ακολουθήσει η εξέταση των παιδιών για χρόνια νοσήματα και στη συνέχεια θα ληφθούν δείγματα που θα σταλούν στο Πανεπιστήμιο Harvard, προκειμένου να ανιχνευθεί η ύπαρξη βαρέων μετάλλων στον οργανισμό τους. «Θα τα αποστείλουμε στο εξωτερικό, γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλοί ειδικοί που μελετούν την επίδραση του ρυπασμένου νερού στον οργανισμό» επισημαίνει η κ. Λινού στην ίδια εφημερίδα.

Από ....TVXS.gr

Νέο σχέδιο χωρίς νομικές δεσμεύσεις μελετάται στην Κοπεγχάγη


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Νέο σχέδιο χωρίς νομικές δεσμεύσεις συντάσσουν οι ηγέτες στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία. Όλα δείχνουν όμως ότι η τελική διεθνής συμφωνία για το κλίμα δεν θα οριστικοποιηθεί στην Κοπεγχάγη. Καθώς λοιπόν οι ηγέτες αποχωρούν ένας-ένας, αναμένεται τουλάχιστον η έκδοση μιας πολιτικής διακήρυξης.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Παπανδρέου: Μικρή περίοδο χάριτος για να αποδώσουν τα μέτρα
Δημοσίευση: 18-12-2009 19:35


Αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής ότι οι αναπτυγμένες και οι αναπτυσσόμενες χώρες συμφώνησαν να καταρτίσουν έναν κατάλογο εθνικών δράσεων και δεσμεύσεων. Ακόμα, ανέφερε ότι η σημαντική συμφωνία" που επιτεύχθηκε δεν είναι αρκετή για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, αλλά είναι ένα "σημαντικό πρώτο βήμα", ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα κατέληξε σε συμφωνία για το κλίμα με τον πρωθυπουργό της Κίνας Ουέν Τζιαμπάο, τον πρωθυπουργό της Ινδίας Μανμοχάν Σινγκ και τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Ζούμα.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας αποχώρησε ήδη από τη σύνοδο κορυφής, το ίδιο και ο Ρώσος πρόεδρος, που άφησε τις διαπραγματεύσεις στον σύμβουλό του για το κλίμα. Τη δανική πρωτεύουσα αναμένεται να εγκαταλείψει σήμερα το βράδυ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου.

Σύμφωνα με τον επίτροπο της ΕΕ για το Περιβάλλον, Σταύρο Δήμα, τα Ηνωμένα Εθνη ζήτησαν από τους ηγέτες του πλανήτη να παραμείνουν όλη τη νύχτα στη διάσκεψη κορυφής της Κοπεγχάγης λόγω του αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις οι οποίες, σύμφωνα με το πρόγραμμα, επρόκειτο να ολοκληρωθούν σήμερα.

Ο Σταύρος Δήμας εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι οι ηγέτες θα καταλήξουν σε μία συμφωνία. «Δεν μπορώ να φανταστώ 120 ηγέτες να επιστρέφουν στις χώρες τους με άδεια χέρια. Όλοι δήλωσαν ότι δεσμεύονται να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή. Εντάξει λοιπόν, ας το κάνουν», είπε. Ωστόσο, η εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Μαρί Οκάμπε, είπε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Οι διαπραγματεύσεις

Έκκληση προς τους ηγέτες του πλανήτη για να καταλήξουν σε μία συμφωνία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ακόμα και αν η συμφωνία αυτή δεν είναι τέλεια, έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα από την Κοπεγχάγη και τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα. Η Κίνα δήλωσε ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της Διάσκεψης.

Ο Ομπάμα όμως δεν προσφέρθηκε να προχωρήσει σε νέες δεσμεύσεις για τη μείωση των ρύπων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, κάτι που ορισμένοι θεωρούν κρίσιμο θέμα για τη σύναψη μιας συμφωνίας.

Απευθυνόμενος στους μετέχοντες, ο Ομπάμα επανέλαβε τις αμερικανικές προτάσεις, ζήτησε να υπάρξει διαφάνεια στον τρόπο ελέγχου της μείωσης εκπομπών αερίων και τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να μάχονται κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της διάσκεψης.

O Κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Τζιαμπάο, από την άλλη δήλωσε πως η Κίνα είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, ίσως ακόμη και να ξεπεράσει το στόχο που έχει θέσει για περιορισμό των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, μέχρι το 2020.

«Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της διάσκεψης αυτής, δεσμευόμαστε πλήρως να τηρήσουμε, ακόμη και να ξεπεράσουμε το στόχο που έχουμε θέσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κινέζος πρωθυπουργός. Σημειώνεται, ότι η Κίνα -ο μεγαλύτερος ρυπαντής του πλανήτη μαζί με τις ΗΠΑ- έχει θέσει ως στόχο τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ανά μονάδα ΑΕΠ κατά 40-45% μέχρι το 2020, σε σχέση με τα επίπεδα του 2005.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε από την πρωτεύουσα της Δανίας ότι ο δρόμος που πρέπει να διανυθεί είναι ακόμα «μακρύς και δύσκολος». «Είναι σαφές ότι υποτιμήσαμε τις δυσκολίες που ορθώνονται μπροστά μας για να φτάσουμε σε μία συμφωνία, ούτε καν σε μία συμφωνία νομικά δεσμευτική, αλλά σε μία γενική διακήρυξη», σημείωσε.

Οι συνομιλίες μεταξύ των αρχηγών κρατών επί του σχεδίου συμφωνίας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής πυροδοτούν "πολλές εντάσεις", ωστόσο "κάτι κινείται", διαβεβαίωσε από την Κοπεγχάγη ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης συμμετέχουν και εκπρόσωποι από μεγάλες περιβαλλοντικές οργανώσεις, όπως είναι η Greenpeace, αλλά και από άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ), οι οποίοι και εξέφρασαν επανειλημμένα τη θέση ότι θα πρέπει να αλλάξει ριζικά το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

Χαρακτηριστικά είναι και τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Greenpeace, Κούμι Ναϊντού. «Αν κάθε άνθρωπος, είπε, σ’ αυτόν τον πλανήτη επιδιώξει το βιοτικό επίπεδο που έχουν οι πολίτες στις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες, τότε χρειαζόμαστε 8 πλανήτες σαν τη Γη. Στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης δεν υπάρχει σχέδιο β’. Έχουμε μόνο μία Γη, με περιορισμένους πόρους, οι οποίοι θα πρέπει να κατανεμηθούν πιο δίκαια».

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Γιουκίο Χατογιάμα ζήτησε μία πολιτική συμφωνία "δυνατή", ακόμα κι αν "δεν είναι απαραιτήτως τέλεια" και έκανε λόγο για έλλειψη "τιμής" στην περίπτωση που οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων φύγουν από την Κοπεγχάγη χωρίς να έχουν καταλήξει σε συμφωνία.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Μονμοχάν Σινγκ εξέφρασε την αναγκαιότητα να δοθεί παράταση στις διαπραγματεύσεις για το κλίμα και το 2010, επισημαίνοντας ότι η Διάσκεψη της Κοπεγχάγης μπορεί να κριθεί ανεπαρκής για την επίτευξη συμφωνίας.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα δήλωσε έτοιμος να "κάνει θυσίες" και να βοηθήσει οικονομικά τις πιο φτωχές χώρες προκειμένου να επιτευχθεί μία συμφωνία για το κλίμα.

Ο Σαουδάραβας υπουργός πετρελαίου, Αλι αλ Νουαΐμι, δήλωσε στην εφημερίδα αλ Χαγιάτ ότι είναι απαραίτητο κάθε απόφαση που θα ληφθεί να προστατεύει τα συμφέροντα των πετρελαιοπαραγωγών χωρών. Εκτιμώντας ότι "θα χρειαστούν 100 χρόνια προτού οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας μπορούν να καλύπτουν το 30% ή το 40% των παγκόσμιων αναγκών", υπογράμμισε ότι "ο κόσμος πρέπει να αναπτυχθεί και αυτό δεν είναι δυνατό χωρίς ενέργεια".

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, αποκάλεσε τις ΗΠΑ «μεγάλο ρυπαντή» ενώ εξαπέλυσε φραστική επίθεση προς τον Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο κατηγόρησε ότι προσπαθεί να πετύχει μια συμφωνία για το κλίμα πίσω από τις πλάτες των άλλων ηγετών. «Ο αυτοκράτορας ο οποίος έρχεται στη μέση της νύχτας και μέσα στο σκοτάδι, και μετά πίσω από την πλάτη όλων και με αντιδημοκρατικό τρόπο μαγειρεύει ένα έγγραφο...αυτό δεν θα το δεχτούμε», είπε ο Τσάβες.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας χαρακτήρισε “γελοίο” το ποσό που δεσμεύτηκε να σπαταλήσει η Ουάσινγκτον για να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες να καταπολεμήσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη, συγκρίνοντας το με τα 700 δις δολάρια που διέθεσε πέρυσι για τη διάσωση του τραπεζικού κλάδου των ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, «εποικοδομητική» χαρακτήρισε ο Δανός πρωθυπουργός και πρόεδρος της Διάσκεψης, Λαρς Λόκε Ράσμουσεν, τη συνάντηση των 25 ισχυρότερων ηγετών, που έγινε χθες το βράδυ.

Ο Ράσμουσεν κάλεσε τους ηγέτες σε συνάντηση αργά τη νύχτα για να ξεπεραστούν τα βασικά εμπόδια και να επεξεργαστούν μία κοινή πολιτική διακήρυξη, με την ελπίδα ότι έτσι θα διασωθεί τελικώς η διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή.

Πηγές του Ρόιτερ στην Κοπεγχάγη αναφέρουν ότι στο σχέδιο διακήρυξης αναφέρεται ότι οι πλούσιες χώρες δεσμεύονται να δώσουν βοήθεια ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο έως το 2020 στις φτωχές χώρες, για να τις στηρίξουν στην προσπάθεια προσαρμογής των οικονομιών τους στα νέα δεδομένα λόγω της κλιματικής αλλαγής, αλλά και για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως πρέπει να ληφθούν μέτρα προκειμένου η θερμοκρασία στον πλανήτη να διατηρηθεί έτσι ώστε η άνοδος να μην υπερβεί τους 2 βαθμούς Κελσίου.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία στην οποία θα καταλήξουν την Παρασκευή το βράδυ οι ηγέτες των χωρών που συμμετέχουν στη Διάσκεψη, ουσιαστικά θα αποτελεί μια πολιτική δέσμευση, την οποία όμως θα επαναδιαπραγματευτούν μέσα στον επόμενο χρόνο.

Συντάσσεται νέο σχέδιο χωρίς νομικές δεσμεύσεις

Νέο σχέδιο χωρίς νομικές δεσμεύσεις συντάσσουν οι ηγέτες στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ στην Κοπεγχάγη, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία.

Στο νέο έγγραφο δεν περιλαμβάνεται ως προθεσμία το 2010 για την επίτευξη μιας νομικά δεσμευτικής συμφωνίας για την καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου, σύμφωνα με τα πρακτορεία Associated Press και Reuters. Επιπλέον, όπως και στα προηγούμενα σχέδια συμφωνίας, γίνεται λόγος για "μεγάλες περικοπές" στις εκπομπές καυσαερίων παγκοσμίως, αλλά όχι για συγκεκριμένα μεγέθη.

Το νέο έγγραφο θέτει, στις τρεις σελίδες του, ως στόχο τη μείωση κατά 50% των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2050, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990.

Το έγγραφο με τίτλο «το Σύμφωνο της Κοπεγχάγης» δεν θα είναι δεσμευτικό ως προς το διεθνές δίκαιο ενώ παραμένει πιστό ε προηγούμενους στόχους, ανάμεσα τους η μείωση της αυξανόμενης θερμοκρασίας του πλανήτη κατά δύο βαθμούς Κελσίου, πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα, ώστε να αποφευχθούν φυσικές καταστροφές, όπως οι πλημμύρες, οι καύσωνες, η εξαφάνιση διαφόρων ειδών και η αύξηση της στάθμης των ωκεανών. Ακόμη, αναφέρεται η επανεξέταση του σχεδίου της διακήρυξης το 2016 όπου θα αναθεωρηθεί το όριο των 1,5 βαθμών Κελσίου.

«Συμφωνούμε ότι απαιτείται μεγάλη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών με την προοπτική για ελάττωση των παγκόσμιων εκπομπών κατά 50% το 2050 κάτω από τα επίπεδα του 1990, με τις πλούσιες χώρες να περιορίζουν τις εκπομπές τους κατά 80%», αναφέρει το κείμενο. «Οφείλουμε, αναγνωρίζοντας την επιστημονική άποψη ότι η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας πρέπει να είναι κάτω από τους δύο βαθμούς και στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ανάπτυξης, να ενισχύσουμε την μακροπρόθεσμη συνεργασία μας για τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής», προσθέτει το έγγραφο.

Πάντως, το κείμενο δεν καλύπτει προηγούμενα κενά όπως η αναφορά σε συγκεκριμένα ποσοστά για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου που αναμένεται από τις αναπτυγμένες χώρες μέχρι το 2020.

Από .....TVXS.gr

Σε ένα μήνα θα ανοίξουν τα Τέμπη


Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com

Κλειστή θα παραμείνει για ένα τουλάχιστον μήνα η κοιλάδα των Τεμπών εξαιτίας της χθεσινής κατολίσθησης που κόστισε τη ζωή ενός ανθρώπου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα. Ωστόσο τη Δευτέρα, οπότε και αναμένεται να εκδοθεί και το πόρισμα Ελλήνων και ξένων ειδικών για το μέγεθος του προβλήματος, θα υπάρξει μια σαφέστερη εικόνα της κατάστασης.


Ο κ. Ρέππας, ο οποίος μετείχε σε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία αν δεν είναι «100% βέβαιο ότι είναι ασφαλείς όσοι κινούνται στην εθνική οδό».

H κυκλοφορία θα διεξάγεται από τρεις παρακαμπτήριες διαδρομές.

Ειδικότερα τα βαριά οχήματα (φορτηγά-νταλίκες) κινούνται μόνο μέσω Ελασσόνας.















Τα Ι.Χ. και τα μικρά φορτηγά κινούνται μέσω Αγιάς και Αγιόκαμπου Λάρισας.







Μια τρίτη εναλλακτική διαδρομή είναι από την Ελασσόνα μέσω Κοζάνης και Εγνατίας Οδού.




Το κυκλοφοριακό βάρος πλέον πέφτει σε αυτές τρεις διαδρομές, ωστόσο οι εν λόγω οδικές αρτηρίες θα χρειαστούν πολλές παρεμβάσεις ώστε να αποτελέσουν ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις, σε μία περίοδο μάλιστα όπου η κίνηση αναμένεται αυξημένη λόγω των εορτών. Το ζήτημα των παρεμβάσεων που θα πρέπει να γίνουν συζητήθηκε και στην σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.


Τα ΚΤΕΛ θα ακολουθούν τη διαδρομή μέσω Ελασσόνας, και υπολογίζεται ότι ο χρόνος του δρομολογίου θα αυξηθεί κατά μιάμιση ώρα, ενώ αναμένεται να προστεθούν δρομολόγια από και προς Β. Ελλάδα.

Αντίθετα, κανονικά διεξάγεται η συγκοινωνία με τον ΟΣΕ.

Ειδικά για τις ημέρες των εορτών θα ληφθούν ορισμένα έκτακτα μέτρα, όπως πρόβλεψη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), πύκνωση των σταθμών της Τροχαίας, μεταφορά βαρέων γερανοφόρων στην περιοχή, ετοιμότητα του ΕΚΑΒ, συνδρομή του ΓΕΕΘΑ κ.ά.

Οι ενδιαφερόμενοι οδηγοί θα μπορούν να πληροφορούνται αναλυτικά στο τηλέφωνο 23510 79101

* Φωτογραφίες από την "Ελευθερία της Λάρισας" και ΝΕΤ