Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Ο κ. Σταϊκούρας, Ειδικός Εισηγητής επί του Προϋπολογισμού του 2010 και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας της Ν.Δ. τόνισε ότι «Ο Προϋπολογισμός του 2010 είναι κατώτερος των περιστάσεων»






Αναρτήθηκε από........
energoipoliteskv.blogspot.com

   Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2009

Ο Προϋπολογισμός του 2010 είναι κατώτερος των περιστάσεων αφού δεν περιλαμβάνει άμεσα και μόνιμα μέτρα στα πλαίσια ενός συγκροτημένου και συνεκτικού σχεδίου για τη δημοσιονομική προσαρμογή και την ανάταξη της οικονομίας, τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, Ειδικός Εισηγητής επί του Προϋπολογισμού του 2010 και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας της Ν.Δ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας «η Κυβέρνηση αντί για τη λήψη μέτρων, εξαγγέλλει, στο εσωτερικό, διάλογο, και περιγράφει, στο εξωτερικό, σύμφωνα με την αναφορά του κ. Πρωθυπουργού στο Ζάππειο, το πρόβλημα.»

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα η έλλειψη σχεδίου καταδεικνύεται και από την αλλαγή των στόχων της Κυβέρνησης. «Στις 5 Νοεμβρίου, με την κατάθεση του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού, το έλλειμμα εκτιμάται ότι θα περιορισθεί στο 9,4% του ΑΕΠ το 2010, στις 20 Νοεμβρίου, με την κατάθεση του Προϋπολογισμού, προσδοκάται να περιορισθεί στο 9,1% του ΑΕΠ, και στις 16 Δεκεμβρίου, στη συνάντηση του κ. Υπουργού Οικονομικών με διεθνείς επενδυτικούς οίκους, εκτιμάται ότι θα περιορισθεί ακόμη περισσότερο στο 8,7% του ΑΕΠ.»

Και διερωτάται: «Σε χρονικό διάστημα 40 ημερών βρίσκει η Κυβέρνηση 1,7 δις. ευρώ για να μειωθεί ακόμη περισσότερο το έλλειμμα του 2010. Αυτό είναι το σχέδιο για το οποίο μιλούσε η Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ πριν και μετά τις εκλογές, εντός και εκτός χώρας;»

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα αυτό που χρειάζεται σήμερα η χώρα είναι μία συστηματική και συνεχή δημοσιονομική και μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Αυτό το ζητούμενο απουσιάζει από τον Προϋπολογισμό του 2010, αλλά και από την πρόσφατη Ομιλία του κ. Πρωθυπουργού στο Ζάππειο. Αυτό επιβεβαιώθηκε με την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας και με την αύξηση του κόστους δανεισμού της. Μάλιστα η μέση ημερήσια διαφορά απόδοσης μεταξύ του 10ετούς ελληνικού και του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου αναφοράς διευρύνθηκε κατά περίπου 100 μονάδες βάσης, ή 1%, τον τελευταίο μήνα, λόγω της αναβλητικότητας και αναποφασιστικότητας της Κυβέρνησης.

Και κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας: «Βασικοί άξονες ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πρέπει να είναι η μείωση του διαρθρωτικού ελλείμματος, κυρίως, μέσω της περιστολής των δαπανών και της βελτίωσης της «ποιότητας» των δημόσιων οικονομικών με την αύξηση της αποτελεσματικότητας των πόρων, η ενίσχυση των φορολογικών εσόδων μέσω της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης, η ενίσχυση των μη φορολογικών εσόδων, η συνέχιση και επιτάχυνση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας για την επίτευξη υψηλής και διατηρήσιμης οικονομικής ανάπτυξης.»

Διόδια STOP! Δεν πληρώνουμε σε όλη την Ελλάδα!

Δείτε ένα διαφωτιστικό βίντεο για την μη νομιμότητα ύπαρξης διοδίων στην υπάρχουσα Εθνική Οδό αλλά και χρήσιμο για το να περνάμε και να μην πληρώνουμε συμμετέχοντας και εμείς στο πανελλαδικό κίνημα που αναπτύσσεται.

Δεν πληρώνουμε διόδια, μην πληρώνεις και εσύ!

Πανελλαδική κινητοποίηση Κυριακή 20/12 σε όλους τους σταθμούς διοδίων!






Το δρόμο της ελεύθερης κίνησης στο εθνικό οδικό δίκτυο, χωρίς την καταβολή τελών διοδίων, έδειξε στο Βόλο, η Πανελλαδική Συντονιστική "Επιτροπών Αγώνα Ενάντια στα Διόδια".

Στο πλαίσιο της πρώτης πανελλήνιας συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και σε σύσκεψη που συμμετείχαν τα συντονιστικά όργανα της Πάτρας, της Βορείου Αττικής, της Θεσσαλονίκης,της Τραγάνας, της Πιερίας,του Βόλου, του Αγρινίου,της Άρτας, μέλη των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ " ΑΚΡΙΒΕΙΑ STOP" απ' όλη την ΕΛΛΑΔΑ καθώς και εργαζόμενoι stage, αποφασίστηκε ότι:

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καταργηθούν οι αποικιακού τύπου συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων.

Συμβάσεις που επιτρέπουν στην «παραχωρησιούχο» εταιρεία να τοποθετεί διόδια μετωπικά και πλευρικά όπου και όσα θέλει, αδιαφορώντας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τα συγκοινωνιακά προβλήματα που δημιουργούνται ,καθώς και να αυξάνει κάθε χρόνο τις τιμές των διοδίων.

Αποφασίστηκε να υπάρξει συντονισμός για κοινή αγωνιστική δράση για ελεύθερους δρόμους χωρίς διόδια.

Τέλος η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΟΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ανοίξουμε την Κυριακή 20/12 και ώρα 12 το μεσημέρι ΟΛΟΥΣ τους σταθμούς Διοδίων της Χώρας.

ΔΡΟΜΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΝΟΥΜΕ τη ΦΩΝΗ ΜΑΣ

και ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ.

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ την Κυριακή 20-12 και ώρα 12 το μεσημέρι, όλους τους σταθμούς Διοδίων της Χώρας.

* Οι συγκεντρώσεις ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ θα ξεκινήσουν από τις 11 π.μ ώστε στις 12 μ.μ να είναι ολα τα διόδια ανοικτά

Τα κυριακάτικα πρωτοσέλιδα 20/12/09 σε video