Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Μετά από 6 μήνες απλήρωτοι που είναι οι εργαζόμενοι στο Βιολογικό Καμένων Βούρλων προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας !!!

Ανύπαρκτός έως εξαφανισμένος από το Δήμο Καμένων Βούρλων ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου



Από  την  εφημερίδα    " Ημέρα " 

Να μεταφερθεί μια υπηρεσία του υπουργείου πολιτισμού από την Λαμία στα Καμένα Βούρλα

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η


Προς:   Ενεργούς Πολίτες Καμένων Βούρλων

Δημήτρης Μακρυνίτσας  Χημικός M.Sc.

Δημότης Καμένων Βούρλων

Σας αποστέλλω προς δημοσίευση μία πρόταση μου για μεταφορά μίας υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού από την Λαμία στην πόλη μου, τα Καμένα Βούρλα.


Στις 18 Δεκεμβρίου 2009 κατέθεσα πρόταση προς τους Βουλευτές του Νομού μας ώστε να υποστηρίξουν την πιθανότητα μεταφοράς μίας υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων από την Λαμία στα Καμένα Βούρλα. Ιδρύθηκε το 2003 με έδρα τη Λαμία και στεγάζεται προσωρινά στο Κάστρο Λαμίας (σε χώρο της ΙΔ’ ΕΠΚΑ). Έχει έναν υπάλληλο. Σύμφωνα με το ΦΕΚ προβλέπονται 15 οργανικές θέσεις, συν τους έκτακτους. Για την μεταφορά της είναι απαραίτητη μία υπουργική απόφαση.

Η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Στερεάς Ελλάδας είναι Περιφερειακή Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, σε επίπεδο Διεύθυνσης, έχει έδρα τη Λαμία και είναι αρμόδια για τους Νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Βοιωτίας και Ευβοίας.

Οι λόγοι που συνηγορούν στο να μεταφερθεί η υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων στα Καμένα Βούρλα είναι πολλοί και σοβαροί:

1. Ενίσχυση της αποκέντρωσης στον νομό μας όπου έχει δημιουργηθεί μία υδροκέφαλη πρωτεύουσα (Λαμία). Η αποκέντρωση των υπηρεσιών όπου είναι δυνατό, είναι θετική εξέλιξη για όλο το νομό. Η υπηρεσία είναι ανεξάρτητη και δεν υπάρχει κάποιος λόγος να βρίσκεται κοντά σε άλλες υπηρεσίες

2. Τα Καμένα Βούρλα αποτελούν κομβικό σημείο για εύκολη και γρήγορη πρόσβαση προς όλους τους νομούς ευθύνης της Υπηρεσίας, πολύ πιο κοντά προς Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια από ότι η Λαμία, και φυσικά πιο κοντά και προς την Αθήνα.

3. Με απόφαση του το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων κήρυξε ως διατηρητέα τα τρία (3) κτήρια του ΕΟΤ στα Καμένα Βούρλα ΡΑΔΙΟΝ-ΘΡΟΝΙΟΝ-ΠΑΛΑΙΑ ΛΟΥΤΡΑ). Πρόκειται για τα σημαντικότερα κτήρια αυτής της εποχής πιθανότατα σε όλη την Στερεά Ελλάδα και ιδίως σαν αρχιτεκτονικό συγκρότημα, αλλά και την απαρχή, την ίδρυση της ίδιας της Λουτρόπολης. Άρα αποτελούν το ιδανικό φυσικό περιβάλλον για την δημιουργία της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων στον χώρο αυτό. Τα κτίσματα του 1936 ιδιοκτησίας Ε.Ο.Τ. έχουν μεγάλους χώρους (πολύ πάνω από 1.000 τ.μ. το καθένα) ώστε να στεγάσουν άνετα την υπηρεσία, εφόσον αυτά ανακαινισθούν.

4. Στο θέμα της στέγασης, όπως και στη Λαμία θα αναγκαστεί η Υπηρεσία να νοικιάσει ένα χώρο για να στεγαστεί. Ο Δήμος Κ.Β. έχει συντάξει μελέτη για δημιουργία Μουσείου Ιαματικού Τουρισμού στα Παλαιά Λουτρά. Σε μερικά χρόνια, με την ολοκλήρωση του μουσείου ή ακόμα και την αναστύλωση κάποιου από τα κηρυγμένα Διατηρητέα ξενοδοχεία «Ράδιον», «Θρόνιον», θα μπορεί να στεγαστεί η υπηρεσία σε χώρο του Ελληνικού Δημοσίου, πράγμα που συνεπάγεται σημαντικό οικονομικό όφελος για το Υπουργείο Πολιτισμού.

6. Μία τέτοια απόφαση μεταφοράς της έδρας στα Καμένα Βούρλα θα επιτάχυνε τις διαδικασίες δημιουργίας μουσείου αλλά και την αναστύλωση των δύο ξενοδοχείων, δίνοντας λύση στο μέγα θέμα για την τοπική κοινωνία της εγκατάλειψης τόσο σπουδαίων και τόσο μεγάλων κτηρίων. Η ύπαρξη της υπηρεσίας στον χώρο των διατηρητέων θα βοηθούσε παράλληλα να διασωθεί οριστικά η πολιτιστική μας κληρονομιά και η ιστορική ταυτότητα της Λουτρόπολης.

7. Πολύ σημαντικό θέμα για την περιοχή θα ήταν και η απασχόληση προσωπικού μόνιμου αλλά και έκτακτου, αρκετών θέσεων, σε μία περιοχή που μαστίζεται από ανεργία.

8. Είναι πιστεύω μία χρυσή ευκαιρία σήμερα που ο αρμόδιος υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος είναι και Υπουργός Τουρισμού (υπουργείο στο οποίο ανήκουν τα 3 διατηρητέα κτήρια) να συναινέσει σε μία τέτοια πρόταση, υπογράφοντας μία τροποποίηση της έδρας της υπηρεσίας.

Σύσσωμη η τοπική κοινωνία είναι έτοιμη να στηρίξει ένα τέτοιο αίτημα, να αγκαλιάσει αυτή την υπηρεσία, μια υπηρεσία που δεν θα πρόσθετε κάποιο όφελος στην έδρα του νομού που είναι ήδη γεμάτη υπηρεσίες, ενώ αντίθετα θα ήταν πολύ ωφέλιμη για τα Καμένα Βούρλα και την Λοκρίδα. Εύχομαι το σύνολο των Βουλευτών του νομού, να θέσει το αίτημα στον Υπουργό και να αλλάξει η έδρα της Υπηρεσίας.

Με εκτίμηση


Δημήτρης Μακρυνίτσας




ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΝΕΤ «ΑΚΡΩΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟ»





Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Αθήνα 23.12.2009

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009 στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΝΕΤ 105,8 στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» στο δημοσιογράφο Π. Τσούτσια, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Θα ασκήσουμε συνετή, συνεπή αλλά και δυναμική αντιπολίτευση.

Καταθέτουμε προτάσεις τόσο για τη λήψη άμεσων όσο και μεσομακροπρόθεσμων μέτρων.

Το ζητούμενο σήμερα είναι η λήψη, άμεσα, μόνιμων μέτρων στα πλαίσια ενός συγκροτημένου, συνεκτικού και ρεαλιστικού σχεδίου για την έξοδο από την κρίση.

Σε μεσομακροπρόθεσμο επίπεδο θα πρέπει να συνεχίσουμε και να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις καθώς αυτό που δείχνει η διεθνής πρακτική είναι ότι η δημοσιονομική εξυγίανση δεν αρκεί για την επίτευξη υψηλής και διατηρήσιμης ανάπτυξης.»

Να ξυπνήσει η κοινωνία των πολιτών



Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com


Του Αλεξη Παπαχελα

Μια μεγάλη, κρίσιμη μάζα πολιτών υποφέρει συνθλιβόμενη ανάμεσα σε δύο πόλους. Από τη μια βρίσκεται ένα μπλοκ ισχυρών συμφερόντων που έχουν κάνει την ανομία κανόνα. Πρόκειται για επιχειρηματίες, εμπόρους, ανθρώπους της νύχτας, οι οποίοι γράφουν προκλητικά στα... παλιά τους τα παπούτσια τον φορολογικό κώδικα, τους νόμους, την αστυνομία και κάθε άλλο θεσμό. Ανάμεσά τους οι ιδιοκτήτες ιατρικών κέντρων που βγάζουν 2-3 αποδείξεις την ημέρα για σουβενίρ και χρεώνουν το ΙΚΑ για επέμβαση ανοικτής καρδιάς όταν ο ασθενής έχει... στομαχικά. Στην ίδια κατηγορία οι μεγαλοσχήμονες που επιδεικνύουν προκλητικά τον πλούτο τους με αυθαίρετα κτίσματα σε περίοπτα σημεία, την ώρα που ο απλός πολίτης ταλαιπωρείται επί μήνες ή χρόνια για να κατασκευάσει μια πέργκολα. Η ομάδα αυτών των ισχυρών έχει καταφέρει μέσω πολιτικών, μέσων ενημέρωσης κ.ά. τεχνικών να εξαγοράσει τη σχετική της ασυλία από το χέρι του νόμου.

Από την άλλη βρίσκεται μια διαφορετική κατηγορία, που πιστεύει ότι μπορεί να επιβάλει τις απόψεις της και τα αιτήματά της με τον «δημόσιο τσαμπουκά». Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή, που κόστισαν περίπου 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ στον Ελληνα φορολογούμενο γιατί κατάφεραν να εκβιάσουν την ελληνική πολιτική τάξη. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ με την εθελουσία τους, οι οποίοι επέβαλαν το «δίκιο τους» με την ισχύ της αυθαιρεσίας, κλείνοντας για εβδομάδες το κεντρικό λιμάνι της χώρας.

Τι ενώνει αυτές τις δύο ομάδες; Πρώτα απ’ όλα, η προφανής αδιαφορία τους για το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο. Δεν τους ενδιαφέρει διόλου αν οι απεχθείς όροι που επιβάλλουν στην υπόλοιπη κοινωνία την βυθίζουν στο τέλμα του χρέους και της στασιμότητος. Δεύτερον, το θράσος, που έχει αναχθεί σε βασικό προτέρημα για τον επιτυχημένο νεοέλληνα.

Η μεγάλη, όμως, μάζα των ιδιωτικών υπαλλήλων, εμπόρων, επιχειρηματιών, άξιων δημοσίων υπαλλήλων που δεν τα παίρνουν και δουλεύουν, των ανέργων που θέλουν να δουλέψουν και άλλων ασφυκτιά και δεν ξέρει πώς να αντιδράσει. Δεν θέλει πια να πληρώνει φόρους ούτε επειδή ο «μαφιόζος» της υγείας φοροδιαφεύγει και διακινεί μαύρο χρήμα ούτε όμως και για να κάθεται ο 40άρης απολυμένος συνταξιούχος της Ολυμπιακής ή του ΟΛΠ. Και τα δύο τα βρίσκει προκλητικά, εξοργιστικά και άδικα. Ο πολίτης, όμως, που υποφέρει ανάμεσα στις συντεχνίες και τα ισχυρά συμφέροντα της ανομίας δεν μπορεί ούτε να κλείσει το λιμάνι ούτε να σπονσοράρει κάποιον πολιτικό. Η μόνη διέξοδος που του απομένει ίσως είναι να «σηκωθεί από τον καναπέ» και να γίνει ενεργός πολίτης, ευρωπαϊκού όμως τύπου. Η μόνη μας ελπίδα είναι αυτή, να ξυπνήσει επιτέλους η κοινωνία των αγανακτισμένων δημιουργικών πολιτών.

Από ...Citypress-gr

Πού θα διοριστούν οι νέοι νοσηλευτές;...


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogs;pot.com


Ερώτηση στη Βουλή για τις προσλήψεις

Oκτώ ερωτήματα θέτει ο βουλευτής και πρώην υφυπουργός Υγείας Αθανάσιος Γιαννόπουλος με Ερώτηση στη Βουλή προς την υπουργό Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σχετικά με την πρόσληψη νέων νοπσηλευτών και νοσηλευτριών.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

"Είναι γεγονός ότι η άμεση πρόσληψη νοσηλευτών - νοσηλευτριών μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ θα δώσει την δυνατότητα εφόσον αυτός ο αριθμός κατάλληλα στελεχώσει νοσοκομεία του κέντρου και της περιφέρειας που διαθέτουν κλίνες ΜΕΘ κλειστές να λειτουργήσουν πολλές από αυτές και κατ’ αυτόν τον τρόπο πιστεύω ότι το χρονίζον κακώς πρόβλημα ανευρέσεως ενός κρεβατιού σε μονάδα εντατικής θεραπείας θα επιλυθεί.

Βέβαια σε αυτή την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης υπήρξε...

εκ μέρους μας ενθάρρυνση μεγάλη χωρίς να θέσουμε προαπαιτούμενα αυτών των διορισμών, κάτι που παλαιότερα σε παρόμοια πρωτοβουλία της Κυβέρνησης μας πρόσκρουσε σε τοίχος αρνήσεων και ενστάσεων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προφασιζόμενοι κριτήρια και άλλα ανάλογα. Σήμερα για μας προέχει η υγεία των πολιτών και αυτό όλοι μας θα το πιστωθούμε.

Κατόπιν των ανωτέρω Ε Ρ Ω Τ Α Σ Θ Ε :

1.Ποίος ο ακριβής αριθμός των νοσηλευτών - νοσηλευτριών που προσλαμβάνονται από το ΚΕΕΛΠΝΟ με τη σύμβαση και για πόσο χρονικό διάστημα; Η δε δαπάνη μισθοδοσίας επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ ή είναι έκτακτη πίστωση;

2.Ποίος ο ακριβής αριθμός των κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ που είναι κλειστά κατά νοσοκομείο και ποίος είναι ο απαιτούμενος εξοπλισμός κατά κλίνη που χρειάζεται για να καταστούν όλα αξιόμαχα;

3.Ποίος ο αριθμός ιατρών θα χρειασθεί για να λειτουργήσουν τα κρεβάτια αυτά και αν ταχέως θα διοριστούν γιατροί;

4.Έχει ληφθεί πρόνοια να στελεχωθεί με νοσηλευτές-νοσηλευτριες το Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων, ώστε να λειτουργήσει η μονάδα αυτή που κατ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να είναι κέντρο αναφοράς για όλες τις μεσογειακές χώρες;

5.Σε ποια νοσοκομεία διορίζονται όλοι αυτοί οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες και ποίος ο αριθμός τους κατά νοσοκομείο;

6.Έχει ληφθεί πρόνοια να στελεχωθούν οι ΜΕΘ των νοσοκομείων κορμού της Αθήνας;

7.Οι νοσηλευτές – νοσηλεύτριες που διορίζονται θα είναι αποκλειστικά για ΜΕΘ-ΜΑΦ ή θα καλύψουν διαχρονικές ανάγκες ελλείψεως προσωπικού των τμημάτων του νοσοκομείου;

8.Πώς προτίθεσθε να ελέγξετε αυτή την κατανομή, γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση θα έχει ακυρωθεί η δέσμευση η δική σας και η πρόθεση του Πρωθυπουργού.

Αθήνα, 22/12/09

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αθανάσιος Γιαννόπουλος

Από  ..........press.gr

Τα μεσάνυχτα η ψήφιση του προϋπολογισμού


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί, τα μεσάνυχτα στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του προϋπολογισμού του 2010. Το ενδιαφέρον στρέφεται στην πρώτη μετωπική σύγκρουση Παπανδρέου- Σαμαρά για την οικονομία.

Από τη Δευτέρα αρχίζουν οι συνεδριάσεις των επιτροπών για τη φορολογική μεταρρύθμιση. Σύμφωνα με πληροφορίες από το 2010 οι φορολογούμενοι θα κληθούν να συλλέγουν όσες περισσότερες αποδείξεις μπορούν από τις αγορές ή τις δαπάνες για παροχή υπηρεσιών προκειμένου να έχουν έκπτωση στη φορολογία.

Δραματική προειδοποίηση του Ανδρέα Λοβέρδου στο υπουργικό Συμβούλιο. Ο υπουργός Εργασίας επεσήμανε πως αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα τα ασφαλιστικά ταμεία τον Ιούνιο θα είναι άδεια.

Στο μεταξύ, στη συζήτηση της Τρίτης, κόντρες σημειώθηκαν και στο εσωτερικό της ΝΔ μεταξύ στελεχών της, με πιο αιχμηρή αυτή μεταξύ Γ. Αλογοσκούφη και Γ. Παπαθανασίου.

Ειδικότερα, το "γάντι" πέταξε πρώτος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος τόνισε ότι "μπροστά στην ξεκάθαρη γραμμή πλεύσης που καταθέσαμε, τις αλλαγές και τις τομές που προωθούμε, η ΝΔ εμφανίζεται αμήχανη, με αποτέλεσμα να δίνει αυτές τις μέρες στη Βουλή, ένα ακόμα ρεσιτάλ πολιτικής ανευθυνότητας".

Η οικονομική κρίση δεν αντιμετωπίζεται με αόριστες αναφορές σε ενδεδειγμένα μέτρα, τόνισε και πρόσθεσε: "Περιμέναμε και από τη ΝΔ συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά αντί γι' αυτό ακούμε τον κ. Σαμαρά να νοσταλγεί τις πολιτικές του κ. Καραμανλή, χωρίς να μας λέει τι πιστεύει ότι πρέπει να γίνει".

Από ...Nooz.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από .....energoipoliteskv.blogspot.com