Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Ξεφτίλισαν τα..σαΐνια ..την κινητή τηλεφωνία



Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Τον βασικό αλγόριθμο κρυπτογράφησης ο οποίος προστατεύει τα στοιχεία των κλήσεων κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, αποκωδικοποίησε ομάδα Γερμανών χάκερς, δημοσιοποιώντας στοιχεία στο διαδίκτυο. Ο Karsten Nohl και η ομάδα του “έσπασαν” τους κωδικούς, παρακάμπτοντας το απόρρητο κλήσεων που πραγματοποιούνται από το 80% τουλάχιστον των κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως. Η ομάδα ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στον κώδικα ασφαλείας τον Αύγουστο. Ο Nohl εξήγησε πως ο κώδικας επιτρέπει την υποκλοπή συνομιλιών, μόνο με ένα laptop και δύο κάρτες δικτύου. “Αυτό αποδεικνύει πως το σύστημα ασφαλείας GSM είναι ανεπαρκές”, δήλωσε ο Nohl στο πλαίσιο συνεδρίου Τεχνολογίας που λαμβάνει χώρα στο Βερολίνο. Ο ίδιος επέμεινε πως η αποκωδικοποίηση θα ωθήσεις τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως να αναβαθμίσουν τα συστήματα ασφαλείας. Μιλώντας στην βρετανική Guardian, o Nohl επεσήμανε πως μπορεί εύκολα να γίνει υποκλοπή σημαντικών συνομιλιών μεταξύ πολιτικών ή επιχειρηματικών ηγετών. Η GSM Association, που ανέπτυξε τον αλγόριθμο και προστατεύει τα συμφέροντα της παγκόσμιας βιομηχανίας κινητής τηλεφωνίας καθησύχασε για την ασφάλεια, ενώ χαρακτήρισε την δραστηριότητα του Nohl "άκρως παράνομη".

About me

CV, Research Statement

I've been a graduate student at the University of Virginia from 2005 to 2008. At the moment, I live and work in Berlin. My PhD thesis proposes techniques for realizing Implementable Privacy for RFID Systems. My current research focuses on cryptography for small devices and touches on microchip security, privacy protection, and the economics of information. My advisor is David Evans.

GSM Security

Following our previous research of disclosing vulnerabilities in widely deployed systems, we are currently investigating several aspects of the GSM cell phone standard. The first major stream of this research computes a rainbow tables code book to decrypt A5/1.

Project web site with technical background:

A5/1 Cracking Project

Presentation at the 26C3:

Slides

Some news articles covering our GSM research:

Dec 29th

New York Times: Cellphone Encryption Code Is Divulged

Dec 29th

The Register: Secret code protecting cellphone calls set loose

http://events.ccc.de/congress/2009/Fahrplan/attachments/1479_26C3.Karsten.Nohl.GSM.pdf

Γιώργος για Τέλη Κυκλοφορίας: Mea Culpa...- Το 2010 χρονιά αλλαγών, τομών και ρήξεων



Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com

Δεν ήταν μόνο η φράση του Γ.Παπανδρέου "Meaculpa" ή του Χ.Παμπούκη "ήταν το μεγαλύτερο λάθος της κυβέρνηση μας, αλλά δεν είχαμε το χρόνο να το αλλάξουμε" για το απίστευτο χαράτσι (Σουφλιά) για τα Τέλη Κυκλοφορίας (πιθανόν να επιστραφούν χρήματα στη συνέχεια με κάποιο τρόπο)ήταν κυρίως η αναγνώριση ότι τα προβλήματα είναι τόσο πολλά και πιεστικά που απαιτούν εγρήγορση και γίνονται και λάθη.

Αυτό που σίγουρα συγκράτησαν σήμερα οι συνομιλητές του Γ.Παπανδρέου ήταν η πεποίθηση του ότι "είναι δύσκολη μεν η κατάσταση αλλά θα πετύχουμε" και τόνισε ότι "ΟΛΑ, οι τομές και οι ρήξεις θα γίνουν μέσα στο 2010 - αυτή η χρονιά που έρχεται θα είναι η χρονιά των μεγάλων αλλαγών" σημείωσε εμφαντικά.

Απο εκεί και μετά απέρριψε κάθε ιδέα για δημοψήφισμα στο θέμα παροχής ιθαγένειας των μεταναστών, λέγοντας ότι όλα τα κόμματα και οι πολιτικοί μπορούν επί ίσοις όροις να ζητήσουν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, όπως γίνεται πάντα και πρόσθεσε ότι οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση το φθινόπωρο του 2010 (καταργούνται ως γνωστόν οι Νομαρχίες)θα γίνουν με τον "Καποδίστρια Νο2" και με το νέο εκλογικό νόμο (όσοι πίστευαν ότι δεν θα ψηφιστεί το λεγόμενο "γερμανικό μοντέλο" κοιμούνται μακαρίως). Την αλλαγή του ΦΠΑ προς τα...κάτω άλλοι την ερμήνευσαν ως πρόθεση αλλαγής προς τα...επάνω (προφανώς παρασυρμένοι από μια μανία φοροκαταιγίδας στις τσέπες μας και στεγνώματος της αγοράς).

Με άλλα λόγια, προσδεθείτε...

Από .......i-reportergr

Η Αποκάλυψη της Χρονιάς από τον Ατίθασο!


Αναρτήθηκε                                  από.....energoipoliteskv.blogspot.com

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ

ΦΟΡΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Λαμβάνοντας υπ'οψιν:

α) Το ότι κάθε σοσιαλιστική κυβέρνηση είναι υπέρ της αύξησης της φορολογίας,

β) το ότι κάθε συντηρητική παράταξη αντιτάσσεται, εν γένει, στην περιττή σεξουαλική δραστηριότητα,

γ) το αδιαφιλονίκητο γεγονός πως οι σχετιζόμενες με την σεξουαλική δραστηριότητα περιττές δαπάνες (δείπνα, δώρα, ταξιδάκια, σοκολατάκια, εσώρουχα, αρώματα κλπ) ανέρχονται σε απαράδεκτα υψηλά ποσά, ιδιαίτερα σε μια περίοδο λιτότητας,

δ) το πως η αναζήτηση συντρόφου είναι μια, επίσης, εξαιρετικά δαπανηρή διαδικασία από την σκοπιά της χαμένης παραγωγικότητας,

ε) το ότι η σεξουαλική δραστηριότητα οδηγεί ενίοτε σε ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες,

στ) το ότι οι ιδιαίτερα αυξανόμενες σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες επιβαρύνουν το εθνικό σύστημα υγείας καθώς και τα, υπό κατάρρευση, ασφαλιστικά ταμεία,

ζ) το ότι οι περισσότεροι από τους γάμους οδηγούνται, ούτως ή άλλως, σε διαζύγια,

και τέλος

η) το γεγονός πως η κυβέρνηση χρειάζεται τώρα, όπως και πάντoτε, περισσότερα χρήματα

αποφασίζουμε,...

Την θέσπιση «φόρου γενετήσιας πράξης» που επιβάλλεται επί όλων των ενηλίκων πολιτών της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στόχος του εν λόγω φόρου δεν είναι να αποτρέψει τη σεξουαλική δραστηριότητα αυτή καθ' εαυτή, αλλά να ανακτήσει μέρος των δαπανών που καταβάλλονται, αλόγιστα, σε σχέση με την υπέρμετρη σεξουαλική δραστηριότητα, στερώντας τους, έτσι, από άλλες περισσότερο σοβαρές κοινωνικές ανάγκες και δραστηριότητες.

Για τον σκοπό αυτό:

Άρθρο 1ο
Τα παντρεμένα ζευγάρια λαμβάνουν μια σοβαρή φορολογική απαλλαγή για κάθε εγκριμένη σεξουαλική δραστηριότητα, εντός της οικία τους, ενώ αντιθέτως

Άρθρο 2ο
Θα καταβάλλεται ο αναλογούν φόρος για κάθε προγαμιαία, εκτός γάμου, και πάσης φύσεως ασυνήθιστη ή ανεπιθύμητη σεξουαλική δραστηριότητα.

Άρθρο 3ο
Θα καταβάλλεται ο αναλογούν φόρος για κάθε σεξουαλική δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα μεταξύ πολιτών του ίδιου φύλου.

Άρθρο 4ο
Θα καταβάλλεται ο αναλογούν φόρος για κάθε σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ περισσότερων των δύο συμμετεχόντων.

Άρθρο 5ο
Θα καταβάλλεται ο αναλογούν φόρος για κάθε σεξουαλική δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα σε μέσα μεταφοράς (δημόσια ή ιδιωτικά).

Άρθρο 6ο
Θα καταβάλλεται ο αναλογούν φόρος για κάθε σεξουαλική δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα σε δημόσιους χώρους.

Άρθρο 7ο
Θα καταβάλλεται ο αναλογούν φόρος για κάθε σεξουαλική δραστηριότητα που δεν προνοεί για την χρήση των κατάλληλων προφυλακτικών μέσω προς αποφυγήν των, σεξουαλικώς μεταδιδόμενων, ασθενειών.

Άρθρο 8ο
Η αρμοδιότητα συλλογής του εν λόγω φόρου ανατίθεται σε Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου.

Άρθρο 9ο
Οι αρμοδιότητες της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου ασκούνται σε συνεργεία προς τις προβλεπόμενες από τις κείμενες διατάξεις αρμοδιότητες άλλων οργάνων. Με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού ρυθμίζονται θέματα συγκρότησης, οργάνωσης και λειτουργίας της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου..

Άρθρο 10ο
Το εκάστοτε υπολογιζόμενο ποσό του εν λόγω φόρου, αποδίδεται σε μηνιαία βάση, η δε καταβολή του είναι υποχρεωτική και πιθανή καθυστέρηση καταβολής θα οδηγεί σε πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο του αναλογούντος φόρου.

Άρθρο 11ο
Οι φορολογούμενοι υποχρεούνται να τηρούν βιβλία σεξουαλικής ιχνηλασιμότητας, όπου θα καταγράφουν τις ενέργειες και δαπάνες των που εντάσσονται στις προβλέψεις του παρόντος νόμου.

Άρθρο 12ο
Ελλιπής τήρηση των σχετικών βιβλίων, ή ελλιπής καταγραφή των σχετικών συμβάντων ή/και δαπανών θα οδηγεί σε δεκαπλασιασμό του προστίμου.

Άρθρο 13ο
Οι φορολογικοί έλεγχοι μπορεί να είναι τακτικοί και έκτακτοι, και μπορούν να διεξάγονται σε χώρο και χρόνο επιλογής του ελεγκτή, με στόχο την εξασφάλιση όλων των απαιτούμενων αντικειμενικών αποδείξεων συμμόρφωσης του ελεγχομένου.

Άρθρο 14ο
Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου και για την διευκόλυνση του έργου της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου, δημιουργείται ηλεκτρονικός μηχανισμός όπου ενημερώνονται υποχρεωτικά οι γεωγραφικές συντεταγμένες του κάθε πολίτη σε κάθε χρονική στιγμή με την χρήση ειδικού εξοπλισμού GPS. Η δαπάνη απόκτησης του ειδικού εξοπλισμού GPS εκπίπτει από τα εισοδήματα του υπόχρεου.

Άρθρο 15ο
Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από την δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Από........Atithasos

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv,blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από ......energoipoliteskv.blogspot.com