Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Συνέντευξη στην Ελευθεροτυπία για τις αγροτικές κινητοποιήσεις από την Βουλευτή Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στην Ελευθεροτυπία και τη δημοσιογράφο Μαρία Δέδε σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Ερ.: Πώς βλέπετε τα αιτήματα των αγροτών; Πώς τον τρόπο που τα διεκδικούν;

Απ.: Οι αγρότες, όπως και κάθε κοινωνική ομάδα, αποφασίζουν με το δικό τους τρόπο πώς θα εκφράσουν τα αιτήματά τους. Πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι οι αγρότες είναι εκείνοι που έχουν πληρώσει την κρίση πιο πολύ από κάθε άλλη κοινωνική ομάδα. Παράγουν και δεν μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους. Οι τιμές είναι κάτω από το κόστος παραγωγής και η σοδειά τους απούλητη. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι τα αιτήματά τους είναι δίκαια

Ερ.: Όλες οι κυβερνήσεις (και Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ) βρέθηκαν αντιμέτωπες με τα μπλόκα των αγροτών. Γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό; Τί δεν έχουν κάνει για τους αγρότες και γιατί τα ζητήματα του αγροτικού κόσμου ανακυκλώνονται κάθε τόσο;

Απ.:Έπρεπε απ’ τη δεκαετία του ‘90 να κάνουμε αλλαγές και τομές στο μοντέλο παραγωγής και στο μοντέλο οργάνωσης του αγροτικού τομέα στη χώρα μας. Τότε το ΠΑΣΟΚ δεν τόλμησε, αλλά ούτε και οι αγρότες συνειδητοποίησαν ότι έπρεπε να προχωρήσουν σε αυτές τις αλλαγές και να προσαρμοστούν στα νέα παγκόσμια δεδομένα. Από το 2004 και μετά, όταν ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία, είχε μόλις τεθεί σε εφαρμογή η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική που άλλαξε το περιβάλλον και τα δεδομένα. Αν είχε αξιοποιηθεί η ΚΑΠ και αν υπήρχε εθνική στρατηγική για το μέλλον του αγροτικού τομέα, δεν θα βρισκόμασταν στο σημείο που είμαστε σήμερα Όμως η ΚΑΠ δεν αξιοποιήθηκε. Η ΝΔ μπήκε σε λογική απλής διαχείρισης, πελατειακής πολιτικής και στήριξης των «καρτέλ», με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην κατάρρευση του αγροτικού εισοδήματος.

Ερ.: Ακούγεται ότι οι "πράσινοι" αγροτοσυνδικαλιστές που πρωτοστάτησαν στις περσινές (επί κυβέρνησης Ν.Δ) κινητοποιήσεις, δεν συμμετέχουν τώρα. Ισχύει αυτό;

Απ.:Το αγροτικό κίνημα δεν είναι πράσινο, μπλε η κόκκινο. Είναι αγρότες προβληματισμένοι και μάλιστα πολλοί νέοι άνθρωποι, που δεν θέλουν να ταυτίζονται με το παραδοσιακό κατεστημένο στο χώρο του αγροτοσυνδικαλιστικού κινήματος και οι οποίοι αντιμετωπίζουν μπροστά τους ένα νέο ζοφερό και ομιχλώδες τοπίο. Εμείς πρέπει να αφουγκραστούμε τον παλμό τους και να παρουσιάσουμε ολοκληρωμένες και βιώσιμες προτάσεις.

Ναι μεν, αλλά..... " Σχέδιο Β " το Μάρτιο


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Πως θα καταφέρουμε να μειώσουμε το έλλειμμα στο 3% μέχρι το 2012; Αυτό εξηγεί στους 16 υπουργόύς της ΕΕ ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι του αναγνωρίζουν "καλές προθέσεις" αλλά θέλουν και "Σχέδιο Β" με πρόσθετα μέτρα "απο τον Μάρτιο" (αντιλαμβάνονται τον "πολιτικό χρόνο" που έχει ανάγκη η κυβέρνηση).

Στόχος είναι να μην υπάρξουν πρόσθετοι κλυδωνισμοί στα ομόλογα μας...Γι αυτό και η ΕΕ δεν πρόκειται σε αυτή τη φάση να πιέσει περισσότερο ή να ρίξει "λάδι στη φωτιά". Το κακό είναι οτι την ώρα αυτή οι αγρότες δημιουργούν τεράστιο οικονομικό και πολιτικό κόστος με τα τρακτέρ να κλείνουν τις οδικές αρτηρίες της χώρας... Απο εκεί και μετά - και για να είναι αξιόπιστα τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας - οι εκθέσεις για την αλλαγή στην ΕΣΥΕ είναι συνολικά τρεις. Σήμερα, συζητήθηκε η πρώτη και οι άλλες δύο θα συζητηθούν στο Ecofin του Φεβρουαρίου που θα είναι πλέον υπό την επίβλεψη του νέου επιτρόπου, Όλι Ρεν.

Επίσης στο Eurogroup συζητήθηκε και το θέμα της αντικατάστασης του Λουκά Παπαδήμου από την αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Οι τρεις επικρατέστεροι αντικαταστάτες ήταν ο Λουξεμβούργιος κεντρικός τραπεζίτης, Ιβ Μερς, ο Πορτογάλος ομόλογός του, Βίτορ Κονστάνζιο και ο Βέλγος, Πίτερ Πρατ.

Το Eurogroup ασχολήθηκε και με τις απότομες αυξομειώσεις στην ισοτιμία ευρώ - δολαρίου ενώ έγινε και μια πρώτη συζήτηση για την πιθανότητα έκδοσης ευρωομολόγων ως ένας νέος τρόπος χρηματοδότησης για έξοδο από την κρίση.

Από........i-reportergr

Πολιτική κόντρα για το σχέδιο Καλλικράτης

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Απέναντι στη διοικητική μεταρρύθμιση τα κόμματα της αντιπολίτευσης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ» ΠΑΣΟΚ - ΚΕΔΚΕ - ΕΝΑΕ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» Ωστόσο, η κυβέρνηση πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις για πόρους, αρμοδιότητες συνενώσεις


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Επιβεβαιώθηκε και επίσημα την πρώτη ημέρα του τριήμερου συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ με τίτλο «Πρόγραμμα Καλλικράτης – Το Μεγάλο Βήμα της Αυτοδιοίκησης» ότι η κυβέρνηση θα πορευθεί χωρίς τα υπόλοιπα κόμματα στη δύσκολο δρόμο του «Καλλικράτη».

Όπως προέκυψε από τις ομιλίες του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, τα κόμματα της αντιπολίτευσης λένε ένα μικρότερο (ΝΔ) ή μεγαλύτερο (ΚΚΕ) «όχι» στον «Καλλικράτη», γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η κυβέρνηση (που δηλώνει ότι δεν κάνει πίσω) τον Απρίλιο ή τον Μάιο θα ψηφίσει κατά πάσα πιθανότητα μόνη της το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Αντίθετα, τόσο η ΚΕΔΚΕ όσο και η ΕΝΑΕ δια μέσου των (προερχόμενων από τη ΝΔ) προέδρων τους Νικήτα Κακλαμάνη και Δημήτρη Δράκου είπαν και επίσημα «καταρχήν ναι» στο σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. Ωστόσο, μένει να δούμε αν η κυβέρνηση στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα θα καταφέρει να καλύψει τους απαιτούμενους πόρους (για 4 δις την τριετία κάνουν λόγο δήμαρχοι και νομάρχες) για τις αρμοδιότητες που μεταβιβάζονται στις νέες 13 περιφέρειες και τους νέους (κάτω από) 370 δήμους και θα πάρει και το τελικό ok από τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης.

Επιπλέον, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης θα πρέπει να πείσει όλους ότι οι δήμοι που θα δημιουργηθούν δεν θα είναι ούτε στο ελάχιστο προϊόντα «μικροκομματικών» υπολογισμών, όπως άφησαν σαφώς να εννοηθεί ότι φοβούνται Αντώνης Σαμαράς και Νικήτας Κακλαμάνης.

Από ...aftodioikisi.gr

Οι " μύθοι " του " Καλλικράτης "


Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com

Σχόλιο του Δημάρχου Βελβενδού Κοζάνης στη δημόσια διαβούλευση.


Η μεγάλη μας απορία είναι σήμερα γιατί σε πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης υπάρχει άλλη αντίληψη για την τάξη πληθυσμού των Δήμων, (μικρό πληθυσμιακό μέγεθος σε χιλιάδες Δήμους), οι οποίοι και λειτουργούν άψογα.

Ενώ στην Ελλάδα συλλήβδην θεωρείται ψόγος το μικρό μέγεθος και δεν εξετάζονται τυχόν ιδιαιτερότητες, η ταχύτητα ανάπτυξης ενός μικρότερου Δήμου, τα έργα που εκτέλεσε από το Γ’ Κ.Π.Σ., η Ταυτότητα Κοινωνίας κ.λ.π.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά δεδομένων


α)στο περιοδικό ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ,τεύχος 124, σελ 23 και




β)Στην έκδοση-βιβλίο του Υπουργείου Εσωτερικών, Αθήνα 2007 και αλλού.

Παραδείγματα:


Γαλλία 36.684 Δήμοι με μέσο όρο 1.720 κατ/Δήμο


Ισπανία 8.110 Δήμοι με μέσο όρο 5.430 κατ/Δήμο


Γερμανία 12.431 δήμοι με μέσο όρο 6.690 κατ/Δήμο


Ιταλία 8.101 Δήμοι με μέσο όρο 7.270 κατ/Δήμο


Ευρώπη των 15 χωρών συνολικά έχει 73.012 Δήμους με μέσο όρο 5.200 κατοίκων ανά Δήμο

Και η Ελλάδα σήμερα έχει 1034 ΟΤΑ με μέσο όρο 10.200 κατ/Δήμο.

Είμαστε ήδη ως χώρα σε ...σειρά πληθυσμιακής «υπεσυμπύκνωσης» του μέσου όρου πληθυσμού ανά Δήμο.

Και με την πρόταση των 370 Δήμων θα είμαστε με αναλογία 28.500 κατ/Δήμο.

Πέραν αυτών σημαντικός είναι και ο παρακάτω πίνακας, από τις ίδιες πηγές.

Γαλλία: Το 95% των Δήμων έχει πληθυσμό κάτω των 5.000 κατοίκων.


Γερμανία: Το 75% των Δήμων έχει πληθυσμό κάτω των 5.000 κατοίκων.


Ισπανία: Το 85% των Δήμων έχει πληθυσμό κάτω των 5.000 κατοίκων.


Ιταλία: Το 71% των Δήμων έχει πληθυσμό κάτω των 5.000 κατοίκων.


Φινλανδία: Το 50% των Δήμων έχει πληθυσμό κάτω των 5.000 κατοίκων.


Βεβαίως υπάρχουν και άλλες χώρες με άλλες αναλογίες.

Αλλά και οι παραπάνω χώρες αποτελούν παράδειγμα για όλους μας.

Προς τι λοιπόν αυτή η σπουδή να καταργηθούν αναφανδόν όλοι οι μικρότεροι αλλά βιώσιμοι Δήμοι. Μας έχει κουράσει η μέχρι σήμερα η συνεχής και ψευδής επίκληση των ευρωπαϊκών δεδομένων, κυρίως από τα Μ.Μ.Ε.

Τα ψευδή στοιχεία αδικούν και την αλήθεια και την προοπτική.

Μανώλης Στεργίου, Δήμαρχος Βελβεντού Κοζάνης

Από opengov.gr

Ήξεις - αφήξεις από Financial Times για επιστροφή στη δραχμή


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com


Θέμα επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή θέτει το blog των Financial Times, Alphaville με το δημοσίευμα της Izabella Kaminska, «a drachma-tization».

Το ενδιαφέρον, βέβαια, σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι το δημοσίευμα δεν φαίνεται να περιλαμβάνει νέες πληροφορίες ή έστω ένα συμπέρασμα πέραν του ότι «από την οπτική της ΕΚΤ, δεν βρισκόμαστε ούτε καν κοντά στην εγκατάλειψη του ευρώ ή στην επιστροφή κάποιου παλιού νομίσματος».

Προφανώς, οι bloggers του Alphaville έχουν βρει τον τρόπο να προκαλούν αίσθηση στην αγορά με τέτοιους ευφάνταστους τίτλους.

Ουσιαστικά, το δημοσίευμα παραθέτει κομμάτια από το άρθρο ενός γνωστού αντιευρωπαϊστή δημοσιογράφου, του Ambrose Evans-Pritchard της Telegraph (δείτε εδώ παλαιότερο ανθελληνικό άρθρο του), ο οποίος όπως φαίνεται, μόλις τώρα ανακάλυψε τη μελέτη του νομικού συμβούλου της ΕΚΤ που πραγματευόταν το ζήτημα της αποχώρησης μιας χώρας μέλους από το ευρώ.

Τι και αν η μελέτη έπεσε στα χέρια του κ. Evans-Pritchard με καθυστέρηση μερικών εβδομάδων. Οι FT έκριναν ότι οι απόψεις του θα πρέπει να προβληθούν ακόμα περισσότερο. «Πρόκειται για προειδοποίηση προς την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ισπανία», γράφει ο δημοσιογράφος στη στήλη του και αντιγράφουν οι FT, αναφορικά με τη μελέτη της ΕΚΤ. «Εάν αποτύχουν να συγκεντρώσουν τη δημόσια στήριξη για δρακόντεια λιτότητα, κινδυνεύουν να καταδικαστούν στη λήθη της Ισλανδίας. Ή στην περίπτωση της Ελλάδας, να επιστρέψει στην γλοιώδη αγκαλιά της Μικράς Ασίας».

Τουλάχιστον, το Alphaville επισημαίνει ότι «το ενδεχόμενο εξακολουθεί να θεωρείται ως εξαιρετικά απίθανο».

www.isotimia.gr

Από........i-reportergr

Ξαναχτυπούν Moody`s - Standard and Poor`s - Fitch

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com

                                                                                                                                                                  











Ανοικτό ενδεχόμενο για νέα υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, μέσα στο επόμενο τρίμηνο, αφήνει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard and Poor’s.


Στελέχη του διεθνούς οίκου σημειώνουν ότι στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν εφαρμόσει με αυστηρότητα το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, λόγω κοινωνικών και πολιτικών αντιδράσεων, ελλοχεύει ο κίνδυνος νέας υποβάθμισης.

Στέλεχος της Standard and Poor’s δήλωσε ότι "οι κίνδυνοι όσον αφορά την εφαρμογή παραμένουν και η εφαρμογή είναι αυτή που είναι κρίσιμη για την αξιολόγηση".

Πρόσθεσε ότι "είναι πιθανές οι πολιτικές και κοινωνικές πιέσεις, οι οποίες εάν ενισχυθούν και εμποδίσουν την κυβέρνηση να προχωρήσει και μετριάσουν τη δημοσιονομική προσπάθεια, οδηγώντας σε αποτυχία συμμόρφωσης με τη στρατηγική σταθεροποίησης, οι αξιολογήσεις θα μπορούσαν να μειωθούν".

Κατέληξε, υπογραμμίζοντας: "Το ιστορικό επιτυχίας των προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων όσον αφορά τα προγράμματα σταθερότητας σε σχέση με τα αποτελέσματα είναι μάλλον απογοητευτικό, πράγμα που στρέφει την προσοχή στην εφαρμογή του σημερινού σχεδίου. Ο ορίζοντας για την απόφαση αναφορικά με την αξιολόγηση της χώρας είναι μέσα στους επόμενους τρεις μήνες".

Τον Δεκέμβριο, η S&P υποβάθμισε την Ελλάδα σε BBB+ από Α-, δίνοντας αρνητικές προοπτικές.

Αρνητικές διατηρεί τις προοπτικές η Moody's

Συμβατό με τη βαθμολογία των ελληνικών κρατικών ομολόγων με A2 χαρακτηρίζει σε έκθεση της το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της ελληνικής κυβέρνησης ο οίκος αξιολόγησης, Moody's. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψιν την αβεβαιότητας που επικρατεί σχετικά με την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να θέσει το πρόγραμμα σε εφαρμογή, επιμένει στην αρνητική προοπτική της χώρας.

Η Moody's σημειώνει ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης περιλαμβάνει μέτρα αντιμετώπισης των τριών μεγαλύτερων απειλών για την μακροχρόνια αξιοπιστία της Ελλάδας: των ασθενών δημοσιονομικών θεσμών, την αργή φθορά της ανταγωνιστικότητάς της και την εντατικοποίηση των δημογραφικών πιέσεων.

Ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνει ότι το ΠΣΑ στοχεύει στην επίλυση σημαντικών και επίμονων προβλημάτων, όπως η διαδεδομένη φοροδιαφυγή και η αναφορά ανακριβών οικονομικών στοιχείων, τα οποία έχουν υπονομεύσει την αξιοπιστία της κυβέρνησης, επιδεινώνοντας τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας.

Fitch: Αβεβαιότητα για πρόθεση Ελλάδας να εφαρμόσει το ΠΣΑ

Μεγάλη αβεβαιότητα περιβάλλει την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να ακολουθήσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που ανακοίνωσε, δεδομένων των φτωχών επιδόσεων των ελληνικών κυβερνήσεων κατά το παρελθόν όσον αφορά τη μείωση του ελλείμματος, υποστηρίζει ο Brian Coulton της Fitch.

Από ....Nooz.gr

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε, μαζί με άλλους Βουλευτές της Ν.Δ., κοινή ερώτηση προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Υπουργό Οικονομικών αναφορικά με τη στήριξη της ελληνικής κτηνοτροφίας.


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Λαμία, 19 Ιανουαρίου 2010

 Ειδικότερα, η ερώτηση, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:

«Η ελληνική κτηνοτροφία βιώνει μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις των τελευταίων ετών. Οι έλληνες κτηνοτρόφοι όλων των κλάδων έχουν περιέλθει σε δεινή θέση και σε δραματικά αδιέξοδα όπως και ολόκληρες περιοχές οι οποίες αποζούν από την κτηνοτροφική δραστηριότητα.»

Στην ερώτηση που κατέθεσαν οι Βουλευτές της Ν.Δ. επιθυμούν να ενημερωθούν από τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με το:

Πότε προτίθεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να καταβάλει την εξισωτική αποζημίωση στους κτηνοτρόφους, καθώς με βάση το καινούριο κοινοτικό καθεστώς, η κοινοτική εξισωτική αποζημίωση για τους κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας μπορεί να καταβάλλεται από την 1η του χρόνου.

Εάν προτίθεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να καταβάλει ήσσονος σημασίας ενισχύσεις στους κτηνοτρόφους και σε τι ποσό, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρείχε τη δυνατότητα για καταβολή εθνικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας μέχρι 15.000 ευρώ ανά κτηνοτροφική εκμετάλλευση μέχρι τέλους του 2010.

Πότε θα καταβληθούν στους αγελαδοτρόφους οι ενισχύσεις, σε πόσους και με τι κριτήρια, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους Έλληνες αγελαδοτρόφους γαλακτοπαραγωγής αναλογεί συνολικό ποσό 1,58 εκατ. ευρώ από τις έκτακτες κοινοτικές ενισχύσεις των 300 εκατ. ευρώ για την αναπλήρωση της απώλειας εισοδήματος από την πτώση των τιμών στο αγελαδινό γάλα.

Εάν σκοπεύει η κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να υιοθετήσει τα αιτήματα των κτηνοτροφικών οργανώσεων που επανειλημμένα έχουν ζητήσει το τριετές άτοκο «πάγωμα» των κτηνοτροφικών χρεών και τη χορήγηση έκτακτης εθνικής ενίσχυσης, ως ελάχιστα μέτρα για την αναπλήρωση της απώλειας εισοδήματος των κτηνοτρόφων, λόγω αύξησης του κόστους παραγωγής και μείωσης των τιμών των ζωοκομικών προϊόντων και σύμφωνα με τη δυνατότητα που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για καταβολή εθνικών ενισχύσεων.

Εάν προτίθεται να λάβει μέτρα για το κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ τιμών παραγωγού και τιμών καταναλωτή, όπως υποστήριζε ως αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ.

Ποια μέτρα θα ληφθούν για να μην υπάρξει στο μέλλον αμφισβήτηση της αυθεντικότητας του προϊόντος μετά και την οριστική κατοχύρωση της φέτας ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

Ποια μέτρα ελήφθησαν ή πρόκειται να ληφθούν, σύμφωνα και με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, αναφορικά με την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και κτισμάτων.

Πότε θα ξαναρχίσουν και με ποιους όρους τα προγράμματα για τα σχέδια βελτίωσης των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και την προώθηση της βιολογικής κτηνοτροφίας που έχουν το τελευταίο τρίμηνο ουσιαστικά «παγώσει».

Εάν και πότε θα καταργηθεί το ΕΤΑΚ για τα κτηνοτροφικά κτίσματα και εγκαταστάσεις.

Εάν σκοπεύει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να θεσμοθετήσει την υποχρεωτική χρήση 100% φρέσκου ελληνικού γάλακτος στο προϊόν που φέρει την ονομασία παραδοσιακό γιαούρτι.

Bloggers meeting αλά...Μάσα και όχι μόνον!‏


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Ως επώνυμοι bloggers, αλλά με την επίγνωση ότι απλά υπάρχουμε για τους φίλους μας, η φίλη μου Καλλιόπη, blogger Anasa και γω η Μatriga, είπαμε να διοργανώσουμε μια φιλική συνάντηση για τους bloggers, με στόχο την γνωριμία και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ φίλων που έχουν κοινό μεράκι το blogging.

To Βloggers Μeeting μας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010 στο εστιατόριο "ΜΑΣΑ", που...

βρίσκεται στην Καισαριανή, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 240-244, Τηλ: 210 7236177. Ώρα προσέλευσης 20.30 μ.μ. Τιμή κατ’ άτομο: 20 Euro (φαγητό, άνευ ποτών)

Για να δηλώσετε συμμετοχή στην παρέα μας, παρακαλούμε στείλτε μας το όνομα και το κινητό σας στα παρακάτω emails:

kkalliope@gmail.com - Anasa

shelllandblogspot@gmail.com - Matriga

Κάθε ένας από τους συμμετέχοντες μπορεί έχει και έναν συνοδό. Σας περιμένουμε για να γνωριστούμε και να περάσουμε σαν μια όμορφη παρέα! Φυσικά, αν και εκεί θα μαζευτούμε για να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις μεταξύ μας, σκεφτόμαστε στην συνάντησή μας να υπάρξει και μια πιο συντονισμένη πρωτοβουλία για βοήθεια μέσω των blogggers στους πληγέντες της Aϊτής. Νεότερα, προσεχώς…

Εσείς θα είστε εκεί; Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε!

Eυχαριστούμε πολύ.

Φιλικά,

Μαρία - Blogger Μatriga

Από ...........press.gr

Π.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τους αγρότες: "...Κατανοούμε τα προβλήματα, θεωρούμε απαραίτητη την συμμετοχή τους στον Εθνικό Διάλογο"





Ανακοίνωση

Μετά από 6 χρόνια εγκατάλειψης των αγροτών από την προηγούμενη Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωράει σήμερα σε έναν ανοιχτό χωρίς αποκλεισμούς διάλογο , για να φτάσουμε σε δίκαιες και μόνιμες λύσεις για τα προβλήματα τους [...]

Λύσεις που θα αναζωογονήσουν την ύπαιθρο θα δώσουν προοπτική στην αγροτική οικονομία, θα βελτιώσουν το αγροτικό εισόδημα

Με συνέπεια στις δεσμεύσεις μας κι έχοντας σαφές σχέδιο για το μέλλον της ελληνικής γεωργίας, πιστεύουμε ότι η διαβούλευση , που θα κορυφωθεί στις 25 και 26 Ιανουαρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, φέρνει το αγροτικό πρόβλημα στο επίκεντρο της πολιτικής και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για οριστικές βιώσιμες και κοινά αποδεκτές λύσεις.

Κατανοούμε τα προβλήματα των αγροτών , θεωρούμε απαραίτητη την συμμετοχή τους στον Εθνικό Διάλογο, ενώ παράλληλα πιστεύουμε ότι πρέπει να δώσουν σε μια νέα Κυβέρνηση 100 ημερών, την πίστωση χρόνου ,ώστε να μπουν οι βάσεις για μια αλλαγή της αγροτικής πολιτικής σε όλους τους τομείς της.

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από ....energoipoliteskv.blogspot.com