Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Προϋποθέσεις: 545 εκ € και προτάσεις για τη χωροθέτηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ «ΝΑΙ» ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΣΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ». «Σκλήρυνε» τη στάση του ο Κακλαμάνης μετά το επεισόδιο με Παπαγεωργόπουλο


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com


Από τους προσκείμενους στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συνέδρους υπερψηφίστηκε το σχέδιο απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ με το οποίο, όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης και δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, «δίνουμε πορτοκαλί και όχι κόκκινο ή πράσινο φως στον ‘Καλλικράτη’». Μάλιστα, ο κ. Κακλαμάνης ευχήθηκε να μην χρειαστεί να πάει η ΚΕΔΚΕ σε έκτακτο συνέδριο για να αποφασίσει επί του νομοσχεδίου της κυβέρνησης (η απόφαση προβλέπει αυτό να γίνει από τη γενική συνέλευση) «γιατί αυτό δεν θα είναι καλό», σχετικά με την εφαρμογή του «Καλλικράτη».

Είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο εντός της πλειοψηφούσας παράταξης της ΝΔ, καθώς το αρχικό κείμενο δεν ικανοποιούσε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ο οποίος αποχώρησε από τη νυχτερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ, χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο της Ένωσης και δήμαρχο Αθηναίων «πουλημένο» ( διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ  εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5610 ).

Η βασική ένσταση του κ. Παπαγεωργόπουλου, νο 2 της ΚΕΔΚΕ, όπως είχε γράψει η αυτοδιοίκηση gr, αφορούσε το γεγονός ότι το αρχικό κείμενο δεν περιλάμβανε, σαφή αναφορά σχετικά με τους παρακρατηθέντες πόρους ύψους 331,5 εκ. Ευρώ της Αυτοδιοίκησης από το κεντρικό κράτος. Τελικά, το θέμα αυτό (μαζί την προκαταβολή των 214 εκ. Ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2010) περιλήφθηκε στο κείμενο των συμπερασμάτων ως άιτημα που πρέπει να ικανοποιηθεί από την κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου και ο κ. Παπαγεωργόπουλος έδωσε τη θετική του ψήφο («είχα αντιρρήσεις που με οδήγησαν να ρίξω αρνητική ψήφο. Από τότε έγιναν πολλές και σημαντικές αλλαγές, Σας καλώ να το ψηφίσετε ομόφωνα», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προς το συνέδριο λίγο πριν την ψηφοφορία).

Πλην των 545,5 εκ. ευρώ οι δήμαρχοι στην απόφασή τους ζητούν επίσης μέχρι τέλους Φεβρουαρίου (όπως επίσης είχε γράψει η αυτοδιοίκηση gr - http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5609 ) να καταθέσει η κυβέρνηση «τις τελικές προτάσεις για τη χωροθέτηση των νέων ΟΤΑ, τις αρμοδιότητες, την οργάνωση και οικονομικό πλαίσιο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης».

Από...aftodoiikisi.gr

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας, Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ., κ. Χρήστος Σταϊκούρας, αναφορικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου και την αύξηση του κόστους δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:




Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com


«Οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου επιδείνωσαν, αντί να εκτονώσουν, την ανησυχία και την επιφυλακτικότητα των αγορών.

Το κλίμα, αντίθετα με τις προσδοκίες του κ. Υπουργού, δεν γυρνάει εύκολα. Και σίγουρα δεν γυρνάει με αμφίσημες δηλώσεις, με υπαναχωρήσεις και με παλινωδίες στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής.

Όπως πρόσφατα ανέφερε και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Παπουτσής «οι αγορές δεν περιμένουν επικοινωνιακά τρικ και δηλώσεις επικοινωνιακού περιεχομένου. Περιμένουν ουσιαστικά νομοθετικά μέτρα και συγκεκριμένα αποτελέσματα από την πολιτική της κυβέρνησης και την ανταπόκριση της ελληνικής οικονομίας.» (13.01.2010)

Είναι καιρός, συνεπώς, το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης να αφήσει τα πολλά λόγια και να επικεντρωθεί στα έργα.

Να εγκαταλείψει τις πολλές δηλώσεις που επιτείνουν την αβεβαιότητα και επιδεινώνουν το οικονομικό κλίμα.

Όσο αυτές συνεχίζονται, τόσο θα διευρύνονται τα διαφορικά επιτόκια των ελληνικών ομολόγων.

Τόσο θα επιβαρύνεται η χώρα και οι πολίτες της».

Τριπλάσιο το επιτόκιο δανεισμού από τον “Μαύρο Δεκέμβρη”. Η ΕΕ βλέπει Παπακωνσταντίνου και… γελάει!


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Επιβάλλεται η Νέα Δημοκρατία να ανακόψει την καταστροφή της Ελληνικής οικονομίας και να κάνει επικοινωνιακή αντεπίθεση, αφού η συναίνεση με ανθρώπους μαύρα πρόβατα για την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι προς όφελος της χώρας.


Τραγωδία για την Ελληνική οικονομία και μέγα φιάσκο Παπακωνσταντίνου – ΠΑΣΟΚ: Δανειστήκαμε 2 Δισ με τριπλάσιο επιτόκιο! Περίγελος η “Νέα Διακυβέρνηση” στην Ευρώπη! Συγκεκριμένα:

Η Ελλάδα δανείστηκε με επιτόκιο στα εξάμηνα έντοκα 1,38% αντί 0,59% του “Μαύρου Δεκέμβρη”! Όταν η Αθήνα καιγόταν δηλαδή και τα διεθνή μέσα μετέδιδαν εικόνες καταστροφής σε όλο τον πλανήτη.

Στα ετήσια, τα πράγματα είναι ακόμα πιο τραγικά: 2,20% αντί 0,91% του προηγούμενου δανεισμού!

Ήδη πριν λίγες εβδομάδες δανειστήκαμε άλλα 2 δις Ευρώ με spread ρεκόρ 250 μονάδες βάσης.

Επιπλέον, πλησιάζει το τελικό Βατερλώ αφού βγαίνουμε στην αγορά για τα έντοκα των 13 ημερών όπου προβλέπεται και κει νέο ρεκόρ.

Αυτά τα γεγονότα δεν έχουν προηγούμενο, έχουν όμως σαφείς εξηγήσεις. Θυμηθείτε την άθλια προβοκάτσια του Δεκεμβρίου ‘08. Παρά την δυσφήμιση της χώρας, η προσφορά των Ελληνικών ομολόγων είχε υπερκαλυφθεί επτά (7) φορές!

Εκείνη την περίοδο λοιπόν, οι σημερινοί κυβερνώντες (ως αντιπολίτευση) έκαναν δυσφημιστικά “road – shows”, περιδιαβαίνοντας την Ευρώπη και διατυμπανίζοντας πόσο άχρηστη είναι η κυβέρνηση και σε τι άθλια κατάσταση έχει οδηγήσει την Ελληνική οικονομία. Ένας άθλιος εκβιασμός, μία ελεεινή αντιπολιτευτική τακτική. Οι Ευρωπαίοι αυτά τα θυμούνται αρκετά καλά, ώστε να γνωρίζουν ακριβώς το ποιόν των ανθρώπων που τώρα ζητούν “κατανόηση”.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο. Το μεγάλο πλιάτσικο των χρημάτων της ΕΕ που έγινε επί Σημίτη, είχε συγκεκριμένους μοχλούς και μεθοδεύσεις. Ο μόνος τρόπος να ληστευθούν τα δημόσια ταμεία (αφού η ίδια η ΕΕ έλεγχε την κατεύθυνση των πόρων) ήταν να γίνει μέσω “εκλεκτών” εταιρειών της Φρανκφούρτης, όπως η Siemens.

Ο κύριος δίαυλος της ληστείας ήταν ο ΟΤΕ όπως πλέον γνωρίζουμε. Ακολουθούν ΟΣΕ, ναυπηγεία, αεροδρόμιο κλπ. Πάντα με τις εκλεκτές, Γερμανικές εταιρείες.

Τα μέλη των ΔΣ του ΟΤΕ εκείνα τα έτη λοιπόν, είχαν βασική ευθύνη, είτε ως συνεργοί είτε γιατί δεν αντελήφθησαν τίποτα. Ένα από τα μέλη ήταν και ο σημερινός υπουργός οικονομικών, κύριος Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα βεβαίως με την Ελληνική δικαιοσύνη που ως γνωστόν έχει κάνει “τεράστιες προόδους” στο θέμα της Siemens, o κύριος Παπακωνσταντίνου δεν είχε ποινικές ευθύνες για τα χαμένα δισ. Δεν παύει όμως να ήταν μέλος γεγονός που η ΕΕ το γνωρίζει καλά, ιδιαίτερα οι Γερμανοί που γνώριζαν ΕΝΑΝ προς ΕΝΑΝ τα πρόσωπα κλειδιά στη μεγάλη μεθόδευση.

Τώρα λοιπόν, αυτές οι ίδιες περσόνες παρουσιάζονται στην ΕΕ ως “εγγυητές” του συμφώνου σταθερότητας και της ανάκαμψης της οικονομίας. Ποιοί; Αυτοί που διέσπειραν φήμες ως αντιπολίτευση, που συμμετείχαν στα ΔΣ του ΟΤΕ, που ανέσυραν ακόμα και τον Προβόπουλο σε ρόλο hitman της Ελληνικής οικονομίας.

Έχοντας μάλιστα την απόλυτη συναίνεση της αντιπολίτευσης, την απόλυτη στήριξη των μέσων, την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο…

Από την άλλη, είχαμε έναν Καραμανλή με ισχνή πλειοψηφία Δαϊλάκηδων και Γιακουμάτων, με αντιπολίτευση κουκουλοφόρων και τα ΜΜ”Ε” του κάθε επίορκου κακούργου να τη σφυροκοπούν Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από .......olympia.gr

Παρέλυσε η χώρα και η οικονομία


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Πληθαίνουν τα μπλόκα των τρακτέρ στους δρόμους, καθώς οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας τη λύση προβλημάτων που χρονίζουν, όπως την άμεση καταβολή του υπολοίπου των επιδοτήσεων, το "πάγωμα" των χρεών καθώς και την παροχή του πετρελαίου αγροτών, (κόκκινο πετρέλαιο), λήψη μέτρων για τη μείωση του κόστους παραγωγής κά.

Στο Νομό Θεσσαλονίκης αγρότες κατευθύνονται με τα τρακτέρ τους στα τρία σημεία που είχαν αποφασίσει να συγκεντρωθούν (κόμβος Χαλκηδόνας, διόδια Μαλγάρων και Πράσινα φανάρια στην Αν.Θεσσαλονίκη). Αφού συγκεντρωθούν θα συγκροτήσουν συντονιστικές επιτροπές και θα αποφασίσουν για την εξέλιξη της κινητοποίησής τους.

Εκατοντάδες τρακτέρ από την Καρδίτσα , τα Φάρσαλα, τη Λάρισα και τα Τρίκαλα έχουν συγκεντρωθεί στον κόμβο της Νίκαιας, στο μπλόκο που έχει στηθεί με πρωτοβουλία της ΠΑΣΥ. Η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό εκτρέπεται μέσω Μεγάλου Μοναστηρίου, Στεφανοβικείου και της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας-Βόλου.

Αύριο, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση αγροτών από τη Λάρισα, στη Μελούνα και στον κόμβο Πλατυκάμπου. Στον κόμβο των Μικροθηβών δίνουν ραντεβού αύριο Τετάρτη οι αγρότες της Μαγνησίας.

Κλειστός παραμένει ο μεθοριακός σταθμός του Προμαχώνα, από το μπλόκο των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Ανοιχτή θα παραμείνει μέχρι αύριο το πρωί η εθνική οδός Σερρών - Θεσσαλονίκης, στο μπλόκο του Στρυμονικού. Οι αγρότες στις 11 το πρωί, θα την ξανακλείσουν συμβολικά για μία ώρα, ενώ στη συνέχεια η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά λόγω του ποδοσφαιρικού αγώνα Πανσερραϊκού-ΠΑΟΚ.

Ανοιχτή είναι η παλιά εθνική οδός Σερρών - Καβάλας από τις 4 το απόγευμα, ενώ συνεχίζεται ο αποκλεισμός της Εγνατίας Οδού στον κόμβο Κερδυλλίων, από τους αγρότες της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών νομού Σερρών.

Το μεθοριακό σταθμό Δοϊράνης έχουν αποκλείσει οι αγρότες του Νομού Κιλκίς, ενώ σε αποκλεισμό της εισόδου και εξόδου φορτηγών από και προς ΠΓΔΜ προχωρούν, κατά διαστήματα, αγρότες στο τελωνείο των Ευζώνων.

Στην Πέλλα οι αγρότες από περιοχές του νομού αποφάσισαν να κατέβουν από αύριο Τετάρτη με τα τρακτέρ τους στον κόμβο Μαυροβουνίου της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Έδεσσας.

Με τα αγροτικά τους μηχανήματα παραταγμένα στον κόμβο Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής, παραμένουν οι ελαιοπαραγωγοί του Νομού Χαλκιδικής και σε σύσκεψη που θα γίνει αύριο στις 7 το βράδυ θα εξεταστεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Έξω από τη Νομαρχία Γρεβενών παραμένουν τα τρακτέρ αγροτών του νομού, για δεύτερη μέρα σήμερα, ενώ συνεχίζεται η προσέλευση και άλλων. Αύριο στις 10 θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των αγροτών για να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού.

Σε σύσκεψη, αύριο το πρωί, στον κόμβο Φιλώτα θα αποφασίσουν οι αγρότες Φλώρινας και Αμυνταίου, αν θα ενσωματωθούν με τους αγρότες του Νομού Κοζάνης στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των Κοίλων, ή θα κατευθυνθούν στο μεθοριακό σταθμό Νίκης, στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ.

Στον κόμβο Βογατσικού παραμένουν οι αγρότες του Νομού Καστοριάς και συνεχίζουν να διακόπτουν (ανά μία ώρα) την κυκλοφορία οχημάτων από Καστοριά προς Θεσσαλονίκη και από Καστοριά προς Αλβανία.

Κλειστό κρατούν το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής οι αγρότες των Πρεσπών.

Στην Καβάλα αποκλεισμένη κρατούν οι αγρότες την Εγνατία Οδό στους κόμβους Αμφίπολης και Χρυσούπολης.

Στο Εβρο

Με αποκλεισμό διαρκείας του συνοριακού σταθμού Ορμενίου Έβρου, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, απειλούν οι αγρότες της περιοχής.

Στον χώρο έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 200 τρακτέρ, που κατά διαστήματα, με αποφάσεις της συντονιστικής επιτροπής, προχωρούν σε δίωρους αποκλεισμούς του Τελωνείου. Ωστόσο, λόγω της χιονόπτωσης που δυσχεραίνει ούτως ή άλλως την κίνηση των οχημάτων, από το μεσημέρι η διέλευση γίνεται ομαλά.

Παράλληλα, αγροτικά μηχανήματα έχουν παραταχθεί κατά μήκος της εθνικής οδού στο ύψος της Κορνοφωλιάς Σουφλίου.

Αγροτικά μηχανήματα συγκεντρώθηκαν εκ νέου το μεσημέρι και στο Τελωνείο Κήπων, χωρίς όμως προς το παρόν να προβούν σε αποκλεισμό των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Αντίθετα, οι αγρότες των Φερών αποφάσισαν να περιμένουν την επίσκεψη της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνας Μπατζελή, στις 29 Ιανουαρίου στις Φέρες και την επίσκεψη του υφυπουργού, Μιχάλη Καρχιμάκη, στις 6 Φεβρουαρίου στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να συζητήσουν συνολικά τα προβλήματά τους.

Στην Πελοπόννησο και τη δυτική Ελλάδα

Οι αγρότες των πέντε νομών της Πελοποννήσου με απόφαση της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) προχώρησαν, από τις 12 το μεσημέρι, σε κατάληψη του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τρίπολης, στο ύψος του κόμβου της Στέρνας.

Θα παραμείνουν εκεί μέχρι αύριο το μεσημέρι, οπότε και θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν την πορεία των κινητοποιήσεων τους.

Εξάλλου, εκπρόσωποι παραγωγών εσπεριδοειδών από τη Λακωνία, την Αργολίδα και την Άρτα, σε συνάντησή τους στην Τρίπολη, συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τη χυμοποίηση, ζητώντας την ενίσχυση του προϊόντος τους από εθνικούς πόρους.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμυκλών Λακωνίας Σπύρος Παπαδάκος, όλα τα εργοστάσια χυμοποίησης παραμένουν κλειστά.

Οι πορτοκαλοπαραγωγοί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις τοπικού χαρακτήρα εντός των νομών Λακωνίας, Αργολίδας και Άρτας αύριο Τετάρτη.

Οι εσπεριδοκαλλιεργητές της Αργολίδας και της Λακωνίας στις 11:00 το πρωί έχουν προγραμματίσει αποκλεισμό της νομαρχίας Αργολίδας και της Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου, ενώ μία ώρα νωρίτερα οι πορτοκαλοπαραγωγοί της Λακωνίας θα κλείσουν την εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης στο ύψος της γέφυρας του Ευρώτα αποκόπτοντας την Λακωνία από την υπόλοιποι Πελοπόννησο.

Στην Κρήτη

Σε μηχανοκίνητη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθυμνου στο ύψος των Μεγάλων Χωραφιών, προχώρησαν σήμερα αγρότες - μέλη της Παναγροτικής Συσπείρωσης Αγροτών (ΠΑΣΥ) και μέλη του συλλόγου κτηνοτρόφων νομού Χανίων. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι Αγροτικοί Σύλλογοι δήμου Μηθύμνης, δήμου Αρμένων, Παλαιών Ρουμάτων, Αμυγδαλοκεφαλίου και Κάινας.

"Κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης που είναι συνέχεια αυτής που είχε εφαρμόσει και η προηγούμενη με τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης", τόνισε το μέλος της γραμματείας της ΠΑΣΥ και μέλος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αρμένων, Γιάννης Κατσαρός.

Οι αγρότες της ΠΑΣΥ θα παραμείνουν στο σημείο κλείνοντας για μισή ώρα την εθνική οδό σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ο πρώτος αποκλεισμός έγινε από τις 12:00-12.30 μετά το μεσημέρι.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν αύριο και οι αγρότες μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, έχοντας ανακοινώσει αποκλεισμό του κτηρίου που στεγάζονται οι δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες του νομού.

Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για τα αιτήματα των αγροτών

Αιτιολογημένη απάντηση στα έξι βασικά αιτήματα των αγροτών έδωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή.

Αναλυτικά, στο αίτημα για εγγυημένο εισόδημα η απάντηση είναι ότι κάτι τέτοιο οδηγεί στην περιφερειοποίηση των επιδοτήσεων και σε αδικίες από αγρότη σε αγρότη ανάλογα με την περιοχή και την καλλιέργεια.

Στο αίτημα για την κάλυψη απώλειας εισοδήματος αναφέρεται ότι η χορήγηση εθνικών ενισχύσεων αντιβαίνει στο κοινοτικό καθεστώς, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό από την ΕΕ και η χώρα μας δεν έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει τον κοινοτικό προϋπολογισμό.

Στα αιτήματα για την επιστροφή του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου πετρελαίου αναφέρεται ότι ήδη έχει αυξηθεί η επιστροφή του ΦΠΑ από 7% στο 11%, ενώ για το φόρο στο πετρέλαιο υπήρξαν μειώσεις και οι αγρότες πληρώνουν σήμερα 21 ευρώ ανά τόνο, έναντι 302 ευρώ που είναι ο τελικός ενιαίος φόρος.

Τέλος, στο αίτημα για κατάργηση του διαχωρισμού των αγροτών σε κατά κύριο επάγγελμα και μη, η κ. Μπατζελή τονίζει ότι αποτελεί τη βάση διαβούλευσης προκειμένου να αξιολογηθούν οι δύο προτάσεις.

ΠΑΣΕΓΕΣ για πληρωμή των ενισχύσεων του 2009

Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας δήλωσε σήμερα με αφορμή την κριτική που ασκείται στη Συνομοσπονδία για την καθυστέρηση πληρωμής των ενισχύσεων του 2009 στους αγρότες, ότι χάρη στις ενέργειες της Συνομοσπονδίας οι δικαιούχοι αγρότες θα κατοχυρώσουν τις ενισχύσεις τους. Ειδικότερα η δήλωση του κ. Καραμίχα έχει ως εξής:

"Η ΠΑΣΕΓΕΣ, διαπιστώνοντας από τις αρχές Ιανουαρίου του προηγούμενου χρόνου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2009, την αδυναμία και την πολιτική ανικανότητα της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΟΠΕΚΕΠΕ, τόλμησε αναλαμβάνοντας όλη την πολιτική ευθύνη για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των αγροτών και την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων τους, χωρίς να έχει στη διάθεση των Ενώσεων τους απαραίτητους ορθοφωτοχάρτες, χωρίς τη δημιουργία του αρχείου των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, χωρίς υπογεγραμμένη σύμβαση και με τεράστιες ελλείψεις και αναπάντητα ερωτήματα, να προχωρήσει στην υλοποίηση των εργασιών αυτών. Έτσι στις 31 Ιανουαρίου 2010 η μεν χώρα θα βγει ασπροπρόσωπη, οι δε δικαιούχοι αγρότες θα κατοχυρώσουν τις άμεσες ενισχύσεις τους. Τονίζω", προσθέτει ο κος Καραμίχας, "ότι η όποια κριτική ασκείται σε βάρος της ΠΑΣΕΓΕΣ εξυπηρετεί πολυποίκιλα άλλα συμφέροντα, εκτός εκείνων που αφορούν στους αγρότες".

Ο εισαγγελέας του ΑΠ για τις κινητοποιήσεις

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με όλους τους προϊσταμένους των εισαγγελιών εφετών της χώρας στις περιοχές των οποίων υπάρχουν αγροτικές κινητοποιήσεις. Κατά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες ο κ. Τέντες είπε στους προϊσταμένους των Εισαγγελιών να διενεργούν ελέγχους στα σημεία που συγκεντρώνονται οι αγρότες και μόνο αν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα παρακώλυσης των συγκοινωνιών να ασκούν ποινικές διώξεις.

Παρέμβαση της ΕΕ ζήτησε η Βουλγαρία

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, με την οποία τού ζητά να παρέμβει άμεσα για τον τερματισμό του αποκλεισμού των ελληνοβουλγαρικών συνόρων από Έλληνες αγρότες, απέστειλε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της βουλγαρικής κυβέρνησης.

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Μπορίσοφ αναφέρει -μεταξύ άλλων- ότι οι ελληνικές αρχές δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, προκειμένου να άρουν τα εμπόδια αυτά και να διασφαλίσουν την ελεύθερη διακίνηση αγαθών μέσω της επικράτειας ενός κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός κάνει, επίσης, λόγο για παραβίαση των Άρθρων 30 και 36 της ιδρυτικής συνθήκης της ΕΕ, σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές και τις εξαγωγές- ιδιαίτερα τα αγροτικά προϊόντα- καθώς και του Κανονισμού 2679/98, που προβλέπει την άρση των εμποδίων στις εμπορικές συναλλαγές. Βάσει των παραπάνω, ο κ. Μπορίσοφ ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρέμβει άμεσα στο θέμα του αποκλεισμού των ελληνοβουλγαρικών συνόρων.

"Η Δημοκρατία της Βουλγαρίας δεν θέλει να παραβιάσει, κατά κανένα τρόπο, την άσκηση θεμελιωδών δικαιωμάτων, που αναγνωρίζονται από τα κράτη-μέλη της ΕΕ, όπως το δικαίωμα στην απεργία. Ωστόσο, κάθε μορφή διαμαρτυρίας, που παραβιάζει θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες άλλων πολιτών της ΕΕ και θίγει αρχές της Κοινής Αγοράς της ευρωπαϊκής κοινότητας, είναι τελείως απαράδεκτη", αναφέρει ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

Σημειώνει ακόμη ότι η μορφή διαμαρτυρίας των Ελλήνων αγροτών επηρεάζει τα συμφέροντα των βουλγαρικών μεταφορικών εταιριών και εταιριών άλλων κρατών-μελών της ΕΕ και προσθέτει πως, εξαιτίας ανάλογων κινητοποιήσεων, το 2009, οι Βούλγαροι μεταφορείς υπέστησαν ζημίες που ανήλθαν σε 10 εκατ. ευρώ, σε μία μόνο εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Μπορίσοφ, είναι ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη διακίνηση αγαθών μέσω των συνοριακών διαβάσεων. "Οι ελληνικές αρχές απέτυχαν να ενεργήσουν άμεσα προκειμένου να ξεκινήσει εκ νέου η ελεύθερη διακίνηση αγαθών μέσω αυτού του εσωτερικού συνόρου της ΕΕ. Βρισκόμαστε σε μια θέση αθέτησης εμπορικών συμφωνιών και των συμβολαίων που σχετίζονται με αυτές", τονίζει ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

Από ....i-reportergr

Η Ελλάδα απάντησε στo Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα Σκόπια


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Στην εκπνοή της προθεσμίας που είχε ορισθεί από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, η Αθήνα κατέθεσε χθες το Απαντητικό μνημόνιο για την υπόθεση προσφυγής της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας κατέθεσε χθες στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι στην προσφυγή της, που κατατέθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2008, η ΠΓΔΜ υποστηρίζει ότι η Ελλάδα παραβίασε το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 λόγω της υποτιθέμενης αντίρρησής της στην πρόσκληση για προσχώρηση της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, το ελληνικό μνημόνιο, το οποίο είναι αποτέλεσμα «επίπονης και μακράς συνεργασίας ενός και πλέον έτους μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών διεθνολόγων», απορρίπτει στο σύνολό τους τα επιχειρήματα της ΠΓΔΜ και αναπτύσσει «εμπεριστατωμένα και εξαντλητικά» τα νομικά, πολιτικά και ιστορικά επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς.

Η περαιτέρω πορεία της υπόθεσης θα καθοριστεί από το Δικαστήριο και σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει προφορική ανάπτυξη των εκατέρωθεν επιχειρημάτων σε προφορική διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου. Σύμφωνα με τους κανόνες διαιτησίας του Δικαστηρίου, τα μνημόνια των δύο πλευρών θα παραμείνουν εμπιστευτικά μέχρι και την έναρξη της προφορικής διαδικασίας.

Η κατάθεση του μνημονίου έγινε από .....

τους εκπροσώπους της Ελλάδας, τον πρέσβη Γ. Σαββαΐδη και τη νομική σύμβουλο του ΥΠΕΞ, Μαρία Τελαλιάν. Ως νομικοί σύμβουλοι της Ελλάδας στην υπόθεση αυτή έχουν οριστεί τέσσερις επιφανείς αλλοδαποί διεθνολόγοι καθηγητές.

Την ομάδα πλαισιώνουν Ελληνες καθηγητές, διεθνολόγοι και ιστορικοί, ενώ ως ad hoc δικαστής έχει οριστεί, από την ελληνική πλευρά, ο καθηγητής κ. Εμμ. Ρούκουνας.

Ως γνωστόν, η ΠΓΔΜ κατέθεσε, στις 13.11.2008, προσφυγή κατά της χώρας μας ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ), επικαλούμενη παραβίαση εκ μέρους της Αθήνας του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, λόγω της υποτιθέμενης αντίρρησης (objection) της Ελλάδος στην πρόσκληση για προσχώρηση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

«Το απαντητικό Μνημόνιο της Ελλάδος», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, «το οποίο παραθέτει λεπτομερώς και με την αντίστοιχη τεκμηρίωση, την ελληνική νομική επιχειρηματολογία στην υπόθεση αυτή, είναι αποτέλεσμα επίπονης και μακράς συνεργασίας ενός και πλέον έτους μεταξύ των Ελλήνων και των αλλοδαπών διεθνολόγων. Το ελληνικό Μνημόνιο απορρίπτει στο σύνολό τους τα επιχειρήματα της ΠΓΔΜ και αναπτύσσει εμπεριστατωμένα και εξαντλητικά τα νομικά, πολιτικά και ιστορικά επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς στην υπόθεση αυτή».

Στη συνέχεια της κατάθεσης του απαντητικού Μνημονίου από την Ελλάδα, η περαιτέρω πορεία της υπόθεσης θα καθορισθεί από το Δικαστήριο και, σε μια δεύτερη φάση, θα ακολουθήσει προφορική ανάπτυξη των εκατέρωθεν επιχειρημάτων σε προφορική διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τους Κανόνες Διαδικασίας του Δικαστηρίου, το Μνημόνιο της ΠΓΔΜ καθώς και απαντητικό Μνημόνιο της Ελλάδος θα παραμείνουν εμπιστευτικά μέχρι και την έναρξη της προφορικής διαδικασίας ενώπιον του Δικαστηρίου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΑ, Ναυτεμπορική

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ "TEAM" ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΚΟ.

Από ........ akritas

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΥΛΑΚΟΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΑΛΑΜΑΝΑΣ! "ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ..."


Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com

Χθες στο μπλόκο της Αλαμάνας βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Αντώνη Σκυλάκο, όπου μετέφεραν τις απόψεις τους για την επίλυση των αγροτικών προβλημάτων και άκουσαν τις θέσεις των αγροτών.
"Το ΚΚΕ μαχητικά συμπαραστέκεται στους αγωνιζόμενους αγρότες. Στηρίζει τις διεκδικήσεις τους και το δίκαιο αγώνα τους για στήριξη της παραγωγής τους και αναπλήρωση του εισοδήματός τους, που ληστεύουν οι εμποροβιομήχανοι, οι τράπεζες και η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ. Οι επιδοτήσεις της τάξης των 100.000 ευρώ, που ανέφερε και η υπουργός, δεν αφορούν τον αγροτο/εργάτη ή το μικρομεσαίο αγρότη που δε συμπληρώνει 30.000 ευρώ καθαρό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα..." τονισε σε δηλωσεις του ο κ.Σκυλακος.

Από....Lamiafm1

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com