Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Δείχνουν την έξοδο στην Μπατζελή;



Αναρτήθηκε από.....
energoipolitekv.blogspot.com

Καμένο χαρτί είναι πια για την Κυβέρνηση η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μπατζελή. Μετά τους σημερινούς χαρακτηρισμούς στο Βήμα για τους αγρότες ότι είναι σεξιστές και τραμπούκοι άρχισαν οι συζητήσεις για απομακρυνσή της.

Μετά το αδιέξοδο της συνάντησης το μεσημέρι με τους αγρότες ο προβληματισμός στα κορυφαία κλιμάκια της κυβέρνησης έγινε πολύ έντονος. Από αύριο αρχίζει σύμφωνα με δηλώσεις των εκπροσώπων τους, κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων και η απομάκρυνση της Υπουργού θα γίνει μονόδρομος ......

Από ....kafeneio-gr

Η ομιλία Σαμαρά στην κεντρική επιτροπή


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Την ανάγκη να υπάρξει νέα Μεταπολίτευση στην χώρα διακήρυξε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής και πρόσθεσε ότι ήδη έχει αρχίσει η πορεία για τη νέα Νέα Δημοκρατία που θα ολοκληρωθεί με το 8ο τακτικό Συνέδριο Αρχών και Θέσεων του κόμματος.

Ο κ. Σαμαράς έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος λέγοντας ότι "δεν πρόκειται να ανεχθώ την εσωστρέφεια που έπνιξε πολλές φορές τη ΝΔ" και ξεκαθάρισε ότι, παρά την δύσκολη συγκυρία, είναι αντίθετος σε εξωθεσμικές λύσεις. Ειδικότερα ανέφερε: "Εσωστρέφεια δεν θα υπάρξει. Δημοκρατία ναι. Όσο ποτέ. Αλλά εσωστρέφεια ποτέ. Δεν εκλέχτηκα για να τηρώ εύθραυστες ισορροπίες. Δεν χρωστάω τίποτα σε κανένα. Το μόνο μου χρέος είναι απέναντι στους εκατοντάδες πολίτες που ψήφισαν. Η ΝΔ θα γίνει πόλος νέας κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι εύθραυστος συνασπισμός προσωπικών στρατηγικών και ομάδων". Πρόσθεσε, δε, απευθυνόμενος στα στελέχη του κόμματος ότι "η ΝΔ τους χωράει όλους και τον καθένα ξεχωριστά, δεν περισσεύει κανείς".

Ο κ. Σαμαράς άσκησε κριτική στην κυβέρνηση: "όταν χάνει η κυβέρνηση τον έλεγχο από σύγχυση και στρεβλή αντίληψη, όταν ανεβαίνουν τα σπρεντς, όταν καθημερινά μας πυροβολούν οι αγορές, όταν υπουργός διακηρύσσει ότι δεν υπάρχει σάλιο, είμαι υποχρεωμένος να βαράω καμπάνα" και αναφέρθηκε στην δική του αντιπολιτευτική τακτική λέγοντας: "Ασκούμε νέου τύπου αντιπολίτευση που ξάφνιασε το κατεστημένο πολιτικό σύστημα. Αν εμείς υπονομεύουμε κάθε κίνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν θα βλάψουμε μόνο το ΠΑΣΟΚ, θα βλάψουμε την πατρίδα μας. Αλλά και δεν θα παρακολουθούμε ως απλοί θεατές, ούτε ως "καλοπροαίρετοι σύμβουλοι". Προσπαθούμε να την προτρέψουμε να κάνει το σωστό για τον τόπο και εναντιωνόμαστε όταν κάνει λάθη. Ξέρουμε τα προβλήματα και έχουμε σχέδιο. Θα δείχνουμε αυστηρότητα απέναντι στο ΠΑΣΟΚ όταν παραπαίει ή όταν παίρνει επιζήμιο δρόμο και όταν χάνει τον έλεγχο" είπε ο κ. Σαμαράς.

Μίλησε εξάλλου για τις εξεταστικές επιτροπές λέγοντας ότι "τις εξεταστικές τις ρίχνει η κυβέρνηση σαν φωτοβολίδες κρότου-λάμψης για να αποπροσανατολίσει από την οικονομία".

Αναφερόμενος στο αγροτικό, επανέλαβε ότι είναι κατά των μπλόκων αλλά πρόσθεσε ότι τα προβλήματα των αγροτών είναι σοβαρά γιατί οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο και αφορούν όλη την κοινωνία.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι παρά την δυσκολία της συγκυρίας "εκφράζω με κάθε σαφήνεια την αντίθεσή μου σε διάφορες προτάσεις εξωθεσμικών λύσεων που απαξιώνουν τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, εγώ και το κόμμα της ΝΔ δεν τις δεχόμαστε".

Ο κ. Σαμαράς μίλησε αναλυτικά για τη Νέα Μεταπολίτευση λέγοντάς ότι ένα ολόκληρο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που στηρίχτηκε σε αναδιανομή δανεικών έχει χρεοκοπήσει, το ίδιο και ένα πολιτικό μοντέλο που βασίστηκε στην αναδιανομή των πελατειακών σχέσεων. Περιέγραψε μάλιστα το πως εννοεί τη νέα μεταπολίτευση: "Στην οικονομία, Νέα Μεταπολίτευση σημαίνει Στροφή στην ανταγωνιστικότητα, στην εξυγίανση των αγορών, στην αποενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας. Αλλά δεν θα λιώσουμε την κοινωνία για να μειώσουμε τα ελλείμματα γιατί θα μας προκύψουν μεγαλύτερα. Μπορούμε να αποφύγουμε την χρεοκοπία της Ελλάδας αν αξιοποιήσουμε τα περιουσιακά στοιχεία του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα".

Συνέχισε λέγοντας ότι στην πολιτική, Νέα Μεταπολίτευση σημαίνει σεβασμό στον Πολίτη, πραγματικός διάλογος με την κοινωνία και ισονομία. Συμμετοχή του πολίτη στις αποφάσεις, σημαίνει δικαιοσύνη, σημαίνει διαφάνεια παντού και για όλους πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Μιλώντας για τον τομέα των ιδεών. "Νέα Μεταπολίτευση σημαίνει να αλλάξουν οι συσχετισμοί στον χώρο των ιδεών. Οι αριστεροί είναι περήφανοι για τις ιδέες τους ενώ για όλους τους άλλους επιφυλάσσεται ενοχικό σύμπλεγμα. Όσοι δεν δηλώνουν αριστεροί νιώθουν την ανάγκη να κρύβουν τις απόψεις τους. Το τρίτο βασικό στοιχείο της νέας Μεταπολίτευσης είναι η αποενοχοποίηση των ιδεών".

Ειδική αναφορά έκανε στον κ. Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος σε πρόσφατη επιστολή του αναφέρει "σας παρακαλώ κάντε κάτι γιατί όπως ξέρετε θεωρούμαι εθνικιστής". "Το ξέρουμε Μίκη το έχουμε υποστεί εδώ και χρόνια" είπε κ. Σαμαράς.

Η νέα Μεταπολίτευση χρειάζεται μία νέα Νέα Δημοκρατία ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι αυτή η νέα ΝΔ έχει αρχίσει να γεννιέται με το μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία και την συρροή 800 χιλιάδων πολιτών και θα ολοκληρωθεί με την το τακτικό Συνέδριο Αρχών και Θέσεων. "Θα κάνουμε σημαία μας τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και θα αλλάξουμε οργανωτικά. Το κόμμα θα γίνει πιο ανοικτό στην κοινωνία, πιο αξιοκρατικό στην ανάδειξη των στελεχών αποτελεσματικό ως κόμμα εξουσίας".

Μιλώντας για τα όσα ακολούθησαν την επικράτησή του στην εσωκομματική μάχη είπε: "Μετατρέψαμε την κρίση σε ευκαιρία εγγράψαμε χιλιάδες νέα μέλη και μπήκαμε σε φάση ανασυγκρότησης. Αυτό που συνέβη είναι απίστευτο. Η ΝΔ έχει τα περισσότερα μέλη από όλα τα κόμματα. Από την ανασυγκρότηση πρέπει να περάσουμε στην αναγέννηση του κόμματος που θα γίνει στο συνέδριο.

Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα της εσωστρέφειας. Εσωστρέφεια έχουμε όταν δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στα εσωτερικά μας ζητήματα από ότι στα προβλήματα της κοινωνίας".

Ο κ. Σαμαράς περιέγραψε με μελανά χρώματα την πολιτική και οικονομική κατάσταση: "Ζούμε τον χειρότερο Χειμώνα της τελευταίας 35ετίας. Φταίνε τα λάθη μας αλλά και η απίστευτη αδράνεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Όταν είχε γίνει γνωστό ότι το έλλειμμα θα ξεπεράσει το 12%, το σπρέντ ήταν 135 τώρα έχει ξεπεράσει τις 300. Υπάρχουν ευθύνες".

Ακολούθως επανάλαβε τις βασικές του θέσεις για τα θέματα που έχει ανοίξει η κυβέρνηση: "Η διοικητική μεταρρύθμιση που είναι σχέδιο δικό μας διασύρεται με το σχέδιο "Καλλικράτης" γιατί γίνεται σε εποχή οικονομικής κρίσης χωρίς να έχουν ξεκαθαριστεί τα όρια των δήμων χωρίς να έχουν βρεθεί οι πόροι".

Τάχθηκε ξανά εναντίον του γερμανικού μοντέλου που προτείνει η κυβέρνηση λέγοντας ότι αυτό ενισχύει υπέρμετρα τον αρχηγικό χαρακτήρα των κομμάτων. "Δεν ταιριάζει με την αντίληψή μας για τη νέα μεταπολίτευση. Η θέση της ΝΔ είναι να σπάσουν οι μεγάλες περιφέρειες σε ολιγοεδρικές".

Στο μεταναστευτικό η στάση μας είναι ξεκάθαρη είπε ο κ. Σαμαράς: "Η Ελλάδα είναι πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών για την Ευρώπη, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες παίρνουν μέτρα πολιτογράφησης. Η κυβέρνηση παίρνει τα πιο ελαστικά μέτρα χωρίς δικλείδες ασφαλείας. Εμείς δεν οραματιζόμαστε Ελλάδα περίκλειστο φρούριο αλλά ούτε και ξέφραγο αμπέλι".
 
Από...Citypress-gr

Βλέπετε από πουθενά φως;


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Ποτέ άλλοτε δεν περάσαμε από τόσο στενές συμπληγάδες.

Ποτέ άλλοτε δεν αντιμετωπίσαμε τόσο εχθρικό περιβάλλον από το εξωτερικό.

Ποτέ άλλοτε η οικονομία μας δεν βρέθηκε κυριολεκτικά στον πάτο του βαρελιού.

Ποτέ άλλοτε οι προοπτικές ανάκαμψης δεν φάνταζαν τόσο απόμακρες.

Αντιμετωπίζουμε όμως, ως χώρα, την μεγαλύτερη κρίση. Την αντιμετωπίζουμε; Πώς;

Στο εξωτερικό:

•Η προσπάθεια να πείσουμε για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που κατέθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου επέφερε στην καλύτερη περίπτωση μια πρόσκαιρη πολιτική μετάθεση των όποιων κυρώσεων μας ετοιμάζουν.

•Η επιχείρηση επίθεσης (κερδοσκοπικών ή άλλων) των αγορών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Τα επιτόκια δανεισμού στα ύψη (Δανειζόμαστε από την Ευρώπη με υψηλότερο επιτόκιο απ' ότι χώρες που δεν ανήκουν σ' αυτήν π.χ. Τουρκία)

•Ο Υπουργός Οικονομίας βγαίνει στην γύρα για να μαζέψει δανεικά (από όπου βρει και σε ότι νόμισμα προκύψει...)

Στο εσωτερικό:

•Οι παλινωδίες, οι καθυστερήσεις και διστακτικότητα στη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων έχει σαν αποτέλεσμα κεφάλαια ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και να αποταμιεύονται σε ξένες τράπεζες.

•Η αναποφασιστικότητα και η καθυστέρηση ακόμη και στην τοποθέτηση στελεχών της κρατικής μηχανής και των Οργανισμών, τείνει να αρνητικοποιήσει το πρόσημο όποιων καλών πρωτοβουλιών σε - ανέξοδους- τομείς της πολιτικής.

•Προσπαθούν (μετά τις αντιδράσεις από μέσα κι απ' έξω, των τραπεζικών κύκλων) να μαζέψουν την πρόταση για την κάλυψη υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, τόσο που θα είναι σαν να μην έχει υπάρξει. (τόσος λόγος, χωρίς αντίκρυσμα...)

•Επιχειρούν με αύξηση των εμμέσων φόρων να κλείσουν τρύπες, αφού ούτε σκέψη για ουσιαστική φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου. Ήδη η "μεγαλοαστική εθνική τάξη" διοχέτευσε - και συνεχίζει να το κάνει απρόσκοπτα - τα δισεκατομμύριά της στο εξωτερικό, αρνούμενη να συμβάλλει στην επανόρθωση.

•Τα αποθεματικά των ταμείων έχουν φαγωθεί. Καμμιά ποινή σε κανένα λαμόγιο. Πού είναι οι υπεύθυνοι των δομημένων ομολόγων και των επικίνδυνων τοποθετήσεων στο χρηματιστήριο;

•Σαν να μην έφταναν τα κολοσιαία προβλήματα της οικονομίας, οι Υπουργοί αναλώνονται σε ανούσιες παλαιοκομματικού τύπου ανταγωνισμούς μεταξύ τους.

•Και η αξιωματική αντιπολίτευση, όμως δεν πάει καθόλου πίσω. Η μόνη αντιπολίτευση που γίνεται είναι με τον εσωνεοδημοκρατικό πόλεμο των φατριών (Ντόρα με αμφισβήτηση Σαμαρά, Μαρκόπουλος κατά Κυριάκου, Μαρκόπουλος κατά Σπηλιωτόπουλου κλπ)

•Οι αγρότες συνεχίζουν να κλείνουν την χώρα. Σαν να βρίσκονται σε άλλο κράτος. Διαβουλεύονται με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, αλλά απορίπτουν την πρόσκληση του Έλληνα Πρωθυπουργού για συμμετοχή στην επίσημη εθνική διαβούλευση για την γεωργία.

•Οι Βουλευτές αρνούνται - όπως ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε - να συνδράμουν με περικοπές του μισθού και των προνομίων τους (θα σταματήσουν να αμείβονται μόνο για συμμετοχή σε επιτροπές, ανεξάρτητα αν συμμετέχουν πραγματικά ή όχι).

Από......activistis.gr

Κάποιοι πρέπει να ντρέπονται


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Η είδηση από τα ΜΜΕ:

Πολιτική παρέμβαση για άνοιγμα των συνόρων από την κινητοποίηση των αγροτών. Από το Βούλγαρο Πρωθυπουργό, που μας καταγγέλλει και στην ΕΕ ζητώντας αποζημίωση 10 εκατομμύρια για αποζημίωση από την χώρα μας.

Αν δεν είναι σουρεαλιστική η είδηση, κάποιοι πρέπει να ντρέπονται. ΠΟΙΟΙ

Από....activistis.gr

Στα «λευκά» το μεγαλύτερο μέρος της χώρας


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Για δριμύ ψύχος και κατά τόπους ολικό παγετό στα βόρεια, προειδοποιεί η ΕΜΥ για την Κυριακή.

Στο νομό Αττικής, τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην Πεντέλη και στην Πάρνηθα.

Χιόνια και στη Θεσσαλονίκη. Η κυκλοφορία σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού διεξάγεται ομαλά, ενώ έχει ανοίξει ο δρόμος Αγίου Βασιλείου - Χορτιάτη, που έκλεισε κάποιες ώρες από την Τροχαία για προληπτικούς λόγους.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν επίσης στα ορεινά της Βέροιας, της Χαλκιδικής, ενώ χιόνια πέφτουν σε Δράμα, Ξάνθη, Καβάλα, Γρεβενά και Κοζάνη.

Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων σε όλο το ορεινό και επαρχιακό δίκτυο του νομού Γρεβεβών, Φλώρινας και Καστοριάς.

Στο νομό Κοζάνης, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Πτολεμαΐδας - Βλάστης.

Στην Καρδίτσα, αλυσίδες χρειάζονται στις επαρχιακές οδούς Μουζακίου - Πετρίλου (9ο έως 30ο χιλ.), Μουζακίου - Άρτας (9ο έως 35ο χιλ.), Μουζακίου - Λίμνης Πλαστήρα (από το 10ο χιλ.), Καρδίτσας - Λουτρά Σμοκόβου - Ρεντίνας (22ο έως 62ο χιλ.), Καρδίτσας - Φράγματος Νικολάου Πλαστήρα (από το 10ο χιλ.) καθώς και στο οδικό τμήμα περιφερειακά της λίμνης Πλαστήρα. Το ύψος του χιονιού να κυμαίνεται από 10 έως 50 εκατοστά. Αποκλεισμένα χωριά δεν υπάρχουν, όμως αναφέρθηκαν προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης σε Μεσενικόλα και Καροπλέσι.

Στα Τρίκαλα, οι αλυσίδες απαιτούνται στην Ε.Ε. Τρικάλων-Άρτας από το 4ο χιλιόμετρο (γέφυρα Πύλης) έως το 75ο χιλιόμετρο (γέφυρα Αλεξίου), στην επαρχιακή οδό Πύλης-Μεσοχώρας, από το 4ο χιλιόμετρο (γέφυρα Πύλης) έως το 55ο χιλιόμετρο (Μεσοχώρα), στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των ορεινών δήμων Πινδέων, Αιθήκων και Κλεινοβού, όπως και στη διευρυμένη κοινότητα Νεράϊδας, Ασπροποτάμου, Καστανιάς και Τυμφαίων. Το ύψος του χιονιού φτάνει στα 25 με 30 εκατοστά.

Στο νομό Φθιώτιδας δεκάδες χωριά είναι αποκλεισμένα στο νομό της Φθιώτιδας. Παρά το γεγονός ότι τα μηχανήματα της νομαρχίας και των δήμων κινήθηκαν έγκαιρα για να καθαρίσουν τους δρόμους, η συνεχής χιονόπτωση δεν επιτρέπει να αποκατασταθεί η συγκοινωνία μέσα στο νομό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές περιοχές του νομού, από υψόμετρο 100 μέτρων και άνω, έχουν καλυφθεί με χιόνι. Το ύψος του στις περισσότερες περιπτώσεις ξεπερνά τους 30 και 50 πόντους, ενώ στα ορεινά χωριά ξεπερνά το 1 και 1,5 μέτρο. Το θερμόμετρο δείχνει από -2 έως -5 βαθμούς.

Πολύωρες μάχες με τα χιόνια δίνουν τα μηχανήματα στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού όπου η κυκλοφορία σε αρκετά σημεία γίνεται μόνο με αλυσίδες, αλλά και στο δρόμο Λαμίας - Άμφισσας στο Μπράλλο και το 51ο χλμ λίγο μετά την Γραβιά. Στο δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου είναι απαραίτητες οι αλυσίδες από το ύψος του Αγίου Γεωργίου λίγο μετά την Μακρακώμη.

Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι επίσης απαραίτητη στη Σαμοθράκη, στον ορεινό όγκο Δερείου Δήμου Ορφέα και συγκεκριμένα στο επαρχιακό οδικό Δίκτυο Κυριακής - Μικρού Δερείου, Μικρού Δερείου - Ρούσας - Γονικού.

Η αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης συνιστά στους οδηγούς που θα κινηθούν από το 15ο χλμ. έως το 65ο χλμ. της εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης-Ορεστιάδας και ειδικότερα στα τμήματα από Λουτρά-Μάνδρα. η μετακίνηση τους να πραγματοποιείται μόνο στις απολύτως απαραίτητες περιπτώσεις.

Σε όσους οδηγούς προτίθενται να ταξιδέψουν στην Τουρκία, συνιστάται ο εφοδιασμός τους με αντιολισθητικές αλυσίδες, καθόσον σύμφωνα με ενημέρωση των τουρκικών σρχών υπάρχουν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στη γείτονα χώρα.

Στο Ρέθυμνο, ανακοινώθηκε ότι λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία, έχει κλείσει ο δρόμος από Αγία Φωτεινή προς Γερακάρι, στο ύψος του Μέρωνα κοντά στο Νεκροταφείο. Επίσης, απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών και μεγάλων οχημάτων στη επαρχιακή οδό 22 «Πλατανές - Κυριάννα - Ιερά Μονή Αρκαδίου» στο 15, 20 χιλιόμετρο.

Σε ιχύ απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο και στα πορθμεία Αρκίτσας-Αιδηψού και Πρίνου-Καβάλας.

Από ...Nooz.gr

Όλα τα αγροτικά μπλόκα





Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την αστυνομία, ο χάρτης των αγροτικών μπλόκων από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, διαμορφώνεται ως εξής


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ

-191 χλμ Ε.Ο. -Διασταύρωση Χρυσούπολης -Επί της Εγνατίας Οδού. Αποκλεισμός και στα (2) ρεύματα κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία διεξάγεται από την Π.Ε.Ο.

-Τελωνείου Εξοχής Κ.Νευροκοπίου. Ελεύθερη διέλευση ΙΧΕ (εκτός των φορτηγών)

Θεσσαλονίκη

Πράσινα Φανάρια Επ.Ο. Θεσ-νίκης – Μηχανιώνας . Αποκλεισμός και στα δύο ρεύματα.

ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

-10o χλμ Ε.Ο. Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας (οδός που οδηγεί στο Δ.Δ. Κρυσατλλοπηγής – Χώρο Τελωνείου. Αποκλεισμός της οδού από 17.15΄ ώρα. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

-Συνοριακός Σταθμός Ευζώνων. Αποκλεισμός από 19.30 έως 22.00

-Συνοριακός Σταθμός Δοϊράνης. Αποκλεισμός από 18.10 έως 22.30

-Συνοριακός Σταθμός Προμαχώνα. Ελεύθερη διέλευση ΙΧΕ (εκτός των φορτηγών)

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

-Α/Κ Νίκαιας 346,3 χλμ Π.Α.Θ.Ε. – Αποκλεισμός και στα δύο ρεύματα. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

-Α/Κ Μικροθηβών. 296 Χ/Θ Π.Α.Θ.Ε.. Αποκλεισμός και στα δύο ρεύματα. Η κυκλοφορία διεξάγεται απο παρακαπτήριες οδούς.


ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

-Στο 90ο χλμ της Π.Α.Θ.Ε. (Ρεύμα της Αθήνας). Αποκλεισμός. Η κυκλοφορία διεξάγεται απο παρακαπτήριες οδούς.

-Στο 110ο χλμ Π.Α.Θ.Ε. (Κάστρο). Αποκλεισμός της Ε.Ο. από 15-01-2010 και ώρα 14.35΄. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

-Στο 70ο χλμ Π.Α.Θ.Ε. (Αερογέφυρα Ριτσώνας). Αποκλεισμός της Ε.Ο. από 21-01-2010. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

-Στο 72ο χλμ Π.Ε.Ο. Λιβαδειάς-Λαμίας. Αποκλεισμός της Ε.Ο. από 17-01-2010 και ώρα 09.30΄. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

-Στο 210ο χλμ Π.Α.Θ.Ε. (Θέση Ρούμελη) Αλαμάνα. Αποκλεισμός της Ε.Ο. από 15-01-2010 και ώρα 13.15΄. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

ΗΠΕΙΡΟΣ

-Στο 22ο χλμ Ε.Ο. Πρέβεζας- Ιωαννίνων. Δ.Δ. Λούρου. Αποκλεισμός Ε.Ο. από 18-01-2010. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

ΚΡΗΤΗ

Κόμβος Πεζών 15ο χλμ Επ.Ο. Αρκαλοχωρίου – Ηρακλείου. Σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας ανά μισή ώρα. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

(πηγή: antinews.gr)

Ο Τσίπρας στο μπλόκο της Αλαμάνας, την Κυριακή


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Το μπλόκο των αγροτών στην Αλαμάνα θα επισκεφτεί τη Κυριακή 24 Ιανουαρίου, στις 10 το πρωΐ, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ και Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στηρίζοντας τον αγώνα για επιβίωση που δίνουν οι αγρότες με τις κινητοποιήσεις τους σε όλη τη χώρα.

Στο μεταξύ επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, προς τον Πρωθυπουργό με θέμα την κατάρρευση της αγροτικής παραγωγής, τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα των αγροτών. Αναλυτικά [...]

Επί σειρά ετών το γεωργικό εισόδημα στην Ελλάδα παρουσιάζει διαρκή μείωση, καταλαμβάνοντας την τρίτη χειρότερη θέση στην ΕΕ. Μεταξύ των ετών 1996-2007 μειώθηκε κατά 24%, ενώ αντίθετα ο αντίστοιχος μέσος όρος για την Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκε κατά 5%. Μόνο την διετία 2006-2007, οι απασχολούμενοι στην αγροτική παραγωγή μειώθηκαν κατά 40.000, ενώ το ποσοστό αγροτικής απασχόλησης επί του συνόλου του ενεργού πληθυσμού μειώθηκε από το 17% σε περίπου 9,5%.

Επειδή η βαθύτατη κρίση στην αγροτική παραγωγή απαιτεί ριζοσπαστικές πολιτικές και στρατηγικό σχεδιασμό προς όφελος των μικρών, μεσαίων και ιδιαίτερα των νέων αγροτών, ώστε η αγροτική οικονομία να γίνει βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη της υπαίθρου και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας,

Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός

• Με ποιο τρόπο θα διασφαλίσει το αγροτικό εισόδημα, θα εγγυηθεί τιμές στα αγροτικά προϊόντα πάνω από το κόστος παραγωγής και κλείσιμο της ψαλίδας τιμών παραγωγού-καταναλωτή ;

• Τι μέτρα θα λάβει ώστε να σταματήσουν οι παράνομες και καταχρηστικές χρεώσεις της Α.Τ.Ε και η ληστρική εκμετάλλευση όλων των τραπεζών και με ποιο τρόπο θα ενισχύσει τις δομές κοινωνικής μέριμνας και υγείας στην ύπαιθρο;

• Πως θα διασφαλίσει ένα νέο πλαίσιο Κ.Α.Π. που θα στηρίζει το αγροτικό και κτηνοτροφικό προϊόν και τη ριζική ανακατανομή των πόρων υπέρ των μεσογειακών προϊόντων και των μικρών και μεσαίων αγροτών;

Ο ερωτών βουλευτής

Αλέξης Τσίπρας

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ 24_01_10.