Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

«Επείγουσα η ανάγκη για αναγέννηση και ανόρθωση»

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com
















Προανήγγειλε την κατάθεση ενός κειμένου «απόπειρας θετικής συμβολής» στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Αλαβάνος ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση σε δημοψήφισμα για το σύμφωνο Σταθερότητας


"Πολιτική πρωτοβουλία πολλαπλής υποστήριξης μέσα στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ", ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Αλέκος Αλαβάνος σε συνέντευξη Τύπου, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για ένα κείμενο που θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 8 Φεβρουαρίου και το οποίο θα υπογράφουν ο ίδιος, μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε ότι στην Ελλάδα σήμερα υπάρχει επειγόντως η ανάγκη για μια πορεία ανόρθωσης και αναγέννησης της χώρας, με επίκεντρο τις ανάγκες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Απαντώντας σε πολλές ερωτήσεις σχετικά με το χαρακτήρα αυτής της πρωτοβουλίας, αλλά και γιατί δεν απευθύνθηκε στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ για να καταθέσει τις προτάσεις του, ο κ. Αλαβάνος επέμεινε ότι πρόκειται για μια «απόπειρα θετικής συμβολής» στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς και σημείωσε ότι ένα κόμμα πρέπει να δίνει τη δυνατότητα να εκφράζονται όλες οι απόψεις και να λέει κάποιος την άποψή του και όχι να προκαλείται αντιπαράθεση.

Ο κ. Αλαβάνος παρουσίασε τις θέσεις του για το σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ, κατηγορώντας τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για νεοφιλελεύθερες πολιτικές, ενώ σημείωσε ότι η χώρα δε διέθετε και δεν διαθέτει κυβέρνηση με αίσθημα εθνικής αξιοπρέπειας, με αντιστάσεις, με ισχυρό διαπραγματευτικό μέτωπο, με στήριξη στο λαό, με στρατηγική ανασυγκρότησης της χώρας έξω από τις νεοφιλελεύθερες επιλογές.

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση σε δημοψήφισμα για το σύμφωνο Σταθερότητας, τονίζοντας ότι "δεν είναι δυνατόν οι συγκεκριμένοι όροι του συμφώνου, που παγιδεύουν τις σημερινές και μελλοντικές γενιές, που "κλειδώνουν" μακροπρόθεσμα τη χώρα μας σε ένα πρότυπο παγωμένης ανάπτυξης, αποδόμησης του κοινωνικού κράτους, ακραίων ταξικών διαφορών, να εφαρμοστούν χωρίς να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός".

Επίσης, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι το δημοψήφισμα δεν χρειάζεται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ των κομμάτων, αλλά χρειάζεται για να εξασφαλιστεί μια ισχυρή διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας.

Από....Skai.gr

Άκαρπη η συνάντηση για τα μπλόκα της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπατσελή με τους αγρότες.

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com



Από....NewsIt.gr

Μετά το «η κυβέρνηση θα πέσει, αν δεν ψηφιστούν» του Γ. Παπανδρέου


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Σ. ΞΥΝΙΔΗΣ: ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΓΙΑ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ



«Δεν είναι ανεκτές οι διαφοροποιήσεις στα θέματα αυτά από τους βουλευτές», λέει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ


Τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στον «Καλλικράτη» και τον εκλογικό νόμο που θα ακολουθήσει, επισημαίνει σε συνέντευξή του ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης. Μετά τα όσα είχε πει πρόσφατα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια γεύματος με διευθυντές εφημερίδων («η κυβέρνηση θα πέσει, αν δεν ψηφιστούν»), απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Ελεύθερου Τύπου». ο κ. Ξυνίδης θέτει στην ουσία θέμα κομματικής πειθαρχίας των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στα νομοσχέδια για τον «Καλλικράτη» και για τον εκλογικό νόμο. Συγκεκριμένα, ο κ. Ξυνίδης τονίζει ότι «δεν είναι ανεκτές οι διαφοροποιήσεις σε εκλογικό νόμο και ‘Καλλικράτη», καθώς αποτελούν βασικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ προεκλογικά.




Το πλήρες κείμενο της ερώτησης της εφημερίδας και της απάντησης του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ είναι το εξής:

Ερώτηση: Προσφάτως ο πρωθυπουργός φέρεται να ανέφερε σε συνάντησή του με τους διευθυντές των εφημερίδων ότι αν δεν ψηφιστούν από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο νέος εκλογικός νόμος και ο «Καλλικρατης» τότε θα πέσει η κυβέρνηση. Δεν είναι αυτό πολιτικός εκβιασμός απέναντι στους βουλευτές του κόμματός του;

Απάντηση: Δεν είναι ανεκτό βουλευτές που εξελέγησαν μ’ έναν πολιτικό φορεά που διακήρυξε την αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος και δεσμεύθηκε σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, όπως η αλλαγή του εκλογικού θεσμικού πλαισίου ή η νέα αρχιτεκτονική στο διοικητικό χάρτη της χώρας, να προβάλλουν τον εαυτό τους και την επανεκλογή τους ως μοναδικό ή έστω κυρίαρχο στοχείο της θεσμικής αυτής μεταβολής. Τέτοιες συμπεριφορές απαξιώνουν τα πολιτικά κόμματα και τον πολιτικό κόσμο. Άλλο πράγμα να διαφωνήσεις σε επιμέρους αποφάσεις της κυβέρνησης και άλλο να αρνείσαι το πολιτικό πλαίσιο που συμφωνήσαμε στο ΠΑΣΟΚ και το απευθύναμε προεκλογικά στον ελληνικό λαό, ο οποίος και το ενέκρινε με την ψήφο του. Είναι κρίσιμα τεστ όχι μόνο για την κυβέρνηση, αλλά για τη χώρα συνολικά. Εδώ κρίνεται η πραγματική αλλαγή στη χώρα. Σ’ αυτήν την πορεία είμαστε ανυποχώρητοι. Τόσο στους στόχους όσο και στους χρόνους υλοποίησης και εφαρμογής.

Από ....aftodioikisi.gr

Μέσω .....ραντάρ στήνει διχοτόμηση του Αιγαίου η Άγκυρα



Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΔΗΜΑΚΑ

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ του ΝΑΤΟ μπαίνουν σήμερα όλα σχεδόν τα καυτά ζητήματα που δημιουργούν οι πάγιες διεκδικήσεις της Άγκυρας για συνδιαχείριση στο Αιγαίο και έλεγχο της αεράμυνάς του μέχρι το μέσον του.

Η κρίσιμη συζήτηση πραγματοποιείται στο κορυφαίο στρατιωτικό επίπεδο του ΝΑΤΟ, καθώς αφορά ζητήματα που άπτονται διαδικασιών της Συμμαχίας, στην ουσία όμως αποτελεί έμμεση διαμεσολάβηση των ΗΠΑ- εξ ου και η συμμετοχή σε αυτήν του αρχηγού των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων μαζί με τους ομολόγους του, Ελλάδας και Τουρκίας.

Αφορμή για τη συνάντηση, στην οποία συμμετέχουν και οι δύο κορυφαίοι στρατιωτικοί ηγέτες του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, είναι η διευθέτηση «τεχνικού ζητήματος» που αφορά το εύρος του χώρου τον οποίο θα καλύπτουν τα ραντάρ Ελλάδας και Τουρκίας στο νέο ενιαίο σύστημα αεράμυνας της Συμμαχίας.

Τα ραντάρ

Ως προς τα ραντάρ, το ζήτημα που εγείρει η Τουρκία είναι να συνεισφέρουν τα ραντάρ της που βρίσκονται προς την πλευρά της Ελλάδας την εικόνα που «πιάνουν» μέχρι το μέσον του Αιγαίου. Ωστόσο, η αξίωση αυτή είναι πέραν από κάθε πρόβλεψη και πρακτική του ΝΑΤΟ, καθώς αποτελεί πάγια θέση κάθε χώρα να έχει εποπτεία όλου του εναέριου χώρου που καλύπτει το FΙR της- στη συγκεκριμένη περίπτωση, το Αιγαίο είναι σχεδόν όλο εντός του FΙR Αθηνών.

Αν γινόταν δεκτή η αξίωση που προβάλλει η Τουρκία- ορισμένες φορές με τις πλάτες κάποιων εταίρων- τότε τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα ήταν, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, υπό διπλή εναέρια αστυνόμευση, έλεγχο και εποπτεία- ελληνική και τουρκική! Δηλαδή, θα μπορεί η Τουρκία να χαρακτηρίζει ένα αεροπορικό ίχνος- π.χ. ένα ελληνικό μαχητικό που κατευθύνεται από την Τανάγρα στη Λήμνο- «εχθρικό» και να απαιτεί την αναχαίτισή του από το ΝΑΤΟ! Πιέζει για Λάρισα

Η Τουρκία χρησιμοποιεί όμως το θέμα αυτό και ως μοχλό πίεσης και ζητεί να ακυρωθεί ή να παγώσει η ενεργοποίηση του (αναβαθμισμένου) Αεροπορικού Κέντρου Λάρισας (CΑΟC-4) μέχρι να λυθεί το θέμα των ραντάρ. Κι αυτό το κάνει επειδή το CΑΟC της Λάρισας στη νέα δομή παραμένει το μόνο στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο της αεράμυνας σε όλη την περιοχή, αφού καταργείται του Εσκί Σεχίρ.

Το ρεπορταζ στα ΝΕΑ

Από ....i-reportergr

Δεν συζητάει η Νέα Δημοκρατία


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

"Το αγροτικό πρόβλημα έχει τεθεί στην κοινωνία. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές, σε απόλυτη συνεργασία με τους αγρότες", τόνισε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, μιλώντας στη διημερίδα του Ζαππείου, όπου συζητούνται τα προβλήματα της γεωργίας.

Κάλεσε γι άλλη μια φορά τους αγρότες «ν' αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να ανοίξουν τους δρόμους και να συμπαραταχθούν με την κυβέρνηση για να υλοποιηθούν οι θεσμικές αλλαγές και ρήξεις, που απαιτούνται για την ανάπτυξη του αγροτικού χώρου».

Παράλληλα, έκανε γνωστά πως:

- Η ενιαία ενίσχυση του 2009 θα δοθεί στους αγρότες (εξόφληση) μέχρι τέλους Φεβρουαρίου, καθώς ολοκληρώνονται οι διαδικασίες και πήραν τέλος οι καθυστερήσεις των δύο τελευταίων χρόνων. Ταυτόχρονα, η δουλειά που έγινε, φέρνει τις επιδοτήσεις του 2010 στην ώρα τους (μέσα στο χρόνο), ώστε οι αγρότες να εισπράξουν φέτος 5,3 δισ. ευρώ.

- Επισπεύδεται και απλοποιείται η έναρξη της επιστροφής του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο. Στον φετινό κρατικό προϋπολογισμό έχει εγγραφεί ποσόν 150 εκατ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει την αύξηση της επιστροφής από το 7% στο 11%.

- Οργανώνονται αποτελεσματικοί έλεγχοι για αποφυγή των «ελληνοποιήσεων». Το υπουργείο συνδέεται με το TAXIS και τα τελωνεία για εντοπισμό των εισαγωγών και τη διακίνηση των προϊόντων στην εσωτερική αγορά.

- Δημιουργείται μητρώο εμπόρων αγροτικών προϊόντων σε συνεργασία με τα επιμελητήρια για την αποφυγή εξαπάτησης των παραγωγών.

Από την πλευρά της η υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, Λ. Κατσέλη, τόνισε ότι «η σύγκρουση με τα κάθε είδους συμφέροντα έχει αρχίσει» και ότι οι παρεμβάσεις στην αγορά θα ωφελήσουν τον καταναλωτή και θα ενισχύσουν το αγροτικό εισόδημα. «Σύντομα, το μέτρο αναγραφής της χώρας προέλευσης του γάλακτος θα επεκταθεί και στα τυροκομικά προϊόντα», τόνισε η υπουργός.

Αποχώρησε η ΝΔ

Μικροένταση υπήρξε όταν ο εκπρόσωπος Αγροτικού της ΝΔ, Γ. Κασαπίδης, πήρε τον λόγο για να ανακοινώσει την αποχώρηση του κόμματός του από τον διάλογο. Είπε ότι τα προβλήματα των αγροτών είναι μεγάλα και κάλεσε τον πρωθυπουργό να συναντηθεί με τους αγρότες και να δεσμευτεί για τις λύσεις τους. Ακολούθως, τόνισε ότι «η ΝΔ δεν μπορεί να πάρει μέρος σε έναν διάλογο για τους αγρότες, από τον οποίο απουσιάζουν οι αγρότες» και αποχώρησε.

Άμεση υπήρξε η απάντηση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Σ. Ξυνίδη: «Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει έναν άκρατο λαϊκισμό και μια διγλωσσία. Δεν έχει θέσεις, δεν έχει προτάσεις, έχει χάσει τη μπάλα».

Τελικά, οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας δεν εμφανίστηκαν στο Ζάππειο. Δυνάμεις των ΜΑΤ τους σταμάτησαν στη Λ. Αμαλίας. Από εκεί, αντιπροσωπεία τους με επικεφαλής τον Ευαγ. Μπούτα, πήγαν στην πλατεία Κολωνακίου. Φώναξαν συνθήματα, άνοιξαν πανό και αποχώρησαν επιστρέφοντας στο μπλόκο.

"Άκαρπη" η πρώτη συνάντηση

Στο μεταξύ, σε αδιέξοδο κατέληξε, χθες, η πρώτη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους εκπροσώπους αγροτών από δεκατέσσερα μπλόκα της Κεντρικής Ελλάδας. Οι αγρότες θεώρησαν ότι δεν αντιμετωπίστηκαν τα αιτήματά τους και παρέπεμψαν στις γενικές συνελεύσεις των διαφόρων "μπλοκ" τις αποφάσεις για συνέχιση των καταλήψεων στους δρόμους. Ανακοίνωσαν δε ότι οι κινητοποιήσεις τους συνεχίζονται με κλείσιμο δρόμων.

Από την πλευρά της, η κα Μπατζελή έκανε έκκληση στους αγρότες να επιδείξουν την κοινωνική ευαισθησία τους, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για να δοθούν ενισχύσεις. "Είμαστε κοντά στους αγώνες των αγροτών. Θα ακολουθήσουμε το δρόμο των ρήξεων των θεσμικών αλλαγών στην αγροτική οικονομία, στο αγροτικό κίνημα" ανέφερε, επισημαίνοντας ακόμα πως: "Οι αγρότες γνωρίζουν τα προβλήματα και ελπίζω να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για το καλό της κοινωνίας".

Παραμένουν στα μπλόκα

Κλειστός παραμένει από χθες το απόγευμα, ο μεθοριακός σταθμός του Προμαχώνα από τον μπλόκο των Αδέσμευτων Αγροτών του νομού Σερρών. Οι αγρότες μετά την «άκαρπη», όπως τη χαρακτήρισαν, συνάντηση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αικατερίνης Μπατζελή, με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, αποφάσισαν να κλείσουν οριστικά τη συνοριακή διέλευση. Εξάλλου, οι αγρότες των Αδέσμευτών Αγροτικών Συλλόγων (ΑΑΣ) του νομού Σερρών έκλεισαν με τα τρακτέρ τους τη σιδηροδρομική γραμμή στο σταθμό του Προμαχώνα.

Ταυτόχρονα, αποφάσισαν να κλείσουν σήμερα και τη σιδηροδρομική γραμμή που ενώνει την Ελλάδα με τη Βουλγαρία. Εντούτοις, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Την απόφαση τους να κλείσουν ξανά, συμβολικά την εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Σερρών, στο κόμβο του Στρυμονικού, από τις 11.00 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι, πήραν οι αγρότες των ομοσπονδιών ΟΑΣ (Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων) και ΟΔΑΣ (Ομοσπονδία Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων).

Κλειστή παραμένει και η Εγνατία οδός, στο τμήμα Σερρών-Καβάλας, στο κόμβο των Κερδυλλίων, από τους αγρότες. Σύμφωνα με το μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών νομού Σερρών, Ανέστη Κεμανιτζόγλου οι παραγωγοί θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις, μετά την απογοητευτική, όπως τη χαρακτήρισε, συνάντησή τους με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

"Μετ΄εμποδίων" διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στο νομό Θεσσαλονίκης, αφού οι αγρότες και οι δασεργάτες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, ανοιγοκλείνοντας τα μπλόκα.

Από το πρωί, οι δασεργάτες έκλεισαν την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης -Καβάλας, στο ύψος των Βρασνών και για περίπου μία ώρα έκλεισε και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στα διόδια Μαλγάρων.

Εξάλλου, από τις 13:20 έκλεισε και ο κόμβος Νέας Χαλκηδόνας, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν προβλήματα τα οχήματα που κινούνται από τη Θεσσαλονίκη προς Έδεσσα και Βέροια (μέσω της παλιάς εθνικής οδού) και αντίστροφα.

Στον αποκλεισμό των δρόμων, τόσο στον κόμβο του Πλατυκάμπου όσο και στη Μελούνα Τυρνάβου, από τις 11 μέχρι τις 4 το απόγευμα, προχώρησαν οι αγρότες.

Εξάλλου, από το πρωί σήμερα, αναχώρησαν δύο λεωφορεία με αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας οι οποίοι μετέβησαν στην Αθήνα προκειμένου να προβούν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Ζάππειο, όπου εξελίσσεται ο διάλογος.

Ακόμη, σκλήρυναν τη στάση τους οι αγρότες στα μπλόκα της Αλαμάνας, της Ελάτειας και του Κάστρου Βοιωτίας, αποκλείοντας από το πρωί και τους παράδρομους.

Σε ό,τι αφορά στους αγρότες του Πλατύκαμπου και του Τυρνάβου, από την Τετάρτη, οπότε και θα ολοκληρωθεί ο διάλογος στο Ζάππειο, σκοπεύουν να ζητήσουν συνάντηση με την αρμόδια υπουργό.

Εξάλλου, στον κόμβο της Εγνατίας οδού, στη θέση «Μερσίνα», παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών του νομού Γρεβενών, χωρίς όμως να εμποδίζουν την κυκλοφορία.

Αποκλεισμένη από τους αγρότες παραμένει και η συνοριακή πρόσβαση του Ορμενίου, στο νομό Έβρου.

Αποκλεισμένοι παραμένουν οι κόμβοι της Αμφίπολης και της Χρυσούπολης, στην Καβάλα, αλλά και ο κόμβος της Νίκαιας και των Μικροθηβών στη Θεσσαλία.

Τέλος, σε κατάληψη της κεντρικής πλατείας Καλαμάτας με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα έχουν προχωρήσει από τις 12 το μεσημέρι αγρότες της Μεσσηνίας, μπλοκάροντας παράλληλα την είσοδο της Αγροτικής τράπεζας.

Από.....i-reportergr

ΤΟ 61,7% ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ 76,7% ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!



Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Αρνητική εικόνα για την κυβέρνηση, αλλά και για την αξιωματική αντιπολίτευση και -αντίθετα- θετική εικόνα για τον Γ. Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά έχει η πλειοψηφία της κοινής γνώμης, όπως προκύπτει από πανελλαδική τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας RASS για «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» (πραγματοποιήθηκε από 18 έως και 22 Γενάρη, σε δείγμα 2001 συνεντεύξεων, σταθμισμένων ως προς το φύλο, την ηλικία και την ψήφο στις εκλογές του Οχτώβρη).

Συγκεκριμένα η πλειοψηφία των ερωτηθέντων:

3 Εκφράζει κατά 61,7% λίγη ή καθόλου ικανοποίηση απ' την κυβέρνηση.

3 Θεωρεί κατά 70,1% ότι η κυβέρνηση είναι μακριά απ' τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

3 Πιστεύει κατά 67% ότι υπάρχουν διαφωνίες εντός της κυβέρνησης μεταξύ υπουργών.

3 Εκτιμά κατά 62,4% ότι για την οικονομία υπάρχουν δύο γραμμές στην κυβέρνηση.

3 Βλέπει κατά 50,2% ότι η κυβέρνηση δεν παίρνει υπόψη της τα όσα διαμηνύουν οι πολίτες μέσω της περιβόητης «διαβούλευσης».

Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι ικανοποιημένη η κοινή γνώμη και απ' τις επιδόσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα το μήνυμα που της στέλνει είναι ακόμα πιο ηχηρό απ' αυτό που στέλνει στην κυβέρνηση, αφού:

3 Το 76,7% δηλώνει μη ικανοποιημένο απ' την αξιωματική αντιπολίτευση!

Τα καμπανάκια απ' τους πολίτες, τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς την αξιωματική αντιπολίτευση, είναι... κάτι παραπάνω από ηχηρά.

Και μάλιστα ενώ δεν έχουν συμπληρωθεί ακόμα ούτε 4 μήνες απ' τις εκλογές. Και σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση οι πολίτες τής καταλογίζουν αυτά που επισημαίνονται σχεδόν καθημερινά, δηλαδή αναξιοπιστία, πολυγνωμία, ατολμία. Και αυτό το μήνυμα θα πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη της η κυβέρνηση, αν δεν θέλει να σπαταλήσει πολύ πρόωρα το κεφάλαιο των προσδοκιών και της λαϊκής ανοχής, που της παρασχέθηκαν με τη μεγάλη εκλογική της νίκη του Οχτώβρη.

Αντίθετα πάντως με την αρνητική εικόνα τόσο της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα πρόσημα και για τον Γ. Παπανδρέου και για τον Αντ. Σαμαρά είναι θετικά, αφού ο πρωθυπουργός βαθμολογείται με 6,23 (με άριστα το 10), ενώ το 49,2% δηλώνει ότι έχει τώρα καλύτερη γνώμη για τον νέο αρχηγό της ΝΔ, έναντι του 18% που λέει ότι έχει χειρότερη γνώμη γι' αυτόν.

Είναι εμφανές ότι το ηγετικό προφίλ των δύο παραμένει ισχυρό και ακόμα δεν εισπράττουν απ' τη φθορά της κυβέρνησης ο ένας και απ' την κακή εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο άλλος.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη ΝΔ, φαίνεται πως είναι ακόμα μακρύς ο δρόμος της ανάκαμψης, μετά τη συντριπτική ήττα του Οχτώβρη...

«Είστε ασυνεπείς»,

λέει το 70,8%!

Το 61,7% (ΠΙΝΑΚΕΣ 1 και 2) των ερωτηθέντων δηλώνει λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο απ' τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έναντι του 37% που δηλώνει αρκετά ή πολύ ικανοποιημένο.

Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι μη ικανοποίηση απ' τις κυβερνητικές επιδόσεις δηλώνει και το 35,9% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ενώ μεταξύ των ψηφοφόρων των άλλων κομμάτων τα ποσοστά δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση είναι... θηριώδη.

Ωστόσο (ΠΙΝΑΚΑΣ 3) ο πρωθυπουργός βαθμολογείται με το ικανοποιητικό 6,23 (με άριστα το 10).

Επίσης (ΠΙΝΑΚΕΣ 4 και 5) το 70,1% εκφράζει την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν είναι κοντά στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, έναντι του 28,4% μόνο, που πιστεύει ότι είναι η κυβέρνηση συνεπής με τις προεκλογικές εξαγγελίες της.

Και εδώ παρατηρείται ένα ποσοστό πολύ υψηλό, το 45,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που πιστεύει ότι η κυβέρνηση είναι μακριά απ' τις προεκλογικές υποσχέσεις της.

Επίσης η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι τα όσα λέγονται και γράφονται περί διαφωνιών στο εσωτερικό της κυβέρνησης έχουν βάση. Συγκεκριμένα το 67% θεωρεί ότι υπάρχουν διαφωνίες στους κόλπους της κυβέρνησης, έναντι του 27,6% που πιστεύει ότι δεν υπάρχουν (ΠΙΝΑΚΑΣ 6).

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το κρισιμότερο ζήτημα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, την οικονομία (ΠΙΝΑΚΑΣ 7), το 62,4% θεωρεί ότι εντός της κυβέρνησης υπάρχουν δύο γραμμές, έναντι του 28,1% που έχει αντίθετη γνώμη.

Ούτε όμως και η περιβόητη «διαβούλευση» φαίνεται να έχει πείσει τον κόσμο. Η πλειοψηφία, το 50,2%, εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν παίρνει υπόψη τις γνώμες που διατυπώνουν μέσω της «διαβούλευσης» οι πολίτες. Αντίθετη άποψη έχει το 41% (ΠΙΝΑΚΑΣ 8).

Ποια... αντιπολίτευση;

Αλλά τα πράγματα δεν είναι πιο... ειδυλλιακά για την αξιωματική αντιπολίτευση. Ίσα ίσα είναι ακόμα χειρότερα, αφού:

Το 76,7% των ερωτηθέντων (ΠΙΝΑΚΕΣ 9 και 10) δηλώνει ότι είναι καθόλου ή λίγο ικανοποιημένο απ' τον τρόπο με τον οποίο ασκεί αντιπολίτευση η ΝΔ.

Και μόνο το 20,4% εκφράζει πολλή ή αρκετή ικανοποίηση. Μάλιστα μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ το ποσοστό αυτών που δεν είναι ικανοποιημένοι φτάνει το 64,7%!

Αντίθετα (ΠΙΝΑΚΕΣ 11 και 12) υπάρχει μια ικανοποιητική εικόνα για τον νέο αρχηγό της ΝΔ. Συγκεκριμένα το 49,2% δηλώνει ότι ο Αντ. Σαμαράς τον τελευταίο καιρό έχει γίνει καλύτερος, μόλις το 18% λέει ότι είναι χειρότερη, ενώ το 28,8% λέει ότι είναι ίδια όπως και πριν.

Μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ καλύτερη γνώμη για τον νέο αρχηγό του κόμματος έχει το 69,1%, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι καλύτερη γνώμη για τον Σαμαρά εκφράζει και το 43% των ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ (έναντι 17% που λέει χειρότερη)...

Τέλος (ΠΙΝΑΚΑΣ 13) είναι χαρακτηριστικό ότι μια μεγάλη πλειοψηφία διαφωνεί με τη χρηματοδότηση των ιδρυμάτων των τέως πρωθυπουργών απ' το κράτος.

Διαφωνία συγκεκριμένα εκφράζει το 65,6% και μόνο το 15,7% συμφωνεί.

Ενώ ένα αξιοσημείωτο 14,9% δηλώνει ότι... δεν γνωρίζει τι είναι αυτά τα ιδρύματα...


Ταυτότητα έρευνας

Ανάθεση: Εφημερίδα

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Περίοδος έρευνας: Η έρευνα διεξήχθη από 18 έως και 22 Ιανουαρίου 2010.

ΚΙΛΛΕΛΕΡ

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com



ΜΑΡΑΚΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

Από  ....... kafeneio
Ετικέτες ΜΑΡΑΚΟΣ

Ο διάλογος χωρίς ατζέντα οδηγεί σε αδιέξοδο, κύριε πρωθυπουργέ


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Γράφει ο  Daemon


Για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός κύριος Παπανδρέου, αναφερόμενος στα αγροτικά μπλόκα, διαβεβαίωσε τους Έλληνες πολίτες ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να προχωρήσει σε έναν διάλογο, ώστε “να καταστεί η αγροτική οικονομία μας βιώσιμη και ανταγωνιστική”.

Δυστυχώς αυτή η προσέγγιση των πραγμάτων είναι αφελής, γι αυτό επικίνδυνη. Τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου είναι γνωστά πρώτα από όλα στους αγρότες και ακολούθως σε όποιον ασχολείται έστω και παρεμπιπτόντως με το θέμα. Δεν αναζητούνται τα προβλήματα, οι λύσεις αναζητούνται. Και παραγωγικός διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς σημαίνει πάνω από όλα ότι η κυβέρνηση, που τον προκαλεί, έχει ένα αρχικό σχέδιο πάνω στο οποίο διαλέγεται. Οι πιο οπισθοδρομικοί από εμάς θα πρόσθεταν ότι το αρχικό αυτό σχέδιο έπρεπε να έχει διατυπωθεί ρητά κατά την προεκλογική περίοδο και να έχει εγκριθεί με τη λαϊκή ψήφος τις τελευταίες εκλογές. Για τόση ονειροπόληση μιλάμε…

Αν δεν δούμε την πραγματικότητα κατάματα, δεν θα την αντιμετωπίσουμε ποτέ. Μετά τη Μεταπολίτευση, ζούμε θεατές στο ίδιο κακοπαιγμένο και βαρετό έργο: Κάθε κόμμα -χωρίς εξαίρεση- που κερδίζει τις εκλογές αποδεικνύει ότι δεν έχει δομημένο πρόγραμμα -κι όποτε είχε, φοβόταν να το πει!!!- και το ρίχνει το τσάμικο, με συγχωρείτε, στο διάλογο… Φλύκταινες πρέπει να έχουν βγάλει οι γλώσσες των διαλεγομένων, αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Το 1981 ο Ανδρέας κατηγόρησε την κακιά δεξιά ότι του παρέδωσε καμένη γη. Νωρίτερα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε εφεύρει το περίφημο σύνθημα “παρέλαβε χάος, έφτιαξε κράτος”. Όλοι χάος παραλαμβάνουν, δεν τίθεται θέμα. Μετά τον Ανδρέα ήρθε ο Μητσοτάκης που έσφιξε τα λουριά για να γλυτώσουμε από το χάος που του παρέδωσε ο Παπανδρέου. Ο Σημίτης μάλιστα, πρωτοτύπησε λέγοντας ότι παρέλαβε όχι χάος, αλλά “μια πολύ δύσκολη κατάσταση” από τον… Παπανδρέου. Ο Καραμανλής ο Β! παρέλαβε κι αυτός το χάος του από τον Σημίτη και τώρα ο Παπανδρέου ο Β! παραλαμβάνει κι αυτός, εν είδει χριστουγεννιάτικου δώρου, το χάος, εξαιτίας του οποίου καμία προεκλογική κορώνα δεν έχει την παραμικρή αξία.

Ο σημερινός πρωθυπουργός τέθηκε ενώπιον του ίδιου αμείλικτου διλήμματος, με τους προκατόχους του: Ή θα δημοσιοποιήσω τις προθέσεις μου ως αρχικό σχέδιο, αλλά δεν θα βρω συνομιλητές, καθώς όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα απεργούν και θα διαδηλώνουν, ή θα ξεκινήσω έναν διάλογο από το μηδέν”. Θα του έλεγα το “nihil ex nihilo”, αλλά δεν θέλω να τον φορτώσω με μεταφράσεις από τα λατινικά. Περιορίζομει αν τον ρωτήσω ένα απλό πράγμα: Πότε ένας διάλογος χωρίς ατζέντα οδήγησε έστω και σε ένα μικρό, περιορισμένο, αναιμικό αποτέλεσμα;

Η απάντηση είναι γνωστή σε όλους. Και πρώτα από όλους στον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου, που πέρυσι τέτοιο καιρό κατήγγελε (δικαίως) τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος ξεκινούσε έναν διάλογο από μηδενική βάση. Φέτος ο κ. Παπανδρέου κάνει το ίδιο με τους αγρότες και με τη δημόσια διαβούλευση, που εξελίσσεται -φυσιολογικά- σε χαώδεις συζητήσεις…

Από αυτές τις χαώδεις συζητήσεις ο κύριος Παπανδρέου θα προμηθευτεί το χάος που θα κληροδοτήσει στους διαδόχους του. Τίποτε άλλο δεν θα καταφέρει. Εδώ θα είμαστε!

Από ......tapragmata.gr

Ξεπέρασαν τα 8 δισ. οι προσφορές


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Ξεπερνούν τα 8 δισ. ευρώ οι προσφορές για τα 5ετή ομόλογα που εκδίδει σήμερα το ελληνικό δημόσιο, αναφέρουν στο Bloomberg τραπεζίτες που συμμετέχουν στην έκδοση.

Οι ίδιες πηγές δηλώνουν ότι το 5ετές ενδέχεται να τιμολογηθεί στις 375 μονάδες βάσης πάνω από το mid-swap επιτόκιο αναφοράς.

Σημειώνεται ότι τα ελληνικά 5ετή ομόλογα υποχωρούν σήμερα, με την απόδοσή τους να διαμορφώνεται στο 6,03%.

Κατηγορηματικά απέκλεισε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Ντι Βελτ ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ.

Θέλουμε δύο με τρία χρόνια για να σταθούμε στα πόδια μας από την κρίση δήλωσε στο ραδιόφωνο του Flash 96 ο πρόεδρος της οικονομικής και κοινωνικής επιτροπής Χρήστος Πολυζογώπουλος προβλέποντας ότι θα χαθούν 100.000 θέσεις εργασίας.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), ορίσθηκαν 6 τράπεζες ως ανάδοχοι για την επικείμενη έκδοση νέου 5ετούς ομολόγου αναφοράς, λήξης 20 Αυγούστου 2015.

Οι τράπεζες είναι οι Credit Suisse, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Goldman Sachs, Εθνική Τράπεζα και EFG Eurobank.

«Η έκδοση θα πραγματοποιηθεί και θα τιμολογηθεί στο προσεχές μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες στις αγορές», είπε ο ΟΔΔΗΧ σε ανακοίνωσή του.

Το βιβλίο προσφορών άνοιξε το απόγευμα της Παρασκεύης και εκτιμάται ότι θα έχει κλείσει μέχρι την Τρίτη. Η μέθοδος έκδοσης του δανείου είναι κοινοπρακτική, μια ενδιάμεση διαδικασία μεταξύ της ανοιχτής δημοπρασίας, όπου τα επιτόκια διαμορφώνονται ελεύθερα από τις προσφορές των βασικών διαπραγματευτών και της μεθόδου της ιδιωτικής τοποθέτησης, όπου οι όροι έκδοσης του δανείου συμφωνούνται με τις εκδότριες τράπεζες.

Από.....Nooz.gr

ΕΔΙΩΞΕ άρον άρον τον κουμπάρο της όταν ... !!!!!

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com



Δυστυχώς από ότι φαίνεται δεν τελειώσαμε με τους κουμπάρους .
Απλώς η μεν κατηγορούν τους δε , αλλά όταν έλθουν στην εξουσία επαναλαμβάνουν την ίδια γνωστή μέθοδο, που είναι η τοποθέτηση των κουμπάρων στις θέσεις κλειδιά. Με λίγα λόγια εφαρμόζουν αυτό που λέει ο λαός μας : Άλλαξε ο Μανολιός και φόρεσε τη σκούφια του αλλιώς.

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΟΧΙ ΜΕΤΕΩΡΑ ΒΗΜΑΤΑ


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Σύστημα «πληρώνω όσο πετάω» για αλλαγή νοοτροπίας

Το ζητούμενο σήμερα είναι μια συγκροτημένη πολιτική για τα σκουπίδια και όχι αποσπασματικά μέτρα. Προς θετική κατεύθυνση είναι η προτεινόμενη από την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ρύθμιση για τη χρέωση των απορριμμάτων που διαθέτουν οι Δήμοι σε ΧΥΤΑ με βάση την ποσότητα που απορρίπτουν και όχι το 6% του προϋπολογισμού τους (όπως ισχύει μέχρι σήμερα). Κάτι τέτοιο είναι πραγματικότητα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες εδώ και πολλές δεκαετίες αλλά και αίτημα εδώ και χρόνια περιβαλλοντικών και κοινωνικών φορέων και φυσικά των Οικολόγων Πράσινων. Το βήμα αυτό θα μείνει, όμως, μετέωρο και δε θα επηρεάσει την συμπεριφορά των πολιτών, ώστε να μειωθούν τα απορρίμματα και να αυξηθεί η επαναχρησιμοποίηση, η ανακύκλωση και η κομποστοποίησή τους, αν δεν συνοδεύεται και από ανάλογες ρυθμίσεις για τους δημότες. Eτσι, οι Οικολόγοι Πράσινοι προτείνουν τα τέλη καθαριότητας που καταβάλουν οι δημότες να υπολογίζονται με βάση την ποσότητα που πετάει κάθε δημότης και όχι με βάση τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου του και την περιοχή όπου βρίσκεται το κτίριο.

Η εμπειρία εφαρμογής παρόμοιων συστημάτων "πληρώνω τέλη καθαριότητας με βάση τα σκουπίδια που πετάω" είναι τεράστια και όχι μόνο σε ευρωπαϊκές χώρες. Είναι γεγονός ότι ένα τέτοιο σύστημα πληρωμής για τα σκουπίδια, που ισχύει και για Δήμους και για πολίτες, που επιβαρύνει οικονομικά τις περιβαλλοντικά ανεύθυνες συμπεριφορές (μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων) και επιβραβεύει με χαμηλά τέλη όσους μειώνουν τα σκουπίδια τους, βοηθάει καθοριστικά στο να γίνουν όλοι οι δημότες μέρος της λύσης.

Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάμε ότι ελάχιστοι δήμοι καταβάλλουν σήμερα έστω και το στοιχειώδες κόστος για τη διάθεση των απορριμμάτων σε κάποιον οργανωμένο χώρο. Πολλοί Δήμοι συνεχίζουν να απορρίπτουν ανεξέλεγκτα τα απορρίμματα στο περιβάλλον (ΧΑΔΑ) και είναι πολύ πιθανόν σύντομα να υποχρεωθεί η χώρα να πληρώνει πρόστιμα ύψους 34.000 Ευρώ ανά ημέρα και χώρο ανεξέλεγκτης απόρριψης απορριμμάτων.

Οι δήμοι δεν έχουν καν συζητήσει για το κόστος που έπρεπε να έχουν αναλάβει με βάση την ευρωπαϊκή Οδηγία 31/99 για την συστηματική παρακολούθηση των επιπτώσεων κάθε ΧΥΤΑ όχι μόνο κατά την λειτουργία του αλλά και για 30-70 τουλάχιστον χρόνια από τη στιγμή που θα σταματήσει η ταφή απορριμμάτων. Οι Δήμοι θα έπρεπε να έχουν προβλέψει, επίσης, με βάση την Οδηγία 31/99. την σταδιακή συγκέντρωση πόρων για την μετέπειτα φροντίδα και περιβαλλοντική αποκατάσταση των χώρων από τη λειτουργία των ΧΥΤΑ όταν αυτοί ολοκληρώσουν τη λειτουργία τους και κλείσουν.

Οι πολιτικές πρωτοβουλίες για τα στερεά απόβλητα που αναλαμβάνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, οι περιφέρειες, οι Δήμοι και οι κοινότητες δεν μπορεί πλέον να είναι αποσπασματικές αλλά στη βάση ενός συνολικότερου και καλά επεξεργασμένου σχεδίου για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που συνεχίζουν να υπάρχουν. Είναι αναγκαίο να υπάρξει - μέσα από δομημένη διαβούλευση - ένα νέο "εθνικό σχέδιο αποφυγής, μείωσης, επαναχρησιμοποίησης, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης των απορριμμάτων με στόχο τα μηδενικά απόβλητα μέχρι το 2020". Ένα τέτοιο σχέδιο πρέπει να έχει σαφή χρονοδιαγράμματα και βελτιωμένους ενδιάμεσους ποσοτικούς στόχους, υποχρεώσεις για ΟΤΑ, παραγωγούς αποβλήτων και πολίτες καθώς και νέα εργαλεία εφαρμογής ώστε να φτάσουμε το 2020 στα μηδενικά απόβλητα.

Πρέπει να υποχρεωθούν οι Δήμοι να πετύχουν τη μείωση και ανακύκλωση των απορριμμάτων τους με βάση υπάρχουσες αλλά και νέες νομοθετικές ρυθμίσεις. Αυτό σημαίνει ότι κάθε δήμος πρέπει να πετύχει συγκεκριμένους ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους μείωσης, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης των απορριμμάτων του. Θα πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα η υπάρχουσα νομοθεσία η οποία υποχρεώνει τους δήμους (άρθρο 8 του νόμου 2939) να έχουν εδώ και χρόνια αλλά και να υλοποιούν σχέδιο εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων, όχι μόνο των αποβλήτων συσκευασίας (χαρτιά, πλαστικά, μέταλλα, γυαλί κα) αλλά και άλλων κατηγοριών αποβλήτων όπως τα ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά απόβλητα, μπαταρίες/συσσωρευτές, παλιά ελαστικά, παλιά αυτοκίνητα κα .

Η χώρα κινδυνεύει και με άλλα μεγάλα πρόστιμα αφού δεν έχει καν δρομολογήσει σχέδια για τη μείωση των οργανικών υλικών από τα απορρίμματα (που σήμερα καταλήγουν στο περιβάλλον ανεξέλεγκτα ή σε ΧΥΤΑ) κατά 25% αν και η Ελλάδα είχε ζητήσει παράταση για να πετύχει αυτό τον στόχο μέχρι το 2010. Η χρηματοδότηση παρόμοιων προγραμμάτων από ευρωπαϊκούς, εθνικούς, τοπικούς και ιδιωτικούς πόρους θα συνέβαλε όχι μόνο στην μείωση των απορριμμάτων αλλά και στη δημιουργία τοπικά μερικών χιλιάδων νέων, πράσινων θέσεων εργασίας.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι προτείνουν να συνδέεται η χρηματοδότηση των δήμων από κεντρικούς πόρους με το κατά πόσο πετυχαίνουν αυτούς τους στόχους. Αν τους πετυχαίνουν να προβλέπεται έξτρα χρηματοδότηση, αν δεν τον πετυχαίνουν να μειώνεται αναλογικά η χρηματοδότησή τους από κεντρικούς πόρους.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητάνε δομημένη και δημόσια διαβούλευση και όχι αποσπασματικές κινήσεις στα συνολικά θέματα που αφορούν στα απορρίμματα. Οι Οικολόγοι Πράσινοι δηλώνουν αντίθετοι με την δεματοποίηση ανεπεξέργαστων απορριμμάτων, όπως αυτή είχε σχεδιαστεί από τον προηγούμενο περιφερειάρχη Πελοποννήσου αλλά και σε άλλες περιοχές. Επίσης, δηλώνουν αντίθετοι στην καύση απορριμμάτων.

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "σέντρα"

Αναρτήθηκε από... energoipoliteskv.blogspot.com