Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

"Ικανοποιημένος" ο Βούλγαρος υπουργός Γεωργίας...


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Μην μου αγχώνεστε όλα πάνε καλά...ποιες κακές γλώσσες λένε ότι οι Βούλγαροι παρεμβαίνουν στα εσωτερικά μας...δεν ντρέπεστε προβοκάτορες...




Προς τον αγαπητό Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας κο Μπόικο Μπορίσοφ :


Πρωθυπουργάρα μου σε ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που δείχνεις τις τελευταίες μέρες για το θέμα των μπλόκων. Για δεύτερη φορά με πρωτοβουλία σου την κάνω από τα μπλόκα. Κανόνισε ρε Μπόικο γιατί την επόμενη εβδομάδα που θα έρθω Σόφια την επόμενη ημέρα έχω ένα γάμο...




Δικό σου πάντα ο Μήτσος ο νταλικέρης


, ο αποκλεισμένος , ο αγανακτισμένος ,ο τρελαμένος.


Και η είδηση:

Μετά τον πρωθυπουργό της χώρας, ο νομάρχης του Μπλαγκόεβγκραντ προσκάλεσε το νομάρχη Σερρών, Στέφανο Φωτιάδη, σε σύσκεψη επί βουλγαρικού εδάφους, παρουσία του Βούλγαρου υπουργού Γεωργίας και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης της Βουλγαρίας.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν να αναζητηθεί λύση για το θέμα των μπλόκων και να μεταφερθεί στους αγρότες το αίτημα να ανοίξουν το τελωνείο του Προμαχώνα. Το τελωνείο τελικά άνοιξε και η κίνηση ομαλοποιήθηκε. Ωστόσο, οι αγρότες δηλώνουν ότι πρόκειται να το ξανακλείσουν.

Στο επίκεντρο των βουλγαρικών μέσων ενημέρωσης παραμένει το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Ελλάδα, λόγω του αποκλεισμού των ελληνοβουλγαρικών συνόρων.

Στις σημερινές τηλεοπτικές εκπομπές προβάλλεται ιδιαίτερα η συνάντηση που είχε ο υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων της Βουλγαρίας, Μίροσλαβ Ναϊντένοφ, με το νομάρχη Σερρών, Στέφανο Φωτιάδη και εκπροσώπους των αγροτών.

Σε δηλώσεις του, στη δημόσια τηλεόραση «bTV», ο κ. Ναϊντένοφ τόνισε πως επισκέφθηκε, αργά χθες το βράδυ, το συνοριακό σταθμό «Κούλατα» (αντίστοιχος του Προμαχώνα, από βουλγαρικής πλευράς), έπειτα από εντολή του Βούλγαρου πρωθυπουργού, Μπόικο Μπορίσοφ.

Στόχος της επίσκεψής του ήταν να ζητήσει μια «ανθρωπιστική χειρονομία», χωρίς, όπως διευκρίνισε, «αυτό να σημαίνει παρέμβαση, με κανένα τρόπο, στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας ή σχολιασμό των κινητοποιήσεων».

Ο Βούλγαρος υπουργός εμφανίστηκε ευχαριστημένος από τις συνομιλίες που είχε με τον κ. Φωτιάδη και τους εκπροσώπους των αγροτών, για την κατανόηση που έδειξαν σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται στους οδηγούς των φορτηγών (βουλγαρικών και ξένων), που παραμένουν «εγκλωβισμένοι» στο συνοριακό σταθμό και μάλιστα σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο κ. Ναϊντένοφ επισήμανε, εξάλλου, πως όποιος πολίτης αποφασίσει να μεταβεί οδικώς στην Ελλάδα, αυτή την εποχή, πρέπει να έχει ξεκάθαρη «εικόνα», ότι μόλις περάσει τα σύνορα, «ρισκάρει να 'κολλήσει' σε κάποιο από τα μπλόκα στο οδικό δίκτυο της χώρας, τα οποία έχουν πολλαπλασιαστεί, έπειτα από τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις μεταξύ αρμοδίων εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης και των αγροτών».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «σ' αυτή τη φάση δεν διαφαίνονται προοπτικές για γρήγορη άρση του αποκλεισμού». Σύμφωνα με τα βουλγαρικά ΜΜΕ, η επίσκεψη του κ. Ναϊντένοφ στο συνοριακό σταθμό ολοκληρώθηκε επιτυχώς, με το άνοιγμα των συνόρων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο περίπου 800 φορτηγά αυτοκίνητα μπόρεσαν να περάσουν από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα και αντίστοιχα .

Ο Βούλγαρος υπουργός Γεωργίας, αλλά και ο διοικητής του σταθμού «Κούλατα», Ιορντάν Νεντιάλκοφ, συνέστησαν σε όσους σχεδιάζουν να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα να αλλάξουν τα σχέδιά τους, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Από......Citypress-gr

Οι καλύτεροι πελάτες των τοκογλύφων

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com









Θα τρελαθούμε τελείως σε αυτή τη χώρα θεωρούμε τον δανεισμό της χώρας με 6,20% επιτυχία ;

Από τα 25 δισ. ευρώ που προσέφεραν μέσα σε 3 ώρες οι επενδυτές -το βιβλίο με τις προσφορές άνοιξε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί και έκλεισε στις 4.00 το απόγευμα, το υπουργείο Οικονομικών έκανε αποδεκτά τα 8 δισ. ευρώ. Από τις προσφορές που έκανε αποδεκτές, το επιτόκιο (κουπόνι) των πενταετών ομολόγων διαμορφώθηκε μεσοσταθμικά στο 6,2%. Με «καπέλο» 3,9%

Η χώρα δηλαδή πλήρωσε «καπέλο» (περιθώριο) 3,9% σε σχέση με το επιτόκιο με το οποίο δανείζεται η Γερμανία, καθώς η απόδοση των αντίστοιχων γερμανικών ομολόγων κυμαίνεται στο 2,3%.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ακόμη και με «τοκογλυφικούς» όρους, η Ελλάδα ξέφυγε από τη «διακεκαυμένη ζώνη» των υπό πτώχευση κρατών. Οι διεθνείς αγορές και οι δανειστές μας δεν θα προσφέρονταν να χορηγήσουν 25 δισ. ευρώ -ακόμη και με διψήφιο επιτόκιο- αν γνώριζαν ότι υπάρχει κίνδυνος να χάσουν τα κεφάλαιά τους.
 
Από.....Citypress-gr

Καταβολή αποδοχών του προέδρου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου ως Γενικού Γραμματέα


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Ο Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, που προϊσταται ανεξάρτητης δημόσιας υπηρεσίας, υπαγόμενης απευθείας στον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με απόφαση του οποίου και διορίζεται, για τρία έτη, εμπίπτει ως δημόσιος λειτουργός, στον ανώτατο όριο της παρ. 4 του άρθρου 34 του Ν 2768/1999, που έχει θεσπιστεί για όλους τους υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α. και των Ν.Π.Δ.Δ. και το οποίο προσδιορίζεται με βάση τις αποδοχές του Προέδρου του Αρείου Πάγου, που ίσχυαν μέχρι και την ισχύ του Ν 3670/2008. Προφανές είναι ότι οι ανωτέρω διατάξεις ισχύουν από την ημερομηνία που τέθηκαν σε ισχύ και όχι από την ημερομηνία που ερμηνεύονται από τα ανώτατα δικαστήρια.

Tα παραπάνω προβλέπει Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Από ....Esos.gr

Τ. Μπιρμπίλη: Όχι στην "τακτοποίηση" των ημιυπαιθρίων


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Σε πρόσθεση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ίση με 800 - 1000 MW σε έναν χρόνο στοχεύει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής σύμφωνα με τα λεγόμενα της υπουργού Τίνας Μπιρμπίλη σε μια από τις πρώτες συνεντεύξεις της, στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash...

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τα δάση της Αττικής τόνισε ότι "αποβλέπει σε δυο πράγματα. Το ένα είναι να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε όσο το δυνατόν την αυθαιρεσία, ειδικά στις καμένες δασικές εκτάσεις, με ένα μέτρο το οποίο είναι δραστικό. Και δεύτερον είναι ότι προχωράμε σε πολύ πιο αυστηρά κριτήρια για τον ορισμό του δάσους."

Για τις αντιδράσεις που υπήρξαν δήλωσε ότι προέρχονται "από τρεις μεγάλες ομάδες. Η μια, με την οποία θα μπορούσα να πω ότι κι εγώ συμφωνώ με την αντίδραση και την κριτική που έχει εκφράσει, τονίζει ότι το νομοσχέδιο είναι σε ένα βαθμό αποσπασματικό. Και πράγματι, είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο έχει πιλοτική κυρίως εφαρμογή στο πρώτο κομμάτι του νόμου, γιατί αφορά μόνο στα καμένα της Αττικής, ενώ υπάρχουν και άλλες περιοχές που έχουν υποστεί τέτοιου είδους καταστροφές. Άρα με αυτή την έννοια συμμερίζομαι την κριτική που γίνεται στο νομοσχέδιο.

Η δεύτερη ομάδα αποτελείται κυρίως από κατοίκους της Ανατολικής Αττικής, μια περιοχή που ίσως σήμερα έχει τις μεγαλύτερες οικιστικές πιέσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. Επομένως είναι λογικό όταν σε έναν πολίτη, που λέει ότι έχω το δικαίωμα γιατί μου ανήκει ένα κομμάτι γης, του λες ότι για 12 μήνες δεν θα μπορέσεις να χτίσεις μέχρι να κυρώσω τους δασικούς χάρτες, τότε είναι σαφές ότι αυτό δημιουργεί μια κοινωνική αναστάτωση και ένα προηγούμενο.

Και υπάρχει και μια τρίτη ομάδα, η κριτική της οποίας έχει να κάνει με το νομοσχέδιο που ίσχυε μέχρι τώρα και όριζε το δάσος, όριζε τα κριτήρια του δάσους, τα οποία με το νομοσχέδιο που φέρνουμε καταργούνται και αντικαθίστανται από πολύ αυστηρότερα, κι αυτό είναι σαφής πολιτική επιλογή."

Η κ. Μπιρμπίλη τόνισε ότι θεωρεί σημαντικό ότι θα υπερψηφιστεί επί της αρχής του και από την αξιωματική αντιπολίτευση και υπογράμμισε ότι "δεν πρέπει να μπαίνουν κομματικές γραμμές".

Επίσης είπε ότι σε έξι με επτά μήνες περίπου θα φέρουν μια ολοκληρωμένη δασική νομοθεσία που θα βάζει στο τραπέζι όλα τα θέματα που έχουν κριθεί με τον προηγούμενο νόμο του 2003. «Αυτή είναι μια προθεσμία που δεν είναι τυχαία γιατί θα έχουμε και μια απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ακριβώς για τα κριτήρια του δάσους, το τι είναι δάσος. Είναι μια συζήτηση που γίνεται πανευρωπαϊκά» τόνισε ο η υπουργός.

Τέλος για τους ημιυπαίθριους είπε "έχουμε χτίσει 100 τετραγωνικά μέτρα; Έπρεπε να έχουμε χτίσει 80 τετραγωνικά μέτρα και τα 20 κλείστηκαν παράνομα; Τότε αυτά τα 20 πρέπει να γίνουν πράσινο, πρέπει να γίνει δημόσιος χώρος. Αυτό σας το λέω ως γενική μου φιλοσοφία" και σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει "τακτοποίηση" αλλά σε ενάμιση περίπου μήνα θα παρουσιαστεί η λύση την οποία τώρα επεξεργάζεται το υπουργείο.

Από..... i-reportergr

Και στο βάθος Χάγη


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Tου Σταυρου Λυγερου

Ο Ταγίπ Ερντογάν ήξερε τι έλεγε όταν προανήγγειλε την επίσκεψή του στην Ελλάδα. Με την απαντητική επιστολή του, ο Γ. Παπανδρέου τον προσκάλεσε και επισήμως. Το ενδιαφέρον, όμως, στην αλληλογραφία είναι ο διάλογος κορυφής για το νέο πλαίσιο της διμερούς διαπραγμάτευσης.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός πιέζει για τη διεξαγωγή εφόλης της ύλης διαπραγμάτευσης με τη συμμετοχή των αρμοδίων υπουργών και υπό την υψηλή εποπτεία των δύο πρωθυπουργών. Εάν εγκλωβίσει την Αθήνα σε μια τέτοια διαπραγμάτευση, η τουρκική διπλωματία θα έχει κερδίσει ακόμα και εάν δεν υπάρξει συμφωνία.

Η Αγκυρα δεν διεκδικεί μόνο ελληνικά κυριαρχικά και διοικητικά δικαιώματα. Διεκδικεί ευθέως και ελληνικά εδάφη, προωθώντας περαιτέρω τη θεωρία περί «γκρίζων ζωνών». Και μόνο το γεγονός ότι οι μονομερείς τουρκικές διεκδικήσεις θα τεθούν στο τραπέζι θα τις μετατρέψει στα μάτια της διεθνούς κοινότητας σε πολιτικά νομιμοποιημένες διμερείς διαφορές.

Εάν κρίνουμε απ’ όσα διοχετεύθηκαν ημιεπισήμως για το περιεχόμενο της απαντητικής επιστολής, ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν αρνείται την εφόλης της ύλης διαπραγμάτευση. Δεν υπάρχει σαφής αναφορά ότι η Αθήνα συζητάει μόνο για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας ή πιο σωστά για οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. (Αυτή η έννοια του Δικαίου της Θάλασσας συμπεριλαμβάνει την υφαλοκρηπίδα και κυρίως δεν αφήνει ασάφειες αναφορικά με το εάν τα κατοικημένα νησιά έχουν δικαίωμα για δική τους Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη).

Ο Γ. Παπανδρέου δεν απέρριψε την πρόταση Ερντογάν για δημιουργία υψηλού επιπέδου Συμβουλίου Συνεργασίας. Με την αντιπρότασή του, όμως, ουσιαστικά επαναφέρει στο τραπέζι τη διαδικασία, που είχε ακολουθηθεί μετά την απόφαση της Ε.Ε. στο Ελσίνκι το 1999. Για την ακρίβεια, αντιπροτείνει η διαπραγμάτευση να πραγματοποιηθεί με την αναζωογόνηση των διερευνητικών επαφών. Πιο συγκεκριμένα, η διαπραγμάτευση θα πραγματοποιηθεί στη βάση χρονοδιαγράμματος και θα έχει εκ των προτέρων συμφωνηθεί ότι εάν δεν καταλήξει, οι διαφορές θα παραπεμφθούν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Η Αθήνα δεν δηλώνει ότι αποδέχεται εφόλης της ύλης διαπραγμάτευση, αλλά ουσιαστικά την έχει αποδεχθεί. Πιστεύει ότι η συζήτηση όλων των ζητημάτων στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών δεν νομιμοποιεί πολιτικά τις τουρκικές μονομερείς διεκδικήσεις. Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται μάλλον για φύλλο συκής. Δεν σώζει τα πράγματα ούτε το γεγονός ότι στην επιστολή του ο Γ. Παπανδρέου δίνει έμφαση στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας, του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών.

Η ελληνική πλευρά έχει ένα διπλό στόχο: πρώτον, να καλλιεργήσει ένα περιβάλλον ύφεσης στο ελληνοτουρκικό μέτωπο. Γι’ αυτό και εμφανίζεται διατεθειμένη να συζητήσει την εφαρμογή σχετικών μέτρων. Δεύτερον, να εγκλωβίσει την Αγκυρα σε μια διαδικασία, που τελικώς οδηγεί στη Χάγη. Ο δρόμος αυτός έχει σοβαρά πλεονεκτήματα, αλλά δεν λείπουν οι παγίδες. Θα δεχθεί άραγε η Ελλάδα να θέσει την εδαφική της ακεραιότητα στην κρίση δικαστών, αποδεχόμενη την παραπομπή στη Χάγη των «γκρίζων ζωνών»;
 
Από ....Citypress-gr

Καρχιμάκης : "Ως το Φεβρουάριο θα είμαι εγω Υπουργός!"


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Ο Καρχιμάκης πίσω απ τις επιθέσεις στην Κ. Μπατζελη ....

Στον Καρχιμάκη χρεώνει η Μπατζελή τις επιθέσεις που δέχεται τελευταία από τους αγρότες και τον τύπο και μάλιστα εξέφρασε την άποψη της αυτή στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Θ.Πάγκαλο.

Βουλευτές, έλεγαν σήμερα το πρωί στη Βουλή ,ότι ο Καρχιμάκης δεν κατάπιε ποτέ ότι έγινε μια άσχετη Υπουργός και όχι ο ίδιος που θεωρεί ότι έβγαλε το Παπανδρέου Πρωθυπουργό! Ο ίδιος δε έλεγε χαρακτηριστικά σε βουλευτή που πρόσφατα τον επισκέφτηκε στο γραφείο του ότι " ...σε ένα μήνα θα είμαι εγώ ο Υπουργός..."

Από ....... royfianos

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΕΛΟΣ !!!!


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες ο Α. Σαμαράς έχει αποφασίσει την αποπομπή -με εύσχημο τρόπο πάντως , του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Κ. Μαρκόπουλου .

Το ζήτημα είναι πότε θα υπάρξει η κατάλληλη χρονική στιγμή που θα δικαιολογεί την απομάκρυνση χωρίς να υπάρξει κόστος για τον Πρόεδρο της ΝΔ ,αφού θα αναγκαστεί να δώσει εξηγήσεις για την απομάκρυνση στελέχους που πριν από λίγες βδομάδες, τοποθέτησε στη θέση αυτή.

Η πλέον κατάλληλη περίοδος θεωρείτε αμέσως μετά τα τέλος του συνεδρίου,οπότε θα υπάρχουν και συνολικές αλλαγές στα διάφορα όργανα του κόμματος.

Εκτός φυσικά -αν υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα των κονδυλίων του ΕΟΤ, οπότε θα αναγκαστεί να το κάνει νωρίτερα...

Από .......... royfianos

Η αποκάλυψη για του ΔΙΚΑΤΣΑ για τη Δραγώνα και η δικαίωση Πιπερόπουλου

Αναρτήθηκε από.....  energoipoliteskv.blogspot.com




Το έγγραφο του ΔΙΚΑΤΣΑ που ομολογεί ότι η κυρία Δραγώνα στερείται βασικού τίτλου σπουδών, (για περισσότερα κλικ εδώ), αποτελεί τη δικαίωση του καθηγητή κύριου Πιπερόπουλου ο οποίος είχε υποβάλλει την παραίτηση του επί υπουργείας Γιαννάκου από το ΔΙΚΑΤΣΑ ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους. Δείτε το ιστορικό:


Παραίτηση με καταγγελίες για αναγνώριση πτυχίων ΚΕΣ

Με σοβαρές καταγγελίες ότι το ΔΙΚΑΤΣΑ επικυρώνει εμμέσως πλην σαφώς τους τίτλους των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών παραιτήθηκε λίγες μόλις μέρες μετά το διορισμό του στο Διοικητικό Συμβούλιο του οργάνου ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Γιώργος Πιπερόπουλος.

Παραιτήθηκε ο καθηγητής Γ. Πιπερόπουλος από το Δ.Σ. του ΔΙΚΑΤΣΑ

Στο κείμενο της παραίτησής του, ο καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποδεικνύοντας τους συμψηφισμούς σπουδών σε ΚΕΣ με τίτλους σπουδών εξωτερικού, επιπέδου μάστερ ή διδακτορικού, ως έμμεσο τρόπο αναγνώρισης των ΚΕΣ, θέτει ζήτημα νομιμότητας των σχετικών αποφάσεων του ΔΙΚΑΤΣΑ με τις οποίες τα ΚΕΣ αναγνωρίζονται διά της πλαγίας οδού.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «ως πρόεδρος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είμαι αποδέκτης, μαζί με τους συναδέλφους μου, αποφάσεων του πρώην προέδρου του ΔΙΚΑΤΣΑ καθηγητή Θ. Λιανού, όπως και του νυν προέδρου του ΔΙΚΑΤΣΑ καθηγητή Γ. Λεοντάρη, οι οποίες δεν ζητούν απλώς, αλλά μας επιβάλλουν να προβούμε σε συμψηφισμό κάποιων ετών σπουδών σε ΚΕΣ που λειτουργούν στη χώρα μας ή να συμψηφίσουμε ένα πτυχίο 4ετούς φοίτησης από ΚΕΣ με έναν τίτλο σπουδών μάστερ (ή και διδακτορικού) που στη συνέχεια αποκτήθηκε στην Αγγλία ή τις ΗΠΑ ή οπουδήποτε αλλού και να θεωρήσουμε ότι το άτομο αυτό αποκτά ισοτιμία ελληνικού πτυχίου αφού υποβληθεί σε εξέταση κάποιων μαθημάτων μας».

Με αφορμή την παραίτηση του κ. Πιπερόπουλου, η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, αφού χαρακτηρίζει «αβάσιμους τους λόγους που επικαλείται στην παραίτησή του ο κ. Πιπερόπουλος», επαναλαμβάνει ότι «με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους οι τίτλοι σπουδών υποψηφίων από πανεπιστήμια του εξωτερικού, οι οποίοι έχουν διανύσει τμήμα των σπουδών τους σε Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζονται, καθώς τα Κέντρα ή Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών δεν αναγνωρίζονται ως δομές εκπαίδευσης».

Ανάλογες ήταν οι τοποθετήσεις των δύο τελευταίων προέδρων του ΔΙΚΑΤΣΑ, οι οποίοι, ωστόσο, ενώ αρνούνται κατηγορηματικά πολιτικές αναγνώρισης, παραδέχονται από την άλλη τις ομιχλώδεις πρακτικές του παρελθόντος, που έδιναν σε αποφοίτους των ΚΕΣ τη δυνατότητα παράκαμψης του ισχύοντος συστήματος εισαγωγής στα ελληνικά ΑΕΙ. «Δεν επρόκειτο για αναγνώριση τίτλων αλλά για αναγνώριση του έτους μεταπτυχιακών σπουδών που οδηγούσε σε κατάταξη σε αντίστοιχο ελληνικό ΑΕΙ. Παρ’ όλα αυτά, επειδή διαπιστώθηκε ότι μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης για όσους ήθελαν μετά την κατάταξή τους να αναγνωρίσουν αυτούς τους τίτλους, το σταματήσαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του ΔΙΚΑΤΣΑ, Θ. Λιανός.

Ακόμη πιο σαφής η απάντηση του νυν προέδρου του οργάνου, Γ. Λεοντάρη, ο οποίος αφού ξεκαθάρισε ότι κατήργησε όλες τις προηγούμενες αποφάσεις και με δική του νέα απόφαση «δεν αναγνωρίζεται κανένας τίτλος σε όσους έχουν ξεκινήσει σπουδές σε ΚΕΣ από το 2002 και μετά», συμπλήρωσε: «Διαπίστωσα ότι με παλαιές αποφάσεις άνοιγε παράθυρο σε όσους θέλουν να αποκτούν πανεπιστημιακούς τίτλους παρακάμπτοντας την κείμενη διαδικασία εισαγωγής».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 05/11/2004

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ —Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2004 Σελίδα 27

ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΕΟΛΑΙΑ
Παραίτηση μέλους του ΔΣ-ΔΙΚΑΤΣΑ

Δεκτή έκανε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας την παραίτηση του Γ. Πιπερόπουλου, μέλους του ΔΣ του ΔΙΚΑΤΣΑ, ο οποίος κατήγγελλε ότι υπήρξαν εντολές από τον πρώην και νυν πρόεδρο του ΔΙΚΑΤΣΑ για αναγνώριση πτυχίων ή χρόνων σπουδών από Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών. Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίζει αβάσιμους τους λόγους που επικαλείται ο Γ. Πιπερόπουλος για την παραίτησή του και δήλωνε χτες ότι «οι τίτλοι σπουδών υποψηφίων από Πανεπιστήμια του εξωτερικού οι οποίοι έχουν διανύσει τμήμα των σπουδών τους σε Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζονται καθώς τα Κέντρα ή Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών δεν αναγνωρίζονται ως δομές Εκπαίδευσης».


Διευκρινίσεις από Γιαννάκου


Παραίτηση μέλους του ΔΙΚΑΤΣΑ με αιχμές κατά της υπουργού Παιδείας


Motionteam
Ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος (φωτ. αρχείου)

Αθήνα

Την παραίτηση του μέλους του ΔΣ του ΔΙΚΑΤΣΑ Γιώργου Πιπερόπουλου έκανε δεκτή την Πέμπτη η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, αντικρούοντας παράλληλα τους λόγους που επικαλείται ο πρώτος στην επιστολή παραίτησής του.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, σε ό,τι αφορά στους λόγους που επικαλείται στην παραίτησή του ο κ. Πιπερόπουλος, υπενθυμίζεται ότι, όπως κατ’ επανάληψη έχει τονίσει η κ. Γιαννάκου, με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους οι τίτλοι σπουδών υποψηφίων από πανεπιστήμια του εξωτερικού, οι οποίοι έχουν διανύσει τμήμα των σπουδών τους σε Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών στην Ελλάδα, δεν αναγνωρίζονται, καθώς τα Κέντρα ή τα εργαστήρια αυτά δεν αναγνωρίζονται ως δομές εκπαίδευσης.

Συνεπώς οι λόγοι τους οποίους επικαλείται στην παραίτηση του, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου, είναι εντελώς αβάσιμοι.

Από.......  olympiada.gr 
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας, Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ., κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας τη χθεσινή έκδοση πενταετούς ομολόγου, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

«Η χθεσινή έκδοση πενταετούς ομολόγου, υπό τη συγκυρία που πραγματοποιήθηκε, ευτυχώς για τη χώρα, κρίνεται επιτυχημένη.

Το Ελληνικό Δημόσιο παίρνει μια βαθιά ανάσα για τους επόμενους μήνες.

Φαίνεται ότι η χώρα μπορεί να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές. Μπορεί να δανειστεί όμως πληρώνοντας υψηλότερο τίμημα.

Πληρώνοντας το υψηλότερο επιτόκιο από την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, και πολύ υψηλότερο επιτόκιο από τις αντίστοιχες δύο περσινές εκδόσεις.

Η αύξηση του κόστους δανεισμού του Δημοσίου επιβαρύνει το κόστος άντλησης ρευστότητας για το Ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα (μετακύλιση στα επιτόκια χορηγήσεων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά) και υποθηκεύει κάθε προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης (επιβάρυνση των δαπανών εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους και της δυναμικής του χρέους).

Οι καθυστερήσεις, οι παλινωδίες, οι υπαναχωρήσεις, η αναβλητικότητα και η αναποφασιστικότητα της Κυβέρνησης, στη χάραξη και εφαρμογή της αναγκαίας δημοσιονομικής πολιτικής στοίχησαν πολύ στην αξιοπιστία της χώρας.»

Η ηγεσία της ΝΔ θέλει να δώσει έντονο πολιτικό χρώμα στη μάχη

Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com
                                                                                                         

ΑΤΤΙΚΗ: ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ


«Ο Βαγγέλης είναι η καλύτερη περίπτωση», λένε συνεργάτες του Α. Σαμαρά

Όλο και περισσότερους πόντους φαίνεται ότι κερδίζει η υποψηφιότητα γνωστών στελεχών της ΝΔ στη μάχη των περιφερειών, ενώ απομακρύνεται εκτός ελαχίστων περιπτώσεων η πιθανότητα υποψηφιότητας νομαρχών.

Στόχος της ηγεσίας της ΝΔ να δώσει έντονο πολιτικό χρώμα στη μάχη των αιρετών περιφερειαρχών (των, κατά Πάγκαλο, «μικρών πρωθυπουργών»), σε αντίθεση με αυτή των δήμων, όπου, όπως είπε ευθέως στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ ο Αντώνης Σαμαράς το κόμμα του θα αποφύγει να δώσει χρίσμα (τουλάχιστον στους πιο μικρούς).

Στο πλαίσιο αυτό η ηγεσία της ΝΔ βρίσκεται πολύ κοντά στο να προτείνει στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να είναι υποψήφιος για την μεγάλη (υπερ) περιφέρεια της Αττικής, στην περίπτωση που αυτή, όπως φαίνεται, παραμείνει ως έχει. Το θέμα συζητήθηκε πρόσφατα σε κλειστή σύσκεψη συνεργατών του προέδρου της ΝΔ όπου διατυπώθηκε η άποψη ότι «ο Μεϊμαράκης είναι η καλύτερη περίπτωση για την Αττική».


Θερμή συνάντηση

Μάλιστα, το σενάριο της μητροπολιτικής περιφέρειας φαίνεται ότι δελεάζει ιδιαίτερα το κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, που αν και στήριξε τη Ντόρα Μπακογιάννη, διατηρεί πολύ καλούς διαύλους επικοινωνίας με τον Αντώνη Σαμαρά.

Είναι ενδεικτικό ότι στην πρόσφατη συνάντησή του, σε αντίθεση με αυτή με τον Νικήτα Κακλαμάνη που ήταν απολύτως τυπική (ο δήμαρχος Αθηναίων επισκέφθηκε τον Α. Σαμαρά ως πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ συνοδευόμενος και από άλλα μέλη του δ.σ.), το κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών ήταν ιδιαίτερα θερμό.

Μάλιστα, παρότι το θέμα δεν συζητήθηκε στην πρόσφατη συνάντησή τους, ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε διαθέσιμος για ειδικές ad hoc αποστολές («Θέλω να επικεντρωθώ στα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα, αλλά αν ο πρόεδρος μου ζητήσει κάποια ad hoc αποστολή, φυσικά και θα την αναλάβω», είπε χαρακτηριστικά), ενώ άφησε ανοιχτό ο ενδεχόμενο όταν ρωτήθηκε αν θα τον ενδιέφερε η θέση του περιφερειάρχη Αττικής: «Οσο η κυβέρνηση δεν αποσαφηνίζει τις προθέσεις της για τον ρόλο και τις αρμοδιότητες των αιρετών περιφερειαρχών είναι χωρίς νόημα μια τέτοια συζήτηση», πρόσθεσε.

Από ....aftodoiikisi.gr

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΛΟΥΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !!!!!


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΙ ΣΗΜΕΡΑ.


ΝΙΚΟΣ ΛΙΟΛΙΟΣ:ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗΝ Η ΜΠΑΤΖΕΛΗ...


ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ: ΑΛΗΘΙΝΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΒΗΜΑ.


Μονο τον πρωθυπουργο Γ.Παπανδρεου θεωρουν αξιοπιστο συνομιλητη τους οι αγροτες μετα την αποτυχημενη συναντηση τους την περασμενη Κυριακη με την Υπουργο Αγροτικης Αναπτυξης Κατερινα Μπατζελη και τον υφυπουργο Μιχαλη Καρχιμακη.Ο εκπροσωπος τω αγροτων της Β.Φθιωτιδας Βαιος Γκανης μιλωντας στο κεντρικο δελτιο του FM-1 εξεφρασε την εκπληξη του για την προσωπικη επιθεση που δεχτηκε απο την κα Μπατζελή με δηλωσεις της στο ΒΗΜΑ της Κυριακης.Οπως ειναι γνωστο η κα Μπατζελη επεχειρησε να διαψευσει το δημοσιευμα.Σε επικοινωνια του Σταθμου μας με το συντακτη του ρεπορταζ Αντωνη Καρακουση,λαμιωτης στην καταγωγή,μαςτονισε οτι κατανοει τη δυσκολη θεση σην οποια βρισκεται η υπουργος ομως "δεν εβγαλε απο το μυαλο του οσα αναφερει το ρεπορταζ..".Για το θεμα αυτο στο κεντρικο δελτιο του FM-1 μιλησε χτες και ο πρωνη προεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ και μελος του Δ.Σ.Νικος Λιολιος ο οποιος αρχικα τονισε οτι οι κινητοποιησεις των αγροτων ειναι δικαιολογημενες ενω ,ειπε,αν το δημοσιευμα ειναι ακριβες τοτε οφειλει η κα Μπατζελη να το παρει πισω και να ζητησει συγνωμην απο τους αγροτες για τους απαξιωτικους χαρακτηρισμους.Και σημερα Τριτη 26 Ιανουαριου οι αγροτες θα επιχειρησουν να κλεισουν και τους εναλλακτικους δρομους μεταξυ Λαμιας και καστρου Βοιωτιας κανοντας ακομη πιο δυσκολη και χρονοβορα την κυκλοφορια στο τμημα Αθηνας-Λαμιας.

Από  Lamia fm1

Γραμματείς, Φαρισαίοι και κουμπάροι.


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Δευτέρα, 25 Ιανουάριος 2010 08:55

Κυριακή του Τελώνη και του Φαρισαίου χθες.

Τι ιστορία κι αυτή με τους νέους κουμπάρους; Μετά από τρεις και κάτι μήνες ενδελεχούς αναζήτησης και επίμονης αξιολόγησης - ώστε να επιλεγούν οι άριστοι και όχι οι αρεστοί - το επιτελείο του opengov (ποιοί είναι επιτέλους αυτοί που κάνουν τις κρίσεις και αξιολογήσεις ρε παιδιά;) τοποθέτησε ειδικό Γραμματέα Ανταγωνιστικότητας στο Υπουργείο Οικονομίας, τον κ. Άρη Αλεξόπουλο.

Η ανακοίνωση με τον διορισμό του δόθηκε στην δημοσιότητα την Πέμπτη. Το Σαββατοκύριακο υπήρξε δημοσίευμα σε ημερήσια εφημερίδα για την σχέση της Υπουργού κ. Κατσέλη με τον κ. Αλεξόπουλο (κουμπαριά). Και μετά από την αποκάλυψη δόθηκε την Κυριακή η παραίτηση του νεοδιορισθέντος.

Παρόμοια (χρονολογικά και όχι μόνο) η παραίτηση Αλεξόπουλου με τις παραιτήσεις από την ΕΡΤ των βουλευτών - στελεχών της (αφού πρώτα υπήρξε η δια του τύπου αποκάλυψη) θυμίζει την συμπεριφορά κατεργάρη σερβιτόρου. Ο οποίος ....προσθέτει μια επιπλέον χρέωση εδέσματος, στην λίστα καταναλωθέντων φαγητών σε ταβέρνα, με την ένδειξη "σαν πιάσει". Και όταν οι πελάτες διαμαρτύρονται εκείνος με περίσσιο θράσος το αφαιρεί από τον λογαριασμό δικαιολογούμενος: "Εεεεε, δεν έπιασε, το σβήνω, δεν το πληρώνετε"

Σαν πολύ νωρίς δεν καβαλήσατε το καλάμι κύριοι;

Απεταξάμην τον φαρισαϊσμό κύριοι του αδιάβλητου OPENGOV.

Σημείωση: Φαρισαίος, ο προσηλωμένος στους εξωτερικούς τύπους της λατρείας, δηλαδή ο υποκριτής.

Από....activistis.gr

Θέμα πολιτικής αυτοπεποίθησης .........


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Από τον Ευγένιο Ανδρικόπουλο


eandrik@otenet.gr


Αποξενώθηκαν όλης της κοινωνίας και όχι μόνον του μέρους που τους εξέλεξε. Και τώρα δίχως καμιά διείσδυση σε αυτή παραπατούν σαν μεθυσμένοι. Τρικλίζοντας. Πότε στα δεξιά και πότε στ’ αριστερά τους. Η χρεοκοπία είναι προ των πυλών και αυτοί, οι μοιραίοι για την χώρα ΝΕΟΠΑΣΟΚΟΙ, αν δεν εκλιπαρούν γονυπετείς τις Βρυξέλλες δηλώνουν στην μακαριότητά τους.. απλώς ενήμεροι (!) του κερδοσκοπικού πόκερ που παίζεται από μαιτρ του είδους στα υποφωτισμένα τραπέζια των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Σήμερα και για λογαριασμό των Αμερικανών κατά του Ευρώ, μοιράζει φύλλα ο Πόλσον. Ως χτες ο Σόρος. Αύριο η αποκριάτικη μάσκα του καζινοκαπιταλισμού θα φέρει τα χαρακτηριστικά του επόμενου Ντίλιγκερ της οικονομίας. Με το ξεπλυμένο χρήμα. Για να απομυθοποιηθούν οι δικοί μας ολοκληρωτικά. Μαζί με τους παπύρους των London School of Economics που σέρνουν στην παρδαλή ουρά τους. Πανικόβλητοι έτσι τρέχουν στις αγορές της Άπω Ανατολής για να σωθούν. Πίσω τους ωστόσο αφήνουν...

τον πυκνό άσπρο καπνό μιας αγκομαχούσας ατμάμαξας του μεσοπολέμου. Ορατό από παντού. Μην τύχει και η δύση συγκινηθεί. Και τους υψώσει τα τείχη μιας προ του γκρεμού ελεήμονας αναστροφής. Για να επανέλθουν στην προτεραία θέση της γνωστής ανισόρροπης ισορροπίας. Πλανώνται όμως πλάνη οικτρά. Οι αγορές δεν είναι ιδρύματα φιλανθρωπικά. Ιδίως οι Ασιατικές. Συναλλάσσονται στεγνά. Εμπράγματα. Με το Ελληνοπρεπές σου μεγαλείο να μην συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών. Αντιθέτως. Να σε εκθέτει που επιπλέον το ατίμασες. Και οι Νεοσημίτειοι κυβερνητικοί παρασύρονται από τα ρεύματα της πολιτικής τους δειλίας στην δίνη τού εκ δεξιών πρόσφατου Νεοκαραμανλικού ναυαγίου.

Κι όμως. Πολιτικό οπλοστάσιο υπάρχει. Το επαναλαμβάνω. Όχι οικονομικό. Πολιτικό. Πρωτίστως επιλέγεις τον σύμμαχό σου που δεν μπορεί να είναι άλλος από τον λαό. Αυτόν που σε ανέδειξε πλειοψηφικά στο κοινοβούλιο να νομοθετείς εν ονόματί του. Αλλά εξαιρουμένων των πολιτικών προϊόντων της κ. Κατσέλη, και των τοποθετήσεων του κ. Παπουτσή, δια των Παπακωσταντίνειων νομοσχεδίων που καταθέτεις, επέλεξες να τον θέσεις απέναντί σου. Για να εισπράττεις σήμερα τα επίχειρα στα μπλόκα των αγροτών αύριο των ελευθερο-επαγγελματιών και μεθαύριο των υπαλλήλων. Πασών χαρακτηριστικών και χρωμάτων. Δευτερευόντως μηνύεις στην κεφαλαιουχική ευρωπαϊκή κοινότητα κατά τρόπο απολύτως αυστηρό, ότι σου οφείλει δεν της οφείλεις. Και σου οφείλει γιατί εξ’ αιτίας της διάγεις παραγωγική απραγία αφού επί τριάντα έτη σε υποχρεώνει μαζί με τα προϊόντα της να εισάγεις και την ανεργία του επιστημονικού και τεχνικού της προσωπικού. Κάπως έτσι καθηλώθηκε το εμπορικό σου ισοζύγιο (εισαγωγές-εξαγωγές) σε πρόσημο αρνητικό. Τρίτον θέτεις ωμά τους Γερμανούς ενώπιον, όχι τόσο εκ του ανυπόθηκου κατοχικού δανείου ή της κοπής κίβδηλων κατοχικών νομισμάτων, αλλά των εκ των ποταμών του ελληνικού αίματος πολεμικών οφειλών τους. Χρέη τα οποία ούτως ή άλλως προσημειώνονται κατ΄ έτος ως διεκδικούμενα στον προϋπολογισμό τους αφ’ ης το κράτος τους κατέστη ενιαίο. Τέταρτον αντιστρέφεις δικτατορικά αν χρειαστεί τους Σημίτειους κανόνες που θεμελίωσαν ένα κράτος πρόνοιας των εργολάβων και όχι των εργαζομένων. Και πέμπτον ενημερώνεις ρητά στο σύνολό της την νεοφιλελεύθερη δύση, πως αν ο κάθε τυχοδιώκτης Πόλσον εξακολουθήσει να τζογάρει στην οικονομία σου, με τα f16 τα Miraze και τα Eurofither θα στολίσουν τις παιδικές τους χαρές. Γιατί πάντα διατίθενται προς πώληση οι ασύγκριτες πτητικές μηχανές που ονομάζονται Σουχόϊ. Μόνο που αυτά για να προταθούν ευθαρσώς και ευθέως δηλούμενα, προϋποθέτουν ηγέτη η πολιτική εμβέλεια του οποίου να υπερβαίνει τα στενά όρια του εθνικά μίζερου πολιτικού σου προσωπικού. Κάποιον σαν αυτόν που ευθύς εξ αρχής χαρακτήρισε το νοτιοκορεάτικο τζάμπο της Σαχαλίνης κατασκοπευτικό. Απείλησε με εξοπλιστικό black out τις γερμανικές πωλήσεις όπλων στην Ελλάδα. Εκβίασε προς όφελος όλων των Μεσογειακών χωρών τα ΜΟΠ. Ταπείνωσε μπλοφάροντας το 1988 στο Αιγαίο την Τουρκία και κρατούσε το ιερό τέρας των ΜΜΕ Χρήστο Λαμπράκη αναμμένοντα αναμμένο στον προθάλαμο του πρωθυπουργικού του γραφείου επί δίωρο, προκειμένου να ευτυχήσει μιας συνάντησης μαζί του.. Κάποιον που να ονομάζεται Ανδρέας Παπανδρέου και που να μην έχει εξαχθεί του τηλεοπτικού σωλήνα αλλά να έχει σφυρηλατηθεί πολιτικά στο αμόνι των κοινωνικών αγώνων.

Από ........... press.gr

"Ποντάρουμε στο διάλογο" λέει η κυβέρνηση


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

"Δεν ποντάρουμε στην κόπωση τους- ποντάρουμε στο διάλογο, την υπευθυνότητα και ευθύτητα τους. Στην από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων τους":

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση, δια στόματος Κ. Μπατζελή, στους αγρότες, οι οποίοι παραμένουν στα μπλόκα, κλείνοντας δρόμους και παρακαμπτηρίους, όπως στη Θεσσαλία.

Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Μπατζελή, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με την ολοκλήρωση των εργασιών του κοινωνικού διαλόγου για την αγροτική οικονομία στο Ζάππειο, ανακοίνωσε μέτρα για την ενίσχυση των αγροτών, συνολικού ύψους 5,5 δισ. ευρώ, χωρίς -όπως είπε- να κινδυνεύει η χώρα από κυρώσεις από την ΕΕ. Ο υφυπουργός, Μ. Καρχιμάκης, κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση.


Η κ. Μπατζελή θα συναντηθεί την Τετάρτη με αντιπροσωπεία κτηνοτρόφων, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος πάγια αιτήματα του κλάδου.


"Ο κόμπος έφτασε στο χτένι- Η ΝΔ στήριξε και στηρίζει τους αγρότες" είπε ο Αντ. Σαμαράς, μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των αγροτών από τον Πλατύκαμπο, τη Μελούνα και τις Μικροθήβες αλλά και από μπλόκα της Μακεδονίας. Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την αντίθεση του στα μπλόκα, ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του και να καλέσει σε διάλογο τους αγρότες. Οι εκπρόσωποι των αγροτών συναντήθηκαν και με τον Γ. Καρατζαφέρη.

Ρήγμα στις τάξεις των αγροτών

Ρήγμα μεταξύ των αγροτών, καθώς η ΠΑΣΕΓΕΣ δια του Προέδρου της, έχει εκφράσει την αντίθεσή της στις κινητοποιήσεις. Πάντως, οι αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα διευκρινίζουν πως είναι άλλοι οι αγροτοσυνδικαλιστές και άλλοι οι αγροτοσυνεταιριστές.

"Οι εφαρμοζόμενες από τις κυβερνήσεις αντιαγροτικές ευρωπαϊκές πολιτικές", αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στην ΠΑΣΕΓΕΣ, "η έλλειψη προγραμματισμού και σχεδιασμού σε συνδυασμό με υποσχέσεις και προσπάθειες απόκρυψης των πραγματικών αιτίων των προβλημάτων, έχουν οδηγήσει τους αγρότες σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση".

Τα Μπλόκα

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Λάρισας, που συμμετέχουν στα μπλόκα του Πλατύκαμπου και της Μελούνας Τυρνάβου, οι οποίοι προχώρησαν σε αποκλεισμό των δρόμων αλλά και των παρακαμπτηρίων, από τις 11 το πρωί. Σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας προχώρησαν και οι κτηνοτρόφοι από την επαρχία Ελασσόνας αλλά και περιοχές του Τυρνάβου. Μάλιστα, έχυσαν στον δρόμο γάλα, ενώ είχαν μαζί τους και αμνοερίφια.

Στις θέσεις τους παραμένουν και οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια για συνάντηση και συντονισμό με τους αγρότες των 12 μπλόκων.

Οι αγρότες που συμμετέχουν στο μπλόκο του Προμαχώνα Σερρών, αποφάσισαν να κρατήσουν ανοικτή τη σιδηροδρομική διέλευση στο μεθοριακό σταθμό, την οποία είχαν κλείσει χτες και μέχρι τις δύο, σήμερα τα ξημερώματα.

Επίσης, οι αγρότες του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου, που κρατούν κλειστό τον κόμβο Κερδυλλίων, επί της Εγνατίας οδού, Σερρών - Καβάλας, για δωδέκατη μέρα, αποφάσισαν να κλείσουν και σήμερα την παλιά εθνική οδό Σερρών - Καβάλας, στον κόμβο της Αμφίπολης.

Κλειστή και η εθνική οδός Σερρών - Θεσσαλονίκης στον κόμβο του Στρυμονικού, καθώς οι παραγωγοί απέκλεισαν το δρόμο από τις έντεκα το πρωί. Από τις 13.40 διακόπηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Νέας Μηχανιώνας στον κόμβο "Πράσινα Φανάρια".

Κλειστά είναι και τα τελωνεία Εξοχής και Ορμενίου. Στους Ευζώνους οι αγρότες έκλεισαν τον δρόμο στις 12.30 για να ανοίξουν στις 15.00, ενώ στη Δοϊράνη έκλεισαν από τις 12.00 έως τις 14.00.

Αποκλεισμένος είναι ο κόμβος Βογατσικού (στον κάθετο άξονα της Εγνατίας), η νέα και η παλιά εθνική οδός Καστοριάς - Κοζάνης, ο δρόμος Πτολεμαΐδας - Κοζάνης, Φλώρινας - Κρυσταλλοπηγής (σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από τα ελληνοαλβανικά σύνορα), και Φλώρινας - Κοζάνης (στο 40ο χιλιόμετρο)

Διαμαρτυρία των ΚΤΕΛ Θεσσαλίας-Φθιώτιδας

Σε κοινή παράσταση διαμαρτυρίας, προχώρησαν εκπρόσωποι των ΚΤΕΛ Θεσσαλίας και Φθιώτιδας, οι οποίοι έφθασαν στη Λάρισα με 30 λεωφορεία.Οι αυτοκινητιστές έθεσαν στην περιφερειάρχη το θέμα της οικονομικής δυσπραγίας που μαστίζει τα δύο συγκεκριμένα ΚΤΕΛ, μετά το κλείσιμο των Τεμπών, διότι η κίνηση έχει πέσει κατακόρυφα.

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ΚΤΕΛ Μαγνησίας, που εδρεύει στο Βόλο, έχουν προκαλέσει, τόσο οι κατολισθήσεις στην κοιλάδα των Τεμπών όσο και οι κινητοποιήσεις των αγροτών. Η επιβατική κίνηση από το Βόλο προς τη Θεσσαλονίκη έχει μειωθεί κατά 85%, ενώ η αντίστοιχη προς την Αθήνα περιορίστηκε στο 50%, της συνηθισμένης.

Από....Nooz.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com