Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Επικίνδυνο για τον τόπο χαρακτήρισε τον Δήμαρχο Καμένων Βούρλων κ. Αντωνίου ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τρίγκας Ηλίας.

Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com

Επιστολή αναγνώστη
 προς το Blog

Σε ρινγκ για δυνατούς εξελίχτηκε το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καμένων Βούρλων με πρωταγωνιστές το Δήμαρχο κ. Αντωνίου και τον προηγούμενο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τρίγκα Ηλία.

Τα αίματα άναψαν όταν ο κ. Τρίγκας Ηλίας έβαλε θέμα να συζητηθεί προ ημερησίας διατάξεως η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού των Καμένων Βούρλων μετά και την αποχώρηση των εργαζομένων από αυτόν.

Ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου επιτέθηκε με ακατονόμαστες φράσεις εναντίον του κ. Τρίγκα Ηλία. Ο κ. Τρίγας Ηλίας ανταπάντησε χαρακτηρίζοντας τον Δήμαρχο κ. Αντωνίου επικίνδυνο για τον τόπο, με τις αλλοπρόσαλλες ενέργειες του στο θέμα του Βιολογικού και την μη διαφάνεια στο χειρισμό των οικονομικών του Δήμου Καμένων Βούρλων.

Τότε ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου επιτέθηκε εναντίον του κ. Τρίγκα Ηλία με άγριες διαθέσεις !!! ευτυχώς παρενέβησαν οι πιο ψύχραιμοι και απεφεύχθησαν τα χειρότερα !!!

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μουρντζούνης διέκοψε το δημοτικό συμβούλιο για να ηρεμίσουν τα πνεύματα.

Βέβαια αυτό που έκανε ο κ. Τρίγκας Ηλίας έπρεπε κανονικά να το κάνει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Κεφάλας ( αλλά πως να το κάνει όταν έχει και αυτός λερωμένη τη φωλιά του, όπως είναι με τα απλήρωτα νερά, το πάρτι στη ΔΕΠΑΚΑΒ , τα κλεμμένα και διπλο πληρωμένα μηχανήματα του Βιολογικού κ.α ) .

Πρόσφατα δε δημοσιεύτηκε και η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το έτος 2007 στο οποίο φαίνεται ότι ο κ. Κεφάλας έχει απλήρωτα εντάλματα για το Βιολογικό και άλλα διάφορα τα οποία επέστρεψε ο επίτροπος ως μη σύννομα.

Όλα αυτά έχουν συντελέσει να κάνει ο κ. Κεφάλας συμφωνίες με τον κ. Αντωνίου και τον κ. Παπαλάμπρο κάτω από το τραπέζι για να καλύπτει ο ένας τις βρωμιές και τις παρανομίες του άλλου.

Την πρόταση του κ. Τρίγκα Ηλία για συζήτηση του Βιολογικού προ ημερησίας διατάξεως ψήφησαν οι παρευρισκόμενοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Από την συμπολίτευση δεν ψήφισε την πρόταση ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μουρντζούνης και ο κ. Φαλάρας που όπως λέγανε πριν το συμβούλιο ότι θα ψήφιζαν μια πρόταση που θα αφορούσε τη συζήτηση του βιολογικού από όποιον και αν ετίθετο το θέμα (λόγια παχιά).

Όλοι κρίνονται βέβαια με τη στάση τους και την ψήφο τους μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι με το τι λένε στο πεζοδρόμιο. Οι δημότες παρακολουθούν βέβαια την περίεργη στάση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Κ. Μουρντζούνη και του κ. Φαλάρα.

Ο κ. Μουρντζούνης συμβιβάζεται γιατί βολεύεται παίρνοντας τα 1500 ευρώ του προέδρου, ο δε Φαλάρας συνεχίζει να στηρίζει τον κ. Αντωνίου( γιατί από ότι φαίνεται κάπου τον κρατάει ο Μάκης γερά). Από την άλλη δε θέλει ο κ. Φαλάρας να κατεβάσει τον Γαμπρό του για υποψήφιο( ευτυχώς που οι δημότες των Καμένων Βούρλων δεν είναι κατσίκες και δεν μασούν ταραμά).

Οι δε εργαζόμενοι στο Βιολογικό που έχουν ένα χρόνο απλήρωτοι συνεχίζουν να δίνουν το δικό τους αγώνα καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του εργολάβου. Την ίδια στιγμή ο κ. Αντωνίου τους έχει φλομώσει στο ψέμα , ετοιμάζοντας το διάδοχο σχήμα τις Coza Nostra στο Βιολογικό ( Τρίγκας Γεώργιος , Βαργιανίτης κ.α )

Όλοι κρίνονται με τη στάση τους και την συμπεριφορά τους από τους δημότες των Καμένων Βούρλων και θα λάβουν τα δέοντα όταν έλθει η ώρα της κρίσης.

Αντώνη, βγες μπροστά, η χώρα χρειάζεται φωνή

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Θυμάμαι στις αρχές του 2004 τα εξευτελιστικά σχόλια του CNN, του ΒΒC, F.T. κ.λ.π. που προέβλεπαν την απόλυτη γελοιοποίηση της Ελλάδος, εξ αιτίας της αδυναμίας της να ολοκληρώσει τα έργα και να διοργανώσει του Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μια θρασύτατη δημοσιογράφος της Guardian, αν ενθυμούμαι καλώς, τρύπωσε ένα βράδυ κρυφά στο ΟΑΚΑ (σιγά το κατόρθωμα) και την επομένη βοούσε ο διεθνής τύπος για τα «κενά ασφαλείας».

Και εμείς, για να τους πείσουμε, αγοράζαμε C4I, αερόστατα, κάμερες ασφαλείας και ότι άλλο είχαν να μας πουλήσουν οι διεθνείς …προστάτες. Και όσο περισσότερα συστήματα παραγγέλναμε, τόσο μεγαλύτερα security gaps ανακάλυπταν!

Αποτέλεσμα: Το κόστος ασφάλειας των Αγώνων εκτοξεύτηκε στα ύψη λόγω αυτής της τακτικής…

Όπως περίπου γίνεται σήμερα με τα spreads!

Χθες αισθάνθηκα βαθύτατα προσβεβλημένος, από όλους αυτούς τους τύπους του ECOFIN, που βγήκαν και μας υπεδείκνυαν τι μέτρα πρέπει να πάρουμε, λες και απευθύνονταν σε φόρου υποτελείς. Σε αποίκους.

Εντάξει τα οικονομικά μας είναι χάλια.

Εντάξει έχουμε την ατυχία σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία να έχουμε μια ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση.

Εντάξει, κάναμε λαθροχειρίες και πειράξαμε τα στατιστικά μας.

Εντάξει, πρέπει να ρυθμίσουμε τα του οίκου μας.

Αλλά, ως εδώ και μη παρέκει. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να προσβάλει ένα λαό και ν’ απαξιώνει μια χώρα.

Αν από την ημέρα που «ανακάλυψαν» το πρόβλημα με τα δημοσιονομικά της Ελλάδος, όλοι αυτοί οι φωστήρες της Ε.Ε. μιλούσαν λιγότερο και μας στήριζαν περισσότερο, τα spreads θα ήταν χαμηλότερα, οι αγορές πιο ήρεμες, η ψυχολογία βελτιωμένη και οι εναλλακτικές λύσεις καλύτερες.

Αλλά και εμείς από την πλευρά μας ως πότε θα δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα, αυτές τις προσβολές;

Έχει το θράσος να μας κάνει υποδείξεις η κα. Μέρκελ και δεν βγαίνει ένας να της θυμίσει ότι η χώρα της:

-αφάνισε μια ολόκληρη γενιά ελλήνων

-κατέστρεψε το 35% του δασικού μας πλούτου

-έκλεψε αμύθητης αξίας αρχαιολογικούς θησαυρούς, που κοσμούν τα μουσεία τους

-κατέστρεψε όλη τη βιομηχανική και γεωργική υποδομή της χώρα μας.

Να μην αναφερθώ και στο κατοχικό δάνειο.

Πόσο τα κοστολογεί όλα αυτά η κα. Μέρκελ;

Να της θυμίσει, επίσης ότι είμαστε οι καλύτεροι πελάτες της αμυντικής τους βιομηχανίας (leopards)

Περιμένω, επίσης, να βγει κάποιος και να εξηγήσει, στους πολυπράγμονες υπουργούς του ΕCOFIN, πόσο κοστίζουν στην Ελλάδα ετησίως οι αναχαιτίσεις των τουρκικών αεροπλάνων στο Αιγαίο.

Πόσο θα ήταν το έλλειμμα μας, αν ξοδεύαμε για την άμυνα, όσο ξοδεύει η Ολλανδία ή η Σουηδία;

Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει τα σημερινά προβλήματα για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θα τολμήσει ποτέ να πάρει μέτρα που θα αγγίξουν τον στενό πυρήνα της εκλογικής του βάσης. Εκεί είναι το πρόβλημα!

Για το λόγο αυτό και προετοιμάζουν την κοινή γνώμη ότι τα μέτρα αυτά είναι επιταγές των Βρυξελλών. Έτσι και την ευθύνη απεκδύονται, αλλά κυρίως προσπαθούν να προκαλέσουν, όσο το δυνατό λιγότερο την εκλογική τους βάση. Το ΠΑΣΟΚ πάντα το ενδιέφερε περισσότερο η εξουσία απ’ οτιδήποτε άλλο.

Για αυτό και τους τελευταίους μήνες ανέχονται αυτή την τρομοκράτηση του ελληνικού λαού. Για αυτό και ρίχνουν λάδι, σ’ αυτά τα σενάρια καταστροφής.

-Με έναν πρωθυπουργό που δημοσίως δηλώνει ότι η «πατρίδα είναι στην εντατική;» Ο οποίος, εν μέσω κρίσης, κάνει και καμιά στάση στην Ελλάδα από τις διεθνείς του ασχολίες; Και κάθε φορά που επιστρέφει ανακοινώνει Εξεταστικές Επιτροπές!

-Με τον άνευ προηγουμένου υπουργό οικονομικών, που παρομοιάζει τη χώρα του με …τιτανικό!

-Με την υπουργό Οικονομίας, Ναυτιλίας, Ανταγωνιστικότητας που τα βάζει με τις τράπεζες και καταργεί τη φορολόγηση των σκαφών όταν η χώρα χρειάζεται απελπισμένα έσοδα;

-Με τον υπουργό εργασίας, που κάθε που μιλάει, κάνουν πάρτυ οι κερδοσκόποι;

Φαντάζεσθε τι θα έλεγε το ΠΑΣΟΚ, αν όλα αυτά συνέβαιναν με κυβέρνηση της Ν.Δ;

Πόσες παραιτήσεις θα ζητούσαν καθημερινά;

Πόσες φορές τη μέρα θα ζητούσαν εκλογές;

Πόσα panels θα στήνονταν στην τηλεόραση;

Πόσα σκάνδαλα θα είχαν κατασκευαστεί;

Νομίζω, ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει πλέον την ευθύνη να αναπληρώσει το κενό που υπάρχει. Η χώρα χρειάζεται φωνή.

Αρκετά με τα εσωκομματικά, αρκετά με τη συναίνεση, αρκετά με το παρελθόν.

Ο ίδιος δεν έχει καμιά ευθύνη για τα λάθη και τις παραλείψεις της Κυβέρνησης Καραμανλή. Δε θα απολογείται για το υπόλοιπο του βίου του.

Είναι καιρός να βγει μπροστά.

Με ιδέες, με προτάσεις, με λύσεις.

Αρκετά μ’ αυτό τα κακόμοιρο ύφος της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Οι αγορές χρειάζονται μια φωνή ελπίδας, μια φωνή αισιοδοξίας και έναν ηγέτη που ξέρει τα προβλήματα, αλλά ακόμα σημαντικότερο ξέρει και τις λύσεις.

«Οι καιροί ου μενετοί..»

 Από.......   antinews.gr

Καταγγελία -σοκ από τη γαλλίδα υπ. Οικονομικών

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Aίσθηση προκαλεί καταγγελία για κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας, την οποία φέρεται να έκανε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Christine Lagarde


Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones Newswires, επικαλούμενο δηλώσεις Γάλλου βουλευτή, η Christine Lagarde, σε κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση, κατήγγειλε ότι έξι χρηματοοικονομικά ιδρύματα προέβησαν σε κερδοσκοπικές κινήσεις σε βάρος της Ελλάδας. Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι και τα έξι ιδρύματα είναι αγγλοσαξονικής προέλευσης και έχουν εντοπιστεί.

Η ίδια είπε επίσης ότι η γαλλική κυβέρνηση είναι υπέρ της ανάληψης ενός συμβουλευτικού ρόλου εκ μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η συνδρομή του δεν θα χρειαστεί.

Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παρουσιάσει, εφόσον χρειαστεί, ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αρωγής της ΕΕ προς την Ελλάδα, με συντονισμένη και αποφασιστική δράση, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου 'Ολι Ρεν,

Από ...Nooz.gr

Μπορεί η ΛΑΜΙΑ να ανατρέψει το κομματικό μοντέλο στην αυτοδιοίκηση;

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com






΄΄…μόνοι γάρ τόν μηδέν τώνδε μετέχοντα ουκ απράγμονα,


αλλ’ αχρείον νομίζομεν…΄΄

(Θουκυδίδη Περικλέους Επιτάφιος Β,40 )


Λαμία, 16.2.2010

Το Δημοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης αποτελεί κατάκτηση του σύγχρονου ανθρώπου, προϊόν μιας μακράς ιστορικής πορείας. Ειναι όμως και το πιο ευαίσθητο πολίτευμα γιατί είναι άμεσα εξαρτώμενο από την συμμετοχή των πολλών.

Σήμερα ο πολίτης είναι αποκομμένος πολλές φορές από τα κέντρα εξουσίας, μπορεί όμως να δραστηριοποιηθεί και να συμμετέχει στηρίζοντας την τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία αποτελεί ένα λαϊκό θεσμό που αναδείχθηκε σε δύσκολους καιρούς και καταγράφηκε στη συνείδηση του μέσα στο χρόνο σαν κάτι ξεχωριστό, κάτι δικό του και άμεσο.

Δυστυχώς σήμερα βιώνουμε την εποχή της α-πολιτικοποίησης των πολλών και της κομματικοποίησης της Αυτοδιοίκησης που αλώθηκε, ελέγχθηκε και προσαρμόστηκε στις κομματικές πρακτικές και συντονίστηκε ανάλογα. Μέσα από τα κόμματα η κεντρική εξουσία θέλει, και επιδιώκει, να ελέγχει όλες τις μορφές εξουσίας σε όλα τα επίπεδα.

Τα κόμματα της εξουσίας νομοθετούν βάζοντας πότε το ποσοστό του 42%, πότε εφευρίσκουν εκλογικούς νόμους, για να υπηρετηθεί το δημαρχοκεντρικό σύστημα και πότε κάνουν τους “ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ” και “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ” στα μέτρα τους με στόχο την εκλογή “ημετέρων” δημάρχων. Νομοθετούν βάζοντας μια σειρά από προϋποθέσεις για να μην γίνεται με ευκολία το “ανακάτεμα” των δημοτών και να εκφράζονται ελεύθερα με καθαρά τοπικά αυτοδιοικητικά κριτήρια. Μπαίνουν τέλος σε λειτουργία οι διάφοροι μηχανισμοί: οι χρηματοδοτήσεις των “δικών μας δήμων”, οι προσλήψεις, τα κομματικά ρουσφέτια και όλα αυτά ολοκληρώνονται με τα “χρίσματα” των κομματικών υποψηφίων και με τον χαρακτηρισμό των όποιων ανεξάρτητων ως “ανταρτών”.

Έτσι αναπαράγεται σε όλη την κλίμακα, μέχρι και τον πιο μικρό δήμο, το κεντρικό κομματικό παιχνίδι και λειτουργεί ο κάθε δήμος, ως κακέκτυπο της βουλής και οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές αντίστοιχα κακέκτυπο των βουλευτικών. Και όλα κάτω από το πρίσμα, και με το στόχο, των βουλευτικών εκλογών. Η απουσία του κάθε κόμματος, άρα και των μικρών κομμάτων, καταγράφεται ως αδυναμία να στελεχώσει ψηφοδέλτιο. Το ερώτημα είναι, έχει τίποτα να κερδίσει μέσα σ’ αυτό το κλίμα η τοπική κοινωνία; Φυσικά όχι.

Αντίθετα οδηγούνται στην αδράνεια και την περιθωριοποίηση πολλοί αξιόλογοι πολίτες, ισοπεδώνονται αξίες, καταπιέζονται συνειδήσεις, εγκλωβίζονται δημότες μέσα σε λογικές και πρακτικές, που δεν θα ήθελαν ίσως να τις υπηρετήσουν. Αντίστοιχα στελεχώνουν ψηφοδέλτια άνθρωποι των μηχανισμών, των σκοπιμοτήτων και των συμφερόντων. Το σημαντικότερο, οι νέοι άνθρωποι, στους οποίους ανήκει το μέλλον, αυτοί που πρέπει να δημιουργήσουν το όραμα της πόλης, του δήμου, αγνοούνται ή μένουν στο περιθώριο, αρνούμενοι πολλές φορές οι ίδιοι να συμβιβαστούν με το κατεστημένο.

Γι’ αυτό υποστηρίζουμε με έμφαση ότι η Λαμία, και η κάθε Λαμία, έχει ανάγκη από μια ανεξάρτητη δημοτική προσπάθεια, η οποία να συσπειρώσει όλους αυτούς που δε δεσμεύονται από κόμματα, από άλλες συλλογικότητες και συμφέροντα. Η περιθωριοποίηση και η ιδιώτευση αξιόλογων συμπολιτών μας μπορεί να σταματήσει, σ’ ένα βαθμό, μέσα από τέτοιες διαδικασίες, στις οποίες ο καθένας δεν θα νοιώθει την “κηδεμονία” και δεν θα “σπάει τα μούτρα” του πάνω σε προαποφασισμένες θέσεις, σε “χρίσματα”, σε αδιαφανείς σκοπιμότητες και μασημένες τροφές από τις ηγεσίες και τις “γραμμές” των κομμάτων. Δεν θα νοιώθει την ανάσα αυτών που διαθέτουν, έστω υποτυπώδεις, “μηχανισμούς”, να τον ελέγχουν και να τον κατευθύνουν. Συσπειρώσεις χωρίς ταμπέλες και ιστορικές αναφορές, χωρίς προαπαιτούμενα, αλλά μόνο με διάθεση και αποφασιστικότητα να εκφραστούν φρέσκες ιδέες που να συνθέτουν το όραμα.

Η περίοδος αυτή είναι η πλέον κατάλληλη να λειτουργήσει στη Λαμία μια τέτοια κίνηση, όχι τόσο και μόνο για τις εκλογές, όσο με αφορμή τις εκλογές, και να βρεθεί μέσα στη δίνη των δημοτικών εκλογών με παρεμβάσεις, προτάσεις και θέσεις. Είναι ευκαιρία να καταδειχθεί η αδυναμία των παραδοσιακά “αντίπαλων δυνάμεων” στην πόλη να εκφράσουν τα πραγματικά προβλήματα με σύγχρονους όρους.

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας ελπίζουμε και φιλοδοξούμε να παίξει ένα τέτοιο ρόλο. Φιλοδοξούμε να συσπειρώσει πολίτες της Λαμίας ανεξάρτητα από πολιτικές, ιδεολογικές και κομματικές αντιλήψεις ή κοινωνικά και επαγγελματικά συμφέροντα, που επιδιώκουν να συνδιαμορφώσουν σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και στοχεύουν συνειδητά στη δημιουργική πολυφωνική σύνθεση απόψεων και ιδεών.

Tα προβλήματα πολλαπλασιάζονται, οι κοινωνίες αλλάζουν, ας αλλάξουμε κι εμείς…

Η Λαμία μπορεί…



Παναγιώτης Στασινός


Ορθοπαιδικός-Χειρουργός


Μέλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας


http://www.pepla.gr



Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

«Στις σημερινές δηλώσεις του, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου επιβεβαίωσε την ύπαρξη κινδύνων υλοποίησης του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, όπως αυτοί επισημάνθηκαν στα Συμβούλια του Eurogroup και του Ecofin.

Αυτή η διαπίστωση επιβεβαιώνει τους φόβους για τη λήψη, άμεσα, ακόμη πιο σκληρών μέτρων για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Κάνει, όμως, ακόμη πιο επιτακτική τη λήψη των απαραίτητων αντισταθμιστικών μέτρων για την ενίσχυση της ενεργού ζήτησης. Αυτό που ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Σαμαράς χαρακτηρίζει ως αναπτυξιακές ανάσες για την τόνωση της οικονομίας. Γιατί, χωρίς αυτές, η ανεργία θα εκτοξευθεί σε δυσθεώρατα ύψη, που θα δημιουργήσουν ρήγματα στην κοινωνική συνοχή.

Ο κ. Υπουργός, όμως, αναφέρθηκε και στην «αρκετά καλή εκτέλεση» του τρέχοντος Προϋπολογισμού. Τα ίδια, όμως, τα προσωρινά στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους διαψεύδουν αυτή την αισιοδοξία. Σύμφωνα με αυτά, τα καθαρά έσοδα του τακτικού Προϋπολογισμού, χωρίς την είσπραξη εσόδων ύψους 691 εκατ. ευρώ από την επιβολή της έκτακτης εισφοράς στα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων για τη χρήση του 2008, θα παρουσίαζαν αύξηση μόλις 2,1% τον Ιανουάριο έναντι πρόβλεψης για 10,8%.

Αυτό το στοιχείο, αν συνδυαστεί με τη σημαντική υστέρηση που παρουσίασαν τα έσοδα κατά το πρώτο τρίμηνο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. (υστέρηση που καλύπτει τα 2/3 της μείωσης των εσόδων για όλο το 2009) και με τη μεγαλύτερη μείωση του ΑΕΠ (της τάξεως του 2% όταν η Κυβέρνηση εκτιμούσε στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης μείωση της τάξεως του 1,2%) επιβεβαιώνουν τις αμφίβολες προϋποθέσεις υλοποίησης του Προγράμματος. Ερμηνεύουν, εν μέρει, την ασφυκτική, τριπλή, υπό όρους, προϋποθέσεις και δεσμεύσεις, επιτήρηση της Ελληνικής οικονομίας.

Καλό θα ήταν, σε τέτοιες κρίσιμες ώρες, η «επιθετική επικοινωνιακή πολιτική» της Κυβέρνησης να εξαντλείται στην ενημέρωση και όχι σε πολωτικές αναφορές και στην «κατασκευή ενόχων», εντός και εκτός χώρας, προκειμένου να δικαιολογήσει τη δική της ολιγωρία και ανεπάρκεια».

Λαϊκισμός και δημιουργία εντυπώσεων για τους αθίγγανους στην Αταλάντη

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Για ακόμα μία φορά παρατηρείται το φαινόμενο κάποιοι να γράφουν για κάτι το οποίο προφανώς και δεν γνωρίζουν. Αυτό διαπιστώνεται να γίνεται με την ανακοίνωση της Πολιτικής Κίνησης Φθιώτιδας των Οικολόγων Πράσινων.

Έχετε ποτέ σας επισκεφτεί το χώρο που ζουν σήμερα οι Ρόμα; Προφανώς όχι! Αν το είχατε κάνει, τότε πολύ απλά θα διαπιστώνατε ότι είναι κατεστραμμένα όλα τα κτήματα περιμετρικά αυτού από σκουπίδια και απορρίμματα των ''εκδιωγμένων'' αυτών ανθρώπων. Γνωρίζεται ότι έχουν τοποθετηθεί επανειλημμένα κάδοι απορριμάτων οι οποίοι είτε έχουν εξαφανιστεί είτε έχουν καταστραφεί; Την επόμενη φορά μάλιστα που θα γίνει τέτοια απόπειρα θα προκαλούσα το Δήμο Αταλάντης να καλέσει μάρτυρες να είναι παρόντες και της συμπεριφοράς αλλά και της κατάληξης του εγχειρήματος δύο μέρες μετά.

Είναι πραγματικά άξιο να υπερασπίζεται κάποιος το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στη ζωή και ειδικά στο επίπεδο ζωής αυτών. Είναι ντροπή όμως να επικαλείται ρατσιστικές διαθέσεις άλλων όταν:

1. Το θέμα των Ρόμα έχει τεθεί τρεις φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αταλάντης, από το 2008 που παρακολουθώ τις συνεδριάσεις του και δεν έχουν παραστεί ποτέ σε αυτό, παρά το γεγονός ότι έχουν προσκληθεί. Μάλιστα προσκλήσεις από τον Δήμο Αταλάντης για να προσέλθουν σε διάλογο, έχουν λάβει ουκ ολίγες φορές και επίσημα αλλά και ανεπίσημα, πριν αλλά και μετά από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

2. Όπως και προανέφερα, για να γνωρίζει κάποιος το πρόβλημα πρέπει να γνωρίζει όλες τις πτυχές του προβλήματος και όχι να εθελοτυφλεί πίσω από ιδαιοληψίες. Μία επίσκεψη λοιπόν, στο χώρο του τωρινού καταυλισμού των Ρόμα και οι απαραίτητες συζητήσεις μπορούν να κάνουν κάποιον να γνωρίσει πραγματικά το ζήτημα και τότε και μόνον τότε θα μπορεί να διατυπώνει άποψη για ένα θέμα τόσο λεπτό αλλά και συνάμα τόσο σημαντικό. Πόσο μάλλον τότε και μόνον τότε θα μπορεί να απευθύνει κατηγορίες.

3. Επίσης προφανές είναι ότι δεν έχει κανένας εκ των συγγραφέων της ανακοίνωσης επισκεφτεί ούτε τον χώρο ο οποίος ετοιμάζεται. Αν των είχατε επισκεφτεί θα βλέπατε και την ποιότητα των υποδομών και την προσβασημότητά τους.

4. Υπήρξα μαθητής των σχολείων της Αταλάντης δώδεκα χρόνια και ποτέ δεν είδα να προσέλθει ούτε ένα παιδί από τους Ρόμα. Αυτό θα σας το βεβαιώσει ακόμα και ένας μαθητής του δημοτικού. Λέτε λοιπόν εμείς να μην επιζητούμε ως κάτοικοι την μόρφωσή τους ή οι ίδιοι δεν το επιθυμούν; Προφανώς και η απάντηση είναι ότι δεν το επιθυμούν. Όταν κάποιος δεν επιθυμεί κάτι και δεν προσέρχεται σε αυτό, δεν είναι δυνατόν και να έχει εκδιωχθεί.

5. Το παρόν οικόπεδο στο οποίο ζουν οι Ρόμα ανήκει στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας. Κατά συνέπεια λοιπόν ούτε νόμιμα έχουν στήσει εκεί τον καταυλισμό τους, ούτε και ο Δήμος Αταλάντης μπορεί να κάνει εκεί έργα υποδομής.

Το καλύτερο όλων λοιπόν είναι να σταματήσουν οι λαϊκισμοί πάνω σε αυτό το ζήτημα, ειδικά όταν είναι από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν καν το πρόβλημα και να υπάρξει οριστική λύση. Η λύση είναι η εξής μία: Να μεταφερθούν σε ένα χώρο όπου και τη δυνατότητα θα τους δίνει να ζουν ανθρώπινα, εφόσον το θέλουν και θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτόν αλλά και θα ζουν σε ένα χώρο που θα τους ανήκει και που δεν θα προσβάλλουν τις περιουσίες και τη ζωή άλλων πολιτών. Αξίζει κάποιος για όσα προαναφέρω, να ζητήσει και να μάθει την κοινή γνώμη των κατοίκων της περιοχής. Όλα τα άλλα είναι απλά λαϊκισμός και στο μόνο που αποσκοπεί είναι η δημιουργία εντυπώσεων.

Αντώνης Παπαγόρας
Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Αταλάντης
a.papagoras@gmail.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από ....energoipoliteskv.blogspot.com