Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Μήπως να τους υποδεχθούμε με χαρά;

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Καρούλια έβγαλε η κυβέρνηση.


Ο Γιώργος πλέον δεν είναι πρωθυπουργός. Γυρολόγος έχει καταντήσει.

 Τί διαφορά με τον ακίνητο, ναι ντε, τον πρώην; (αλήθεια ο Καραμανλής από τι έπασχε και παρέμενε συνεχώς αδρανής;)

Κι αυτός όμως έχει γίνει ο Γιωργάκης που πάει παντού. Δεν προλαβαίνεις να μάθεις ότι μιλάει με τον Πούτιν στην Μόσχα, νάτος σε υπουργικό συμβούλιο στην Αθήνα. Και πάνω που λες ότι είναι στην Αθήνα τον βλέπεις να κάνει χειραψία με τον Μπράουν στην Ντάουνιγκ στριτ και αμέσως μετά με Σαρκοζί και..... ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ!!!! ( μα τί παίρνει και έχει τέτοια δραστηριότητα; να το πάρουμε κι εμείς. Όχι, όχι μην το πείτε στον Κώστα, άστον να παίζει ήσυχα στα πίσω έδρανα).

Εντάξει γυρίζει, γυρίζει και λογικά ψάχνει για δανεικά. Γνωστό το πρόβλημα. Θα το κλείσουμε το .... σπίτι αν δεν γυρίσει με ζεστό χρήμα. Και διαπραγματεύεται με όλους και ΟΛΑ (από μισθούς, ΦΠΑ, συντάξεις....)

Αλλά δεν το'μολογάει: Δεν θέλουμε δάνειο, θα τα καταφέρουμε μόνοι μας, την πολιτική στήριξή σας θέλουμε, επαναλαμβάνει συχνά - πυκνά στους συνομιλητές τους και στα μίντια. Από πίσω όμως σε άλλα ευελπιστεί. 25 δις παζαρεύει, σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Γερμανία. Λέξη όμως για τις Γερμανικές επανορθώσεις και την αποπληρωμή του Γερμανικού δανείου από την Τράπεζα της Ελλάδας το '42.

Οι Γερμανοί όμως χαμπάρι δεν φαίνεται να παίρνουν. Δεν υπάρχει σάλιο θα έλεγαν σύμφωνα με την Λομβέρδειο ορολογία. Αλλά κι αυτοί φοβούνται να δώσουν γιατί θα τους απλωθούν κι άλλα χέρια για δανεικά, μετά την Ελλάδα σειρά θα πάρουν Ισπανία, Πορτογαλία και τελειωμό δεν έχει. Η Αγγλία με έλλειμμα 12,6% είναι στα ίδια με μας. Αλλά όλοι χτυπούν τον "αδύνατο κρίκο" της Ευρώπης. Εμείς ακριβοπληρώνουμε τα δάνεια. Και έχουμε και κάποιους τύπους που μιλάνε για αποπομπή της Ελλαδίτσας από την ΕΕ.

Αφού ρε φιλαράκια κάπως έτσι ήταν η κατάσταση τί τους θέλαμε τους Ολυμπιακούς; Έγινε μια σοβαρή αποτίμηση ώστε να δούμε πόσα δισεκατομμύρια μπήκαμε μέσα με τις παράτες, τα πυροτεχνήματα, τα C4I, τον Καλατράβα και δεν συμμαζεύεται; Πόσο μέσα μπήκαμε από το μεγάλο όνειρο των Ολυμπιακών; (Γιατί όταν λέω Ολυμπιακούς το μυαλό μου πάει μόνο στην Αγγελοπούλου και στον Ρογκ;)

Και σεις ρε γελοίοι Δεξιοί, τί την θέλατε την απογραφή που μας έκανε ρεζίλι των σκυλιών; Και τις επιπτώσεις της καλούμαστε να καλύψουμε πολλαπλάσια σήμερα.

Και βέβαια δεν ξεχνάμε, και περιμένουμε να δοθούν πίσω τα κλεμμένα (ααα και οι μίζες) και από ιδιώτες και από πολιτικούς αλλά και από τα κόμματα (και από την ΝΔ αλλά και ΠΑΣΟΚ). Οι μίζες που δόθηκαν στα κόμματα (αλλά και τα μίξερ, οι εξοπλισμοί και οι λεμονοστίφτες και τα γαμήλια δωράκια και και και...) δεν βγήκαν από την τσέπη του Χριστοφοράκου, ούτε αποτελούσαν αποτέλεσμα γενναιοδωρίας των Γερμανών της Siemens, αλλά ποσά που επιβάρυναν τις παραγγελίες του ΟΤΕ και τις πληρώσανε και τις πληρώνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Όπως πληρώσανε την μεγαλοαρπαγή του Χρηματιστηρίου. Όπως την απάτη και το πλιάτσικο του Βατοπεδίου.

Αύριο έρχονται οι ελεγκτές της ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ.

Όλοι μαζί ας τους υποδεχτούμε με χαρά: ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ !!!!!!

Μήπως θα πρέπει να είμαστε υπό συνεχή έλεγχο.

Μήπως χρειαζόμαστε τους κατακτητές.

Από......activistis

Πήρε «σκούπα» η Περιφερειάρχης

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com



Δημοπρατούνται οι μελέτες για τη δημιουργία Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) και δημιουργίας εργοστασίου κομποστοποίησης - δηλαδή μιας μονάδας που θα μετατρέπει τα οικιακά απορρίμματα σε λίπασμα - στην επαρχία Λοκρίδας.

 Η λύση στο οξύ πρόβλημα των σκουπιδιών που ταλάνιζε επί χρόνια μια μεγάλη περιοχή 9 Δήμων της Φθιώτιδας βρέθηκε μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνας Διαμαντοπούλου και των επικεφαλής των εμπλεκόμενων φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αποτελούν τη Διαχειριστική Ενότητα της επαρχίας Λοκρίδας του Νομού Φθιώτιδας.

Οπως ανακοινώθηκε, μετά από ουσιαστικό διάλογο και αφού ελήφθησαν υπόψη οι ανησυχίες όλων των πλευρών - που μέχρι τώρα ανέβαλαν τη λήψη απόφασης - αποφασίστηκε ομόφωνα να προχωρήσει ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τη δημιουργία Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) και μονάδα κομποστοποίησης. Παράλληλα, αναφέρεται, υπήρξε δέσμευση από όλους για εντατικοποίηση της προσπάθειας για την ενίσχυση της διαδικασίας Ανακύκλωσης με συνδρομή της Περιφέρειας.

Η καταλυτική σύσκεψη έγινε την περασμένη εβδομάδα και στην κατάληξη της «υπήρξε κοινή πεποίθηση σε όλους τους συμμετάσχοντες ότι σε θέματα δημόσιας υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος δε χωρούν εκπτώσεις, χρονικές υστερήσεις και μικροπολιτικές διαπραγματεύσεις».

«Καυτή πατάτα»

Οπως και σε άλλες περιοχές της χώρας, μέχρι τώρα το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Λοκριδας αποτελούσε μια «καυτή πατάτα» που παρά τις προσπάθειες ετών δεν είχε εξευρεθεί λύση που να ικανοποιεί κάθε πλευρά. Έτσι τα σκουπίδια ολόκληρης επαρχίας (Λοκρίδα) αποτίθενται ανεξέλεγκτα στις χωματερές με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία (μόλυνση υδροφόρου ορίζοντα, εδαφών, ατμόσφαιρας, ζωικής και φυτικής παραγωγής). Επιπρόσθετα από την υφιστάμενη κατάσταση η χώρα και οι φορείς είναι εκτεθειμένοι πολλαπλώς, καθώς με βάση την Ευρωπαϊκή νομοθεσία εγκυμονεί ο κίνδυνος παραπομπής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και η επιβολή προστίμου ύψους 34.000 ευρώ ανά ημέρα για κάθε λειτουργούντα ΧΑΔΑ.

Το στίγμα της απόφασης αποτυπώνεται στην δήλωση που μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης και την επίτευξη συμφωνίας, έκανε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου:

«Δρομολογήσαμε λύση -είπε - σε ένα καυτό πρόβλημα που ταλάνιζε τη Λοκρίδα για χρόνια, μετά από ένα ουσιαστικό διάλογο με το σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Λοκρίδας, όπου ελήφθησαν υπόψη όλες οι ανησυχίες. Συμφωνήθηκε ομόφωνα ότι προχωράμε γρήγορα στη βέλτιστη σύγχρονη λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Λοκρίδας.

Με αρωγή της Περιφέρειας

Περιφέρεια προχωράει άμεσα στη δημοπράτηση των απαραίτητων μελετών για Χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) καθώς και για μονάδα κομποστοποίησης προδιαλεγμένου οργανικού. Παράλληλα θα εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες όλων μας με την αρωγή της Περιφέρειας, για την ανακύκλωση.

Μαζευτήκαμε εδώ όλοι - κατέληξε - γιατί πιστεύουμε ότι στη προστασία του περιβάλλοντος και στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας δε χωράνε ούτε εκπτώσεις, ούτε καθυστερήσεις, ούτε μικροπολιτικές διαπραγματεύσεις και γι αυτό συμφωνήσαμε σε αυτή την απόφαση που δρομολογεί λύση».

Από......i-reportergr

8o τακτικό συνέδριο Ν.Δ....

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com


Όπως έχουμε τονίσει αρκετές φορές εδώ μέσα τα blogs πλέον είναι η ανερχόμενη δύναμη στην ενημέρωση,έτσι δειλά δείλα ξεκινούν και έχουν παρουσία σε μεγάλα γεγονότα.

Το ενημέρωση βρέθηκε την Κυριακή στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και μας παρουσιάζει την δουλεία του:

Αρκετές πολιτικές απουσίες, δεν ξέρουμε αν αυτό σημαίνει κάτι, ο καιρός...., τίποτα νέα κόμματα...., πάντως με πολλές παρουσίες από νεοδημοκράτες και νεοδημοκράτισσες έγινε σήμερα στο ΣΕΦ η προσυνεδριακή συγκέντρωση του κόμματος της Ν.Δ. Εμείς με τον φωτογραφικό μας φακό αποθανατίσαμε μερικές στιγμές και σας τις παρουσιάζουμε στο Ενημέρωση.gr...

Από.....Citypress-gr

Ασυδοσίες στο Καλλίδρομο

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Του Στέφανου Σταμέλλου,
Μέλους των Οικολόγων Πράσινων Φθιώτιδας



Αγαπητοί φίλοι, η κατάσταση με την Λίμνη του Καλλιδρόμου δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δείτε τις φωτογραφίες. Ίσως δεν είναι και οι πλέον αντιπροσωπευτικές. Εννοείται ότι η εικόνα από κοντά είναι ακόμα χειρότερη. Δεν μπορεί το πιο όμορφο μέρος του βουνού να είναι "κρανίου τόπος" επειδή κάποιοι ανεγκέφαλοι δεν ξέρουν τί σημαίνει σεβασμός. Πρέπει με κάθε τρόπο και σε όλους τους τόνους να διατυπωθεί ότι το βουνό ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ. Το βουνό δεν ανήκει σε πέντε - δέκα τζιπάδες που εκτονώνουν τη μαγκιά τους μ' αυτό τον τρόπο.

Το θέμα έχει πολλές διαστάσεις. Είναι πολιτισμός, είναι σεβασμός στη φύση, στα όντα της φύσης και στο περιβάλλον, είναι αισθητική, είναι σεβασμός στους νόμους του κράτους και καταπάτηση των δικαιωμάτων των άλλων να απολαμβάνουν στοιχειωδώς τη φύση. Νομίζω ότι στο Καλλίδρομο γενικά υπάρχει ασυδοσία. Ασυδοσία από τους κυνηγούς (θα μπορούσατε να δείτε τους σωρούς με τους κάλυκες και τα σκουπίδια τους σε καρτέρια) και ασυδοσία από τους τζιπάδες, που εκτός από την μανία να καταστρέφουν τις λίμνες με τον τρόπο που βλέπετε, έχουν "σκίσει" το βουνό με δρόμους μέσα στα λιβάδεια και στο πουθενά, το καμμένο βόσκεται χωρίς καμιά απολύτως φροντίδα από δασικούς και επιστήμονες κλπ κλπ.



Αυτή η αντίληψη ότι στο Καλλίδρομο συναντιούνται οι διάφορες "λέσχες" των τζιπ, είναι πια βασανιστική. Δεν ξέρω αν και πόσο αυτό το θεωρούμε "τουριστικό προιόν". Αν ναι, πρέπει να σκεφθούμε ότι θα χάσουμε πολλούς άλλους που έρχονται με άλλες προυποθέσεις στο βουνό. Το Καταφύγιο παραμένει κλειστό όχι μόνο γιατί κάποια "Ομοσπονδία" δεν ενδιαφέρεται να το ανοίξει, αλλά γιατί δεν υπάρχει και η αντίστοιχη πίεση για τούτο.
 Κυρίως στην περιοχή πια κινούνται μόνο κυνηγοί και ελάχιστοι φυσιολάτρες και ορειβάτες. Μπείτε να δείτε στα προγράμματα των Ορειβατικών Συλλόγων ποιοί έχουν "ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟ" από Ελευθεροχώρι ή από Παλαιοχώρι ή Σκαμνό. Αν βάζουν Καλλίδρομο, βάζουν "από Δαμάστα" και "Μονοπάτι του Εφιάλτη".

Λέγαμε πριν τρία χρόνια να γίνει μια Ημερίδα ή Συνέδριο ως παρακαλλιδρόμιοι Δήμοι για να συζητήσουμε τους όρους διαχείρισης και προστασίας του βουνού και της ανάπτυξης των χωριών. Τί μπορεί να γίνει και πώς προκειμένου να υπάρξει σωστή ανθρώπινη παρουσία σε ένα πραγματικό πλούσιο οικοσύστημα με βάση τις διεθνείς και τις ελληνικές εμπειρίες. Αντί γι' αυτό έχουμε αυτές τις εικόνες της ασυδοσίας και τίποτα άλλο. Έτσι θα πάμε μπροστά;; Θα ήμουν ευχαριστημένος αν υπήρχε αντίλογος σ' αυτά που λέω και αν κάποιοι θεωρούν ότι μπορούμε να βοηθήσουμε, είμαστε στη διάθεσή τους.

ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΑΦΝΟΥΣΙΩΝ ΑΙΤΙΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ;

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Το άτυπο του δημοψηφίσματος αποθάρρυνε πολλούς στον δήμο Δαφνουσίων με αποτέλεσμα η χθεσινή διαδικασία να μην βρει την ανταπόκριση που περίμενε η δημοτική αρχή και το αποτέλεσμα να μην εκφράζει την πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας. Όσοι πάντως προσήλθαν έδειξαν οι μεν της έδρας του Δήμου την προτίμησή τους να προσαρτηθουν στο διευρυμενο Δημο Καμ. Βούρλων , οι δε των δημοτικων διαμερισματων στην Αταλάντη. Εκπληξη αποτελεσε το ισχνο βεβαια αποτελεσμα της Αρκιτσας αφου ψηφισαν μονο το 15% των εγγεγραμμενων και η βουληση οσων ψηφισαν ειναι υπερ της Αταλαντης κι οχι υπερ των Καμενων Βουρλων.

Από....lamia fm1

Επέκταση της ΑΓΚΡΟΙΝΒΕΣΤ:Ο Μαλιακός δεν αντέχει άλλες υποχωρήσεις!

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com







“ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS”  ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

http://maliakos-sos.blogspot.com/
maliakos-sos@gmail.com

Είναι καιρός να αλλάξουν οι πολιτικές.Ο Μαλιακός δεν αντέχει άλλες υποχωρήσεις!

Λαμία, 21.2.2010

Η Κίνηση Πολιτών ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS θεωρούμε αυτονόητο ότι η κατάσταση του κόλπου δεν σηκώνει την ίδρυση νέων ή την επέκταση των υφιστάμενων βιομηχανικών μονάδων.

Η εμπειρία δυστυχώς απέδειξε και αποδεικνύει καθημερινά ότι οι εταιρείες δεν πρόκειται να λειτουργήσουν σύμφωνα με τις υποχρεώσεις τους για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Αλλά και οι δημόσιες υπηρεσίες δεν μπορούν να εφαρμόσουν αξιόπιστους προληπτικούς μηχανισμούς ελέγχου. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Οι δύο αυτοί παράγοντες μαζί οδήγησαν στην σημερινή εικόνα που αντιμετωπίζουμε, όσοι ερχόμαστε σε επαφή με τη θάλασσα. Οδήγησαν σ’ αυτό που όλοι λέμε: “ο Μαλιακός αργοπεθαίνει”!

Είναι καιρός να αλλάξουν οι πολιτικές, να σταματήσουν οι υποχωρήσεις απέναντι στα συμφέροντα και τις πρόχειρες αναπτυξιακές λογικές. Λέξεις όπως αειφορία, βιωσιμότητα, χωροταξία, νομιμότητα, σεβασμός στο περιβάλλον πρέπει να αποκτήσουν την πραγματική τους έννοια. Είμαστε εδώ κυρίως γι’ αυτά.

Τη Δευτέρα 22 Φλεβάρη θα είμαστε όλοι στο Νομαρχιακό Συμβούλιο με την ελπίδα ότι θα επικρατήσει η λογική. Το μήνυμά μας ήταν και είναι: “Ο Μαλιακός θα ζήσει!”

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Η ετήσια συνάντηση κυνηγών στη Φθιώτιδα...

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com

Από τον Όμιλο «Κοινωνική Παρέμβαση και Δράση»

Την καθιερωμένη 12η ετήσια συνάντηση των κυνηγών του νομού μας συνδιοργανώνουν την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 11 το πρωί στο χωριό Περίβλεπτο Δυτικής Φθιώτιδας ο Όμιλος Φίλων Αθανασίου Γιαννόπουλου «Κοινωνική Παρέμβαση και Δράση» και Κυνηγετικοί Σύλλογοι Φθιώτιδας.

Η συνάντηση αυτή, πέραν της επικοινωνίας και της ανταλλαγής απόψεων για κυνηγετικά θέματα, θα διανθισθεί και με ανάλογη διασκέδαση με φόντο το χιονισμένο Βελούχι και τις χάρες που προσφέρει απλόχερα η Φθιωτική φύση.

Αναμένουμε τη συμμέτοχη όλων των κυνηγών και των φίλων αυτών στην ετήσια αυτή κυνηγετική εκδήλωση.

Στενή επιτήρηση εγκαινιάζεται με την άφιξη των ελεγκτών

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από σήμερα η ελληνική οικονομία. Οι ελεγκτές καταφτάνουν στην Αθήνα προκειμένου να εξετάσουν την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης εν όψει και του πρώτου κρίσιμου τεστ στη συνεδρίαση του Eco/Fin στις 15 Μαρτίου.


Οι εμπειρογνώμονες από τους διεθνείς οργανισμούς θα συναντηθούν με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργο Ζανιά, με υπηρεσιακούς παράγοντες της Τραπέζης της Ελλάδος και με παράγοντες του υπουργείου Εργασίας.

Από την Τρίτη το πρωί, στο επίκεντρο των ελέγχων θα βρεθεί η απόδοση του Προγράμματος Σταθερότητας και οι κίνδυνοι που διαφαίνονται, με ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της ανάπτυξης, καθώς υπάρχει ανησυχία πως η ύφεση στη χώρα είναι βαθύτερη από ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Κομισιόν, στην Αθήνα αναμένεται να φθάσει και ο επίτροπος Όλι Ρεν, σε δύο εβδομάδες, προκειμένου να ελέγξει αν τα μέτρα που προωθούνται είναι συμβατά με τις απαιτήσεις των Βρυξελλών.

"Η Ελλάδα είναι έτοιμη να λάβει πρόσθετα μέτρα προκειμένου να πετύχει τον στόχο για μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος", σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο Γιώργος Προβόπουλος, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, επισήμανε ότι "ακόμα και αν υλοποιηθούν κάποιοι κίνδυνοι, όπως αυτός της ανάπτυξης, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει άμεσα διορθωτικά μέτρα".

"Δεν ζητάμε δάνειο, ζητάμε πολιτική στήριξη από τους εταίρους μας στην ΕΕ, ώστε να αποδώσει το πρόγραμμα μας", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής.

Αβάσιμα χαρακτήρισε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του αρμόδιου για τις οικονομικές υποθέσεις επιτρόπου Ολι Ρεν τα σενάρια που περιλαμβάνονται σε δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Ντερ Σπίγκελ το οποίο, επικαλούμενο πηγές του γερμανικού υπουργείου οικονομικών, αναφέρει ότι η ΕΕ επεξεργάζεται σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας ύψους 25 δισ. ευρώ.

"Μερική" απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με τις συμφωνίες swaps με την Goldman Sachs

Το καλεντάρι των ελέγχων

Στις 15 Μαρτίου αναμένεται με ενδιαφέρον η Σύνοδος Κορυφής, τον Απρίλιο θα συζητηθούν όλα τα "τρέχοντα" στο άτυπο Eco/Fin, ενώ το Μάιο, όπου ολοκληρώνεται το 1ο τρίμηνο του ΠΣΑ θα γίνει και η πρώτη επίσημη αξιολόγηση των μέτρων που έχουν ληφθεί.

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Υπέρ μιας διμερούς οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, τάσσεται ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt. Το ρεπορτάζ τονίζει ότι αυτό το ενδεχόμενο θα εξεταστεί σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

Financial Times: "The euro will face bigger tests than Greece"

Μία προσωρινή βοήθεια προς την Ελλάδα είναι δυνατόν να σταθεί ικανή να τη διασώσει από τα επείγοντα οικονομικά προβλήματά της, όμως τα γενικότερα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη ενδέχεται να θέσουν σε αμφιβολία το όλο μέλλον του ευρώ, τονίζει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος.

Γ. Παπανδρέου: «Είμαι αποφασισμένος να μην υποχωρήσω»: Σε συνέντευξή του στο BBC ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει την ευρεία στήριξη της ελληνικής κοινωνίας για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για την επιβολή επιπλέον μέτρων, αν χρειαστεί.

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών για τα Τοπικά Δημοψηφίσματα


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ

Σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές προωθούν τη λαϊκή συμμετοχή στις τοπικές υποθέσεις κυρίως με το θεσμό των τοπικών δημοψηφισμάτων. Τοπικό δημοψήφισμα μπορεί να γίνει, μεταξύ άλλων, για την ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, ύστερα από αίτηση του 1/3 των δημοτών αλλά και για την προσάρτηση Τοπικού Διαμερίσματος σε άλλο Δήμο [...]

Σήμερα, στα πλαίσια του “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ”, θεωρούμε ότι η πρακτική των δημοψηφισμάτων είναι μια χρήσιμη δημοκρατική διαδικασία, η οποία

πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από την Πολιτεία για τη σωστή

χωροθέτηση των διοικητικών και γεωγραφικών ορίων των νέων δήμων, για μια βιώσιμη διοικητική δομή, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών, αποδεκτή από τις τοπικές κοινωνίες.

Η νομιμότητα των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων για την διεξαγωγή των δημοψηφισμάτων σκοντάφτει στην μη έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει ο νόμος του 2006. Με το πρόσχημα της μη έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος είχαμε την ακύρωση από την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Υπάτης για τη διεξαγωγή του Δημοψηφίσματος στο Δ Δ Μεξιατών.

Η άποψή μας είναι πως, ανεξάρτητα ακόμα και από τη νομιμότητα ή όχι της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, τόσο η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας, όσο και ο δήμαρχος Υπάτης θα έπρεπε να σεβαστούν και να υποστηρίξουν τη θέληση των κατοίκων του Δημοτικού Διαμερίσματος Μεξιατών να αποφανθούν με δημοψήφισμα για την προσάρτησή τους ή όχι στο Δήμο Λαμιέων. Να γίνει το δημοψήφισμα με όλους τους τύπους, να πάρει το χαρακτήρα μιας άτυπης διαδικασίας και να αφεθεί στην κρίση του Υπουργείου Εσωτερικών και στην Κυβέρνηση αν θα κάνει αποδεκτή τη θέληση των κατοίκων στην τελική κατανομή και στην χωροθέτηση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.

Η μη έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος μας υποχρεώνει να χρεώσουμε σκόπιμη παράλειψη στην προηγούμενη κυβέρνηση, πράγμα που έπρεπε με επείγουσα διαδικασία να κάνει η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το πρόβλημα του Δ Δ Μεξιατών θα αντιμετωπίσουν καθώς φαίνεται πολύ σύντομα και άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα, που θεωρούν ότι μπορούν να αποφασίσουν για την τύχη τους. Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να “νομιμοποιήσει” αυτή τη δυνατότητα.

Ποιους δήμους ...βλέπει το ΠΑΣΟΚ στη Φθιώτιδα




Από....εφημερίδα " σέντρα "

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ Κ ΒΟΥΡΛΩΝ-ΥΠΑΡΧΕΙ?

Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com

  Δημοσιεύουμε  επιστολή που λάβαμε

από τον  Toni Dori αναγνώστη του Blog

Διάβασα στο ιστολόγιο σας ότι δεν κάνει τίποτα ο Δήμαρχος για τις Γαλάζιες Σημαίες Μπορεί και να ναι έτσι. Ξέρω όμως από άλλες περιπτώσεις παραλιακών δήμων, ότι οι Ναυτικοί Όμιλοι βοηθούν σε θέματα που έχουν σχέση με τη θάλασσα και τις παραλίες.
1. Π.χ. οργανώνουν αθλητικές δραστηριότητες κάθε καλοκαίρι, προσφέρουν στα παιδιά μαθήματα κολύμβυσης, ιστιοπλοίας κ.α.
2. Βοηθούν στην καθαριότητα της παραλίας με συχνούς καθαρισμούς και ευαισθητοποίηση του κοινού
3. Βοηθούν τον δήμο στην σύνταξη φακέλων για τις Γαλάζιες σημαίες και σε ότι χρειαστεί σχετικά, π.χ. οργάνωση παραλίας, σπορ
Στην τουριστική αυτή περιοχή από ότι έμαθα υπάρχει Ναυτικός ¨ομιλος που από ότι έμαθα λειτουργεί στα χαρτιά μόνο. Έχει κάνει μόνο ένα πρωτάθλημα ψαροντούφεκου (δηλαδή ήρθαν κάποιοι ξένοι και ψάρεψαν στη θάλασσα μας και αυτό δεν μου φαίνεται σε καιρούς μείωσης των αποθεμάτων ψαριών σαν σοβαρή δραστηριότητα). Από κει και πέρα τίποτα άλλο. Από ότι μαθαίνω ο πρόεδρος δε μένει καν στην πόλη μας ενώ οι άλλοι αγνούνται του Δ.Σ.
Ερωτώ΅: έχουν γίνει συνελεύσεις, ενδιαφέρεται κανένας από τα μέλη για τον σύλλογο; παίρνονται επιδοτήσεις και αν ναι που πάνε(γιατί μαθαίνω ότι είναι πολύ χωμένος ο πρόεδρος στα πολιτικά και στα μέσα, ιδιαίτερος υπουργού και βουλευτή επί δεκαετίες).
Το κεντρικό νόημα για να μη προχορήσω παρακάτω, είναι : αμα δεν έχουν όρεξη να διαλύσουν το σύλλογο ή να καλέσουν άλλους να τον αναλάβουν, γιατί τουριστικός δήμος χωρίς ναυτικό όμιλο δεν νοείται τη σημερινή εποχή. Δείτε τον Αγ.Κων/νο και την Αταλάντη και τις Ράχες τι δραστηριότητες έχουν και θα καταλάβαιτε... Όπως θα καταλάβετε πολλά αν επισκευθείτε παραθαλάσιες περιοχές οπως Ερμιόνη, Λεωνίδιο όπου περνώ πολλά σαβατοκύριακα
Ενας πολίτης που καταλαβαίνει τα αυτονόητα και νοιώθει ότι ζει σε μία κοινωνία που πρέπει οι πολίτες να δρουν

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "σέντρα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com