Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Εθνικός στόχος η απόκτηση παιδείας

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Ακούγεται συχνά - πυκνά, από όλα τα μήκη και πλάτη του πολιτικού φάσματος αλλά και από πολλά δημοσιογραφικά χείλη.

Έχει καταντήσει καραμέλα σε κάθε συζήτηση αλλά και φάρμακο δια ίασιν πάσας νόσου.

Η διαπίστωση: Δεν έχουμε εθνικό όραμα......

Η πρόταση: Θα πρέπει να αποκτήσουμε έναν εθνικό στόχο.

Ο σκοπός πασιφανής: Να συνεπάρει τους Έλληνες και να αισθανθούν όπως το πάλαι ποτέ υπερήφανοι (βλέπε Ολυμπιακοί Αθήνας)

ή να βολευτούν και πάλι κάποιοι "ευλίγιστοι" και ιδιαίτερα "πατριώτες" που θα θυσιαστούν με το αζημίωτο προκειμένου να μεταδώσουν ρίγη εθνικής ανάτασης στους διψασμένους για νέες επιτυχίες Έλληνες.

Ρε, δεν πάτε να κάνετε καμμιά άλλη δουλειά;

Ρωτήσατε αν γουστάρουν οι Έλληνες να μετονομάσουν την ρεμούλα σε εθνικό στόχο;

Αν θέλουν να ζουν την επιτυχία και τον θρίαμβο της χώρας που μετασχηματίζεται σε φτώχεια και δυστυχία για τους πολίτες;

Αν επιθυμούν να παρακολουθούν αλισβερίσια και ατέρμονες χρυσοπληρωμένες συζητήσεις και συμφωνίες για άχρηστα μεγαλεπίβολα σχέδια;

Υπάρχουν φίλοι μου οράματα που δεν χρειάζονται λεφτά και μεγαλεπίβολα εθνικοπατριωτικά σχέδια.

Απλά απαιτούνται σοβαρές αποφάσεις και συστράτευση των ανθρώπων του πνεύματος (αλήθεια που είναι; μήπως ήρθε η ώρα για ανάληψη πρωτοβουλιών από μέρους τους; Ή έχουν ενσωματωθεί πλήρως στην κατεστημένη διαπλεκόμενη, ομφαλοσκοπούσα και ληστρική άρχουσα τάξη;)

Ας επιδιωχθεί να δοθεί παιδεία στον Ελληνικό λαό. Και όταν λέμε παιδεία, ουδόλως αναφερόμαστε στην εκπαίδευση, πολύ δε περισσότερο στα πανεπιστήμια και τις ενδιάμεσες κολεγιακού τύπου σχολές του κ. Πανάρετου.

Με αφορμή την επερχόμενη οικονομική κρίση καλό θα ήταν να γίνει μια προσπάθεια ανόρθωσης του επιπέδου ζωής (όχι του βιωτικού, το οποίο κατά διάφορες εκτιμήσεις θα βαίνει μειούμενο τα προσεχή 3, 5, 8 12 χρόνια - ουδείς γνωρίζει)

Με τους όρους - αυθαίρετοι, αδόκιμοι ίσως και εντελώς υποκειμενικοί - ανόρθωση επιπέδου ζωής, παιδεία και καλλιέργεια του λαού, θα μπορούσαμε να περιγράψουμε εκείνη την προσπάθεια που θα οδηγήσει τον Έλληνα να εκτιμά περισσότερο:

•μια έξοδο για μια καλή ταινία ή μια θεατρική παράσταση από ένα μπουζικομάγαζο,

•ένα καθαρότερο ρείθρο αυτοκινητόδρομου από την ευκολία του να ξεφορτωθεί το κουτάκι αναψυκτικού που μόλις κατανάλωσε,

•το διάβασμα ενός βιβλίου, από το ξεφύλλισμα μιας αθλητικής φυλλάδας ή ενός ηλίθιου χαζοπεριοδικού,

•την ακρόαση μιας καλής μουσικής παραγωγής στο ραδιόφωνο από την τηλεθέαση ενός ηλίθιου σίριαλ στην τηλεόραση,

•τον περίπατο έστω και γύρω από το οικοδομικό του τετράγωνο από μια άσκοπη βόλτα με το αυτοκίνητο σε μποτιλιαρισμένους δρόμους,

•την παρακολούθηση μιας συναυλίας από την μπουλουκηδόν φωνές και βωμολοχίες σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα,

•την επίπονη προσπάθεια να συνδιαλλαγεί με τον γείτονά του από το να του σέρνει τα εξ αμάξης όποτε συναντιούνται.

Θέλουμε να πούμε με απλά λόγια, ότι μπορούμε να κάνουμε μικρά σημαντικά βήματα που να κάνουν την ζωή μας ομορφότερη χωρίς μεγαλοστομίες και φανφαρονισμούς.

Μπορεί να έχουμε και άδικο. Πάντως θεωρούμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι η έλλειψη παιδείας.

Ας κάνουμε κάτι για να γίνουμε καλύτεροι!!!

Από.......activist

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις εξελίξεις μετά την απεργία 24/2/2010

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


24/02/10

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία και ειδικά τα μεγαλειώδη και μαχητικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα ξεγύμνωσαν την κυβέρνηση, κυριολεκτικά σκόρπισαν την εκφοβιστική προπαγάνδα όλων των μηχανισμών του συστήματος που επιχειρούσαν να πείσουν ότι ο λαός συναινεί στην σφαγή των δικαιωμάτων του.

Απέδειξαν ότι τα μέτρα της συναντούν την λαϊκή κατακραυγή και ότι είναι μεγάλο και συνεχώς διευρύνεται το τμήμα εκείνο των εργαζομένων και του λαού που είναι αποφασισμένο να απαντήσει στον πόλεμο που δέχεται.

Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας που στηρίζουν την αντιλαϊκή της επίθεσης είναι έκθετη όσο ποτέ. Τώρα αποκαλύπτεται ακόμα πιο καθαρά ότι νόμος για την κυβέρνηση είναι τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Η εμμονή της στην υλοποίηση των άγριων μέτρων που έχει συναποφασίσει με την ΕΕ υπηρετεί την ελληνική πλουτοκρατία στην προώθηση της ανταγωνιστικότητάς για τη διασφάλιση κερδών και του ισχυρού ρόλου της. Η αντιλαϊκή συμμαχία θα κάνει πίσω μόνο αν υποχρεωθεί από τη λαϊκή δύναμη.

Ο δρόμος της κλιμάκωσης της εργατικής και λαϊκής πάλης είναι μονόδρομος. Οι επιτυχημένες απεργίες του ΠΑΜΕ απέδειξαν ότι υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες και αναξιοποίητες εφεδρείες για να δημιουργηθεί μια λαϊκή πανστρατιά αντεπίθεσης.

Σήμερα υπάρχουν όλα τα περιθώρια η λαϊκή πάλη να περάσει σε μια νέα φάση όπου το βασικό της ποιοτικό χαρακτηριστικό θα είναι η ταξική συνειδητοποίηση και η πολιτική ριζοσπαστικοποίηση. Η λαϊκή αντιμονοπωλιακή πάλη και συμμαχία μπορεί να γίνει ασύγκριτα πιο ισχυρή αν τα φτωχά λαϊκά στρώματα απαλλαγούν από τα ιδεολογήματα των κομμάτων που υπερασπίζονται τον καπιταλισμό, αν συνειδητοποιούν ότι έχουν άλλο δρόμο από αυτόν της πλουτοκρατίας. Ότι έχουν συμφέρον και τη δύναμη να τον βαδίσουν.

Ο λαός δεν είπε ακόμα την τελευταία του λέξη.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ; "ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ" ΓΙΑ ΧΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΤΡΩΝΙΑ; ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΧΕΙΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ κ.ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ!

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com


Τον προβληματισμό του για τα χρονικά όρια ως τις 14 Νοεμβρίου για την προετοιμασία της μεγαλύτερης διοικητικής μεταρρύθμισης εξέφρασε στον FM-1 ο αναπληρωτής γραμματέας Τ.Α. της ΝΔ Ανδρέας Κουτσούμπας . Ο ίδιος είχε μια πρώτη συζήτηση με αυτοδιοικητικά στελέχη της περιοχής μας με αφορμή την προετοιμασία ημερίδας στην Λαμία για τις 14 Μαρτίου εν οψει Καλλικρατη.Σχολιαζοντας αν η τοποθετηση του κ.Κοτρωνια στην κεντρικη οργανωτικη επιτροπη δημαρχων της Ν.Δ.για τις αυτοδιοικτικες εκλογες ,εμεσως παραδεχτηκε οτι αυτο θα μπορουσε να εκληφθει και ως ενα πρωτο βημα για το χρισμα του κ.Κοτρωνια ως εκ νεου υποψηφιου για τον Δημο Λαμιεων.Ομως δεν θελησε να σχολιασει το γεγονος οτι δεν τοποθετηθηκε στην αντιστοιχη επιτροπη των νομαρχων και ο Νομαρχης Φθιωτιδας θανασης Χειμαρας που ενδεχομενως να κατελθει υποψηφιος Περιφερειαρχης Στερεας...

Από....lamia fm1

Πρόσκληση Ομπάμα σε Παπανδρέου

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Πρόσκληση στον Γιώργο Παπανδρέου να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον και τον Λευκό Οίκο απευθύνει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μέγκα επίσκεψη προγραμματίζεται για τις 9 Μαρτίου, ενώ αμερικανοί αξιωματούχοι σημειώνουν ότι η Ουάσιγκτον θέλει να στηρίξει πολιτικά την Αθήνα και την ελληνική κυβέρνηση, που βρίσκεται στη δίνη πιέσεων για την οικονομία.

Στις συνομιλίες, σύμφωνα πάντα με αμερικανούς αξιωματούχους, θα τεθούν επίσης Σκοπιανό, Κυπριακό και ελληνοτουρκικά.

Από...Nooz.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com