Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Τώρα μπορείς και με λιγότερα !!!

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Αποσπάσματα από την ομιλία Παπανδρέου στην κοινοβουλευτική ομάδα :

Αν φερθούμε ανεύθυνα, κινδυνεύουμε να μην έχουμε να πληρώσουμε όχι το 14ο μισθό, αλλά τον έκτο μισθό ή και σύνταξη. Μπορεί να ακούγεται εφιαλτικό είναι όμως η αλήθεια. Αν δεν καταφέρουμε να δανειστούμε με παρόμοιους όρους με αυτούς δανείζονται άλλες χώρες της ΕΕ, οι συνέπειες θα είναι κάτι παραπάνω από καταστροφικές, πρέπει να αποτρέψουμε αυτήν την καταστροφή.

«Ναι, θα χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα», παραδέχθηκε ο Πρωθυπουργός, χωρίς να κάνει κάποια συγκεκριμένη αναφορά στα μέτρα που θα ληφθούν. Πάντως, προϊδεάζοντας για τις αυριανές ανακοίνωσεις σημείωσε πως η κυβέρνηση αναγκάζεται να ζητήσει από τους δημοσιους υπαλλήλους «να τα βγάλουν πέρα με λιγότερα». Τόνισε πως «πρέπει να πάρουμε δύσκολες, σκληρές αποφάσεις», επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται για επιλογή αλλά για αναγκαιότητα.

«Ως πρωθυπουργός δεν έχω το περιθώριο απλώς να διαπιστώνω το πρόβλημα ή να το ξορκίζω με παχιά λόγια», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι οι πολίτες εξέλεξαν το ΠΑΣΟΚ για λύσει προβλήματα. «Θα προχωρήσω σε κάθε απόφαση για να σώσουμε την οικονομία και την αυτονομία της πατρίδας μας», τόνισε.

Επανέλαβε δε ότι «έχει τρωθεί η αυτονομία μας από την επιτήρηση και τις βουλήσεις των αγορών», καταλογίζοντας εκ νέου ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση. «Πληρώνουμε την έλλειψη αξιοπιστίας που θέριεψε από τις πράξεις της προηγούμενης κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφερόμενος στην προηγούμενη πενταετία, έκανε λόγο για «πάρτι κολλητών, αδιανόητες σπατάλες και offshore υπουργών», ενώ και στο ξεκίνημα της ομιλίας του κατηγόρησε τη ΝΔ ότι αρνείται επίμονα να αναμετρηθεί με τις δικές της ευθύνες.

Απαντώντας στην κριτική που διατυπώνεται, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε πως τη χώρα πρωταρχικά δεν την απειλεί η ύφεση, αλλά το ενδεχόμενο να βρεθεί σε ασφυξία πληρωμών.

Όπως εξήγησε, «οι πιστωτές μας δεν μας δίνουν άλλο χρόνο, γιατί η χρηματοπιστωτική κρίση παγκοσμίως έχει οδηγήσει όλες τις χώρες σε ελλείμματα και βρίσκουν σε αυτές πιο φερέγγυους πελάτες».

«Έχουμε ιστορική ευθύνη να κάνουμε ό,τι πρέπει για να κερδίσουμε το χρόνο που χρειαζόμαστε ώστε να ξανακερδίσουμε την αξιοπιστία της χώρας μας», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «οφείλουμε να κάνουμε την κρίση ευκαιρία και θα το κάνουμε δίνοντας μάχη σε όλα τα επίπεδα».

Καταλήγοντας κάλεσε σε συστράτευση όλο των ελληνισμό, τονίζοντας πως «είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε».
 
Από......Citypress-gr

Χρ. Σταϊκούρας: "... η ακατάσχετη μετρολογία δημιουργεί αβεβαιότητα και πανικό στην αγορά"

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Αθήνα, 02.03.2010

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας σε συνεντεύξεις του, την Τρίτη 2 Μαρτίου 2010 σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, (Αθήνα 9,84, Ράδιο ΝΕΤ, Θέμα και Star Κεντρικής Ελλάδας), δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η Κυβέρνηση έχει υποκαταστήσει την άσκηση πολιτικής με ρητορική. Επί πέντε μήνες διαβουλεύεται, δεσμεύεται για λήψη μέτρων, δεν υλοποιεί τα εξαγγελθέντα και συνεχώς τα μεταβάλλει προς το δυσμενέστερο για τους πολίτες, ιδιαίτερα τη μεσαία εισοδηματική τάξη.

Η απώλεια όμως πολιτικού χρόνου και η ακατάσχετη μετρολογία, όπως αποδεικνύεται, έχουν υψηλό κόστος.

Δημιουργούν αβεβαιότητα και πανικό στην αγορά.

Οδηγούν τη χώρα σε βαθιά ύφεση, με εκτίναξη της ανεργίας και υψηλό πληθωρισμό. Οδηγούν τη χώρα όχι μόνο υπό επιτήρηση, αλλά και υπό επιτροπεία, και μάλιστα τριπλή επιτροπεία.»

Ο κ. Σταϊκούρας στις συνεντεύξεις του υπενθύμισε παλαιότερες δηλώσεις του Πρωθυπουργού, κ. Παπανδρέου, ο οποίος με αφορμή την ασκούμενη ή προτεινόμενη εισοδηματική πολιτική από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. δήλωνε: «Να παγώσουν τους μισθούς και τις συντάξεις; Αυτή είναι η ανάταξη της οικονομίας; Αυτό θα πνίξει περισσότερο την οικονομία, θα παγώσει ακόμη περισσότερο την οικονομία. Δηλαδή, δεν είναι καν ρεαλιστικές.» (30.09.2009)

Επιπλέον υπενθύμισε δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου, όπου χαρακτηριστικά ανέφερε: «Eμείς λέμε ότι απ’ την ύφεση βγαίνεις τονώνοντας την οικονομία. Δεν έχει βγει ποτέ καμία οικονομία αφαιρώντας πόρους απ’ την οικονομία, παγώνοντας τους μισθούς και αυξάνοντας τους φόρους. Είναι μια συνταγή καταστροφής.» (29.09.2009)

Και συνέχισε ο κ. Σταϊκούρας:

«Επιβεβαιώνεται σήμερα η ανεπάρκεια του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης και η ανυπαρξία ενός σοβαρού σχεδίου για την έξοδο από την κρίση.

Η ανοχή και η αντοχή της κοινωνίας όμως δεν είναι απεριόριστη.

Ας αναλάβει η Κυβέρνηση της ευθύνες της, ας δράσει άμεσα και ας εμπλουτίσει τις πολιτικές της με τις αναγκαίες αναπτυξιακές ανάσες.»

Συγκαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο Καμένων Βούρλων λόγω της παραίτησης του κ. Ηλία Τρίγκα από Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Καμένων Βούρλων.

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Μετά την διαφωνία του κ. Τρίγκα Ηλία με τον Δήμαρχο κ. Αντωνίου και τον χαρακτηρισμό από τον κ. Τρίγκα Ηλία ότι είναι επικίνδυνος για τον τόπο ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου, για το πώς χειρίζεται το θέμα της λειτουργίας του Βιολογικού και για την γενικότερη αλλοπρόσαλλη τακτική που ακολουθεί ο κ. Αντωνίου στη διαχείριση των Οικονομικών του Δήμου Καμένων Βούρλων , υπέβαλε την παραίτηση του ο κ. Τρίγκας Ηλίας , από Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και από Πρόεδρος του Κ.Α.Π.Η   Καμένων Βούρλων .
 Για το λόγω αυτό συγκαλείται την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010 και ώρα 19.00 μ.μ το Δημοτικό Συμβούλιο των Καμένων Βούρλων με θέμα την πλήρωση αυτών των θέσεων.


 
 
 
 

Ένας συνταξιούχος, πλην τίμιος, γράφει...

 Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com


 Αγαπητοί και Σεβαστοί μου βασανιστές τηλεοπτικοί κάστερ αστέρες και αστεράκια.

Αγαπητά φερέφωνα της αδικίας και του ψέμματος, επικεφαλής αλλά και παραθυρούντες, επιτέλους τα καταφέρατε....

Με σπάσατε και ομολογώ....

Ναι είμαι συνταξιούχος με 40 χρόνια εργασιακού βίου και "δια βίου" στερήσεις....

Έχω μια κόρη 25 χρονών με Πανεπιστημιακό δίπλωμα και ...φυσικά άνεργη....

Έχω και δικό μου σπίτι και ένα "πολυτελές.." αυτοκίνητο 1600 κυβικά....

Δεν έκλεψα, δεν ζήτησα μίζα, πάντα πλήρωνα εφορία στο τέλος του χρόνου (χωρίς ποτέ να...

πάρω επιστροφή), ποτέ δεν μπόρεσα να αποκτήσω σκάφος ή να κάτσω σε πρώτο τραπέζι, δεν τζογάρω, δεν πίνω και δεν πάω στο γήπεδο.

Ομολογώ πως καπνίζω... σπίτι μου γιατί δεν πάω και πουθενά.

Κατά διαστήματα βγαίνω στο μπαλκόνι μου και παρατηρώ τον δρόμο {μια και ο καφεδάκος στην καφετέρια είναι... βαρύς για το πορτοφόλι μου και την σύνταξη μου..}. Βλέπω πολλά 4Χ4, Μερσεντές και άλλα Χαϊ κλάς, που λένε, αυτοκίνητα να παιρνοδιαβαίνουν και λέω μέσα μου :

"Μπραβο οι άνθρωποι τον έχουνε τον τρόπο τους"....

Ακόμη στα διάφορα events που κατακλύζουν τα κανάλια ειδικά το μεσημέρι βλέπω διάφορα "γλαστράκια" "τσουλάκια" κ.λ.π. με πολυτελείς τουαλέτες σε πολυπληθή γκαλά και λέω μέσα μου:

"Μπράβο οι άνθρωποι τον έχουνε τον τρόπο τους" ....

Ακούω στα νέα για διάφορες εκδηλώσεις και συμμετοχές και ακόμη ακούω ότι στις διάφορες πίστες οι "επώνυμοι" μοιράζουν γαρδένιες στα πόδια καλλιτεχνών και γλαστρών, και λέω μέσα μου:

"Μπράβο οι άνθρωποι τον έχουνε τον τρόπο τους" ....

Αλλά όμως τι να σας πώ τελικά με τα συνεχή καθημερινά βασανιστήρια τελικά με πείσατε:

Για το χάλι της οικονομικής μας κατάστασης φταίω ΕΓΩ και μόνον και μαζί μου και όλα αυτά τα κορόϊδα προβατάκια καθημερινοί χαμάληδες και κουβαλητές αυτής της χώρας.

Φταίνε όλοι οι συνταξιούχοι και νομοταγείς πολίτες και πρέπει να σηκώσουμε το φορτίο της "εθνικής ανέγερσης"....

Και ναι ομολογώ ότι θέλω να μου αυξήσετε και τον ΦΠΑ να ανέβουν πια τα αγγουράκια και τα κολοκυθάκια και να αυγατίσουνε οι ελίτσες και το λαδάκι και όχι τίποτε άλλο έτσι θα τρώμε πιο λογικά και θα χάσουμε και μερικά κιλά.

Και βέβαια ελπίζω ακράδαντα {απευθύνομαι στους τηλεοπτικούς βασανιστές μου}, ότι θα φιλοτιμηθείτε τουλάχιστον να αναφέρετε ότι το ΦΠΑ των ΜΜΕ είναι 4,5% {αλήθεια αυτό πόσο θα πάει...;; }

Έσπασα λοιπόν και ομολογώ ότι δέχομαι να σηκώσω το βάρος που δημιούργησαν οι πολιτικοί και τα τσιράκια τους οι τραπεζίτες, οι εργολάβοι, οι μεσάζοντες, και όλα τα λαμόγια και κοράκια που τρέφονται από τις σάρκες του απλού λαού...

Και αφού όπως ακούγεται όλοι γνωρίζουν τους φοροφυγάδες και απλά τους υπονοούν αλλά δεν τους ονομάζουν γιατί δεν τους συμπεριλαμβάνετε σε αυτούς που θα σηκώσουν το βάρος ;;;

Μήπως γιατί ανάμεσα τους είσαστε και εσείς αγαπητοί βασανιστές ;;;;

Θα ήθελα όμως την προσοχή σας καθώς και την προσοχή των κυβερνώντων καθώς και όλων των συμμετεχόντων σε αυτό το "κακόγουστο πανηγυράκι"...

Προσέχτε γιατί ο άγνωστος πόλεμος ξεκίνησε επί Χούντας σαν τηλεοπτικό σήριαλ με τεράστια επιτυχία και ..καλά κρατεί ακόμη...

Το μόνο είναι ότι ίσως δεν μπορείτε να φαντασθείτε τι τέλος θα έχει και πιστέψτε με ..ίσως το τέλος να είναι πολύ δυσάρεστο για όλους εσάς που νομίζετε ότι μπορεί να δουλεύετε με αυτό τον αναίσχυντο τρόπο ένα τόσο ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΛΑΟ....!!!!!!!!!!

Από........ http://catakravgi/.

Γιατί δεν πρέπει να πειραχτεί ο αποκαλούμενος 14ος "μισθός" και το "δώρο" Πάσχα

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com



Από.....i-Reporter

Κλιμάκιο της Standard & Poor's στην Αθήνα

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Κλιμάκιο στελεχών του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's επισκέπτεται την Αθήνα, προκειμένου να ενημερωθεί για την εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και Αναπτύξεως, το πρόγραμμα δανεισμού του Δημοσίου, αλλά και για την πορεία των μεταρρυθμίσεων.

Τα στελέχη του οίκου θα έχουν σήμερα, Τρίτη, και την Τετάρτη συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ.Προβόπουλο, από τους οποίους θα ενημερωθούν για τα μακροοικονομικά μεγέθη, την κατάσταση του εγχώριου πιστωτικού συστήματος, αλλά και τα περιοριστικά μέτρα που θα ανακοινώσει την Τετάρτη η κυβέρνηση.

Σημειώνεται πως μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Standard & Poor's είχε προειδοποιήσει για νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας. Επικαλούμενη πιθανούς κινδύνους για την οικονομική ανάπτυξη που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τους στόχους του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, η S&P τόνισε πως ενδεχομένως να υποβαθμίσει την αξιολόγηση BBB+ της Ελλάδας κατά μία ή δύο βαθμίδες εντός του Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Standard & Poor's Μάρκο Μρίσνικ οι κίνδυνοι για την πραγματική και ονομαστική ανάπτυξη της Ελλάδας είναι πιθανόν να αυξήσουν την έκταση της απαραίτητης δημοσιονομικής προσαρμογής, εγείροντας αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι εφικτοί οι φιλόδοξοι στόχοι του Προϋπολογισμού της Ελλάδας.

Στις 16 Δεκεμβρίου 2009, η S&P υποβάθμισε την αξιολόγηση της για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε BBB+, δίνοντας αρνητικές προοπτικές και λέγοντας ότι τα μέτρα λιτότητας που είχε ανακοινώσει τότε η Κυβέρνηση δεν ήταν αρκετά για την επίτευξη διατηρήσιμης μείωσης του δημόσιου χρέους. Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας είχε τότε αιφνιδιάσει, καθώς μόλις στις 9 Δεκεμβρίου ο αμερικανικός οίκος είχε ανακοινώσει πως θα παρακολουθούσε την πορεία της ελληνικής οικονομίας για δύο μήνες και στη συνέχεια, θα λάμβανε τις αποφάσεις του.

Για τον λόγο αυτό η παρουσία της S&P στην Αθήνα προκαλεί ανησυχία. Πάντως, τραπεζικά στελέχη τονίζουν πως υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, παραμονές της ανακοίνωσης των νέων μέτρων, θα ήταν τουλάχιστον παράξενη.

Από......in.gr

Ποια είναι η αλήθεια για την επίσκεψη των Ευρωπαίων ελεγκτών στο ΥΠ.ΕΣ.

Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»: ΕΝΤΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ TA 700 ΕΚ. € ΤΗΣ Ε.Ε.


Διευκρινίσεις από τον Γ. Ραγκούση ζητά με επιστολή του ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ


Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα κριθεί αν το υπουργείο Εσωτερικών θα καταφέρει να μεταφέρει τα περίπου 700 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση» του ΕΣΠΑ στον «Καλλικράτη». Σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr, πράγματι υπήρξαν ενστάσεις των ελεγκτών της Ε.Ε. που επισκέφθηκαν στις 24/2 την χώρα μας προκειμένου να εξετάσουν την πρόοδο του συγκεκριμένου προγράμματος η απορροφητικότητα του οποίου βρίσκεται μόλις στο 0,5%. Κι αυτό γιατί δεν τους παρουσιάστηκαν συγκεκριμένα μέτρα ως προς την εφαρμογή της Νέας Αρχιτεκτονικής που σχεδιάζει του υπουργείο Εσωτερικών (αρμοδιότητες των νέων δήμων και περιφερειών, συνενώσεις κλπ).

Ωστόσο, τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση» των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας διαβεβαίωσαν τους ελεγκτές της Κομισιόν ότι τα μέτρα αυτά ήδη βρίσκονται σε στάδιο επεξεργασίας και θα παρουσιασθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών εντός Μαρτίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταφέρουν να εξασφαλίσουν καταρχήν μια παράταση και κατά δεύτερον την υπόσχεση να δοθεί το δικαίωμα των αλλαγών στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, εφόσον τα μέτρα για τον «Καλλικράτη» είναι συγκεκριμένα.

Ελεγκτές της Ε.Ε: «δεν θέλουμε άλλα σχέδια δράσης»

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα άνοιξε με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» την Κυριακή (28/2) σύμφωνα με το οποίο τα στελέχη της Ε.Ε. υποστήριξαν ότι «δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής του Επιχειρησιακού Προγράμματος για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση….Μπορεί να στηρίξει ως έχει τις πολιτικές σας. Τι δράσεις θέλετε να αναπτύξετε για να στηρίξετε το πρόγραμμα “Καλλικράτης” που δεν μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση όπως έχει σήμερα; Αφού δεν έχετε πάρει συγκεκριμένα μέτρα για την εφαρμογή του Προγράμματος, πώς ζητάτε τώρα αναθεώρησή του; Είστε ακόμη στον σχεδιασμό. Οι αποφάσεις πρέπει να εφαρμοστούν ακόμη κι αν τις έχει λάβει η προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν θέλουμε πια άλλα σχέδια δράσης ή μελέτες. Είμαστε στη φάση των δράσεων εφαρμογής», πρόσθεσαν.

Παράλληλα για την υπόθεση έστειλε την Δευτέρα επείγουσα επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ, ενώ σε δήλωσή του ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Στέφανος Γκρίτζαλης υποστήριξε ότι τα στελέχη της Ε.Ε. είπαν ότι «είναι δυνατή η αξιοποίηση του Ε.Π. "Διοικητική Μεταρρύθμιση" του ΕΣΠΑ για την υλοποίηση δράσεων του Προγράμματος "Καλλικράτης".»

Από.......aftodioikisi.gr

Μ-Λ ΚΚΕ: Παρατεταμένο πρόγραμμα πανεργατικών κινητοποιήσεων

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com



Ανακοίνωση της ΚΟΒ Φθιώτιδας

H πραγματοποίηση των δύο πανελλαδικών 24ωρων απεργιών πρέπει να είναι μόνο το αρχικό βήμα μιας πανεργατικής αντίστασης που ξεκινά. Θα πρέπει να συνειδητοποιηθεί ότι με μια 24ωρη απεργία δεν γίνεται να αναχαιτιστεί μια ολομέτωπη αντεργατική επίθεση τόσης έκτασης και χρονικής διάρκειας, όπως είναι το «πρόγραμμα σταθερότητας». Oύτε πρέπει να αφεθεί αυτή να χρησιμοποιηθεί σαν μέσο εκτόνωσης της εργατοϋπαλληλικής αντίδρασης.

Στον αέρα ο "Καλλικράτης" μετά την άρνηση των Ευρωπαίων ελεγκτών να χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα

Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com


Στο κενό φαίνεται να πέφτουν οι προσπάθειες του Υπουργείου Εσωτερικών για χρηματοδότηση του προγράμματος “Καλλικράτης” από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς το κλιμάκιο των ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης φέρεται να απορρίπτει ουσιαστικά το αίτημα του υπουργού Εσωτερικών, κ. Ραγκούση, να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση για τη στήριξη του «Καλλικράτη». Πρόκειται για το πρώτο....


σοβαρό εμπόδιο στην αλλαγή του κράτους.


Οι ελεγκτές της Ένωσης σε μια προσπάθεια να επιχειρηματολογήσουν τη στάση τους τονίζουν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν διαθέτει το αναγκαίο σχέδιο.


Συγκεκριμένα απευθυνόμενοι στα στελέχη της κυβέρνησης, τόνισαν σε πολύ έντονο ύφος ότι «Δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής του Επιχειρησιακού Προγράμματος για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση», υποστηρίζοντας ότι το δεδομένο επιχειρησιακό πρόγραμμα μπορεί να στηρίξει ως έχει τις πολιτικές της κυβέρνησης.


Για την ακρίβεια οι υπάλληλοι της κοινότητας διατυπώνουν ερωτηματικά αναφορικά με τις δράσεις που θέλει να αναπτύξει η ελληνική κυβέρνηση για να στηρίξει το πρόγραμμα“Καλλικράτης” και τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, όπως έχει σήμερα.


Η αντιμετώπιση αυτή των ελεγκτών έχει προκαλέσει τριγμούς στο υπουργείο Εσωτερικών, καθώς χωρίς την απαραίτητη χρηματοδότηση η εφαρμογή του σχεδίου “Καλλικράτης” είναι ουσιαστικά ανέφικτη.

http://www.stifora.gr/

Πάρε κι άλλα μέτρα...


Από ............./logoplokies

Σφραγίστηκαν τα μέτρα-σοκ 4,5 δισ. ευρώ

Αναρτήθηκε από.......
energoipoliteskv.blogspot.com

Όλες οι αποφάσεις και τα νέα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ελληνική οικονομία και που υπέδειξε ξεκάθαρα ο Όλι Ρεν, αναμένεται να οριστικοποιηθούν στο υπουργικό συμβούλιο που συγκάλεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός για την Τετάρτη. Πριν από αυτό, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, την Τρίτη το απόγευμα, θα μιλήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα.

«Πρέπει να ελέγξετε το χρέος σας, πριν αυτό αρχίσει να ελέγχει εσάς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κομισάριος κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά τις συναντήσεις που είχε με την ελληνική κυβέρνηση.

Η συγκεκριμένη δήλωση, αλλά και όλο το ρεπορτάζ από την επίσκεψη Ρεν, είναι στην πρώτη σελίδα των οικονομικών εντύπων παγκοσμίως.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αξιωματούχος έκλεισε τις δηλώσεις του ευχόμενος στα ελληνικά καλό κουράγιο. Στις 5 το απόγευμα συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και αύριο το πρωί το υπουργικό συμβούλιο.
Περαιτέρω περικοπή επιδομάτων ή κατάργηση του 14ου μισθού, αύξηση ΦΠΑ και ειδικών φόρων κατανάλωσης σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα

Συστάσεις, με τη μορφή τελεσιγράφου, για πρόσθετα μέτρα εδώ και τώρα απηύθυνε ο επίτροπος Ολι Ρεν μετά τις συναντήσεις που είχε με τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς. Εξέφρασε βέβαια τη στήριξη της Κομισιόν, αλλά έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας στα ελληνικά: "καλό κουράγιο".

Ποιά είναι τα μέτρα που πρόκειται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός την Τετάρτη, σε τηλεοπτικό διάγγελμα, σύμφωνα με πληροδορίες της εφημερίδας Ισοτιμία:

1. Περικοπές μέχρι και 20% των Δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων, καθώς και του επιδόματος αδείας.
Οι απώλειες φθάνουν ονομαστικά στο 40% ενός μισθού, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η περικοπή κατά 10% των επιδομάτων και του παγώματος των αυξήσεων με το πρώτο πακέτο μέτρων. Ουσιαστικά χάνεται ένας μισθός στη διάρκεια του έτους. Στόχος είναι η εξοικονόμηση 800 εκατ. ευρώ.

2. Αύξηση κατά δυο μονάδες των συντελεστών 9% και 19% του ΦΠΑ, που θα φθάσουν στο 11% και 21% αντίστοιχα, με στόχος την εξοικονόμηση 1,5 δισ. ευρώ.

3. Αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα, σε ποσοστό έως 20% προκειμένου να εισπραχθούν έσοδα 1,2 δισ. ευρώ.

4. Ρύθμιση για όσους δεν έχουν υποβάλλει δηλώσεις εισοδήματος, ΦΠΑ κ.λπ., με μικρή προσαύξηση και δυνατότητα ευνοϊκής εξόφλησης εφάπαξ με έκπτωση 10% ή σε δόσεις με έκπτωση 5%.

5. Ενεργοποίηση σχεδίου είσπραξης για τα ληξιπρόθεσμα με δημιουργία «call center» στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, δηλαδή τηλεφωνικής όχλησης σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, με κατάσχεση και πλειστηριασμό των περιουσιακών τους στοιχείων σε περίπτωση μη ανταπόκρισης.

Από .......Nooz.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com