Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Σκακιστικός Όμιλος Λαμίας

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com


Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής του Χειμερινού Πρωταθλήματος ήταν:

Σ.Ο.Βόρειας Εύβοιας -Σ.Ν.Ο.Λαμίας:6.5-5

Ιτέα-Σ.Ο.Λαμίας: 2-8,5

΄΄Πήγασος΄΄Αγίου Κωνσταντίνου-Α.Σ.Αμφίκλειας ΄΄Διόνυσος΄΄: 7,5-3,5


Η βαθμολογία:

1. Σ.Ο.Λαμίας 4 βαθμοί(17.5 πόντοι)

2. Σ.Ο.Β.Ευβοιας 4 βαθμοί (13,5 πόντοι)

3. Πήγασος* 2 βαθμοί(16 πόντοι)

4. Αμφίκλεια 2 βαθμοί(11 πόντοι)

5. Ιτέα 2 βαθμοί(9.5 πόντοι)

6. Σ.Ν.Ο.Λαμίας* 0 βαθμοί

*Σε τρείς αγώνες

http://solamias.blogspot.com/


Από το γραφείο τύπου Στασινός Παναγιώτης:6932837696

Πλήρης αφωνία στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠαΣοΚ

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com


Το μύθο με το λαγό και το λιοντάρι τον ξέρετε.

Αναβιώθηκε χθες στη Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠαΣοΚ. Πριν την συνεδρίαση περίπου 20 βουλευτές με πρώτο τον Παντελή Οικονόμου(ο οποίος θεωρεί εαυτόν αρχηγό της αριστερής πτέρυγας) έλεγαν σε όλου τους τόνους ότι δεν θα ψηφίσουν την κατάργηση του 14ου μισθού ότι και να γίνει.

Οταν μπήκε το λιοντάρι (χαχαχαχα) και είπε " Εχουμε πόλεμο ποιός θα λιποτακτήσει;;;" οι λαγοί έσκυψαν τα μάτια στο πάτωμα, δεν έβγαλαν άχνα και σιγομουρμούρισαν " Συγνώμη λέμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα"


Τζάμπα μάγκες για λαική κατανάλωση

Από .......... Καφενείο

H Ομιλία Πρωθυπουργού στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ video

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com


Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα για τα κυβερνητικά μέτρα

Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ευρωομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Βόρειας Πράσινης Συμμαχίας (GUE/NGL) για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, τόνισε:

«Σήμερα η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να παραδώσει στην πυρά την ελληνική κοινωνία και τις κατακτήσεις της.

Αυτό όμως που φαίνεται απλόχερα να χαρίζει στους κερδοσκόπους δεν της ανήκει. Ανήκει στους Έλληνες εργαζόμενους που, με αγώνες και με θυσίες, κατέκτησαν τις τελευταίες δεκαετίες.

Κανείς δεν μπορεί να παραδίδει στην πυρά κάτι που δεν του ανήκει, ιδίως όταν δεν έχει λάβει καν την έγκριση του ιδιοκτήτη -και στην προκειμένη περίπτωση ιδιοκτήτης είναι ο ελληνικός λαός που δικαιούται να έχει την τελική έγκριση και την τελική επιλογή».

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

«Χοντρό ψέμα είπε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ότι τα μέτρα αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στο δημόσιο ή αυτούς που πληρώνονται από το δημόσιο. Θα πάρει κατηφόρα και ακόμα χειρότερη όλους και όλες τους εργαζόμενες στο ιδιωτικό τομέα.

Χοντρό ψέμα επίσης ότι τα μέτρα αυτά αφορούν το 2010. Είναι μέτρα διαρκείας και σε δυο, τρεις μήνες θα έχουμε και καινούργιο πακέτο μέτρων και μέχρι τέλος του χρόνου επίσης καινούργια πακέτα μέτρων.

Είναι τραγωδία να χάνει ο λαός δικαιώματα, να πετσοκόβεται το εισόδημά του και ενώ έχουν μεσολαβήσει πολύχρονοι, μακρόχρονοι αγώνες, δόθηκαν πολλές θυσίες, χύθηκε μέχρι και αίμα. Αλλά πάνω απ' όλα είναι κυριολεκτικά ντροπή, και δεν πιστεύουμε ότι θα γίνει αυτό, τα βάρβαρα αυτά μέτρα να περάσουν χωρίς λαϊκή αντίσταση, χωρίς λαϊκή αντεπίθεση και πολύ περισσότερο να δοθεί η εντύπωση ότι ο λαός συναινεί με τα μέτρα αυτά, όπως καταχρηστικά κάνει η κυβέρνηση που δεν χάνει την ευκαιρία να λέει: Ο λαός μου ζητάει να πάρω αυτά τα μέτρα.

Έχει σημασία ο λαός να δείξει, ακόμα και αν περάσουν αυτά τα μέτρα, ότι δεν τα δέχεται και ότι κυριολεκτικά θα τα σμπαραλιάσει στην πράξη. Τα χρήματα τα οποία θα μαζευτούν θα πάνε ή στα κρατικά ταμεία, δηλαδή στα κρατικά ταμεία του κράτους των μονοπωλίων, είτε θα πάνε απευθείας στις τσέπες των πλουτοκρατών. Δεν πρόκειται να επιστραφεί στο λαό ούτε μισό σέντς, διότι αυτοί εξουσιάζουν, τα μονοπώλια και οι επιχειρηματίες με πολιτικό προσωπικό την κυβέρνηση.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι η κυβέρνηση, στην τρομοκράτηση του λαού και στην απόσπαση εκβιαστικής συναίνεσης, επιστρατεύει τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Καρατζαφέρη, ενώ μια σειρά επιχειρηματίες, λαλίστατοι πριν, όπως ο πρόεδρος του ΣΕΒ, δεν μιλάνε καθόλου σήμερα αφού είδαν ότι τη βρώμικη δουλειά τους την κάνει πάρα πολύ καλά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Αντίσταση συλλογική, οι δρόμοι της Αθήνας και όλης της Ελλάδας πρέπει να γεμίσουν με διαμαρτυρόμενους. Έμείς στηρίζουμε ένα κίνημα των εργατοϋπαλλήλων, των αυτοαπασχολουμένων της πόλης, των φτωχών αγροτών, ένα κίνημα που τα πόδια του θα βρίσκονται σε κάθε γραφείο, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε εργοστάσιο, ένα κίνημα που θα απελευθερώσει τη λαϊκή ενεργητικότητα και πρωτοβουλία. Τούτα τα μέτρα πρέπει να τα παρεμποδίσουμε. Και αν για οποιοδήποτε λόγο γίνουν νόμος της κυβέρνησης, να φανεί ότι ο ελληνικός λαός τα απορρίπτει στην πλειοψηφία και μαζεύει δυνάμεις για να παρεμποδίσει αυτά που έρχονται σε δύο μήνες. Και ας μην ξεχνάει ο ελληνικός λαός το εξής: Ακόμα και αν μειωθεί το έλλειμμα κατά ένα ποσό, θα του πούνε ότι πρέπει να χάσει και άλλα για να μηδενισθεί το έλλειμμα και μετά θα του πούνε: Χάσε και άλλα για να μην έχουμε καινούργιο έλλειμμα και να μην έχουμε καινούργιο δανεισμό. Αυτό το τούνελ το γνώρισε ο ελληνικός λαός τα χρόνια που η ελληνική οικονομία αναπτύσσονταν γοργά και πάνω από το μέσο όρο της ευρωζώνης. Τώρα θα ζητηθούν πολύ χειρότερα και ο λαός δεν πρέπει να συναινέσει και να χάσει ούτε ένα λεπτό στην αντεπίθεσή του».

Δημοσιογράφος: Κα Παπαρήγα καλέσατε το λαό να δείξει την αντίδρασή του στα νέα μέτρα. Τα μέτρα θα ψηφιστούν με βάση τη πλειοψηφία που υπάρχει στη βουλή, σε τι θα φανεί η ωφέλεια αυτής της αντίδρασης στη τσέπη του μισθωτού;

«Θα σας πω πολύ καθαρά: Αν αυτά τα μέτρα περάσουν στις 16 του Μάρτη, ή τις επόμενες μέρες με νόμο, γιατί η πλειοψηφία της βουλής θα τα ψηφίσει αυτό είναι σίγουρο, η συναίνεση είναι ευρύτατη, αν περάσουν αυτά τα μέτρα έχει πολύ μεγάλη σημασία οι εργαζόμενοι να αντιδράσουν, να αντισταθούν, να τιμωρήσουν την κυβέρνηση, να διορθώσουν πολλοί και πολλές τη ψήφο τους, με την ανάπτυξη των αγώνων για να παρεμποδίσουν το καινούριο πακέτο που έρχεται. Ο κ. Λοβέρδος θα αναγγείλει το ασφαλιστικό.

Γιατί αν πάμε με τη λογική ότι η βουλή αποφασίζει, τότε υπάρχει και η άλλη λογική: Υπάρχει ο λαός, τη σκυτάλη πια την παίρνουν οι δυνάμεις έξω από τη βουλή. Και άλλωστε η βουλή από το λαό προήλθε, η καταδίκη της βουλής επίσης από το λαό πρέπει να προέλθει. Και μιλάμε για πολιτική καταδίκη με μοναδικό μέσο την ανάπτυξη μιας συστηματικής προγραμματισμένης πάλης που κοιτάζει προς τα μπρος, προς ριζική πολιτική αλλαγή.

Δεν πρόκειται αυτοί που κυβερνούν και αυτοί που εξουσιάζουν να ιδρώσει το αυτί τους. Αλλά, ο λαός μπορεί να επιβάλει ανακατατάξεις και να ανοίξει ένα διαφορετικό δρόμο. Αλλιώς είναι ντροπή να κάθονται στο σβέρκο του, να του αδειάζουν τις τσέπες και ο λαός να σκύβει το κεφάλι. Εμείς δεν θεωρούμε ότι ο ελληνικός λαός θα δείξει μια τέτοια στάση, ότι θα φοβηθεί και ότι θα χάσει το κουράγιο του.

Και εν πάση περιπτώσει εδώ γίνεται και μια ολόκληρη δημαγωγία. Έχει αρχίσει μια εκστρατεία: Δώστε και σώστε, καταθέστε στα ταμεία, μαζεύουν λεφτά. Αρχίζει δε ο αγώνας δρόμου των δήθεν φιλανθρώπων δημαγωγών, αυτοί που ψηφίζουν αυτά τα μέτρα και λένε: Προσφέρω εγώ το επίδομα του δώρου, πάρτε και από εμένα... θα αρχίσουν τώρα οι δωρεές. Εάν αυτοί οι κύριοι θέλουν να δημαγωγήσουν εμείς δεν θα τους το επιτρέψουμε, ούτε θα τους συναγωνιστούμε σε αυτή τη δημαγωγία, η οποία είναι εντελώς παραπλανητική. Αλλά να περικοπούν ορισμένες δαπάνες που είναι σπάταλες ακόμα και χωρίς κρίση και σε περιόδους ανάπτυξης. Λοιπόν, εδώ και τώρα: Κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων και με αναδρομική ισχύ, οι αμοιβές των βουλευτών να πέσουν πολύ κάτω και να καταργηθούν τα διάφορα πριμ και τα διάφορα ποσά που δίνονται για τη συμμετοχή των βουλευτών στις επιτροπές που είναι βουλευτικό έργο. Βεβαίως ένας βουλευτής ο οποίος δεν μπορεί να το σημειώσει με δουλεία, πρέπει η βουλευτική θητεία να εξασφαλίζει και τα απαραίτητα ένσημα, να θεωρείται συντάξιμη, δεν μπορεί κάποιος να χάσει, αλλά δεν μπορεί και να κερδίζει. Αυτά δεν τα λέμε δημαγωγικά για την κρίση, αλλά γιατί θέλουμε να απαντήσουμε σε αυτούς, οι οποίοι προκειμένου να πείσουν το λαό να βάλει φερμουάρ στο στόμα του, κάνουν επιδείξεις φιλανθρωπίας. Δίνοντας ένα και κρατώντας τα 99 και για πάντα και το ένα για μια χρονιά, το 2010».

ΣΦΑΓΗ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!!!

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

ΦΕΥΓΟΥΝ  ΚΟΥΜΑΝΤΑΝΟΣ,ΠΑΤΙΤΣΑΣ,
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ,ΛΑΠΠΑΣ,ΜΠΕΣΙΡΗΣ.

Τη μορφή "εκκαθαρίσεων" παίρνει η διαδικασια κρισεων ανωτερων και ανωτατων αξιωματικων της ΕΛΑΣ ειδικοτερα για την περιοχη της Φθιωτιδας και της Στερεας.

Το συμβουλιο κρισεων αποφασισε να αποστρατευσει τον ως τωρα Γενικο Αστυνομικο Δντη Στερεας Κώστα Κουμαντανο και στη θεση του ερχεται ο υποστρατηγος Παναγιώτης ΝΑΝΗΣ, μεχρι χτες Αστυν. Δ/ντης Λάρισας.

Στην Αστυνομικη Δνση Φθιωτιδας επισης αποστρατευεται ο εως τωρα Δντης Δημητριος Πατίτσας και στη θεση του τοποθετειται ο πρωην Δ/ντης Αστυνομίας Ν/Α Αττικής Αριστείδης ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, ως Διευθυντής.

Επισης αποστρατευεται ο υποστρατηγος και ως τωρα αστυνομικος Δντης Κρητης καταγομενος απο τον Αγ.Κωνσταντινο Νικολαος Μπεσίρης.Τελος αποστρατευονται και οι αναπληρωτες Αστυνομικοι Δντες Φθιωτιδας Δημητρης Πετροπουλος και Νικος Λάππας.

Οι κρισεις και οι τοποθετησεις συνεχιζονται...

Από .....lamia fm 1

Τοποθετήσαμε υπεύθυνο για το Χρέος "άνθρωπο" της Goldman Sachs

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Απίστευτο και όμως Ελληνικό.

Πριν από λίγες ημέρες το Οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τοποθέτησε προέδρο του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) τον κ. Π. Χριστοδούλου,

Ομως σύμφωνα με αποκάλυψη της γαλλικής εφημερίδας «Le Μonde», η αμερικανική Fed ερευνά τον ρόλο του κ. Π. Χριστοδούλου, στις υποθέσεις κατά τις οποίες το ελληνικό Δημόσιο συνεργάστηκε με την Goldman Sachs για τη διαχείριση του χρέους.

Ο κ. Χριστοδούλου αναφέρεται  από τη γαλλική εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγές από τη Fed, ως «μεσάζων της Goldman Sachs στην Ευρώπη» .

Τι άλλο έχουν αν δουν τα μάτια μας....

Από........... kafeneio 

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ....στην "σοσιαλιστική" βαρβαρότητα της κυβέρνησης

"Λεφτά Υπάρχουν" είχε δηλώσει επανειλημμένως κατά την πανηγυρική και ελπιδοφόρα προεκλογική εκστρατεία του ο Γιώργος Παπανδρέου, και πολλοί τον πίστεψαν.





Βλέπετε, ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται, όπως λέει και η παροιμία.

Πιστεύει κανείς αυτό που έχει ανάγκη να πιστέψει...

"ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ"


* Το αγαπητό και  ΠΑΣΟΚικό  blog "Στοχασμός-Πολιτική", αν αυτό ελαφρύνει τη συνείδησή του, δεν ήταν το μοναδικό και οι μοναδικοί πολίτες που πίστεψαν...

Με ονοματεπώνυμο και στοιχεία ποιοι πλουτίζουν από τα «μέτρα»… Και κανείς δεν τολμάει να κάνει κιχ!

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com



Κάποιες απλές αλήθειες είπε ο Μπογιόπουλος και παραλίγο να πάθει συμφόρεση ο Ν. Χατζηνικολάου.

Και φυσικά αφού δεν μπορούσε να αντικρούσει με επιχειρήματα τα λεγόμενα του δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη» θυμήθηκε την κατάντια των καθεστώτων του παλινορθωμένου καπιταλισμού.

Εχει και τα δίκια του ο Χατζηπαπάρας. Τόσο σάλιο έριξε πριν μέρες να γλύφει τον Βγενόπουλο, τόση προσπάθεια κάνει μέσα απ’ τις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές του εκπομπές να υπηρετήσει το πολιτικό σύστημα που βολεύει τον ίδιον και τα αφεντικά του, και να ‘ρχετε τώρα ένας καλεσμένος στην εκπομπή του και να του χαλάει το παραμύθι που σερβίρει;

βαθύ κόκκινο
 
Aπό ......... http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Δέσμη πρόσθετων μέτρων

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Εγκρίθηκε το νέο πακέτο οικονομικών μέτρων από το υπουργικό Συμβούλιο και αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Αποφασίσθηκε, μείωση κατά 30% του δώρου Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας. Μείωση κατά 12% των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων. Πάγωμα των συνάξεων και αύξηση του ΦΠΑ έως 2%. Αύξηση φόρου κατά 20% σε ποτά και τσιγάρα, 9 λεπτά η αύξηση της βενζίνης. Συνέντευξη Τύπου θα δώσει ο υπουργός Οικονομικών για να εξειδικεύσει τις κυβερνητικές αποφάσεις.

"Ανάγκη και όχι επιλογή τα μέτρα", επανέλαβε ο πρωθυπουργός σε δήλωση του εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Γ. Παπανδρέου στη συνέχεια θα δει τα προεδρεία ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΕΣΕΒΕ και ΣΕΒ.

Tα μέτρα που ενέκρινε το υπουργικό Συμβούλιο είναι:

* Μείωση κατά 30% του δώρου Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του επιδόματος αδείας στο δημόσιο


* Μείωση κατά 12% των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων.


* Πάγωμα των συνάξεων- δεν θα υπάρξει περικοπή επιδομάτων στους συνταξιούχους.


* Αύξηση του ΦΠΑ. Ο χαμηλός συντελεστής από 4,5 αυξάνεται σε 5% . Κατά μία μονάδα αυξάνεται ο μέσος συντελεστής 9% που αφορά μεταξύ άλλων στα τρόφιμα και κατά 2 μονάδες αυξάνεται ο υψηλός συντελεστής 19%. Στόχος η εξοικονόμηση 1,5 δισ. ευρώ. Δεν επηρεάζεται η επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες.


* Αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε ποτά και τσιγάρα, σε ποσοστό έως 20% προκειμένου να εισπραχθούν έσοδα 1,2 δισ. ευρώ.


* Αύξηση του ειδικού φόρου καύσιμα: Η βενζίνη επιβαρύνεται με 9 λεπτά το λίτρο και με 4 λεπτά το πετρέλαιο κίνησης.


* Αύξηση ειδικού τέλους ταξινόμησης για οχήματα άνω των 1.600 κ.ε κατά 25%.


* Επιβολή φόρου πολυτελείας έως και 36% σε είδη, όπως πίνακες ζωγραφικής, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή.


* Επιβολή ειδικού φόρου σε πανάκριβα αυτοκίνητα και σκάφη αναψυχής.


* Ρύθμιση για όσους δεν έχουν υποβάλλει δηλώσεις εισοδήματος, ΦΠΑ κ.λπ., με μικρή προσαύξηση και δυνατότητα ευνοϊκής εξόφλησης εφάπαξ με έκπτωση 10% ή σε δόσεις με έκπτωση 5%.


* Ενεργοποίηση σχεδίου είσπραξης για τα ληξιπρόθεσμα με δημιουργία «call center» στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, δηλαδή τηλεφωνικής όχλησης σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, με κατάσχεση και πλειστηριασμό των περιουσιακών τους στοιχείων σε περίπτωση μη ανταπόκρισης.



Ανοιχτό το σενάριο για το ΔΝΤ


Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ, εάν δεν λάβει η χώρα μας την αναμενόμενη στήριξη από την Ε.Ε "Τώρα είναι η ώρα της Ευρώπης, εμείς αναλάβαμε τις ευθύνες μας. Σε περίπτωση που η Ευρώπη δεν αναλάβει τις δικές της ευθύνες, το σενάριο του ΔΝΤ είναι ανοιχτό", σημείωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου.

Μπαράζ κινητοποιήσεων

Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις η ΑΔΕΔΥ- προκήρυξε νέα 24ωρη απεργία για τις 16 Μαρτίου και τετράωρη στάση εργασίας στις 8 του μηνός. Θα υπάρξουν κινητοποιήσεις και από τη ΓΣΕΕ, όπως είπε στον Flash 96 ο Γιάννης Παναγόπουλος.

Συνταξιούχοι πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στην πλατεία παλαιού δημαρχείου και κατευθύνθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το απόγευμα το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση στην Ομόνοια και την πλατεία Κοραή του Πειραιά.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν εκπαιδευτικοί έξω από το υπουργείο οικονομικών.

Στην Αθήνα και την Τετάρτη στελέχη του διεθνούς οίκου S&P. Θα έχουν συνάντηση με την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη.

Είμαστε σε κατάσταση πολέμου τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, προειδοποιώντας ότι ενδεχομένως δεν θα έχουμε να πληρώσουμε όχι τον 14ο μισθό αλλά τους κανονικούς μισθούς ή και τις συντάξεις.

Αγορές

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει μικρή άνοδο σε ποσοστό 0,07 % και διαμορφώνεται στα 1,3617 δολάρια. Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 120,8417 γιεν, στο 0,9061 με τη Στερλίνα και στο 1,4628 με το Ελβετικό Φράγκο. Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί οριακά σε ποσοστό 0,03% έναντι του γιέν και διαμορφώνεται στα 88,745 γιέν. Το δολάριο διαπραγματεύεται στο 0,6654 με τη Στερλίνα και στο 1,0742 με το Ελβετικό φράγκο.

Στην αγορά ομολόγων, κάτω από τις 289 μονάδες βάσης υποχωρεί το σπρεντ του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου, έναντι του γερμανικού. Πτωτικά και τα σπρεντ των Ιταλικών (83μ.β.), Ισπανικών(73 μ.β.), Πορτογαλικών(90 μ.β.).

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές

Από τις σπάνιες φορές που η Ελλάδα επηρεάζει την πορεία των ασιατικών αγορών, κι όμως σήμερα, στα ρεπορτάζ των διεθνών πρακτορείων για τις αγορές της Ασίας και της ευρύτερης περιοχής του Ειρηνικού, αναφέρουν ότι ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές διαγράφοντας τις απώλειες του MSCI Asia Pacific Index για το 2010, εν μέσω εικασιών ότι τα αυστηρά μέτρα στην Ελλάδα θα τονώσουν την εμπιστοσύνη της παγκόσμιας ανάκαμψης.

Την Τρίτη, στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index αναρριχήθηκε 0,2% φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 20 Ιανουαρίου, μετά τις εταιρικές εξαγορές και την πιθανότητα εύρεσης λύσης στα οικονομικά θέματα της Ελλάδας. Σήμερα η χώρα θα ανακοινώσει μέτρα που περιλαμβάνουν φόρους στα τσιγάρα, το αλκοόλ, τις πωλήσεις και μεγαλύτερες περικοπές στα μπόνους των δημοσίων υπαλλήλων.

Διεθνής Τύπος

Πρώτα θέμα σε όλα τα οικονομικά έντυπα διεθνώς και πολύ πολύ ψηλά και στα πολιτικά φύλλα, έντυπα και ηλεκτρονικά, βρίσκονται να μέτρα λιτότητας. Όλα τα δημοσιεύματα επικαλούνται την φράση του πρωθυπουργού ότι η χώρα μας βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου.

WSJ: Η Ελλάδα παρουσιάζει νέα αυστηρά μέτρα – το περίγραμμα των νέων αυστηρών μέτρων.

Αssociated Press: Οδυνηρές νέες περικοπές ανακοινώνει η Ελλάδα για να βγει από την κρίση.

ΒΒC: Οι έλληνες περιμένουν το νέο γύρο της περικοπές εξόδων και αύξησης των φόρων.

Bloomberg: 2,4 δισ ευρώ θα εξοικονομήσει η ελληνική κυβέρνηση.

2,4 δισ ευρώ θα εξοικονομήσει η ελληνική κυβέρνηση με τα νέα μέτρα, σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται δήλωση του Σπύρου Βούγια. Το πρακτορείο αναφέρει στο ρεπορτάζ του δύο ημέρες πριν από τη συνάντηση Παπανδρέου στο Βερολίνο με την Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, η κυβέρνηση παπανδρέου ανακοινώνει σκληρά μέτρα λιτότητας, μετά τις νέες τρύπες που ανακάλυψε στον προϋπολογισμό και ανακοινώνει σειρά μέτρων που θα αποφέρουν 4,8 δις. ευρώ, 6,5 δις. δολ.

Από....Nooz.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com