Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Αναξιόπιστος και Αφερέγγυος για πολλοστή φορά αποδεικνύεται με τα λεγόμενα του στο Δημοτικό Συμβούλιο και τις πράξεις του ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου στο θέμα της λειτουργίας του Βιολογικού των Καμένων Βούρλων.


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com



Επιστολή αναγνώστη
του Blog




Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 5-3-2010 ο Δήμαρχος έκανε ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο και για το θέμα της λειτουργίας του ΒΙΟ.ΚΑ

Στο προηγούμενο Συμβούλιο είχε παρθεί ομόφωνη απόφαση για να επαναπροσληφθούν οι τέσσερεις συνδημότες μας που εργαζόντουσαν τα τελευταία χρόνια στο Βιολογικό και είχαν προσληφθεί από τον εργολάβο κ. Παπαλάμπρο.

Αυτή η απόφαση πάρθηκε έστω και με τις διάφορες παρατυπίες της για να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα ο Βιολογικός και μετά την λήξη της σύμβασης που έγινε στις 23-1-2010 με τον εργολάβο κ. Παπαλάμπρο και την απόλυση του προσωπικού.

Παρόλο που ήταν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι εδώ και ένα χρόνο από τον εργολάβο δέχτηκαν να συνεχίσουν να εργάζονται μέχρις ότου ρυθμιστούν τα της επανα-πρόσληψης των απολυμένων.

Αντί να έλθει να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου αν έκανε εφαρμογή αυτής της απόφασης που πάρθηκε από το Συμβούλιο ήλθε και είπε ότι εγώ από μόνος μου τα άλλαξα όλα, άλλα μου είπατε να κάνω και άλλα έκανα .

Τους έδιωξα όλους τους παλιούς εργαζόμενους στο Βιολογικό και πήρα καινούργιους όπου μπορώ να συνεργάζομαι και να τα κάνω πλακάκια μαζί τους ώστε να τα κονομήσουμε όπως κάναμε με τα φωτιστικά που στοίχισαν 10 χ 45.000 ευρώ = 450.000 ευρώ με απ` ευθείας ανάθεση στον ίδιο εργολάβο τον κ. Βαργιανίτη.

Ήλθε ο κ. Αντωνίου ως σωτήρας λέγοντας ότι ο ΒΙΟ.ΚΑ θα λειτουργήσει με κόστος 90.000 ευρώ αντί με 300.000 ευρώ που λειτουργούσε μέχρι σήμερα .

Πήρα έναν εργοδηγό εμπειροτέχνη σαν επικεφαλής του Βιολογικού τον κ. Σκριμπόνη (Αντιδήμαρχος Δομοκού) που ασχολείται με αντλίες ,πομόνες για άρδευση , διάνοιξη πηγαδιών με γεωτρύπανο τον οποίο πληρώνω 45.000 ευρώ με μπλοκ παροχής υπηρεσιών. Αυτός έχει και έναν άλλον που τον βοηθάει φωτογράφισε ( τον Βαργιανίτη σαν πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Πολυτεχνείου της Κολλωπετινίτσας που είναι, εργάζεται στην Περιφέρεια με τον κ. Ευμορφόπουλο ). Πήρα έναν Χημικό τον κ. Φαφούτη με 15.000 ευρώ. Έναν Αλβανό που έχει δικαίωμα ψήφου και έναν ξεπεσμένο πρώην Ξενοδόχο για νυχτοφύλακα. Επικεφαλής όλων αυτών είναι ο κ. Τρίγκας Γεώργιος (υπάλληλος της ΔΕΗ) σαν ειδήμονας που είναι στα θέματα αυτά. Έτσι κατόρθωσα να λειτουργεί άψογα ο Βιολογικός. Αυτό το σχήμα λειτουργίας του Βιολογικού θα σας φέρω εκ των υστέρων να ψηφίσετε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο άνθρωπος δεν παίζεται είναι αλλού για αλλού !!!!!!

Ξέχασε βλέπετε ο κ. Αντωνίου αυτά που έλεγε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ή έκανε πως τα ξέχασε . Έλεγε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Αντωνίου ότι είναι υπέρ της λειτουργίας του Βιολογικού από το Δήμο και δεν πρόκειται να ξαναδοθεί σε ιδιώτη. Τώρα χωρίς καμία απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ή Δημαρχιακής Επιτροπής το δίνει σε Ιδιώτη με απ` ευθείας ανάθεση κάνοντας κατάτμηση του έργου. Η λειτουργία του Βιολογικού είναι ενιαίο έργο και δεν μπορεί να σπάζεται σε κομμάτια για να τρώει τα χρήματα των Δημοτών ο κ. Αντωνίου με την Πλέμπα του, αυτό το πράγμα είναι παράνομο και θα κωλύσει στον Πάρεδρο.

Γιατί επί 3,5 χρόνια ο κ. Αντωνίου δεν προετοίμασε (αφού ήξερε πότε έληγε η σύμβαση του Εργολάβου) τη σύσταση με βάση το Νόμο 1069 /1980 της “ Δημοτικής Eπιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καμένων Βούρλων”. Είναι απλό γιατί δεν το έκανε , διότι εκεί δεν θα μπορούσε να παίζει με την μεταφορά χρημάτων από τον ένα κωδικό στον άλλο όπως κάνει τώρα. Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης προβλέπεται από το νόμο να έχει ανεξάρτητη Ταμειακή Υπηρεσία από τον Δήμο όποτε εκεί ο κ. Αντωνίου δεν θα μπορούσε να κάνει τις λαμογιές του και να τρώει με την παρέα του τα χρήματα των Δημοτών των Καμένων Βούρλων.

Ο ίδιος ο κ. Αντωνίου είπε ότι το κόστος λειτουργίας του Βιολογικού είναι 90.000 ευρώ ( ποιος τον πιστεύει στον αέρα το είπε δεν έφερε κάποια οικονομοτεχνική μελάτη). Ας δεχθούμε όμως ότι αυτό είναι το κόστος λειτουργίας του Βιολογικού 90.000 ευρώ. Γιατί δεν κάνει ανοικτό διαγωνισμό με περιορισμένο αριθμό ενδιαφερομένων ώστε να είναι και νομικά κατοχυρωμένος και πάει σε απ` ευθείας ανάθεση σε ανθρώπους που δεν έχουν και την καλλίτερη έξωθεν καλή μαρτυρία.

Είναι απλό θέλει να μοιράζεται τα επαναλαμβανόμενα 45.0000 ευρώ αυτός με την παρέα του.

Ο κ. Αντωνίου για να τα κονομήσει τώρα που βλέπει ότι δεν ξαναβγαίνει στις επόμενες εκλογές κάνει οτιδήποτε περνάει από το χέρι του(ίσως δεν μπορέσει ούτε συνδυασμό να κάνει).

Εκείνοι που πρέπει να προσέξουν είναι οι σύμβουλοι όχι της αντιπολίτευσης αλλά κυρίως της συμπολίτευσης. Διότι μια καινούργια Δημοτική αρχή αύριο όλα αυτά δεν θα τα αφήσει χωρίς έλεγχο. Και θα κληθούν όλοι αύριο να απολογηθούν για τις σημερινές αποφάσεις τους αν δεν είναι σύννομες και λειτούργησαν οικονομικά εις βάρος των Δημοτών.

Υστερόγραφο: Γνωρίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης αν η γεώτρηση που άνοιξε ο κ. Σκριμπόνης στο κτήμα του κ. Βαργιανίτη στην Καρυά χρεώθηκε στο Δήμο Καμένων Βούρλων μαζί με τα έξοδα της γεώτρησης που έγινε από τον  κ.  Σκριμπόνη  στο “Κακαβάκι”  για λογαρισμό του  Δήμου Καμένων Βούρλων ???

……..κάπως έτσι θα λειτουργήσει απ` ότι φαίνεται Δημότες των Καμένων Βούρλων και ο Βιολογικός.


Ένας προβληματισμένος δημότης

που βλέπει όλα αυτά τα παράξενα

Tι αλλάζει στις πανελλαδικές για τους υποψήφιους Ειδικών Κατηγοριών .

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Απόφαση με την οποία αλλάζουν οι διαδικασίες συμμετοχής των υποψηφίων Ειδικών Κατηγοριών για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα , εξέδωσε το υπ. Παιδείας την οποία παρουσιάζει το esos.gr.

Ειδικότερα με τη νέα απόφαση τροποποιούνται και συμπληρώνονται η υπ αριθ. Φ.151/20049/Β6 (ΦΕΚ 272- Β/1.3.2007)

Υπουργική Απόφαση «Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπ/ση αποφοίτων Β/θμιας εκπ/σης που υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες……», όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, ως ακολούθως:

1) Η περίπτωση α της παραγράφου 3 του άρθρου 1 συμπληρώνεται ως ακολούθως:
«Ο ένας τουλάχιστον των γονέων του υποψηφίου να κατοικούσε και να
διέμενε μόνιμα στη χώρα φοίτησης του υποψηφίου τουλάχιστον δύο (2) χρόνια κατά την τελευταία πενταετία (5) πριν την αποφοίτηση του υποψηφίου από το λύκειο. Για την εφαρμογή της διάταξης αυτής, θα πρέπει ο γονέας να ασκεί μόνιμα τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στη χώρα της αλλοδαπής ή να είναι υπάλληλος του Ελληνικού κράτους, αποσπασμένος σε ελληνική δημόσια υπηρεσία στο εξωτερικό ή σε διεθνή οργανισμό στον οποίο μετέχει και η Ελλάδα. Η ανωτέρω διάταξη ισχύει για εισαγωγή κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011 -2012 και εφεξής.

2) Στο τέλος της παραγράφου 3 του άρθρου 1 προστίθεται εδάφιο ε ως ακολούθως:
«ε) *εν γίνονται δεκτές οι περιπτώσεις υποψηφίων που κατά το ίδιο σχολικό ή
ημερολογιακό έτος έχουν φοιτήσει σε δύο τάξεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.»

3) Το εδάφιο γ της παραγράφου 7 του άρθρου 1 συμπληρώνεται ως ακολούθως: «Στις ίδιες διατάξεις υπάγονται και οι πτυχιούχοι Β’ κύκλου εσπερινών ΤΕΕ που επιλέγονται στο ίδιο ποσοστό εισακτέων των ημερησίων ΤΕΕ. Για την επιλογή τους γίνεται αναγωγή της συνολικής τους βαθμολογίας στην αντίστοιχη συνολική βαθμολογία των ημερησίων ΤΕΕ»

4) Το εδάφιο δ της παραγράφου 7 του άρθρου 1, όπως προστέθηκε με την
παράγραφο 3 της αριθμ. Φ.151/34623/Β6 (ΦΕΚ 636-Β/6.4.2009) Υπουργικής
Απόφασης, συμπληρώνεται ως ακολούθως: «Στις ίδιες διατάξεις υπάγονται και οι κάτοχοι απολυτηρίου εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου ΕΠΑΛ (ομάδα Α’) που επιλέγονται στο ίδιο ποσοστό εισακτέων των ημερησίων Επαγγελματικών Λυκείων ΕΠΑΛ (ομάδα Α’). Για την επιλογή τους γίνεται αναγωγή της συνολικής τους βαθμολογίας στην αντίστοιχη συνολική βαθμολογία των ημερησίων Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδα Α’)».

5) Το εδάφιο α της παραγράφου 11 του άρθρου 1, όπως προστέθηκε με την
παράγραφο 5 της αριθμ. Φ.151/34623/Β6 (ΦΕΚ 636-Β/6.4.2009) Υπουργικής
Απόφασης, αντικαθίσταται ως ακολούθως: «α. Οι υπαγόμενοι στις κατηγορίες των παραγράφων 1 και 2 κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ (Α’ ομάδα) ή πτυχίου Β’ Κύκλου Τ.Ε.Ε. έχουν δικαίωμα επιλογής σε σχολές Τ.Ε.Ι., ΑΣΠΑΙΤΕ και ΑΣΤΕ κατά τον πρώτο χρόνο αποφοίτησής τους. Ένα χρόνο μετά την αποφοίτησή τους, έχουν δικαίωμα επιλογής και σε τμήματα των Πανεπιστημίων. »

6) Στο τέλος του άρθρου 1 προστίθεται παράγραφος 12 που έχει ως ακολούθως: «12.
Στις περιπτώσεις των παραγράφων 3, 4Α, 4Β δεν υπάγονται υποψήφιοι που έχουν αποκτήσει τα ο απολυτήριο του ξένου λυκείου δια αλληλογραφίας»

7) Η περίπτωση i του εδαφίου δ της παραγράφου Α1 του άρθρου 3, όπως
συμπληρώθηκε με την παράγραφο 12 της αριθμ. Φ.151/34623/Β6 (ΦΕΚ 636-
Β/6.4.2009) Υπουργικής Απόφασης, συμπληρώνεται ως ακολούθως: «Σε
περίπτωση διαζευγμένων γονέων ή θανάτου του ενός εκ των δύο γονέων η μόνιμη κατοικία ανατρέχει στο γονέα που διαμένει στο εξωτερικό ανεξάρτητα από την καταγωγή του.»

8) Η περίπτωση i του εδαφίου στ της παραγράφου Α1 του άρθρου 3 αντικαθίσταται ως ακολούθως: «i. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από δήμο της χώρας μας από το οποίο να προκύπτει ότι ο ένας τουλάχιστον των γονέων είναι ελληνικής καταγωγής. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει οικογενειακή μερίδα στην Ελλάδα, υποβάλλεται βεβαίωση της οικείας διπλωματικής αρχής της χώρας μας ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει η ελληνική καταγωγή τουλάχιστον του ενός εκ των δύο γονέων.»

9) Στο τέλος της παραγρ. Α1 του άρθρου 3, όπως συμπληρώθηκε και ισχύει,
προστίθεται εδάφιο vii, ως ακολούθως: «vii) Βεβαίωση της οικείας διπλωματικής αρχής της χώρας μας ή άλλο επίσημο έγγραφο, από το οποίο να προκύπτει ότι ο ένας τουλάχιστον των γονέων του υποψηφίου κατοικούσε και ασκούσε τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στη χώρα φοίτησης του υποψηφίου τουλάχιστον δύο (2) χρόνια κατά την τελευταία πενταετία (5) πριν την αποφοίτηση του υποψηφίου από το λύκειο.»

10) Στο τέλος της παραγράφου 4 του άρθρου 8, όπως τροποποιήθηκε με την παράγ. 25 της αριθμ. Φ.151/34623/Β6 (ΦΕΚ 636-Β/6.4.2009) Υπουργικής Απόφασης, προστίθεται η εξής περίοδος: «Οι ομογενείς υπότροφοι στην περίπτωση που κρίνουν ότι δεν γνωρίζουν επαρκώς την ελληνική γλώσσα για παρακολούθηση στο τμήμα εισαγωγής τους, μπορούν κατά τον πρώτο χρόνο εισαγωγής τους να παρακολουθήσουν μαθήματα ελληνικής γλώσσας και εφόσον αποκτήσουν την σχετική βεβαίωση εγγράφονται το αμέσως επόμενο ακαδημαϊκό έτος.»

11) Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 9 προστίθεται η εξής περίοδος: «Στην επταμελή (7) επιτροπή ένα (1) τουλάχιστον μέλος προέρχεται από τη */νση Οργάνωσης και *ιεξ. Εξετάσεων και ένα (1) από τη */νση Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ESOS.GR

Κρίσιμη συνεδρίαση στη Λαμία για την ομαλή λειτουργία των ΤΕΙ .

Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com

Με άδεια την τσάντα του μεταβαίνει την Παρασκευή , στη Λαμία, στη Σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ ο υφ. Παιδείας Γιάννης Πανάρετος , καθώς τα Προεδρικά Διατάγματα για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων παραμένουν αναρτημένα από το Δεκέμβριο στην στο opengov για δημόσια διαβούλευση.

Στη Σύνοδο δεν θα παραβρεθεί η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου , καθώς θα βρίσκεται εκτός Ελλάδας.

Ετσι τα «κάστανα από τη φωτιά» θα κληθεί να τα βγάλει ο κ. Πανάρετος , ζητώντας νέα πίστωση χρόνου για την προώθηση των σχετικών Διαταγμάτων.

Το ερώτημα είναι εάν θα τη δώσουν οι πρόεδροι των ΤΕΙ , οι οποίοι είχαν προαναγγείλει «λουκέτο» στα Ιδρύματα , εάν την Παρασκευή στη 5η Σύνοδό τους δεν είναι έτοιμα τα Διατάγματα.

Από.....esos.gr

Αγαπημένη μου καρέκλα. Oι υπεύθυνοι - ανεύθυνοι αυτού του τόπου


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com



ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ

http://www.pepla.gr/
info@pepla.gr

Της  Έφης Γρίβα

Μέλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας

Σε όλα τα θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας γίνεται λόγος για την ευθύνη των “συναρμόδιων φορέων” σε σχέση με τα προβλήματα που κάθε φορά προκύπτουν.

Πολιτική ζωή και ευθύνη είναι έννοιες αλληλένδετες.

Το θέμα της ευθύνης παίζει αποφασιστικό ρόλο στο δημοκρατικό πολίτευμα. Ξεκινά από την απαίτηση των πολιτών στην αρχαία δημοκρατική πολιτεία να αποδώσουν τα “εύθυνα” αυτοί που κυβερνούν, να λογοδοτήσουν δηλαδή για τις πράξεις τους, και φτάνει μέχρι σήμερα ως έννοια που ταυτίζεται με την υποχρέωση του ανθρώπου ηθική και νομική, να δίνει λόγο για το αποτέλεσμα των αποφάσεων και ενεργειών του.

Από εδώ ξεκινά και το πρόβλημα της σύγχρονης πολιτικής ζωής που έχει εμπλακεί και ταλαιπωρηθεί από το πλέγμα των αλληλοσυγκρουόμενων αρμοδιοτήτων των διαφόρων υπευθύνων, οι οποίοι είναι διευθυντές, προϊστάμενοι, σύμβουλοι. δήμαρχοι και κάθε λογής ιστάμενοι (ανώτεροι), αλλά όταν ατυχώς διαπιστώνεται μια παράτυπη ενέργεια και γίνεται γνωστή στα ΜΜΕ, αποποιούνται οποιωνδήποτε ευθυνών τους και αναλώνονται σε μεταξύ τους αλληλοκατηγορίες.

Η ευθύνη τότε γίνεται μπαλάκι που πετιέται από τον ένα υπεύθυνο στον άλλον προκειμένου ο υψηλόβαθμος αιρετός ή μη, να κατοχυρώσει τo κύρος

του ή να αποδείξει πως έπεσε θύμα παραπληροφόρησης ή καλόβουλης μεν με κακό όμως αποτέλεσμα ενέργειας. Αυτό φυσικά απέχει αρκετά από την αλήθεια και απλά αποδεικνύει την ανυπαρξία οργάνωσης και προγραμματισμού, τα ελλιπή μέτρα, τις μισές δουλειές, το βόλεμα και την διαπλοκή. Αποδεικνύει την ανευθυνότητα αυτών που μας κυβερνούν και που θέλουν να έχουν την τύχη του τόπου στα χέρια τους.

Γιατί η αποδοχή της ευθύνης απαιτεί εντιμότητα, θάρρος και αυτοκριτική. Προϋποθέτει έντονη εσωτερική ζωή, σκέψη, κρίση, νόηση, βούληση και προπάντων ηθική συνείδηση ενώ θα πρέπει να κατανοείται βαθιά το εφήμερο της εξουσίας και η αναγκαιότητα να παραχθεί έργο . Αρετές που είναι απαραίτητο να διαθέτει οποιοσδήποτε ασχολείται με τα κοινά και επιδιώκει να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία Αρχή.

Στο βαθμό που αυτά σήμερα απουσιάζουν δεν μιλάμε για δημοκρατία αλλά για λαϊκισμό όπου ο κάθε αρμόδιος καταλαμβάνει μία καρέκλα και δεν αισθάνεται να απορρέει καμία ευθύνη από αυτή. Θέλει να κάνει χρήση μόνο των δικαιωμάτων που του παρέχει η θέση του και αδιαφορεί για τις υποχρεώσεις του. Αυτός δίνει με το παράδειγμα του τα “φώτα” στους άλλους που είναι παρακάτω στην ιεραρχία ή στους πολίτες να κάνουν τα ίδια: να είναι αργόμισθοι, να “τα παίρνουν” εφόσον δεν γίνονται αντιληπτοί, να γίνουν καταχραστές.

Οι νόμοι ούτως η αλλιώς υπάρχουν για να παρερμηνεύονται και να καταπατούνται. Κι από την άλλη υπάρχουμε εμείς, οι απλοί πολίτες που παραπλανηθήκαμε, εξαπατηθήκαμε γιατί βλέπουμε αυτούς που πιστέψαμε ότι ήταν έντιμοι άνθρωποι, αυτούς πού μας έπεισαν ότι θα επιδιώξουν το συμφέρον μας (που είναι πάντα υπεύθυνοι στις αρμοδιότητες και τα δικαιώματα αλλά ανεύθυνοι στα λάθη), να δικτυώνονται και να απλώνονται, και να ελίσσονται, και να ξεφεύγουν, και να μην λογοδοτούν, και ακόμη χειρότερα να ζητούν ανερυθρίαστα και χωρίς αιδώ να μας ξαναεξουσιάσουν, εξαγγέλλοντας και προτείνοντας λύσεις σαν να είναι άλλος ο υπαίτιος των προβλημάτων που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Δεν θέλουμε άλλο αυτό το λαϊκισμό.

Θέλουμε υπεύθυνους ανθρώπους που να κάνουν σωστές και προγραμματισμένες ενέργειες. Θέλουμε ηθικούς ανθρώπους με δημοκρατική συνείδηση που να ενδιαφέρονται για τον λαό και όχι για την προσωπική τους ευδοκίμηση ή την κομματική τους ανέλιξη ή επιβράβευση .

Η πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας μας οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αγάπη του πολιτικού για την καρέκλα, για την εξουσία, χωρίς καμία συναίσθηση του χρέους του προς την κοινωνία αλλά και καμία ανάληψη έστω και παραμικρής ευθύνης για όσα λάθη οδήγησαν σε κατάρρευση την Ελλάδα.

Αλλά δυστυχώς και η τοπική Αυτοδιοίκηση αναπαράγει αυτό το μοντέλο και μας προσφέρει πολλά παραδείγματα. Το θέμα της ρύπανσης του Μαλιακού, η κυλιόμενη σκάλα της οδού Αγίου Νικολάου, η πρόσφατη παράνομη αμμοληψία στον ποταμό Βελά είναι μόνο κάποια γεγονότα που έπληξαν οικονομικά και περιβαλλοντικά την περιοχή μας και επιβεβαιώνουν τα παραπάνω. Ήρθε η ώρα εμείς οι πολίτες, οι απογοητευμένοι και κουρασμένοι από υποσχέσεις, ανεκπλήρωτα οράματα και παχιά λόγια να πάρουμε ενεργά μέρος και να διαμορφώσουμε το μέλλον αυτού του τόπου. Ας δώσουμε την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους, άφθαρτους με όνειρα και στόχους να προσφέρουν και να διαμορφώσουν μια άλλη-εναλλακτική λύση στον τρόπο που η εξουσία διαχειρίζεται το μέλλον των παιδιών μας.

Εμείς τα μέλη της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας πιστεύουμε πως δεν είναι ακόμη αργά.

Μπορούμε μαζί να αλλάξουμε τον τόπο μας

Επιτέλους! 500 εκ.ευρώ σε 45.000 "μικροδάνεια" των 25.000 ευρώ σε ανέργους για επιχειρήσεις

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Επιτέλους!  Να και μια καλή είδηση(οικονομικού χαρακτήρα)απο τις Βρυξέλλες και τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Θεμάτων της ΕΕ. Αναψαν λοιπόν το "πράσινο φως" για να δίνονται "μικροδάνεια" μέχρι και 25.000 ευρώ σε ανέργους για να κάνουν την δική τους επιχείρηση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα λεγόμενα μικροδάνεια θα δίνονται για τη δημιουργία μικρών επιχειρήσεων που θα απασχολούν κάτω από 10 εργαζομένους. Η βοήθεια απευθύνεται, κυρίως, σε αδύναμες ή ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, «ώστε να μπορέσουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα απασχόλησης και κοινωνικών υποθέσεων, Λάζλο Αντόρ. Οι δανειολήπτες θα μπορούν να επωφεληθούν από ένα πρόγραμμα κατάρτισης και βοήθειας για τη σύσταση της επιχείρησής τους, μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Το συνολικό πακέτο των ευρωπαϊκών «μικροδανείων» ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2010-2013 και εκτιμάται ότι σε συνεργασία με διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως π.χ. η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα επενδυθούν πάνω από 500 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, αναμένεται να χορηγηθούν περίπου 45.000 μικροδάνεια μέσα σε μία οχταετία.

Από.....i-reportergr

Παράνομη η πώληση του ΟΤΕ στη DT

Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com


«Παράνομη» χαρακτηρίζει την πώληση «αντί πινακίου φακής του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΤΕ , ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης σε σχετική του ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως η σχετική διάταξη του Ν. 3421/2004 είναι αντίθετη με την Οδηγία 2004/25/ΕΚ.

«Η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας και μάλιστα με εξευτελιστικό τίμημα, είναι μια πάγια απαράδεκτη πρακτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια», παρατηρεί ο κ. Λαφαζάνης.

«Η πώληση όμως του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom αποδεικνύεται πως...

ήταν μια πράξη και παράνομη πέρα από πολιτικά και κοινωνικά απαράδεκτη», συμπληρώνει.

Στο κείμενο της ερώτησής του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνει τα ακόλουθα:

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή η απάντηση του Επιτρόπου κ. Μισέλ Μπαρνιέ είναι καταπέλτης.

Συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφαίνεται πως η παράγραφος ζ του Άρθρου 8 του Ν. 3421/2006, βάσει της οποίας προβλέπεται εξαίρεση για την υποχρέωση υποβολής δημόσιας προσφοράς στην περίπτωση αποκρατικοποιήσεων αντίκειται στις διατάξεις της Οδηγίας 2004/25/ΕΚ. Βάσει αυτής της διάταξης το ελληνικό δημόσιο ξεπούλησε τον ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, πρακτική η οποία είχε καταγγελθεί και από το ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση.

Πέρα από το δημόσιο συμφέρον, η απαράδεκτη αυτή πράξη έβλαψε και τα συμφέροντα των μετόχων μειοψηφίας, που είναι 108.000 φυσικά και 4.000 νομικά πρόσωπα (μεταξύ των οποίων και ασφαλιστικά ταμεία). Όλοι αυτοί οι ενδιαφερόμενοι απώλεσαν τεράστια ποσά.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι Υπουργοί:

1. Σκοπεύουν, μετά και από αυτές τις εξελίξεις, να κινήσουν διαδικασίες για την ακύρωση, σύμφωνα και με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, της πώλησης του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom;

2. Ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν για την πλήρη επανόρθωση και ικανοποίηση του δημοσίου για τη ζημία που υπέστη από την πώληση;

3. Ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν για την πλήρη επανόρθωση, αποζημίωση και ικανοποίηση των ζημιωθέντων μετόχων μειοψηφίας του ΟΤΕ;

4. Σκοπεύει, σε κάθε περίπτωση, το ελληνικό δημόσιο να ακυρώσει κάθε σκέψη για περεταίρω πώληση επιπλέον μετοχών του ΟΤΕ στη Deutsche Telekom, βάσει των ισχυόντων διατάξεων του Άρθρου 8 του Ν. 3421/2006;

5. Θα προχωρήσουν σε νομοθετική ενέργεια για την κατάργηση της επίμαχης αντικοινοτικής διάταξης;

Από ...Ναυτεμπορική

Citypress-gr

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τα μέτρα‏...

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com



Aπό .........kafeneio-gr

.

Το ηλεκτρονικό έγκλημα......

Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com

Τι ειπώθηκε για τα blogs σε ημερίδα για το Διαδίκτυο

"Το ηλεκτρονικό έγκλημα και η μετάλλαξή του από παραδοσιακό σε ηλεκτρονικό". Αυτός ήταν ο τίτλος της ημερίδας που έγινε χθες, Δευτέρα, στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών (φωτογραφία). Ομιλητές ήταν οι υπαστυνόμοι: Ευθύμιος Λύσσαρης, Αλέξανδρος Φιλιππίδης, Ελένη Καρατάσιου, Δημήτρης Μικρούλης και ο διευθυντής Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας Μάνος Σφακιανάκης.

Ένα από τα θέματα στα οποία έγινε αναφορά ήταν η πορνογραφία ανηλίκων μέσω του Διαδικτύου. Όσον αφορά τους δράστες ή "αρπακτικά" όπως αλλιώς χαρακτηρίστηκαν, είναι συνήθως άτομα υπεράνω υποψίας, ακόμα και συγγενείς των παιδιών. Η ηλικία των θυμάτων κυμαίνεται, δηλαδή μπορεί να...

είναι από βρέφη μέχρι και άτομα 17 χρονών. Ένα άλλο θέμα ήταν τα οικονομικά εγκλήματα μέσω του Διαδικτύου. Οι μορφές οικονομικής απάτης είναι το phisisng, το pharming, τα spam και scam emails, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ο διαδικτυακός τζόγος. Επίσης, αναφορά έγινε στα ηλεκτρονικά ίχνη και στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να βρούμε τον αποστολέα ενός ηλεκτρονικού μηνύματος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η ομιλία του Μ. Σφακιανάκη, ο οποίος είπε ότι πλέον δεν μπορούμε να φανταστούμε την ζωή μας χωρίς το Διαδίκτυο, απλώς πρέπει να μάθουμε τους κανόνες πλοήγησης. Ακόμα, πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί για τα παιδιά.

Τόνισε ότι για τα εγκλήματα στο Διαδίκτυο εφαρμόζεται ο κοινός Ποινικός Κώδικας.
 Με το Προεδρικό Διάταγμα 47/2005 όλο το Διαδίκτυο είναι απόρρητο και κατ' εξαίρεση για ορισμένα εγκλήματα, όπως η ανθρωποκτονία, η εκβίαση και το οργανωμένο έγκλημα, αίρεται το απόρρητο.

Ο Μ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε στις γνωμοδοτήσεις 9 και 12 του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με τις οποίες δεν τίθεται θέμα απορρήτου. Η ΑΔΑΕ όμως, η αρχή διασφάλισης απορρήτου των επικοινωνιών, με την σειρά της εξέδωσε γνωμοδότηση αναφέροντας πως κάθετι στο Διαδίκτυο είναι απόρρητο.
Σε αυτό το σημείο ο Διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τόνισε πως οι εταιρείες δεν συμμορφώνονται με την γνωμοδότηση του εισαγγελέα αλλά με εκείνη της Ανεξάρτητης Αρχής.

Σχετικά με τα blogs, αφού ο κ. Σφακιανάκης έδωσε τον ορισμό τους και τα χαρακτήρισε ως διαδικτυακά ημερολόγια είπε πως στην Ελλάδα υπάρχουν 120.000. Η αστυνομία θέλει να κλείσει πολλά από αυτά, αλλά δεν μπορεί, επειδή η νομοθεσία δεν την αφήνει, αφού η συκοφαντική δυσφήμηση στην Αμερική, όπου βρίσκονται οι αρμόδιες εταιρείες που έχουν τα στοιχεία των χρηστών, δεν τιμωρείται.

Ο Ηλεκτρονικός

Από........ press.gr

"Πρόεδρε, έχεις γράμμα..."

Αναρτήθηκε από......
energoipoloiteskv.blogspot.com


Από την Μαίρη Αποστολίδη
Αγαπητέ Πρόεδρε,

οι 800.000 των πολιτών -αριθμός που συνεχώς επαναλαμβάνεται από το δικό σου το στόμα, άρα κάτι θα ξέρεις παραπάνω, γιατί σε μας μήτε κουπόνια, μήτε αποδείξεις έδωσες και μόνο εσύ γνωρίζεις τον ακριβή αριθμό κι οι έμπιστοι συμμαχητές σου, προσωπικοί φίλοι που σε πλαισιώνουν- σε έταξαν να ηγηθείς το κόμμα. Το κόμμα που κάποτε εγκατέλειψες και πολέμησες με πάθος, εκείνοι οι πολλοί όπως λες σου ανέθεσαν να το αναγεννήσεις, για να αυξήσεις τις δυνάμεις του, για να δυναμώσεις την φωνή του, για να το κάνεις πιο δημοκρατικό, πιο ανοιχτό, πιο σύγχρονο, σε λόγο, σε προτάσεις, σε διαδικασίες, σε οράματα, όμοιο με τα αδελφά του ευρωπαϊκά κόμματα. Aντί αυτού εσύ έχασες την αντιπροεδρία στο ευρωκοινοβούλιο..

Δεν είναι η πρόθεσή μου, να αναλύσω τους λόγους που σε αμφισβητώ, τουλάχιστον προς στιγμήν (!!). Δεν θ' αναφέρω πως το στελεχιακό δυναμικό που επιλέγεις μυρίζει...

ναφθαλίνη, ναι ναφθαλίνη. Δεν θα αναφέρω τον δρόμο της αναιμικής αντιπολίτευσης που επιλέγεις. Δεν θ' αναφέρω πως επί των ημερών σου, των δικών σου των ημερών του νέου και άφθαρτου αρχηγού, η Μεγάλη Φιλελεύθερη Παράταξη έφθασε στα εξευτελιστικά ποσοστά του 19%, ποσοστά των οποίων η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά και μόνον εσένα. Το παρελθόν δεν αποτελεί δικαιολογία για όσους επιμένουν να κοιτούν το μέλλον, χαλώντας ίσως την "σούπα" κάποιων άλλων, λίγων, πολύ λίγων.

Σου γράφω, επί τη ευκαιρία της νεοσύστατης γενικής γραμματείας Νέας Γενιάς, που επιβάλλεις χωρίς όμως να αιτιολογείς, επιχειρώντας να προσπεράσεις για άλλη μια φορά τους καταστατικούς κανόνες, αφού η πρώτη εστέφθη από απόλυτη επιτυχία, με έπαρση, αρχηγικό ρεβανσισμό, που δεν αρμόζει σε ένα σύγχρονο φιλελεύθερο κόμμα, όπως αυτό που μας υποσχέθηκες να οργανώσεις. Σου γράφω, λοιπόν, για να σου υπενθυμίσω τι ορίζει το καταστατικό: “Οι Γραμματείες συνιστώνται με απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου, η οποία προσδιορίζει, εκάστοτε τον αριθμό και τις αρμοδιότητές τους.”

Έχουμε ερωτήματα αγαπητέ πρόεδρε, στα οποία οφείλεις να μας απαντήσεις:

1ον) Σε τι χρησιμεύει η σύσταση Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, από την στιγμή που οι νέοι αντιπροσωπεύονται απο την ΟΝΝΕΔ, εδώ και τριάντα πέντε χρόνια;

2ον) Ποιός αποφάσισε τον διορισμό του Βασίλη Κικίλια ως γενικού γραμματέα, ποιός θα είναι ο ρόλος του και οι αρμοδιότητές του;

3ον) Γιατί επιχειρείς τον κεντρικό σχεδιασμό του κόμματος και γιατί σε αυτό το σχέδιο, συμπεριλαμβάνεις την ΟΝΝΕΔ;

Η ΟΝΝΕΔ, αγαπητέ Πρόεδρε ήταν, είναι και θα παραμείνει αυτοτελής. Η ΟΝΝΕΔ είναι η οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας, όμως δες την λέξη "νέος". O νέος πρέπει να είναι αρκετά βήματα μπροστά από το κεντρικό κόμμα, πρέπει να καινοτομεί, πρέπει να εκφράζεται, πρέπει να κρίνει και να κατακρίνει, κι είναι αυτές οι έννοιες που φοβάσαι, και δικαιολογημένα αφού αντιπροσωπεύεις ένα μικρό υπερσυντηρητικό κομμάτι της κοινωνίας. Φόβοι που σε οδήγησαν σε αυτήν σου την επιλογή.

Μα οι νέοι δεν τιθασεύονται, να το θυμάσαι...

Από .............press.gr

ΚΑΤΣΙΚΟΝΟΥΡΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ! Η ΠΡΩΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣ.

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com


Αδραξε την ευκαιρια με αφορμη τη παραδοση της υποδιοκησης της 5ης Υγειονομικης Περιφερειας ο κ.Δημητρης Κατσικονουρης για να κανει τις πολιτικες του εξαγγελιες.Μετα την αποχωρηση του απο την υποδιοικηση της Υ.ΠΕ. ο κ.Κατσικονουρης δηλωσε οτι θα ασχοληθει με την αυτοδιοικηση και ειδικοτερα με τις δημοσιες υποθεσεις του Δημου Στυλίδας.Κατα τη δηλωση του θα κατελθει υποψηφιος δημαρχος επικεφαλης συνδυασμου με υπερκομματικο χαρακτηρα αλλα θα ζητησει τη στηριξη ολων των πολιτικων δυναμεων.

Από......Lamia fm1

Συνάντηση της Γ.Γ. της Περιφέρειας Στερεάς με την 5η ΔΥΠΕ

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Με τoν Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Πέτρο Τομάρα και τους δύο υποδιοικητές κα Παρασκευή Σκιαδοπούλου και κ. Αθανάσιο Τσάτσο, συναντήθηκε τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα Κατερίνα Διαμαντοπούλου.


Στη συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και η ένταξη έργων του τομέα της Υγείας στο ΕΣΠΑ. -

Από....Lamianews

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com