Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Είχε επαγγελματική σχέση ο κ. Παμπούκης με τους επενδυτές από το Κατάρ ;

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Η είδηση για την δημιουργία τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου και δημιουργία ηλεκτροπαραγωγής στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας πέρασε από τα παράθυρα και τα έντυπα της ιδιότυπης « μεταπολιτευτικής χούντας» με ρυθμούς … «Επισκευής της πρόσοψης και κατασκευής της χειραγώγησης».


Συνοδεύτηκε δε με την επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι «το deal έκλεισε μετά τη τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο υπουργός Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης , με τον αντιπρόεδρο και υπουργό ενέργειας του Κατάρ».

Όμως μια συμφωνία πάνω από 3 δις. ευρώ ήταν φυσικό να εγείρει αρκετά ερωτήματα με τα οποία όχι μόνο δε ασχολήθηκαν οι … «νεκροθάφτες του παρόντος και οι ταριχευτές του μέλλοντος» νταβατζήδες της ενημέρωσης, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα κάνουν τα αδύνατα -δυνατά , προκειμένου να συσκοτίσουν την υπόθεση.

Κάποια από αυτά τα ερωτήματα διατυπώθηκαν από το βουλευτή Βοιωτίας και τομεάρχη Ενέργειας της ΝΔ κ. Μ. Γιαννάκη, ο οποίος στην ερώτηση προς τους υπουργούς Επικρατείας, Οικονομίας και Περιβάλλοντος επισημαίνει ότι : «την αρχική ευφορία διαδέχθηκε η καχυποψία , αφού η είδηση για τις επενδύσεις αραβικών κεφαλαίων στην Ελλάδα δεν δόθηκε επίσημα από τα αρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος , Ενέργειας και Κλιματικής και Οικονομίας, αλλά μέσω ανακοινώσεων του υπουργού Επικρατείας.

Στην ενεργειακή αγορά , αναπτύχθηκε αμέσως η φημολογία για …..προϋπάρχουσες επαγγελματικές σχέσεις του υπουργού Επικρατείας κ. Παμπούκη με τις εταιρείες που προτίθενται να πραγματοποιήσουν επενδύσεις στην Ελλάδα».

Και ερωτά ο βουλευτής : «Γιατί η αδειοδότηση των έργων συναρτάται με τις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ εταιρίες του Κατάρ αποκλείοντας οποιαδήποτε άλλη ενδιαφερόμενη ενεργειακή εταιρία;

Υπήρξε κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του υπουργού Επικρατείας οποιαδήποτε επαγγελματική σχέση με τις εταιρείες οι οποίες προτίθενται να επενδύσουν στην Ελλάδα; Υπήρξε ο υπουργός Επικρατείας νομικός σύμβουλος κάποιου από τους επενδυτές;».

Από......politis-gr

Bookmark It

Τζίφος και σήμερα απο την ΕΕ - Δεν μας δίνουν τα 25 δις ευρω - Πάμε σε ΔΝΤ;

Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com

Θα πάρει σήμερα απο το Ecofin ο Παπακωνσταντίνου τα 25 δις ευρώ η θα πάμε στο ΔΝΤ;

Στην κυβέρνηση έλεγαν οτι "σήμερα δεν θα ληφθεί η απόφαση για τη συγκρότηση του ταμείου αλληλεγγύης για χώρες της ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα". Αιτία; Θεωρητικά τα ενδοκυβερνητικά προβλήματα που ανέκυψαν αίφνης για την κ. Μέρκελ! Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έβαλε "πάγο" και ένας θεός ξέρει τι θα γίνει... Και φυσικά η Ελλάδα ΔΕΝ προκειται να υποβάλλει...αίτηση για να πάρει στήριξη και οικονομική βοήθεια απο την "ευρωζώνη". Οως έλεγαν στο i-R κυβερνητικοί παράγοντες "εαν η ευρωζώνη δνε θέλει πρακτικά να μας στηρίξει με ρήματα, θα πάμε στο ΔΝΤ χωρίς άλλη συζήτηση και σκέψη...οι συζητήσεις και τα μέτρα τελείωσαν μαζί και η υπομονή μας". Και συμπλήρωναν: «Εμείς δεν πρόκειται να ζητήσουμε βοήθεια, την οποία άλλωστε σ΄ αυτήν τη φάση δεν την έχουμε και ανάγκη. Εμείς απαιτούμε η πολιτική στήριξη που έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση στις 11 Φεβρουαρίου να μετουσιωθεί σε ουσιαστικές αποφάσεις. Εμείς δεν ζητάμε χρήματα από κανέναν, γιατί δεν θεωρούμε ότι το πρόβλημα είναι ελληνικό. Το πρόβλημα είναι της ευρωζώνης και αυτή οφείλει να το αντιμετωπίσει».


Να σημειώσουμε επίσης οτι στο εσωτερικό μέτωπο για το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση, τα βλέμματα στρέφονται προς τη Θεσσαλονίκη, όπου το Σάββατο συγκαλείται το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αναμένεται να αποφορτίσει(;) την εσωκομματική ένταση. Τώρα λένε στην Ιπποκράτους ότι «δεν υφίσταται θέμα Παπουτσή», μετά τις δηλώσεις (στη «Real Νews») του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου που ουσιαστικά «συνέστησε» στον κ. Παπουτσή να παραιτηθεί απο το αξίωμα του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Από....i-reportergr

Πολιτική Στήριξη.........

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Γράφει ο Περιπτεράς

Την Παρασκευή διάβασα λίγο τις εφημερίδες μια και έχω λίγο δουλειά Όλα ακρίβυναν και ο κόσμος δεν έχει δουλειά. Διάβασα τον Πρωθυπουργό της χώρας να λέει:

«Δεν θέλουμε λεφτά. Θέλουμε πολιτική στήριξη για να πάρουμε λεφτά με το ίδιο επιτόκιο που παίρνουν και οι άλλοι»

Σκέφτηκα τότε κάτι και είπα «αφού το λέει ο πρωθυπουργός κάτι ξέρει περισσότερα από εμένα θα το προσπαθήσω και εγώ». Ξέρετε έχω στα τούβλα το δεύτερο όροφο για την κόρη μου και θα ήθελα να το τελειώσω.

Την Κυριακή πέρασε να πάρει τις εφημερίδες του ένας υπουργός και του είπα:

«έχω την πολιτική στήριξη να πάρω ένα δάνειο από την τράπεζα;»

«φυσικά» μου απάντησε χωρίς να το σκεφτεί...

Χάρηκα τόσο πολύ και είπα «καλά ρε μ%^&$α τόσα χρόνια και πως δεν το είχες σκεφτεί;» «Ευτυχώς που σου άνοιξε τα μάτια ο ΓΑΠ». Και για πρώτη φορά ένιωσα ικανοποίηση που τον ψήφισα. Από την χαρά μου έβγαλα την κύρια Mαριγω έξω μια και αύριο θα έπαιρνα λεφτά από την τράπεζα αφού είχα πολιτική στήριξη.

Σήμερα το πρωί με άσπρο πουκάμισο και σακάκι πήγα στην τράπεζα. Ζήτησα τον Διευθυντή και του είπα

«θέλω ένα δάνειο € 100 000»

« Συγγνώμη εσείς δεν είστε ο περιπτεράς απέναντι»

«ναι»

«πιο είναι το εισόδημα σας κάθε μηνά»

«1500 ευρώ περίπου»

«και θέλετε €100 000 με χαμηλό επιτόκιο»

«ναι»

«συγγνώμη που χαμογελώ αλλά πως θα πάρω πίσω τα λεφτά μου;»

«α ξέχασα να σας πω έχω πολιτική στήριξη»

Ποτέ δεν ένιωσα τόσο ντροπή. Ο άνθρωπος άρχισε να γελάει τόσο δυνατά που μας άκουσε όλη η τράπεζα.

« άνθρωπε μου. Μην ακούς τις μ^%&**ς που λέει ο ΓΑΠ.

Ο άνθρωπος δεν έχει ιδέα από οικονομικά, δεν χρειάστηκε ποτέ να δανειστεί για τον εαυτό του ( μεγάλωσε σ’ άλλη τάξη από εμάς) και μέσα από μια θολή και ηλίθια άποψη για τις αγορές λέει αυτές τις μπούρδες.

Πες τον πολιτικό που σου έδωσε πολιτική στήριξη να έρθει να εγγυηθεί με ΔΙΚΑ ΤΟΥ λεφτά το δάνειο σου και τότε θα έχεις τις €100, 000.»

Έφυγα από την τράπεζα με το κεφάλι σκυφτό. Πέθανε το όνειρο μου και έγινα γελοίος διότι πίστεψα ΞΑΝΑ τον ΓΑΠ. Το πάθημα δεν μου έγινε μάθημα. Τι μα&*&*Ας που είμαι.

Στο περίπτερο πέρασε και ο υπουργός και του είπα τι έγινε;

«Μην ανησυχείς φιλέ όλοι γελάνε με τον ΓΑΠ αλλά δεν τολμάμε να του το πούμε. Είναι δικιά του ιδέα και νομίζει ότι ανακάλυψε την εξίσωση της βαρύτητας. Το ίδιο και με τους κερδοσκόπους. Νομίζει ότι φέρνει κάτι καινούργιο. Κάθε φορά που ένα κράτος τα κάνει σκατά τους κερδοσκόπους βρίζει. Κοίτα Άπω Ανατολή, Ρωσία κτλ. Αλλα δεν τολμάμε να μιλήσουμε δεν αφήνει τους ανθρώπους να εκφραστούν. Μονό εάν είναι το ίδιο με αυτά που πιστεύει και αυτός. Έχει και το Bulldog δίπλα του που γρυλίζει κάθε φορά που κάποιος λέει κάτι διαφορετικό»

Σκέφτηκα πόσο φτωχός είναι ο υπουργός. Για μια καρεκλά χάνει την αξιοπρέπεια του. Εγώ τουλάχιστον μιλώ ελεύθερα.

Έφυγε και μούντζωσα τον εαυτό μου δυο φόρες. Πρώτον γιατί ψήφισα τον ΓΑΠ και δεύτερον γιατί έβγαλα την κυρά Μαριγω έξω χωρίς να έχω τα λεφτά.

Μετά μούντζωσα και τις εφημερίδες που αντί να μου λένε ότι ο ΓΑΠ λέει μα&*&*ς μου το βάζουν πρωτοσέλιδο.

Πάω σπίτι να δω αγώνα .

Έτσι δεν θ’ ακούω την γκρίνια της κυρά Μαριγώς (ο δικός μου ΓΑΠ) που δεν θα τελειώσουμε το σπιτι της κόρης της.

Από ........ Olympia.gr

Γαλάζια όνειρα …που γίνανε μαύροι εφιάλτες

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com


Της Ξένιας Ροδοπούλου

Το πράσινο φανάρι ανάβει και εσυ διαβαίνεις το σταυροδρόμι της ζωής

Το πράσινο φανάρι ανάβει και εσύ βρίσκεσαι στα παράλληλα σύμπαντα

Χωρίς ταυτότητα, χωρίς πνοή, σαν κομπάρσος σε ταινία

Μες στις γειτονιές της αποξένωσης και της αλλοτρίωσης

Κάθε σκιά γίνεται δάκρυ και πόνος , αγάπη και πόθος

Μια αψίδα ενώνει το κενό που νοιώθεις και δεν μπορεί να πεις πια όχι σε αυτόν

Πάνω στο θόλο βρίσκεται η χαρά, με ένα πέταγμα εισαι κοντά, όμως η σκιά πετά

Τα γαλάζια όνειρα χαθήκανε, μαύροι εφιάλτες βαραίνουν την ανάλαφρη σκιά σου

Η ιδέα δεν υπάρχει πια και εγώ πως θα πορευτώ χωρίς...

πυξίδες και φάρους;

Η ιδέα δεν υπάρχει πια και εγώ πενθώ για τα χρόνια που κύλησαν σαν το νερό και δεν σου είπα ποτέ ότι σ’ αγαπώ.

Από press.gr

Από 1η Απριλίου αποδείξεις στα βενζινάδικα

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Να εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης υποχρεούνται από την 1η Απριλίου οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων, καθώς και οι πωλητές πετρελαίου θέρμανσης, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά την πρεμιέρα της αύξησης του ΦΠΑ, η οποία οδήγησε την τιμή της βενζίνης ακόμα και στο 1,5 ευρώ.


Όπως ορίζεται στην απόφαση, οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων για την εμπορία βενζίνης και πετρελαίου και οι πωλητές πετρελαίου θέρμανσης, εντάσσονται από την 1η Απριλίου στη Β' κατηγορία βιβλίων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ) από την Α' κατηγορία βιβλίων του ΚΒΣ και παράλληλα, υποχρεούνται από την ίδια ημερομηνία να εκδίδουν αποδείξεις για τα προϊόντα που πωλούν.

Η απόφαση αυτή όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, εντάσσεται στην αναγκαιότητα λογιστικού προσδιορισμού του εισοδήματος όλων των επιτηδευματιών, καθώς και στην εφαρμογή του μέτρου της θέσπισης αφορολογήτου ορίου με αποδείξεις και την αναγκαιότητα ίσης μεταχείρισης των πρατηριούχων με τις επιχειρήσεις εκείνες, που προαιρετικά ή υποχρεωτικά εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης.

Από....Nooz.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "σέντρα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com