Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Η συντονιστική επιτροπή διοδίων Τραγάνας προτείνει

Την Πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη 1/4/2010,ολα τα διόδια της χώρας να παραμείνουν ανοικτά στην μεγάλη έξοδο των εκδρομέων για το Πάσχα.


προτείνουμε την μέρα αυτη καθώς οι διελεύσεις αυτοκινήτων θα είναι πάρα πολλές και έτσι ο αγώνας μας θα γίνει ακόμα μεγαλύτερος,έχωντας απήχηση σε πολύ περοσσότερο κόσμο.


Προτείνουμε να δράσετε και εσείς μαζί μας την ίδια μερα και ώρα 5 με 8 το απόγευμα και έτσι να γίνει κάτι πανελλαδικά.


περιμένουμε τις απαντήσεις σας.


για άμμεση επικοινωνία 6932453993

Αφού δεν τους πείθουμε, Τότε ας τους μπερδέψουμε…

Αναρτήθηκε από..
energoipoliteskv.blogspot.com

Απόσπασμα ομιλίας του Υπουργού Οικονομικών στο συνέδριο της εφημερίδας “International Herald Tribune”

Γνωρίζουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να πεισθούν οι αγορές και το κάνει ακόμη δυσκολότερο το γεγονός ότι ακόμη πολλοί δεν έχουν ή δείχνουν ότι δεν έχουν πεισθεί. Να το ξαναπούμε: η Ελλάδα δεν ζητά χρηματοδότηση. Θα τα καταφέρουμε μόνοι μας, δανειζόμενοι στις διεθνείς αγορές. Δεν ζητάμε να λύσει κάποιος άλλος τα προβλήματά μας για εμάς. Δικά μας προβλήματα είναι. Μόνοι μας θα τα λύσουμε.

Ζητάμε όμως την πολιτική στήριξη από τους εταίρους μας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ. Τη δημιουργία ενός μηχανισμού συνδρομής έσχατης ανάγκης, για την Ελλάδα ή όποια άλλη χώρα βρεθεί στο σημείο να μην μπορεί να αντλήσει πόρους από τις διεθνείς αγορές, παρά το γεγονός ότι κάνει όσα πρέπει να κάνει. Μια αξιόπιστη πρόταση στήριξη της Ελλάδας και των χωρών και των λαών που κάνουν προσπάθεια να ξεπεράσουν μόνοι τους τα προβλήματά τους.

Σχόλιο:

Κατανοούμε και την δυσχερή κατάσταση που έχουμε περιέλθει και την άμεση ανάγκη εξομάλυνσης και εκτόνωσης της κρίσης.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι το εξής απλό:

Λέτε κ. Υπουργέ ότι “ότι ακόμη πολλοί δεν έχουν ή δείχνουν ότι δεν έχουν πεισθεί”.


Τι σημαίνει άραγε πείθω;

Πείθω σημαίνει ότι επηρεάζω κάποιον στην λήψη της απόφασής του.

Με απλά λόγια δεν μπορείτε να επηρεάσετε την λήψη απόφασης των εταίρων μας.

Ποιος φταέι για αυτό; OXI πάντως αυτοί που δεν πείθονται.


Δεν τους αρκούν τα επιχειρήματά σας, δεν σας δείχνουν εμπιστοσύνη.


Εδώ δεν μπορείτε να πείσετε εμάς τους ντόπιους …

Έχετε εγκρίνει το ΠΣΑ και έχετε υλοποιήσει στο 1ο τρίμηνο 4 από τα 25 μέτρα, που έχετε σχεδιάσει.

Και πώς να δείξουν εμπιστοσύνη, όταν η πολιτική και οι θέσεις σας είναι “αλλοπρόσαλες”. αντικρουόμενες και αντιφατικές.

Λέτε ότι: “η Ελλάδα δεν ζητά χρηματοδότηση. Θα τα καταφέρουμε μόνοι μας”

Τότε τι θέλουμε, τι ζητάμε, σε τι προσδοκούμε;


Το πρόβλημά είναι ότι μετά τον Μάιο, θέλουμε περί τα 20 δις ευρώ.


Που θα τα βρούμε, ποιος και με τι προϋποθέσεις θα μας τα δώσει;

Αυτό είναι το Θέμα και πρέπει να το λέμε ξεκάθαρα.


Τα περί στήριξης τα έχουμε ακούσει και ήταν εξάλλου και απόφαση της προηγούμενης συνόδου κορυφής.


Σε ότι αφορά στη δημιουργία ενός μηχανισμού συνδρομής έσχατης ανάγκης όπως λέτε, δηλαδή κάτι σαν ΕΝΤ, αυτό κ. Υπουργέ δεν είναι κάτι που γίνεται άμεσα σε 1 ή 2 μήνες…


Εμείς όμως έχουμε το πρόβλημα τώρα και θέλουμε λεφτά (υπό όρους) “ΧΘΕΣ”, αυτό είναι το πρόβλημα και πρέπει να το καταστήσουμε σαφές.

Υπάρχει βέβαια και η άλλη λύση: “Αφού δεν τους πείθουμε, Τότε ας τους μπερδέψουμε…

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/03/blog-post_5345.html

Πάσχα χωρίς χρήματα θα περάσουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί –Να παρέμβει ο εισαγγελέας .

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες εκπαιδευτικοί των Δημοτιών Γυμνασίων , Λυκείων και ΙΕΚ τους οποίους το υπ. Παιδείας τους έχει «φεσώσει» και απ ότι φαίνεται θα περάσουν τις γιορτές του Πάσχα χωρίς χρήματα.

Το γεγονός προκαλεί οργή και αγανάκτηση στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς αναπληρωτές και ωρομισθίους .

Το προκλητικό γεγονός της μη καταβολής των αμοιβών απαιτεί την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου εισαγγελέα και την παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται γι αυτή την πρωτοφανή απαράδεκτη κατάσταση.

Από....esos.gr

Α.Τσίπρας - Ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται να μην έχει την αίσθηση ότι ζει στην Ελλάδα αλλά σε άλλη χώρα.

Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που είχε και την πρωτοβουλία για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Ο κ. Τσίπρας, κατηγόρησε την κυβέρνηση για παλινωδίες, κινδυνολογία και καταστροφική πολιτική που οδηγεί την ελληνική οικονομία σε μεγάλη ύφεση και τον πρωθυπουργό, ότι εμφανίζεται να μην έχει την αίσθηση ότι ζει στην Ελλάδα αλλά σε άλλη χώρα.

Παράλληλα, μίλησε για καταστροφικές επιλογές της 3ης Μαρτίου, για ανάγκη ενός άλλου μοντέλου ανάπτυξης που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, ενώ τάχθηκε κατά της προσφυγής της χώρας μας στο ΔΝΤ τονίζοντας ότι οι διεκδικήσεις και οι αναζητήσεις λύσεων μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο μπορεί να δοθούν.

Ο κ. Τσίπρας επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση λέγοντας ότι "με την κινδυνολογία που η ίδια καλλιεργούσε, αλλά και με τις παλινωδίες της παρέδωσε τη χώρα βορρά στους κερδοσκόπους".

Απευθυνόμενος δε προσωπικά στον κ. Παπανδρέου και αφού τον κατηγόρησε ότι "εμφανίζεται σαν να έπεσε με αλεξίπτωτο στη χώρα στις 4 του Οκτώβρη" ανάφερε χαρακτηριστικά:...

"Εσείς δεν θα κριθείτε βεβαίως για το παρελθόν, αλλά κυρίως για όσα κρίσιμα συμβαίνουν τους πεντέμισι μήνες που κυβερνάτε. Δεν θα σας κατηγορήσει ο ελληνικός λαός για το πως φτάσαμε στην άκρη του γκρεμού, αλλά γιατί με τους χειρισμούς σας, τις επιλογές και τις παλινωδίες σας, μια χώρα που ήταν στη άκρη του γκρεμού της δώσατε μια και έπεσε στην άβυσσο".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση στις 3 Μαρτίου, «καταστροφικές επιλογές χωρίς αναπτυξιακή προοπτική που βυθίζουν σε βαθύ σκοτάδι και σε ύφεση την ελληνική οικονομία».

«Επιλέγετε Θατσερική πολιτική που θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα. Το δημόσιο χρέος θα μεγαλώσει ακόμα και αν καταφέρουμε να δανειστούμε με λιγότερα επιτόκια», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Σχολιάζοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι δεν υπάρχει κίνδυνος και δεν θα αφήσει να χρεοκοπήσει η χώρα, τόνισε χαρακτηριστικά:

"Αυτά έπρεπε να τα πείτε στις αρχές. Γιατί πριν μας ρίξατε στο παγόβουνο έπρεπε να στρίψετε το τιμόνι του πλοίου. Η κατάσταση ήταν πράγματι δύσκολη. Πηγαίναμε στο παγόβουνο αλλά υπήρχε η ελπίδα. Εσείς όμως, αντί να στρίψετε το τιμόνι πατήσατε γκάζι. Καταστρέψατε και την ελπίδα καλώντας να πληρώσουν το μάρμαρο τα συνήθη υποζύγια».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε στη συνέχεια ότι η κρίση ήταν υπαρκτή, δύσκολη αλλά διαχειρίσιμη, κάλεσε την κυβέρνηση να μην κρύβεται πίσω από το δάχτυλο της και να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και εκτίμησε ότι πολύ σύντομα θα παρθούν και άλλα πιο σκληρά μέτρα.

Ακόμα επέρριψε ευθύνες για τις αιτίες της κρίσης σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις για "τις εγκληματικές τους πολιτικές" και πρόσθεσε ότι απλά η σημερινή κυβέρνηση Παπανδρέου δίνει τη χαριστική βολή.

Έντονα επικριτικός ήταν ο κ. Τσίπρας και για το φορολογικό νομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για βαρβαρότητα, παλινωδίες, σκόπιμες διαρροές και μαθητευόμενους μάγους και τονίζοντας ότι "το ΠΑΣΟΚ έχασε μια τελευταία ευκαιρία να δώσει την εικόνα μιας στοιχειώδους κοινωνικής δικαιοσύνης".

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε την ανάγκη ενός άλλου μοντέλου ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι «υπάρχει άλλος δρόμος και άλλη επιλογή διεξόδου από την κρίση, πέρα από την καταστροφική επιλογή της 3ης του Μάρτη».

«Από τη στιγμή που δεν είστε θέση να συγκρουστείτε και να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων, μόνη λύση είναι να διεκδικήσουν ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης, οι ίδιοι οι πολίτες που σας πίστεψαν. Και εμείς θα το διεκδικήσουμε το άλλο μοντέλο διακυβέρνησης μαζί με τη δική σας βάση, που ζητά εναγωνίως άλλο δρόμο. Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι η ελληνική χρεοκοπία», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Η δευτερογία του κ.Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε στη δευτερολογία του ότι ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο υπουργός Οικονομίας απάντησαν στα κρίσιμα ερωτήματα του για τις επιπτώσεις της κρίσης, ποιος θα τις πληρώσει και μέχρι που είναι διατεθειμένη η κυβέρνηση να φτάσει και αν θα χρειαστούν και άλλες θυσίες.

Ακόμα ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα κατηγορώντας την ότι προτιμά την συναίνεση του κ. Σαμαρά και του κ. Καρατζάφερη και όχι της ελληνικής κοινωνίας.

«Αυτοί που θα περάσουν φοβερά δύσκολα δεν θα είναι οι τράπεζες και αυτοί που έχουν αυξήσει την κερδοφορία τους αλλά οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και τα μεσαία στρώματα. Με τα μέτρα που πήρατε μειώνεται το εισόδημα τους. Έχετε καταλάβει τι πάτε να κάνετε; Λέει η κ. Κατσέλη, έχουμε αναπτυξιακό σχεδιασμό, όμως θα είναι μετά το 2012. Δεν είναι ούτε δίκαια ούτε αποτελεσματικά, αλλά εγκληματικά τα μέτρα σας», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος προς τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Σε ποια κυβέρνηση έχετε την εντύπωση ότι είστε υπουργός; Ποιας λαϊκής εντολής κυβέρνηση σχηματίσατε; Πήρατε λαϊκή εντολή να συνεχίστε την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ; Και με αντιπρόεδρο τον κ. Καρατζαφέρη του οποίου τη στάση εξήρε ο κ. Βενιζέλος; Ο ελληνικός λαός σας έδωσε εντολή να αλλάξετε πολιτική».

Στη συνέχεια χαρακτήρισε την αντιπολιτευτική τακτική του κ. Σαμαρά «σκωτσέζικο ντους» ενώ επέκρινε τη κυβέρνηση γιατί, όπως είπε, καλεί σε αυτό το πόλεμο να πληρώσουν μόνο οι άνθρωποι του μόχθου καλώντας την ταυτόχρονα να φορολογήσει και την εκκλησία.

«Η εκκλησία. Ούτε αυτή θα έρθει να πολεμήσει μαζί μας. Σε αυτή τη Βουλή προεκλογικά γίνονται και χαριστικές ρυθμίσεις, γιατί το παγκάρι έχει και ψήφους», τόνισε ο κ. Τσίπρας. Παράλληλα υπογράμμισε ότι μόνο για την μισθοδοσία των ιερέων το δημόσιο πληρώνει πάνω από 200 εκ. ευρώ.

Ακόμα, εκτίμησε ότι η μείωση του ελλείμματος θα είναι πρόσκαιρη προσθέτοντας ότι, «μπορεί σε 3 χρόνια να ξεπεράσουμε τη κρίση με μια κοινωνία όμως ισοπεδωμένη».

Κλείνοντας, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση γυρνάει πίσω χρόνια τη χώρα με τα μέτρα που έχει επιβάλει και ζήτησε να τα πάρει πίσω γιατί οδηγούν, όπως είπε, στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων έχοντας τη συναίνεση ΝΔ και ΛΑΟΣ.

«Υπάρχει όμως και ο άλλος δρόμος που απαιτεί ρήξεις, συγκρούσεις και όχι συναινέσεις με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Καρατζαφέρη. Εσείς προτιμάτε συναίνεση με τον κ. Καρατζαφέρη. Εμείς, με τη σύμπραξη των εργαζομένων θα ανατρέψουμε τις πολιτικές σας», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

ΑΠΕ

Από....citypress-gr

Αυτονομία θέλει ο δήμος Μεθάνων

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com


 Σε ανοικτό δημοτικό συμβούλιο, που στην ουσία ήταν λαϊκή συνέλευση, αφού συμμετείχαν και όλοι οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων των Μεθάνων, συζητήθηκε το θέμα του «Καλλικράτη» και αποφασίστηκε ομόφωνα ότι ο δήμος Μεθάνων θα πρέπει να παραμείνει αυτόνομος και να μη συνενωθεί με άλλον.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, τα Μέθανα για ιστορικούς, πολιτιστικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους θα πρέπει να παραμείνουν όπως είναι σήμερα, γιατί κάθε απόπειρα συνένωσής τους με άλλον δήμο θα δημιουργήσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην ανάπτυξη και τη λειτουργία τους.

Πηγή: Το παρόν

Από....aftodioikisi.gr

ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΖΙΒΕΛΕΚΑ "ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΟΙ..." ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΟΤΡΩΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ!

Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com

Έξω από τα δόντια μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του FM-1 ο δήμαρχος Σπερχειάδας Νίκος Τζιβελέκας κατά των συναδέλφων του της ΚΕΔΚΕ σχετικά με τις θέσεις τους για τον Καλλικράτη και κάνοντας λόγο για συμπαιγνία με τον Υπουργό Εσωτερικών ιδιαίτερα στα οικονομικά θέματα όπου γίνεται προσπάθεια να εξυπηρετηθούν οι μεγάλοι δήμοι με παρακρατήσεις απο όλους τους ΟΤΑ."Αυτα δυστυχως συμβαινουν και στο Νομο μας στην ΤΕΔΚ" τονισε ο Δημαρχος Σπερχειαδας.

Χτες στο μεταξυ στη συνεδριαση του Δημοτικου Συμβουλιου Λαμιας ο Δημαρχος Γιωργος Κοτρωνιας "επιτεθηκε" στο Δημαρχο Μακρακωμης Κωστα Κρητικο κατηγορωντας για παραπληροφορηση των δημοτων του με αφορμη το θεμα χωροθετησης του ΧΥΤΑ Κεντρικης Φθιωτιδας και οπως τονισε "ο κ.Κρητικος γνωριζει πολυ καλα πως σε προγενεστερη συσκεψη στην Περιφερεια Στερεας Ελλαδος ειχε συμφωνησει οπως ολοι οι δημαρχοι του ΦΟΣΔΑ οτι θα αποδεχτουν την οποια αποφαση θα προκρινει το μελετητικο γραφειο,τωρα λεει αλλα και ξεσηκωνει τους κατοικους της περιοχης".

Από......lamia fm 1

Ημερίδα για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αειφόρου Ενέργειας» διοργανώνει η ΤΕΔΚ Φθιώτιδας την Παρασκευή

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteslv.blogspot.com

Ημερίδα με θέμα «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αειφόρου Ενέργειας» διοργανώνει ο Πρόεδρος, Γιώργος Κοτρωνιάς, και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ Φθιώτιδας την Παρασκευή 26 Μαρτίου στις 11.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων. Η ημερίδα θα λάβει χώρα σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα.


11.00-11.15 Προσέλευση

11.15-11.30 Χαιρετισμοί

11.30-11.45 «Ευρώπη 2020». Εισηγητής Μέλος της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα.

11.45-12.00 «Ευφυής Ενέργεια και Τοπική Αυτοδιοίκηση – Δυνατότητες Χρηματοδότησης». Εισηγητής κ. Εύη Τζανακάκη – Αρχ/των Μηχ/κός MSc – Τμήμα Κτιρίων, Δ/νδη Ενεργειακής Αποδοτικότητας Κ.Α.Π.Ε.

12.00-12.15 «Σύμφωνο Δημάρχων». Εισηγητής κ. Γιώργος Κοτρωνιάς – Δήμαρχος Λαμιέων

12.15-12.30 «Υποστηρικτικές Δομές και Σχέδιο Δράσης για την Βιώσιμη Ενέργεια». Εισηγητής Ηλίας ευθυμιόπουλος – τ. Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ – Υπεύθυνος ενεργειακού γραφείου Ίου και υπεύθυνος υποστηρικτικής δομής «Δάφνη»

12.30-13.30 Ερωτήσεις - Παρεμβάσεις

Από....paratiritisfthiotidas.gr

ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στερεάς: "...τα μέλη του Κινήματος να απέχουν και να αποτρέπουν τις δήθεν «αυθόρμητες» αυτοδιοικητικές «πρωτοβουλίες»..."

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


Ξένη Δημοσίευση

Το τελευταίο διάστημα παρουσιάζονται φαινόμενα δημιουργίας προκατασκευασμένων δήθεν «αυθόρμητων» αυτοδιοικητικών «πρωτοβουλιών» που σαν στόχο, παρά το περιτύλιγμα, έχουν τη δημιουργία προκριμάτων ή ακόμη και τετελεσμένων με φόντο τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση το ερχόμενο φθινόπωρο

Οι πρωταγωνιστές τέτοιων φαινομένων δεν αποκτούν πλεονεκτήματα. Ενδεχομένως θέτουν το ενδιαφέρον τους για την έκφραση υποστήριξής τους από το Κίνημα σε δυσμενέστερη θέση.

Για τους παραπάνω λόγους τα μέλη του Κινήματος και ιδίως τα μέλη των οργάνων του έχουν την απόλυτη υποχρέωση όχι μόνο να απέχουν από τέτοιες κινήσεις αλλά και να τις αποτρέπουν.

Οι σχετικές διαδικασίες με τις οποίες θα αποφασιστεί η υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ σε αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς και υποψηφίους δημάρχους θα ανακοινωθούν μετά την ψήφιση του νέου νόμου και θα γίνει με συντεταγμένες και καταστατικές διαδικασίες.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΑΣΟΚ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com