Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Κυβέρνηση και κόμμα στα δύο άκρα


Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com


Το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά από τη σύστασή του, αντιμετωπίζει ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα που αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του κινήματος.

Κυβέρνηση και κόμμα βρίσκονται στα δύο αντίθετα άκρα.


Όση προσπάθεια κι αν κάνουν τα κυβερνητικά στελέχη να πείσουν ότι έχουν τη στήριξη του κόμματος στα αδιανόητα και αισχρά μέτρα που κάθε μέρα σκαρφίζονται...

είναι πασιφανές ότι η προσπάθειά τους είναι αποτυχημένη.

Όποιος γυρνάει έστω και λίγο έξω, διαπιστώνει χωρίς καμία απολύτως προσπάθεια ότι οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, η κομματική βάση δηλαδή, είναι εντελώς αντίθετοι με τα μέτρα της κυβέρνησης και κινούνται προς εντελώς άλλη κατεύθυνση.

Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό δεδομένου ότι πρόκειται για ανθρώπους που ζουν την καθημερινότητα που έχει δημιουργήσει για όλους μας η κυβέρνηση των αρπακτικών.

Το να προσπαθούν οι ταλαίπωροι υπουργοί του Γιώργου αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να μας πείσουν ότι υπάρχει λαϊκή στήριξη στις αποφάσεις τους, είναι σα να προσπαθούν να μας πείσουν ότι η νύχτα είναι μέρα και το αντίθετο.

Το χειρότερο είναι ότι δεν καταλαβαίνουν ότι η προσπάθειά τους αυτή τους εκθέτει και τους κάνει να φαντάζουν στα μάτια μας ακόμα περισσότερο ψεύτες απ΄ ότι είναι στην πραγματικότητα.

Ο λαός τρώει βέβαια κουτόχορτο, αλλά όχι τόσο που να μην καταλαβαίνει τα πρόδηλα και τα αυτονόητα.

Ο λαός μπορεί να συμπεριφέρεται όπως τα πρόβατα στο μαντρί, αλλά καλό θα είναι να μην ξεχνάνε κάποιοι ότι ακόμα και τα πρόβατα μπορεί να τα πιάσει λύσσα.

Δεν είμαστε μακριά από αυτό το σημείο.

Από.......politikiprotasi

Συμμετοχη στο πανελλαδικο ανοιγμα των διοδιων

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


 Η συντονιστική επιτροπή Τραγάνας την Πέμπτη 1/4/2010 και ώρα 5 με 8 το απογευμα,θα ΄κάνει κατάληψη - άνοιγμα των διοδίων Τραγάνας για ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

Καλούμε όλους τους κατοίκους της Φθιώτιδας να συμμετέχουν ώστε να δώσουμε μια βροντερή απάντηση στην προετοιμασία του νέου σταθμού διοδίων στο Μώλο απο την εταιρία παραχώρησης.

Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας και σας περιμένουμε όλους στα διόδια Τραγάνας ΚΑΙ την Κυριακή 28/3/2010 και ώρα 12 το μεσσημέρι συμμετέχοντας στην απόφαση του Πανελλαδικού συντονιστικού για 2ωρη κατάληψη - άνοιγμα των διοδίων.

Συμπαράσταση και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις δήλωσαν η Κίνηση πολιτών Δήμου Αταλάντης καθώς και ο σύλλογος Σκάλας Αταλάντης.

Όπως κάθε φορά,προσυγκέντρωση 15 λεπτά νωρίτερα στον κόμβο της Τραγάνας.


http://www.fthiotidaoxidiodia.blogspot.com/

email : traganaoxidiodia@yahoo.gr

Μήνυμα της βουλευτού Τόνιας Αντωνίου για την 25η Μαρτίου

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com


«Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι το σύμβολο της εθνικής μας συγκρότησης, ύπαρξης και περηφάνιας, το σύμβολο του αγώνα των Ελλήνων για ελευθερία, ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια, για την κατάκτηση και την προάσπιση ανθρώπινων δικαιωμάτων που είναι θεμελιώδη για κάθε λαό
Σήμερα που η πατρίδα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μια από τις δυσκολότερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας της οφείλουμε όλοι να είμαστε ενωμένοι, και αποφασισμένοι για τη διασφάλιση της εθνικής μας κυριαρχίας και τη δικαίωση της νέας μεγάλης εθνικής μας προσπάθειας. Οφείλουμε να σταθούμε με υπευθυνότητα και ειλικρίνεια απέναντι στα προβλήματα και να κάνουμε την κρίση ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα, για μια κοινωνία αξιών, για μια πατρίδα ισχυρή, για μια κοινωνία ανθρώπινη και δίκαιη. Οι αστείρευτες δυνάμεις του Ελληνισμού αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για τη επιτυχία αυτού του νέου αγώνα».

Μήνυμα του Νομάρχη Φθιώτιδας για την 25η Μαρτίου 1821

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com


Με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, Νομάρχης Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Χειμάρας, εξέδωσε το ακόλουθο μήνυμα:

«Ο όπου γης ελληνισμός τιμά και γιορτάζει με εθνική περηφάνια και περισυλλογή την επέτειο του διπλού Ευαγγελισμού: του Έθνους και της Θρησκείας.

Τιμά τον αγώνα των Ελλήνων για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και το χαρούμενο άγγελμα του αγγέλου προς τη Θεοτόκο για λύτρωση του ανθρώπινου γένους

Το «διπλό Χαίρε» του ποιητή και του αγγέλου εκπέμπουν μηνύματα του Έθνους και του Χριστιανισμού και υπογραμμίζουν τον αγώνα για ελεύθερη σκέψη, εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη και αφοσίωση στις πανανθρώπινες αξίες και στα χριστιανικά ιδεώδη. Το «θαύμα» της εθνεγερσίας του ΄21, φεγγοβολεί και υψώνεται ως παγκόσμιο μήνυμα που υπογραμμίζει την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα της εθνικής ομοψυχίας και της επαγρύπνησης του λαού μας, μα και με έμφαση τονίζει το πύρινο χρέος όλων μας, να μην εγκαταλείπουμε τα αδιατίμητα μηνύματα του 1821.

Ο ελληνισμός δεν ξέμεινε από δάφνες και βάγια, από οράματα και στόχους και δεν ορφάνεψε από δημιουργικές αναζητήσεις, γιατί αναβαπτίζεται στα νάματα της μεγάλης διπλής γιορτής, σφυρηλατώντας το παρελθόν στο αμόνι του παρόντος για ένα καλύτερο μέλλον.

Γιατί όπως υπογραμμίζει και ο Γ. Τερτσέτης «το περασμένο, πατεί και βαραίνει το παρόν και το μέλλον»"

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com