Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Όλο το κείμενο της απόφασης της συνόδου

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com


Επαναβεβαιώνουμε ότι όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει να εφαρμόζουν υγιείς εθνικές πολιτικές με βάση τους συμφωνηθέντες κανόνες και θα πρέπει να επαγρυπνούν για την κοινή τους ευθύνη σχετικά με την οικονομική και δημοσιονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη.

Υποστηρίζουμε πλήρως τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και καλωσορίζουμε τα πρόσθετα μέτρα που ανακοινώθηκαν στις 3 Μαρτίου τα οποία επαρκούν προκειμένου να διασφαλίσουν τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2010. Αναγνωρίζουμε ότι οι ελληνικές αρχές έλαβαν φιλόδοξη και αποφασιστική δράση γεγονός που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ανακτήσει την πλήρη εμπιστοσύνη των αγορών. Τα μέτρα σταθεροποίησης που έλαβε η Ελλάδα συμβάλουν στη διασφάλιση της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και της εμπιστοσύνης των αγορών. Η ελληνική κυβέρνηση δεν υπέβαλε...

...αίτημα για οικονομική ενίσχυση. Ως εκ τούτου σήμερα καμία απόφαση δεν ελήφθη για την ενεργοποίηση του παρακάτω μηχανισμού. Στο πλαίσιο αυτό οι χώρες μέλη της ευρωζώνης επαναβεβαιώνουν τη βούληση τους να λάβουν αποφασιστική και συντονισμένη δράση εφόσον κριθεί αναγκαίο, προκειμένου να διασφαλίσουν τη δημοσιονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη συνολικά όπως αποφασίστηκε στις 11 Φεβρουαρίου.

Ο μηχανισμός θα περιλαμβάνει μια ουσιαστική χρηματοδότηση από το ΔΝΤ και μια μεγαλύτερη χρηματοδότηση από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, τα οποία δηλώνουν την ετοιμότητά τους να συνεισφέρουν με συντονισμένα διμερή δάνεια. Αυτός ο μηχανισμός θα πρέπει να θεωρείται ως έσχατη λύση όταν η χρηματοδότηση από τις αγορές είναι ανεπαρκής. Οποιαδήποτε εκταμίευση αυτών των διμερών δανείων θα αποφασίζεται από τις χώρες μέλη της ευρωζώνης ομόφωνα και υπό αυστηρές προϋποθέσεις οι οποίες θα βασίζονται στην αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αναμένουμε από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης να συνεισφέρουν ανάλογα με τη συμμετοχή τους στην ΕΚΤ.

Στόχος αυτού του μηχανισμού δεν θα είναι να παράσχει χρηματοδότηση με τα επιτόκια του μέσου όρου της ευρωζώνης, αλλά να θεσπίσει κίνητρα για επιστροφή στη χρηματοδότηση από τις αγορές, το συντομότερο δυνατόν με τα κατάλληλα επιτόκια κινδύνου. Τα επιτόκια δεν θα είναι συμβατικά, δηλαδή δεν θα περιλαμβάνουν οποιοδήποτε στοιχείο στήριξης. Οι αποφάσεις γι αυτό το μηχανισμό θα λαμβάνονται σε πλήρη συμμόρφωση με το πλαίσιο της Συνθήκης και τις εθνικές νομοθεσίες.

Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για την εφαρμογή πολιτικών που θα έχουν ως στόχο την αποκατάσταση μιας ισχυρής, βιώσιμης και σταθερής ανάπτυξης με στόχο τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την κοινοτική συνοχή.

Παράλληλα δεσμευόμαστε για την προώθηση ενός ισχυρού συντονισμού των οικονομικών πολιτικών στην Ευρώπη. Θεωρούμε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πρέπει να βελτιώσει την οικονομική διακυβέρνηση στην ΕΕ και προτείνουμε την αύξηση του ρόλου της οικονομικής επιτήρησης και τον καθορισμό της στρατηγικής ανάπτυξης της ΕΕ. Η σημερινή κατάσταση αποδεικνύει την ανάγκη για ενίσχυση και συμπλήρωση του υπάρχοντος πλαισίου ώστε να διασφαλιστεί η δημοσιονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη και να ενισχυθεί η δυνατότητά της να δρά σε περιόδους κρίσεως.

Μελλοντικά η επιτήρηση των οικονομικών και δημοσιονομικών κινδύνων και τα εργαλεία για την πρόληψή τους, συμπεριλαμβανομένης και της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος θα πρέπει να ενισχυθούν. Χρειαζόμαστε ακόμα ένα ισχυρό πλαίσιο για την επίλυση κρίσεων με σεβασμό στην αρχή της υπευθυνότητας των κρατών μελών για τα δημοσιονομικά τους. Καλούμε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να θεσπίσει, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μια ομάδα εργασίας με εκπροσώπους από τα κράτη μέλη, την εκ περιτροπής προεδρία και την ΕΚΤ ώστε να παρουσιάσουν στο Συμβούλιο, πριν από το τέλος του χρόνου, τα μέτρα που απαιτούνται για την επίτευξη αυτού του στόχου, διερευνώντας όλες τις εναλλακτικές για την ενίσχυση του νομικού πλαισίου» .

Από....Citypress

Έκθεση ζωγραφικής στην Αταλάντη από το Σάββατο

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο «αχρωματοπία» θα πραγματοποιήσει ο Γιάννης Δανέλης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αταλάντης, το Σάββατο 27 Μαρτίου στις 19.30.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αταλάντης και θα μπορείτε να την επισκέπτεστε από την Κυριακή των Βαΐων έως την Μεγάλη Παρασκευή από 18.00-21.00.

"Η Ελλάδα θα βρει την ηρεμία της"

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού για την οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση...(Video)





http://24gr.blogspot.com

Ισχυρό και σαφές πολιτικό μήνυμα χαρακτήρισε τη συμφωνία για τη δημιουργία μηχανισμού στήριξης ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, ο οποίος τόνισε ότι "πρόκειται για μία ξεκάθαρη δήλωση: Μην παίζετε με την Ελλάδα". "Ο στόχος μας είναι να μην χρησιμοποιήσουμε το μηχανισμό", είπε, προσθέτοντας ότι αυτός "αποτελεί την αξιόπιστη "απειλή" να βρει η Ελλάδα την ηρεμία της".

"Η ΕΕ αντιμετώπισε σε μία μεγάλη πρόκληση- ανταποκρίθηκε με βούληση", είπε και επανέλαβε πολλαπλώς ότι πιστεύει πως η χώρα μας δεν θα χρησιμοποιήσει αυτό το μηχανισμό. Σημείωσε ότι "οι θυσίες του λαού θα πιάσουν τόπο- έχουμε ανακτήσει την αξιοπιστία μας". Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ευελπιστεί δεν θα ζητήσουμε κάτι περισσότερο, διότι "κάνουμε τη δουλειά μας όπως πρέπει. Πήραμε συγκεκριμένες αποφάσεις. Έχουμε πρόγραμμα, τακτοποιούμε τα του οίκου μας και έχουμε πλέον και ένα μήνυμα από την ΕΕ".

"Ποτέ δεν είπαμε ότι θέλουμε ένα μηχανισμό για να τον χρησιμοποιήσουμε, αλλά για να μην χρειαστεί να προσφύγουμε αλλού", τόνισε, ερωτηθείς για το γιατί δηλώνει ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το μηχανισμό, ενώ τον ζητούσαμε με έμφαση. Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε, μάλιστα, ότι δεν είναι μηχανισμός μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την ΕΕ.

Κληθείς να σχολιάσει εάν θα χρειαστεί να λάβει η κυβέρνηση και επιπλέον μέτρα, απάντησε: "Πιστεύω ότι έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Δεν χρειάζονται άλλα μέτρα, χρειάζεται η εφαρμογή του σχεδιασμού αυτού".

Ερωτηθείς για το ποιο είναι το "έσχατο σημείο", απάντησε ότι το πότε θα υπάρχει αδυναμία θα αξιολογηθεί τεχνοκρατικά, απο τους αρμόδιους θεσμικούς οργανισμούς.

Αναφερόμενος στην απόφαση Τρισέ να παραταθούν και μετά το 2010 τα πιο ελαστικά κριτήρια για το δανεισμό των τραπεζών, τη χαρακτήρισε "σημαντική".

"Δώσαμε μία μεγάλη μάχη, μαζί με τον ελληνικό λαό, για τη δημιουργία μίας ισχυρής και δημιουργικής Ελλάδας- που ξεπερνά τις δυσκολίες, αλλά δημιουργεί και πρότυπα", τόνισε και επισήμανε: "Ξεπερνάμε την οικονομική κρίση που κληρονομήσαμε. Δεν ξεχνάμε το καθήκον μας να κάνουμε τις μεγάλες βαθιές θεσμικές αλλαγές, που είναι προϋπόθεση η Ελλάδα να μην βρεθεί ποτέ ξανά σε αυτή τη θέση". Και πρόσθεσε ότι "η Ελλάδα θα βάλει τάξη στα οικονομικά της και θα προβεί σε σημαντικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε".

"Έχουνε κάνει και παραπάνω από ό,τι προβλεπόταν και έχουμε και αποτελέσματα. Το να πάμε έξω καλά ήταν αποτέλεσμα του να πάμε μέσα καλά", είπε και απέδωσε τις αποφάσεις που πάρθηκαν στην ΕΕ στη βούληση μας ως χώρα και ως ελληνισμός που καταφέραμε να πείσουμε ότι είμαστε υπεύθυνη χώρα.

"Οι κόποι και οι θυσίες του λαού πιάνουν τόπο. Η απόφαση της ΕΕ είναι ανταπόκριση και αναγνώριση των θυσιών που κάνει ο ελληνικός λαός", σημείωσε και συμπλήρωσε: "Ξεκινά η συζήτηση για τη δημιουργία θεσμών για την πρόσληψη παρόμοιων κρίσεων και τη συντονισμένη οικονομική διακυβέρνηση της ΕΕ".

"Είναι μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις θυσίες του ελληνικού λαού", υπογράμμισε.
 
Από.....Nooz.gr

Ληστεία 2 τραπεζών στη Μαλεσίνα

Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com


Μικρό ήταν τελικά, το ποσό που αποκόμισαν από τις δύο τράπεζες που λήστεψαν σήμερα το πρωΐ στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας 3 ή 4 αλλοδαποί ληστές.

Οι δύο ληστείες εξελίχθηκαν τόσο γρήγορα που αυτόπτες μάρτυρες μιλούσαν για ταυτόχρονη ληστεία αλλά τα γεγονότα εξελίχθηκαν διαφορετικά

Κατ' αρχήν μπήκαν στο κατάστημα της Αγροτικής και πήραν περίπου 1.800 ευρώ. Μάλλον δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τη λεία τους και τα αμέσως επόμενα λεπτά "μπούκαραν" στο κατάστημα της Εθνικής τράπεζας, όπου και αποκόμισαν περίπου 14.500 ευρώ.

Φαίνεται ότι ή ικανοποιήθηκαν ή φοβήθηκαν και δεν συνέχισαν και με το τρίτο κατάστημα τράπεζας που υπάρχει στη Μαλεσίνα, αυτό της Πειραιώς.

Τράπηκαν σε φυγή, με αυτοκίνητο μάρκας ΚΙΑ και ενώ ήδη αυτόπτες μάρτυρες είχαν δει τα νούμερα του αυτοκινήτου, τα οποία και έδωσαν στην αστυνομία που εμφανίστηκε λίγα λεπτά αργότερα.

Στη συνέχεια, ολόκληρο ανθρωποκυνηγητό εξελίχθηκε από τη Μαλεσίνα και μέσω εθνικού δρόμου στην Κωπαΐδα. Αστυνομικοί βρήκαν εγκαταλελειμμένο το αυτοκίνητο μάρκας ΚΙΑ και τώρα αναζητούν ένα αυτοκίνητο μάρκας NAVARA που μάλλον είναι το αυτοκίνητο που άλλαξαν οι ληστές στην προσπάθειά τους να διαφύγουν.

Από......Lamianews

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας για την Πολιτική Δίωξη του συναδέλφου Ευάγγελου Σακελλάρη


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com






ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Λαμία 23 – 3 - 2010

ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Πρωτ. 22
ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


Πλατεία Διάκου 1 ΤΚ 35100 ΛΑΜΙΑ       ΠΡΟΣ: ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΟΜΟΥ
Τηλ. - Fax 2231028807 ΟΛΜΕ
Ιστοσελίδα: http://www.elmefth.gr/ ΜΜΕ
Email : elmelami@otenet.gr και elmefth@gmail.com




Πολιτική δίωξη

Η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ Φθιώτιδας που σε αγαστή συνεργασία με μηχανισμούς στο υπουργείο Παιδείας και συνεχίζοντας το σήριαλ της πολιτικής δίωξης του συναδέλφου Ευάγγελου Σακελλάρη (πρώην Διευθυντή του 8ου Γυμνασίου και σήμερα, μετά από τελεσίδικη δικαστική απόφαση, Διευθυντή του 5ου Γυμνασίου Λαμίας) τον τιμώρησαν με στέρηση μισθού.


Μετά από 3 (!!!) χρόνια ενορχηστρωμένων και συντονισμένων ενεργειών, αποδεικνύεται ότι η εμπάθεια και η εκδικητικότητα περισσεύει. Θυμήθηκαν την «εκκρεμούσα» ΕΔΕ μετά από 1,5 χρόνο και την χρησιμοποίησαν εκβιαστικά παρόλο που, πέρσι, το πόρισμα της ΕΔΕ βγήκε αθωωτικό. Επίσης η πρώην Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας με το διαβιβαστικό της ΕΔΕ ζητούσε την τιμωρία του συναδέλφου, παρά την αντίθετη άποψη του πορίσματος, λες και δεν το είχε διαβάσει… Την επιβολή της ποινής τη ζήτησε δε από το ΠΥΣΔΕ Φθιώτιδας και με την ίδια σύνθεση!!! Από το αμαρτωλό δηλαδή που παρανόμησε!!!


Η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας είχε πάρει θέση και κατήγγειλε όλο αυτό το παρασκήνιο καθώς και τους μηχανισμούς εκφοβισμού και αυθαιρεσίας. Είχε δε ζητήσει από τον τότε Υπουργό να παρέμβει και να ακυρώσει την καραμπινάτη παρατυπία αλλά κώφευσε. Με υπόμνημα στη νέα ηγεσία του υπουργείου ζητήσαμε να σταματήσει επιτέλους αυτή η δίωξη όμως οι μηχανισμοί αυτοί φάνηκαν πιο ισχυροί. Περιμέναμε το ΠΥΣΔΕ Φθιώτιδας να πάρει τη γενναία απόφαση και να θέσει την υπόθεση στο αρχείο˙ αυτό όμως προχώρησε παράτυπα στην επιβολή ποινής.


Σήμερα βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε την πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ που εκδικητικά επέβαλλαν ποινή στέρησης αποδοχών στο συνάδελφο. Η μεθόδευση της δίωξής του, αποτελεί για μας περίπτωση πολιτικής δίωξης και έτσι θα την αντιμετωπίσουμε.


Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αν διαθέτει δημοκρατική ευαισθησία, να παρέμβει και να ακυρώσει την απόφαση.


Καλούμε την ΟΛΜΕ να αναδείξει και να διεκδικήσει την ακύρωση της απόφασης.


Καλούμε τα πολιτικά κόμματα να παρέμβουν για την άρση της πολιτικά εμπαθούς δίωξης.


Η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας θα στηρίξει με όλους τους τρόπους τον συνάδελφο όπως και κάθε συνάδελφο που διεκδικεί το δίκιο του απέναντι σε τοπικές ή κεντρικές «εξουσίες».



Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας