Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Δημοσκόπηση: Στο 53,1% τα δυό μεγάλα κόμματα.‏..

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Από τον Γιάννη Παπαϊωάννου

Απαισιόδοξοι εμφανίζονται και σε νέα δημοσκόπηση οι πολίτες, ενώ εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν άδικα τα μέτρα της κυβέρνησης. Πάντως, δίνουν στο ΠΑΣΟΚ προβάδισμα 10,7% στην πρόθεση ψήφου, ενώ το 62% τάσσεται υπέρ της δημιουργίας νέου κόμματος.

Σύμφωνα με την έρευνα της MRB για την εφημερίδα «Real News», το 72,2% θεωρεί ότι τα πράγματα πάνε αρκετά και πολύ άσχημα, το 18,6% λέει «ούτε καλά, ούτε άσχημα» και μόλις το 8,7% αρκετά και πολύ καλά. Παράλληλα, το συντριπτικό 75% θεωρεί άδικα τα μέτρα.

Στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με...

31,9% και ακολουθούν: ΝΔ με 21,2%, ΚΚΕ με 7,2%, ΛΑΟΣ με 5,7%, ΣΥΡΙΖΑ με 4,4% και Οικολόγοι Πράσινοι με 2,6%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 27%.

Ο Γιώργος Παπανδρέου θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι του Αντώνη Σαμαρά (45,8% έναντι 30,7%), ενώ το 42% θεωρεί πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου έναντι 21,6% που εμπιστεύεται την ΝΔ.

Επίσης, η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ του ανασχηματισμού και διαφωνεί με την θέσπιση θητείας για τον πρόεδρο της ΝΔ. Παράλληλα, το 87% ζητά από τον Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει σε διαγραφές.

Από .........press.gr

H κορύφωση του Θείου Δράματος

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Εκατομμύρια Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο, παρακολουθούν απόψε με κατάνυξη την κορύφωση του Θείου Δράματος, με τα πιο όμορφα και λυρικά λόγια των εκκλησιαστικών κειμένων. "Η ζωή εν τάφω κατετέθης, Χριστέ, και αγγέλων στρατιαί εξεπλήττοντο, συγκατάβασιν δοξάζουσαι την σήν..."


Η Μεγάλη Παρασκευή είναι η ημέρα των Παθών του Ιησού. Ημέρα απόλυτης αργίας και νηστείας, αφιερώνεται στην Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και στην Ακολουθία του Επιταφίου.

Το μεσημέρι έγινε η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και τοποθετήθηκε στο Ιερό Κουβούκλιο ένα ύφασμα στο οποίο έχει κεντηθεί η ζωγραφιστεί ο Χριστός νεκρός και άρχισε ο στολισμός του Επιταφίου με λουλούδια της άνοιξης.

Όταν νυχτώσει, αρχίζει η ακολουθία και η περιφορά του Επιταφίου, κατά τη διάρκεια της οποίας ψάλλονται σε τρεις στάσεις τα λεγόμενα Εγκώμια, μικρά τροπάρια αγνώστου ποιητή. Τα πιο γνωστά από αυτά είναι το "Η ζωή εν τάφω...", το "Το αξιον εστί μεγαλύνειν...", το "Αι γενεαί πάσαι..." και το ίσως πιο αγαπημένο όλων "Ω γλυκύ μου 'Εαρ...".

Σε πολλές περιοχές, την ώρα της περιφοράς του, ανάβουν φωτιές, στις οποίες καίγονται θυμιάματα, ενώ σε άλλες καίγεται ο Ιούδας. Μετά την περιφορά του Επιταφίου, τα λουλούδια του μοιράζονται στους πιστούς, οι οποίοι τα φυλούν μαζί με τις εικόνες στα σπίτια τους.

Η νηστεία της ημέρας είναι αυστηρότατη και απαγορεύει ακόμη και το λάδι. Το έθιμο απαγορεύει, επίσης, κάθε εργασία την ημέρα αυτή.


Το Πάσχα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας

Με ειδική κυβερνητική πτήση στην Αθήνα το Άγιο Φως

Από....Nooz.gr

Ο Μάκης υποδέχθηκε τον Κοκό...

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Επαθαν την πλάκα τους στα Καμένα Βούρλα καθώς είδαν χθες το μεσημέρι μια έντονη κινητικότητα σε ολόκληρη την περιοχή. Λίγο αργότερα όταν είδαν τον δήμαρχο να συνοδεύει τον Κοκό τότε κατάλαβαν τι είχε συμβεί. Πάντως ο τέως βασιλιάς είχε ειδοποιήσει μια μέρα πριν ότι θα επισκεφθεί τα Καμένα αλλά η συνάντηση κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό. Γευμάτισε στο κέντρο “Νόστος” - δεν ξέρουμε βέβαια αν συμβολίζει κάτι αυτό - και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον δήμαρχο Καμ. Βούρλων.

Απέφυγε να μιλήσει σε οποιονδήποτε άλλον ενώ πολύ αργότερα ειδοποιήθηκε
η αστυνομία η οποία πήρε και μέτρα.



Από  Έργα και   ΗΜΕΡΕΣ της Εφημερίδας.

<< Ημέρας>> αποκλειστικό : λέγεται  πως  η  πρώτη  κουβέντα  του Ντεγκρέτσια (ή έκπτωτου, ή  τέως )  στον δήμαρχο  Καμένων,  ήταν : gracias Makis !

Θέλγητρο  ο  αγωγός του  Μάκη  για τον  Γλύξμπουργκ- Ντεγκρέτσια!  Ο οποίος  έχει  αδυναμία (πάντοτε )  στην  υπονόμευση δημοκρατικών αρχών!

Καμένος  (σαν  βούρλο) όπως  είναι,  πού  αλλού  θα  πήγαινε ο Ντεγκρέτσια ;


Από.........Εφημερίδα Ημέρα