Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Μήνυμα του βουλευτή Θανάση Γιαννόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Η 7η Απριλίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ) ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και φέτος είναι αφιερωμένη στην επίδραση που έχει η αστικοποίηση στην ανθρώπινη υγεία συνολικά και ατομικά σε παγκόσμιο επίπεδο

Το θέμα «αστικοποίηση και υγεία» επιλέχθηκε φέτος από τον Π.Ο.Υ., αφού είναι γνωστό ότι πάνω από 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε πόλεις. Η αστικοποίηση είναι μια πραγματικότητα. Πρόκειται για μια μη αναστρέψιμη τάση η οποία αποτελεί πλέον τμήμα του κόσμου στον οποίο ζούμε.

Το νερό, το περιβάλλον, η βία και οι τραυματισμοί, τα μη μεταδοτικά νοσήματα και οι παράγοντες κινδύνου, όπως είναι η κατανάλωση καπνού, η ανθυγιεινή διατροφή, η έλλειψη άσκησης, η κατάχρηση αλκοόλ καθώς επίσης και οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την επιδημική εμφάνιση ασθενειών, είναι κάποιοι από τους παράγοντες που συνδέουν την αστικοποίηση με την υγεία.

Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τις προκλήσεις υγείας που συνδέονται με την αστικοποίηση και η ανάληψη των ευθυνών από τις τοπικές αυτοδιοικήσεις των πόλεων για μέτρα που προάγουν την υγεία τον πολιτών εντός των αστικών εγκαταστάσεων και μπορούν να εξασφαλίσουν καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πολίτες σε ένα καλύτερο περιβάλλον.

Με την ευκαιρία του αντικειμένου της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας της Υγείας, ας αναλάβουμε δράση προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι διαρκώς αυξανόμενες σε μέγεθος πόλεις θα είναι και υγιείς πόλεις.
 

Πάρ' το αλλιώς...

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθηνερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com