Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Ισχυρό χαστούκι δέχτηκε ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων κ. Αντωνίου στο σημερινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com






Εστάλη  στο Blog από αναγνώστη






 Μπάτσο   24  καρατίων  δέχτηκε  σήμερα ο  Δήμαρχος κ.  Αντωνίου  στο   έκτακτο  Δημοτικό Συμβούλιο  που  έγινε  στις   9  Απριλίου  και  ώρα  12.30 μ.μ   στο  Δημοτικό  κατάστημα  με  θέμα την βράβευση   στις  14  Απριλίου  2010  του  τέως  Υπουργού κ.  Παπαδήμα  Λάμπρου  και  του  προέδρου  της  FIFA   κ. Βασιλακόπουλου  Γ.  για  την  ανέγερση  του Κλειστού Γυμναστηρίου Καμένων Βούρλων  που  έγινε  πριν  13  χρόνια !!!!!!

Από  την  αντιπολίτευση  δεν  παρευρέθη    κανένας δημοτικός  σύμβουλος ,  από   δε την  συμπολίτευση  απουσίαζαν  ο  πρώην Πρόεδρος του  Δημοτικού  Συμβουλίου κ.  Τρίγκας  Ηλίας  και  η  κ. Ακρίδα  Φ.                                                                                                                                                                                                                       
Οι  προδότες   Ιούδες οι Ισκαριώτες  κ.  Φαλάρας Νικόλαος   και  Μουρτζούνης Παναγιώτης παρόλο που  είχαν   υποσχεθεί  στους  πάντες  ότι  δεν  θα  ψηφίσουν   στο  Δημοτικό  Συμβούλιο   για  την  οργάνωση  αυτής  της  προσωπικής  φιέστας  του  Μάκη(ιπποκόμο του  Κοκού)  πήγαν   και  ψήφισαν  θετικά (αυτό  τα  λέει  όλα  για  την  ποιότητα  και το ήθος  των  ανδρών !!! )                                        
                                                                                                                                                                     
Πήρε  βέβαια ο  κ.  Μάκης  μια  οριακή  πλειοψηφία  9  ψήφων   μαζί  με  τους                         προδότες  κ. Φαλάρα και κ. Μουρτζούνη,   αλλά  αυτό  δεν  λέει  τίποτα !!!
   
Γιατί  πρέπει  να  ξέρει  ο  κ.  Μάκης  και  κάποιοι άλλοι  ότι  πίσω  έρχονται  πολλοί  δημότες   που     απεχθάνονται  τους προδότες και  τους   γλειψιματίες  !!!

Το  θέμα  είναι  καθαρά  πολιτικό  και  δεν  αφορά    προσωπικά  τον  κ.  Παπαδήμα  και         τον  κ.  Βασιλακόπουλο . Αφορά  γενικά  την  Δημοκρατική  Παράταξη.

Δεν  μπορεί  να  έρχεται  ο  Βασιλόφρων  κ.  Αντωνίου που  πριν  λίγες  μέρες έκανε  υποκλίσεις και  χειροφιλήματα  στον  Κοκό , αυτή  την  χρονική στιγμή   6  μήνες  πριν  από  τις  εκλογές  και  να θέλει  να  εκμεταλλευτεί  μια  ολόκληρη  Δημοκρατική  Παράταξη  όπως  είναι  το  ΠΑΣΟΚ  που  έκανε  ένα  έργο  και  συγκεκριμένα  το  κλειστό  Γυμναστήριο  ο  πρώην  Δήμαρχος κ.  Έξαρχος  πριν  13  χρόνια  οργανώνοντας  μια  προσωπική  φιέστα  προς  ίδιον  πολιτικό  όφελος.

Το  ΠΑΣΟΚ  αν  υπάρχει  βέβαια ????  πρέπει  να  δει  πως θα  χειριστεί  το  θέμα  αυτό και  θεωρό  ότι  πρέπει  να  αρχίσει  από  την  τοπική  Υπουργό  κ.  Μπατσελή  και  τους  Βουλευτές   του  ΠΑΣΟΚ  κ.  Τόνια  Αντωνίου   και  κ. Τσώνη  ενημερώνοντας  τους  πως  έχουν  τα  πράγματα  ώστε να  μην συμμετέχει  κανείς  τους  σε  αυτή  την  προσωπική  φιέστα  του  Βασιλόφρονα  κ.  Αντωνίου.

  Πιστεύω  πως  έχει  αρκετό  χρόνο  το  ΠΑΣΟΚ  μετά  τις Δημοτικές  εκλογές  να  τιμήσει  όσους  Υπουργούς  και  Βουλευτές  του  Νομού  Φθιώτιδος θέλει.
Δεν  μπορεί  μια  Δημοκρατική  Παράταξη  να  σύρεται  πίσω  από  τον  Βασιλόφρων κ.  Αντωνίου !!!
Αυτό  είναι  ανεπίτρεπτο  για  τους  ανθρώπους  που  γνωρίζουν  και  δυο  αράδες  Ιστορία .                                                                                                                                                                                                                        
Τι  Ιστορία  περιμένουμε  να  διδάξουν  οι  Δάσκαλοι  στα  σχολεία  τα  παιδιά   μας  όταν  οι  ίδιοι  πηγαίνουν  στο  Δημοτικό  Συμβούλιο και  παίρνουν  τέτοιες    απαράδεκτες    αποφάσεις ??? 
  
   ΠΑΣΟΚ  Ξυπνήστε !!!!

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010
 
«Η πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης για τη χρονική επέκταση του πακέτου παροχής ρευστότητας της οικονομίας, με την ενεργοποίηση του σκέλους των εγγυήσεων, έρχεται να επιβεβαιώσει, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, την ορθή πολιτική επιλογή της προηγούμενης Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Στοχευμένη  επιλογή, η οποία εγκρίθηκε άμεσα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η οποία αντιστοιχούσε στο 11% του ΑΕΠ (όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος έφτανε στο 20%). 
Επιλογή που  αντιμετώπισε τη σφοδρότατη κριτική  της Αντιπολίτευσης, η οποία έφτασε σε ακραίες προσεγγίσεις περί «χαρίσματος των 28 δις. ευρώ στους τραπεζίτες» και οι οποίες διαψεύσθηκαν από τον όγκο των αδιάθετων πόρων του πακέτου ρευστότητας (περίπου 17 δισ. ευρώ).
Σήμερα, η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που επέκρινε τότε το σχέδιο ρευστότητας της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, έρχεται να προτείνει την ενεργοποίησή του. Και, ορθώς μάλιστα πράττει, καθώς υπό τις παρούσες συνθήκες υψηλού κόστους δανεισμού και στενότητας άντλησης κεφαλαίων, εξαιτίας και των Κυβερνητικών αστοχιών, η επέκταση του Προγράμματος αποτελεί αναγκαιότητα». 

Ελευθερία του λόγου ή της βλακείας?

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com



Του Γιώργου Φακίτσα

Γεια σας,
σαν να μην πέρασε μία ημέρα, σαν να μην έγινε καμία προσπάθεια από την κυβέρνηση, σαν να μην γίνονται θυσίες από τους πολίτες, αρκούσε μία αρλούμπα κάποιου "υψηλόβαθμου κυβερνητικού στελέχους" για να ξαναρχίσει η κούρσα των επιτοκίων.

Το ερώτημα που εγείρεται από αυτή την κατάσταση, είναι κατά πόσο η ελευθερία του λόγου είναι επικίνδυνη σε ορισμένες καταστάσεις. Οι δημοσιογράφοι κάνουν την δουλειά τους ψαρεύοντας βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης. Όμως από την στιγμή που είναι δημόσια πρόσωπα, θεωρώ ότι οφείλουν να μιλούν μόνο επώνυμα.

Έχουμε βαρεθεί να ακούμε "έγκυρες πηγές". Πόσο έγκυρες μπορεί να είναι οι πηγές που κρύβουν την επωνυμία τους? Ποιος ορίζει αν μία πηγή είναι έγκυρη? Ποιος είναι ο σκοπός της ανωνυμίας? Ποια είναι η διαφορά μίας ανώνυμης πηγής από τους κουκουλοφόρους?

Στην χώρα που ανακαλύφθηκε η δημοκρατία, φαίνεται πως έχουν γίνει οι περισσότερες παρεξηγήσεις στο όνομά της. Σίγουρα, η ελευθερία του λόγου είναι...
πολύ σημαντικό δικαίωμα. Όμως ο λόγος πρέπει να συνοδεύεται από την σκέψη και όταν μιλάμε για κρατικά θέματα, οφείλει να είναι επώνυμος. Δεν μπορεί και δεν πρέπει κανένας βουλευτής, υπουργός ή κυβερνητικό στέλεχος να "πληροφορεί" τους δημοσιογράφους ανώνυμα. Δεν βρίσκεται στην θέση του ως ανταποκριτής των ΜΜΕ, αλλά ως αντιπρόσωπος των πολιτών.

Πρέπει να αντιληφθούν όλοι οι ανευθο-υπεύθυνοι του δημοσίου, ότι με αυτές τις "διαρροές" καταπατούν την δημοκρατία. Όποιος έκανε την "διαρροή" της Δευτέρας στο γερμανικό ειδησεογραφικό όμιλο, με τα γνωστά αποτελέσματα, όχι μόνο πρέπει να βρεθεί και να απομακρυνθεί από την κυβέρνηση, αλλά πρέπει να του επιβληθεί και υψηλότατο (παραδειγματικό) χρηματικό πρόστιμο, επειδή έθεσε την οικονομία σε κίνδυνο! Λειτούργησε ως πηγή για τον δημοσιογράφο και ως αρπακτικό για τους Έλληνες...

Πρέπει ο κ. Παπανδρέου και το υπουργικό συμβούλιο, να επιμείνουν στην αναζήτηση αυτού του προσώπου. Αλλιώς για άλλη μία φορά θα έχουν ανάμεσά τους έναν ηλίθιο, φιλόδοξο και ανεύθυνο άνθρωπο, που δεν διστάζει να θέσει σε κίνδυνο την Ελληνική οικονομία και την κυβέρνηση, εμπρός στις δικές του προσωπικές, μικροπολιτικές και ύποπτες βλέψεις...

Είναι σύνηθες φαινόμενο οι πολιτικοί και κυβερνητικοί παράγοντες να είναι στο απυρόβλητο για ότι πουν και ότι κάνουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η βουλευτική ασυλία, το δημοσιογραφικό απόρρητο και ο νόμος περί ευθύνης πολιτικών. Όλοι υπόσχονται στην κατάργησή τους και όλοι την ξεχνούν μετά τις εκλογές...

Τελικά στην Ελλάδα η ελευθερία του λόγου έχει γίνει ελευθερία στην βλακείας και της δειλίας... Γιατί καμία ανώνυμη φωνή δεν έβρισε την Μέρκελ όταν μας χόρευε στο ταψί? Γιατί καμία ανώνυμη πηγή δεν έχει θίξει την βουλευτική αποζημίωση ή τους μισθούς των υπαλλήλων της βουλής (που εξακολουθούν να είναι 16)? Γιατί αυτές οι ανώνυμες αλλά "έγκυρες" πηγές είναι ηλίθιες και ανίκανες...

Πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε πολύ και πολλοί... Τα παπαγαλάκια έχουν φύγει ποια από την μόδα και έχουν αντικατασταθεί από μπούφους! Στην Ελλάδα που ανακάλυψε την δημοκρατία, προϋπήρχε ο όρος ανδρεία... Και θέλει ανδρεία να πεις την γνώμη σου επώνυμα...

Σας ευχαριστώ,

Γιώργος Φακίτσας

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν πραγματικά ελευθερία, επειδή η ελευθερία προϋποθέτει ανάληψη ευθύνης, και οι περισσότεροι άνθρωποι τρέμουν την ανάληψη ευθύνης.
Ζίγκμουντ Φρόυντ, 1856-1939, Αυστριακός ψυχίατρος
 Από......Citypress-gr

Στις 20 Απριλίου η παρουσίαση του «Καλλικράτη»

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com



Την μεθεπόμενη Τρίτη, 20 του μηνός, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της αυτοδιοικησης gr, η πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για τον «Καλλικράτη», όπου θα παρουσιαστεί και ο πολυ-αναμενόμενος χωροταξικός σχεδιασμός.

Δεδομένου ότι όλη σχεδόν η επόμενη εβδομάδα -Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη- αντικείμενο συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής θα είναι αποκλειστικά και μόνο το φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ την προσεχή Δευτέρα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θα βρίσκεται στην Κύπρο, οι ανακοινώσεις μεταφέρονται, όπως όλα δείχνουν για την τρίτη εβδομάδα του μήνα.

Από....aftodioikisi.gr

Έκθεση φωτογραφίας από το φωτογραφικό αρχείο του Γεωργίου Παπακώστα "Ματιές στη Φθιώτιδα του Μεσοπολέμου" στη Λαμία


Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ», διοργανώνει Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο: «Ματιές στη Φθιώτιδα του Μεσοπολέμου», από το φωτογραφικό αρχείο του Γεωργίου Παπακώστα, ο οποίος γεννήθηκε στη Λαμία το 1906 και πέθανε το 2002 .....

Ο Γιώργος Παπακώστας, εργάστηκε επί 35 χρόνια στο Υπουργείο Γεωργίας, ως Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εποικισμού και Αναδασμού. Εξαιτίας της ιδιότητάς του αυτής περιόδευε συχνά τη Φθιωτική ύπαιθρο και παράλληλα με τα υπηρεσιακά του καθήκοντα, πραγματοποίησε ένα είδος φωτογραφικού ρεπορτάζ, ιδιαίτερα σημαντικού για την περίοδο του Μεσοπολέμου στη Φθιώτιδα.

Το φωτογραφικό υλικό, που συγκέντρωσε ο γιος του Γεωργίου, Διονύσης Παπακώστας, μετά το θάνατο του πατέρα του καλύπτει τη χρονική περίοδο του Μεσοπολέμου στη Φθιώτιδα και κυρίως τη δεκαετία 1930-1940. Πρόσωπα και τοπία, εθνικές εορτές, επαγγελματικές ασχολίες, καθώς και στιγμιότυπα από το λεγόμενο «Αγροτικό θαύμα» του Μεσοπολέμου, καταγράφονται εναργέστατα από το φακό του Γεωργίου Παπακώστα.

Περίπου 60 φωτογραφίες, θα εκτεθούν στην Έκθεση Φωτογραφίας της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος», τα εγκαίνια της οποίας, θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Αρχαίας Αγοράς , την Παρασκευή 16 Απριλίου στις 8 το βράδυ.
Στα εγκαίνια της Έκθεσης θα παρευρεθούν επίσης, οι : Αβαριτσιώτης Θράσος, Ζωγράφος, Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας, Βερδελής Φοίβος, Αρχιτέκτονας, Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Κοντογιώργης Αριστείδης, Επίκ. Καθηγητής τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών ΤΕΙ Αθήνας, οι οποίοι θα προλογίσουν την έκθεση.
Η επιμέλεια της έκθεσης έγινε από τους Θράσο Αβαριτσιώτη και Έφη Παπαευθυμίου.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και το ωράριο λειτουργίας της αίθουσας είναι:
Πρωινά: Τρίτη – Σάββατο 9.00-13.00
Απογεύματα: Τρίτη – Παρασκευή 18.00-21.00
Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.
Τα σχολεία μπορούν να διενεργούν οργανωμένες επισκέψεις , κατόπιν συνεννόησης με τη Γραμματεία της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας στο τηλέφωνο: 2231046887 

Από....lamianews 

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com