Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Επιστολή, προς το Δημοτικό Συμβούλιο των πρωην εργαζομενων στον Βιολογικό Καθαρισμό Κ.Βούρλων



Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com


ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς το Δημοτικό συμβούλιο
των πρώην εργαζομένων στον Βιολογικό Καθαρισμό Κ. Βούρλων


Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Με αυτή την επιστολή καλούμε εσάς, εφόσον είστε οι πλέον αρμόδιοι, να δώσετε μια λύση στο πρόβλημα των πρώην εργαζομένων στον Βιο.Κα.

Όπως όλοι γνωρίζετε και μάλιστα ομόφωνα συμφωνήσατε, στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 21/1/2010 , ο Δήμαρχος είχε δηλώσει ότι θα προσελάμβανε, μετά τη λήξη της σύμβασης του εργολάβου, τους ήδη υπάρχοντες εργαζόμενους στον Βιο.Κα.. Το ίδιο ακριβώς δήλωσε και σε επιστολή του προς το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, απόσπασμα από την οποία παρατίθεται ενδεικτικά παρακάτω:

«Παρόλα αυτά ο Δήμος με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , αποφάσισε να διατηρήσει το προσωπικό του εργολάβου στο ΒΙΟΚΑ, και για να τους ευχαριστήσει για τις υπηρεσίες τους και γιατί κατέχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία για την σωστή λειτουργία του ΒΙΟΚΑ Καμένων Βούρλων».

Για αυτόν ακριβώς το λόγο συμφωνήσαμε ενώπιων σας να εργαστούμε εθελοντικά για δυο εβδομάδες στον Βιο.Κα., ώστε να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να ετοιμάσει τις συμβάσεις εργασίας μας.

Όλοι γνωρίζετε ότι οι συμβάσεις αυτές δεν έγιναν ποτέ.

Σε κανένα από εμάς δεν έγινε πρόταση για πρόσληψη, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, στον ΔΗΜΟ Κ. Βούρλων, από την στιγμή που παρέλαβε το έργο «Λειτουργία και Συντήρηση του Βιο.Κα.», και το οποίο δεν ανατέθηκε σε ΕΡΓΟΛΑΒΟ.

Τι είναι αυτό που μεσολάβησε και άλλαξε την ομόφωνη συγκατάθεσή σας;

Γιατί κανείς δεν αντέδρασε με την μη εκτέλεση των συμφωνηθέντων στο Δ.Σ. της 21/1/2010 και σιωπηλά αποδέχτηκατε την ισχύουσα κατάσταση;

Γνωρίζετε επίσης ότι ακόμη δεν έχουμε πληρωθεί τα δεδουλευμένα μας!

Θα μας πείτε ότι η συμπληρωματική σύμβαση κρίθηκε άκυρη από το Ελεγκτικό Συνέδριο και ότι η πληρωμή των εργαζομένων είναι ευθύνη του εργολάβου;

Ναι αλλά ποιος ευθύνεται γι’ αυτό;

Οι εργαζόμενοι ή ο Δήμος Κ. Βούρλων που έκανε αυτή τη σύμβαση;

Και γιατί ο Δήμος δεν έλεγχε και δεν παρέμβαινε, όπως είχε τη συμβατική υποχρέωση (τουλάχιστον από την 1η σύμβαση), σχετικά με τις υποχρεώσεις του ανάδοχου εργολάβου προς το προσωπικό του;

Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, θεωρούμε ότι είναι καθήκον σας να ξεκαθαρίσετε αυτή την κατάσταση και να μας δικαιώσετε. Γιατί σίγουρα οι μόνοι που δεν ευθύνονται, για όλο αυτό, είναι οι εργαζόμενοι.

Όπως μάθαμε από τον εργολάβο κύριο Παπαλάμπρου, ο Δήμαρχος απαίτησε την παρακράτηση του ποσού των 200.000 € από το συνολικό ποσό των 525.000 € * της «παράνομης» 15μηνης συμπληρωματικής σύμβασης, με την αιτιολογία ότι κάποιες εργασίες δεν περατώθηκαν.

*Όσον αφορά στο ποσό, ο κύριος Παπαλάμπρου ενόρκως δήλωσε ότι του οφείλονται από τον Δήμο Κ. Βούρλων 525.000 € για την 15μηνη συμπληρωματική σύμβαση.


Που σημαίνει 525.000€ : 15 μήνες = 35.000€ ανά μήνα και όχι 24.000€ ανά μήνα !!!

Εφόσον ο Δήμος μπορεί να παρακρατήσει χρήματα, από τις οφειλές του προς τον κύριο Παπαλάμπρου, με αυτή την αιτιολογία, είναι αυτονόητο ότι μπορεί να κάνει το ίδιο και για την αποπληρωμή των καθυστερούμενων δεδουλευμένων χρημάτων μας.

Ζητάμε λοιπόν από εσάς την απόφασή σας ώστε να παρακρατηθούν οι νόμιμοι μισθοί που μας οφείλονται, από τον ανάδοχο εργολάβο, και η αποπληρωμή μας να γίνει επιτέλους μέσω του Δήμου Κ. Βούρλων. Μας οφείλονται χρήματα που αντιστοιχούν σε χρονικό διάστημα πολύ παραπάνω του ενός έτους.

Αν και ο κύριος Παπαλάμπρου δεν έχει καταγγείλει τις συμβάσεις μας ουσιαστικά είμαστε άνεργοι.

Λύση στο εργασιακό-οικονομικό πρόβλημά μας, μόνο η δυναμική παρέμβασή σας μπορεί να δώσει. Δεν είμαστε οι άγνωστοι που καθημερινά βλέπετε στις τηλεοράσεις σας να καταγγέλλουν ή να παρουσιάζουν τα προβλήματά τους. Ζούμε δίπλα σας και όλοι μας γνωρίζετε.

Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από το να λειτουργήσουν οι νόμοι και να τηρηθούν οι συμβάσεις και οι αποφάσεις που πάρθηκαν προς το δημόσιο συμφέρον.

Ευχαριστούμε.

                                   Καμένα Βούρλα 22/4/2010


                                            Καραγκιόζογλου Βασιλική
                                            Τσάρας Χρήστος
                                            Υφαντής Βλάσσης
                                            Liko Panajot


Υ.Γ. 1) Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, απορία ή προσκόμιση αποδεικτικού εγγράφου
σχετική με τα παραπάνω είμαστε στη διάθεσή σας.

2) Η παρούσα επιστολή έχει αποσταλεί στον ημερήσιο Τύπο, σε αρμόδιες
υπηρεσίες, σε πολιτικά γραφεία και έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδες του internet.

Βολές Παπαρήγα κατά κυβέρνησης, ΔΝΤ και Ευρωζώνης

Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com


Την εκτίμησή της ότι η ανάκαμψη του λαϊκού κινήματος "μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τα δικαιώματα των εργαζομένων" εξέφρασε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος. Εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της Ευρωζώνης

Αναφορικά με την κατάληξη των διαβουλεύσεων με το ΔΝΤ και την Ευρωζώνη, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: «Η τρόικα με το που μπήκε μέσα στο υπουργείο Οικονομίας άνοιξε τα εξής ζητήματα: Ελευθερία απολύσεων και ότι δεν μπορεί στην Ελλάδα να είναι τόσο, για αυτούς, μικρός ο αριθμός των απασχολουμένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις».

Και πρόσθεσε: «Το ΔΝΤ και η Ευρωζώνη ασχολείται με το τσάκισμα των λαϊκών κατακτήσεων και το τσάκισμα των λαϊκών αγώνων. Από εκεί και πέρα ό,τι και να δώσουν σημαίνει ότι θα δεσμεύσουν με ακόμα χειρότερα αντεργατικά μέτρα».

Για την κυβέρνηση υπογράμμισε: «Ιδού το τρομοκρατικό δίλημμα της κυβέρνησης: Ή παίρνουμε δάνειο και χάνει ο λαός κάθε δικαίωμα ή δεν παίρνουμε δάνειο και πάλι τα χάνουμε».

Μαλλιά κουβάρια στο ΠΑΣΟΚ («να τα πεις στον Παπανδρέου, όπως σου τα λέμε»)

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Όχι ότι δεν έφταιξε και ο Ξυνίδης, αλλά οι εργαζόμενου που τα «έσπασαν» προχθές βράδυ στην Ιπποκράτους τα είχαν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού (Γερουλάνο, Γκερέκου, Μπιτσαξή και Μενδώνη) που ενώ είχαν προκληθεί δεν πάτησαν το πόδι τους στην κομματική συνεδρίαση.

Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ενόψει των εκλογών που έχουν σε καμιά δεκαριά ημέρες, οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό, τον Τουρισμό και τον Αθλητισμό που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ κάλεσαν την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και το γραμματέα του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδη, για μία εσωτερική διαδικασία στην Ιπποκράτους. Ο Γερουλάνος, που γνωρίζει ότι οι Πασόκοι έχουν χωριστεί σε δύο φράξιες και ενόψει εκλογών η συζήτηση μπορεί να πάρει αντικυβερνητικό χαρακτήρα, πρώτον ειδοποίησε τους υφισταμένους του να μην παραβρεθούν και δεύτερον είπε στον Ξυνίδη να πάει μόνος του.

Από την αρχή της συζήτησης, και ενώ οι εργαζόμενοι (και υποψήφιοι – μην ξεχνιόμαστε) αντιλήφθηκαν ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει χωρίς τον υπουργό, άρχισαν να μουρμουράνε. Όταν ήταν στο βήμα ο Ξυνίδης (δεν επιβεβαιώνεται ότι μίλησε για απολύσεις που αναμένονται) τους ζήτησε να βάλουν πλάτη στην κυβέρνηση, να βοηθήσουν το δύσκολο έργο της κτλ. Τότε, καμιά δεκαριά παλαιοί και έμπειροι συνδικαλιστές (όχι όμως ο νυν πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Γιάννης Τσακοπιάκος που παρέμεινε μετά την ομιλία του …ήρεμος στην καρέκλα του) άρχισαν να την «πέφτουν» στο γραμματέα.

Και «τι είναι αυτά που κάνει η κυβέρνηση» και «σε ποιους ζητάς να βάλουν πλάτη», «πλάτη βάλτε εσείς σε αυτά που κάνει ο Παπανδρέου» και «δεν κάνετε αυτά που λέγαμε προεκλογικά» και άλλα τέτοια. Τότε ο Ξυνίδης έκανε το …λάθος. »Δεν έχω συνηθίσει να μιλώ σε αγέλη» τους είπε κάποια στιγμή και η αίθουσα έγινε «Φαρ ουέστ».

«Τι είσαι εσύ», «από που σε φέρανε», «εδώ είναι ΠΑΣΟΚ» και «να τα πεις στον Παπανδρέου όπως σου τα λέμε» και τέτοια. Άναψαν και τα αίματα ανάμεσα στις δύο φράξιες των Πασόκων ενόψει των εκλογών, έπεσαν όντως και κάτι καρεκλιές, αντήλλαξαν και κάποιες βαριές κουβέντες «για αυτούς που τόσα χρόνια τα παίρνουν» ως συνδικαλιστές. Μετά ο γραμματέας του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει. «Εντάξει μωρέ, σιγά το πράγμα. Αυτά στο συνδικαλισμό γίνονται κάθε μέρα. Απλά ο Ξυνίδης είναι άβγαλτος, είναι άπειρος και του ξέφυγε το πράγμα…» έλεγαν μετά οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ που πάντως διαψεύδουν ότι ο γραμματέας απείλησε με απολύσεις. Όπως γράψαμε και πριν, οι εκλογές είναι σε λίγες ημέρες. Φαβορί είναι και πάλι ο Τσακοπιάκος, και ας μην τον πολυγουστάρει η Ιπποκράτους. Από εκεί άλλωστε ξεκίνησε και ο τσαμπουκάς. Ήταν και ο Κ. Καρτάλης εκεί, ο βουλευτής που είχε πάει με τον Βενιζέλο, αλλά κάθισε σε μία μεριά και δεν έβγαλε άχνα πάνω στην αναμπουμπούλα. Ξαναλέμε πάντως ότι οι εργαζόμενοι δεν τα είχαν από την αρχή με τον Ξυνίδη. Με το Γερουλάνο τα είχαν που τους «έφτυσε» και δεν πήγε, δίνοντας και εντολή στην Γκερέκου, την Μενδώνη και τον Μπιτσαξή να μην πάνε ούτε κι αυτοί.

Από.....antinews.gr

Η κρίση είναι θεσμική. Είναι κρίση του Συντάγματος της χώρας.

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Του Πέτρου Χασάπη

Όπως είπαμε στην προηγούμενη ανάρτηση, όταν λέμε πολιτικό σύστημα, πρέπει ξέρουμε ότι αυτό είναι το συνταγματικό θεσμικό πλαίσιο. Επομένως όταν μιλάμε για κρίση του πολιτικού συστήματος, πρέπει να αντιλαμβανόμαστε ότι μιλάμε για κρίση των συνταγματικών θεσμών.

Όταν λοιπόν συμβούν, «ό μη γένοιτο», άσχημες καταστάσεις, θα πρέπει να ξέρουμε ακριβώς τι θέλουμε να αλλάξουμε.

Ας δούμε ορισμένες μόνο από τις δυσλειτουργίες του Συντάγματός μας:

1) Το πολίτευμά μας της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας έχει έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας (τον εκάστοτε), αποψιλωμένο από οποιαδήποτε αρμοδιότητα. Δεν μπορεί ούτε ένα διάγγελμα προς το λαό να απευθύνει χωρίς την προσυπογραφή του πρωθυπουργού. Δεν μπορεί από μόνος του ούτε ένα δημοψήφισμα να κηρύξει όταν κρίνει ότι πρέπει. Αν είναι δυνατόν!!! Ο Ανώτατος Άρχων, δεν μπορεί να κάνει τίποτα το ουσιαστικό στη χώρα.

Φταίει άραγε το πρόσωπο του εκάστοτε ΠτΔ ή φταίει το θεσμικό πλαίσιο;

2) Έχουμε έναν πρωθυπουργό (τον εκάστοτε), που δεν αισθάνεται σιγουριά στην άσκηση της εξουσίας του και στη λήψη σοβαρών μέτρων, αλλά τον απασχολεί συνεχώς...

...ο αριθμός 151 και μήπως ανατραπεί, λόγω της αρχής της εμπιστοσύνης της Βουλής.

Έχουμε έναν πρωθυπουργό που δεν έχει τη σιγουριά μιας τετραετίας για να ξεδιπλώσει το κυβερνητικό του έργο, αλλά είναι δέσμιος των απρόοπτων πολιτικών εξελίξεων, όπως και το φόβο της εκλογής ή μη του εκάστοτε ΠτΔ..

Έχουμε έναν πρωθυπουργό που δεν έχει περιορισμένο όριο τετραετιών (π.χ. δύο), αλλά ζει με την έπαρση της ισοβιότητας και είναι ευάλωτος σε παντός είδους διαμορφωτές της Κοινής Γνώμης.

Αυτός ο ανασφαλής και ευάλωτος πρωθυπουργός όμως είναι ταυτόχρονα και ο πανίσχυρος εξουσιαστής του κράτους. Τι ζητάμε λοιπόν από το πρόσωπο του ανθρώπου πρωθυπουργού ως πολιτικού; να είναι άραγε σούπερμαν; Ή μήπως πρέπει να αλλάξουμε το Σύνταγμα και να δώσουμε στον άνθρωπο πολιτικό τη σιγουριά και την ελευθερία να ξεδιπλώσει το ταλέντο του;

3) Έχουμε 300 βουλευτές που είναι πειθήνια όργανα του εκάστοτε αρχηγού. Που δεν μπορούν να έχουν δική τους άποψη πέραν αυτής του αρχηγού. Που η τοποθέτησή τους στα ψηφοδέλτια και η στήριξη για την εκλογή τους εξαρτώνται από τον αρχηγό. Έχουμε 300 βουλευτές που αντί να εκπροσωπούν τη βούληση του λαού στο Κοινοβούλιο, εκπροσωπούν τη βούληση του αρχηγού και των συμφερόντων που τον στηρίζουν εναντίον του λαού. Παρέχεται όμως ταυτόχρονα και η δυνατότητα σε βουλευτές να μπορούν ανά πάσα στιγμή να εκβιάσουν τον πρωθυπουργό ή να ρίξουν μια κυβέρνηση.

4) Έχουμε ταυτισμένη την εκτελεστική και την νομοθετική εξουσία. Ο βουλευτής μπορεί να είναι ταυτόχρονα και υπουργός και φυσικά ως άνθρωπος θα προσπαθήσει να κάνει ρουσφέτια για να έχει πολιτική δύναμη και να επανεκλέγεται εσαεί. Πως λοιπόν ζητάμε από τον άνθρωπο πολιτικό ευθύνες όταν το Σύνταγμα του επιτρέπει να είναι ταυτόχρονα και βουλευτής και υπουργός;

5) Έχουμε ένα εκλογικό σύστημα που ανεβάζει μειοψηφικά στο λαό κόμματα στην ηγεσία της χώρας.

6) Έχουμε μια Δικαιοσύνη που είναι εξαρτώμενη από την εκτελεστική εξουσία, αφού η ηγεσία της διορίζεται από τον εκάστοτε πρωθυπουργό, αντί να είναι ελεύθερη να κανονίσει τα του οίκου της. Τι ζητάμε λοιπόν από τους ανθρώπους δικαστές;

Μήπως στο τέλος τέλος φίλοι μας, οποιοσδήποτε από εμάς, όταν μπει μέσα σ’ αυτό το πολιτικό σύστημα δεν θα γίνει το ίδιο;

Ποιος μπορεί να διαφωνήσει;


Ποιος φταίει λοιπόν;


Τι πρέπει ν’ αλλάξει;

Από......Citypress-gr

Στο 13,6% το έλλειμα

Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com

Σύμφωνα με αναθεωρημένες εκτιμήσεις της Eurostat.

Στο 13,6% του ΑΕΠ της χώρας τοποθετούν τελικά οι αναθεωρημένες εκτιμήσεις της Eurostat το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2009, έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεων για 7,7% και 12,7%, της κυβέρνησης.

Ως προς το δημόσιο χρέος αυτό έφθασε τα 115,1% του ΑΕΠ το 2009, έναντι 99,2% του ΑΕΠ το 2008.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurostat, το έλλειμμα του 2008 ήταν στο 7,7% του ΑΕΠ της χώρας.

Από τη Eurostat πάντως εκφράζονται και επιφυλάξεις για την ποιότητα των στοιχείων που έχει λάβει από την Ελλάδα. Δεν αποκλείουν μάλιστα για το 2009 το έλλειμμα να διογκωθεί έως και κατά 0,3%, να φτάσει δηλαδή στο 13,9%.

Στον «αέρα» βρίσκονται επίσης οι προβλέψεις του...

...ΠΣΑ, καθώς θα πρέπει να αναθεωρηθεί με προσθήκη νέων μέτρων και με κριτήρια αυτά τα νέα ποσοστά δημοσιονομικών ελλειμμάτων και χρέους που είναι τα οριστικά για το 2009.

Με αυτά τα δεδομένα, καθίσταται ακόμη δυσκολότερη η επίτευξη του στόχου για μείωσή του κατά τέσσερις μονάδες εντός του 2010.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα ανοδικά αναθεωρημένα στοιχεία, όπως εκτιμούν ειδικοί, αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά και την αγορά ελληνικών ομολόγων. Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, στις 504 μονάδες βάσης, διατηρείται και σήμερα το «άνοιγμα» των 10ετών τίτλων του ελληνικού Δημοσίου.

Πάντως, χθες, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, επανέλαβε ότι η αύξηση αυτή δεν θα φέρει νέα μέτρα μείωσης του ελλείμματος, αφού αυτά που έχουν ήδη ληφθεί υπερκαλύπτουν τον στόχο για τον περιορισμό του ελλείμματος.
 
Από ...Citypress

Οι ‘χορηγοί’ του ΔΝΤ και ο ..βοσκός !

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Έτσι όπως πάμε, στο τέλος θα τρελαθούμε αγαπητέ αρθρογράφε του «Έθνους». Μάλλον λησμονείς ότι ….η λίθινη εποχή δεν τελείωσε επειδή….. τελείωσαν οι λίθοι!


Ας ξαναγράψουμε λοιπόν την ιστορία με τη ματιά νοήμονος όντος εν έτη 2010 και ουχί με τη ματιά ….ανθρώπου των σπηλαίων !

Ο βοσκός (και «λειψός» του χωριού) καίει ξερά χόρτα εν μέσω ….υψηλών θερμοκρασιών. Αγνοεί τις προειδοποιήσεις άλλων βοσκών  για πιθανό ολοκαύτωμα. Η φωτιά τού ξεφεύγει και κάνει στάχτη όλη την πλαγιά. . Επιτόπου σπεύδουν πυροσβέστες, φαντάροι, αστυνομικοί, απλοί πολίτες.

Ο βοσκός ( και .. «λειψός») επειδή παλαιότερα κάπου είχε ακούσει ότι … «φωτιά σβήνει την φωτιά» συνεχίζει να βάζει και άλλες φωτιές. Η πυρκαγιά πλέον δεν κρατιέται με τίποτα…Καίει όλο το βουνό !

Τελικά ο βοσκός( και .. «λειψός») αντί να κρυφτεί για το κακό που έκανε ή, τέλος πάντων, να δει πώς μπορεί να βοηθήσει, θέλει να…βγει και από επάνω! Κατηγορεί ως υπαίτιους για τη πυρκαγιά άλλοτε τους υπολοίπους βοσκούς που τον προειδοποιούσαν και άλλοτε τα …πρόβατα !!! ΑΠΑΙΤΕΙ δε , να τον …πιστέψουμε!!!


Y.Γ Απάντηση σε άρθρο της εφημερίδας «Εθνος», επειδή μπορεί μεν ο βοσκός να είναι «λειψός» αλλά κάποιοι άλλοι ακολουθούν το δόγμα του Χάρυ Τρούμαν: «Αν δεν μπορείς να τους πείσεις,…. μπέρδεψέ τους» !

Προσέξτε αγαπητοί φίλοι, γιατί αν οι κατακτητές θεωρούνται οι μηχανοδηγοί της ιστορίας, τότε οι κατακτητές της σκέψης θα πρέπει να θεωρούνται οι κλειδούχοι, που χωρίς να τους πιάνει το μάτι του ταξιδιώτη, …..καθορίζουν την κατεύθυνση του ταξιδιού…….

Bookmark It

Γιατί δεν μιλά ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ;...

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Του Μενέλαου Μηλιώνη

Ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης είναι Καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Οικονομίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Προβλέψεων του Ευρωμεσογεικού Κόσμου (IPEMed - Institut de Prospective Economique du Monde Μéditerranéen). Έχει διατελέσει Υπουργός Εμπορίου και Εθνικής Οικονομίας. Το 1989 εκλέχθηκε ευρωβουλευτής και το 1997 ειδικός εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) στη Διαδικασία Σταθερότητας στα Βαλκάνια.

Το 2000 το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Συμβούλιο της Ε.Ε. τον εξέλεξαν πρόεδρο για τον Εκδημοκρατισμό και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στα Βαλκάνια.

Πρόσφατα, ο κολλητός του κ. Πάγκαλος, τον έχρισε εκπρόσωπο της Ελλάδος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να συμπληρωθεί έτσι...

το puzzle των δοτών και ιδιαίτερα τιμητικών θέσεων που έλαβε και την αρχή των οποίων έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος εκτιμούσε ιδιαίτερα την οικογένεια του κ. Ρουμελιώτη. Γιατί όμως δεν βγαίνει ο πλέον αρμόδιος πια εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ να μιλήσει ή έστω να γράψει για το αν τελικά το ΔΝΤ είναι ή όχι "μπαμπούλας", μιας και ο κολλητός του και άνθρωπος που τον έχρισε σ' αυτήν τη θέση, κ. Πάγκαλος, τελευταία το εκθειάζει;

Από .......press.gr

Προς νυν και υποψηφίους Δημάρχους

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση έχουμε στα χέρια μας, που μπορεί να απευθύνθηκε αρχικά στην Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Θερμαϊκού, αλλά όπως θα καταλάβετε αποδέκτες της πρέπει να γίνουν οι Δημοτικοί άρχοντες. Και ιδιαίτερα αυτοί που δεν νοιάζονται απλά πως θα εξασφαλίσουν σταυρουδάκια - ψηφαλάκια για να αρχίσουν ή να συνεχίσουν με μια μίζερη και καθόλου ελπιδοφόρα θητεία.

Είναι μια πρόταση που θα πρέπει να αγκαλιαστεί από αυτούς που μπορούν να ξεχωρίζουν τους κινδύνους που απειλούν τη νεολαία σήμερα.

Είναι μια πρόταση που αν υιοθετηθεί από ανοιχτά μυαλά θα μπορέσει να συσπειρώσει τους νέους και να τους οδηγήσει να αναλάβουν την πρωτοκαθεδρία (όπως επιβάλλεται να είναι) στις δημοτικές πρωτοβουλίες δρώμενων, κοινωνικών, πολιτιστικών, αθλητικών, παιδείας.

Είναι μια πρόταση που με όχι υψηλό κόστος (σαφώς λιγότερο από τα κονδύλια που σπαταλώνται σε αμφίβολης χρησιμότητας - άπειρες - εκδηλώσεις ηλικιωμένων (πολλά ΚΑΠΗ, εκδρομές κλπ) θα αποδώσει σημαντικά κέρδη στην ασφάλεια, ηθική, πολιτισμό, παιδεία της νεολαίας και των τοπικών κοινωνιών γενικότερα.


Η ΠΡΟΤΑΣΗ - ΕΙΣΗΓΗΣΗ:

Όλοι μας κατά καιρούς γινόμαστε αποδέκτες κριτικών για παραβατικές συμπεριφορές νέων που αυξάνονται τα τελευταία χρόνια με γρήγορους ρυθμούς. Τις περισσότερες φορές δυστυχώς μένουμε μόνο στον στιγματισμό πράξεων και στην διατύπωση παραπόνων, χωρίς να προτείνουμε και να πιέζουμε ουσιαστικά για μέτρα που θα οδηγήσουν στην εξάλειψη αυτού του φαινομένου. Ενός φαινομένου που συνδέεται με μια κοινωνική πραγματικότητα που δεν δίνει διεξόδους στη νεολαία μας, με ορατό τον κίνδυνο του αποκλεισμού της και της περιθωριοποίησής της.

Ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι τις σημερινές παθογόνες κοινωνικές συνθήκες και αξίες που δημιουργούν κι αναπαράγουν την ανισότητα, την εκμετάλλευση, τις διακρίσεις τα παιδιά μας καλούνται να τις αντιμετωπίσουν πρόωρα τις περισσότερες φορές, χωρίς τα κατάλληλα εφόδια και τις υποδομές για να τα στηρίξουν. Η οικογένεια και το σχολείο είναι οι φορείς που δρουν ως «κυματοθραύστες» απέναντι σε οποιαδήποτε κατάσταση απειλεί να διαταράξει ισορροπίες. Γι’ αυτό και οι γονείς θα πρέπει να έχουν τον πρώτο ρόλο και να πρωτοστατούν σε διεκδικήσεις που θα εξασφαλίζουν στα παιδιά τους την ποιότητα ζωής τους και την ασφάλεια στις σχέσεις τους.

Η ύπαρξη ενός περιβάλλοντος που θα δίνει την ευκαιρία για ανάπτυξη των προσωπικών και κοινωνικών τους δεξιοτήτων και θα οργανώνει δράσεις με σκοπό την συμπαράσταση, ενδυνάμωση και την υποστήριξή τους, δυστυχώς παραμένει ευγενής πόθος όλων εκείνων των γονέων που ανησυχούν πραγματικά για την πορεία των παιδιών τους.

Η πρόταση γίνεται, προς την Ένωση και σε όλους τους φορείς, με την ελπίδα να αποτελέσει έναν από τους βασικούς άξονες δράσεις των αρμοδίων οργάνων κι έχει να κάνει με την δημιουργία ενός προσιτού, ελκυστικού κι ευέλικτου ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ.

Ένα τέτοιο στέκι μπορεί να γίνει η «ΚΙΒΩΤΟΣ» αρχών, ιδεών, οραμάτων και ιδανικών που θα οδηγήσει τη ΝΕΟΛΑΙΑ μας σε ασφαλή λιμάνια, όταν οι οι δυσκολίες, τα προβλήματα και οι κίνδυνοι απειλούν να την καταστρέψουν.

Όραμα και επιδίωξη είναι η ίδρυσή του να αποτελέσει πόλο έλξης για τη νεολαία μας, η οποία τον ελεύθερο χρόνο της θα έχει την δυνατότητα να καλλιεργεί σχέσεις αληθινής φιλίας σ’ ένα χώρο που αποδέχεται και σέβεται τα δικαιώματά τους. Σ’ ένα χώρο που οι σχέσεις οικειότητας, εμπιστοσύνης και συνεργασίας θα αναπτύσσονται συνεχώς με σκοπό την ενθάρρυνση της πρωτοβουλίας εκείνης που καλλιεργεί την υπευθυνότητα, την συμμετοχή και προωθεί την συλλογικότητα και την αλληλεγγύη. Σε ένα χώρο που θα κρατάει αποστάσεις από οποιοδήποτε ηθικοκοινωνικό κήρυγμα – που απομακρύνει, έτσι κι αλλιώς, τη νεολαία - δίνοντας διεξόδους μέσω της δικτύωσης με τον κοινωνικό περίγυρο για την σύσφιξη σχέσεων και την εξασφάλιση της πολυφωνικής έκφρασης όλων των σύγχρονων προβλημάτων και τάσεων. Σε ένα χώρο που θα οργανώνει κοινωνικές και ψυχαγωγικές δρασηριότητες, δίνοντας το δυναμικό παρόν στο κοινωνικό και πολιτιστικό μας γίγνεσθαι. Σε ένα χώρο που το επίκαιρο για την εποχή θα έχει πάντα προτεραιότητα και το πιο κατάλληλο και αναγκαίο για την περιοχή θα βρίσκει την θέση του.

Φίλες και φίλοι, όλες οι προτάσεις ξεκινούν από ιδέες και από τρόπους σκέψεις. Ο αγώνας μας μέσα από την συμμετοχή μας στα όργανα ας γίνει τρόπος ζωής για το κτίσιμο ενός καλύτερου κόσμου του αύριο, με την επίγνωση πως το αύριο είναι η πράξη ευθύνης του σήμερα, όπου η αγάπη, η συντροφικότητα και οι ηθικές αξίες θα έχουν ξαναβρεί το σχήμα τους.


Με εκτίμηση

Το μέλος της Ενωσης Γονέων του Δήμου Θερμαϊκού

ΤΣΟΠΑΝΟΓΛΟΥ - ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ ΠΟΛΥΞΕΝΗ

Από.....activistis.gr

NewsIt.gr: Έρχονται απολύσεις στο δημόσιο

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Η Ελλάδα στο "γύψο" - Kέρδη ύψους 1 δισ ευρώ για τη Γερμανία απο το μηχανισμό στήριξης

Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com

Χθές 21 Απριλίου 2010 κλείδωσε η προσφυγή της Ελλάδος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ολοκληρώνονται οι διαδικασίες με το επιτόκιο δανεισμού του πρώτου πακέτου.


Στην πραγματικότητα δεν θα χρειαστεί παραπάνω απο οκτώ με δέκα ημέρες εως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μεταξύ των εκπροσώπων της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ για την σύνταξη του λεγόμενου προγράμματος στήριξης αφού ο καθένας ξεχωριστά υπολογίζει στα δικά του οφέλη...

Μόνο η Γερμανία από το δανεισμό της Ελλάδος μέσω του περίφημου μηχανισμού στήριξης υπολογίζει σε κέρδη ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ !!!

Η κυβέρνηση πάντως υποσχέθηκε οτι θα ζητήσει την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης το ταχύτερο δυνατόν μόλις δηλαδή η τρόικα της δώσει το πράσινο φως.

Στο μεταξύ το τριπλό κλιμάκιο έδωσε τελεσίγραφο στην κυβέρνηση μαριονέτα να παρθούν όλα τα σκληρά μέτρα τώρα ενώ έθεσε ώς πρωταρχικό στόχο τις μεγάλες περικοπές στο ασφαλιστικό.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση , προσπαθεί να διαπραγματευτεί το χρονικό πλαίσιο των σκληρών μέτρων. Δηλαδή η κυβέρνηση επί της ουσίας προτείνει αντί για τρία χρόνια σκληρών μέτρων να γίνουν πέντε ή και δέκα τα χρόνια, έτσι ώστε τα σκληρά μέτρα που θα έρθουν αφενός να γίνουν σταδιακά αποδεκτά απο την κοινωνία και αφετέρου να προλάβει να έχει αλλάξει η κυβέρνηση όταν αυτά απο χρόνο σε χρόνο θα αυξάνονται κλιμακωτά προς το χειρότερο.

Ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής απέκλεισε τη λήψη επιπλέον μέτρων για το 2010 , όπως ακριβώς είχε αποκλείσει και την αύξηση του ΦΠΑ πριν 60 περίπου ημέρες , ενώ σημείωσε ο το ΔΝΤ θα μας φερθεί καλύτερα απο ότι φέρθηκε σε άλλα κράτη που προσέφυγαν στο ΔΝΤ για σωτηρία.



Από....tiresias

Κλείδωσε η προσφυγή στο ΔΝΤ

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΟΔΟ!

Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com

Το θέμα του στοιχειωμένου τοιχείου που χωρίζει τον Αγ. Κων/νο από την θάλασσα και έχει προκαλέσει σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα απασχόλησε για μία ακόμη φορά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου .

Η αγανάκτηση που εκφράστηκε από δημοτικούς συμβούλους αλλά και κατοίκους που παραβρέθηκαν για την συνεχιζόμενη εκκρεμότητα δεν αποκλείει την σύσταση της επόμενες μέρες επιτροπής αγώνα που θα προχωρήσει στην οργάνωση κινητοποιήσεων

Από.....lamiafm1

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΧΑΔΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΦΟΥΣΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ο ΧΥΤΥ ΛΟΚΡΙΔΑΣ;

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Αδυναμία να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της κυβέρνησης να κλείσουν όλοι οι ΧΑΔΑ ως τις 16 Ιουλίου επικαλούνται οι αυτοδιοικητικοί . Ιδιαίτερα στη Φθιώτιδα η κατάσταση είναι απελπιστική αφού ακόμη οι ΦΟΣΔΑ Λοκρίδας και Κεντρικής Φθιώτιδας δεν έχουν καταφέρει να συνεννοηθούν για την χωροθέτηση των αναγκαίων ΧΥΤΑ ενώ οι δήμαρχοι βρίσκονται σε αδυναμία διαχείρισης των απορριμμάτων τους ακόμη και σε χωματερές.

Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πάντως ως τις 31 Μαΐου θα πρέπει να στείλει στα υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος κατάλογο όλων των ανεξέλεγκτων χωματερών. Οπως προκυπτει παντως ακομη και η πολυδιαφημισμενη δημιουργια ΧΥΤΥ Λοκριδας αποδεικνυεται "φουσκα" της Περιφερειας Στερεας Ελλαδος που εκθετει την κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ αφου και η κα Διαμαντοπουλου ακολουθει την παραπλανητικη ταχτικη των προκατοχων της, της Νεας Δημοκρατιας.

Από....Lamia fm1

Μονοπάτι Παρνασσού 2010

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Τον 3ο Ορεινό Αγώνα Δρόμου «Μονοπάτι Παρνασσού 2010» προκηρύσσει ο Δήμος Αμφίκλειας την Κυριακή 2 Μαΐου 2010. Ώρα εκκίνησης στις 10:00 από την Πλατεία 25ης Μαρτίου (κάτω Πλατεία) Αμφίκλειας. Ο αγώνας είναι ορεινός δρόμος απόστασης 25 χιλιομέτρων σε μονοπάτια, δασικούς δρόμους και άσφαλτο με συνολική υψομετρική ανάβαση 1200 μέτρα. Είναι δρόμος με σημαντικές απαιτήσεις αντοχής και εμπειρίας κίνησης σε ορεινό πεδίο και σε ορισμένα σημεία απαιτεί την ιδιαίτερη προσοχή των αθλητών. Χρήσιμη θα ήταν η προηγούμενη εμπειρία σε ορεινούς αγώνες.

Αρχίζει να σφυρίζει η χύτρα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ...

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Από τον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη

Μεταφέρω ότι εστάλη σε group τοπικής ΠΑΣΟΚ στο facebook. Φαίνεται για το κυβερνών κόμμα, το Δ.Ν.Τ. να εξελίσσεται σε αρχή αποδόμησης εκ των έσω του. Δεν Νομιμοποιήστε Τελικώς..!

.
Προς τα μέλη του Τ.Ο ΠΑΣΟΚ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

 21 Απριλίου στις 10:52 μ.μ.

ΠΕΡΑΣΑΝ 43 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Η ΞΕΝΟΦΕΡΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΦΙΜΩΣΕ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΚΙΑΖΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑΣ ΚΑΙ...

ΚΑΤΑΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΑΘΗΜΕΡΗΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟ ΑΦΕΜΑΙΚΤΑ ΜΕΣΑ.ΤΑ Μ.Μ.Ε ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΜΕ ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΓΑΝΤΙΟ ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΗΚΩΘΕΙΤΑΙ!

Από....... press.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com

«Κλείδωσε» για την Τρίτη 27/4 ο «Καλλικράτης»


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com








Για την Τρίτη 27 Απριλίου (όπως είχε γράψει από την περασμένη Δευτέρα η αυτοδιοίκηση gr: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6377) «κλείδωσε» κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου η παρουσίαση του οριστικοποιημένου προσχεδίου και του χωροταξικού του «Καλλικράτη».


Σύμφωνα με πληροφορίες ο (οριστικός) χάρτης, ο οποίος κρατιέτα ......

Από.....aftodioikisi.gr

Ξεπέρασε τις 520 μονάδες το spread

Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com

21 Απρίλιος 2010

Το spread του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου διαπραγματεύεται στις 520 μονάδες. Σε επίπεδο-ρεκόρ σκαρφάλωσαν σήμερα τα ασφάλιστρα έναντι του κινδύνου αθέτησης πληρωμών (CDS), με την αγορά να επικεντρώνει την προσοχή της στις διαβουλεύσεις που ξεκινούν με το ΔΝΤ και την ΕΕ σχετικά με το πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας και τα μέτρα που θα απαιτηθούν κυρίως για το 2011 και το 2012. Οι αναλυτές λένε, σύμφωνα με το Reuters, ότι οι διακυμάνσεις στην αγορά των περιφερειακών κρατικών τίτλων (της ευρωζώνης)είναι πιθανόν να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια των 10ήμερων διαβουλεύσεων για τα μέτρα που πρέπει να λάβει η Ελλάδα μέχρι το 2012.

Από.....i-reporter

Σύνταξη στα 69 (Αυστηρώς Ακατάλληλον)

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com



Σκληρό πορνό, μόνο για υπερήλικες. Βασισμένο στην αληθινή ιστορία μιας ανασφάλιστης γυναίκας, που στα 65 της, υποχρεώνεται να υποκύψει στις ακόρεστες ορέξεις ενός διεστραμμένου ασφαλιστή, προκειμένου να πάρει μια σύνταξη (πείνας) στα 69.


Πρωταγωνιστούν: το άλογο και το παράλογο.

Φιλική συμμετοχή (στο ρόλο του ασφαλιστή): Ο Υπουργός Ανεργίας και Κοινωνικής Ανασφάλειας.

Σενάριο, σκηνοθεσία και παραγωγή: Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και Ευρωπαϊκή «Ένωση».

Ευχαριστούμε θερμά τις κυβερνήσεις του δικομματισμού (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), διότι χωρίς τη δική τους συνεισφορά δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί το σενάριο του ΔΝΤ. Επίσης ευχαριστούμε τα ΜΜΕ για την επικοινωνιακή κάλυψη της καμπάνιας προώθησης του DVD.

Συνιστούμε στο φιλοθεάμον κοινό των Ελλήνων ν’ αγοράσει το εν λόγο DVD και να το απολαύσει από τον πολυαγαπημένο του καναπέ.

Προσεχώς νέες παραγωγές: Σκύψε ασφαλισμένη, Έτσι γ@μ@ει ο υπουργός, Με γ@μησε ο ασφαλιστής μου, Sex στο μπουρδέλο του ΙΚΑ, ΟΓΑμιάς

Επίσης, soft πορνό για ψαγμένους: Τα φωνήεντα του οργασμού (ΟΑΕΕ!!!), Συνουσία ΟΙΚΑΔΕ

massmedia-gr

Απεργιακό λoυκέτο στο Δημόσιο

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

ΑΘΗΝΑ 21/04/2010


"Λουκέτο" την Πέμπτη στο δημόσιο τομέα από την 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, στην οποία θα συμμετέχουν και εφοριακοί, τελωνειακοί, εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία, εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν και την Πέμπτη τα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά λόγω της 48ωρης απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών η οποία ξεκίνησε χθες.

Αποχή από τα καθήκοντά τους την Πέμπτη αποφάσισαν και οι πανεπιστημιακοί, οι οποίοι θα προχωρήσουν σε νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 4 και 5 Μαΐου.

48ωρη απεργία από την Τετάρτη έχει κηρύξει και η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, διεκδικώντας αυξήσεις στα επιδόματα ειδικών συνθηκών και προσλήψεις.

Προχωρούν στη 48ωρη απεργία, η οποία ξεκίνησε χθες Τετάρτη και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και Στέφενσον, η οποία προκάλεσε προβλήματα στην ακτοπλοΐα.

Κλειστά θα παραμείνουν τα θέατρα και την Πέμπτη, καθώς το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών συμμετέχουν στην απεργία του ΠΑΜΕ.

Καμία κινητοποίηση δεν έχει ανακοινωθεί στα μέσα δημόσιας συγκοινωνίας.

Από.....Nooz.gr

Δηλώσεις του Βουλευτή Φθιώτιδας της Ν.Δ. και Αν. Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας κ. Χρήστου Σταϊκούρα.

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Τρίτη, 20 Απριλίου 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε σε σημερινή συνέντευξή του, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Η Κυβέρνηση, τους τελευταίους 6,5 μήνες, με τις πράξεις και τις παραλείψεις της, ουσιαστικά πριονίζει το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται η Οικονομία, αλλά και η ίδια.

1ον. «Φούσκωσε» το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας για το 2009 με χρήση «δημιουργικής λογιστικής», ακυρώνοντας αποφάσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης της Ν.Δ. και προχωρώντας σε λογιστικές ακροβασίες.

Δεν υπολογίστηκαν ορθά οι αντιδράσεις των αγορών, ούτε ζυγίστηκαν οι επιπτώσεις της ενέργειας αυτής.

2ον. Παρουσίασε έλλειψη προετοιμασίας και σοβαρού επιχειρησιακού σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης. Αντιλήφθηκε, για μεγάλο χρονικό διάστημα, τη συγκυρία με όρους επικοινωνίας και μόνο.

3ον. Αναφέρονταν απαξιωτικά για τη χώρα, το κύρος και την αξιοπιστία της, υπονομεύοντας τη δανειοληπτική της ικανότητα.

4ον. Καθυστέρησε στη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού, με δυσμενείς συνέπειες για την Οικονομία. Η υστέρηση των εσόδων το τελευταίο τρίμηνο του 2009 κάλυψε τα 2/3 της συνολικής υστέρησης του έτους.

5ον. Προχώρησε στην υποβολή και ψήφιση Προϋπολογισμού για το 2010 που ήταν κατώτερος των περιστάσεων.

6ον. Κατέθεσε Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το όποιο ενσωμάτωνε, όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων με τα «πακέτα» μέτρων, μη υλοποιήσιμους στόχους. Έτσι, αναγκάστηκε να λάβει επιπρόσθετα μέτρα της τάξεως, τουλάχιστον, του 2,5% του ΑΕΠ, προκειμένου να επιτευχθεί, εάν επιτευχθεί, ο στόχος για μείωση του ελλείμματος κατά 4% του ΑΕΠ το 2010.

7ον. Υπέπεσε σε αντιφάσεις και παλινωδίες, δείγμα ελλείμματος πολιτικής αξιοπιστίας, αφού προεκλογικά «λεφτά υπήρχαν»...(π.χ. ρυθμίσεις για τέλη κυκλοφορίας, φορολόγηση ακίνητης περιουσίας, ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους χώρους που την επαναφέρει, ενεργοποίηση του πακέτου ενίσχυσης της ρευστότητας της οικονομίας μέσω των πιστωτικών ιδρυμάτων παρά τις σφοδρές προεκλογικές επικρίσεις κ.α.).

8ον. Στέλνει λανθασμένα μηνύματα στις αγορές. Αυτές άρχισαν να μας «τιμωρούν» όταν διαπίστωσαν ότι η Κυβέρνηση επιδίδεται σε διακηρύξεις και διαβούλευση, χωρίς να προωθεί μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Συνεχίζουν να μας τιμωρούν όταν διαπιστώνουν αδυναμία συνεννόησης, διγλωσσία ή πολυφωνία, φλυαρία, αντιφατικές δηλώσεις και ανεύθυνες διαρροές κυβερνητικών στελεχών, καμμιά φορά και ανώνυμες…

9ον. Δεν «έμαθε» να «διαβάζει» τις αγορές. Άρχισε να μιλάει για «Τιτανικό», για απώλεια εθνικής κυριαρχίας και για προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και μετά βγαίνει να δανείζεται με πολύ ψηλά επιτόκια.

Αλλά κανείς δε δανείζει φτηνά μια χώρα που η Κυβέρνησή της από μόνη της ομολογεί και διακηρύσσει ότι «βουλιάζει».

Το αποτέλεσμα είναι σήμερα, το κόστος δανεισμού του Δημοσίου να έχει υπερβεί το 6%, από μέσο κόστος 4,4% το 2009, μετατρέποντας την κρίση ελλείμματος σε κρίση δανεισμού της χώρας.

10ον. Άργησε να πάρει μέτρα. Αν τα μέτρα είχαν ληφθεί νωρίτερα, θα ήταν πολύ ηπιότερα και ισοδυνάμου οικονομικού αποτελέσματος. Σήμερα, το 1/3 των περικοπών δεν αποδίδει στο έλλειμμα λόγω της βαθύτερης ύφεσης και του αυξημένου κόστους δανεισμού της χώρας.

11ον. Καθυστέρησε και κατέθεσε, χωρίς ουσιαστική διαβούλευση, κρίσιμα νομοσχέδια, όπως είναι το φορολογικό. Το αποτέλεσμα είναι τα καθαρά έσοδα το 1ο τρίμηνο του 2010, προ έκτακτης εισφοράς επιχειρήσεων και επιστροφής φόρων, να είναι όσα και πέρυσι έναντι πρόβλεψης για αύξηση κατά 10,1%.

12ον. Τα μέτρα που έλαβε είναι σκληρά και άδικα. Ενδεικτικά, με τις δύο διαδοχικές αυξήσεις του Ε.Φ.Κ. στην αμόλυβδη βενζίνη, και χωρίς να συνυπολογίζονται τα φαινόμενα κερδοσκοπίας, η Ελλάδα κατέστη η 3η ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη από 20η που ήταν τον Οκτώβριο του 2009.

13ον. Το μίγμα των μέτρων είναι οικονομικά αναποτελεσματικό. Ο συνδυασμός της αύξησης της φορολογίας με την περιοριστική εισοδηματική πολιτική «ροκανίζει» τα εισοδήματα, οδηγεί σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση (αυτή εκτιμάται πλέον ότι θα υπερβεί σημαντικά το 2% από 0,3% στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης), «στεγνώνει» την αγορά και ενισχύει τις πληθωριστικές πιέσεις (ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή εκτινάχθηκε στο 3,9% το Μάρτιο και είναι ο υψηλότερος στην Ευρωζώνη, έναντι εκτίμησης για 1,4% στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης).

Η Κυβέρνηση βάζει τη χώρα σε ένα «φαύλο κύκλο» ύφεσης, μεγαλύτερων ελλειμμάτων, ακόμα σκληρότερων μέτρων, ακόμα μεγαλύτερης ύφεσης, ακόμα μεγαλύτερων ελλειμμάτων, ακόμα σκληρότερων μέτρων.

14ον. Το μίγμα των μέτρων είναι ελλιπές. Απουσιάζουν οι «αναπτυξιακές ανάσες», τα μέτρα τόνωσης της αγοράς. Τα μέτρα της Κυβέρνησης αφαιρούν 16 δισ. ευρώ από την τελική ζήτηση της οικονομίας (περίπου 6,5% του Α.Ε.Π.) χωρίς να αντισταθμίζεται η αρνητική τους επίπτωση με το «ψαλιδισμένο» Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

15ον. Παρέλυσε την ψυχολογία της κοινωνίας και έσπειρε τον πανικό και την απελπισία, προκειμένου να περάσουν ευκολότερα τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί (για 6ο συνεχόμενο μήνα ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος κινείται πτωτικά σε αντίθεση με την Ευρωζώνη).

16ον. Επέδειξε διεθνή υπερκινητικότητα και ανάλωσε πολύτιμο κεφάλαιο χωρίς συγκεκριμένη στόχευση και ουσιαστικό αποτέλεσμα. Το «γεμάτο όπλο στο τραπέζι» μάλλον θυμηδία προκάλεσε παρά τρόμο.

17ον. Θριαμβολογεί, αδικαιολόγητα, όταν οι Ευρωπαϊκές αποφάσεις θα πρέπει να αποτιμώνται με νηφαλιότητα, περίσκεψη και διορατικότητα.

Σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία, η Ν.Δ. έχει αποδείξει ότι στηρίζει τη χώρα.

Στηρίζει την Κυβέρνηση σε επιλογές που διευκολύνουν την έξοδο από την κρίση με το ελάχιστο κοινωνικό κόστος.

Αντιτίθεται, όμως, σε πρωτοβουλίες που «στραγγαλίζουν» την οικονομία και αδικούν τα αδύναμα και μεσαία στρώματα της κοινωνίας.

Καταθέτει και τις δικές της συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις.

Προτάσεις που δίνουν ελπίδα και προοπτική.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επειδή κάνατε μια αναφορά για το χρέος από το 1980 και μετά. Στην χρονιά που αναφέρετε υπήρχε και μια κυβέρνηση Μητσοτάκη. Έχει και αυτή η κυβέρνηση ευθύνες ;

Χ. ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ: Νομίζω ήμουνα σαφής, Από το 1981 εώς1989 το χρέος, από 20%, πήγε στο 71%. Στη συνέχεια ήταν, περίπου 30% του ΑΕΠ τα δάνεια τα οποία δόθηκαν σε ΔΕΚΟ και σε αγροτικούς συνεταιρισμούς τα οποία κατέπεσαν κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του κ Μητσοτάκη. Συνεπώς, το πραγματικό χρέος που παρέλαβε η Νέα Δημοκρατία το 1990 ήταν ,περίπου, στα 100% του ΑΕΠ. Από εκεί και πέρα, μέχρι το 2007, όταν ξέσπασε η Οικονομική κρίση, οι επόμενες κυβερνήσεις, με μερίδιο ευθύνης κάθε μία, δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε αυτή τη δεκαετία.

Το Δανειακό Πρόγραμμα του 2010

Ημέρα Έκδοσης Έκδοση Απόδοση

Προηγούμενης Αντίστοιχης Έκδοσης

Απόδοση

Έκδοσης

Όγκος Αντληθέντων

Κεφαλαίων (σε εκ. €)


15 Δεκεμβρίου 2009 5ετές Ομόλογο Ιδιωτικής Τοποθέτησης Euribor + 2% (15/3/2009) Euribor 6M + 2,5% 2.000

12 Ιανουαρίου 2010 Έντοκα Γραμμάτια 26 εβδομάδων 0,59% (13/10/2009) 1,38% 1.040

12 Ιανουαρίου 2010 Έντοκα Γραμμάτια 52 εβδομάδων 0,91% (13/10/2009) 2,20% 1.040

19 Ιανουαρίου 2010 Έντοκα Γραμμάτια 13 εβδομάδων 0,35% (20/10/2009) 1,67% 1.560

25 Ιανουαρίου 2010 5ετές Κοινοπρακτικό Ομόλογο 4,98% (31/3/2009) 6,10% [ Mid-swaps + 3,5%] 8.000

4 Μαρτίου 2010 10ετές Κοινοπρακτικό Ομόλογο 6,13%(4/3/2009) & 5,52% (2/6/2009) 6,25% 5.000

29 Μαρτίου 2010 7ετές Κοινοπρακτικό Ομόλογο Αναφοράς 5,90% [Mid-swaps + 3,1%] 5.000

30 Μαρτίου 2010 Επανέκδοση Ομολόγου (λήξης 22/10/2022) 5,90% 390

13 Απριλίου 2010 Έντοκα Γραμμάτια 26 εβδομάδων (12/01/2010) 1,38% 4,55% 960

13 Απριλίου 2010 Έντοκα Γραμμάτια 52 εβδομάδων (12/01/2010) 2,20% 4,85% 960

20 Απριλίου 2010 Έντοκα Γραμμάτια 13 εβδομάδων (19/01/2010) 1,67% 3,65% 1.950

ΣΥΝΟΛΟ 27.900