Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΧΥΤΥ ΛΟΚΡΙΔΑΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ...ΚΑΑΑΑΘΕΤΑΙ!

Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com

Ανησυχουν οι αυτοδιοικητικοι της Λοκριδας για το θεμα του ΧΥΤΥ αφου ακομη η Περιφερεια Στερεας Ελλαδος δεν εχει αποφασισει για το αν θα προχωρήσουν οι υπηρεσίες της ή ο ΦΟΔΣΑ σε δημοπράτηση της μελέτης για την χωροθέτηση του ΧΥΤΥ Λοκρίδας.

Όπως τόνισε στον FM-1 ο πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ και δήμαρχος Τιθορέας Νίκος Καράφλας δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια και οι διαδικασίες θα πρέπει να προχωρήσουν τάχιστα .

Στο άλλο μεγάλο θέμα την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου του αφού θα πρέπει μέχρι τις 16 Ιουλίου να κλείσει ο ΧΑΔΑ της περιοχής, ο κος Καράφλας δηλώνει ότι γίνεται προσπάθεια για συνεννόηση με την Θήβα και προσωρινή μεταφορά στον εκεί ΧΥΤΑ των απορριμμάτων της Τιθορέας.

Από.....lamiafm1

Οι περασμένες ...δόξες του Αλογοσκούφη

...εν όψει της αυριανής ομιλίας του, μαζί με
τον Γ. Παπαντωνίου, στο London School of Economics.

Δείτε το ...ιστορικό βίντεο



Από....Press-gr

Εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης- Δ.Σ.Ε.

Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com

Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης- Δ.Σ.Ε.
Παράρτημα Λαμίας
Καποδιστρίου 5, 4ος Όροφος, Τηλ: 2231021027


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Κυριακή στις 9 Μάη συμπληρώνονται 65 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, τότε που η κόκκινη σημαία της Σοβιετικής Ένωσης υψώθηκε στο Ραιχσταγκ και σήμανε την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Συμπληρώνονται όμως και 68 χρόνια από τότε που στην Καλύβα του Στεφανή άναψε η φλόγα της αντίστασης του ελληνικού λαού μέσα από τον ΕΛΑΣ, αφού εκεί το 1942 δημιουργήθηκε η πρώτη ένοπλη αντάρτικη ομάδα του με επικεφαλής τον Άρη Βελουχιώτη .

Με αφορμή αυτές τις σημαντικές επετείους σας καλούμε στην εκδήλωση που πραγματοποιούμε την Κυριακή 9 Μάη στην Καλύβα Στεφανή στην Σπερχειάδα στις 11:00 π.μ.


ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σε "junk" (ΒΒ+) υποβάθμισε την Ελλάδα η S&P


Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com






Δημοσιεύθηκε: 18:20 - 27/04/10
Τελ. Ενημ.: 18:51 - 27/04/10

Σε επίπεδα "junk" υποβάθμισε την αξιολόγηση της Ελλάδας η S&P, σε ΒΒ+ από BBB+ , διατηρώντας αρνητικό outlook.

Όπως αναφέρει ο οίκος, η υποβάθμιση οφείλεται στην αναθεωρημένη εκτίμηση των δυσκολιών σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στις προσπάθειές της να οδηγήσει το δημόσιο χρέος σε διατηρήσιμη πτωτική πορεία.

Οι επιλογές πολιτικής της κυβέρνησης μειώνονται λόγω των επιδεινούμενων οικονομικών προοπτικών, τη στιγμή που οι πιέσεις για σκληρότερα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής εντείνονται, αναφέρει ο οίκος.

Η S&P προβλέπει ότι το πραγματικό ΑΕΠ της Ελλάδας θα παραμείνει σχεδόν στάσιμο έως το 2016.

Παράλληλα, εκτιμά ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα φτάσει στο 124% του ΑΕΠ το 2010 και στο 131% του ΑΕΠ το 2011.

Ο οίκος εκτιμά ότι η κυβέρνηση είναι σε καλό δρόμο για την επίτευξη μείωσης του ελλείμματος για το 2010. "Ωστόσο, πιστεύουμε ότι η δυναμική της κρίσης εμπιστοσύνης έχει εγείρει αβεβαιότητες τόσο για την ικανότητα της κυβέρνησης για γρήγορη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, όσο και για την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει σε πολυετές πρόγραμμα δημοσιονομικής σύγκλισης.

Υποβαθμίζει και τις τράπεζες

Σε υποβάθμιση των αξιολογήσεων των ελληνικών τραπεζών προχωρά η S&P, εν συνεχεία υποβάθμισης για την ελληνική οικονομία.

Ειδικότερα, η S&P υποβαθμίζει τη σύσταση για την Εθνική Τράπεζα σε ΒΒ+ από ΒΒΒ+, ενώ υποβαθμίζει τις συστάσεις για Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank σε ΒΒ από ΒΒΒ.

Πως σχολιάζει το Υπουργείο Οικονομικών


Η σημερινή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας δεν αντανακλά τα πραγματικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας ούτε την πρόοδο στα βασικά δημοσιονομικά μεγέθη. Οι σημερινές εξελίξεις είναι δε μέρος ευρύτερων κινήσεων στις αγορές που έχουν αγγίξει πολλές χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά και με την επέκταση του προγράμματος των 28 δις για άλλο ένα εξάμηνο παραμένει σταθερό και με την απαιτούμενη ρευστότητα. Εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα άντλησης όλης της απαιτουμένης ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Για τη χώρα μας παραμένει εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός της ύπαρξης του μηχανισμού στήριξης, ο οποίος έχει αποφασιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το πλαίσιο των πολιτικών και της χρηματοδότησης προχωρούν κανονικά και θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες. Με την ολοκλήρωσή τους θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός και η χώρα μας θα μπορεί να συνεχίζει να εξυπηρετεί απρόσκοπτα τις δανειακές τις υποχρεώσεις.

Από.....Euro2day

Υποχρεωτικές μετατάξεις και απολύσεις συμβασιούχων

Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com

Σαρώνεται το δημόσιο. Καταργούνται και συγχωνεύονται δεκάδες οργανισμοί, για αρχή...οι συμβασιούχοι απολύονται, οι υπολοιποι μετατάσσονται υποχρεωτικά...

Κι όλα αυτά απο την πρώτη σύσκεψη για την πορεία των συγχωνεύσεων φορέων του Δημοσίου των οποίων οι αρμοδιότητες επικαλύπτονται, που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο και τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο, το οποίο είναι έτοιμο, προβλέπει σε πρώτο κύμα την κατάργηση ή την συγχώνευση 70-75 οργανισμών, ενώ εκτιμάται ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν λειτουργικά έξοδα, που άμεσα ή έμμεσα βαρύνουν τον προϋπολογισμό.

Σε ότι αφορά τους εργαζόμενους στους οργανισμούς αυτούς, κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι το πιο πιθανό είναι η μετάταξή τους, ενώ σε ότι αφοράτους συμβασιούχους θα εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει ο νόμος. Η κυβέρνηση φέρεται να στοχεύει μέχρι το Μάιο να έχει γίνει η πρώτη νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά τους πρώτους οργανισμούς και φορείς που θα συγχωνευτούν στα υπουργεία Υποδομών, Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομίας, Εσωτερικών και Πολιτισμού.

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοινώθηκε η κατάργηση των 55 Τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ στο υπουργείο Υγείας προτάθηκε η συγχώνευση προνοιακών ιδρυμάτων και νοσοκομείων του ΕΣΥ. Μελετάται, επίσης, η συγχώνευση του ΕΦΕΤ με τον Οργανισμό Γάλακτος. Προς κατάργηση βαίνουν η Ολυμπιακό Χωριό ΑΕ, η Σχολή Επιμόρφωσης που υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών, το Ταμείο Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών. Υπό κατάργηση είναι η Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης, εταιρείες διανομής αερίου, ο Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Μουσείο και Βιβλιοθήκη Εθνικού Τυπογραφείου. Το υπουργείο Υποδομών έχει προτείνει την συγχώνευση του ΗΣΑΠ με τη Αττικό Μετρό ΑΕ, και την ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία) με τα ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ) και την Τραμ ΑΕ.

Από.......i-reportergr

Στις 680 μ.β το spread


Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com


Σε νέο αρνητικό ρεκόρ 12ετίας την Τρίτη το spread, πάνω από τις 680 μονάδες βάσης.

Συγκεκριμένα, η διαφορά απόδοσης (επιτοκίου) του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς με τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο σκαρφάλωσε μέχρι τις 687 μονάδες βάσης, πάνω από το προηγούμενο ιστορικό υψηλό των 680 μονάδων που σημειώθηκε την Δευτέρα.
 
Από....Citypress-gr

Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Του Θύμιου Παπανικολάου

Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια εικόνα της πολιτικής εξέλιξης χωρίς κανένα εξωραϊσμό των μεγάλων κινδύνων που μας απειλούν. Δε μπορεί, επίσης να είμαστε επιεικείς με τις επιθυμίες μας: τα ρόδινα όνειρα τα βλέπουν μόνο αυτοί που δεν θέλουν να δουν κατάματα την πραγματικότητα.

Πολύ περισσότερο δεν θα είμαστε επιεικείς απέναντι στα εγκλήματα εκείνων που διέλυσαν το εργατικό και λαϊκό κίνημα και βύθισαν την ελληνική κοινωνία στο σκότος της απελπισμένης αγέλης.

Αν δεν είχε κονιορτοποιηθεί ολοκληρωτικά το λαϊκό κίνημα και οι κατακτήσεις του, αν δεν είχαν συντριβεί οι πολιτικοί και οργανωτικοί ιστοί των κινημάτων και αν δεν είχε δραματικά αφυδατωθεί η κοινωνική (ταξική) και εθνική συνείδηση, μέσα από τη διάχυση της αγελαίας «συνείδησης» των αλλοδαπών ορδών, σήμερα δεν θα ζούσαμε αυτή τη ζοφερή αποικιοκρατική κατοχή της Ελλάδας, ούτε θα διαγραφόντουσαν τέτοιες εφιαλτικές εθνικές και πολιτικές συμφορές.

Τη μεγάλη ιστορική ευθύνη για αυτή την κατάσταση τη φέρνουν όχι τα καθεστωτικά, κυβερνητικά κόμματα (αυτά τη δουλειά τους κάνουν), αλλά τα κόμματα εκείνα που, στον όνομα της εργατικής τάξης και του λαού, όχι μόνο δεν αντιτάχθηκαν στην καταστροφή, αλλά επέτρεψαν την καταστροφή, καταστρέφοντας ολοκληρωτικά κάθε κατάκτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος και κάθε «συνθήκη» αγώνα.

Το μεγαλύτερο ιστορικό έγκλημα για τη σημερινή κατάσταση βαραίνει τα αυτό-ονομαζόμενα «αριστερά» κόμματα…

Ας δούμε, τώρα, το πώς έχει διαμορφωθεί η πολιτική κατάσταση.

Οι γενικοί όροι:

α). Βρισκόμαστε μπροστά σε μια παγκόσμια κρίση και ακόμα πιο δραματική εθνική κρίση. Ήδη η χώρα μας βρίσκεται υπό ανοικτή κατοχή: Οικονομική και κοινωνική.

Σε κοινωνικό επίπεδο έχει προηγηθεί η κατοχή: Κατοχή από τα εκατομμύρια των οργανωμένα εισαγόμενων αλλοδαπών δούλων…

β). Βρισκόμαστε, επίσης, μπροστά στην πιο δραματική πολιτική κρίση, σήψη και παρακμή.

Βαθιά και οξύτατη πολιτική κρίση και σήψη των κυρίαρχων καπιταλιστικών δυνάμεων. Δεν είναι μια απλή κοινοβουλευτική κρίση, αλλά μια κρίση ταξικής κυριαρχίας, μια κρίση συνολικά του καθεστώτος το οποίο δεν μπορεί να βρει κοινοβουλευτικές διεξόδους…

γ). Καταλυτικό στοιχείο αυτής της πολιτικής κρίσης είναι η οργή και η αηδία του κόσμου για το κυβερνητικό και κοινοβουλευτικό σύστημα.

Οι πρώτοι παράγοντες της κρίσης, οικονομικοί, εθνικοί, κοινωνικοί και πολιτικοί (οικονομική και κοινωνικοί εξαθλίωση, κατοχή σε όλα τα επίπεδα και πολιτική σήψη) διογκώνουν με γεωμετρικούς ρυθμούς τη λαϊκή οργή και απελπισία, καθιστούν την κατάσταση δραματικά εκρηκτική: Ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεσπάσουν τυφλές και καταστροφικές λαϊκές θύελλες…

δ). Τέλος, βρισκόμαστε μπροστά, και στην ολοκληρωτική ανυπαρξία ενός οργανωμένου εργατικού και λαϊκού κινήματος, μπροστά στο ιστορικά δραματικό γεγονός ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ πολιτικού κόμματος των εργαζομένων και του λαού.

Τέτοια ιστορική ήττα των λαϊκών κινημάτων δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Ούτε ο «κλασσικός» φασισμός δεν κατάφερε τέτοια θανάσιμα κτυπήματα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Τέτοια απουσία του λαϊκού ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ υποκειμένου δεν έχει υπάρξει ΠΟΤΕ στην Ελλάδα…

Σήμερα δεν υπάρχει ούτε καν «ρεφορμιστικό» δείγμα του «αντίπαλου δέους»…

Αντίθετα: Η «αριστερά» που υπάρχει είναι ο «πράκτορας» και «προβοκάτορας» (μασκαρεμένος ή φανερός) της ιμπεριαλιστικής ΝέαςΤάξης: Του ολοκληρωτικού φασισμού…

Με αυτά τα δεδομένα το άμεσο αύριο διαγράφεται πιο μαύρο και εφιαλτικό από το σήμερα.

Οι κυρίαρχες δυνάμεις (οι ποικίλοι «νταβάδες») παίζουν χωρίς αντίπαλο, χωρίς καμία αντίσταση και χωρίς καμιά συστολή.

Παίζουν ανενόχλητες πάνω στα δικά τους μόνο ανταγωνιστικά σχέδια και διαφωνίες.

Έναν μόνο φόβο έχουν: Την εκρηκτικά συσσωρευμένη και γεωμετρικά αναπτυσσόμενη οργή του κόσμου.

Πάνω σε αυτό επεξεργάζονται τους πολιτικούς σχεδιασμούς τους.

Τα τυφλά λαϊκά ξεσπάσματα, μπορεί να μην απειλούν το καθεστώς, αλλά δεν είναι επιθυμητά από τις κυρίαρχες δυνάμεις, εκτός αν αυτές τις τυφλές εξεγέρσεις έχουν συμφέρον να τις προκαλέσουν για να προωθήσουν το πολιτικό τους σκότος.

Το επισημαίνουμε αυτό ιδιαίτερα γιατί σήμερα είναι πάρα πολύ πιθανόν να έχουμε καινούργια και πιο καταστροφικά «Δεκεμβριανά», για να προωθηθούν πιο αποτελεσματικά οι πολιτικοί σχεδιασμοί του πλανητικού κράτους (θα μιλήσουμε παρακάτω).

Ο στρατηγικός στόχος των ελίτ της εξουσίας (όπως το έχουμε αναλύσει πολλές φορές) είναι αποδόμηση του πολιτικού σκηνικού και η ανασύσταση ενός νέου πιο πειστικού.

Φαίνεται ότι οι διαδικασίες αυτές επισπεύδονται. Θέλουν να προλάβουν κοινωνικές εκρήξεις που δεν θα έχουν προκαλέσει και δεν θα τις ελέγχουν οι ίδιοι.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου ήρθε να εκτελέσει τα «συμβόλαια του θανάτου». Τώρα τα πράγματα έχουν φτάσει στο αμήν.

ΤΩΡΑ πρέπει να κατασκευαστεί μια συναίνεση και μέσω αυτής να προωθηθούν τα «νέα» πολιτικά σχήματα: Η «ανανέωση» της πολιτικής απάτης που θα στηριχτεί, όπως πάντα, στην εντιμότητα, στο ήθος, στη δικαιοσύνη και αξιοκρατία, σε νέα πρόσωπα κ.λπ, κ.λπ…

Οι πάντες συμφωνούν πάνω σε αυτό.

Αρχίζουν, λοιπόν, δειλά-δειλά στην αρχή, αύριο πιο έντονα και πιεστικά τη γελοιοποίηση και αποδόμηση αυτών των κυβερνητικών σχημάτων και την προώθηση ενός άλλου «πολιτικού καθεστώτος», όπως ψευδώς και υποκριτικά το ονομάζουν.

Ας δούμε τα κομμάτια αυτού του παζλ της νέας απάτης:

α). Τα μεγάλα συγκροτήματα των ΜΜΕ αρχίζουν να κάνουν «αντιπολίτευση» και να προωθεί, το κάθε ένα τις δικές του «πολιτικές σημαδούρες».

ΟΛΑ κινούνται σε μια γενική, κεντρική συμφωνία, την οποία διατυπώνει το συγκρότημα Λαμπράκη, καθαρότατα, στη σημερινή «άποψη» των «ΝΕΩΝ»:

«…ΤΩΡΑ που μπαίνουμε στην εποχή της έσχατης προσπάθειας να διασωθεί η ελληνική οικονομία- ως τμήμα της ευρωζώνης- χωρίς να συνθλιβεί η κοινωνία, το πολιτικό σύστημα για να εξιλεωθεί πρέπει να αναθεωρήσει την αποστολή του.

ΣΤΑ πλαίσια της νέας- και εν πολλοίς αναγκαστικής- αντίληψης για την πολιτική, τα κόμματα πρέπει να αναπροσαρμόσουν τη λειτουργία τους στον δημόσιο βίο…

…Π.χ. τα δυο κόμματα εξουσίας πρέπει να εγκαταλείψουν τις άγονες αντιπαραθέσεις μεταξύ τους. Η Αριστερά να επανεξετάσει την τακτική της.

ΚΑΙ όλοι μαζί πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τα νέα δεδομένα. Διότι πολλές από τις πολιτικές που θα τεθούν σε εφαρμογή θα συνιστούν διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας…

…ΑΛΛΗ ευκαιρία δεν θα υπάρξει».

β). ΣΗΜΕΡΑ, επίσης το συγκρότημα εγκαινιάζει μια σκληρή στάση, λίαν γελοιοποιητική εναντίον της ηγετικής κλίκας του Γιώργου Παπανδρέου και εναντίον του ιδίου προσωπικά.

Όλοι οι κεντρικοί αρθρογράφοι «σημαδούρες» του Συγκροτήματος, ακόμα και ο μέχρι χθες γλείφτης του Γιωργάκη, Λευτέρης Παπαδόπουλος, αλλάζουν πλάκα.

Προλείανση του εδάφους με έντονους τόνους για «συναινετική» συνέχεια.

Το Συγκρότημα δίνει και το στίγμα: Σημιτικές συναινέσεις!!!

Βάση αυτού του σχεδίου κινήθηκε και ο σημιτάνθρωπος, Αλέκος Παπαδόπουλος, στην φλύαρη και επαρμένη μπουρδολογία του στην ομιλία που έκανε…

γ). Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται, εδώ και λίγες ημέρες, και η «Ελευθεροτυπία».

Η εφημερίδα και οι δήθεν ανεξάρτητοι αρθρογράφοι της παίζουν στο ίδιο ταμπλό της πολιτικής κάθαρσης και «ανανέωσης» του πολιτικού οικοδομήματος.

Φυσικά στα «μοτίβα» της ροζ «αριστεράς» και των «δημοκρατικών δυνάμεων»…

δ). Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και ο «εθνικός» μας εργολάβος: Μπόμπολας…

ε) Στο ίδιο και ο Αλαφούζος της «Καθημερινής». Μάλιστα εδώ υπήρξε και συνέντευξη της Ντόρας που έλεγε, ποια η Ντόρα, για την ανάγκη νέου πολιτικού καθεστώτος!!!

ζ). Εντός αυτών των διεργασιών πρέπει να ενταχθούν και οι βοναπαρτιστικοί λεονταρισμοί του Αλαβάνου κατά του γιωργάκη…

η). Στοιχείο αυτού του πολιτικού παζλ είναι και οι πολυδιαφημισμένες συνεντεύξεις-παρεμβάσεις του Βγενόπουλου…

θ). Τέλος, σημασία έχουν και οι «εσωτερικές» ζυμώσεις στο ΚΚΕ, οι οποίες εκδηλώνονται με «αιτήματα» πλατιών «δημοκρατικών μετώπων» και «συμμαχιών».

Αυτά είναι λίγα από τα «κομβικά» στοιχεία που δείχνουν τον πολιτικό αναβρασμό των «νταβάδων», την κινητικότητα και τη «βιασύνη» ανασύστασης και «ανασυγκρότησης» του πολιτικού σκηνικού…

Τις συγκεκριμένες παραλλαγές που προωθεί κάθε «νταβάς» δεν μπορεί να τις μαντέψουμε. Εξάλλου σε όλα αυτά υπάρχουν και δρουν και πολλοί αστάθμητοι παράγοντες.

Το σίγουρο είναι ένα: ότι έχει δρομολογηθεί η ταχεία αποδόμηση και αναδόμηση του πολιτικού σκηνικού, προκείμενου να εκτονώσει την έκρυθμη κατάσταση και να προβληθεί μια νέα «έκτακτης» και «επείγουσας ανάγκης» (συναινετική), μέσα από την οποία θα βγούνε νέα, πιο αξιόπιστα σχήματα.

Σίγουρο επίσης είναι και αυτό: Ομαλά δεν μπορεί το «εγχείρημα» να πετύχει. Θα επιβληθεί, μάλλον, πραξικοπηματικά. Δηλαδή μέσα από κάποιους τρομοκρατικούς εξαναγκασμούς.

Και τέτοιος τρομοκρατικός εξαναγκασμός είναι η πρόκληση νέων «Δεκεμβριανών».

Είναι τέτοια η λαϊκή οργή και τόσο εύφλεκτα τα κοινωνικά εκρηκτικά που πολύ εύκολα μπορεί να προκληθεί και να οργανωθεί τυφλός λαϊκός ξεσηκωμός υστερικής βίας και καταστροφής.

Εξάλλου στο δρόμο καλούν και τα «αριστερά» κόμματα, στο δρόμο χωρίς έμβρυα οργάνωσης, περιφρούρηση, πολιτοφυλακές και πολιτικούς στόχους…

Μια τέτοια προβοκάτσια των καθεστωτικών δυνάμεων είναι πολύ πιθανή, ακριβώς γιατί υλοποιεί τάχιστα και χωρίς «τριβές» τα συναινετικά σχέδια και την πολιτική δικτατορία που προωθούν οι πλανητικές δυνάμεις.

Μετά από την κοινωνική κατοχή (αλλοδαπή κατοχή), την οικονομική κατοχή (ΔΝΤ) έρχεται πάντα και η πολιτική ΚΑΤΟΧΗ: Η ολοκληρωτική αντεπανάσταση…
 
Από....Citypress-gr

ΟΙ ΕΡΠΥΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΜΑΣ



Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com




Γράφει ο αναγνώστης μας Γ.Γ.



Όσο και να προσπαθούν να εμπλουτίσουν και με άλλους ήχους, το δαιμονισμένο σκούξιμο από τις ερπύστριες του ΔΝΤ δεν μπορούν να ξεγελάσουν το λαϊκό ένστικτο που εδραιώθηκε μέσα μας εδώ και πολύ καιρό. Τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνουν άλλωστε με ταχύτητα φωτός, είναι αδιαμφισβήτητες αποδείξεις ότι είναι μέτρα που απαίτησε το ΔΝΤ.


Και αυτά είναι μόνο η αρχή. Όλοι ομολογούν άμεσα η έμμεσα ότι το 2011 και το 2012 έρχονται κι άλλα μέτρα πιο σκληρά


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κυνικότατα ομολόγησε ότι δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές γιατί <<εμείς αιτούμεθα>> δηλ πιο απλά και κατανοητά ,αυτοί θα μας δίνουν εντολές και εμείς θα εκτελούμε!! Και ακόμη πιο απλά? Η κυβέρνηση θα είναι οδηγός ενός ερπυστριοφόρου που θα το περνάει πάνω από τις λαϊκές κατακτήσεις .και τα λαϊκά εισοδήματα όπως ακριβώς πέρασε το τανκ πάνω από την πόρτα του πολυτεχνείου.


Ένα μόνο ελιγμό θα κάνει για να μην πατήσει αυτούς τους πολιτικούς που ξέσκισαν την χώρα τόσα χρόνια ,που την κατάκλεψαν ,την ατίμασαν ασελγώντας πάνω της και την ξεφτίλισαν διεθνώς . Σίγουρα από αυτόν τον ελιγμό θα γλιτώσει και όλη η πλουτοκρατία με την οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι.


Εμείς ? Θα μείνουμε απλοί θεατές και θα κλαίμε την μοίρα μας ?


Θα περιμένουμε από τους βαλσαμωμένους συνδικαλιστές να μας οδηγήσουν και να μας καθοδηγήσουν ? Θα περιμένουμε από την απαρχαιωμένη σε ιδέες ηγεσία της αριστεράς να κάνει κάτι? Αυτήν την ηγεσία που δεν μίλησε ποτέ για εξυγίανση του πολικού συστήματος και δεν μπόρεσε ποτέ να πιάσει και να αφουγκραστεί το παλμό της κοινωνίας? .Που δεν μπορεί να προβλέψει και να σχεδιάσει τίποτα ?


Αλλά δεν είναι αυτή το θέμα μας και ασφαλώς δεν αντιδικούμε μαζί της.


Πριν λοιπόν μας κάνουν κιμά στην κυριολεξία ,οφείλουμε να αντισταθούμε οργανωμένα .


Δεν αρκεί να γράφουμε και να διαβάζουμε μόνο.


Ας υπογράψουμε όλοι το κείμενο που δημοσιεύτηκε στο activistis σαν αρχή .

Ένα "δικό" μας παιδί, θα μας πει σήμερα καλημέρα.

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com




Ας είναι καλά τα "κυκλώματα" που τον "έφαγαν".


Κρίμα για τον Κώστα Σμοκοβίτη, είχε πολλά να προσφέρει στο ελληνικό τραγούδι ...αν και δεν έκανε λίγα.


Καλημέρα Κώστα, καλημέρα Λαμία...

Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας



Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com



ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ   Λαμία 26 - 4 - 2010
ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Πλατεία Διάκου 1 ΤΚ 35100 ΛΑΜΙΑ
Τηλ. - Fax 2231028807 Ιστοσελίδα: www.elmefth.gr ΠΡΟΣ: ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΟΜΟΥ
Email : elmelami@otenet.gr & elmefth@gmail.com ΜΜΕ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συνάδελφοι

Η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας σας καλεί στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση την ΤΡΙΤΗ 27 – 4 - 2010 και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, Πλατεία Διάκου 1 Λαμία.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Γενική Συνέλευση σύμφωνα και με την εισήγηση της ΟΛΜΕ είναι :

Εισοδηματική πολιτική (περικοπές, νέα φορολογικά μέτρα, ΔΝΤ)

Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας (νέο σύστημα προσλήψεων, μείωση προσλήψεων μονίμων και αναπληρωτών, Ωρομισθία και ελαστικές σχέσεις εργασίας, υποχρεωτική υπερωρία 5 ωρών, 2η ειδικότητα, μέντορας, αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικές δαπάνες, υπηρεσιακές μεταβολές, επιπτώσεις Καλλικράτη στις εργασιακές σχέσεις κλπ )

Συνταξιοδοτικά- Ασφαλιστικά (μειώσεις συντάξεων, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, αλλαγή τρόπου υπολογισμού κλπ)

Πρόγραμμα δράσης ( Απεργία 4/5, Συγκέντρωση και συλλαλητήριο στις 4/5, 1:00 μμ από ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ στη Λαμία, πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ).

Συνάδελφοι

Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη ώστε να συζητήσουμε τα αιτήματα και το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας

Όμιλος Φίλων του Δάσους: "Οι πινακίδες στα δέντρα δεν πληγώνουν μόνον τα ανήμπορα δέντρα αλλά και τον πολιτισμό και την αισθητική της πόλης μας"

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Επανειλημμένως έχουμε διαμαρτυρηθεί για το απαράδεκτο θέαμα των καρφωμένων διαφημιστικών πινακίδων σε κορμούς δέντρων, σε αστικές και δασικές περιοχές. Ως γνωστόν, η πράξη αυτή απαγορεύεται από τη νομοθεσία. Κάποιοι ασυνείδητοι επιχειρηματίες, για να αποφύγουν τα διαφημιστικά τέλη και τα παράβολα στις αρμόδιες αρχές, καρφώνουν με μεγάλες πρόκες τις διαφημιστικές τους πινακίδες στους κορμούς των άτυχων δέντρων. Και οι Δήμοι, το Δασαρχείο και τα Αστυνομικά Τμήματα δείχνουν απαράδεκτη ανοχή και τηρούν αιδήμονα σιωπή.

Οι σαρανταπεντάρες ατσαλόπροκες δεν πληγώνουν μόνον τα ανήμπορα δέντρα αλλά και τον πολιτισμό και την αισθητική της πόλης μας.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να κινητοποιηθούν για να σταματήσουν την απαράδεκτη πράξη. Οι Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και το Δασαρχείο να επιβάλλουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Καλούμε το Δήμο Λαμιέων να φροντίσει για την αύξηση του αστικού πρασίνου με δημιουργία καινούργιων πάρκων, κήπων και δενδροστοιχιών. Καλούμε τους συμπολίτες μας να μην κόβουν αυθαίρετα τα δέντρα της γειτονιάς τους, με τη δικαιολογία ότι τους εμποδίζουν. Αντίθετα να τα φροντίζουν και να τα προστατεύουν.

Τέλος καλούμε τους περιβαλλοντικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους συλλόγους να δραστηριοποιηθούν στη φροντίδα και προστασία του λιγοστού και πολύτιμου αστικού πρασίνου της πόλης μας.

Εμείς αποφασίσαμε σήμερα, στις 27 Απριλίου 2010, να δράσουμε μόνοι μας και να αποκαθηλώσουμε το σώμα του εγκλήματος από τα δέντρα-θύματα. Ελπίζουμε αυτό να κινητοποιήσει και τις αρμόδιες υπηρεσίες, για να τεθεί ένα οριστικό τέλος στην ασυνειδησία και παρανομία κάποιων συμπολιτών μας.

Το ΔΣ


ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com