Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Προς μια νέα Φιλική Εταιρεία

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com


Νατσιός Δημήτρης - δάσκαλος - Κιλκίς


«Το Σύνταμα το δικό μας είναι ξεβράκωτο»   Μακρυγιάννης

Υπάρχει στ’ αλήθεια έστω κι ένας Έλληνας ή Ελληνίδα (πλην των παρωπιδοφόρων κομματανθρώπων, αν και αυτοί εμφανίζονται πτοημένοι), που να πιστεύει ότι θα τιμωρηθούν, θα φυλακιστούν οι υπεύθυνοι για την οικονομική διάλυση της πατρίδας μας, για την επί θύραις κοινωνική αποδιοργάνωση και για τον «πλανητικό» διασυρμό.

Σίγουρα, κανείς. Όλοι μας έχουμε κατά νου την λαϊκή σοφία, η οποία συνόψισε ευθύβολα, με αποφθεγματικό τρόπο την νυν περιρρέουσα ατμόσφαιρα: «Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».

Όλοι τους διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και διατείνονται ότι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν (το τελευταίο ανέκδοτο: σύσταση εξεταστικής επιτροπής, για καταλογισμό ευθυνών), όπως

τιμωρήθηκαν για την, μέσω του χρηματιστηρίου, εξαπάτηση του λαού.

Τίποτε δεν θα συμβεί, ο χρόνος θα παρέλθει, τα πάντα θα ξεχαστούν, οι διεφθαρμένοι θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα κλοπιμαία, ο λαός, το υποζύγιο, θα στενάζει κάτω από την φρικτή φτώχεια που μας καταδικάζει η διεθνής «Προστασία». Όλα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους, αρραγές το σύστημα και η Δικαιοσύνη με κλονισμένο το κύρος της, εξαρτημένη από την εκτελεστική εξουσία.

Τι μέλλει γενέσθαι, λοιπόν; Ζητείται ελπίς. Υπάρχει όμως;

Όλοι μας συζητάμε για τον απεγκλωβισμό της πατρίδας, όχι τόσο από το ΔΝΤ, όσο από τις άπληστες συμμορίες που αναπαράγουν από τετραετία σε τετραετία την λεηλασία του δημόσιου πλούτου. Δεν έχουν καμία σχέση πλέον με τον λαό, έχουν χρεοκοπήσει ηθικά και πολιτικά, διαιωνίζουν την κραιπάλη των επαγγελματιών της πολιτικής. Κάτι πρέπει να γίνει. Τι όμως; Νέο κόμμα. Αλλά από ποιους; Από δυσαρεστημένους και αποτυχημένους πολιτικάντηδες, ναυάγια και ξέφτια των ήδη υπαρχόντων κουρελούδων – κομμάτων; Υπήρξαν πολλές απόπειρες στο παρελθόν, που απλώς απέδειξαν ότι κάποιοι ίδρυσαν κόμματα, για να εκβιάσουν την επιστροφή τους στο «μαντρί» που τους ανέθρεψε. Εξάλλου ποιος εμπιστεύεται σκύβαλα και περιτρίμματα της τωρινής πολιτικής ζωής.

Κόμμα χωρίς…επώνυμα σκύβαλα; Όσες φορές βγαίνει στο «μεϊντάνι» κόμμα «αγνώστων», αν γλιτώσει την διαπόμπευση και την ειρωνεία από τα βοθροκάναλα, περιορίζεται σε αποκαρδιωτικά ποσοστά. Το νυν σύστημα είναι χαλκέντερο, δεν επιτρέπει διεμβολισμούς. Θυμίζω ότι με την πτώση της Χούντας επαναπατρίστηκαν και αναστήθηκαν σχεδόν όλοι όσοι ήταν υπεύθυνοι για την επιβολή της. Και όχι, μόνο αυτό, αλλά οι παλαιοκομματικοί τζιτζιφιόγκοι επέστρεψαν με τις δάφνες του αντιστασιακού.

Όσοι έλιωσαν στις φυλακές παραμερίστηκαν, περιθωριοποιήθηκαν. (Όταν ελευθερώθηκε ο τόπος, μετά την ηρωική επανάσταση του ’21, πλάκωσαν στην αιματοβαμμένη πατρίδα, «οι ακαθαρσίες της Κωνσταντινούπολης και της Ευρώπης», οι ψαλιδόκωλοι, όπως υπέροχα τους χλεύαζε ο λαός.

Και συνεχίζει ο Μακρυγιάννης: «Αυτήν οι αφεντάδες μας κι εμείς είλωτές τους. Πήραν τα καλύτερα υποστατικά, τις καλύτερες θέσεις, τους σπιτότοπους, στα υπουργεία βαριούς μιστούς. Κριταί αυτήνοι, αφεντάδες αυτήνοι…και οι αγωνισταί δεν έχουν ούτε γομάρι. Και ξυπόλητοι και γυμνοί διακονεύουν εις τα σοκάκια».

Ο Τερτσέτης στα Απομνημονεύματα του Κολοκοτρώνη διασώζει κάτι που «επροξενούσεν γέλωτα άσβεστον» στον Γέρο του Μοριά. Είχε λάβει μια επιστολή από έναν λογιότατο, γνωστό του, που ζούσε στην Ευρώπη, ο οποίος έγραφε: «Ή να ελευθερωθούμε ή να χαθείτε»). Άρα αν ανατραπεί το υπάρχον πολιτικό σκηνικό δεν θα μιλάμε για το τέλος της μεταπολίτευσης, αλλά για το τέλος των πολιτικών της μεταπολεμικής εποχής. (Ο Μητσοτάκης έγινε βουλευτής πρώτη φορά το 1948 νομίζω. Πιστεύει κανείς ότι έχει παροπλιστεί;).

Το ζητούμενο, πώς ανατρέπεται το σιδηροπαγές σύστημα; Κάποιοι μιλούν για κοινωνικές εκρήξεις, ο λαός αυτοδίκως να τιμωρήσει και να απαλλάξει τον τόπο από τους…πατριδοφθόρους πολιτικούς. Εφιαλτικό σενάριο. Υπάρχουν πολλοί λύκοι (κυρίως γκρίζοι) που θα εκμεταλλευτούν την …αναμπουμπούλα. Σε τέτοια περίσταση κούρσεψαν την Κύπρο. (To κείμενο γράφτηκε πριν από τις δολοφονίες στην Αθήνα).

Λοιπόν. Εφ’ όσον, κατά τον αείμνηστο Μ. Χατζηδάκι, βιώνουμε μια νέα Τουρκοκρατία, «για να σωθεί η Ελλάδα στους καιρούς τους ύστατους», χρειάζεται να μιμηθούμε τους προγόνους: Μια νέα Φιλική Εταιρεία.

Τι ήταν η Φιλική Εταιρεία; Περί τα μέσα του 1814 τρεις Έλληνες έμποροι της Οδησσού «απεφάσισαν να συστήσωσι μιαν εταιρείαν μυστικήν και να εισάξωσιν εις αυτήν, ει δυνατόν, όλους τους εκλεκτούς των ομογενών, διά να συνεργήσωσι μόνοι των εκείνο, το οποίο ματαίως προ πολλών χρόνων ήλπιζαν από τους Ευρωπαίους βασιλείς χριστιανούς». (Ε. Πρωτοψάλτη «Η Φιλική Εταιρεία», Αθήναι 1964 σελ. 22).

Από στόμα σε στόμα, ιστός αράχνης, χιλιάδες φιλογενείς Έλληνες μυήθηκαν στην Εταιρεία, διαφύλαξαν το μυστικό και φτάσαμε στην αγιασμένη Επανάσταση. Κάτι παρόμοιο μπορεί να γίνει και σήμερα. Το σάπιο σύστημα να καταστραφεί με τα όπλα του, με νόμιμες διαδικασίες. Κάποιοι αφανείς Έλληνες πατριώτες, έντιμοι και «φιλογενείς» συστήνουν την νέα Φιλική Εταιρεία, με σκοπό «την συντήρησιν της εθνικής συνειδήσεως και της ορθοδόξου πίστεως του λαού και την προπαρασκευήν του έθνους» για την αποτίναξη της νέας Τουρκοκρατίας. Υπάρχουν χιλιάδες, εκατομμύρια Έλληνες που «πνίγονται» από τις αναθυμιάσεις του συστήματος, που δακρύζουν για την κατάντια της πατρίδας μας, που ασφυκτιούν από την ανικανότητα που επικάθησε στην ράχη μας. Την ημέρα των εκλογών θα υψωθεί το λάβαρο…

Ένα αρτιγενές πολιτικό, πατριωτικό κίνημα θα σαρώσει τα πάντα.

Ούτε οι ξένοι θα μας σώσουν – «ουαί τω μη ιδίω όνυξι ξυομένω», αλίμονο σ’ αυτόν που δεν έχει δικά του νύχια να ξυθεί- ούτε οι νέες γενεές. Τα γράμματα με τα οποία «μπουκώνουμε» τους νέους, δεν είναι γράμματα λευτεριάς και θυσίας, αλλά αφιλοπατρίας και φιλοτομαρισμού. Οι μόνοι αγώνες που ξεσηκώνουν τους νέους είναι οι ποδοσφαιρικοί. Η τηλεόραση και το κινητό δεν γεννούν ήρωες, αλλά τις κουκουλοφόρες ορδές που δεν ορρωδούν προ ουδενός. Την Φιλική Εταιρεία την ίδρυσαν έμποροι, οι μικρομεσαίοι, όχι αυτοί που δεν είχαν να χάσουν τίποτε από μια αποτυχία, αλλά αυτοί που θα έχαναν τα πάντα. Και καθόμαστε τώρα με σταυρωμένα τα χέρια και συζητάμε έμφοβοι για το αν ξυπνήσει ο λαός, αν τιμωρηθούν οι ένοχοι, αν πετύχουν τα μέτρα…

«Το αν, εσπάρθη πολλές φορές, αλλά δεν εφύτρωσε», έλεγε ο Κολοκοτρώνης.

Χρειάζονται έργα, εδώ και τώρα.

Προς το παρόν «ο μεν θερισμός πολύς, οι δε εργάται ολίγοι».

Ξυπνάτε ρε!!! Η Ελληνική οικονομία θυσιάστηκε από την Goldman Sachs

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Max Keiser Η Ελληνική οικονομία θυσιάστηκε θα πεθάνει...

Η Κυβέρνηση Τσολάκογλου τι λέει για όλα αυτά...





Από.....Citypress-gr

Γρ.Ψαριανός να καεί να καεί το μπου*** η βουλή

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Ακούστε τον, αξίζει τον κόπο και στη συνέχεια αξιολογήστε τα όσα λέει



Καρότο και μαστίγιο από την Ρηγίλλης για τα στελέχη που την στήριξαν. ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟΝ «ΣΤΡΑΤΟ» ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ. Ποιοι πρώην «ντορικοί» δήμαρχοι και νομάρχες έχουν, πλέον, γίνει «σαμαρικοί»

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Τον ασκό του Αιόλου που είναι πιθανόν να προσπαθήσουν κάποιοι να ανοίξουν και στην Αυτοδιοίκηση μετά την διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη από την Νέα Δημοκρατία, επιχειρούν να προλάβουν στην Ρηγίλλης.


Κι αυτό καθώς εκτός των άλλων το προηγούμενο διάστημα είχαν παρατηρήσει κινήσεις στις οποίες πρωτοστατούσαν «ντορικοί» για την δημιουργία «αντάρτικων» ψηφοδελτίων.

Όπως είχε γράψει η αυτοδιοίκηση gr από τις 6/4 «οι στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά με προεξάρχοντα τον γραμματέα του τομέα Αυτοδιοίκησης Βασίλη Μιχαλολιάκο παρακολουθούν το τελευταίο διάστημα βουλευτές, πρώην βουλευτές και στελέχη του κόμματος που στήριξαν την κ. Μπακογιάννη στην εσωκομματική αναμέτρηση είτε να ανακοινώνουν την υποψηφιότητα τους για κάποια περιφέρεια είτε να δημοσιοποιούν την επιθυμία τους να είναι υποψήφιοι, τονίζοντας σε κάθε ευκαιρία ότι «πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο υπονόμευσης του Αντώνη Σαμαρά, που δεν θα μείνει αναπάντητο». (δείτε εδώ ολόκληρο το ρεπορταζ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6258 )

«Γέφυρες» στη Ρηγίλλης

Όπως αναφέρουν στην αυτοδιοίκηση gr πηγές της Ρηγίλλης, μετά και το συγκεκριμένο δημοσίευμα και την «απειλή» της διαγραφής αλλά και τις διαφαινόμενες εξελίξεις που κατέληξαν στην διαγραφή της κ. Μπακογιάννη, υπήρξε «κύμα» αιρετών που την στήριξαν οι οποίοι επιχείρησαν να ρίξουν «γέφυρες» στην Ρηγίλλης, διατρανώνοντας την πίστη τους στον Αντώνη Σαμαρά.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που επιχείρησαν να «απολογηθούν» για την στάση τους στη εσωκομματική μάχη αποδίδοντας, μεταξύ άλλων την στάση τους σε πιέσεις που δεχτήκαν από το μηχανισμό της πρώην υπουργού αλλά και να διαψεύσουν τα σενάρια για τυχόν «ανταρσία» τους στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, πλέον, με τον κ. Σαμαρά συμπλέουν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ και νομάρχης Μεσσηνίας, Δημήτρης Δράκος, ο νομάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Χειμμάρας, ο γενικός γραμματέας της ΕΝΑΕ, νομάρχης Λάρισας Λουκάς Κατσαρός κλπ

Πάντως, από τη Ρηγίλλης διαμηνύουν ότι τα «αντάρτικα ψηφοδέλτια» που θα εμφανίζονται το επόμενο διάστημα όσο πλησιάζει ο καιρός των εκλογών στην Αυτοδιοίκηση, θα τα αντιμετωπίσουν κατά περίπτωση, από το σημείο να τα αγνοήσουν εντελώς μέχρι το άλλο άκρο να επιβληθούν πειθαρχικές κυρώσεις.

Απάντηση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε Αναφορά του Βουλευτή Φθιώτιδας της Ν.Δ. και Αναπληρωτή Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας κ. Χρήστου Σταϊκούρα σχετικά με την ολοκλήρωση έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου.

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λαμία, 7 Μαΐου 2010



Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας είχε καταθέσει (12.4.2010) Αναφορά προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με την ολοκλήρωση έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Ειδικότερα, η Αναφορά αναφερόταν σε δύο ζητήματα:

στην άμεση ολοκλήρωση παρεμβάσεων (Σ1 και Σ2) και αποκατάσταση όλων των ζημιών που προκλήθηκαν στο εσωτερικό δίκτυο της πόλης, καθώς και στις υποδομές κοινής ωφελείας (Ύδρευση, Δημοτικός Φωτισμός), και

στο πάγιο και βασικό αίτημα της δημοτικής αρχής και των κατοίκων του Αγίου Κωνσταντίνου που αφορά στην καθαίρεση και απομάκρυνση της παρέμβασης στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, η οποία δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην περιοχή.

Στη σχετική απάντησή του το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αναφέρει τα κάτωθι:

« Όσον αφορά την εργολαβία «Κατασκευή έργων προστασίας Ε.Ο Αθηνών – Λαμίας στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου», στο συμβατικό της αντικείμενο περιλαμβάνεται και η κατασκευή των τεχνικών εκβολής των συλλεκτήρων Σ1, Σ2, Σ3 προς τη θάλασσα.

Το τεχνικό εκβολής του συλλεκτήρα Σ1 ξεκίνησε στις 18.2.2010 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι 6.5.2010.

Το τεχνικό εκβολής του συλλεκτήρα Σ2 θα ξεκινήσει στις 7.5.2010 λόγω αιτήματος του Δήμου Αγ. Κωνσταντίνου για μη ταυτόχρονη εκτέλεση εργασιών στις εκβολές των συλλεκτήρων Σ1 και Σ2, προκειμένου η όχληση των κατοίκων και των επαγγελματιών να είναι η μικρότερη δυνατή και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 20.7.2010

Το τεχνικό εκβολής του συλλεκτήρα Σ3 ξεκίνησε στις 30.11.2009 και ολοκληρώθηκε στις 12.4.2010, πλην των εργασιών οδοστρωσίας και ασφαλτικών. Στις 22.3.2010 δόθηκε εντολή στον ανάδοχο για ολοκλήρωση των εργασιών στο τεχνικό Σ3 μέχρι 31.3.2010, η οποία δεν επετεύχθη, λόγω αντίδρασης της Δημοτικής Αρχής που δεν επιτρέπει μέχρι σήμερα την ολοκλήρωση των εργασιών, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται και από τη συνημμένη στη σχετική Αναφορά επιστολή του Δήμου Αγ. Κωνσταντίνου.

Επιπλέον, όσον αφορά το αίτημα του Δήμου του Αγίου Κωνσταντίνου για κατασκευή σηματοδοτούμενων διαβάσεων πεζών, δόθηκε εντολή στον ανάδοχο του έργου «Διευθετήσεις τεχνικών έργων, έργα αποστράγγισης και απορροής ομβρίων του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου και των Καμένων Βούρλων» για τη σύνταξη μελέτης και την υλοποίηση σηματοδοτούμενων διαβάσεων το ταχύτερο δυνατόν.

Τέλος, για την οριστική διαμόρφωση της Εθνικής Οδού στο παραλιακό μέτωπο θα συνταχθεί κυκλοφοριακή μελέτη στα πλαίσια της υπό ανάθεσης μελέτης «Μελέτη βελτίωσης και συμπλήρωσης παράπλευρου δικτύου αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ».

Η σημερινή κρίση επιβάλει καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Η άποψη της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας, για το έργο “ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ” και η ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ


Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη 29 Απριλίου και πριν τη συζήτηση για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, ήρθε ως επείγον η αποδοχή του έργου “Μονοπάτια Φθιώτιδας”. Ένα έργο του Υπουργείου Πολιτισμού χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ και στο οποίο περιλαμβάνεται μόνο η κατασκευή του Μονοπατιού “Ανοπαία Ατραπός”, το “Μονοπάτι του Εφιάλτη” όπως λέγεται, στο Καλλίδρομο. Η Ανοπαία Ατραπός μήκους 16 χιλιομέτρων ξεκινάει 200 μέτρα πριν τη Μονή Δαμάστας και, αφού κάνει ένα τόξο στο βουνό, καταλήγει στο Μνημείο του Λεωνίδα. Είναι το μονοπάτι στο οποίο κάθε χρόνο τα τελευταία τρία χρόνια γίνεται ο Πανελλήνιος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος από τον Σύλλογο “Τραχίνα” με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών

Η Φθιώτιδα και όλοι οι Δήμοι χρειάζονται έργα ανάδειξης των μονοπατιών τους στα πλαίσια και του ήπιου ορεινού τουρισμού και του οικοτουρισμού. Οι ομορφιές των βουνών μας είναι ατέλειωτες και πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να τα περπατήσουν. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι Αθηναϊκοί -και όχι μόνο- Σύλλογοι ενδιαφέρονται να κάνουν πεζοπορία στα βουνά της Οίτης, του Καλλιδρόμου, της Κνημίδας, του Ανατολικού Παρνασσού και της Δυτικής Φθιώτιδας. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στη μικρή απόσταση από την Αθήνα, πέρα φυσικά από την ομορφιά των διαδρομών και το ήπιο γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής. Ο λόγος που όλοι διαμαρτύρονται και αυτό τονίζουν, είναι η έλλειψη σηματοδότησης και συντήρησης των μονοπατιών. Κάτι που σε άλλες περιοχές της χώρας έχει ήδη γίνει.

Θα μπορούσε κανείς να χαιρετίσει αυτό το έργο, αν …δεν ήταν το μοναδικό αυτή τη στιγμή στη Φθιώτιδα για μονοπάτια. Και το σημαντικότερο, αν δεν προκαλούσε το ύψος του προϋπολογισμού του έργου. Το έργο έχει προϋπολογισμό 330.000 ευρώ. Με όλη την καλή διάθεση θεωρούμε ότι το ποσό είναι υπερβολικά μεγάλο. Θα μπορούσαν με τα χρήματα αυτά να γίνουν περισσότερα μονοπάτια στην περιοχή, πράγμα που χρήζει άμεσης ανάγκης, τη στιγμή μάλιστα που οι οικονομικές δυνατότητες όλο και λιγοστεύουν. Έχουμε χορτάσει από τέτοιες εμπειρίες σπατάλης οικονομικών πόρων με μικρά αποτελέσματα και πολλές φορές σε έργα προβληματικά. Ανάμεσα στις τόσες αιτίες της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας πολλοί τοποθετούν και την μη σωστή αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων. Οι εκτιμήσεις είναι ότι επενδύαμε 100 ευρώ με απόδοση 90, ούτε καν 100, ενώ λογικά θα έπρεπε να προσβλέπουμε σε πολλαπλάσιες αποδόσεις.

Αυτό λοιπόν που κυρίως χρειάζεται ένα μονοπάτι είναι η διάνοιξη και η βελτίωση, η καλή σηματοδότηση και ορισμένα σημεία θέασης και ξεκούρασης. Οι πεζοπόροι δεν θέλουν υπερβολές, γιατί οι υπερβολές τούς απομακρύνουν και τους προκαλούν αρνητικά συναισθήματα. Έρχονται για να απολαύσουν τη φύση, να ξεκουραστούν και να νοιώσουν ευχάριστα ανάμεσα σε φίλους· και όλα αυτά φυσικά με ασφάλεια. Όμως δεν μπορεί να μένουν εντελώς ασυντήρητα έως και επικίνδυνα τόσα άλλα μονοπάτια, όπως για παράδειγμα το “Μονοπάτι των Σιδηροδρομικών” ή το μονοπάτι “Ελευθεροχώρι – Μονή Δαμάστας”. Όσο κι αν αυτό εκληφθεί ως γκρίνια, ο φόβος είναι μήπως, αντί να γίνει κάτι σωστό και απαραίτητο, χαλάσουν το φυσικό τοπίο και τη μοναδικότητα της περιοχής κατασκευάζοντας καλντερίμια και κιόσκια μικρής χρονικής διάρκειας ή ακόμα και τσιμεντένια σκαλιά, όπως είδαμε πριν μερικά χρόνια στο φαράγγι του Δημοσάρη στην Εύβοια.

Δεν ξέρουμε πόσο είναι ακόμα καιρός, αλλά πιστεύουμε πως, ναι, είναι ακόμα καιρός, να γίνει μια τροποποίηση της μελέτης από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Δήμο Λαμίας με σκοπό να ενταχθούν με το ποσό αυτό κι άλλα μονοπάτια στην ευρύτερη περιοχή του “Καλλικράτειου” Δήμου…