Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΝΕΟ, ΣΥΝΟΛΙΚΟ, «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Θα αντιμετωπίσουμε τα κραυγαλέα προβλήματα των συνενώσεων


Ραγκούσης: Εκτίθεται. Ας κρατήσει, τουλάχιστον, τα προσχήματα για το «όχι»

Σφοδρή επίθεση στον «Καλλικράτη» εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, «μοναδικό μνημείο για το πώς δεν πρέπει να γίνεται μια διοικητική μεταρρύθμιση». Ο κ. Σαμαράς, επεσήμανε ότι το κόμμα του καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο και δεσμεύθηκε ότι «η ΝΔ θα φέρει μια νέα πρόταση συνολικής διοικητικής μεταρρύθμισης, μόλις το επιτρέψει η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.»


Όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς η ΝΔ λέει «όχι» στον Καλλικράτη για έξι κυρίως λόγους:

-Γιατί δεν συνδέεται με την συνολική μεταρρύθμιση του κράτους

-Γιατί δεν συνδέεται με το πάγιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών για φορολογική αποκέντρωση

-Γιατί δεν δίνονται οι απαραίτητοι πόροι στους νέους δήμους

-Γιατί δεν δίνονται στους δήμους ουσιαστικές αρμοδιότητες

-Γιατί γίνεται προσπάθεια τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης να λυθούν με οργανωτικό τρόπο

-Γιατί οι συνενώσεις έγιναν με βάση την κομματική κοπτοραπτική του ΠΑΣΟΚ. Έφερε δε ως (λανθασμένο) παράδειγμα τη συνένωση του δήμου Αμπελοκήπων με το δήμο Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη αλλά το γεγονός ότι δεν παραμένουν αυτόνομοι ιστορικοί δήμοι όπως ο Μυστράς και η Βεργίνα.

Ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του, επεσήμανε ότι η ΝΔ, υποστηρίζει τη διοικητική μεταρρύθμιση και τη συνένωση των δήμων και μάλιστα είχε επεξεργαστεί ένα σχέδιο συνολικής μεταρρύθμισης. Όμως, η διεθνής κρίση και η ανάγκη δραστικών περικοπών ανέστειλε την εφαρμογή αυτού του σχεδίου. Υποστήριξε μάλιστα ότι για την χρηματοδότηση του «Καλλικράτη» θα χρειαστούν 4-5 δις ευρώ, τα οποία είναι αδύνατον να βρει η κυβέρνηση, άρα, όπως υποστήριξε « η μεταρρύθμιση που συζητάμε σήμερα δεν πρόκειται να γίνει.»

Σε κάθε περίπτωση, εκτίμησε ότι η εφαρμογή του « Καλλικράτη» θα αναδείξει και θα δημιουργήσει την ανάγκη μια νέας μεταρρύθμισης στο μέλλον, αυτή που θα παρουσιάσει σύντομα η ΝΔ.

Η απάντηση Ραγκούση

Απαντώντας στον Πρόεδρο της ΝΔ, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, τον κάλεσε να τηρήσει τουλάχιστον τα προσχήματα του προσχηματικού "οχι" που λέει το κόμμα του, καθώς τα επιχειρήματά του, για παράδειγμα, στο θέμα των συνενώσεων τον "εκθέτουν ανεπανόρθωτα". Ανέφερε δε τα όσα είπε ο κ. Σαμαράς για τη συνένωση Αμπελοκήπων και Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι "η Νεάπολη συνενώνεται με τις Συκεές και όχι τους Αμπελόκηπους" αλλά και το θέμα του Μυστρά "για το οποίο ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης στην ομιλία του στην Επιτροπή ευχαρίστησε το υπουργείο", που τον όρισε ιστορική έδρα του του δήμου Σπάρτης. Μάλιστα, λίγο αργότερα, ο κ. Δαβάκης παραδέχθηκε ότι πράγματι ευχαρίστησε τον υπουργό γιατί προχώρησε σε αυτή την αλλαγή.

Χαρακτήρισε τον ‘Καλλικράτη» αποφασιστικό βήμα για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο πολιτικό σύστημα.

Αναφερόμενος στις αιτιάσεις του κ. Σαμαράς για τους πόρους του «Καλλικράτη» ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι οι πόροι της Αυτοδιοίκησης εξασφαλίζονται. Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα ότι οι πόροι που δίνονται με βάση το νομοσχέδιο θα έφταναν τα 4,628 δις ευρώ για το 2010 και 5 δις το 2011, ενώ για φέτος μέσω ΚΑΠ θα διατεθεί το μικρότερο ποσόν των 3.495 εκατ.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε με έμφαση ότι «δεν υπάρχει εγγύηση χρηστής διοίκησης και ελέγχου των δαπανών που δεν την εφαρμόζουμε στον «Καλλικράτη», ότι στο εξής «ούτε ένα ευρώ δεν θα μπορεί να ξοδεύεται χωρίς προληπτικό έλεγχο» ότι «οι δήμοι δεν θα μπορούν να κάνουν ούτε μια πρόσληψη εκτός ΑΣΕΠ».

Διευκρινίσεις Πετσάλνικου

Η ομιλία του κ. Σαμαρά και η αναφορά του στην χθεσινή παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, την οποία θέλησε να αναδείξει ως πειστήριο της αναφοράς του, για χωροταξικό σχεδιασμό με βάση την κομματική κοπτοραπτική, προκάλεσε την αντίδραση του κ. Πετσάλνικου. Ο Πρόεδρος της Βουλής, τόνισε, ότι στην παρέμβαση του δεν ανέπτυξε κανένα απολύτως επιχείρημα για κομματική κοπτοραπτική, απλά επεσήμανε έξι μικρολάθη που κατά την γνώμη του έγιναν στον χωροταξικό σχεδιασμό.

Για την ψήφιση επί της αρχής του "Καλλικράτη" και την "επανένωση" της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6889

Για το ρεπορτάζ σχετικά με τη συνέχιση της συζήτησης για τον "Καλλικράτη" κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6890

Για το ρεπορτάζ σχετικά με τη νέα ονομαστική που θα ζητήσει η ΝΔ κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6892

ΠΑΣΟΚ: Ο «Καλλικράτης» «επανένωσε» την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Με 160 «ναι» 124 «όχι» και ένα «παρών» υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη», "ενώνοντας" και πάλι την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.



Συγκεκριμένα, υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι πρόσφατα διαγραφέντες Γιάννης Δημαράς, Σοφία Σακοράφα και Βασίλης Οικονόμου, κατά οι βουλευτές της ΝΔ, του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ "παρούσα" δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Από......aftodioikisi.gr

KKE - Αντιλαϊκός ο «Καλλικράτης»

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Ο «Καλλικράτης» σε λίγες μέρες θα είναι νόμος του κράτους. Η κυβέρνηση διευκολύνθηκε τα μέγιστα από το γεγονός ότι με την αντιδραστική φιλοσοφία και το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης είναι σύμφωνες οι διοικήσεις της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), καθώς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του ΚΚΕ. Η κυβέρνηση, ήδη, επιχειρεί να αξιοποιήσει στο έπακρο το ότι έχουν εκδηλωθεί αποπροσανατολιστικές αντιδράσεις για τη χωροταξική διάταξη των ΟΤΑ, γεγονός που της έδωσε την ευκαιρία να αναπτύξει μιαν ανέξοδη ρητορεία περί αξιοκρατίας και αντικειμενικών κριτηρίων για όλους και για όλα, κόντρα, τάχα, στην ευνοιοκρατία, στην πολιτική των εξαιρέσεων και των τοπικισμών. Το βασικό κριτήριο αξιολόγησης του «Καλλικράτη» είναι το για ποιον γίνεται και ποιον εξυπηρετεί. Για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, καμία σημασία δεν έχει αν η πρωτεύουσα των δήμων θα  είναι τούτη ή η άλλη πόλη, αν το μέγεθος των νέων ΟΤΑ πρέπει να είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο από αυτό που προτείνεται. Σημασία έχει αν η εργατική λαϊκή οικογένεια έχει όφελος από τη μεταρρύθμιση ή αν, τελικά, θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι, όπως έγινε παλιότερα με τον «Καποδίστρια».

Ο «Καλλικράτης», όπως η ίδια η κυβέρνηση ομολογεί, γίνεται γιατί αυτό επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Ενωση με τη Συνθήκη της Λισαβόνας, αφού προβάλλεται ως προσαρμογή σε αυτήν. Γίνεται, επίσης, γιατί αυτό επιτάσσεται ως ανάγκη από το πρόγραμμα σταθερότητας για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ταυτόχρονα, είναι ενταγμένος στο πλαίσιο των όρων και των προϋποθέσεων του μνημονίου, που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την Κομισιόν, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η κυβέρνηση εμφανίζει τη μεταρρύθμιση ως το μέσο για «μια νέα αναπτυξιακή ταυτότητα, που επιτρέπει την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας», όπως είπε προχτές στη Βουλή ο πρωθυπουργός. Επιπλέον, τη χρησιμοποιεί ως απόδειξη της αξιοπιστίας της απέναντι στις αγορές και στον περίφημο μηχανισμό «στήριξης» της ελληνικής οικονομίας. Είναι γεγονός ότι η νέα διοικητική δομή θα δώσει ώθηση στην καπιταλιστική ανάπτυξη, θα ανοίξει νέους «δρόμους» για να γίνουν επενδύσεις σε νέους τομείς (πράσινη ανάπτυξη) με καλύτερους όρους για τους επιχειρηματίες.

Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι ο «Καλλικράτης» φέρνει ανεργία. Οι νέοι οργανισμοί ΟΤΑ που θα δημιουργηθούν καθώς και οι συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων και των επιχειρήσεων των σημερινών δήμων στέλνουν στην ανεργία χιλιάδες συμβασιούχους ορισμένου ή αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου, όπως και μόνιμους των οποίων η σημερινή θέση θα καταργηθεί. Ακόμα, δημιουργεί το έδαφος, τη μεγάλη αγορά, για επενδύσεις ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων. Τέλος, κατακερματίζει και υποβαθμίζει υπηρεσίες νευραλγικής κοινωνικής σημασίας (Παιδεία, Υγεία - Πρόνοια κ.λπ.) που θα περάσουν στους ΟΤΑ, ώστε εντελώς απαξιωμένες να παραδοθούν στη λεγόμενη ιδιωτική πρωτοβουλία, για να μεταλλαχθούν σε κερδοφόρες μπίζνες.

Ο αγώνας ενάντια στον «Καλλικράτη» είναι ταυτόσημος με τον αγώνα ενάντια στο σύνολο της πολιτικής που τσακίζει την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Ο αγώνας ενάντια στη μεταρρύθμιση είναι αγώνας ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας, ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ενάντια στη βαριά φορολογία που μειώνει το λαϊκό εισόδημα. Αγώνας που πρέπει να στοχεύει στην οργάνωση της αντεπίθεσης του λαού, για να ανοίξει ο δρόμος να διαφεντεύει τη ζωή του και τον πλούτο που παράγει.

νομαρχιακη επιτροπη φθιωτιδας του κκε

Τόνια Αντωνίου - ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27-5-2010

«Σοβαρή αρχή για τη δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου και αποτελεσματικού κράτους», καθώς και «σημαντικό εργαλείο στην υπόθεση της ανάπτυξης, της εξοικονόμησης πόρων και της παροχής καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες» χαρακτήρισε το σχέδιο «Καλλικράτης» η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου μιλώντας κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη βουλή, ενώ παράλληλα ανέπτυξε την κριτική της όσον αφορά επιμέρους επιλογές και κάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να ακούσει τις απόψεις όλων αυτών που διαμαρτύρονται και να δώσει απαντήσεις.

Η κ. Αντωνίου επισήμανε ότι όλες οι σημαντικές θεσμικές αλλαγές που έγιναν για την αποκέντρωση και την αυτοδιοίκηση στη χώρα μας, έχουν την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ, ενώ η Νέα Δημοκρατία αντιτάχθηκε σε όλες αυτές τις αλλαγές και παρότι ήρθε στην εξουσία το 2004 με σύνθημα την επανίδρυση του κράτους, τελικά είχαμε αναπαλαίωση και γυρίσαμε στην εποχή των

Μαυρογιαλούρων με ένα μοντέλο διακυβέρνησης που βασίστηκε στον συγκεντρωτισμό, τον κεντρικό έλεγχο και το πελατειακό κράτος.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αφού τόνισε ότι μια τόσο μεγάλη μεταρρύθμιση δεν είναι απλή και εύκολη υπόθεση και ότι με τον «Καλλικράτη δεν ολοκληρώνεται, αλλά αρχίζει η αλλαγή του κράτους, αναφέρθηκε σε επιμέρους θέματα ασκώντας κριτική και καταθέτοντας προτάσεις.

Σε σχέση με την καθιέρωση των 7 κρατικών διοικητικών περιφερειών, ανέφερε ότι θα έπρεπε να ήταν 13, όσες και οι αυτοδιοικητικές περιφέρειες, προκειμένου να υπάρχει ουσιαστικός διοικητικός έλεγχος, αλλά και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, γιατί δεν μπορεί π.χ. ο πολίτης από το Ευπάλιο ή το Αλιβέρι να πρέπει να πάει στη Λάρισα για τις υποθέσεις του.

Σε σχέση με τις συνενώσεις επισήμανε ότι πρέπει να ξεπεραστούν οι αδικαιολόγητες φοβίες, οι τοπικοί εγωισμοί και τα μικροσυμφέροντα, αλλά αυτό δεν γίνεται με λογικές ισορροπιών, με διπλές και τριπλές ονομασίες των νέων δήμων, ούτε με τη λογική ο ένας δήμος της συνένωσης να παίρνει το όνομα, ο άλλος την έδρα και ο τρίτος την ιστορική έδρα, γιατί αυτές δεν είναι συνενώσεις, αλλά συγκολλήσεις. «Το όνομα κύριε Υπουργέ», τόνισε η κ. Αντωνίου, «δεν είναι ένα απλό θέμα. Σηματοδοτεί τη νέα συλλογική ταυτότητα που θέλουμε να διαμορφώσουμε, ώστε οι πολίτες του νέου δήμου να μπορούν να ταυτιστούν με τη νέα συλλογική οντότητα που προκύπτει από τη συνένωση».

Στη συνέχεια η βουλευτής ανέφερε ότι «πέρα από τις αδικαιολόγητες φοβίες, υπάρχουν και οι δικαιολογημένες ευαισθησίες των τοπικών κοινωνιών, υπάρχουν αντικειμενικές συνθήκες, ανάγκες και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη, γιατί είναι άλλο πράγμα οι συνενώσεις αστικών δήμων του Λεκανοπεδίου Αττικής, όπου οι έννοιες της ταυτότητας και του «ανήκειν» είναι πολύ χαλαρές και άλλο στην περιφέρεια που είναι ιδιαίτερα ισχυρές. Γιατί στην περιφέρεια δεν μπορεί να ισχύουν μόνο κάποια ψυχρά αριθμητικά κριτήρια, αλλά να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη κριτήρια γεωμορφολογικά, ιστορικά, πολιτισμικά, συνθηκών ζωής και παραγωγικής δραστηριότητας»

Στο σημείο αυτό η κ. Αντωνίου κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό να αναλογιστεί και να απαντήσει, γιατί στην Αττική είχαμε ελάχιστες αντιδράσεις, ενώ στην περιφέρεια έχει υπάρξει μεγάλη αναστάτωση.

«Επιπλέον», ανέφερε η βουλευτής, «προκαλεί ερωτηματικά αυτός ο υδροκεφαλισμός των πρωτευουσών των νομών, με τον οποίο κατεξοχήν αστικές περιοχές συνενώνονται με αγροτικές περιοχές, ενώ έχουν εντελώς διαφορετικές αναπτυξιακές ανάγκες και στόχους»

Τέλος η βουλευτής επισήμανε ότι ενώ καθορίστηκαν κριτήρια για την επιλογή των εδρών των δήμων, υπάρχουν περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα που το Υπουργείο δεν κατάφερε να πείσει ότι οι επιλογές των εδρών έγιναν με αυτά τα κριτήρια, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως π.χ. η Αμφίκλεια, άλλο γράφτηκε στο προσχέδιο και άλλο βγήκε στο τέλος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά θέματα και να έρθουν πολίτες έξω από τη βουλή να διαμαρτύρονται αφήνοντας τις δουλειές τους σε αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Η κ. Αντωνίου καταλήγοντας κάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου να κάνει πράξη τις εντολές του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, για ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης, ακολουθώντας το παράδειγμα των υπολοίπων Υπουργείων που ακούν, απαντούν και όποτε χρειάζεται αλλάζουν, και απευθυνόμενη στον παριστάμενο Υπουργό πρόσθεσε:

«σας άκουσα το πρωί να λέτε ότι οι βουλευτές είναι στενοχωρημένοι. Δεν είναι στενοχωρημένοι, ούτε κανείς υπερασπίζεται το χωριό του. Είμαστε εδώ επειδή έχουμε αντίληψη και άποψη για την ανάπτυξη στο νομό μας και στην περιφέρεια και αγωνιούμε γιατί η περιφέρεια είναι σε μεγάλη ύφεση»

ΜΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ και ΧΑΡΑΚΙΡΙ

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com



Αυτά που όλοι οι Έλληνες γνώριζαν ήδη από χρόνια χθες με την ομολογία του Μαντέλη πλέον αποκαλύπτονται.

Ο δεύτερος λαδοπόντικας, μετά την προηγηθείσα ομολογία και του Τσουκάτου (εκείνος σύμφωνα με τα λεγόμενά του τα πήγε κατευθείαν στο κόμμα), όχι μόνο κυνικά μας γνωστοποίησε με ποιον τρόπο πήρε τα 200.000 (+250.000) μάρκα, αλλά έδειξε όλο το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ (βλέπε Σημίτη, Χριστοδουλάκη, Παπαντωνίου και όλα τα άλλα παιδιά που έφτιαξαν με μίζες την ΔΥΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ των Ολυμπιακών της αρπαχτής) για την ουσιαστική μίζα των 10.000.000 ευρώ.

Κε Παπανδρέου επιτέλους αρχίζεις κι ανακαλύπτεις που πήγαν τα λεφτά. Σε τσέπες υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης Σημίτη που κι εσύ συμμετείχες αλλά δεν είχες καταλάβει τίποτα.

Πώς είναι δυνατόν να βοά όλη η Ελλάδα ότι η μίζα έχει αναδειχθεί σε υπέρτατο Ελληνικό θεσμό, κι εσύ με τόσα χρόνια συμμετοχής σε κυβερνήσεις δεν κατάλαβες και δεν υποπτεύτηκες τίποτα;

Και τώρα που σου αποκαλύφθηκε με ποιό τρόπο λαδώνονταν τα τρωκτικά που ήταν συνάδελφοί σου στην κυβέρνηση, τί έχεις σκοπό να κάνεις;

Όπως, προφανώς θα γνωρίζεις, τα εγκλήματα του Μαντέλη, με τον κοινά ψηφισμένο νόμο της ΟΜΕΡΤΑ,....

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχουν παραγραφεί. Το λαμόγιο που αμάρτησε για τα φουκαριάρικα τα παιδιά του, έχει τα αμέτρητα ακίνητά του - όπως και εκατοντάδες άλλοι που βρίσκονται ή πέρασαν από τον επικερδή χώρο της πολιτικής - είπε χθες ότι τα άρπαξε, τα βούτηξε, του τάχωσαν και μετά ........ ΠΗΡΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ.

Θα τρελλαθούμε ρε;

Και όλοι κάνουν το κορόιδο. Τί θα κάνεις ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ; Θα στηθούν δικαστήρια;


ΑΛΛΑΞΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΜΕΣΑ


ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ.


ΠΑΡΕ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ!!

Είναι δυνατόν να είναι ελεύθεροι οι Τσουκάτοι, Μαντέληδες και σία παρέα με τους Κορκονέους (ναι ο μπάτσος που θα αποφυλακιστεί επειδή δεν βγήκε απόφαση κι έχει παρέλθει ο χρόνος προφυλάκισής του) και συ Παπανδρέου, Σημίτη, Καραμανλή να σφυρίζετε ΑΔΙΑΦΟΡΑ;

Πού θα κρυφτείτε όταν ο λαός ξεχυθεί στους δρόμους και ζητάει εκδίκηση για την κατάντια στην οποία τον οδηγήσατε;

Τί θα του λέγατε; ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΤΕ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;

Ποιοί θεωρείτε πως είναι υπεύθυνοι για τις μεγάλες ζούπες;

ΧΑΡΑΚΙΡΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΩΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ.


ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΗΡΑΤΕ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΓΙΑ ΔΕΞΙΑ ΣΑΣ ΧΕΡΙΑ.

Από....activistis

Απαγόρευση εξόδου από την χώρα για τον Τάσο Μαντέλη.

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Εντολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για τον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη εξέδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Ιωάννης Σακελλάκος, έπειτα από εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, μετά την παραδοχή του κ. Μαντέλη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για αποδοχή χρημάτων ως χορηγία από τη Siemens.


Την ίδια ώρα παραμένει άγνωστο αν ο κ. Μαντέλης, που είναι κατηγορούμενος για τον έγκλημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, παραμένει ακόμα στην Ελλάδα ή αναχώρησε το βράδυ της Τετάρτης για το Αζερμπαϊτζάν όπου ζει και εργάζεται.

Το σενάριο να έχει αναχωρήσει ο Τ. Μαντέλης είναι το ποιο πιθανό.

Από ....Citypress-gr

Πρόσκληση για Ποδηλατοδρομία, Ορεινή Πεζοπορία και Εθελοντισμό

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Που πάμε ΠΣΚ 28-29-30/5/2010

Παρασκευή 28/5/2010 Ποδηλατοδρομία για μικρούς και μεγάλους

Θα συναντηθούμε στις 17:30 στη πλατεία Αγίου Κων/νου και θα ποδηλατίσουμε έως το Λογγό , στον ελαιώνα και τις παραλίες του Ευβοϊκού.

Στις 19:30 θα βρεθούμε στο Πνευματικό Κέντρο και θα συμμετέχουμε στην Εσπερίδα με θέμα το περιβάλλον που οργανώνει ο Δήμος Αγίου Κων/νου. Το βράδυ στις 21:30 θα συναντηθούμε για ελεύθερη συζήτηση και διασκέδαση με ποτό και μουσική στο καφέ μπαρ Πάραλος Αγίου Κων/νου.

Σάββατο 29/5/2010 Εθελοντικός καθαρισμός παραλίας Ασπρονερίου

Θα συναντηθούμε στις 10:00 στο φάρο της παραλίας και θα καθαρίσουμε τη παραλία από ανακυκλώσιμα υλικά και σκουπίδια σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Αγίου Κων/νου.

Κυριακή 23/5/2010 : Ορεινή Πεζοπορία στη Κνημίδα και διάνοιξη - καθαρισμός μονοπατιού

Θα συναντηθούμε στις 9:00π.μ. στη πλατεία Αγίου Κων/νου και θα προωθηθούμε με αυτοκίνητα στη θέση Αγία Παρασκευή.

Στη συνέχεια θα περπατήσουμε σε μονοπάτι , έως τη θέση Κοτρώνα.

Θα καθαρίσουμε το μονοπάτι από τη Κοτρώνα έως τη Τρύπια Σπηλιά.

Στη συνέχεια θα κινηθούμε σε δρόμο και σε μονοπάτι , έως τη Κορυφή Αγία Παρασκευή 946μ. Θα γευματίσουμε κάτω από τα έλατα στη πηγή δίπλα στο εξωκλήσι και θα επιστρέψουμε από τα ίδια , αργά το απόγευμα.


Το Φαγητό θα είναι προσφορά του Δ.Σ.

Η διαδρομή είναι 1 βαθμού δυσκολίας και ενδείκνυται για αρχαρίους.

Η συνολική απόσταση είναι 15χλμ. περίπου , συνολικής διάρκειας 7 ωρών περίπου και έχει υψομετρική διαφορά 800μ. περίπου.

Συντονιστές των δράσεων αυτών είναι :


Νίκος Αναστασίου τηλ. 6974964428


Βάσω Καραγκιόζογλου τηλ. 6978552351


Μίμης Συκιώτης τηλ. 6944423155

Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους σε έναν από τους συντονιστές της συγκεκριμένης δράσης που θα συμμετέχουν.

Πρέπει να φέρουν απαραίτητα μικρό σακίδιο ημέρας , μακρύ παντελόνι , μποτάκια ή αθλητικό παπούτσι, αντιανεμικό μπουφάν , δεύτερο ισοθερμικό μπλουζάκι, αντηλιακό , γυαλιά ηλίου , καπέλο για τον ήλιο , 1 λίτρο νερού , πρόχειρο φαγητό (ξηροί καρποί , αποξηραμένα φρούτα , σάντουιτς ή σνακ) καθώς και το ατομικό τους φαρμακείο. Αν έχουν παρουσιάσει κάποια αλλεργία στο παρελθόν να το γνωστοποιήσουν στους συντονιστές και να φέρουν μαζί τους τα απαραίτητα φάρμακα που έχει υποδείξει ο γιατρός τους.

Προαιρετικά μπορεί να φέρουν φωτογραφική μηχανή και κιάλια για να απολαύσουν τη θέα που προσφέρει η περιοχή .

Για περισσότερες πληροφορίες :


Κωστής Πετρόπουλος τηλ.6974507311 email kostaspetro2003@yahoo.gr

Εισήγηση στην Ολομέλεια της Βουλής του Βουλευτή Ν. Φθιώτιδας – της ΝΔ κ. Χρήστου Σταϊκούρα στο σχέδιου νόμου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com

Αθήνα, 27.05.2010

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Η αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης και η μεταρρύθμιση των δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελούν για τη χώρα μας υψηλή προτεραιότητα.

Και αυτό διότι οι ανάγκες αυτής και των πολιτών της επιβάλλουν τη ριζική, την ουσιαστική, τη συνολική αναδιάρθρωση όλων των διοικητικών μηχανισμών.

Διοικητικοί μηχανισμοί στους οποίους εγκολπώνονται εστίες κακοδιοίκησης και διαφθοράς, φαινόμενα αναποτελεσματικότητας και γραφειοκρατίας.

Στην κατεύθυνση αυτή, της διοικητικής ανασυγκρότησης, επιβάλλεται, και το πιστεύουμε ακράδαντα ως Ν.Δ., η διαμόρφωση μιας νέας αρχιτεκτονικής για την Αυτοδιοίκηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Επιβάλλεται ένα συνολικό πρόγραμμα διοικητικής αναδιάρθρωσης, με βασικό συστατικό της στοιχείο τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μια τέτοια όμως μεταρρύθμιση πρέπει να εξυπηρετεί ορισμένες αρχές και προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων είναι:

Η ριζική αναδιάρθρωση και εξυγίανση του Δημόσιου Τομέα στο σύνολό του, τόσο σε επίπεδο Κεντρικής Διοίκησης όσο και σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η ανακατανομή, προς τα κάτω, πόρων, αρμοδιοτήτων και εξουσιών, συμβατών μεταξύ τους.

Η δημοσιονομική αποκέντρωση.

Η εξάλειψη των γραφειοκρατικών μηχανισμών.

Η χωροταξική κατανομή και οργάνωση με αντικειμενικά, κοινωνικά και οικονομικά, κριτήρια.

Η εφαρμογή νέων πολιτικών που θα οδηγούν στην ισχυροποίηση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης.

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Αυτές όμως οι αρχές και προϋποθέσεις απουσιάζουν από την υπό συζήτηση νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης.

Πρωτοβουλία η οποία:

Δεν αντιμετωπίζει τις πραγματικές ανάγκες της Αυτοδιοίκησης.

Δεν προωθεί την περιφερειακή ανάπτυξη.

Δεν θεραπεύει τις παθογένειες, αδυναμίες και υστερήσεις.

Δεν ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της εποχής.

Πρωτοβουλία η οποία:

1ον. Δεν αποτελεί ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

2ον. Δεν υιοθετεί την ουσιαστική μεταφορά αρμοδιοτήτων βάσει ενός ολοκληρωμένου σχεδίου.

3ον. Δεν εδράζεται σε ανάλυση του κόστους των αρμοδιοτήτων που μεταφέρονται.

4ον. Δεν εμπεριέχει καθορισμένους, απαραίτητους πόρους, αδυναμία που υπογραμμίζεται και στη Γνώμη της ΟΚΕ, η οποία τονίζει πως θα έπρεπε «…το χρηματοδοτικό πλαίσιο για την υποστήριξη της μεταρρύθμισης να παρατίθεται στο σύνολό του στο νομοσχέδιο και να μην παραπέμπεται για εξειδικεύσεις στο μέλλον» (25.05.2010).

5ον. Δεν υιοθετεί κανένα ουσιαστικό και αποτελεσματικό μέτρο για την πάταξη της διαφθοράς και της κακοδιοίκησης.

6ον. Δεν συρρικνώνει τη γραφειοκρατία, αλλά αντιθέτως, η πλειάδα συλλογικών οργάνων στο πλαίσιο και των δύο βαθμίδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθιερώνει ένα πολύπλοκο και εξαιρετικά γραφειοκρατικό σύστημα.

7ον. Δεν περιλαμβάνει αντιστοίχιση μεταφοράς αρμοδιοτήτων και μεταφοράς οικονομικών πόρων.

8ον. Δεν προβλέπει ουσιαστική φορολογική αποκέντρωση.

9ον. Δεν ενσωματώνει, σε αρκετές περιπτώσεις, ορθολογική χωροταξική οργάνωση των νέων Δήμων.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί ότι δεν έγινε ουσιαστικός διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, και που επιβεβαίωσαν με τις τοποθετήσεις τους αρκετοί Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Στοιχείο που διαψεύδει τον ίδιο τον κ. Πρωθυπουργό, ο οποίος προειδοποιούσε στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ το 2007 πως μεταξύ των προϋποθέσεων που πρέπει να συνοδεύουν αυτή τη μεγάλη μεταρρύθμιση πρέπει να είναι «η χωροθέτηση μετά από διάλογο (Κυλλήνη, 14.11.2007)».

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Από τα παραπάνω, όπως αυτά αποτυπώνονται κατά την υλοποίησή τους και στο Νομό Φθιώτιδας, προκύπτει ότι η Κυβέρνηση προχώρησε στη διοικητική μεταρρύθμιση χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις που έθετε και απαιτούσε ως Αντιπολίτευση.

Αντιμετώπισε το σοβαρό αυτό εγχείρημα με προχειρότητα.

Κομματική υστεροβουλία.

Χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης στο Νομό.

Κοινωνίες και όργανα τα οποία αγνοήθηκαν κατά τη διαμόρφωση της χωροταξικής δομής των νέων Δήμων του Νομού Φθιώτιδας.

Δημιουργώντας τριβές και αντιθέσεις μεταξύ τοπικών κοινωνιών του Νομού.

«Η Κυβέρνηση έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο στη συζήτηση με τις τοπικές κοινωνίες» είπε χθες ο κ. Υπουργός.

Και όμως κ. Υπουργέ, Δήμαρχοι του Νομού που διαμαρτύρονται για τη χωροταξική κατανομή μου ανέφεραν ότι δεν κατάφεραν ποτέ να συναντήσουν εσάς ή συνεργάτες σας, παρά τις συνεχείς οχλήσεις τους.

Με περιφρόνηση όμως, εκτός των τοπικών κοινωνιών και των θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, αντιμετωπίσατε και τους Βουλευτές της Αντιπολίτευσης.

Ποτέ δεν κληθήκαμε, από εσάς, να συμμετάσχουμε σε οργανωμένη συζήτηση, τουλάχιστον, για τη χωροταξική δομή των νέων Δήμων του Νομού Φθιώτιδας.

Σε επιστολή μου δε, με ημερομηνία 22 Μαΐου, με την οποία σας καλούσα, έστω και την ύστατη ώρα, να συγκαλέσετε σύσκεψη όλων των Βουλευτών του Νομού Φθιώτιδας για την αναζήτηση λύσεων σε ζητήματα τα οποία, με τις ρυθμίσεις σας, έχουν δημιουργήσει τριβές και αντιθέσεις μεταξύ τοπικών κοινωνιών, ουδέποτε απαντήσατε.

Ως εκ τούτου, λυπάμαι που σ’ αυτή τη διαδικασία, δεν μπορώ να προσεγγίσω θετικά ρυθμίσεις που αποπνέουν προχειρότητα στο σχεδιασμό και που, μερικές φορές, αγγίζουν τα όρια της φαιδρότητας.

Προχειρότητα όπως αυτή καταδεικνύεται, από το γεγονός ότι το Σχέδιο Νόμου παρουσίαζε εντελώς διαφορετικά στοιχεία στην περιγραφή του για έδρα νέου Δήμου του Νομού Φθιώτιδας, απ’ ότι εμφανίζονταν στους χάρτες και στα υπομνήματα που το συνόδευαν.

Προχειρότητα όπως αυτή καταγράφεται από την αλλαγή στα ονόματα 4 από τους 7 νέους Δήμους του Νομού Φθιώτιδας.

Σχεδιασμός στα όρια της φαιδρότητας, όταν 2 Δήμοι του Νομού Φθιώτιδας αποκτούν σύνθετα ονόματα υπαρχόντων Δήμων στους οποίους δεν θα βρίσκεται η έδρα, ώστε να αποδυναμωθούν οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και να «σωπάσουν» οι διαμαρτυρίες.

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις για να πετύχουν τους στόχους τους απαιτούν προσεγγίσεις οι οποίες θα πρέπει να εδράζονται σε ορθολογικά, κοινωνικά και οικονομικά, κριτήρια, και όχι να μετατρέπονται σε ασκήσεις μικροπολιτικής «κοπτοραπτικής».

Γιατί τότε, δεν δημιουργείται «καλύτερο κράτος», αλλά χειρότερη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Και έτσι δεν δημιουργείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση που οραματιζόμαστε.

Μια Αυτοδιοίκηση κοντά στον πολίτη, με πόρους και αρμοδιότητες, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την τοπική ανάπτυξη.

Ένα τέτοιο όραμα, δεν θα αφήσουμε να υπονομευθεί από τον μικροπολιτικό μυωπισμό και την μικροκομματική σκοπιμότητα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Γι αυτό και καταψηφίζουμε το υπό συζήτηση Σχέδιο Νόμου και θα επιδιώκουμε τη διαρκή βελτίωση στην υλοποίησή του .

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Λαμιακός Τύπος "

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com

Πάρθηκε τελικά η απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Καμένων Βούρλων το όνομα του διευρυμένου Δήμου στο Σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ να είναι Δήμος Μώλου - Αγ. Κωνσταντίνου – Καμένων Βούρλων με έδρα τα Καμένα Βούρλα.

Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com


Εστάλη  στο  Blog 
από  αναγνώστη




Συγκλήθηκε την Τρίτη 25-5-2010 το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Καμένων Βούρλων για να συζητηθεί το όνομα του Δήμου , με την υπογραφή του τ. Προέδρου κ. Μουρτζούνη, παρόλο που είχε υποβάλει την παραίτηση του από 21-5-2010.


Η υποβολή της παραίτησης του Προέδρου ( με βάσει το άρθρο 72 του Δ.Κ) δεν τον απαλλάσσει των καθηκόντων του μέχρι να γίνει αποδεκτή η παραίτηση του.


Προσκλήσεις για την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη με θέμα την εκλογή Προέδρου είχε στείλει και ο πλειοψηφών σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Αντύπας.                                            

 Τις  προσκλήσεις στους δημοτικούς συμβούλους για τη εκλογή του Προέδρου κανονικά με βάση το άρθρο 100 Λειτουργία του Δ.Σ με βάσει τον Δ.Κ έπρεπε να είχε στείλει ο Πρόεδρος ή ο Αντιπρόεδρος.                                                                                                                                     


 Ο πλειοψηφών σύμβουλος με βάσει το άρθρο 92 του Δ.Κ είναι υπεύθυνος για την εκλογή του Προεδρείου τον 1 και τον 3 χρόνο.


Ο τ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τρίγκας Ηλίας αφού διαφώνησε με την διαδικασία που στάλθηκαν οι προσκλήσεις σύγκλησης του Δ.Σ αποχώρησε. Από την συνεδρίαση απουσίαζε και ο κ. Κεφάλας.


Για το όνομα του διευρυμένου Δήμου πάρθηκε απόφαση να προστεθεί και το όνομα των Καμένων Βούρλων στο υπάρχον όνομα . Δηλαδή να ονομάζεται Δήμος Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου- Καμ. Βούρλων με έδρα τα Καμένα Βούρλα και με εναλλακτική πρόταση να ονομασθεί Δήμος Θρονίου.


Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε ο κ. Πλατανιάς Ιωάννης.                                          


Ο κ. Πλατανιάς αφού ολοκλήρωσε το έργο του στο Δήμο με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και το Σχέδιο Πόλεως , κάνοντας τις πλατείες συγγενών ,φίλων και συναδέλφων Δημοτικών Συμβούλων σε Οικοδομικά Τετράγωνα και μεταφέροντας συντελεστές δόμησης οικονομώντας τα με τον έτερο συνέταιρο της Α.Ε κ. Αντωνίου , έρχεται να βάλει τάξη για τους 5 μήνες που απομένουν και στη θεσμική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.                                                                        

 Καταλαβαίνετε ότι έρχεται στους 5 μήνες που απομένουν να προσπαθήσει να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο όλες τις παρανομίες που έχει κάνει εις βάρος της Πόλεως και των Δημοτών των Καμένων Βούρλων οικονομώντας τα.


Αι ….. Καλά κρασιά !!!!!